09/05/2012 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πόρτα" από τα συνδικάτα στον Τσίπρα

«Πόρτα» από τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, δηλαδή των δασκάλων, έφαγε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος είχε ζητήσει να τους συναντήσει στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Εδώ ο κόσμος χάνεται δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους συνδικαλιστές για να… σχηματίσει κυβέρνηση. Λέτε να πρότεινε για πρωθυπουργό τον Παναγόπουλο ή τον Τσικρίκα;

Από την άλλη, τι νόημα έχει την ώρα που ο χρόνος τρέχει να καλούνται μέσα σ’ αυτή τη θύελλα, οι συνδικαλιστές από τον Τσίπρα; Τι θα του πουν; Ότι τον στηρίζουν στην ακύρωση του Μνημονίου;

Αυτό είναι αυτονόητο, δε χρειάζονται συναντήσεις. Από την άλλη, τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν συζητήσει προεκλογικά με τους αρχηγούς των κομμάτων κι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Προς τι λοιπόν, αν όχι για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους φορείς;

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, αυτοί που θα πάνε είναι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές οι οποίοι θα ζητήσουν να μην ισχύσει ο νόμος Διαμαντοπούλου.

Μα από ποιον θα τον ζητήσουν; Είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας; 16% έχει, γιατί συμπεριφέρεται λες και έχει 40% και είναι απολύτως κυρίαρχος;

Έτσι, λοιπόν, τόσο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ όσο και ο ΔΟΕ απάντησαν αρνητικά στην κλήση Τσίπρα λέγοντάς του ουσιαστικά ότι δεν έχουν καμιά δουλειά και κανένα συνταγματικό ρόλο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Μήπως ο κ. Τσίπρας καβάλησε το καλάμι; Ας τον προσγειώσει κάποιος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 09/05/2012 12:21:22

  Σεβόμαστε τις διαδικασίες που επέλεξε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αλλά δεν κατανοούμε την πρόσκλησή του να συμμετέχουμε σε συνταγματικές διαδικασίες για τη συγκρότηση Κυβέρνησης.

  Σ΄ ότι μας αφορά ως ΔΑΚΕ Ι.Τ, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια για την πολιτική των μνημονίων που ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις εργασιακές σχέσεις, φτωχοποιούν το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και έχουμε καταθέσει εγγράφως τις θέσεις και τις προτάσεις μας και παραμένουμε σταθεροί σ’ αυτές.

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις υιοθετήσουν τις συνδικαλιστικές μας θέσεις, δεν έχουν παρά να τις υλοποιήσουν αφού σχηματίσουν Κυβέρνηση.

  Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι το μήνυμα της κάλπης δεν επιδέχεται διαστρέβλωση, παρ’ ότι δίδονται διαφορετικές ερμηνείες από τα κόμματα του Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια, το κάλεσμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για σχηματισμό Αριστερής Κυβέρνησης, δείχνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η παράταξή του έχουν λάβει το μήνυμα των εκλογών.

  Ως εκ τούτου, δεν προτιθέμεθα να συμπράξουμε με την παρουσία μας στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρουμε κεντροδεξιό άλλοθι στις επιλογές σχηματισμού Αριστερής Κυβέρνησης.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2012 12:44:52

  Στο θέμα αυτό, από θεσμική άποψη, τα συνδικαλιστικά σωματεία είναι ΟΚ.
  Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είναι περίπτωση sui generis, δείξτε κατανόηση στη ντόπια διανόηση.

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/05/2012 12:48:01

  O κ Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν να πήρε 47% κι όχι 17% Συναντήσεις με φορείς , με παράγοντες, με συνδικαλιστές. Θα απολαύσουμε το τριήμερο σώου κι ο κ Τσίπρας θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευθεί για τις επόμενες εκλογές που εναγωνίως θέλει και που όπως όλα δείχνουν είναι αναπόφευκτες. Αρνείται να καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως όλοι όσοι στους οποίους απευθύνθηκε του λένε:" Υπό την προύπόθεση ότι δεν θα θέσεις σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε στηρίζουμε να πας να συζητήσεις με την Ευρώπη" Τέτοιες ευθύνες ο Αλέξης δεν θέλει κι όσο για το ευρώ χ......κε! Τα 3/4 των στελεχών του προτιμούν τη δραχμή ή και το γρόσι!

 4. γιωργης avatar
  γιωργης 09/05/2012 13:07:21

  Ο τσιπρας πήρε ψήφους από το πασοκοκρατουμενο δημόσιο και την συνδικαλιστική κατά κύριο λογο αλητοκρατια γνωρίζοντας ότι αν τον στηρίξουν όπως έκαναν με το πασοκ όλα τα χρόνια θα είναι εξασφαλισμένος.

 5. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 09/05/2012 13:57:50

  :)
  Και με την Μαρία που είχε κλείσει ραντεβού, δεν ήταν εκεί.
  Είχε κατέβει στην πισίνα, γιατί της αρέσει ο Βαγγέλης, από το άλλο τμήμα.

 6. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 09/05/2012 18:04:34

  Βρε παιδιά είναι πολύ απλό.
  Αφού κληρονόμησε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τώρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να κληρονομήσει και τα κάστρα του, ως γνήσιος διάδοχος.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 10/05/2012 07:28:11

  Πόρτα στον Τσίπρα, factorx και από την ΟΛΜΕ.
  “ Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη συνάντηση που μας έχετε προσκαλέσει ως εντολοδόχος Πρωθυπουργός.
  Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συζήτηση με όλα τα κόμματα για τα ζητήματα της Παιδείας με την ιδιότητά σας ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.”.

  Ο κ. Αλέξης έχει αποτύχει. Εξαπάτησε προεκλογικά, με διάφορα επαναστατικά ψέματα, το λαό για να πάρει την ψήφο του. Και μόλις του δόθηκε η δύναμη (διερευνητική ως εντολοδόχος πρωθυπουργός) , δεν ήξερε τι την κάνει. Κάλεσε λοιπόν, τελείως άστοχα τους κοινωνικούς φορείς για να μοιραστεί μαζί τους, το βάρος της δικής του αποτυχίας ..
  Συνυπεύθυνους και συνενόχους στο ναυάγιό του έψαχνε ο Τσίπρας, αλλά οι κοινωνικοί φορείς φυσικά του έδειξαν την πόρτα !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.