#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2011 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Συναίνεση": το ρέκβιεμ ενός συστήματος που πεθαίνειΤο «σύστημα» απαιτεί συναίνεση. Το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Η αποτυχία της οικονομικής τους πολιτικής είναι εξόφθαλμη και ολοκληρωτική. Ήταν έτοιμοι να «ιδιοποιηθούν» την όποια επιτυχία. Απέτυχαν οικτρά. Άρα πάνε στο plan b: συναίνεση, εθνική συνεννόηση και άλλα γραφικά.

Η στάση της Αριστεράς είναι δεδομένη. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξουν ποτέ στα ατελείωτα κύματα μέτρων που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων.  Η στάση του Καρατζαφέρη, της Ντόρας, του Κουβέλη είναι επίσης εκπεφρασμένη. Έχουν από καιρό διαλέξει το μετερίζι τους.

Άρα, η επίθεση συναίνεσης έχει ένα και μοναδικό στόχο: τη ΝΔ. Καλύτερα, για να ακριβολογούμε: τον Αντώνη Σαμαρά.

Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ο Σαμαράς αποδέχεται τη συναίνεση. Αυτομάτως οι «συστημικές» λύσεις θα είναι η εξής μία: το μνημόνιο (με τις όλο και πιο επαχθείς τροποποιήσεις του). Η οικονομική καχεξία και η κοινωνική οργή θα μεγαλώνει. Θα στερήσει η συναίνεση την ελπίδα για την έξοδο από την κρίση με μια άλλη πολιτική πρόταση.

Άρα η πολιτική πρόταση για το μέλλον από όλα τα κόμματα –πλην της Αριστεράς- θα είναι ένας χυλός με διαφορετικές εκφάνσεις. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διατηρηθεί στην εξουσία όσο μπορέσει και μετά εκλογές. Αποτέλεσμα: μη αυτοδυναμία. Κυβερνήσεις συνεργασίας αδύναμες, έρμαια στις διαθέσεις των πιστωτών και της εγχώριας διαπλοκής. Τα χρόνια θα περάσουν. Η οικονομική κρίση επίσης. Και πίσω θα μείνει μια Ελλάδα ρημαγμένη, εξαθλιωμένη, ξεπουλημένη. Το χάσμα μεταξύ των ελαχίστων πλούσιων και των πολλών και φτωχών θα είναι χαώδες.

Το αίτημα για «συναίνεση» και εθνική συνεννόηση και ομοψυχία είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη προπαγανδιστική προσπάθεια κατά της αυτοδύναμης κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι η ύστατη προσπάθεια του «συστήματος» να εγκλωβίσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας, την οποία κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο ΙΙ. Είναι το ρέκβιεμ ενός «συστήματος» που πεθαίνει. Είναι το τελευταίο μεγάλο «όχι» του Σαμαρά πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο ξένος avatar
  ο ξένος 18/05/2011 13:34:05

  Μην κοροϊδευόμαστε. Επί της ουσίας η συναίνεση της ΝΔ υπάρχει. Το ξέρουν όλοι, και το ΠΑΣΟΚ και οι ξένοι. Ο Παπανδρέου φαίνεται ότι θέλει να είναι πρωθυπουργός και, ταυτόχρονα, το πολιτικό κόστος της πολιτικής του να το εισπράττει η αντιπολίτευση!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ο ξένος 18/05/2011 13:48:54

   Κι όμως δεν είναι έτσι. Ανήκω σε αυτούς που διαφωνούν με το Ζάππειο 2. Ωστόσο, παρά τα φαινόμενα και παρά το ότι κάποιες (όχι όλες) οι εξαγγελίες είναι αυτά που θέλει η συμμορία που μας έχει βάλει στο μάτι, επί της ουσίας δεν υπάρχει συναίνεση. Η υποχώρηση αυτή έγινε από το Σαμαρά για λόγους τακτικής. Το πιστεύω κι εγώ αυτό, όπως και τόσοι άλλοι σχολιαστές. Άλλο ότι πιστεύω ότι είναι λάθος τακτική.

   Γιατί πιστεύω ότι είναι λάθος: Νομίζω ότι ο Αντώνης πάει εδώ να επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε και ο μακαρίτης ο Τάσσος υπό παρόμοιες συνθήκες υπαρξιακού κινδύνου για το άλλο ελληνικό κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Τάσσος "έδινε" κάποια πράγματα στους ξένους (π.χ.: συμφωνούσε με τη διζωνική-δικοινοτική, πράγμα που είναι έγκλημα), αλλά τα έδινε "με το σωστό τρόπο". Δηλαδή, έδινε στη διζωνική-δικοινοτική το περιεχόμενο που θα έπρεπε να έχει: Καμία αποδοχή της εθνοκάθαρσης, καμία αποδοχή του εποικισμού. Έτσι, πήγαινε σε δύο κρατίδια με πλειοψηφία ελληνικού πληθυσμού, οπότε ερχόταν σε αδιέξοδο η πολιτική της de jure διχοτόμησης.

   Ο Τάσσος όμως έδειξε έτσι αδύναμος και ότι τους έχει ανάγκη (τους ξένους, μαζί και τους ντόπιους γκαουλάιτερ). Έτσι, απέτυχε σε δύο μέτωπα. Πρώτον, απέτυχε να πάρει μαζί του ΟΛΟ το λαό και απέτυχε στην επανεκλογή του και, δεύτερον, τους έδωσε έδαφος να διεκπεραιώσουν πιο εύκολα την υπονόμευσή του. Η αποτυχία να πάρει μαζί το λαό οφειλόταν στην πολλές ερμηνευόμενη ως επαμφοτερίζουσα στάση του, ενώ η διεκπεραίωση της υπονόμευσής του έγινε ευκολότερη, διότι τον φοβούνταν λιγότερο. Έδειχνε να τους φοβάται αυτός, άρα, τολμούσαν περισσότερα εναντίον του, από κάποιον που θα τους έκοβε τον αέρα και θα τους έδειχνε ότι δεν αστειεύεται και ότι έχουν να χάσουν περισσότερα από όσα θα κερδίσουν, αν προσπαθήσουν να τον υπονομεύσουν.

   Καταλαβαίνω ότι ο Αντώνης πάει σε μια τακτική συντήρησης δυνάμεων, τώρα που δεν είναι πολλές οι δυνάμεις του. Και πιστεύω επίσης ότι, επειδή είναι έντιμος, αυτά που δίνει στους οχτρούς τα δίνει "ειλικρινά" και όχι ως τακτική, στα ψέματα δηλαδή. Όμως, η τακτική αυτή, αφενός τον εμποδίζει να μαζέψει κι άλλες δυνάμεις, αφετέρου τον εκθέτει, αντικειμενικά, σε περισσότερους κινδύνους. Θέλει λίγη (όχι πολλή) περισσότερη τόλμη και, κυρίως, σωστή χαρτογράφηση των δυνατοτήτων του εχθρού, ώστε να μπορεί να προστατευθεί ΜΟΝΟΝ από εκεί που έχει πράγματι να φοβάται και όχι από κάτι περισσότερο που ίσως να μην υπάρχει ως ισχύς του εχθρού.

   Βασικά, πρέπει να πεισθεί ο κόσμος και έτσι δεν πείθεται. Είναι η μόνη του δύναμη και εκεί πρέπει να επενδύσει, όπως ακριβώς έγινε την 29η Νοεμβρίου και τα κατάφερε κόντρα σε κάθε πρόβλεψη. Οι παραχωρήσεις του Ζάππειο 2 ήταν επένδυση προς την αντίθεση κατεύθυνση και γι' αυτό εγώ δεν συμφωνώ.

   • ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ avatar
    ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ @ Επώνυμος 18/05/2011 21:07:46

    ok

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/05/2011 13:38:11

  ΜΟ, δεν μπορώ να μην συμφωνήσω. Εξαιρετική ανάλυση.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Νίκος Αργεάδης 18/05/2011 13:44:02

   Ευχαριστώ Νίκο

 3. Απορία avatar
  Απορία 18/05/2011 13:40:16

  Όλοι όσοι ζητάνε συναινέσεις, νέα μνημόνια και νέα δανεικά δήθεν για το καλό του τόπου (π.χ. δείτε στήλη Παπαχελά σήμερα) ξεχνάνε έναν βασικό παράγοντα ή θεωρούν δεδομένη την αντίδραση και συμπεριφορά του. Το παράγοντα κοινωνία, λαό ή όπως αλλιώς πείτε τον.

  Τα νέα μνημόνια και τα νέα δανεικά, για να μας τα δώσουν, θα απαιτήσουν την πλήρη εξαθλίωση και περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

  Την εποχή του facebook και του twitter, αυτοί που θεωρούν καταστροφή την μη συναίνεση, πιστεύουν πραγματικά ότι η πλατεία Ταχρίρ απέχει τόσο πολύ από την πλατεία Συντάγματος;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 18/05/2011 14:15:56

   Ξέρεις πόσο εύκολα γίνεται ένα "αθώο" μπλακ-άουτ στις ευρυζωνικές επικοινωνίες για κανα διήμερο, αν οσμιστούν ότι πάμε να γίνουμε Ταχρίρ;

   • co avatar
    co @ Αυριανιστής 18/05/2011 15:51:55

    εγω δεν μπορω να καταλαβω σε λογικο επιπεδο γιατι να συναινεσει σε ενα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ που ο μοναδικη αιτια υπαρξης του ειναι η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ (και ανομολογητη) ΑΠΟΤΥΧΙΑ του ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι!

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ co 18/05/2011 21:12:22

     Σωστός

 4. KillTheKing avatar
  KillTheKing 18/05/2011 13:43:07

  απο που ακριβως βγαινει το συμπερασμα οτι ο ΣΑΜ θα εκλεγει με αυτοδυναμια? οταν ακομα και μεσα στους οπαδους της νδ υπαρχουν ενστασεις για το... "ηπιο" υφος του στο ΖΙΙ. τι θα πει... "λαθος" πολιτικη. να σου λεγα εγω μετα movement of Jah people. επειδη ομως απο πολιτικη σκακιερα δεν κατεω πραμα, μενω με την ελπιδα ο ΣΑΜ να φανει ανταξιος της γιαγιας του. να μην κανει πισω στο οχι που (μεχρι στιγμης) φωναζει σε ολους τους τονους και αν ερθει στην εξουσια να δουλεψει για αυτον τον ταλαιπωρο τοπο που εχει εγκατασταθει η παρανοια και δεν λεει να ξεκουμπιστει με τιποτα
  TheKing

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ KillTheKing 18/05/2011 16:27:50

   Το προδότης είναι σε κάθε περίπτωση λάθος. Διαφορετικές εκτιμήσεις γίνονται και δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε εμείς το αλάθητο, που έχουμε άλλη γνώμη. Μπορεί κάλλιστα να είναι η δική μας γνώμη λάθος. Τη γνώμη μας λέμε στον Πρόεδρο (αν μας διαβάζει) και μετά αυτός αποφασίζει. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την πούμε κι από κει και πέρα είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας.

 5. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 18/05/2011 13:43:29

  Ο δαίμων:"Θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί" εννοώ στην πρώτη γραμμή...

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 13:47:25

  Πρασινο Μπαλμουτι.
  Τραπεζικο Μπαλαμουτι.
  "Μια επιλογη" φασιστικα και σε γυψο.
  Διλημματα τ.κ. για να χουμε να λεμε...

  Οποιος υπογραψει Προσημειωσεις σε Ακινητα για να παρουμε Δανεια ειναι Προδοτης της Ελληνικης Ιστοριας και Εθνους, το οποιο εχει ματωσει για να ερθει ενα ΓΑΠ να μας Πρασινισει την Ιστορια.. its too much dudde.

  Γινεται ποπα χωρις συνεναιση? ΟΧΙ !!!! κοβει κεφαλι ! εε πατε αλλου για ποπες χαρτογιακαδες του κερατα.. υπαλληλοι και αψυχοι σφουγγοκωλαριοι.

  Εδω κατω εμεις ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ακομη....!!!! το χουμε και δουλευει το ατιμο! και ο φοβος σας, φυλαει τα ερημα μας.

  ΠΠ

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2011 13:51:47

  Συναίνεση να αλλάξει το Σύνταγμα και να πάμε σε εκλογές με ειλικρίνεια στα θέματα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 18/05/2011 13:53:23

   τινος την αληθεια??... ;)

   ΠΠ

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 13:52:29

  Μ.Ο, φανταζεσαι..
  - Ντιμπειτ Αντωνη - ΓΑΠ για εκλογες??
  - ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολιτευση με Αντωνη πανω??

  αχχαχαχαααα ξερουν οτι οταν μιλανε θα τρωνε αυτοματα πατητη... ποπα χωρις ανασα..!! το ΠΑΣΟΚ τελειωσε! Ταφος! Συντριβη και εξαθλιωση ολων των Πρασινορουφιανων της Χωρας. Ολων των εναγκαλιστων της εξουσιας και της καρεκλας των καιροσκοπων.

  και για να ειμαστε ψυχραιμοι και σοβαροι, πολλοι οροι του Μνημονιου Ι ειναι οροι κοινης λογικης ....! ΑΝ δε συμμαζευτει το εσοδο-εξοδο, τσαμπα καει η λαμπα....

  ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 14:57:31

   1, Αποτέλεσμα 6-0
   2. Στα κεραμίδια και θα σκούζουν για ηπιότερα μέτρα από αυτά που παίρνουν

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/05/2011 13:58:31

  Καταπληκτική ανάλυση, Μικρέ Οδυσσέα. Όμως νομίζω ότι δεν ήταν το "τελευταίο" μεγάλο όχι του Σαμαρά. Πιστεύω, αντιθέτως, ότι ήταν το πρώτο μεγάλο όχι.

  Εξηγούμαι: Το "όχι" στο Μνημόνιο ήταν πολύ πιο εύκολο. Ήταν εκ του ασφαλούς, το έκανε ως αντιπολίτευση. Εδώ τώρα είπε "όχι" ως αυριανή κυβέρνηση ΧΩΡΙΣ να είναι ΑΚΟΜΗ κυβέρνηση (και, άρα, να μην έχει τις προστατευτικές ασπίδες που δίδει σε κάθε κυβέρνηση η κρατική ισχύς). Πρόκειται για μεγάλο ρίσκο, σε επίπεδο εξουσιαστικών παιχνιδιών, που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εργαστούμε για να του βγει του Προέδρου.

  Όταν είπε όχι στο Μνημόνιο, ο Αντώνης είπε ότι "δεν λέμε 'όχι' σε μια χρηματοδότηση που κατέστη πλέον αναγκαία, αλλά λέμε 'όχι' στους όρους που τη συνοδεύουν" ή κάτι τέτοιο (αυτό ήταν πάντως το γενικό νόημα). Αυτό ερμηνεύθηκε (και δικαίως, κατά τη γνώμη μου) ως επαμφοτερίζουσα στάση. Του την έλεγε η κυβέρνηση και όλος ο καθεστωτικός τύπος ότι "λες ναι στα λεφτά και όχι στους όρους με τους οποίους σου δίνουν τα λεφτά, πάνε βρες λεφτά τότε μόνος σου". Και δεν είχε τι να απαντήσει σε αυτό. Το επιχείρημα αυτό ακύρωνε την αντιμνημονιακή πειστικότητα του λόγου του Σαμαρά στους (πάρα πολλούς) δύσπιστους.

  Τώρα έρχεται και λέει "όχι" στα ίδια τα λεφτά! Τους λέει "λεφτά εγώ έτσι ΔΕΝ παίρνω" και ακυρώνει την επικοινωνιακή και πολιτική ακύρωση του αντιμνημονιακού του λόγου! Πρόκειται για τεράστιο βήμα, διότι στην ουσία το "όχι" αυτό είναι πολύ πιο ριζικό από το πρώτο "όχι". Είναι "όχι" στα λεφτά, πια, και όχι στους όρους των λεφτών! Και είναι πολύ πιο δύσκολο, λοιπόν, αυτό το "όχι".

  Συνεπώς, για μένα, αυτό είναι πια το βασικό "όχι", το πρώτο "όχι" και θα πρέπει να ακολουθήσουν και πολλά ακόμη για να εμπεδωθεί και να υποστηριχθεί σωστά. Θα έχουμε πιθανότατα το οξύμωρο φαινόμενο ένα καλύτερο (κατά τη γνώμη μου, πάντοτε) "Ζάππειο 1" να έχει πολύ μικρότερη απήχηση από το χειρότερο (κατά τη δική μου γνώμη) "Ζάππειο 2", όμως δεν έχει σημασία, διότι στην πολιτική, όπως και σε όλα τα πράγματα, μετράει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα θα είναι ότι, ακόμη και αποκρατικοποιήσεις να κάνει η ΝΔ του Σαμαρά, θα τις κάνει με πολύ διαφορετικούς όρους από τα ξεπουλημένα ανθρωπάκια που κυβερνούν σήμερα. Πόσο μάλλον που θα αγωνιστούμε, όσοι έχουμε αντίθετη γνώμη, να μεταπείσουμε τον Πρόεδρο να μην κάνει αποκρατικοποιήσεις, να μην εφαρμόσει το τμήμα αυτό του Ζάππειο 2.

  Καλή επιτυχία, Πρόεδρε, κι αέρα στα πανιά σου! Ο Θεός βοηθός!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Επώνυμος 18/05/2011 14:36:50

   Επωνυμε,
   Για αλλη μια φορα τα ειπες εξαιρετικα....
   "Πόσο μάλλον που θα αγωνιστούμε, όσοι έχουμε αντίθετη γνώμη, να μεταπείσουμε τον Πρόεδρο να μην κάνει αποκρατικοποιήσεις, να μην εφαρμόσει το τμήμα αυτό του Ζάππειο 2."
   Αλλα και οι επεξηγησεις που εδωσες πολυ λογικες. Ελπιζουμε να ειναι η αληθεια.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Επώνυμος 18/05/2011 15:26:48

   Επώνυμε κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την αποδοχή. ΌΣο για τις αποκρατικοποιήσεις η μεαγική λέξη είναι μία: τίμημα. Διαφωνώ να πουληθεί ο ΟΠΑΠ. Αν κάποιος δίνει 40 δις τον αμπαλάρω και καλές δουλειές...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Επώνυμος 18/05/2011 23:22:38

   Συμφωνώ. Έτσι είναι, ακριβώς. Μπράβο Σαμαρά

 10. blue nile avatar
  blue nile 18/05/2011 14:00:19

  @ M.O.
  Ορθολογική προσέγγιση

  @ Επώνυμος
  Μήπως ο Σαμαράς για να σιωπήσουν οι κομματικές φωνέςπου είναι υπέρ της συναίνεσης ?

  • blue nile avatar
   blue nile @ blue nile 18/05/2011 14:01:02

   Εννοούσα : δίνει κάτι ...μέσα στα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ blue nile 18/05/2011 14:37:30

   Όσοι μέσα στη ΝΔ επιδιώκουν άλλη πολιτική, δεν το κάνουν επειδή το πιστεύουν, αλλά επειδή έτσι τους έχουν διατάξει τα αφεντικά. Συνεπώς, το "όχι" είναι στα αφεντικά. Σιγά να μην έχουν τέτοια άποψη από μόνοι τους οι υποστηρικτές του Μνημονίου (και μάλιστα οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ υποστηρικτές του Μνημονίου). Φερέφωνα των αφεντικών είναι.

 11. Aggelos avatar
  Aggelos 18/05/2011 14:20:58

  "Τώρα έρχεται και λέει “όχι” στα ίδια τα λεφτά! Τους λέει “λεφτά εγώ έτσι ΔΕΝ παίρνω” και ακυρώνει την επικοινωνιακή και πολιτική ακύρωση του αντιμνημονιακού του λόγου!"


  οπως ενας χρεωμενος σε καρτες..

  λεει,,οχι, στον τοκογλυφο,δεν θελω αλλο δανειο,νεα καρτα για να ξεπληρωσω τις παλιες,,

  θα κατσω και θα βρω καλυτερη δουλεια και θα βγαλω περισσοτερα λεφτα..και θα τα καταφερω..

 12. vassilis avatar
  vassilis 18/05/2011 14:28:32

  Ειναι ακατανοητο και υποπτο μια χωρα σαν την Ελλαδα να μην μπορει μονη της να συμμαζεψει τα του οικου της οπως θα εκανε καθε σοβαρη χωρα,επιχειρηση η'ενα σπιτικο,αν εβλεπε οτι η οικονομικη πολιτικη που εφαρμοζει δισχεραινει αντι να καλλιτερευει την μελλοντικη πορεια.Ολα δε τα πολιτικα κομματα εμφανιζοντε ανικανα να προσφερουν λυσεις και παλιμπιδιζουν αναλογα αν ειναι κυβερνηση η'αντιπολιτευση.Αν ηταν σοβαροι οι πολιτικοι επρεπε να δηλωσουν αδυναμια και να παραιτηθουν αφηνοντας το λαο να δωσι τη λυση.Ποσο δυσκολο ειναι να ρυθμισει μια κυβερνηση τα εξοδα και τα εσοδα;Αν ολοι καναμε ετσι θα ειχαμε τα νοικοκυρια μας χρεοκοπημενα και τα παιδια μας νηστικα.Ειναι ανικανοι;Δεν φαινεται το πιο πιθανο αρα παιγνιδια παιζουν στις πλατες μας.Ο λαος δεν πρεπει πλεον να κληθει να απαντησει ποιο πολιτικο κομμα θα διαχειριστει καλλιτερα την κριση, αλλα ποιο πολιτικο κομμα θα απαιτησει αλλαγη του πολιτειακου συστηματος για μια αμεση δημοκρατια.

 13. STAM avatar
  STAM 18/05/2011 14:33:53

  Το αύριο το μέλλον δεν χαρίζεται, δεν προσφέρεται στο πιάτο ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ
  Όλοι εμείς να μην τα περιμένουμε όλα από τον Αντώνη. Πρέπει να αγωνιστούμε στους χώρους εργασίας, στις παρέες, στου συγγενείς παντού. Να πείσουμε, να εξηγήσουμε, να βοηθήσουμε να ξεπεράσουν το φόβο, να πιστέψουν στο όραμα.
  Πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι τον δύσκολο δρόμο τον ανηφορικό. Το ΟΧΙ του Αντώνη ας γίνει εθνικό και πατριωτικό σύνθημα συνολικής και οικονομικής ανάκαμψης.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ STAM 18/05/2011 21:13:27

   Έτσι όπως το λες είναι. Τϊποτα δεν χαρίζεται....

 14. spiros avatar
  spiros 18/05/2011 15:04:01

  ΜΟ μάλλον παρέληψες το plan C απόδραση. Οι υποχωρήσεις τέλος . Οικονομικά μέτρα αποσπασματικά έχουν τον κίνδυνο : "ασπαστήκαμε τις προτάσεις σας και αποτέλεσμα δεν υπάρχει" Η υποχωρητικότητα επιτρέπει την αλλοίωση ,υπόσκαψη και τέλος στημένη λεμονόκουπα. Διαφωνώ με το ψηφίζουμε όσα νομίζουμε θετικά. Μέχρι σήμερα η στάση αυτή πουθενά δεν απέδωσε ουτε βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Σήμερα πρέπει να λχθει ξεκάθαρα. Ή έρχεστε με νέα πολιτική για την οικονομία ή συνέναιση δεν υπάρχει. Επιβάλλεται να γίνει απολύτως σαφή η αποτυχία των μέτρων . Τίποτε άλλο. Και κάτι πολύ σημαντικό. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΦΗ

 15. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2011 15:33:15

  Άρχισε να χοντραίνει το παιχνίδι των εκβιασμών. Η Bild -που το γεγονός ότι είναι πρώτη σε κυκλοφορία δείχνει και το "επίπεδο" του γερμανικού λαού- αναρωτιέται σήμερα, μισοαστεία-μισοσοβαρά, αν "πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη"!!!

  Ο Σαμαράς, και μαζί του σύσσωμος ο ελληνικός λαός, δεν πρέπει να χαριστεί σε κανέναν. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ και αντίσταση για εκδίωξη των ναζί που επιβουλεύονται ανοιχτά πλέον τη χώρα μας!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Αυριανιστής 18/05/2011 16:06:05

   Κυκλοφόρησε και μια φήμη που λέει ότι αν δεν υπάρξει "συναίνεση" θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα.
   h--p://www.xrimanews.com/oikonomia/7700-18-05-2011-13-26-04.
   Γίνεται της κακομοίρας.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 16:12:18

    Αχ, θα μας κάνουν τέτοιο κακό; Όχι, όχι, πού πάτε, μη φεύγετε! Τι θα απογίνουμε χωρίς εσάς; Ποιος θα μας "σώζει" τώρα κάθε φορά που πρέπει να "σωθούμε";

    Σαν πικαρισμένη γκόμενα που δεν της δίνει την πιστωτική του κάρτα ο καλός της...

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 18/05/2011 16:15:19

     Τι να σου πω! Έχω καταστεναχωρηθεί.
     Πάντως έχουμε φοβερό μπαράζ δημοσιευμάτων. Φαντάσου τι γίνεται στο παρασκήνιο.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 16:20:45

      Τα έχουν παίξει... Πάω να δω τι λένε και τα Παραπολιτικά...

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 18/05/2011 16:25:25

      Χμμμ, δεν λένε τίποτα. Όντως τα έχουν παίξει. Μόνον για το πόσο πολύ συμπαθιούνται ο Αβραμόπουλος και ο Καρατζαφέρης και ότι είδε ο Ισίδωρος τον Παπούλια. Αυτά...

      Φάγαν μεγάλη ήττα όλα τα ηττημένα μυαλά.

      (Είπα "ηττημένα μυαλά" και θυμήθηκα τον Ψυχραιμία. Πού είσαι εσύ; Όλη μέρα σήμερα; Μας έλειψες. Οδηγίες παίρνεις; στρατηγικής καταστρώνεις; Για λέγε, να ξέρουμε και τι θα κάνετε από δω και πέρα...).

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 18/05/2011 16:39:10

      Ναι αλλά ο ΑΓΡΟΓΗ στο press-gr καλεί σε "εθνική συννενόηση"
      h--p://press-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_5903.html

      Χαχαχαααα

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 18/05/2011 16:54:09

      Δεν καταστρωνω τιποτα.Αρχη ανδρα δεικνυσι.
      Εαν και οταν ο Σαμαρας ελθει στην εξουσια θα δουμε απο που θα βρει λεφτα.
      Εγω τι να καταστρωσω;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 18/05/2011 16:13:22

   Κάποια στιγμή είχε πει ο Αρχαίος ότι ο Σαμαράς "χτύπησε" με το όχι στο Μνημόνιο κάτι πολύ μεγάλο. Τον είχα ρωτήσει να μας το περιγράψει, αλλά δεν απάντησε. Σήμερα νομίζω ότι αρχίζει να μορφοποιείται η απάντηση. Ο Θεός βοηθός.

 16. politco on avatar
  politco on 18/05/2011 15:39:42

  Παιδιά δεν ξέρω τί λέτε, αλλά εάν ο Σαμαράς συναινέσει, δεν ξαναφίζω Νέα Δημοκρατία ξανά και το λέει ένας άνθρωπος που ψηφίζει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια !!!

 17. juliet avatar
  juliet 18/05/2011 16:02:17

  @Μ.Ο,όπως πάντα ,έξυπνος ,καυστικός και διορατικός.
  Το χάσμα μεταξύ των ελαχίστων πλουσίων και πολλών και φτωχών θα είναι χαώδες.......με ότι θα απακολουθήσει!!!Θα λειτουργήσει το κράτος του δικαίου για να ορθοποδήσουμε οι φτωχοί Ελληνες;
  Είδες μένω στο αύριο,γιατί αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε ,χωρίς τους προδότες .

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ juliet 18/05/2011 16:51:44

   Η γνώμη σου είναι πολύ σημαντική. Σε ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία...

 18. politco on avatar
  politco on 18/05/2011 16:09:32

  επανέρχομαι για να ξεκαθαρίσω κάτι. Το γεγονός ότι δεν κατανοώ καθόλου, πώς από το Ζάπειο ΙΙ το οποίο από μόνο στέλνει έστω και δειλά ένα "όχι" ΄, φτάνουμε τώρα στο να ακούμε από διάφορα πράσινο-κέντρα, να λένε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ότι ο Σαμαράς κατ' ουσίαν Συμφωνεί. Αυτό κατ' εμέ , μεταφράζεται ως εξής: ή αναγκάζουν το Σαμαρά με πλάγιο τρόπο να συναινέσει με την τακτική και έτσι ουσιαστικά υποσκάπτουν τα θεμέλεια μιας υγειούς αντπολίτευσης , ή ότι πράγματι ο ίδιος έχει ήδη , εμμέσως πλην σαφώς συνανέσει. Δεν τολμώ καν να το σκεφτώ!!!

 19. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 16:10:36

  ΜΟ εύγε για την ανάλυση.
  Περιμένω μια συναίνεση για συνάντηση κορυφής υψηλού επιπέδου, κλπ.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/05/2011 16:50:11

   έίχα κανονίσει να έλθει και ο Στρος άλλα έχει κάτι μικρομπλεξίματα...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 18/05/2011 17:18:22

    Κρίμα ρε παιδί μου. Θα στεναχωρηθεί ο Ροδινός...

 20. anonymos avatar
  anonymos 18/05/2011 16:43:13

  Καμμία συναίνεση ποτέ και πουθενά

 21. ΚΩΣΤΑΣ70 avatar
  ΚΩΣΤΑΣ70 18/05/2011 16:44:27

  Συναίνεση επικαλέστηκε και ο Στρος.
  Συναίνεση επικαλούνται και τα υπόλοιπα τσιράκια που απέμειναν εκτός φυλακής.
  Όλοι οι βιαστές τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν.

 22. EYA avatar
  EYA 18/05/2011 17:58:40

  Μ.Ο ΠΑΝΤΑ ΦΑΝ…ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ..ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ PLAN B…ΘΥΜΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ…

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ EYA 18/05/2011 21:15:07

   Μάλλον δεν είμαι τόσο μικρός για να την ψωνίσω Εύα. Την καλησπέρα μου.

 23. Makedonas Thessalonikios avatar
  Makedonas Thessalonikios 18/05/2011 18:37:45

  Μικρέ Οδυσσέα,
  συνεχίζουμε να πορευόμαστε σκόρπιοι,μόνοι με τα κύματα και τους ανέμους,
  μας έχουν διασπάσει,και μας σέρνουν όπως θέλουν.
  Διαχώρισαν τον πατριωτισμό μας,σε δεξιό, αριστερό,ακροαριστερό ακροδεξιό,
  έχουν σκορπίσει το φιλότιμό μας,το τσαγανό μας, αυτοί οι λόγοι είναι
  αρκετοί, για να θεωρείται κάθε είδους "συναίνεση"αποτρεπτική,αδύνατη,και γιατί όχι αφύσικη.
  Οι πράσινοι μόνοι τους οι γαλάζιοι ποτέ μαζί με τους πράσινους,οι κόκκινοι
  ροζ,τυρκουάζ,χωρίς πορεία αλλά με δυνατές κραυγές πιέζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς σχέδιο,χωρίς όραμα,
  και όλοι μαζί πονούν το λαό και αγαπούν όσο τίποτα άλλο τη μητέρα πατρίδα!
  Θέλουν πραγματικά μωρέ να μας σώσουν,ή να φανούν σα σωτήρες;
  Σκόρπιοι είμαστε,δεν πρόκειται να πάμε μακριά .........
  Νάσαι καλά φίλε,εσύ κάνεις ότι μπορείς, έχεις φιλότιμο, και περισσό ταλέντο.
  Τα λέμε.......

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Makedonas Thessalonikios 18/05/2011 21:16:40

   Γεια σου Σαλονικιέ. Σε ευχαριστώ ρε αλάνι

 24. TopGunZ avatar
  TopGunZ 18/05/2011 19:28:58

  Όπως και αυτή του προβοκάτορα με τον ηλίθιο.

  • juliet avatar
   juliet @ TopGunZ 18/05/2011 19:40:53

   χαχαχα,καλοοοό!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ TopGunZ 19/05/2011 01:39:42

   Τι εννοείς συμπολίτη;

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 19/05/2011 01:42:29

    Στον TopGunz απευθύνομαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.