#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πως θα βγούμε από το ΔΝΤ"

 

Στην χθεσινή του ομιλία στο Συνέδριο του Economist ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

 Ένας από τους λόγους που ήμασταν αντίθετοι με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν διότι θα προτιμούσαμε να αντιμετωπιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυστηρά Ευρωπαϊκά πλαίσια. Αλλά επίσης γιατί θεωρούμε ότι οι όροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά κανόνα, βάζουν την Οικονομία ακόμα βαθύτερα στο φαύλο κύκλο: σκληρών μέτρων - βαθιάς ύφεσης – ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων – ακόμα πιο σκληρών μέτρων – ακόμα πιο βαθιάς ύφεσης – ακόμα πιο μεγάλων ελλειμμάτων…

Τώρα, όμως, όπως τα κατάφερε η κυβέρνησή μας, αυτό δεν είναι πλέον επιλογή. Είναι δυσάρεστη πραγματικότητα. Έχουμε ήδη προσφύγει στη στήριξη του Ευρωπαϊκού μηχανισμού και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επειδή οι αγορές έκλεισαν για μας.

Και τώρα κατά μείζονα λόγο ο στόχος μας, ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει ο ίδιος. Πώς θα μειώσουμε άμεσα τις επιπτώσεις της κρίσης, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα λουκέτα. Και πώς θα βγούμε από την κρίση κι από τον μηχανισμό στήριξης μιαν ώρα αρχύτερα. Ώστε να μπούμε ξανά σε μια τροχιά Ανάπτυξης. Αυτή τη φορά υγιούς Ανάπτυξης με προτεραιότητα στην Ανταγωνιστικότητα…

 Για να βγούμε από την επιτήρηση του Ταμείου και να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στις διεθνείς αγορές χρήματος με ευνοϊκούς όρους, χρειαζόμαστε και δραστικά μέτρα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Της οποίας η αντικειμενική αξία καλύπτει πλήρως το συνολικό μας χρέος, αλλά είναι πλήρως αναξιοποίητη. Δεν αποδίδει σχεδόν τίποτε!

Κι είναι πραγματικά αδιανόητο να γονατίζει μια χώρα από τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους της και την ίδια στιγμή να διαθέτει τεράστια, ίση προς το χρέος, περιουσία και να την κρατά ανενεργή.

Δεν προτείνουμε «να πουλήσουμε τα ασημικά μας». Προτείνουμε να αξιοποιήσουμε περιουσιακά στοιχεία που σήμερα δεν αποδίδουν τίποτε και ταυτόχρονα απαξιώνονται ταχύτατα.

Αξιοποίηση δεν είναι μόνο η πώληση. Είναι και η μακροχρόνια μίσθωση, είναι και οι Συμπράξεις Ιδιωτικού Δημόσιου Τομέα. Κι ασφαλώς όλα αυτά αφορούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους που είναι ήδη χωροθετημένα και μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά. Δεν αφορούν εθνικούς θησαυρούς, μουσεία, πολιτιστικούς θησαυρούς βραχονησίδες κλπ.

Αφορούν όλα εκείνα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια. Αυτά που άλλα κράτη έχουν κάνει από χρόνια. Αυτά που, αν τα είχαμε κάνει, δεν θα είχαμε μπει στην κρίση. Κι αυτά που αν τα κάνουμε – με όσο χρόνο απαιτείται, βεβαίως - όχι μόνο θα βγούμε από την κρίση κι από την επιτήρηση, αλλά και θα μπούμε πολύ γρήγορα σε δρόμο υγιούς και ταχύτατης ανάπτυξης.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα. Κι όμως είναι υπερχρεωμένη! Κι αυτό το παράδοξο - να είμαστε πλούσιοι και υπερχεωμένοι ταυτόχρονα - υποδεικνύει και τι πρέπει να κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 30/04/2010 09:57:57

  Και εμάς γιατί μας τα λέει ο Σαμαράς ;
  Για να είμαστε ενήμεροι, να τον χειροκροτήσουμε ή να τον ψηφίσουμε σε 3 χρόνια ;
  Ωραία όλα αυτά, αλλά να βγει να τα πει στο κοινοβούλιο και να απαιτήσει να μην υπογραφεί η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση που πραξικοματικά* επιχειρεί να μας βουλιάξει.
  Εκτός και αν η συναίνεση στο έγκλημα, που ο ίδιος ο Σαμαράς περιγράφει, βαπτίζεται υπεύθυνη στάση,

  *Ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του δεν έχουν την λαική εντολή για να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους μέτρα γιατί πολύ απλά σε κανένα προεκλογικό τους πρόγραμμα δεν ανέφεραν κάτι αλλά ακριβώς τα αντίθετα.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/04/2010 10:06:03

  Το χρέος τού Σαμαρά σε αυτήν την φάση δεν είναι να το παίζει σκιώδης πρωθυπουργός που -εκ των πραγμάτων- θα τρέχειπίσω από τον ΓΑΠ, αλλά να ξεκαθαρίσει τη ΝΔ από όλα τα ψυχοπαθητικά λαμόγια και τους φασιστο-τοπάρχες που έκαναν το κόμμα να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε έναντι τού ΠΑΣΟΚ.

  Μια από τις βασικές εναπομείνασες διαφορές τής δεξιάς από την μη κομμουνιστική αριστερά στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο (όχι ότι υπάρχουν και πολλές) είναι ότι η δεξιά επιμένει να μιλάει για μια ηθική στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή, ενώ η αριστερά απορρίπτει την ηθική ως ηθικολογία και μιλάει απλώς για δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  Αν ο Σαμαράς θέλει να καταστήσει τη ΝΔ ξανά ελκυστική, θα πρέπει να αποκαταστήσει την ηθική της διάσταση.

 3. Lewnidas avatar
  Lewnidas 30/04/2010 10:08:41

  εχουν καταντησει τα αυτονοητα να παρουσιαζονται σαν ριζοσπαστικες πολιτικες. για σου ΓΑΠ εργαλειο.

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ Lewnidas 30/04/2010 10:12:30

   το επομενο ριζοσπαστικο που θα σκεφτουν ειναι μειωσουν την φορολογια στις εξαγωγες μπας και ερθει κανεις και ανοιξει εργοστασιο και για να τονοσουν τα πραγματικα παραγωγικα στοιχεια της οικονομιας.

 4. zonitis avatar
  zonitis 30/04/2010 10:10:01

  Εγω γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοει ο Σαμαρας; Μας ειπε τι δεν ειναι τα περιουσιακα στοιχεια, δεν μας ειπε ομως τι ειναι. Ειναι δηλαδη ο ΟΤΕ (οτι απομεινε), η ΔΕΗ, τα λιμανια; Τι τελος παντων;

  • Factorx avatar
   Factorx @ zonitis 30/04/2010 10:14:35

   AKINHTA

   • zonitis avatar
    zonitis @ Factorx 30/04/2010 10:31:04

    Δηλαδη τα μουσεια και οι βραχονησιδες δεν ειναι ακινητα; Το ιδιο δεν κανει και η κυβερνηση τωρα με τα απο το ελληνικο δημοσιο εγγυημενα δανεια; Ο Αναγνωστης το εγραψε σε ενα ποστ εδω
    http://www.antinews.gr/?p=42969

   • zonitis avatar
    zonitis @ Factorx 30/04/2010 10:31:44

    Καμμια διαθεση κριτικης. Να καταλαβω προσπαθω

   • Spm avatar
    Spm @ Factorx 30/04/2010 11:36:43

    Τα ακίνητα του δημοσίου παιδιά εννοούμε, δηλαδή της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ)και τα Τουριστικά ακίνητα της ΕΤΑ. Τόσο απλό είναι. Μιλάμε για μια περιουσία αναξιοποίητη και τεράστια, που αυτη τη στιγμή δεν αποδίδει ουτε το 1% της αξίας της. Απλά υπάρχει και κάθεται, ενω ταυτόχρονα δανειζόμαστε.

 5. El Gekko avatar
  El Gekko 30/04/2010 10:10:23

  Το πρόβλημα δεν είναι το ΔΝΤ είναι ο δανεισμός από τα ΚΡΑΤΗ

 6. donaE avatar
  donaE 30/04/2010 10:20:06

  Αν δεν τα πουλησουμε θα μας τα παρουν.Δυστυχως.

 7. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 30/04/2010 10:38:28

  Ο κόσμος αγωνιά για την στάση της Ν.Δ. στη βουλή. Όλα τα μέσα θεωρούν δεδομένη την ψήφισή τους από τη Ν.Δ. Όμως περιμένουμε να μην τα ψηφίσει.Περιμένουμε και προσμένουμε... Ελπίζουμε, να μη διαψευσθούμε...

 8. nikos kriti avatar
  nikos kriti 30/04/2010 10:46:57

  δεν ξέρουμε αν θα συμβουλέψουν τον ΓΑΠ να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 3/4 στην βουλή , αν όμως το κάνει η Ν.Δ. έχει υποχρέωση να καταψηφίσει και ας κάνει ότι θέλει ο ΓΑΠ. ο ΓΑΠ έταξε λαγούς με πετραχήλια και πήρε τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία. Τί είπε ο Καραμανλής? πάγωμα μισθών για ένα χρόνο ,πάγωμα προσλήψεων και φορολόγηση των ακριβών σκαφών και αυτοκινήτων, αμέσως όμως ,όχι μετά από 7 μήνες .Δέν γνωρίζω αν ήταν ικανός ,εδώ που τα λέμε , με το επιτελείο που είχε να κάνει τίποτα ο..Χονδρός ,εγώ πιστευω ότι δεν μπορούσε,ας είναι όμως όμως ο Λαός επέλεξε αυτόν που του υποσχέθηκε Ελλάδα = Δανία του νότου!!!Αυτός τώρα ας βγάλει τα κάστανα από την φωτιά τώρα που έγινε πιό σοσισλιστής από πρίν !!Φαντάζεστε να έμενε το ίδιο σοσιαλιστής όπως ήταν πρίν!!!Πέρασε την κρίση για κανώ ο Μ.......και τώρα αρμενίζει χωρίς να ξέρει που πάει όπως πέρυσι το καλοκαίρι που τον βρήκε και τον μάζεψε εκείνος ο ..Ψαράς που κακό χρόνο νάχει....

 9. fitsulas avatar
  fitsulas 30/04/2010 10:48:33

  Ας αφήσει τη σπέκουλα ο Αντωνάκης και ας σηκώσει τα μανίκια. Έπρεπε ήδη να έχει σχηματίσει το επόμενο υπουργικό συμβούλιο γιατί αυτά τα σούργελα δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα μαζί μας. Έπρεπε ήδη να έχει στήσει το οικονομικό του επιτελείο που να εργάζεται για την έξοδο από την κρίση και φυσικά από το ευρώ. Αιωνία του η μνήμη... ήταν σκληρός αλλά τίμιος ο μακαρίτης...

 10. a8uos perastikos avatar
  a8uos perastikos 30/04/2010 11:04:27

  Exo dunath plhroforia oti h kubernhsh 8a zhthsei psifo empistosunhs thn erxomenh Trith-Tetarth. Einai eukairia na pesoun oi maskes kai na apokaluf8oun oi dosilogoi. Isos einai h ora tou samara gia ousiastikh antipoliteush.

  • ΣΟΦΙΑ avatar
   ΣΟΦΙΑ @ a8uos perastikos 30/04/2010 11:16:27

   Το πιστεύω κι εγώ ότι η ώρα του Σαμαρά πλησιάζει! Ας μη διαφαίνεται τίποτε! Η ώρα που θα τον καλέσει η ιστορία να δώσει το στίγμα του πλησιάζει!

   • kuk avatar
    kuk @ ΣΟΦΙΑ 30/04/2010 13:54:58

    nai kala...perimene

 11. papasimonaki avatar
  papasimonaki 30/04/2010 11:33:39

  Ολίγον (εως πολύ!) λαϊκίστικα είναι αυτά που λέει ο Σαμαράς.... Τα περισσότερα ακίνητα του δημοσίου που θα μπορούσαν να πουληθούν είναι σε άθλια κατάσταση και δεν υπάρχει λόγος να τα αγοράσει κάποιος επενδυτής. Γιατί; Γιατί μετά δεν υπάρχει ουσιαστική αγορά να τα μεταπωλήσει ή να τα ενοικιάσει. Οι δε αποτιμήσεις που κάνουν όλοι οι οργανισμοί διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα (και ιδωτικός και δημόσιο) είναι όνειρα θερινής νυκτός.

  Στεναχωριέμαι να βλέπω το Σαμαρά να αντιμετωπίζει λαϊκίστικα το θέμα,και να αφήνει να εννοηθεί ότι πουλώντας ακίνητα όλα θα λυθούν ως δια μαγείας, και θα ποφύγουμε το 'κακό' ΔΝΤ. Συνεχίζει τους ίδιους μικροπολιτικούς όρους που έχουμε τα τελευταία 30-40 χρόνια.

  Γιατί δεν μιλάει για δραστικό περιορισμό ή για αυτοχρηματοδότηση οργανισμών του δημοσίου, για συστήματα κουπονιών στην ελεύθερη και δωρεάν παιδεία; Αλλά αυτά ίσως δεν ακούγονται καλά και δεν 'πουλάνε' πολιτικά

  • Orestios avatar
   Orestios @ papasimonaki 30/04/2010 11:36:02

   Μπα? Εδώ είστε ανίκανοι στο ΠΑΣΟΚ να διαπιστώσετε τον ακράιο λαϊκίσμό του GAP και βλέπετε παντού λαϊκισμό όταν με επιχειρήματα καταρρέουν τα ψεύδη της κυβέρνησης.

 12. K.Tριανταφυλλου avatar
  K.Tριανταφυλλου 30/04/2010 11:53:13

  Εδω που φθασαμε χρειαζεται να ζητηση ο Σαμαρας απο την Ε.Κ.Τ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, οπως το δεχτηκε ο Τρισε για ολες τις τραπεζες μεχρι το τελος του 2011, 8.5 δις με νεα ομολογα για τα ληξιπροθεσμα ομολογα του Μαιου, και αλλα τοσα οσα κατα την πορεια θα χρειασθουν, και να ζητηση την περικοπη ολων των μισθων και των συνταξεων του Δημοσιου και των ταμειων σρ ενιαιο επιπεδο των 600 ευρω, απο τον προεδρο της Δημοκρατιας και τους πολιτικους ως τον εσχατο πολιτη.
  Να εξετασθη διεξοδικα στην Βουλη το ζητημα και με εμπειρογνωμονες, με την απαιτουμενη ποληημερη διαρκεια, γιατι προκειται για
  πολυπλευρη οικονομικη επιθεσι και για γεωπολιτικα συμφεροντα που εμπλεκονται σε ενα αληθινο γιουρουσι με ντοπια και ξενα οργανα-κερδοσκοπους αλλα και ενα συρφετο λαθρομεταναστων που μας αποδιοργανωνει με απροσδιοριστο κοινωνιο-οικονομικο-πολιτικο κοστος, τουλαχιστον πχ τα εμβασματα τους στις πατριδες τους η με τα αντιρατσιστικα δηθεν συνθηματα

 13. readteam avatar
  readteam 30/04/2010 12:00:23

  Λέει ο Αντώνης Σαμαράς: "Για να βγούμε από την επιτήρηση του Ταμείου και να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στις διεθνείς αγορές χρήματος με ευνοϊκούς όρους, χρειαζόμαστε και δραστικά μέτρα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Της οποίας η αντικειμενική αξία καλύπτει πλήρως το συνολικό μας χρέος, αλλά είναι πλήρως αναξιοποίητη".
  Μήπως εννοεί αυτό(;): "Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της..."

 14. Eastrader avatar
  Eastrader 30/04/2010 12:05:04

  Το σχολιο που ακολουθει δεν ειναι δικο μου αλλα το πηρα απο τα Νεα και την ηλεκτρονικη τους σελιδα.Παρακαλω αφιερωστε λιγο χρονο για να το διαβασετε.

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4572266#yourComments

  Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν
  παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.
  Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.
  Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται , κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
  Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
  - Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
  Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
  Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
  - Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
  Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία. Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και έχουνε πιάσει θέσεις χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!
  Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
  Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
  Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
  - Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα.
  Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;"

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Eastrader 30/04/2010 14:27:04

   το link που δίνεις οδηγεί σε άρθρο για το τζαμί. Εντυπωσιακά τα σχόλια των αναγνωστών των "Νέων", επιβεβαιώνουν την καθολική αντίδραση των ελλήνων στις πολιτισμικές επιλογές των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ δρόμος 30/04/2010 16:55:09

    Ακριβως αυτο ειναι ενα ακομη εντυπωσιακο σημειο.Οι αντιδρασεις των αναγνωστων των Νεων.

 15. popolaros avatar
  popolaros 30/04/2010 12:10:01

  Αντωνάκη άσε τις αμπελοφιλοσοφίες και βγάλε τον κόσμο στον δρόμο.
  Αυτό το κόσμο ντεε...που στήθηκε με τις ώρες για να σε εκλέξει, μακρυά από μηχανισμούς και μαφίες!!!
  Τον θυμάσαι ;;;;;;;;

  Να σε δούμε τι θα ψηφίσεις στη βουλή...τα υπόλοιπα είναι μπουρδολογίες για Ξεκάρφωμα.
  Δια της συνεχιζόμενης απραξίας σου, ήδη χαρακτηρίζεσε συνεργός του Jeffrey.
  Ο κόσμος σε ψήφισε για να κάνεις αντιπολίτευση και όχι για να περιμένεις το ώριμο φρούτο.

 16. Moriarty avatar
  Moriarty 30/04/2010 13:31:58

  να σημειώσουμε ότι Σαμαράς και Παπανδρέου απευθύνθηκαν στο Συνέδριο του Εκόνομιστ στη μητρική τους γλώσσα: Ελληνικά ο ένας, Αγγλικά ο άλλος. Πρωθυπουργός να σου πετύχει: μέσα στην ίδια του τη χώρα, κάνει ομιλίες στα Αγγλικά...

 17. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 30/04/2010 16:43:29

  Δεν είμαι οικονομολόγος. Θα ήθελα όμως να καταθέσω μία πρόταση και να μου πουν οι περισσότερο σχετικοί εδώ μέσα αν στέκει έστω και κατά μικρό ποσοστό.

  Η κυβέρνηση κάνει με το ΔΝΤ την εξής συμφωνία: Δεν έχει νόημα να πάρω 150 δις για 3-4 χρόνια από τη στιγμή που άν εφαρμόσω τα μέτρα λιτότητας που προτείνετε θα καεί η Ελλάδα και μετά από ένα χρόνο να κηρύξω ούτως ή άλλως χρεωκοπία. Θα χάσετε και τα χρήματά σας. Γι αυτό δε θέλω να υπογράψουμε συμφωνία. Με βάση τα φετινά πιο ήπια μέτρα να πάρω ένα δάνειο 30-40 δις (όσα πετύχω) και να τη βγάλω για φέτος με αυτά τα μέτρα και να προσπαθήσω σταδιάκα να τα σκληρύνω από σεπτέμβρη. Σε μερικούς μήνες αν έχω καταφέρει να περάσω τα μέτρα που θέλει το ΔΝΤ πλήρως, υπογράφουμε για τρία χρόνια και είστε και εσείς εξασφαλισμένοι.
  Παίρνουμε τα λεφτά και αρχίζουν και κυκλοφορούν φήμες για πολύ σκληρά μέτρα. Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Κατόπιν κυκλοφορούν φήμες για χρεωκοπία. Η κυβέρνηση λέει στο ΔΝΤ ότι δεν μπορεί να επεκτείνει τη συμφωνία γιατί δεν μπορεί να πείσει το λαό ότι έστω και με πολύ σκληρά μέτρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα σε 3-4 χρόνια. Το φάσμα της χρεωκοπίας είναι πλέον ορατό όσο ποτέ και αναμένεται απλά ανακοινωθεί επίσημα. Τα ομόλογα έχουν γίνει κυριολεκτικά σκουπίδια και τα spreads έχουν πάει στις 2000μ.β.
  Τις μέρες εκείνες το δημόσιο με τα λεφτά του δανείου (ή με το μεγαλύτερο μέρος του) αγοράζει γρήγορα όσα ελληνικά ομόλογα μπορεί σε τιμή ευκαιρίας, κυρίως μάλλον από τις ελληνικές τράπεζες είτε με δόλο (επειδή έρχεται χρεωκοπία να μειώσω τη χασούρα σας έναντι των ξένων τραπέζών) είτε με εκβιασμό (θα αναγγείλω χρεωκοπία και θα σας καταγγείλω στο λαό ως πρώτους υπαίτιους).
  Λίγο μετά βγαίνει ο πρωθυπουργός και κάνει το εξής διάγγελμα. Έχουμε περάσει το σημείο 0. Προτείνω στο λαό 3 λύσεις:
  1. ΔΝΤ για πολλά χρόνια, εξαντλητική λιτότητα, ιδιωτικοποίηση των πάντων, καμία εθνική κυριαρχία.
  2. Αναρχία ->Εκλογές και ότι σας φωτίσει ο Θεός (χρεωκοπία, κομμουνισμό, αυτοοργάνωση, στρατιωτικό νόμο...)
  3. Εθνική συννενόηση και πολύ σκληρά μέτρα για 1.5 χρόνο (τέλος 2011) χωρίς ΔΝΤ.
  Μειώσεις στο Δημόσιο και συντάξεις 20-50% κλιμακωτά με κατώτατο μισθό 1000-σύνταξη 650Ε.
  Όχι απολύσεις (αλλά θα υπάρξουν καμιά 30.000 όταν είναι κραυγαλέα προφανές ότι δεν προσφέρουν τίποτα).
  Κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό αμετάβλητος. Μειώσεις 10-30% κλιμακωτά στους μισθούς >1000Ε επιτρέπονται, υπό τον όρο ότι η εταιρεία δεν θα κάνει απολύσεις.
  Βουλευτές-40% , κυβέρνηση -50%, ανώτατα κρατικά στελέχη -50%.
  ΦΠΑ 25% , αλλά πλαφόν στα είδη πρώτης ανάγκης.
  Μεγάλη αύξηση σε ποτά, τσιγάρα, είδη πολυτελείας κ.τ.λ.
  Διακριτική επιπλέον φορολόγηση σε ξένα προιόντα, π.χ. αυτοκίνητα με πράσινο (χαχα) φόρο. Ανεπίση εκστρατεία υπέρ ελληνικών προιόντων.
  Βενζίνη 2Ε παντού fixed, πλην επαγγελματιών (επιδότηση).
  Οι παπάδες πληρώνονται από την εκκλησία για 1 χρόνο και αναλαμβάνουν συστηματική στήριξη των ενοριτών τους που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
  Πάγωμα πλειστηριασμών.
  Καμία ιδωτικοποίηση
  Αύξηση εισητηρίου ΗΣΑΠ στα δύο Ε. Φτηνές κάρτες διαρκείας για τις ειδικές περιπτώσεις
  Προσθέστε παρόμοιας φιλοσοφίας μέτρα...

  Ενημερώνει το λαό ότι έχει ήδη εξαγοράσει ένα σημαντικό μέρος του χρέους με το τελευταίο δάνειο, λεφτά δεν υπάρχουν παρά μόνο αν εφαρμοσθούν πιστά τα παραπάνω μέτρα και μάλιστα με καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών-συντάξεων και με λεπτομερές σχέδιο αποδεικνύει ότι αν αντέξουν για 1.5 χρόνο το έλλειμα θα πάει 3% και το χρέος 99%.
  Δανεισμός τέλος για 1.5 τουλάχιστον χρόνο.
  Ζητά τη στήριξη όλων των κομμάτων.

  Με το Σαμαρά θα έχουν ήδη συννενοηθεί καιρό πριν. Βγαίνει κάνει δήλωση πλήρους στήριξης. Στην ουσία έχουμε συγκυβέρνηση. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση αν θέλει ας μην στηρίξει, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αν και πιστεύω ότι θα το κάνει. Αν δεν υπάρξει προφανής παλλαική αποδοχή του σχεδίου γίνεται δημοψήφισμα.

  Ακολουθούν σκληρές διαπραγματεύσεις για καθυστέρηση αποπληρωμής μέρους του χρέους για 1-2 χρόνια με επιχειρήματα του στυλ, ο λαός πεινάει και οριακά ανεμένεται επανάσταση και χρεωκοπία, τέτοια μέτρα δεν έχουν ξαναπαρθεί, αν πάρουμε νέο δάνειο θα αθετήσουμε το συμβόλαιο με το λαό κ.τ.λ.. Νομίζω θα καταφέρουμε να πείσουμε τράπεζες Γερμανίας-Γαλλίας μέσω των κυβερνήσεων τους να καθυστερήσουμε δόσεις.

  Τα πράγματα εξελλίσσονται καλούτσικα και σε 1,5 χρόνο το έλλειμα είναι 6% και το χρέος 108% και βέβαια βαθιά ύφεση.
  Τα μέτρα λιτότητας ακυρώνονται κατά το ήμιση για το 2012. έλλειμα 4.5% χρέος 102%, οριακή ανάπτυξη.
  Μέχρι το 2014 σταδιακά τέλος λιτότητας. έλλειμα 3%, χρέος 95%, καλή ανάπτυξη, και τεράστια ευκαρία για αναδιάρθρωση όλου του κράτους.


  Θα μου πείτε θα τα κάνει όλα αυτά ο ΓΑΠ? Αποκλείεται.
  Τουλάχιστον οικονομικά το σχέδιο στέκει?
  Ο Σαμαράς θα προτείνει σχέδιο για αποφυγή του ΔΝΤ ή θα πει απλά ότι πλέον δε γίνεται τίποτα?

 18. George Poulos avatar
  George Poulos 30/04/2010 17:31:33

  Πιστεύτε ειληκρινά ότι έχει ελπιδες να ανακάμψει ο Σαμαράς το κόμα, χωρίς να αποκυρήξει τη λαίλαπα του Λουδοβίκου που έχει γύρω του και απειλή να μας επανιδρύσει με παππάδες και κουμπάρους ,σεμνά και ταπεινά?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.