"Πρωταθλητές" στην διαφθορά οι δήμαρχοι
18/02/2014 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πρωταθλητές" στην διαφθορά οι δήμαρχοι

Σύμφωνα με τη λίστα Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ακολουθούν ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά.

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος έχει κάνει απίστευτες θυσίες και απαιτεί λογοδοσία για κάθε ευρώ που φεύγει από τον κρατικό κορβανά, αποκαλύπτεται ότι η διαφθορά στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει αλλά δεν γίνονται και πολλά προκειμένου να χτυπηθεί.

Ενώ δηλαδή δημοσιεύονται εκθέσεις και πορίσματα για διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους κι όχι μόνο, τα πάντα μένουν στα χαρτιά, ποτέ δεν μαθαίνει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και δεν επέρχεται η κάθαρση με αποδείξεις και ονόματα.

Έτσι, το φως της δημοσιότητας είδε η λίστα για το 2013 με τα πόθεν έσχες κάποιων, τα οποία έχουν πρόβλημα που μπορεί να είναι από απόκρυψη στοιχείων μέχρι άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Σύμφωνα με τη λίστα Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ακολουθούν ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στον κατάλογο που εστάλη στον εισαγγελέα, υπάρχουν δήμαρχοι (75), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7) κ.λπ.

[photo_1]

Στα αξιοσημείωτα της λίστας είναι τα πόθεν έσχες 6 προέδρων ή στελεχών τραπεζών, οι 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και 6 δικαστικοί.

Η Αρχή δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Καλά όλα αυτά, κι αν συγκριθούν με την ίδια έκθεση του 2012 θα διαπιστωθεί ότι η λίστα μεγαλώνει, οι ελεγχόμενοι αυξάνονται αλλά από ουσία δεν έχουμε μάθει τι γίνεται. Γιατί να μη δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των διοικητών νοσοκομείων, των δημοσιογράφων ή όποιων άλλων έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς;

Πώς θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ξέροντας ότι ένας μεγάλος αριθμός δημάρχων έχει...πειραγμένο πόθεν έσχες;

Αν θέλουμε διαφάνεια και λογοδοσία ας κάνουμε την αρχή δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 18/02/2014 18:41:49

  Κοιτάζοντας τη λίστα που δημοσιεύτηκε, με τα πόθεν έσχες των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραξενεύτηκα παρατηρώντας ότι κάποιοι λίγοι, απαγόρευσαν την ανάρτηση των στοιχείων, που τους αφορούν!! Στη δε ιστοσελίδα του δήμου τους, έχουν αναρτήσει κάτι θολές σελίδες γεμάτες ακίνητα!!!!!! Αξιοι !!!!!

 2. δημης avatar
  δημης 18/02/2014 19:15:11

  Μα..καλά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στη λίστα;;;;;;;;; Τόοοοσος "αγώνας " από καφεδοκουβαλητές ..αγανακτισμένοπυς Γονείς από το Υπουργείο που "βραβεύει "τους διαθέσιμους Εκπ/κούς ..Τίποτα;;;;; Ναί όλους αυτούς που "τρώνε το 1,5 % του προϋπολογισμού ... Αλλά ας πάμε παρακάτω τη "λίστα" θα έπρεπε μήπως ;;;να αναφερόμαστε στο πλήθος πχ των Ιδιοκτητών κ΄λοιπών εταιρειών σε Δημόσιες συμβάσεις (του υγιούς ιδιωτικού τομέα πάντα) ;;;; Και στο τέλος .. Τί Μας τους ΔΕΙΧΝΕΤΕ και ΔΕΝ τους ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ;;;;;;;

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 18/02/2014 21:48:10

  Αναμενόμενα. "Μπαξίσι στον δήμαρχο, φακελλάκι στον μεγαλογιατρό" λέει ο κόσμος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.