#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2011 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Σφαλιάρες” Ραγκούση κατά Λοβέρδου και ΚατσέληΣτα όρια του θράσους φτάνουν όπως μαθαίνουμε οι απαιτήσεις της Τρόικας προς την κυβέρνηση βάζοντας εκβιαστικά στο τραπέζι το δικής της πιστόλι. Δηλαδή την χορήγηση ή όχι της πέμπτης δόσης του δανείου σε περίπτωση που δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά της.

Οι επικεφαλής της τρόικας που αλώνισαν και την Πέμπτη τα υπουργεία επισημαίνουν παρασκηνιακά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, προβλέπουν ότι το έλλειμμα του 2011 θα εκτιναχθεί στα ύψη και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να εισπράξει τα έσοδα που λέει με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση οι τροϊκάνοι απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα πέσει γενναίο μαχαίρι στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις συμβασιούχων θα μειωθούν κατά 50% ενώ η αναλογία 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις γίνεται 1 προς 10, ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο. Στόχος είναι μέχρι το 2013 να έχουν μειωθεί κατά 200.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό ωστόσο τίθενται πολλά ερωτήματα ως προς το ποιοι είναι οι “τυχεροί” που μπαίνουν στο δημόσιο.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου με σκοπό την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός άφησε σαφέστατες αιχμές κατά δύο συναδέλφων του, μία μόλις ημέρα μετά την προτροπή του πρωθυπουργού να υπάρχει αλληλεγγύη. Οπως είπε, το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, η οποία αναμένεται να μειωθεί από 22 δισ. ευρώ το 2009 σε 16 δισ. ευρώ το 2013, αλλά οι πρωτογενείς δαπάνες για την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια οι οποίες παραμένουν στα 55 δισ. ευρώ.

“Σφαλιάρα” για Λοβέρδο και Κατσέλη δηλαδή από τον πρώτο τη τάξει υπουργό. Ο κ. Ραγκούσης τους δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτοί είναι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δε μειώνουν τις δαπάνες στα υπουργεία τους.

Η τρόικα στη συνάντηση που είχε με τον Α. Λοβέρδο, απέσπασε την υπόσχεση για επιπλέον 100 εκατ. περικοπές των δαπανών υγείας το 2011. Το θέμα είναι ότι οι περικοπές γίνονται από αναγκαία για τη λειτουργία των νοσοκομείων υλικά κι όχι από τα τρωκτικά που συνεχίζουν να κάνουν πάρτι με τις προμήθειες.

Στη συνάντηση με την Λ. Κατσέλη, η τρόικα απαίτησε να επεκταθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα φέρουν μειώσεις μισθών όπως οι ξένοι επιθυμούν. Ζήτησε επίσης την επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από διετείς που είναι σε τριετείς με δυνατότητα να ανανεωθούν για τρεις συνεχείς φορές. Ακόμη, την επέκταση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας από τους 4 σε 9 μήνες με τη χρήση διευθυντικού δικαιώματος, χωρίς να απαιτείται επιχειρησιακή συμφωνία, όπως ισχύει σήμερα.

Ουσιαστικά, οι τροϊκάνοι επιβεβαίωσαν το ρόλο υπερυπουργού στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ομως, από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν αναμένεται να καταθέσουν ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα έκθεση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 13/05/2011 11:42:09

  Αναφορικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και εν γένει την προωθούμενη περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, δεν ακούσαμε λέξη από τον κ. Σαμαρά. Ναι μεν η τόνωση της επιχειρηματικότητας θα έχει θετικές επιδράσεις στην εθνική οικονομία, αλλά διαβλέπω ότι το βάρος (της ανάκαμψης) θα κληθούν να το σηκώσουν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι.

  Ουσιαστικά δεν βλέπω καμιά διαφοροποίηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως προς τις βασικές κατευθύνσεις της λεγόμενης "αύξησης της ανταγωνιστικότητας", αν και είναι γνωστό ότι αυτή οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οργάνωσης των (ελληνικών) επιχειρήσεων και κατά πολύ λιγότερο στο κόστος εργασίας (αλήθεια, πόσο μπορεί ακόμα να συμπιεστεί;). Καμιά πρόταση λοιπόν για πραγματική αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή κρίση...

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 12:03:15

  επεσε και σφαλιαρα Παγκαλου σε Μπεννυ !!
  μπιζ παιζουν???

  ΠΠ

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 12:16:58

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΠ . ΜΠΙΖ ,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ
   ΧΕΡΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ.

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 12:34:55

   Μόνο στο διάλειμμα. Όταν παράγουν κυβερνητικό έργο είναι σοβαροί...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Balafara Hunter 13/05/2011 16:08:21

    αχαχαχαχαχαχαχα..... όταν παράγουν έργο.....αχαχαχαχαχαχα
    +1000

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 13:02:36

  ΝΑ ριξω κ εγω μια?
  *Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο έφτασε το 15,9%, έναντι 15,1% τον Ιανουάριο και 12,1% τον Φεβρουάριο του 2010.

  *Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε στα 199 δισ. ευρώ από 201,9 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά, από την αρχή του χρόνου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 10,4 δισ. ευρώ.
  ( 368,1 δισ. ευρώ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟ 2010 !! και 232,8 δισ. ευρώ- ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ! )

  ΠΠ

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/05/2011 13:06:54

  Αντιγράφω ένα τμήμα του άρθρου και διορθώστε με.
  "Οπως είπε, το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, η οποία αναμένεται να μειωθεί από 22 δισ. ευρώ το 2009 σε 16 δισ. ευρώ το 2013, αλλά οι πρωτογενείς δαπάνες για την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια οι οποίες παραμένουν στα 55 δισ. ευρώ"

  Άρα μπορούμε να δούμε που υπάρχει η μεγάλη δαπάνη και .... η μεγάλη σπατάλη. Στο μισθολογικό κόστος, στην υγεία, στην ασφάλιση και στη πρόνοια. 77 δις ευρώ το σύνολο.

  Και όχι στους "εξοπλισμούς" κύριοι. Όχι ασφαλώς ότι εκεί δεν υπάρχει σημαντική δαπάνη, αλλά αλλού γίνεται το πάρτι. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ε.Δ. της επόμενης δεκαπενταετίας, ανέρχεται στα 13,5 δις ευρώ.... 0,9 δις κατ' έτος.... ή 0,4% του ΑΕΠ κατ' έτος.

  Θυμηθείτε με. Τα νέα Ίμια δεν είναι μακριά. Εκτός αν ήδη υπάρχει συμφωνία...

 5. GEODETIS avatar
  GEODETIS 13/05/2011 15:54:55

  μα έχουν εκλογές στην γείτονα τον επόμενο μήνα αν δεν κάνω λάθος … ένα μήνα πριν τις εκλογές μόνο πραξικοπήματα μπορεί να δεις και όχι θερμά στρατιωτικά επεισόδια … εκτός και αν αυτά εκτελεστούν ως αφορμή για την επιβολή μιας χούντας … βρε λές …

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.