#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πόθεν έσχες" όλων από το 1974 - η ώρα της κάθαρσης έρχεται!Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως”.

 

Το κομμάτι αυτό της χθεσινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Θήβα δεν μπορεί να περάσει έτσι ασχολίαστο, ειδικά αυτή την περίοδο που ζούμε το σκάνδαλο «Άκης». Αυτό που ζητά ο κόσμος εδώ και χρόνια είναι διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, πολιτικούς που να είναι καθαροί, τέρμα στα σκάνδαλα και τους περίεργους πλουτισμούς.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια όλα αυτά ακούγονταν… βερεσέ από το πολιτικό σύστημα, η οικονομική κρίση βάση την απαίτηση αυτή σε νέα βάση. Πρέπει άμεσα να βγουν στο φως όλα, αυτό το μόρφωμα που λέμε Μεταπολίτευση πρέπει να παρουσιαστεί στο λαό χωρίς σκιές.

Να μάθουμε τέλος πάντως όλοι με ποιους πολιτικούς και ποια κόμματα έχουν να κάνουν.

Πόθεν έσχες, λοιπόν από το 1974 και μετά κι όποιος φοβάται ας πάει να κρυφτεί στο λαγούμι του. Κι όταν λέμε πόθεν έσχες εννοούμε πραγματικό ψάξιμο όλων των περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμιά εξαίρεση. Για να το ζητά αυτό ο Σαμαράς σίγουρα γνωρίζει ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Αν το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης δεν καθαρθεί πάραυτα τότε το μέλλον της χώρας είναι άδηλο. Πάντα οι σκιές θα κυβερνούν, πάντα τα λαμόγια θα την γλιτώνουν και πάντα ο κόσμος θα βρίζει γιατί κανείς δεν τόλμησε να καθαρίσει τα κόμματα.

Σίγουρα κάποιοι θα ματώσουν, άλλο κόμμα περισσότερο, άλλο λιγότερο. Όμως, όταν λέμε τέλος της Μεταπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε.

Κι επειδή κάποιοι θα αρχίσουν να ασκούν κριτική στην πρόταση Σαμαρά ότι δήθεν γίνεται για το θεαθήναι, τους πληροφορούμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι αποφασισμένος να το κάνει. Και τότε θα αποκαλυφθούν πολλά και πολλοί. Κι όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τόσα χρόνια τη χώρα αλλά και από κάτι δήθεν Αριστερούς με γεμάτες τσέπες.

Όσο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλούτισαν και από εκεί που δεν τους ήξερε ο θυρωρός τους τώρα καπνίζουν Κοχίμπα και οδηγούν θωρακισμένα, αν έβγαλαν τα λεφτά με τον ιδρώτα τους χαλάλι τους.

Πώς όμως γίνεται να μην έχουν το 1974 ούτε βρακί χωρίς τρύπα να φορέσουν και μετά από 20 χρόνια να είναι νεόπλουτοι με σπιταρόνες, σκάφη, διακοπές σε παραδεισένια νησιά και καταθέσεις στην Ελβετία;

Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους εκ δεξιάς ορμώμενους που από παιδιά του λαού έγιναν βιλάτοι και σκαφάτοι.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους. Και μιας και μιλάμε για πήδημα, διαβάστε κάτι που είπε πριν από χρόνια ένας πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Την πρώτη τετραετία με τον Ανδρέα… φάγαμε. Την επόμενη… πηδήξαμε. Αυτά έχει η ζωή».

Αυτή είναι η όμορφη ιστορία της Μεταπολίτευσης κύριοι. Κι αν ο Σαμαράς κάνει πράξη τη δέσμευση για διαφάνεια στα οικονομικά όλων από το 1974 μέχρι σήμερα, θα έχει προσφέρει θεάρεστο έργο.

Και θα έχει δώσει και το τελειωτικό χτύπημα στο διεφθαρμένο σύστημα.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 22/04/2012 09:48:10

  Αυτό αν έκανε πράξη,δεν θα χρειάζονταν να αρθρώσει ξανά πολιτικό λόγο,μέχρι το τέλος της καριέρας του.Ισόβιος πρωθυπουργός.........

 2. tak avatar
  tak 22/04/2012 10:03:41

  Θα το κάνει... Στον "ψηλό" είναι να μην μπουν ιδέες!

 3. Gerakas avatar
  Gerakas 22/04/2012 10:03:59

  Κι εγώ, όπως (φαντάζομαι) κάθε συνετός Έλληνας, χειροκροτεί την διάθεση του κ.Σαμαρά στην διερεύνηση του πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 74. Με τη προσθήκη ΟΛΩΝ όσων ασχολήθηκαν με τα κοινά (δήμαρχοι, νομάρχες). Όσον αφορά στους σχολιασμούς του άρθρου σας, να προσθέσω επιγραμματικά: Τσιτουρίδης, Παυλίδης, Σουφλιάς, Μεϊμαράκης, Ρουσόπουλος... Ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι οι ως άνω αναφερόμενοι δεν ήταν τίποτε άλλο από "πολιτικοί πράκτορες" του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αλώσουν το κόμμα της ΝΔ και να της φορτώσουν (και πάλι ανεπιτυχώς) σκιές από σκάνδαλα, μίζες κτλ...

 4. ΛΟΥΔΙΑΣ avatar
  ΛΟΥΔΙΑΣ 22/04/2012 10:10:31

  Αν γίνει κάτι τέτοιο ο κόσμος λαμπάδες θα του ανάβει.
  Και πρέπει να γίνει κάποια στιγμή.

 5. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 22/04/2012 10:15:10

  Καλημέρα σας.Θά γίνει τέτοιο πράμα στήν Ελλάδα? Δέν πιστεύω,μά αν γίνει λίγοι εθνοπατέρες θά ψάχνουν τρύπα γιά νά κρυφτούν.Οί περισότεροι έχουν διοχετεύσει τό χρήμα σέ κανάλια,πού δέν πρόκειται νά βρεθεί ποτέ. Θά υπάρχουν ενδείξεις,αλλά από κεί καί πέρα τίποτε.Καί θά βγούν πάλι αθώες περιστερές,καί θα ζητούν τήν ψήφο μας.

 6. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 22/04/2012 10:24:21

  Είναι θέμα παιδείας. Όταν πάψουμε νά εξιδανικεύουμε τά λαμόγια,τότε μπορεί νά γίνει κάτι.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/04/2012 10:40:52

  Για να γίνουν γρήγορα προτείνω:
  α.Για κάθε κυβερνητικό στελεχος,συνδικαλιστή κ.λ.π. από το 1974 να ορισθεί μία ομάδα 5 φοιτητών νομικής, οικονομικών και θετικών επιστημών και εντός μηνός να υποβάλλει πόρισμα.
  β.Για όσους εξ αυτών έχουν πεθάνει να ελεγχθούν οι κληρονόμοι τους μέχρι τρίτης γεννεάς.
  γ.Ο έλεγχος να ξεκινά αντίστροφα , με δεσμευση των περιουσιακών στοιχείων και στη συνέχεια απόδειξη ότι αποκτήθηκαν από προιόν νομίμου και φορολογηθήσης εργασίας και όχι με άλλο τρόπο
  δ. Να τεθεί χρονοδιάγραμμα ενεργειών εντός ΜΗΝΟΣ.

 8. anonymous avatar
  anonymous 22/04/2012 11:23:17

  Όπως έχω πει διαφωνώ με την πρόταση. Δε μπορεί να πάει τόσο μακριά. Μετά το σημείο που προβλέφθηκε η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες ναι. Αλλά όχι από το 1974.
  Πολύς κόσμος δεν έχει πια τα στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Μετά από 40 χρόνια δεν υπάρχουν. Ειδικά δε όταν δεν ίσχυε κανένας νόμος και δεν ήσουν υποχρεωμένος να τα κρατάς.

  Επίσης ο Σαμαράς να προσέξει ένα πράγμα. Αν αυτό γενικευθεί για το σύνολο της οικονομίας, με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, ο κόσμος θα βγάλει τα λεφτά του έξω. Θα φύγει από τη χώρα. Ήδη το ένα τρίτο των κεφαλαίων έφυγαν, και θα φύγουν και άλλα. Προς το παρόν είναι μπλοκαρισμένα σε ακίνητα κλπ. τα οποία προσπαθούν να ρευστοποιήσουν. Αν το καταφέρουν θα βγάλουν τα λεφτά τους έξω.

 9. sofia or8h avatar
  sofia or8h 22/04/2012 11:35:15

  Σωστός!
  ιδιαιτέρως το γ.
  Ας αποδειξουν αυτοί οτι δεν ειναι ελέφαντες.

 10. loretta avatar
  loretta 22/04/2012 11:52:22

  οχι μονο στους βουλευτες αλλα και σε ολους που εχουν ασκησει μεχρι σημερα θεσεις διευθυντικές σε δημοσιους φορεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ...!! (διευθηντες προισταμενοι γραμματεις κα φαρισαιοι...αυτοι κομίζουν και διακομίζουν το χρημα προς τα πανω!! γιατι και αυτοι διαπλεκονταν απο το 1974 και μετα )

 11. Χρ.Δ avatar
  Χρ.Δ 22/04/2012 14:26:36

  @ Πελιας
  Συμφωνω απολυτα με την προταση σου..Θελει σχετικη οργανωση για να γινει πραξη αλλα προπαντος θελει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ....Συμπληρωματικα ,πολλοι μπορουν να συνδραμουν οσους αναλαβουν την υλοποιηση της προτασης...πχ εγω μπορω να καταγγειλω με "ονομα -διευθυνση-τηλεφωνο"συγκεκριμενο πολιτικο του ΠΑΣΟΚ...που εδινε την εικονα "νοικοκυρη" αλλα "φροντισε" τα παιδια του....Πιστευω οτι πολλοι συμπολιτες μου θα εχουν την ιδια αποψη..

 12. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 22/04/2012 17:13:40

  Η Γραμμή Λαμογιάς και Διαφθοράς που εκφράζετε Διαμέσου των Πολιτικών-Συνδικαλιστών-Δημοσίων Υπαλλήλων δεν τελειώνει δυστυχώς μόνο με το Πόθεν Έσχες γιατί έτσι μπορεί να αποκαλύψει και να αναδείξει την Λαμογιά και την Διαφθορά του παρελθόντος. Το Παρόν και το Μέλλον της Λαμογιάς και της Διαφθοράς πώς όμως θα την διακόψουμε οριστικά. Προτείνω:
  α. Εκλογή Συνδικαλιστών όλων των βαθμίδων μόνο από κοινές λίστες και όχι συνδυασμούς.
  β.Κατάργηση του Πολιτικού Συνδικαλισμού. (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ κλπ).
  γ.Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων με εφαρμογή από επιτροπές με απαγόρευση συμμετοχής Δημόσιων Υπαλλήλων.
  Με την πιστή εφαρμογή Κανόνων που δεν θα επιτρέπουν την εξυπηρέτηση υμετέρων, θα αρθεί και το αίσθημα ατιμωρησίας που είναι κυρίαρχο. Η Λαμογιά και η Διαφθορά και ο περιορισμός τους θα μας αποδώσουν 27 δίς Ευρώ ετησίως. Ιδού η Ρόδος Ιδού και το Διακύβευμα. Όποιος θέλει το σηκώνει όποιος θέλει το αφήνει και συνεχίζει και σφυρίζει αδιάφορα δήθεν δεν κατάλαβε και δεν ήξερε.

  • Χρ.Δ avatar
   Χρ.Δ @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 22/04/2012 18:23:43

   @Ιντζεσίλογλου Λάζαρος
   Οι προτασεις σου ,οπως και αυτες του "Πελια" ειναι προς την σωστη κατευθυνση ,αν θελουμε να βαλουμε το εκτροχιασμενο τρενο "Ελλας" ξανα στις ραγες.Βεβαια οι ληψεις των σχετικων αποφασεων,αλλα κυριως το implementation,ειναι ζητουμενα λογω.... πολιτικου κοστους.

 13. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 22/04/2012 21:10:26

  Άς ΄δώ τό ##ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ## από τό 1974 εώς σήμερα τού ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ κι άς αποδημήσω Πανευτυχής μετά είς Κύριον!!!!!!

 14. ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ!!! avatar
  ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ!!! 23/04/2012 00:13:00

  Αγαπητοι Συν-Ελληνες ποσο βλακες θελουν να πιστευουν οτι ειμαστε!!!.Εχετε αναλογιστει ποσες φρουδες ελπιδες περι καθαρσης μας εχουν πουλησει απο το 1974!!! Ας καταλαβουμε εστω και μετα απο 40 χρονια δημοκρατιας της πλακας, οτι τα δυο κομματα ειναι ο πολιορκητικος κριος των 300 ντοπιων οικογενειων-κλεφτων και αντιπροσωπων της Ευρωπαικης Ενωσης...δεν εμπεδωσατε ακομα οτι το μελλημα της Ε.Ε ολα αυτα τα χρονια ηταν να τους δινουν δανεικα λεφτα για οπλα, αεροδρομια, δρομους,μετρο, τραμ,αυτοκινητα, και οτι αλλο διαολο πουλουσαν και καναν οτι δεν βλεπαν οτι δεν αντεχε η κουτρα μας τοσο δανεικο χρημα!!!! Ξαφνικα ανακαλυψαν την πυριτυδα και οτι ειχαμε ελλειμα 14% και δημοσιο χρεος 170% του ΑΕΠ και μας καναν ρομπα κατα το κοινως λεγομενο!!!!
  Δεν χορτασατε τιμωρια απο τον Καραμανλη οταν ελεγε οτι θα κανει νταντα τους Νταβατζηδες-Αντιπροσωπους της Ε.Ε!!!!!Ειναι σαν να ηθελε να τα βαλει μαζι τους... καταλαβε οτι δεν τον επαιρνε και τελικα το εκανε γαργαρα!!! Αν δειτε λοιπον ΠΟΘΕΝ- ΑΙΣΧΟΣ να το γραψουμε ολοι μας στο βιβλιο Γκινες!!! Μπορουμε ομως αν αφαιρεσουμε την εξουσια απο τα δυο αυτα κομματα που κατα-χρεωσαν τον τοπο-αναλογικα το καθενα- να γινει καποτε ισως μια νεα αρχη... Ας παψουμε εστω και στο και πεντε να ειμαστε αρνια...
  5

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ!!! 23/04/2012 14:01:04

   Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον που ξέρει να περιμένει. Ο Καραμανλής απείλησε τους νταβατζήδες και δεν το ξέχασε. Ήρθε η ώρα να φάνε και αυτοί τη σφαλιάρα τους. Θα το διαπιστώσεις τη Δευτέρα 7 Μαΐου. Το σύστημα που μας έφτασε εδώ θα τιμωρηθεί. Το σύστημα των νταβατζήδων τελείωσε με την εκλογή Σαμαρά και σήμερα παίζει τα ρέστα του μπας και γλιτώσει. Δώστε όλοι σας δύναμη στον Σαμαρά να επιβάλει επιτέλους την ΚΑΘΑΡΣΗ για την οποία κάποτε υπήρξε διαφωνία, ρήξη και σήμερα απειλεί τη χώρα.

 15. Jim Bim avatar
  Jim Bim 23/04/2012 22:17:45

  Να έχει παρέα και ο Ακης, που αισθάνεται μόνος και μαλάκας !!! Ολοι οι συνάδελφοι κυκλοφορούν ελεύθεροι .... και ο Ακης στην στενή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.