#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2012 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Προσεχώς σαράντα Ελληνίδες" ("скоро четиридесет гръцки жени")Χθες είχα πάρει άδεια από τη δουλειά μου και πήγα το αυτοκίνητό μου στο συνεργείο για το τακτικό σέρβις. Είχα να πάω περίπου ενάμισι χρόνο, από όταν χρειάστηκα μια μικροεπισκευή.

Έμεινα εμβρόντητος όταν στο συνεργείο -εξουσιοδοτημένο παρακαλώ, και μάλιστα αρκετά δημοφιλούς στην Ελλάδα μάρκας- είδα, από τους τέσσερις μηχανικούς που είχε τότε, να έχει μείνει μόνο ένας! Οι υπόλοιποι είχαν στο μεταξύ απολυθεί. Κι αυτός ο ένας, ετοιμάζεται να φύγει οικειοθελώς τον άλλο μήνα -έχει μάλιστα ενημερώσει σχετικά τους εργοδότες του.

Η έκπληξή μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν μου είπε πού θα πάει. Για να φεύγει οικειοθελώς, αυτό που λογικά περίμενα να ακούσω ήταν ότι θα ανοίξει δικό του, μη εξουσιοδοτημένο, συνεργείο. Κι όμως, όχι. Φεύγει για τη... Ρουμανία! Όταν συνήλθα κάπως από την έκπληξη και κατάφερα να ρωτήσω πώς και γιατί, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: "Δεκαπέντε χρόνια προϋπηρεσία, και ο μισθός μου έπεσε (σ.σ. του τον περιέκοψαν, εννοεί) στα 850 ευρώ. Μένω στο νοίκι, έχω τρία παιδιά και η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Σε λίγο οι μισθοί εδώ θα είναι ίδιοι με εκεί. Ας πάω τώρα λοιπόν, που προλαβαίνω. Εκεί τουλάχιστον θα έχουμε ένα σπίτι για να μείνουμε και γνωριμίες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας."

Η γυναίκα του μηχανικού είναι Ρουμάνα. Προφανώς ήταν μία από τα πρώτα κύματα ανατολικοευρωπαίων μεταναστών, όταν ακόμα η χώρα της δεν ήταν μέλος στην Ε.Ε, και ήρθε αναζητώντας μια διέξοδο από την εξαθλίωση της βίαιης επέλασης του καπιταλισμού και των νεοφιλελεύθερων "θεραπειών-σοκ" που πρόσταζε αφειδώς το ΔΝΤ στη δεκαετία του '90. Καθώς είχαν μόλις βγει από το προστατευμένο περιβάλλον μιας σοβιετικού τύπου οικονομίας "κεντρικού σχεδιασμού" (όπως το έλεγαν), μπορούμε -τώρα πια, δυστυχώς μπορούμε καλύτερα- να φανταστούμε το μέγεθος του σοκ για τους λαούς των χωρών αυτών. Ήρθε λοιπόν στην Ελλάδα, τον γνώρισε, τον παντρεύτηκε κι έζησε κι εκείνη για μερικά χρόνια το "ελληνικό όνειρο" του υπερκαταναλωτισμού, της ψευτογκλαμουριάς και των Ολυμπιακών Αγώνων -όλων με δανεικά. Τώρα όμως γυρνάει ο τροχός. Και για να σωθούν από τη λαίλαπα, επιστρέφει παίρνοντάς τον μαζί της εκεί από όπου η ίδια είχε φύγει έχοντας ίσως ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της. (Να γιατί ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.)

Ακούγοντας την απάντησή του, η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν ένας παλιός φίλος, που του τηλεφώνησα πριν από λίγες μέρες για να του ευχηθώ για τη γιορτή του. Είχαμε πάνω από ένα χρόνο να τα πούμε. Όταν τον ρώτησα για τα επαγγελματικά του, μου είπε ότι ξεκίνησε μια εξαγωγική εταιρεία μαζί με τον κουμπάρο του. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά με όσα άκουγα. Εγώ τους θυμόμουν -τόσο εκείνον, όσο και τον κουμπάρο του που τον είχα γνωρίσει κάποτε- μεγαλοστελέχη σε πολυεθνικές. Προφανώς είχα χάσει επεισόδια -βίαια μάλιστα. Με ποια χώρα κάνουν τώρα την εξαγωγική μπίζνα; Σωστά μαντέψατε. Με τη Ρουμανία!

Τις επόμενες σκέψεις μου, υποθέτω ότι μπορείτε να τις φανταστείτε. Πότε άραγε έρχεται και η δική μου σειρά, και αν θα καταλήξω στην Αλβανία να δουλεύω για Αλβανούς πρώην μετανάστες στην Ελλάδα που δούλεψαν σαν τα σκυλιά, έκαναν λεφτά, επέστρεψαν εκεί κι έγιναν μεγαλοαφεντικά.

Είχα γράψει κάποτε εδώ στο Antinews, ως σχόλιο σε κάποια ανάρτηση, ότι δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που η περίφημη επιγραφή "προσεχώς σαράντα Βουλγάρες" από την ταινία "Βαλκανιζατέρ" του Σωτήρη Γκορίτσα, θα γίνει "προσεχώς σαράντα Ελληνίδες". Ή, καλύτερα, "скоро четиридесет гръцки жени"...

Αυριανιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 13/01/2012 18:56:31

  Δεν είναι μακριά η μέρα: ήδη οι εξιδικευμένοι επιστήμονες, όπως άλλοι συνάδελφοι μου γιατροί, την κάνουν για Γερμανία και Αουστράλια..
  Και μιλάει η Β΄Κατοχική κυβέρνηση για κόκκινες γραμμές

 2. Θανάσης avatar
  Θανάσης 13/01/2012 19:27:54

  Τι πιο φυσιολογικό για κάποιον που το μέλλον του είναι αβέβαιο να πάει σε κάποια άλλη χώρα ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες?
  Ειδικά αν έχει προσβάσεις σε αυτή τη χώρα.
  Όσοι είναι άνεργοι ή θα μείνουν στο μέλλον (προσεχές) δε θα το σκεφτούν (τουλάχιστον)?

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/01/2012 19:28:07

  Κοίτα, όταν οι "αυτοκινητάδες" και οι "γκαραζιέρηδες" κυνηγηθήκαμε, δεν είσασταν αυτοκινητάδες οπότε δε σας ένοιαζε (ίσα ίσα ξορκίζατε και το κακό του ελλειματικού ισοζυγίου που έτρεφε τους σατανικούς γερμανούς). Τώρα δεν έχουμε κουράγιο να σας βοηθήσουμε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ TopGunZ 13/01/2012 22:09:34

   Σε ποιους αναφέρεσαι φίλε μου; Ποιοι είναι εκείνοι που "δεν έχετε κουράγιο να τους βοηθήσετε";

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αυριανιστής 14/01/2012 02:46:58

    Τον οποιοδήποτε θιασώτη του κοινωνικού αυτοματισμού αγαπητέ. Αυτόν που θεωρούσε όλους τους ΔΥ τεμπελχανάδες, αυτόν που θεωρούσε όλους τους μικροεπιχειρηματίες λαμόγια, αυτόν που θεωρούσε κάθε μορφωμένο επιστήμονα (δικηγόρο, γιατρό, μηχανικό) φοροδιαφεύγουσα συντεχνία κ.ο.κ.

    • Μάγισσα Κιρκη avatar
     Μάγισσα Κιρκη @ TopGunZ 14/01/2012 10:23:00

     Ο θιασώτης του κοινωνικού αυτοματισμού τους θεωρούσε, εκείνοι δεν ήταν λαμόγια, οι γιατροί δεν φακελώνονταν για να χειρουργήσουν, οι ΔΥ δεν ήταν αμόρφωτοι και δεν ξύνονταν αξιώνοντας τρελλά λεφτά, δεν φοροδιέφευγαν οι επιχειρηματίες από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο ούτε η κατάντια μας οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε όλους αυτούς και τα χρήματα που μάσαγαν και που τόσα χρόνια τους πληρώναμε.Έχετε δίκιο αγαπητέ.Τους αδικήσαμε!

     • lampros avatar
      lampros @ Μάγισσα Κιρκη 14/01/2012 15:17:19

      Όχι, η κατάντια μας δεν οφείλεται «κατά μεγάλο μέρος σε όλους αυτούς» (ΔΥ, φοροδιαφύγοντες γιατρούς, αμαξάκηδες, κλπ).

      Η κατάντια μας οφείλεται στα κυβερνώντα κόμματα, και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ, που έδωσαν τρις κρατικών χρημάτων σε 20-100 μεγαλο-οικογένειες,

      έτρωγαν μίζες για να αγοράζουμε άχρηστα, ή 2-3 φορές υπερτιμολογημένα έργα και εξοπλισμό (υποβρύχια που γέρνουν, Μίζενς, αεροδρόμιο, αττική οδός, κλπ),

      ξεπούλησαν κρατική περιουσία όπως χρυσό σε ξένες εταιρίες όσο-όσο,

      έφεραν 10-20 πολυεθνικές να κάνουν κουμάντο στην ελληνική αγορά (Καρφουρ, Βόνταφον, μεγάλοι όμιλοι τουριστικοί, Μιζενς πάλι, κλπ κλπ),

      έστησαν μια φιέστα Ολυμπιακών που κόστισε 2 φορές το κρατικό έλλειμα,

      έστησαν παιχνίδι να φάνε κάτι εκατοντάδες δις από τα λεφτά του κόσμου στην «αναδιανομή» (σε λίγες τσέπες) του Χρηματιστηρίου το 1999,

      Όσο για τα άλλα:

      Τα λεφτά στους ΔΥ ας πούμε είναι πάνω κάτω ότι δίνει κάθε κράτος, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Και Δ.Υ. ΠΡΕΠΕΙ να έχει, και έχει, κάθε κράτος. Η Δανία, που ήθελαν να μας κάνουν «δανία του νότου», έχει τρείς φορές τόσους όσους εμείς. Όσο για το πόσο αποτελεσματικό είναι το κράτος, αυτό δεν το καθορίζει ο ΔΥ, ο πολιτικός διευθυντής του το καθορίζει, και αυτοί απλά θέλουν γραφειοκρατία για να παίζουν πολλά παραθυράκια να κάνουν μπίζενς.

      Όσο για την φοροδιαφυγή, ακόμα και γιατρών και δικηγόρων, σιγά τα λεφτά. Οι ίδιες οι μετρήσεις του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι το ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ της φοροδιαφυγής είναι από ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ. Είναι 10,000 επιχειρήσεις/άτομα που χρωστάνε 2 δις ευρώ, ας πούμε, και οι υπόλοιποι όλοι μαζί χρωστάνε πολύ λιγότερο. Η φοροδιαφυγή δεν έχει γραμμική κατανομή, είναι power law, με άλλα λόγια. Το 20% των λαμόγιων χρωστάει το 80% των χρημάτων. Το ότι ο μανάβης της γειτονιάς δεν κόβει καμμιά απόδειξη, όταν πληρώνει 23% ΦΠΑ και στην αναπνοή του, σιγά τα διαφύγοντα κέρδη. Απλά προσπαθούν να κάνουν τον καθένα να νιώσει εξίσου ένοχος.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ lampros 14/01/2012 20:20:55

      !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. saraf avatar
  saraf 13/01/2012 19:49:12

  Φεύγουν έμπειροι οδοντίατροι,μηχανολόγοι,μεταπτυχιακοί στους Η/Υ,οσοι έχουν κάποιες άκρες έξω.

  • anonymous avatar
   anonymous @ saraf 13/01/2012 20:15:20

   Μόνο τέτοιοι έχουν τύχη έξω. Εγώ είμαι έξω για μεταπτυχιακές σπουδές. Μιλάω καλά τη γλώσσα. Ψάχνω με το πρώτο πτυχίο να βρω μια δουλειά εδώ κι ενάμιση χρόνο και δε βρίσκω τίποτε. Είναι ο κλάδος τέτοιος.

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ anonymous 13/01/2012 21:59:51

    Σε ποια χώρα είσαι;

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 13/01/2012 20:02:21

  Ανοησίες. Όταν το ανατολικό μπλόκ κατέρρευσε οι περισσότερες χώρες του πλανήτη δεν είχαν καταρεύσει και γέμισαν με 40 βουλγάρες, ρουμάνες, ρωσσίδες, σέρβες, αλβανίδες κτλ.
  Τώρα αν καταρρεύσει ευρώπη και Αμερική διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, δεν ξεκίνησε εδώ κι ούτε θα τελειώσει εδώ, καταλαβαίνετε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο μέρος για να μεταβούν οι 40 ιταλίδες, πορτογαλέζες, ελληνίδες, ιρλανδέζες, αμερικάνες και προσεχώς γαλλίδες, βελγίδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

  Να θυμίσω ότι στην ρουμανία ακόμη κάνει κουμάντο το ΔΝΤ και είναι πολύ πιο σκληρό από εδώ. Περικόπτεί μισθούς 150 και 200 ευρώ. ΝΑ ΘΥΜΊΣΩ ΌΤΙ η Ρουμανία δεν ανήκει στην ζώνη του ευρώ και συνεπώς αντιμετωπίζεται απο τους δανειστές της με μηδενική κατανόηση και ανοχή γιατί η κατάρρευσή της ή η μη κατάρρευσή της δεν νοιάζει κανέναν. Επίσης η Ρουμανία εισήλθε στην παρούσα κρίση ενώ ήταν από πριν πάμφτωχη. Πριν ένα χρόνο που την επισκέφτηκα στην επαρχία υπήρχαν κάρα.

  Και γενικά θεωρώ προδοτικό ανέντιμο και αισχρό να βγαίνουν από έλληνες δημοσιεύματα που λένε ή υπονοούν ότι οι Ελληνίδες θα γίνουν πουτάνες λόγω της κρίσης. Όταν μιλάμε διαρκώς για μετανάστευση των νέων και για εκπόρνευση των γυναικών μας είναι σαν να τους παροτρύνουμε να ενεργήσουν έτσι.

  Να προσθέσω ότι για να γεμίσει μία χώρα με πόρνες δεν είναι απαραίτητο μόνο να υπάρχει οικονομική κρίση αλλά διάλυση κάθε εθνικού, πνευματικού, κοινωνικού, θρησκευτικού αισθήματος συνοχής, κάτι που είχε συμβεί στους ανατολικούς λόγω του κομμουνισμού. Για παράδειγμα η ανερχόμενη - πλην όμως πτωχοπροδρομική τουρκία με μόλις 12. 000 κατα κεφαλήν δεν εξάγει πόρνες, η αύγυπτος δεν εξάγει πόρνες και πολλοί άλλοι τριτοκοσμικοί δεν εξάγουν πόρνες. Γιατί να το κάνει μία χώρα που ακόμη έχει 300 δις ΑΕΠ και το κατακεφαλήν της πριν την κρίση ήταν 33.000 δολλάρια και τώρα 27.000;;;;;;

  Τέλος, να πω ότι αν η κρίση έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκουμπιστούν μερικοί μετανάστες αυτό το θεωρώ θετικό. Αλλά μην απατάται εαυτούς its too good to be true. Δεν έχω δει κανέναν αλβανό να εγκαταλείπει την Πάτρα ή την Αχαία κι όταν έρχομαι στην Αθήνα βλέπω περισσότερους ξένους κάθε φορά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος Αχαιός 13/01/2012 22:06:36

   Και γενικά θεωρώ προδοτικό ανέντιμο και αισχρό να βγαίνουν από έλληνες δημοσιεύματα που λένε ή υπονοούν ότι οι Ελληνίδες θα γίνουν πουτάνες λόγω της κρίσης. Όταν μιλάμε διαρκώς για μετανάστευση των νέων και για εκπόρνευση των γυναικών μας είναι σαν να τους παροτρύνουμε να ενεργήσουν έτσι.

   Μάλιστα...

   Από σχήματα λόγου δεν βλέπω να πολυκαταλαβαίνεις, ε;

   Αλλά, εγώ απλώς προτιμώ να αφήσω το χρόνο να δείξει πολλά, και τότε θα δούμε πόσο κοντά στην πραγματικότητα πέφτει καθένας στις εκτιμήσεις του. Μακάρι -για όλους μας- να πέσεις πιο κοντά εσύ κι όχι εγώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος Αχαιός 13/01/2012 22:08:32

   Και, εν πάση περιπτώσει, από ολόκληρο το κείμενο και το νόημά του, στην τελευταία παράγραφο στάθηκες; Τα προηγούμενα δεν αρκούν;

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Αυριανιστής 13/01/2012 22:18:45

    Μπορεί να σε αδίκησα αυριανιστή. Το ότι λες ότι προτιμάς να επιβεβαιωθώ εγώ παρά εσύ με καλύπτει.

    Μην απορείς που στάθηκα στην τελευταία παράγραφο. Όταν κάποιος γράφει κάτι δεν είναι απαραίτητο οι αναγνώστες να σχολιάσουν αυτό που ο αρχικός αρθρογράφος θεωρεί ως το κύριο νόημα. Συχνά σχολιάζουν αυτό που τους έκανε την πιο δυνατή εντύπωση.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιώργος Αχαιός 13/01/2012 22:32:18

   Γιώργο Αχαιό
   καλησπέρα,έχω πει ότι δεν θα μπορούσα να έχω γεννηθεί πουθενά αλλού εκτός από τη Πάτρα.Η πορνεία είναι φαινόμενο των ολοκληρωτικών καθεστώτων και δη των σοσιαλιστικών .Πάντα φέρνουν σαν παράδειγμα την Ρουμανία ή τη Ρωσία ,η Αμερική δεν έχει πορνεία ;ή εκεί είναι πολυτελείας;Η Ρουμανία πέρασε μια λαίλαπα που όλοι αυτοί εδω δεν μπορούν να φανταστούν .Περνούσαν να πάνε να ''πηδήσουν'' και κανένας τους δεν είδε ότι την ανέχεια των ανθρώπων πεινούσανε,είχανε και παιδιά να μεγαλώσουν . Ο Τσαουσέσκου έκτιζε παλάτια και γλεντούσε και φάνταζε αυτοκράτορας.Ο λαός εκείνος μια φορά επαναστάτησε και απέδωσε δικαιοσύνη .Οι επόμενοι σωτήρες του ξεπουλούν τη γη.Αν αντέξουν και δεν πουλήσουν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ,είναι περήφανος και αξιοπρεπής λαός .
   Η Πάτρα τι κάνει ;επιβιώνει;
   Γιώργο ,στη Πάτρα έμαθα να εκτιμώ την πουτάνα και να φτύνω τον ''βιαστή''.Να είσαι καλά ,όταν εκτιμάς τη γυναίκα εκτιμάς τη μάνα σου ,την αδελφή σου ,τη κόρη σου .Η πουτάνα για να ζήσει την οικογένειά της είναι ηρωΐδα ,η άλλη όμως για την καλοπέραση και τα λούσα είναι πόρνη πολυτελείας και τέτοιες κυκλοφορούσαν πολλές και πριν κρίσης και ήτανε Ελληνίδες.
   Είχα μια δύσκολη μέρα και το θέμα είναι βαρύ.Καληνύχτα και όλη μου την αγάπη στη Πάτρα.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ juliet 14/01/2012 02:34:05

    Δεν ισχυρίστηκα ότι φταίει ο Ρουμανικός λαός για κάτι, ούτε ότι του αξίζουν τα δεινά που υπέστη, ούτε ότι χαίρομαι για αυτά.

  • lampros avatar
   lampros @ Γιώργος Αχαιός 14/01/2012 15:24:33

   Να προσθέσω ότι για να γεμίσει μία χώρα με πόρνες δεν είναι απαραίτητο μόνο να υπάρχει οικονομική κρίση αλλά διάλυση κάθε εθνικού, πνευματικού, κοινωνικού, θρησκευτικού αισθήματος συνοχής, κάτι που είχε συμβεί στους ανατολικούς λόγω του κομμουνισμού.

   Και σε εμάς συνέβη λόγω καπιταλισμού.

   Ή ξεχνάμε την συνεχή επίθεση στο κοινωνικό, εθνικό και θρησκευτικό στοιχείο εδώ και 20 χρόνια, από τον «εκσυγχρονισμό» και τους κονδυλοφόρους του;

   Από το ρεμπέτικο λαϊκό τραγούδι κλπ πήγαμε στο χιπ χοπ και το τσιφτετελο-ρυθμ'ν'μπλούζ τύπου Σταρ Ακάντεμυ;

   Ίδιως ο Έλληνας του '40-'60 με το σημερινό;

   Εδώ ανέβασε κάποιος μια φωτογραφία στο Αντινιούς με έλληνες που φεύγανε μετανάστες στην Γερμανία το '60, και κάποιος μπούλης σχολιαστής έγραψε ότι μοιάζουν με «αλβανούς» (για το λιτό και φτωχικό παρουσιαστικό και το σοβαρό ύφος τους, επειδή δεν έχουν την πατσοκοιλιά και το μαλλί κομμωτηρίου που έχει ο ίδιος, ούτε μπλουζάκι σινιέ και το χαζοχαρούμενο ύφος του νεοέλληνα).

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ lampros 14/01/2012 19:26:18

    Και κάποιος άλλος έγραψε για τους δύο που ήταν σφιχτά και με λατρεία αγγαλιασμένοι, στα δεξιά, κάτι άλλο.....

    Και μου έρχεται στο νου κι ο Καβάφης να υμνεί την κομψότητα των Αλεξανδρινών και μου φαίνεται δίκιο είχαν οι 2 σχολιαστές.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Γιώργος Αχαιός 14/01/2012 19:57:00

     Τον ένα από τους δύο πάντως θα τον χαρακτήριζα, ψηλό, αθλητικό.... χα χα

  • Makis k. avatar
   Makis k. @ Γιώργος Αχαιός 14/01/2012 20:04:44

   Τέλος, να πω ότι αν η κρίση έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκουμπιστούν μερικοί μετανάστες αυτό το θεωρώ θετικό. Αλλά μην απατάται εαυτούς its too good to be true.

   That's right

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/01/2012 23:01:37

  'Άλλωστε μια από τις πιο λαμπρές γυναικείες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι η Σόνια, στο Έγκλημα και Τιμωρία. Μορφή λογοτεχνική μα καθόλου εξωπραγματική. Ευτυχώς...

  • juliet avatar
   juliet @ Τιγράνης 14/01/2012 08:47:35

   Τιγράνη
   καλημέρα ,υποκλίνομαι ,όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σέβονται θα γκρεμίζονται τα τείχη της ψυχικής εξαθλίωσης και βιασμού.Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι τα διαμάντια μπορεί να κρύβονται στη λάσπη . Η ψυχή δεν φορά στολίδια για να φαίνεται σαν κοκόττα πολυτελείας .Λάμπει ,αφού μπορέσεις και την δεις με τα μάτια της δική σου ψυχής.
   Ο πατέρας μου ήτανε πολιτικός πρόσφυγας το ΄49 απο Ρουμανία και ξέρω απο πρώτο χέρι τι εστί σοσιαλισμός .Εγώ γεννήθηκα βέβαια πολύ αργότερα στη Πάτρα.Ο ένας μου μπάρμπας είχε ειδική άδεια εισόδου-εξόδου στη Ρουμανία από το ΥΠ.ΕΞ ,ποτέ δεν μιλούσανε για το τι βλέπανε εκεί. Από τις θείες μου ,παιδί, άκουγα και μισούσα .
   Και πάντα θα υπάρχουν Σόνιες,ευτυχώς! ........όπως και Μιμίκες.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ juliet 14/01/2012 11:24:33

    juliet, και πριν είπες κάτι μισόλογα για "βιασμό" και επειδή τα επαναλαμβάνεις και στο δεύτερο σχόλιο, το πράγμα γίνεται σοβαρό. Αν γνωρίζεις κάτι για κάποιο βιασμό, οφείλεις να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία. Και οφείλείς να την κάνεις ΑΜΕΣΑ.

    Επίσης σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησής μου ότι "Δεν ισχυρίστηκα ότι φταίει ο Ρουμανικός λαός για κάτι, ούτε ότι του αξίζουν τα δεινά που υπέστη, ούτε ότι χαίρομαι για αυτά"

    Έχω να σου πω κι αυτό: Στο σχολιό μου ασχολήθηκα αποκλειστικά με το αν θα πληθύνουν ή όχι οι πόρνες και δεν εξέφερα κάποιον αρνητικό ηθικό χαρακτηρισμό για αυτές (όπως φαίνεται να νομίζεις). Δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο κι ούτε πρόκειται να πω τώρα κάτι θετικό ή κάτι αρνητικό. Δεν γνώρισα καμία πόρνη στην ζωή μου και δεν έχω αγοράσει ποτέ την υπηρεσία που πουλάνε.
    Αν εσύ τώρα διαβεβαιώνεις ότι είναι καλές και ηρωικές, θα φανώ καλόπιστος απέναντί σου και θα δεχθώ αυτό που λές.

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/01/2012 01:01:34

  Προφανώς ήταν μία από τα πρώτα κύματα ανατολικοευρωπαίων μεταναστών, όταν ακόμα η χώρα της δεν ήταν μέλος στην Ε.Ε, και ήρθε αναζητώντας μια διέξοδο από την εξαθλίωση της βίαιης επέλασης του καπιταλισμού και των νεοφιλελεύθερων “θεραπειών-σοκ” που πρόσταζε αφειδώς το ΔΝΤ στη δεκαετία του ’90.

  Και στη Ρουμανία ο φιλελευθερισμός έφταιγε για τα χάλια της; Περίεργο. Νόμιζα ότι στο ανατολικό μπλοκ πεινούσαν γιατί είχαν σοσιαλισμό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δημήτρης 14/01/2012 02:49:22

   Επί σοσιαλισμού δεν είχαν μέλλον. Όταν οι σοσιαλιστές την είδαν "δημοκράτες" τουρμποκαπιταλιστές πλέον ο κόσμος δεν είχε ούτε παρόν.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ TopGunZ 14/01/2012 03:02:21

    Ωραίο σχόλιο topgunz! Τουρμποκαπιταλιστές!

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/01/2012 11:41:18

  Δυστυχώς νομίζω ότι το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο...και θα χρειαστούν πολλά ψυχικά αποθέματα για να αντέξουμε...

 9. λερουσιας avatar
  λερουσιας 14/01/2012 17:26:48

  το "αστειο" ειναι οτι οι ελληνες που θα φυγουν σαν μεταναστες τωρα θα βιωνουν το ιδιο ρατσιμο απο μερος του πληθυσμου τον οποιο βιωναν οι μεταναστες εδω απο ελληναραδες...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ λερουσιας 14/01/2012 19:28:31

   Να μην φύγουν τότε...

 10. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 15/01/2012 01:38:07

  Να μην κανουνε χαρουλες τα κομμουνιστικα ξεπεσμενα σκυβαλα οτι θα δουν διαφημησεις για 'προσεχςω ελληνιδες' γιατι δεν θα αξιωθουν ποτε... μπορει αυτη η χωρα να περασε πολεμους, κατοχες, χρεωκοπιες , πασοκ , συμμοριτοπολεμο , λαζοπουλο, αλλα ευτυχως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ δεν περασε , οποτε μην ψαχνετε εδω για πουτανες , αυτες ειχαν το ατυχο προνομιο να ζουν ΜΟΝΟ σε σοσιαλιστικες δικτατοριες.... αρα μην κανετε ορεξη , το πολυ πολυ να σας ελθουν καποιες συντροφισες σας πισω .

 11. Dimitris avatar
  Dimitris 15/01/2012 15:56:42

  Η γνήσια ταμπέλα ήταν "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ" σε μαγαζί της εθνικής οδού έξω από τους Τοξότες (Νέστος - όρια Ξάνθης και Καβάλας). Είχα υπηρετήσει στην περιοχή και την είχα δει με τα μάτια μου ;)
  Για τα υπόλοιπα, η άποψη του "Προσεχώς Βουλγάρες" τότε μας έφαγε τότε και συνεχίζει να μας κατατρώει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.