#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2010 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Στην Υπόθεση Βατοπεδίου, κανείς δεν έχει ‘κατηγορηθεί’ για χρηματισμό..."Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ: ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ

Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, διακρίνεται από μια απίστευτη επιπολαιότητα και δημαγωγική διάθεση. Ενώ δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα από πλευράς διακίνησης μαύρου χρήματος (σε αντίθεση με τη Ζήμενς), ενώ κανείς δεν υπαινίχθηκε καν για δόλια δοσοληψία με επίκεντρο ‘αρμόδιο υπουργό’, ενώ καμία μαρτυρία δεν ‘έδειξε’ καμία εντολή για παρανομία (ούτε και η κατάθεση της κας Μαντέλη!), ενώ δεν ανοίχτηκαν λογαριαμοί (ούτε της TORCASO), αποφάσισαν να προτείνουν την σύσταση προανακριτικής! Δηλαδή για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους πέταξαν το μπαλλάκι στην ‘προανακριτική’, αφήνοντας έτσι να αιωρούνται υποψίες για νυν και πρώην συναδέλφους τους.
Σε αντίθεση με την Υπόθεση Ζήμενς, στην Υπόθεση Βατοπεδίου, κανείς, μα κανείς δεν έχει ‘κατηγορηθεί’ για χρηματισμό. Κανείς από κανέναν. Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κάποιος ωφελήθηκε. Αν βρεθεί πολιτικός που ωφελήθηκε οικονομικά ή άρπαξε έστω και ένα ευρώ, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες σε βάρος του. Αλλά δεν μπορεί να στήνονται ‘παράγκες’ και προανακριτικές με βάση τα μη-ευρήματα των εξεταστικών! Η εξεταστική έπρεπε να περιμένει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ανοίγματος λογαριασμών και μετά να βγάλει πόρισμα. Όχι να περνάει το μπαλάκι στην προανακριτική, χωρίς να έχει στοιχειοθετήσει τίποτα.
Φαίνεται πως το Βατοπαίδι χρησιμοποιείται για να φύγουν οι προβολείς από την αδυναμία της Κυβέρνησης να ορθοποδήσουν τα οικονομικά, να φύγουν οι προβολείς από την πολύ αμαρτωλή υπόθεση Ζήμενς. Για να προστατευθούν κάποιοι που είχαν πραγματική εμπλοκή στην υπόθεση Ζήμενς...
Ισχυρίσθηκαν σε κάποια πορίσματα πως ‘ζημιώθηκε το Δημόσιο από τις ανταλλαγές’! Από ποιές ανταλλαγές και πόσο; Δεν υπήρξε καμία μαρτυρία ότι κάποιος υπουργός ζήτησε ή υπέδειξε ότι κάποια ακίνητα έπρεπε να μην τιμολογηθούν σωστά. Αν υπάρχει τέτοια απόδειξη, ή έστω και ένδειξη, αυτή έπρεπε να καταγραφεί χωρίς περιστροφές!
Έχουν περάσει 9 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμία επίσημη εκτίμηση αν και πόσα χρήματα ‘χάθηκαν’ από οποιαδήποτε ανταλλαγή. Δηλαδή, η Εξεταστική διερεύνησε ‘αδικήματα’ τα οποία δεν έχουν ‘ποσοτικοποιήσει’ !
Το Δημόσιο έχει ζημιωθεί από άλλες μεγάλες συναλλαγές για τις οποίες η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα! Το πάρτυ με τα Ολυμπιακά και τα δημόσια έργα, τις προμήθειες φαρμάκων και νοσοκομειακού υλικού, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, τα απίθανα διαφημιστικά προγράμματα, τις δηλώσεις περί ‘Τιτανικού’ που ανέβασαν τα σπρέντς στις 600-1000 μ.β. και κόστισαν διεσεκατομμύρια ευρώ σε όσους επένδυσαν σε ομόλογα του Δημοσίου (και στα ασφαλιστικά ταμεία)! Εκεί  άκρα του τάφου σιωπή.  Ποιοί προστατεύουν ποιούς;
Όλα στα φως! Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η εξεταστική είναι να ζητήσει από κάποιο σοβαρό, έμπειρο και ανεξάρτητο φορέα να αξιολογήσει κάθε ανταλλαγή ακινήτου και να διαπιστώσει αν και τι πήγε στραβά. Το δεύτερο ήταν να ανοίξει τις φορολογικές δηλώσεις, όλους τους λογαριασμούς όλων όσων είχαν οποιαδήποτε επαφή με την υπόθεση. Και όλα τα πόθεν έσχες. Και του κ. Ξυνίδη. Κια φυσικά τα δικά μου, αν και ‘ανοίχτηκαν’ και εξετάστηκαν το 2009. Να ξαναανοιχτούν. Η Εξεταστική δεν έκανε τίποτα από αυτά. Βάδισε στα τυφλά .
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα διέρρευσε το πόρισμά του πριν από 3 μήνες! Χωρίς να έχει εξετάσει τίποτα ουσιαστικό. Χωρίς να έχει βρει –τόσους μήνες τώρα- κάποια ύποπτη διαδρομή...
Την υπόθεση του Βατοπεδίου δεν την ξεκίνησε η ΝΔ. Την «κληρονόμησε» από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τελειωμένη. Με ΟΛΕΣ τις εκτάσεις παραδομένες στην Μονή από το ΠΑΣΟΚ (1999-2003). Το ‘σκάνδαλο του Βατοπεδίου’ είναι κατ’αρχήν ‘σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ, που όμως –με την εμπειρία που έχει σε αυτά τα θέματα- αριστοτεχνικά κατάφερε να το παρουσιάσει ως ‘σκάνδαλο της ΝΔ.

Πέτρος Δούκας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 15/06/2010 12:26:47

  Όπως έχω ξαναγράψει ο μόνος τρόπος για να αποδειχτεί ότι το Βατοπαίδι ήταν σκάνδαλο είναι να αποδειχτεί ότι μια μαφία αντήλλαξε τα ακίνητα με τη λίμνη, τα έβαλε στη μονή για να τα ξεπλύνει με στόχο μετά να τα φάει. Ένα τόσο σατανικό σχέδιο μόνο ελευθεροτέκτονες μπορούν να το καταστρώσουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να αποδειχτεί ποτέ.

  Επίσης μην ξεχνάμε ότι το Πατριαρχείο δεν καθαίρεσε τον Εφραίμ. Τον έβαλε σε διαθεσιμότητα μερικές βδομάδες, έκανε έρευνα και τον αποκατέστησε πάλι γιατί δε βρήκε τίποτε ύποπτο. Σημειώνεται ότι το Πατριαρχείο ήταν πιο γρήγορο από όλους τους θεσμούς (ο Θεός να τους κάνει τέτοιους) του Ελληνικού κράτους.

  Ο Μποτίλιας είχε στο ιστολόγιο του μια ανάρτηση για το ΝΤΕ Βιλπέν στη Γαλλία που τον έφαγε ο Σαρκοζύ φορτώνοντάς του οικονομικό σκάνδαλο. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα. Από το 2007 και μετά υπήρξε ένας αντιθεσμικός πόλεμος με στόχο να φάνε τον Καραμανλή και να προκληθεί συνταγματική εκτροπή καθώς και η πτώση της κυβέρνησης. Το ένα σκέλος ήταν το Βατοπαίδι, το άλλο σκέλος τα Δεκεμβριανά του 2008. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

  Η Ελλάς πωλείται, η Ελλάς καταστρέφεται.

  Για αυτή τη με πολιτικά μέσα συνταγματική εκτροπή θα πάει κανείς στη φυλακή; Οι χουντικοί πέθαναν στη φυλακή. Έχει καμιά διαφορά αν η εκτροπή προκαλείται από κωλοφυλλάδες ή από τανκς;

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 15/06/2010 13:10:52

  Το σκάνδαλο τού Βατοπεδίου το αντιλαμβάνομαι ως εξής: Ο Μπόμπολας ήθελε να αγοράσει τα ολυμπιακά ακίνητα. Αν τα αγόραζε απ'ευθείας από το κράτος θα πλήρωνε δεκάδες εκατομμύρια σε φόρους. Τα κανόνισε, λοιπόν, με τον Ριρή έτσι ώστε το κράτος να "ανταλλάξει" με το Βατοπέδιο τα ολυμπιακά ακίνητα, και να πάρει τη Βιστωνίδα, αφορολόγητα φυσικά. Μετά, ο Μπόμπολας αγόρασε τα ολυμπιακά ακίνητα από τον Εφραίμ, πάλι αφορολόγητα. Έτσι, από τις δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ που θα πλήρωνε σε φόρους, ο Μπόμπολας δεν χρειάστηκε να πληρώσει δραχμή. Φυσικά, Ριρής και Εφραίμ τον βοήθησαν με το αζημίωτο, αλλά το κέρδος του ήταν τερατώδες.

  Το σκάνδαλο τού Βατοπεδίου δεν είναι, όπως αφήνεται να εννοηθεί από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους, σκάνδαλο τής "φαταούλικης" εκκλησίας, αλλά είναι κυρίως ΚΡΑΤΙΚΟ σκάνδαλο. Ένας υπουργός χρησιμοποιεί τα εκκλησιαστικά του κονέ ώστε να βοηθήσει έναν μεγαλοεργολάβο να φοροδιαφύγει. Ένας υπουργός, δηλαδή, κλέβει το ίδιο το κράτος.

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 15/06/2010 14:51:36

  Γάτος ο Εφραίμ, γάτος ρε παιδάκι μου, ακοίμητος φρουρεί το Άβατον:
  Η φωτό είναι όλα τα λεφτά, συγχαρητήρια Factorx!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 15/06/2010 14:53:33

   Ή μήπως ο γάταρος είναι ο CEO (Chief Executive Officer) Αρσένιος;

 4. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 15/06/2010 21:48:46

  Αγαπητοί φίλοι θα έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθεί όλη η φούσκα που ονομάστηκε "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου.Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει αποδειχθεί. Έχουμε ενόχους που τους δαιμονοποιούμε , αλλά δεν έχουμε εγκλήματα . Πρέπει λοιπον να κατασκευάσουμε τα εγκλήματα. Να η δυσκολία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.