#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2013 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πράσινη" επίθεση στον Άδωνι ΓεωργιάδηΣυνήθως οι αθλητικές εφημερίδες δεν φιλοξενούν πολιτικά θέματα, εκτός κι αν πρόκειται για εκλογές ή άλλες, μείζονος σημασίας, υποθέσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι εξαιρέσεις όπως καλή ώρα η εφημερίδα «Πράσινη» η οποία αν και αποθεώνει τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι όταν παίζει… πινγκ πονγκ, σήμερα έχει μια ιδιαιτερότητα.

Επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αδωνι Γεωργιάδη, έχει ολόκληρη την πρώτη σελίδα του αφιερωμένη στο υπουργό Υγείας, και προτρέπει τον «πράσινο» λαό να του ρίξει  μαύρο γιατί τον «σκοτώνει». Παίζει με την υγεία του λαού κατ’ επιταγή της τρόικας, λέει η εφημερίδα και παραμερίζει όλα τα υπόλοιπα αθλητικά θέματα, για χάρη του κ. Γεωργιάδη. Βεβαίως, αναφέρεται στην υπόθεση με τα φάρμακα, τις μειώσεις στις τιμές και την κόντρα του υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φαρμακοβιομήχανους.

Προφανώς είναι δικαίωμα κάθε εκδότη να γράφει ό,τι θέλει και να κάνει τα πρωτοσέλιδα που γουστάρει. Αυτός πληρώνει, αυτός επιλέγει αν θα κάνει την αθλητική εφημερίδα πολιτική ή το αντίστροφο. Αυτό ισχύει φυσικά και στην περίπτωση του εκδότης της «Πράσινη»,  Δημήτρη Γιαννακόπουλο, της γνωστής οικογένειας των φαρμακοβιομήχανων, οι οποίοι μάλλον θίγονται από την πολιτική της κυβέρνησης για φθηνότερα φάρμακα. Όταν η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα είχε ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ και τώρα υποχωρεί στα 2 δις ευρώ, είναι προφανές ποιος ζημιώνεται.

Υπενθυμίζουμε προηγούμενη ανάρτησή μας:

 Ο Α. Γεωργιάδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιαδιαπλοκήμε φαρμακευτικές

Η σύγκρουση του Αδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας και δη των φαρμάκων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και οι καταγγελίες του υπουργού για σύνδεση της Κουμουνδούρου με επιχειρηματίες του χώρου, επίσης δεν πρέπει να μείνει στον αέρα.

Αυτό που είδαμε ξαφνικά ήταν ότι το… κόμμα του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ που πολεμά αλύπητα το κεφάλαιο, εμφανίζεται να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο που θα μειώσει τις τιμές σε 6.000 φάρμακα. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με εντελώς λαϊκίστικο τρόπο και καθ’ όλα αντιεπιστημονικό ότι ο λαός θα παίρνει φάρμακα από το Μπαγκλαντές, ότι τα γενόσημα θα σκοτώσουν κόσμο και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Κι εμφανίζεται το κόμμα του λαού να συμπαρατάσσεται με τους φαρμακοβιομήχανους οι οποίοι φυσικά δεν θέλουν μειώσεις τιμών και λένε ότι θα αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά και δεν θα βρίσκει ο κόσμος φάρμακα. Το συμπέρασμα; Ή τα πληρώνετε ακριβά, στις τιμές που σας τα δίνουμε ή φεύγουμε και μένετε μπουκάλα. Κανονικός εκβιασμός...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 23/11/2013 14:26:22

  Το θέμα είναι πόσους θα απολύσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι βιομηχανίες με τα γενόσημα?
  Σημειώνεται ότι τα γενόσημα είναι αμφιβόλου ποιότητας και παρασκευάζονται στην Κίνα και στην Ινδία. Ο Υπουργός αλήθεια θα έδινε στα παιδιά του γενόσημα?

  • Σ/ς avatar
   Σ/ς @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 14:38:55

   Για την ταμπακιέρα καμία κουβέντα......;

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 14:45:01

   Άκριτε Λογισμέ, γενόσημα φάρμακα παρασκευάζονται σε πάρα πολλές "φαρμακευτικά αποδεκτές" χώρες του Κόσμου, παρασκευάζονται δε ΚΑΙ στην Ελλάδα!
   Κάτι άλλο;!

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 14:45:29

   Όλες οι αναπτυγμένες χώρες του κόσμου ΓΕΝΟΣΗΜΑ δίνουν στα παιδιά τους! Τα περισσότερα φάρμακα που έχουν και τα νοσοκομεία στην Ελλάδα και παντού γενόσημα είναι. Γενόσημο είναι το φάρμακο που δεν πληρώνεις την πατέντα μετά τα πρώτα συνήθως 10 χρόνια. Αλλά στην Ελλάδα τόσα χρόνια τα γενόσημα ήταν στο 80% της αξίας του προστατευμένου από "πνευματικά δικαιώματα'' φαρμάκου και όταν πέρναγε η ημερομηνία προστασίας μείωναν την τιμή κατά 20% και δεν αναπτυσσόταν ανταγωνισμός με αποτέλεσμα η Ελλάδα σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο να πληρώνει πανάκριβο φάρμακο. Μόνο όσοι τα κονόμησαν από το πάρτυ στην υγεία αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 15:09:12

   Ρε φίλε sorry δηλ. αλλά ή στημένος είσαι ή άσχετος. Τα γεννόσημα είναι ακριβής αντιγραφή του πρωτότυπου. Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Η-Σ. Τα εργοστάσια που τα παράγουν και τα στέλνουν στην Ευρώπη έχουν ελεγχθεί από ελεγκτές της ΕΟΚ. Στην Αμερική τα γεννόσημα καλύβουν πάνω από 60 % των φαρμάκων. Το επιχείρημά σου δε ότι θα απολύσουν εργαζόμενους, είναι το ίδιο με αυτό που λέγαν στην Κολομβία. Κρίμα, ζούσαν πολλοί άνθρωποι από τον Εσκομπάρ. Δεν υπάρχει αναλογία, δηλ. οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν δρουν σαν την Μαφία, αλλά αν νομίζεις ότι θα με ληστεύει η εταιρεία που δουλεύεις για να πηγαίνεις ταξίδια σε εξωτικά μέρη επειδή έπιασες τους στόχους απλά ΞΕΧΝΑ ΤΟ!

   • Tasos avatar
    Tasos @ Tassos 23/11/2013 17:17:00

    Αν είναι ακριβή αντίγραφα τα γεννόσημα, για πες μου τότε τί ακριβώς να πώ σε γνωστό μου που έχοντας πρόβλημα πίεσης "δοκίμασε" λίγο από αυτά και αφού κινδύνευσε η υγεία του (ανεπιθύμητες παρενέργιες) το γύρισε στα "κανονικά"? Να του πώ "βρε συ ίδια είναι.. συνέχισέ τα.. είναι και φθηνότερα"? Θα με ακούσει λες?

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Tasos 23/11/2013 17:29:00

     Kαι ως συνήθως στην Ελλαδάρα , είστε ειδικοί ΚΑΙ επί ιατρικών θεμάτων.
     Φίλε, ανεπιθύμητες ενέργεις έχουν ΟΛΑ, και τα πατενταρισμένα και τα γενόσημα. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
     υγ: στα νοσοκομεία οι ασθενείς λαμβάνουν κατά βάση γενόσημα.
     υγ2: σταματήστε τις τρέλες
     υγ3: το depon είναι γενόσημο. Μην το ξαναπάρεις. Αλλά δεν θα πληρώνουμε εμείς τις τρέλες σας και τον ξερολισμό του κάθε παρακμιακού site του ελληνικού διαδικτύου που τρομοκρατεί τους αφελείς.

     • Tasos avatar
      Tasos @ Κώστας ΜΠ 23/11/2013 22:31:09

      Δεν αναπαράγω κανένα site. Αν είχες από πρώτο χέρι μια Α εμπειρία δε θα ήσουν τόσο επιθετικός. Μιλάω για πίεση στο ίδιο πρόσωπο με και χωρίς γενόσημο.

     • Μεγαλες στιγμες avatar
      Μεγαλες στιγμες @ Tasos 23/11/2013 23:07:44

      Αν παιρνει χρονια ενα φαρμακο ο οργανισμος ''ταυτιζεται'' με αυτο.Και σε καλυτερο να σου το αλλαξουν ερχονται παρενεργειες
      Ετσι συνεβη στον πατερα μου και στην πιεση του..

     • Giorgis avatar
      Giorgis @ Κώστας ΜΠ 23/11/2013 23:15:26

      Γεννόσιμο είναι διαφορετικό μόνο στο πακέτο. Τα ίδια μηχανήματα τα φτιάχνουν. Ελληνάρες και καταναλωτισμός. Ο ίδιος λόγος που θέλει Prada γυαλάκια είναι γιατί αποφεύγει γεννόσιμο. Αν ρωτήσεις 100,000 άτομα, θα βρεις ανάμεσα τους ειλικρινής παρενέργειες στα γεννόσημα αλλά θα βρεις και στις πατέντες το ίδιο. Βρείτε στοιχεία την προκοπής όχι δήλωση της κυρα Κατίνας.

     • Panvas avatar
      Panvas @ Κώστας ΜΠ 23/11/2013 23:27:28

      Δεν έχω σπουδάσει ιατρική ή φαρμακευτικη ,στο γεωπονικό όμως είχα επαφη!!Καταρχήν δε νομιζω οτι το Depon είναι γενοσημο,αν έννοιες της ασπιρίνης,επειδή έχουν τον ίδιο στοχο(αναλγητικο) καθώς η μεν ασπιρινη ,έχει δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξυ ενω το Depon την παρακεταμόλη διαφορετικές ουσίες λοιπον!Παντα εφόσον αναφερεσε στα παραπανω φάρμακα!Αλλιως πάω πάσο!!!
      Για τον φιλο που αναφέρει περιστατικό φίλου του,εφόσον το γενοσημο δεν το φτιάχνω εγώ.. δεν έχει διάφορα ως προς την δραστική ουσία σε σχέση με το πρωτοτυπο φαρμακο,αυτό όμως μπορεί να το ελέγξει μονο ο φίλος του αν διαβάσει τις δραστικές ουσίες αυτές μπορούν να αλλάξουν την δραση και να βγάλουν ή όχι παρενέργειες σε καποιον!!!Αυτό που θέλω να πω δλδ,οτι το γενοσημο που του χορηγήθηκε απο τον γιατρό μπορεί να ηταν αντίγραφο αλλου "αυθεντικού" φάρμακου,το όποιο και αυθεντικό να έπαιρνε θα του δημιουργούσε το ίδιο πρόβλημα!!!!Υπαρχουν δικλείδες ασφαλειας για τους ασθενείς αρκεί να ψάχνουν και να βλέπουν τι αδειες έχουν τα εν λογο σκευάσματα!!Προσωπικά είμαι υπέρ αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής απο τους ασθενείς και των προτοτυπων!!!!Αυτά αν κάποιος γνωρίζει καλυτερα ας με διορθώσει και να μας ενημερώσει!!!

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Κώστας ΜΠ 24/11/2013 01:05:40

      Το Depon δεν είναι generic αλλά πρωτότυπο που παράγεται από την Bristol-Mayers-Squib.Generic είναι το Panadol πάντως.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Lichnee 24/11/2013 02:15:28

      Ωχουυυ....

      "Paracetamol was first marketed in the United States in 1953 by Sterling-Winthrop Co., which promoted it as preferable to aspirin since it was safe to take for children and people with ulcers.The best known brand today for paracetamol in the United States, Tylenol, was established in 1955 when McNeil Laboratories started selling paracetamol as a pain and fever reliever for children, under the brand name Tylenol Children's Elixir—the word "tylenol" was a contraction of para-acetylaminophenol...
      ...The U.S. patent on paracetamol has long expired, and generic versions of the drug are widely available under the Drug Price Competition and Patent Term Restoration Act of 1984, although certain Tylenol preparations were protected until 2007"
      Το Tylenol ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ κατ ουσία. ΤΟ Depon είχε απλά την πατέντα του αναβραζοντος (εταιρeία UPSA και ιδιοκτήτης της πατέντας ο Jean Bru) , αλλά όλα πήραν τη δραστική ουσία( παρακεταμόλη) του αρχικού φαρμάκου του 1955 των ΗΠΑ, του Tylenol( που ήταν σιρόπι)

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Κώστας ΜΠ 24/11/2013 09:06:37

      Κοίταξε ένα click πιο επάνω.

     • Νν avatar
      Νν @ Κώστας ΜΠ 27/11/2013 17:30:10

      Μμμμμ ξανά δες σε παρακαλώ τι ειναι γενοσημο!!! Δεν ειναι ακριβές, ειναι βίο ισοδύναμο με κατώτερο όριο το 80%. Και επιπλέον για παρά πολλά χρόνια υπάρχουν γενοσημα στην Ελλάδα!!! Και μην γελιόμαστε αλήθεια ειναι ότι είχε ξεφύγει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης τα παλιότερα χρόνια αλλά όχι μόνο γιατί γράφονταν μη γενοσημα φάρμακα αλλά και γενοσημα!!!! Όταν ο παππούς πήγανε στο ΙΚΑ και ήταν με βήχα και ο Μέγας Ιατρός του έδινε τρεις αντιβιωσεις, που οι δυο ήταν κλαριθρομυκηνη, η μη γενοσημη και γενοσημη, και γενοσημη κεφαλοσπορινη να πως αύξανε ο λογαριασμός!! Και ο λόγος που το έκανε Ο Μέγας Ιατρός ήταν γιατί με τα δυο γενοσημα έβαζε μαύρα στην τσέπη του 5 ευρώ και λίγα λέω, και το μη γενοσημο το έδινε για να ειναι σίγουρος ότι ο παππούς θα γίνει καλά καθώς ήξερε ότι τα γενοσημα ήταν αλεύρι σε κάψουλα!!!

      Και όσο αφορά της παρενέργειες που δεν έχετε διαβάσει ποτέ φαρμακολογια, όλα έχουν ναι αλήθεια, αλλά όταν περνεις κάποιο φάρμακο για χρόνια και δεν σου κάνει παρενέργεια δεν θα σου κάνει ούτε το Καλό γενοσημο, αν το γενοσημο φτιάχνεται με χαμηλά στάνταρ τότε τα λέμε στο νεκροταφείο!!!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Tassos 23/11/2013 21:37:15

    "Στην Αμερική τα γεννόσημα καλύβουν πάνω από 60 % των φαρμάκων. . ."

    ῎Ισως καί περισσότερο. Πολλές φορές, οἱ γιατροί γράφουν μόνο γεννόσημα. Εἶναι ΑΚΡΙΒΗΣ ἀντιγραφή τοῦ πρωτότυπου.

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Φωτεινή 24/11/2013 01:07:08

     Φωτεινή δεν είναι ακριβής αντιγραφή.
     Διαφέρουν τα έκδοχα.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Tassos 24/11/2013 01:03:40

    Αγαπητέ Tassos.
    Δεν είναι ακριβής αντιγραφή καθώς οι εταιρίες πατεντάρουν τα έκδοχα με τη σειρά και δεν είναι δυνατό να γίνει ακριβής αντιγραφή.Ακόμα και το σχήμα του χαπιού ή και το χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις.
    Είναι η ίδια δραστική ουσία με την ίδια συγκέντρωση.Η δραστικότητα τους in vivo είναι 80-120% του προτοτύπου.
    Στην Αμερική καλύπτουν όχι το 60% αλλά το 80%.Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 15:11:10

   Έτσι ακριβώς φίλε μου ! Και μετά θα λέμε ότι ο Γιαννακόπουλος έφυγε και πήγε στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία . Η ΒΙΑΝΕΞ ( του Γιαννακόπουλου ) είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας απασχολεί 1.200 εργαζόμενους, όλους Έλληνες, και το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει κάνει καμία περικοπή μισθών και θέσεων εργασίας μέσα στην κρίση. Δυστυχώς κάποιοι ζήλεψαν την "δόξα" του ΠΑΜΕ, που έδιωξε όλους τους καραβοκύρηδες από το Πέραμα και τους έστειλε στη Κίνα !!!

   • chrisss avatar
    chrisss @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 15:56:42

    Θέλετε να μας πείτε, αφού τα πράγματα είναι τόσο τραγικά, γιατί η βιανεξ και άλλες φαρμακοβιομηχανϊες πωλούν τα φάρμακά τους σε χαμηλότερες τιμές σε αρκετές χώρες τις ευρώπης; Θέλει να μας πει ο Τράκης πόσο πουλάει τα φάρμακα της εταιρείας του στις άλλες χώρες; Αρκετά με τα ψέμματα.. οι εταιρείες έχουν τα συμφέροντά τους και οι πολίτες τα δικά τους. Κάποιες φορές αυτά συγκρούονται, ο καθένας ας υπερασπιστεί τα δικά του. Πρέπει να βρίσκεται κανείς σε διατεταγμένη υπηρεσία για να μην υποστηρίζει την απόφαση του υπουργού για φθηνότερα φάρμακα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 20:26:28

    Δηλαδή θα βουλιάζουν τα ταμεία και θα κόβουν συντάξεις για να ταΐζουν ιδιώτες; Από πότε είναι υποχρεωμένο το κράτος να πληρώνει καπέλο; Πολλά χρόνια γλέντησαν με τους φόρους μας κρατικά επιχορηγούμενοι. Και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, Κωνσταντόπουλος (πρώην πρόεδρος του πανάθα), Δ.Γιαννακόπουλος (νυν της ΚΑΕ) και σύριζα έχουν άμεσες σχέσεις. Η διαπλοκή που καταγγέλουν στο σύριζα κάθε μέρα χωρίς αποδείξεις, γύρισε μπούμερανγκ. Όπως κατήγγειλαν ότι η ΧΑ προστατεύει τους εφολιστές, έτσι και αυτοί τους φαρμακοβιομήχανους. Και μετά δε φταίνει για το χάλι του τόπου...

   • Cyprusnet avatar
    Cyprusnet @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 25/11/2013 09:35:50

    Η ΒΙΑΝΕΞ, εχει κανει το κουμαντο της και εφτιαξε εδρα ΚΑΙ στην Κυπρο, οπου εισαγει γεννοσημα απο τριτες χωρες(μειωμενο ΦΠΑ), στην Ευρωπη.
    ΔΕΝ εχει προβλημα η Εταιρια, απλως μειωνεται το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κερδος

  • Βούλα Ελευθεριάδου avatar
   Βούλα Ελευθεριάδου @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 17:29:07

   οι ελληνικές εταιρείες παρασκευάζουν γενόσημα μη μπερδεύεστε

  • Απορών avatar
   Απορών @ Κριτική Σκέψη 23/11/2013 22:40:49

   Η σκέψη σας μου έδωσε μια ιδέα! Γιατί να μην 10πλασιάσουμε την τιμή του φαρμάκου; "Το θέμα είναι πόσους θα προσλάβουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες".

   Αγαπητέ, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες τί πιστεύετε ότι παράγουν; Γενόσημα παράγουν εκτός και αν μου πείτε ποια φάρμακα πατέντας παράγουν.
   Έλεος πια με την πληρωμένη παραφιλολογία περί Ινδίας, Μπαγκλαντές και άλλες αηδίες. Ελπίζω να είστε παραπλανημένος και όχι πληρωμένος. ΓΕΝΟΣΗΜΟ = ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΑΤΕΝΤΑΣ + ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΤΕΝΤΑΣ).
   Σημείωση: έως σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πνευματικά δικαιώματα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Τώρα με τόση παραφιλολογία μπορεί οι Έλληνες να έχουν αναπτύξει και placebo effect, τί να πω...

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2013 14:28:27

  Μαυρίστε τόν Άδωνι.
  Άκου κατηγορεί τόν ΣΥΡΙΖΑ γιά διαπλοκή!!!
  Τήν τιμημένη αριστερά τής αμαρτίας!!!
  Περιμένετε νά γίνει κυβέρνηση καί θά καταλάβετε τί σημαίνει διαπλοκή.

  Παρακολουθήστε το. Αξίζει τόν κόπο.
  Τόν Βαρεμένο τόν λυπήθηκα. Προσέξτε τίς εκφράσεις του καί πώς ξεροκαταπίνει.

  http://taxalia.blogspot.de/2013/11/video_8584.html#more

 3. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 23/11/2013 14:37:13

  Λατρεύω την οικογένεια Γιαννακόπουλου για τις χαρές που μας έχει δώσει με τον μπασκετικό παναθηναϊκό ΑΛΛΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Άδωνις έχει 100% δίκιο. Κάποιοι φαίνεται δε θέλουν να τελειώσει το πάρτυ με τη φαρμακευτική δαπάνη που πλήρωναν οι επόμενες γενιές καθώς η τροφοδότησή του γινόταν με πανάκριβο κρατικό δανεισμό. Η δε αντίδραση του σύριζα ξεπερνά τα όρια γελοιότητας που μας έχει συνηθίσει αυτό το μόρφωμα των παρανοϊκών!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Συριζαλβανία του Χότζα 25/11/2013 16:55:04

   Επειδή είμαι παλιά καραβάνα στο μπάσκετ να σου θυμίσω μια δήλωση του Γιαννακόπουλου που "λατρεύεις". Όταν ο ΠΑΟ είχε φέρει τον Ντομινίκ Ουίλκινς, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΟ για το τεράστιο συμβόλαιό του (για το μέγεθος της Ελληνικής αγοράς του μπάσκετ) και από ποιά έσοδα υπολόγιζε να το αποπληρώσει. Ξέρετε τι απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος που "λατρεύετε" ??
   Εντάξει δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό. Αρκεί μια αύξηση μίας δραχμής στην ασπιρίνη. Τοοοσο ήθος.

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 23/11/2013 14:37:15

  Μεγάλο κουμασι Αυτός ο δημητρακης πειραχτηκαν τα συμφέροντα τις οικογένειας ε και μιας του ανήκη κ´ η εφημερίδα επιτίθεται στον υπουργό έτσι κ´ αλλιώς πρέπει να είσαι Πολλή ζώων για να την διαβάσεις μόνο φανατιλα

 5. alex avatar
  alex 23/11/2013 14:40:09

  ο εν λογω γιος φαρμακοβιομηχανου, μολις ενιωσε οτι θα στιμωχτει η οικογενεια και θα χασει μερος απο τα μεγαλα κερδη της , προσπαθει - αφου εχασε τον κ.χιο - να 'κλεισει' για την νεοκοπη εφημεριδα του τις αριστερες υπηρεσιες του κ.βαξεβανη, ενω διαδιδει παντου οτι ενδιαφερεται να μπει στην παε παναθηναικος και να βαλει λεφτα και αρα οποιαδηποτε πιεση στο ταμειο του θα ειναι πραξη αντιθετη με τα συμφεροντα των οπαδων..

  δηλαδη χαλαει λεφτα αριστερα και δεξια για να μπορει να εκβιασει την κυβερνηση για να μην μειωθουν τα κερδη που εχει τωρα..

 6. Tassos avatar
  Tassos 23/11/2013 15:02:26

  Βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ την Τετάρτη. Εντέλει η κρίση ξεσκέπασε την σαπίλα της διαπλοκής και του οργίου που γινόταν σε αυτήν την έρμη χώρα.

  • mara M. avatar
   mara M. @ Tassos 24/11/2013 12:50:12

   Mεγάλο βούτυρο όταν θα εκλείψουν φάρμακα γιατί θα αποσυρθούν. Η νομίζετε ότι οι πολυεθνικές θ'αφήσουν να τους σπάσει τις τιμές η μικρή Ελλάδα με 40% κάτω.
   Ασχολείστε όλοι με τα φάρμακα και δεν βλέπετε το πάρτυ που κάνουν οι ιδιώτες εις υγείαν τους ελληνικού λαού.

 7. θηραία avatar
  θηραία 23/11/2013 15:23:29

  Ποιός δεν θα ήθελε μείωση στις τιμές των φαρμάκων
  εγχωρίων και εισαγόμενων...
  Ομως, ποιός διαβεβαιώνει, ότι κυρίως τα εισαγόμενα δεν θα ανατιμηθούν
  ξαφνικά (κι υπερβολικά ίσως...) μετά από 1,2,ή 3 χρόνια,
  όταν η εγχώρια παραγωγή θα έχει συρρικνωθεί σημαντικά;;
  Τέτοιες αποφάσεις σε βάθος χρόνου δεν θα έπρεπε να αξιολογούνται;

 8. Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 16:05:34

  Παντως εδω στη Γερμανια γενοσημα παιρνουμε, παρακεταμολες μπιρ-παρα, και τα γερμανακια χαιρουν ακρας υγιειας.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 17:22:26

   Άλλο τα συνηθισμένα φάρμακα κι άλλο για πιο ειδικές περιπτώσεις. Είσαι σίγουρος για την ποιότητα των γεννόσημων στην Ελλάδα για περιπτώσεις που δεν απαιτούν απλώς ασπιρίνη?
   Όσο για την ατάκα "χαίρουν άκρας υγείας" είναι ό,τι πιο σχετικό μπορεί να ειπωθεί, σα να πω και γω ότι ο άνθρωπος αύξησε το προσδόκιμο ηλικίας αλλά γύρω μου έχω βαρεθεί να ακούω για καρκίνους ή γενικα ζωή που κρατάει περισσότερο αλλά είναι χειρότερης ποιότητας. Και δε χρειάζεται συνωμοσιολογία, αρκεί κάποιος να έχει ανθρώπους του περιβάλλοντος του που να έχουν δοκιμάσει γεννόσημα εδώ στην Ελλάδα για ασθένειες πιο επικίνδυνες και η αμφιβολία θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο. Σιγά μη συγκρίνω το σύστημα υγείας της Γερμανίας με τους ελέγχους που γίνονται εκεί με το εδώ σύστημα και το τρόπο χορήγησης γεννόσημων.

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 22:16:22

   Κοιταξες καμμια φορα την χωρα παραγωγης ? γιατι ολα οσα πουλανε ειναι κατασκευασμενα στην γερμανια....

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Κωστας 24/11/2013 01:39:27

    Ἔ, ἀγορᾶστε γερμανικὰ γενόσημα ἂν εἶναι ἔτσι, πάλι θὰ εἶναι τὸ 1/5 τῆς τιμῆς. Χαίρω πολύ.


    Σημείωση πρὸς ὅλους: παιδιά, ἐσεῖς νὰ συνεχίζετε νὰ ἀγοράζετε τὰ «κανονικά». Ἐγὼ θέλω γενόσημα, γιατί προσπαθεῖτε σώνει καὶ ντὲ νὰ μοῦ ἀπαγορεύσετε νὰ τὰ ἀγοράζω ἀπὸ τὸ φαρμακεῖο τῆς ἀθηναϊκῆς γειτονιᾶς μου;;; Ἐδῶ κοτζὰμ «λαὸς τοῦ Παναθηναϊκοῦ» καὶ «δὲν εἶναι πρόβατο»... (μὸν Ντιέ)

    • Κωστας avatar
     Κωστας @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/11/2013 08:24:01

     Ειπες εδω στην γερμανια, νομιζα ζεις γερμανια.Λοιπον τα σπρει για το ασθμα που ξερω εχουν διαβαθμιση τιμων αναλογα την εταιρεια.Διαλεγεις και παιρνεις οποιο θες εσυ απο 5 ευρω μεχρι και 45 εχει .Και εδω η γιατρος μου ειπε την ιδια δουλεια κανουν απλα πληρωνεις την φιρμα.Αν την πιστευεις παιρνεις των 5 αν οχι και εχεις την δυνατοτητα των 45 η' καποιο ενδιαμεσο.

 9. Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 16:06:33

  Ο Αδωνις αναδεικνυεται σε μεγα παικτη, μπαη δε γουεη.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 16:46:18

   όχι.
   άρχισε να βρίζει και να υποτιμά γιατί συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.
   τα συμφέροντα θα τον τελειώσουν πολύ σύντομα. και καλά θα του κάνουν. άμα ήθελε να δουλέψει και να έχει αποτέλεσμα θα το έκανε αθόρυβα και χωρίς οι προκλήσεις.
   Η αμετροέπειά του δείχνει άλλα πράγματα, και το πρώτιστο, πως δεν έχει ούτε ήθος, ούτε αίσθημα δημοσίου συμφέροντος. Δυστυχώς.
   Προσωπικά περίμενα πως θα κάνει πολλά, αλλά τελικά δεν μπορεί να ξεφύγει από την ταυτότητά του, πωλητής βιβλίων. Ένας βιοπαλαιστής που αξίζει τον σεβασμό μας αλλά όχι ικανός και άξιος να φέρει αποτελέσματα για το συμφέρον σύνολης της ελληνικής κοινωνίας, και μέσα στην ελληνική κοινωνία συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 01:32:05

    Κοῖτα, ἡ σύγκριση γίνεται πάντοτε (ἐκ τῶν πραγμάτων) ἐκ τῶν ἐνόντων. Καὶ ἐκεῖ ἔχουμε ἀρκετοὺς σοβαροφανεῖς ἀλλὰ μὴ ἐργασιομανεῖς ὑπουργούς. Ἀπ' ὅ,τι φαίνεται, ὁ Ἄ.Γ. ἔχει σοβαρότητα καὶ δὴ μπόλικη (εἰδάλλως δὲν θὰ εἶχε ἀφήσει τὸ ὄνομα ποὺ ἔχει ἀφήσει στὸ Ναυτιλίας), ἀλλὰ ὄχι τὴν ἀντίστοιχη σοβαροφάνεια. Ἔ, δὲν μποροῦμε νὰ τά'χουμε καὶ ὅλα. Τὸ ἐρώτημα εἶναι ποιός κάνει τὴ δουλειὰ καλά. Καὶ οἱ λοιποὶ ὑπουργοί, καὶ τώρα καὶ πάλαι, ἐνίοτε ἁπλῶς δὲν τὴν κάνουν καθόλου.

    Ὅταν ὁ Ἀ.Γ. ἔγινε ἀν/ὑπ Ναυτιλίας σκίστηκε κάτω καὶ ἔμαθε ὅλα τὰ τῆς Ναυτιλίας σὲ ἐλάχιστο χρόνο, ἐνῷ τώρα μᾶλλον πρέπει νὰ τοῦ ἀπονεμηθεῖ τιμητικὸ πτυχίο Ἰατρικῆς μὲ τὴν βαθιὰ γνώστη τῶν πραγμάτων ποὺ ἔχει ἀποκτήσει. Αὐτὰ δὲν συμβαίνουν συχνὰ στοὺς ὑπουργοὺς τῆς Μεταπολίτευσης. Μπαηδεγουέη, ὁ «ἕτερος Καππαδόκης» τοῦ ΛΑΟΣ, ὁ «σοβαρὸς» καὶ ὁ «ρήτορας», δὲν εἶχε οὔτε γιὰ καλαμπούρι συγκρίσιμες ἐπιδόσεις στὸ τότε ὑπουργεῖο του.

    Εἶναι τέτοια ἡ ἔνδεια ἐργασιομανῶν ὑπουργῶν ποὺ νὰ ἐνδιαφέρονται πρωτογενῶς γιὰ τὸν τομέα του ὑπουργείου τους καὶ νὰ σκίζονται, καὶ ὄχι νὰ βυσσοδομοῦν ὁλημερὶς γιὰ τὴν ἐσωκομματική τους ἄνοδο ἀφήνοντας τὴν ἐκτελεστικὴ ἐξουσία στὸν αὐτόματο πιλότο, ποὺ δὲν τὸ συζητάω - Ἄδωνις καὶ πάλι Ἄδωνις, μέχρις ἀποδείξεως τοῦ ἐναντίου. Μὲ τὰ στραβά του συνυπολογισμένα.

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/11/2013 11:29:58

     Ο Άδωνις έχει την ικανότητα μπαίνοντας στο δάσος να μαθαίνει τα πάντα για τα δέντρα που τον περιβάλλουν. Έδειξε όμως πως δεν έχει την ικανότητα να βλέπει όλο το δάσος.
     Ως οργανωμένη κοινωνία έχουμε θέσει τις προτεραιότητές μας, με το σύνταγμα, θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια. Οι υπηρεσίες υγείας, ως υπηρεσίες απολύτως εξαρτώμενες από την γνώση είναι άμεσα συνεδεμένες με την δημόσια τριτοβάθμεια εκπαίδευση. Εάν ως κοινωνία αναδιατάξουμε τις προτεραιότητές μας και αποφασίσουμε πως θέλουμε και ιδιωτικά πανεπιστήμια τότε αφού γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφού αναπτυχθούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια των ιδιωτικών ιατρικών σχολών, τότε η πολιτική μας ηγεσία θα καταστήσει τον ΕΟΠΥΥ αυτόματα και ισόνομα αγοραστή υπηρεσιών και από τον ιδιωτικό τομέα. Το πάρτυ που έγινε τα τελευταία 3 χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις που θα πρέπει να επιβραβευτούν κιόλας -έχω την τύχη και την τιμή να εργάζομαι σε μία από αυτές τις εξαιρέσεις-, στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών υγείας έγινε εις βάρος και εν αγνοία του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη που στηρίζει με αίμα το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

  • Eva avatar
   Eva @ Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/11/2013 22:26:04

   Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερον απέναντι στον σύριζα.

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2013 16:11:41

  Δηλαδή ρέ μεγάλε σχολιαστή ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, οι έλληνες υπήκοοι πρέπει νά πληρώνουν τό δεκαπλάσιο τής τιμής τών φαρμάκων πού παράγει η ΒΙΑΝΕΞ του Γιαννακόπουλου γιά νά μήν κλείσει σώνει καί καλά;

  Μόνο στούς Ιθαγενείς τής χώρας πουλάει η Η ΒΙΑΝΕΞ του Γιαννακόπουλου ή εξάγει τό συντριπτικό μέρος τής παραγωγής της; Ή μήπως ώς Ιθαγενείς πρέπει νά λιμοκτονούμε καί νά τά ακουμπάμε στόν κάθε φύλαρχο Γιαννακόπουλο, επειδή έμαθε καί αυτός ότι είμαστε τά μεγαλύτερα κορόϊδα τής Ευρώπης καί τής Αφρικής καί συντηρούμε από μόνοι μας - ασυγχύτως καί αδιαιρέτως πού θά έλεγε καί ο Τραμπάκουλας - τόν κάθε διαπλεκόμενο;

  Ή μήπως ενεργοποιήθηκαν τά αριστερά αντανακλαστικά σου γιατί ο Γιαννακόπουλος έχει μπουκώσει μέ χρήμα τόν ραδιοσταθμό τού ΣΥΡΙΖΑ καί άρα - ώς προοδευτικός «δικαιούται» νά τά αρπάζει από τό πόπολο.
  Γιά μισό δισ. ευρώ χάρισμα στούς εγχώριους καί διεθνείς Γιαννακοπουλαίους μιλάμε!!! Τόν χρόνο!!!

  Λίγα σού πέφτουν υποθέτω.
  Κατά τά άλλα σού φταίει, υποθέτω, τό μνημόνιο.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Ιαπετός 23/11/2013 17:35:04

   Μεγάλε σχολιαστή Ιαπετέ, μην ανησυχείς για τους Έλληνες Εσκομπάρ - Φαρμακοβιομήχανους ! Μπορούν αν θέλουν να απολύσουν όλους τους Έλληνες εργαζομένους και να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους στο Πακιστάν και στην Ινδία, όπου εκεί οι εργάτες - σκλάβοι δουλεύουν όλη μέρα για μια κούπα ρύζι, και έτσι να μπορούν άνετα να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρίες φαρμάκων του εξωτερικού ! Εδώ βέβαια μπορεί κάποιος να ρωτήσει "και οι Έλληνες εργάτες τι θ' απογίνουν;" Και τι μας νοιάζει εμάς γι' αυτούς, θα του απαντούσα. Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε φτηνά φάρμακα Πακιστάν, φτηνά Φασόλια Ινδιών και φτηνά προφυλακτικά Τουρκίας.

   • GLAD avatar
    GLAD @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 18:39:15

    Ωρα είναι να δούμε και το ΠΑΜΕ να διαδηλώνει υπέρ της ΒΙΑΝΕΞ , όπως ακριβώς έκαναν (το παραδέχθηκαν δημοσίως) στην "ΚΑΤΣΕΛΗΣ" .....

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Ιαπετός 23/11/2013 18:50:31

   Έτυχε να γνωρίζω συνάδελφο του κ. Γιαννακόπουλου, του οποίου η ομοειδής εταιρεία απερροφήθη υπό του τελευταίου, όταν ο γνωστός απεσύρθη λόγω ηλικίας. Κατά τα λεγόμενά του, ο κ. Γιαννακόπουλος απέχει πόρρω από το να χαρακτηρισθεί φύλαρχος ως άτομο και ως εργοδότης.

   Μεταφέρω μιαν άποψη τρίτου, δεν τον γνωρίζω προσωπικώς.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Αντίθεσις 23/11/2013 19:07:41

    Αντίθεσις είπε:
    Κατά τα λεγόμενά του, ο κ. Γιαννακόπουλος απέχει πόρρω από το να χαρακτηρισθεί φύλαρχος ως άτομο και ως εργοδότης.

    Από τήν ανάρτηση αντιγράφω:
    «Επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αδωνι Γεωργιάδη, έχει ολόκληρη την πρώτη σελίδα του αφιερωμένη στο υπουργό Υγείας, και προτρέπει τον «πράσινο» λαό να του ρίξει μαύρο γιατί τον «σκοτώνει». Παίζει με την υγεία του λαού κατ’ επιταγή της τρόικας, λέει η εφημερίδα και παραμερίζει όλα τα υπόλοιπα αθλητικά θέματα,...»

    Γιατί εμένα μού θυμίζει αντίδραση καί πρακτική Φυλάρχου;
    Τόν ενοχλεί η υγεία του λαού. Όχι τό κέρδος του. Τώρα τήν θυμήθηκε (τήν υγεία τού λαού εννοώ). Όλως ξαφνικώς. Καί τόσο χρήμα πού επένδυσε γιά διαφήμιση (γιά τήν υγεία τού λαού εννοείται) στόν ραδιοσταθμό τού ΖΥΡΙΖΑ θά πάει χαμένο;
    Τόν πίστεψα.

 11. pneumo72 avatar
  pneumo72 23/11/2013 16:36:43

  1. Οι αθλητικές εφημερίδες πρέπει να γράφουν τα αθλητικά 2. Τα γενόσημα δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι ίδια με τα πρωτότυπα ή με άλλα γενόσημα της ίδια ουσίας. Η άδεια λαμβάνεται με όρους της πλάκας! Ρίσκαρε να ρυθμίσεις τον διαβήτη σου στο περίπου και τα λέμε! 3. Μεγάλες εταιρίες γενοσήμων του τρίτου κόσμου( πχ Ινδία) έχουν φάει τρελλό στοπ από τον αμερικάνικο ΕΟΦ (FDA) που κάνει κανονικά την δουλειά του και όχι κάπως όπως ο ελληνικός. 4. Ο έλεγχος της αγοράς των φαρμάκων δεν γίνεται στου κασίδη το κεφάλι και την υγεία! Η λογική λέει να στηρίξεις και να ελέγχεις τους ντόπιους που δίνουν δουλειά στον κόσμο σου! Αυτό κάνουν και οι τροικανοί- στηρίζουν κατά βάση την εξαγορασμένη βιομηχανία γενοσήμων τους! Κάποτε υπήρξε πάρτι και έφταιγαν όσοι όριζαν από το κράτος τις τιμές σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολυεθνικών! Σε ποιόν πολιτικό, μεγαλοστέλεχος του υπουργείου και του ΕΟΦ έχει γίνει έλεγχος πόθεν έσχες? 5. Ο παρών υπουργός είναι αλαζόνας και εμμονικός. Έτσι χάνεται η εργατικότητα που επιδεικνύει. Στην αρχαία αθηναική δημοκρατια θα είχε φάει δεκαετή εξοστρακισμό που θα ήταν όλος δικός του!

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ pneumo72 23/11/2013 18:38:44

   Πολύ καλό σχόλιο.
   Μία ένσταση (;) για τη στήριξη στη ντόπια βιομηχανία/παραγωγή. Κι εγώ στο super market προσπαθώ να αγοράζω ελληνικά προϊόντα αρκεί να μην είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα (προσοχή στο αντίστοιχα) εισαγόμενα πλέον του 10-20%. Στη διπλή τιμή και να μπορούσα το θεωρώ λάθος να τα αγόραζα.
   Ξέρει κανείς στα ελληνικά vs εισαγωγής γενόσημα για τι διαφορές μιλάμε;

   • Pneumo72 avatar
    Pneumo72 @ kapar13 25/11/2013 17:39:19

    Συμφωνώ με την παρατήρηση σας! Αυτός είναι υποτίθεται ο ρόλος των ελέγχων του κράτους! Η ερώτηση απλή. Πόσο πουλάς στην υπόλοιπη Ευρώπη και πόσο εδώ? Η στήριξη έγκειται σε άλλα επίπεδα ώστε να απασχολούνται έλληνες στις ελληνικές βιομηχανίες!

  • ND avatar
   ND @ pneumo72 24/11/2013 15:10:36

   "Οι αθλητικές εφημερίδες πρέπει να γράφουν τα αθλητικά" μαλισταααα..οταν αρχηζουνε τα πρεπει αρχηζει να μειωνετε η ελευθερια λογου και οι δημοκρατια

   • Pneumo72 avatar
    Pneumo72 @ ND 25/11/2013 17:45:48

    Συγνώμη που εκλήφθηκε η εισαγωγή του σχολίου μου ως απόπειρα μείωσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Αναφέρει όμως το προφανές! Μια αθλητική εφημερίδα ασχολείται με αθλητικά γεγονότα όπως ένα ιατρικό περιοδικό με αντίστοιχα ιατρικά ή ένα πριοδικό μόδας με την μόδα! Η καρδιά του σχολίου σας βρίσκει σύμφωνη/ο?

 12. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/11/2013 17:03:39

  Προσπάθεια χειραγώγησης ἀπό μιά ἐφημερίδα,ἑνός τμήματος τοῦ λαοῦ πού τή διαβάζει, καί πού ὑποστηρίζει τήν ὀμάδα του..Ἄμα τό ποδόσφαιρο μπλέκεται μέ τήν πολιτική καί ὅταν ὁ φανατισμός τυφλώνει τά κοινωνικά καί πολιτικά αἰσθητήρια τοῦ κόσμου,τότε μήν περιμένουμε οὔτε ὡς κοινωνία νά ξεφύγουμε ἀπό τή μιζέρια,οὔτε τό ποδόσφαιρο...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Κυθήριος 23/11/2013 21:54:13

   ᾿Αγαπητέ Κυθήριε,

   "Ἄμα τό ποδόσφαιρο μπλέκεται μέ τήν πολιτική. . ."

   Μόνο τό ποδόσφαιρο;; Γενικά ἡ ΠΡΑΣΙΝΗ λαίλαπα τοῦ 81 ἐνέπλεξε τόν Πολιτισμό ἐν γένει μέ τήν πολιτική. :D

 13. GLAD avatar
  GLAD 23/11/2013 17:14:10

  Κάπως έτσι εξηγείται η παντοκρατορία του Παναθηναικού στο μπάσκετ τα προηγούμενα χρόνια.
  Αλλά ας πάμε στα περισσότερο σοβαρά ...
  Αποδεικνύεται ότι η "δύναμη" στον Νεοδημοκρατικό χώρο είναι μόνο οι συνειδητοποιημένοι ιδεολογικά "δεξιοί" και όχι οι "ελαφρο"λαικοί συντηρητικοί.
  Κοιτάξτε ποίοι μπαίνουν μπροστά και συγκρούονται με τους οπισθοδρομικούς "αριστερούς" και τους Αυριανιστές της απάτης :
  Ο Γεωργιάδης , ο Βορίδης ...
  Πάντως σίγουρα όχι π.χ. ο Αρης (με τα κόλπα στη νεολαία) , ούτε ο Πάκης (των Δεκεμβριανών) κλπ.
  Η Αριστερά που στο μόνο που είναι άπαιχτη είναι στην προπαγάνδα και στα λιβελογραφήματα , το έχει εγκαίρως αντιληφθεί και έχει ήδη κινητοποιήσει τους γνωστούς "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης εναντίον τους.
  Εχτές όμως το ελεεινό παιδί του Τσαουσέσκου , προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και "ζωντανά" στην τηλεόραση απείλησε ευθέως τον Γεωργιάδη ότι θα "φάει το κεφάλι του"(ή κάπως έτσι).
  Επειδή το πράγμα είναι πολύ σοβαρό όπως αποδεικνύεται , θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε ένα νέο γύρο δράσης τύπου "17 Νοέμβρη" με επιλεγμένες εκκαθαρίσεις όσων συνιστούν επιχειρηματικά εμπόδια ....

 14. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 23/11/2013 17:35:16

  οι ελληνικές εταιρείες παρασκευάζουν γενόσημα, μια που για να παρασκευάσουν πρωτότυπα πρέπει να κάνουν έρευνα...
  εν πάση περιπτώσει για να τελειώνει το παραμύθι υπάρχουν αντίγραφα ποιοτικά και όχι τόσο ποιοτικά,, ο γιατρός είναι ο μόνος που μπορεί να ξέρει γιατί είναι αυτός που γνωρίζει τις παρενέργειες κάθε φαρμάκου στην πράξη..
  κάθε μείωση φαρμάκου είναι προφανές πως ελαφρύνει τον καταναλωτή

 15. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2013 17:38:58

  Χρυσαυγίτες και Ναζί φίλαθλοι ανακάλυψε καί δημοσιεύει σέ άρθρο της η κομματικής εφημερίδας τού ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΓΗ».

  Η καλή αυτή εφημερίδα καλεί ουσιαστκά τήν FIFA νά τιμωρήσει τήν Ελλάδα. Υποθέτω μέ αποκλεισμό από τό παγκόσμιο γιατί είμαστε ρατσιστές καί άν έχει μιά καλή παρουσία στήν Βραζιλία τό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τής Εθνικής Ελλάδας - καί πάλι υποθέτω - πριμοδοτείται η κυβέρνηση.
  Άρα!!!

  Άς αφήσουμε κατά μέρος τό γεγονός ότι δέν μπορεί ο κόσμος νά κρέμεται στήν τηλεόραση καί τό ΣΥΡΙΖΑ νά ζητάει εκλογές.
  Εκτός αυτού, μέσα Ιουλίου μέ μέσα Σεπτεμβρίου ο Führer τής αριστεράς κάνει διακοπές σεβόμενος τήν αριστερή παράδοση. Άρα πάμε γιά Οκτώμβρη καί βλέπουμε.
  Άρα!!!

  ... νά αποκλείσουμε μέ κάποιο τρόπο τήν Εθνική Ομάδα από τήν διοργάνωση.
  Καί μήν γελάτε σάς παρακαλώ. Διεθνούς προστάτες πρόθυμους νά ανακινήσουν τό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει.

  http://www.avgi.gr/article/1314229/xrusaugites-me-perikefalaia

 16. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2013 18:02:46

  Μέ αυτή τήν λογική όλοι οι εργοστασιάρχες τής βόρειας Ευρώπης μπορούν νά κάνουν τό ίδιο.
  Μπορούν νά απολύσουν όλους τούς ευρωπαίους ακριβοπληρωμένους εργαζομένους τους και να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους στο Πακιστάν και στην Ινδία.
  Γιατί δέν τό κάνουν;

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Ιαπετός 23/11/2013 18:56:05

   Γιατί οι μεγάλες πολυεθνικές της Ευρώπης προστατεύονται από τις πολιτικές ελίτ των χωρών τους. Και φυσικά λόγω του ο,τι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλωτές ( εκτός των Ελλήνων ) προτιμούν τα δικά τους προϊόντα και δεν κοιτάζουν μόνο τις τιμές των προιόντων !

   • Paynek avatar
    Paynek @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 24/11/2013 02:02:36

    Ίσως και να νομίζετε οτι απευθύνεστε σε ιθαγενείς ,σε έναν λαό που θέλετε να του επιβάλετε το να είναι αποκομένος απ'την υπόλοιπη Ευρώπη ώστε να παρουσιάζετε τα πάντα όπως σας βολεύει. Γιατί θα'πρεπε να το γνωρίζατε οτι οι λαοί στην Ευρώπη έχουν πρωτίστως καταναλωτική συνείδηση και βασίζονται σ'ένα μεγάλο δίκτυο οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων τους ως καταναλωτές. Και απαιτούν έτσι τα δικαιώματα τους σε οτι έχει να κάνει με τις τιμές των προιόντων που τους προσφέρονται,ακόμα και όταν πρόκειται για εγχώριες εταιρίες, αλλα και οι πολυεθνικές κατ'επέκτασην που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους ακολουθούν και εκείνες. Βέβαια οι τιμές έχουν να κάνουν και με την κατάσταση της οικονομίας κάθε μιας συνολικότερα. Αλλά πλεον είναι και ζήτημα κουλτούρας επιπλέον και εδώ θέλω να σταθώ,οι ίδιες οι πολιτικές ελίτ προστατεύουν και συμπαρατάσονται στον έλεγχο των τιμών ώστε να μην είναι εφικτό να χαριστει κάποιος τόσο εύκολα στον κάθε βιομήχανο,όπως εσείς εδώ μας προτείνετε τόσο βολικά να πράξουμε. Δήθεν για το καλό μας..
    Δήθεν και στο όνομα μιας διαστρεβλωμένης "προοδευτικότητας" .Εκτός και αν καλοπροαίρετα και ίσως λόγω αφέλειας θέλετε και τα υποστηρίζετε αυτά,χωρίς να αντιλαμβάνεστε σε τι πισωγύρισμα και τέλμα μας οδηγείτε..

 17. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 23/11/2013 18:21:17

  Η μόνη αναπτυξιακή μεταρρυθμίση εδώ και 3 χρόνια είναι η άρση του καμποτάζ από έναν υπουργό 3 μηνών στο Ναυτιλίας. Μάντεψε ποιός την έκανε;
  Στην Υγεία επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ θα γίνει αυτό έπρεπε να είναι από τη αρχή, δηλαδή αγοραστής υπηρεσιών Υγείας κι όχι πάροχος και αυτό είναι κοσμογονική διαρθρωτική αλλαγή. Η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια ενδυνάμωσης του θεσμού της α΄βάθμιας υγείας αντί της μαζικής κατεύθυνσης στα νοσοκομεία γίνεται σήμερα. Στον ΕΟΠΥΥ μπήκαν τα θεμέλια να γίνει επιτέλους έλεγχος των νοσηλείων στις ιδιωτικές κλινικές, και το υπουργείο λέει ότι σύντομα θα επεκταθεί και στα δημόσια νοσοκομεία για να ανακοπεί το πάρτυ.Κατάργησε τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ιοντίζουσα ακτινοβολία, καταργώντας μια τεράστια πηγή διαφθοράς. Αύξησε τα κίνητρα για γιατρούς στην παραμεθώριο, μειώνει δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη που είχε γίνει πάρτυ και ένα κάρο άλλα. Δε θυμάμαι κανένα Υπουργό της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας να έκανε μέσα σε 3 μήνες στο Ναυτιλίας και σε 5 μήνες στο Υγείας, όσα έκανε ο Γεωργιάδης.
  Αντίθετα τα επιχειρηματά σου είναι του τύπου α) τηλεπωλητής β) αμετροεπής γ)έλλειψη ήθους (!!!!) κλπ κλπ κλπ Δηλαδή καμία σχέση με τεκμηρίωση μιας άποψης πάνω σε λογικά επιχειρήματα. Μάλλον ανθρώπους του μέτρου και ηθικούς θα θεωρείς όλους τους προκάτοχούς του (πολλοί Έλληνες τους θεωρούν γι'αυτό επανεκλέγονται) που εκτόξευσαν τη φαρμακευτική και νοσηλευτική δαπάνη και μετέφεραν το κόστος του πάρτυ στις επόμενες γενιές αφού καλυπτόταν με δημόσιο δανεισμό. Στην Ελλαδάρα μόνο αυτοί οι πολιτικοί έχουν μέτρο, ήθος και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον...

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Συριζαλβανία του Χότζα 23/11/2013 21:16:56

   Εάν ήθελε να έχει αποτελέσματα δεν θα μίλαγε πολύ. Δεν θέλει.
   και μιλάει για να καλύψει το κενό της κατακλυσμιαίας αναποτελεσματικότητάς του.
   Ο ΕΟΠΥΥ έγινε για να θρέψει την ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, αναζήτησε τα πόσα έδιναν πρίν πέντε χρόνια τα δημόσια ταμεία στον ιδιωτικό τομέα και πόσα δίνουν τώρα. Το κράτος έχει δημόσια ταμεία και δημόσια νοσοκομεία, περίλαμπρα που τα ιδιωτικά δεν τα φθάνουν ούτε στο μικρό τους το δακτυλάκι. Από εκεί να πάρει τις υπηρεσίες του η δημόσια ασφάλεια υγεία. Η ιδιωτική να την πάρει απ΄ όπου θέλει. Καθαρές κουβέντες που ο Άδωνις δεν είναι σε θέση να τις πει.
   (δεν με εξέπληξε το σχόλιό σου, πάντα χτυπάς με περισσή αυθάδεια και ισόποση έλλειψη κατανόησης αυτά που πλήττουν καίρια την κοσμοθεωρία σου)

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 01:01:50

    Ξαναδιάβασε τι έγραψες στην αρχή. Ξαναδιάβασε τι σου απάντησα. Κι αν δεν έχεις βαρεθεί ξαναδιάβασε την τελευταία σου απάντηση. Αν στα 2 σχόλιά σου μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να διακρίνει έστω και μία πρόταση που να έχει την παραμικρή λογική τεκμηριώση για κάτι, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Συριζαλβανία του Χότζα 24/11/2013 11:18:01

     Τον ΕΟΠΥΥ δεν τον έφτιαξε ο Γεωργιάδης.
     Για να λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να έχει ΚΑΙ ήθος δημοσίου συμφέροντος ΚΑΙ αίσθημα δημοσίου συμφέροντος. Ο Γεωργιάδης δεν τα έχει αμφότερα, είναι άνθρωπος της αγοράς, δεν υπηρέτησε ποτέ ως λειτουργός της δημόσιας διοίκησης, θα μπορούσε να τα έχει ως πολίτης αλλά.... Εάν τα είχε θα έκανε την δουλειά του χωρίς αλαλλαγμούς. Οι αλλαλαγμοί του ομολογούν την παραδοχή ανικανότητας διαχείρισης του δημοσίου συμφέροντος. Του έλαχε η ευκαιρεία να συνεχίσει το έργο των Δοξιάδη, Γεννηματά για το πολυτιμότερο αγαθό μιας κοινωνίας, τις υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Απεδείχθη ολίγιστος.
     Το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα αγοράζει από το δημόσιο σύστημα υγείας. Το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα αγοράζει από το ιδιωτικό σύστημα υγείας και άμα θέλει κι από το δημόσιο. Εάν αναπτυχθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια με σχολές επαγγελματιών υγείας, πρωτίστως ιατρικές, τότε θα αναπτυχθούν εφάμιλλα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τότε να συζητήσουμε ως αίτημά μας, εμείς οι πολίτες μαζί με τους πολιτικούς μας, να αγοράζουμε και από την ιδιωτική υγεία, όντας με δημόσια ασφάλιση -με ιδιωτική αγοράζανε, αγοράζουνε και θα αγοράζουνε όσοι μπορούν. Φυσικά το ό,τι όσοι παρ΄ όλη την ιδιωτική τους ασφάλιση επιλέγουν να απευθύνονται για υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο σύστημα συνδέεται άμεσα με την υψηλή αποτελεσματικότητα που αυτό έχει, λόγω του αποκλεισμού της ιδιωτικής υγείας από το κρισιμότερο εργαλείο διασφάλισής της, την συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Όταν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια πχ ενταχθούν στον μηχανισμό της ειδικότητας για τους γιατρούς τότε μπορούμε να μιλάμε για ΕΟΠΥΥ αγοραστή υπηρεσιών πανταχόθεν. Όταν ο παιδίατρος θα κάνει την ειδικότητά του σε ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο τότε το δημόσιο συμφέρον με ασφάλεια θα μπορεί να αγοράσει υπηρεσίες και από το ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι ειδικευόμενοι ιατροί πληρώνονται από το υπουργείο παιδείας δεν πληρώνονται από τα νοσοκομεία, συνεπώς ας λύσουμε πρώτα την μη εκπόνηση ειδικότητας στον ιδιωτικό τομέα και ας αρχίσουμε μετά να μιλάμε για αγορά, για πωλητές και για παρόχους.

   • Cynthia avatar
    Cynthia @ Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 06:56:58

    Αυτό με τα περίλαμπρα δημόσια νοσοκομεία τι το θέλατε ? Χωρίς να υπεραμύνομαι των ιδιωτικών διότι και αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα άλλης υφής , δεν μπορω να μην σας θυμίσω μια βραδιά στα Επείγοντα Ιατρεία τριτοβάθμιου νοσοκομείου η την αισχρή δοσοληψία του φακελακιού προ του χειρουργίου . Μήπως ξεχάσατε τις ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις υπό τις ευλογίες και του πολυπληθούς ΚΕΛΠΝΟ ? Η πάλι τον απερίγραπτο θεσμό της αποκλειστικής νοσοκόμας που δεν υπάρχει σε καμμία πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης ? Αν αναφερθούμε δε στους πιο βασανισμένους εκ των ασθενών, στους ψυχικά ασθενείς και στους αναπήρους ποιά είναι τα περίλαμπρα νοσοκομεία ? Μήπως αναφέρεστε στο Δαφνι κ το Δρομοκαιτειο ? Εχετε αντίληψη τι εννοούν αυτά ως αντιμετώπιση των ασθενών κ πώς έχουν κριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ? Για τους αναπήρους , που είναι τα περίλαμπρα κέντρα αποκατάστασης ? Ξέρετε τι σημαίνει για την οικογένεια να έχει πχ . ασθενή με Σκλήρυνση κατα Πλάκας στο σπίτι ? Αφήστε λοιπόν τα περί περίλαμπρων δημοσίων κ δήθεν μεθόδευσης να ξεπουληθούν στα ιδιωτικά που κάνει ο Αδωνης .Ο Γεωργάδης προσπαθεί στην κατάσταση της χρεοκοπίας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα , αυτά που οι ασυνείδητοι Αβραμοπουλοι κ Κακλαμάνηδες όχι μόνο δεν άγγιξαν αλλά επηυξησαν κ παραπέρα .Τα χρέη των νοσοκομείων στην Big Pharma , ήταν γνωστά απο το 2004 με κάθε λεπτομέρεια . Αναζητήστε δε την ερμηνεία της μη αρεστής σας συμπεριφοράς του Γεωργιάδη όχι στον ίδιο αλλά στους συνομιλητές του . Απο τον πολιτικάντη δήμαρχο-πρόεδρο του ΊΣΑ μέχρι τον ανεκδιήγητο τηλε -ψυχίατρο , όλοι ήσαν ανίκανοι να αρθρώσουν ένα ουσιαστικό κ τίμιο λόγο απέναντι του . Δυστυχώς η υγεία στη Ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού αλλά αυτοί που το έβλεπαν ήταν ελάχιστοι κ σίγουρα όχι αυτοί που μπορούσαν να παρέμβουν .

    • Cynthia avatar
     Cynthia @ Cynthia 24/11/2013 09:06:17

     ...συγνώμη... χειρουργείου

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ Cynthia 24/11/2013 10:54:25

     Τα δημόσια νοσοκομεία, πανεπιστημιακά και περιφερειακά έχουν τον ασφαλέστερο μηχανισμό αποτελεσματικότητας, την συνεχιζόμενη εκπαίδευση, ειδικότητες, φοιτητές. Όσο τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν πρόσβαση σ΄ αυτόν τον μηχανισμό δεν μπορούν να έχουν επί ίσοις όροις πρόσβαση στον δημόσιο κουρβανά.

     • Cynthia avatar
      Cynthia @ Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 11:30:52

      Το οτι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος , δεν καθιστά τα δημόσια νοσοκομεία περίλαμπρα . Οσο αφορά την αποτελεσμάτικοτητα κ ασφάλεια αυτών των νοσοκομείων , η σύγκριση δεον να γίνεται με τα δημόσια νοσοκομεία εφάμιλλων χωρών της Δύσης -ακόμα κ χωρων που τώρα είναι στην κρίση . Αν δεν απατωμαι η Ελλάδα είναι κορυφαία στις ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις ( ενας μόνο δείκτης ) στην Ευρωπαϊκή Ενωση . Έστω κ αργά , το υπουργείο μοιάζει να ξύπνησε πάντως , για να πούμε κ κάτι αισιόδοξο κ να αποδώσουμε λιγο δικαιοσύνη στις βολές κατα Γεωργιάδη.

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ Cynthia 24/11/2013 11:59:20

      Τότε ο ΕΟΠΥΥ να πουλάει υπηρεσίες στα νοσοκομεία της Ευρωζώνης και όχι στα δημόσια, και όχι στα ιδιωτικά φυσικά στην Ελλάδα. Εξέτασε στον Προκρούστη πόσα ιδιωτικά καταγράφουν τις λοιμώξεις τους, ελάχιστα (σ΄ένα από αυτά τα ελάχιστα εργάζομαι). Το ό,τι τα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν τις λοιμώξεις τους είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για τον έλεγχό τους και την μείωσή τους.
      Και είναι περίλαμπρα γιατί κάθε μέρα περνάει ο καθηγητής ή ο επιμελητής επίσκεψη και έχει από κάτω δέκα πέντε νοματαίους να τον κάνουν σκόνη στις ερωτήσεις. Αυτόματος μηχανισμός κλινικής αποτελεσματικότητας, ο ασφαλέστερος, που ελάχιστα ιδιωτικά νοσοκομεία μπορούν να τον διασφαλίσουν οικεία βουλήσει και βάσει των στόχων ποιότητας που οι ίδιοι θέτουν για τον οργανισμό τους, ακριβώς γιατί δεν είναι αυτόματος και κατ΄ επιταγήν της πολιτείας

     • mara M. avatar
      mara M. @ Cynthia 24/11/2013 14:40:45

      Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Τυγχαίνει κι εγώ να εργάζομαι σε κάποιο ιδωτικό. Ακομα θα ήθελα να προσθέσω την αλματώδη αύξηση των περιστατικών με τη χορηγεία του ΕΟΠΥΥ

     • Cynthia avatar
      Cynthia @ Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 11:44:38

      Και επίσης διάβασα την απάντηση σας στον Χότζα κ συμφωνώ μαζί σας για τα όσα γράφετε οτι πρέπει να γίνουν στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης κ υγείας . Το αγαθό της υγείας ειναι πανάκριβο κ ακόμα κ χώρες σαν την Νορβηγία βασίζονται στην σωστή ιδιωτική περίθαλψη , αλλα στην παρούσα φάση η χώρα ακροβατεί χρεοκοπούσα . Το να γίνει ο Αδωνις Δοξιαδης κ Γεννηματας είναι ουτοπία μεγαλύτερη της Οκτωβριανης Επανάστασης . Ας τον αφήσουμε να εργάζεται κ να προσπαθεί να νοικοκυρέψει οτι μπορεί κι ας τον αντιμετοπίζουμε με σοβαρότητα κ προσπάθεια σύνθεσης που συγχρόνως θα αποτελεί κ μία εποικοδομητική κριτική στο εργο του. Κοντολογις , να ξέρουμε κ τι ζητάμε .

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ Cynthia 24/11/2013 13:31:40

      Η περίοδος μεταρρυθμίσεων που διάγουμε χρειάζεται έναν Δοξιάδη, έναν Γεννηματά. Ο Γεωργιάδης απέδειξε πολύ σύντομα πως δεν μπορεί να είναι και πρέπει εξίσου σύντομα να αντικατασταθεί από κάποιον που μπορεί να είναι. Το απαιτούν οι καιροί οι ενδιαφέροντες που ζούμε. και το δημόσιο συμφέρον για να μην ξεχνιώμαστε.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Συριζαλβανία του Χότζα 23/11/2013 21:49:40

   Που οι ωραίες εποχές Αβραμόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη;

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Νίκος Α 24/11/2013 01:04:40

    κι όμως Νίκο κάποιοι (και δεν είναι λίγοι δυστυχώς) αναπολούν εκείνες τις ωραίες μέρες!

 18. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 18:24:51

  Οι Ελληνικές εταιρίες, δυστυχώς ( ή ευτυχώς για κάποιους ) δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τις πολυεθνικές των φθηνών γενόσημων και φυσικά ή θα κλείσουν, ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν σε χώρες όπου δεν υπάρχουν εργάτες αλλά εργάτες - σκλάβοι !

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 18:39:50

   Εδώ βρίσκεται η ουσία τής κακοδαιμονίας μας.

   Πρέπει πάντα νά στηρίζουν οι έλληνες φορολογούμενοι μέ άμεσες καί έμμεσες επιδοτήσεις βιομήχανους διαπλεκόμενους, κρατιστές, εχθρούς τής όποιας δυνατής ανάπτυξης γιά νά υπάρχουν μόνο αυτοί.

   Τέτοιες πρακτικές μάς κρατούν στήν αφάνεια καί στήν εθνοκρατική μας μιζέρια.

   Σκεφθείτε τούς έλληνες πλοιοκτήτες περιορισμένους στά δρομολόγια τού Αιγαίου. Δέν θά μιλούσαμε τότε γιά ελληνική ή ελληνόκτητη ναυτιλία, αλλά γιά τούς βαρκάρηδες τού Αιγαίου.

   • Απορών avatar
    Απορών @ Ιαπετός 23/11/2013 22:46:08

    ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Ακόμα κάποιοι επιμένουν στα ίδια λάθη που μας έφτασαν εδώ, ανυποψίαστοι τελείως για τους λόγους που οδηγηθήκαμε εδώ!!!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 18:45:45

   Τό ίδιο ισχύει καί γιά τό Δημόσιο.

   Ντρέπομαι νά διαβάζω τόν υπάλληλο τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα νά λέγει τά αυτονόητα καί νά τόν βρίζουν σκαιότατα όλοι οι δημοσιοτραφείς.

   Ο κ. Τόμσεν επιμένει στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα λέγοντας «μου προκαλεί έκπληξη ότι σε μια χώρα με 60% περίπου ανεργία στους νέους, και με συχνά κακές δημόσιες υπηρεσίες, το πολιτικό σύστημα είναι τόσο απρόθυμο να αποδεχθεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν μπορούν να αντικατασταθούν από νέους, μορφωμένους ανθρώπους που αγωνιούν να τους δοθεί μια ευκαιρία. Λοιπόν, ναι, νομίζω ότι η ευελιξία στην εφαρμογή υποχρεωτικών απολύσεων όταν αυτό είναι αναγκαίο, αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του προγράμματος. Από άποψη όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».
   Πηγή:www.capital.gr

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23/11/2013 22:44:44

   Να κλείσουν αγαπητέ. Αν απευθύνονται στην εσωτερική αγορά ενώ υπάρχει το ίδιο προϊόν που παράγουν στο εξωτερικό πιο φθηνό να κλείσουν. Δεν έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κάνουν κακό στην οικονομία μας.
   Ωστόσο, δεν θα κλείσουν: απλά θα αναγκαστούν να βγάζουν τίμια κέρδη με εξωστρέφεια.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 24/11/2013 01:27:11

   Μια χαρά μπορούν να ανταγωνιστούν τις εταιρίες φτηνών generics.
   Η διαφορά των τιμών δεν είναι τέτοια που να είναι απαγορευτικός ο ανταγωνισμός.
   Η διαφορά νοοτροπίας είναι.Και η διαφορά ποιότητας φυσικά.Υπάρχουν ελληνικά generics που είναι σχεδόν το ίδιο ποιοτικά με τα πρωτότυπα.Και σε ανταγωνιστική τιμή.

 19. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 23/11/2013 18:49:02

  ...ειμαι γιατρος! τα γενοσημα ειναι εξ ισου αποτελεσματικα οσο τα πρωτοτυπα! η μεταβαση απο το ενα προς το αλλο η αναποδα(!) μπορει να δημιουργησει εμφανιση καποιας ηπιας παρενεργειας λογω διαφορας του εκδοχου!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ αναγνωστης 23/11/2013 21:58:18

   ῾Υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες;;;

 20. Magganas avatar
  Magganas 23/11/2013 19:21:29

  Ο Δημητράκης ας πληρώσει πρώτα τα χρέη του στα προποτζίδικα της Αθήνας... Ξέρει αυτός...

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Magganas 23/11/2013 20:34:41

   Σοβαρη προσωπικοτητα ο Δημητρακης........Τον ειδα στις ειδησεις να λεει οτι θελει την ΠΑΕ ΠΑΟ και τα ματακια του ηταν....μαυρισμενα απο την στενοχωρια για την διαμαχη με τον Αδωνη.........

   • Άκρη Άκρη avatar
    Άκρη Άκρη @ Σαρακατσανος 24/11/2013 12:08:18

    Σοβαρός που να ασχολείται με....ΠΑΕ ανιδιοτελώς, δεν υπάρχει. Βολευτείτε με τον ..κατιμά λοιπόν.

 21. Jimakos avatar
  Jimakos 23/11/2013 22:35:59

  Μια απορία, αυτά που μας ψεκάζουν είναι πρωτότυπα ή γενόσημα;

 22. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 23/11/2013 22:42:51

  Αγαπητοί μου, αν και Παναθηναικός πιστεύω οτι πρέπει να μπεί μια ταξη στο φάρμακο. Ολοι γνωριζουμε το πάρτυ που εγινε από τις φαρμακοβιομηχανίες ντόπιες και ξένες. Ολοι γνωρίζουμε τα συνεδρια των ιατρων σε 5στερα ξενοδοχεία που τα έξοδα τα πλήρωναν οι φαρμακευτικές. Αν δεν είχαν υψηλα κερδη δεν θα πλήρωναν τοσα έξοδα. Ολοι γνωρίζουμε τα ποσοστά που επαιρναν οι ιατροι και οι υπευθυνοι προμηθειων.
  Μακαρι να περασει ο νομος και μακαρι να αγοραζουν τα νοσηλευτικα ιδρυματα ή το υπουργειο από e/auctions. Υπαρχουν εταιριες που προσφερουν τετοιες υπηρεσιες στην Ελλαδα. Μονο ετσι θα γινουν οικονομιες μεγαλου μεγεθους.
  Φυσικα πολλοι αντιδρουν . Και ποιοι ειναι αυτοι?
  Οσοι εχουν συμφερον να παραμεινει το στρεβλο και αρρωστημενο καθεστως που ειχαμε ως τωρα. Οπως π.χ Υπερκερδοφορες βιομηχανιες, υπηρεσιες προμηθειων, συνδιλαλιστες και συντεχνιες στα αρμοδια Υπουργεια και Νοσηλευτικα Ιδρυματα, καποιες φορες φαρμακαποθηκες, καποιοι ιατροι, καποια φαρμακεια και πολλοι μεσαζοντες με το αζημιωτο.
  Και δυστυχως ολους αυτους τους παραπανω τους εχει αγκαλιασει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που αντι για κομμα ελπιδας γινεται κομμα ρεμουλας.

 23. Απορών avatar
  Απορών 23/11/2013 22:57:03

  Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ σέβομαι τον κ. Γεωργιάδη. Χωρίς ιδιαίτερες σπουδές διοίκησης ή οικονομικών (ιστορικός πρέπει να είναι) κάνει απλά τα αυτονόητα όπου πηγαίνει:
  1. Καταργήση καμποτάζ.
  2. Αύξηση του ποσοστού κατανάλωσης γενοσήμων στο μέσο ευρωπαϊκό.
  Για πάρτε μολύβι και χαρτί και δείτε τι επίπτωση θα έχουν μόνο αυτά τα δύο μέτρα σε βάθος δεκαετίας που καθηγητάδες επί καθηγητάδων δεν έπαιρναν επί δεκαετίες και θα εκπλαγείτε!
  Δεν είναι τυχαίο ότι τον βρίζουν σχεδόν όλοι... Κάτι θα κάνει καλά... Ένας τέτοιος να γύριζε μια φορά από κάθε υπουργείο κάθε δεκαετία και θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας...

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Απορών 24/11/2013 01:37:31

   Ἔχει κάνει παπάδες λέμε. Τὸ σωστὸ νὰ λέγεται.

   Εἶναι ἐνδιαφέρον ὅτι κοτζὰμ ΝΔ (ἡ «μεγάλη κεντροδεξιὰ» καὶ ἄλλα τέτοια γιὰ νὰ περνᾶμε τὴν ὥρα μας) δὲν κατάφερε τὶς τελευταῖες δεκαετίες νὰ βγάλει στελέχη πραγματικὰ ἀποτελεσματικὰ στὴ δουλειά τους. Τὰ «σοβαρὰ» καὶ «τεχνοκρατικὰ» «ἀστέρια» της εἶναι κάτι σοβαροφανεῖς φοῦσκες πρώην πρόεδροι ΟΝΝΕΔ (φοβερὸ προσὸν γιὰ τὴν διοίκηση τῆς χώρας) καὶ κάτι πολιτικὰ ἀνυπόληπτοι δελφίνοι ποὺ ἀκόμα ὀνειρεύονται. Στελέχη σὰν τὸν Ἄδωνι στὴν ἐκτελεστικὴ ἐξουσία καὶ τὸν (ὄχι καὶ πολὺ συμπαθῆ σὲ μένα) Βορίδη στὴν κοινοβουλευτικὴ ρητορεία βγῆκαν μόνο «ἐκτὸς θερμοκηπίου», καὶ -ὤ τῆς ἐκπλήξεως- ἀπὸ τὸ κομματικὸ παράπηγμα τοῦ ΛΑΟΣ. Τὰ «φοβερὰ στελέχη» αὐτοῦ τοῦ κόμματος, τῆς ΝΔ, θὰ ἔπρεπε νὰ ντρέπονται γιὰ λογαριασμό τους ὅταν κοιτᾶνε τὸν Γεωργιάδη, δεδομένης τῆς δουλειᾶς ποὺ πατάει καὶ τῆς δικῆς τους ἀνθυποκατάστασης.

   • περήφανος δεξιός avatar
    περήφανος δεξιός @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/11/2013 09:16:16

    συμφωνω απολυτα με το σχολιο..ειδικα ο Αδωνις ειναι οτι καλυτερο εχει να επιδειξει η ΝΔ μετα τον Σαμαρα..πραγματικα με εχει εκπληξει ευχαριστα..δεν τον περιμενα τοσο μαχιμο..

   • dim avatar
    dim @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/11/2013 14:11:45

    Μακράν οι πιο επιτυχημένες "μεταγραφές" της ΝΔ και οι δύο: ο Αδωνις πρακτικός, κάνει παπάδες όπως λες ως μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, και ο Βορίδης με το ιδεολογικό στίγμα του, αυτό του Πατριωτικού Φιλελευθερισμού, βάζει στη θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όλους τους αριστερούς κρατιστές και εθνομηδενιστές που μας έφθασαν ως εδώ (βλέπε δήλωση: η κρίση που ζούμε έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου)

    • mara M. avatar
     mara M. @ dim 24/11/2013 14:31:43

     Yποθέτω ότι καμμία σχέση δεν έχετε με το χώρο της υγείας.

    • Απορών avatar
     Απορών @ dim 24/11/2013 15:35:43

     Η ρητορική του εντυπωσιακή και παρόλο που προέρχεται από το λαϊκιστικό χώρο, μια αγόρευσή του στη Βουλή περί δικαίου (αν αυτό είναι αυτονομημένο ή συμβατικό, πως νομιμοποιείτε κτλ.) με έπεισε ότι ιδεολογικά έχει εγκαταλείψει το στρατόπεδο του λαϊκισμού και προσχώρησε σε αυτό του φιλελευθερισμού. Ωστόσο, ως Υπουργός με απογοήτευσε: είδα να επιστρέφουν έντονα τα λαϊκιστικά στοιχεία, προφανώς λόγω ιδίου (εκλογικού) συμφέροντος.
     Ο "Πατριωτικός Φιλελευθερισμός" είναι άνευ νοήματος για εμένα: σαν σύνθετη ονομασία μου μοιάζει μην τυχόν και κατηγορηθεί η ΝΔ ως φιλελεύθερη.
     "Η κρίση που ζούμε έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου" είναι η ιστορία της μεταπολίτευσης συμπυκνωμένη σε μία πρόταση!

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ dim 24/11/2013 17:35:30

     Συγγνωμη, το "ιδεολογικο στιγμα" του βοριδη ειναι για κλαμματα, τελειως ομως, απλως στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...

   • Απορών avatar
    Απορών @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 24/11/2013 15:27:19

    Έχει αναλυθεί και ερμηνευθεί το φαινόμενο: όσο φιλελεύθερος και να δηλώνεις, αν είσαι πολιτικός καριέρας επιδιώκεις την μεγέθυνση του κράτους γιατί αυτό είναι το συμφέρον σου. Με τον κ. Γεωργιάδη, λόγω πατριωτισμού(;), λόγω του ότι είναι αυτοδημιούργητος(;), λόγω δεν ξέρω γιατί φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει.
    Ο κ. Βορίδης είναι εντυπωσιακός ρήτορας, επιχειρηματολογεί άριστα και πείθει τους σκεπτόμενους ακροατές περί του τί θα πρέπει να γίνει, ωστόσο στο υπουργείο που ανέλαβε δεν με έπεισε για το ότι σκεφτόταν περισσότερο το γενικό καλό από τη δική του πολιτική καριέρα...
    Για τον κ. Γεωργιάδη συνοψίζετε πολύ καλά "Κάνει παπάδες"!

 24. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 23/11/2013 23:18:27

  Ο καθε επιχειρηματιας που σεβεται τον εαυτο του διαθετει μια εφημεριδα η' ενα καναλι. Ο λογος ειναι προφανης,θελει να προωθουνται και να διευκολυνονται οι δουλειες του χρησιμοποιωντας τη γνωμη του λαου.
  Δειτε τον master σε αυτο το θεμα Σιλβιο...!
  Οσο για τα φαρμακα και την αποτελεσματικοτητα τους,το ανεφερα και παραπανω ,γενοσημο η' μη δεν επιδρα το ιδιο σε ολους.Και καθε αλλαγη φαρμακου,ακομα και η μεταβαση σε καλυτερο φερνει παρενεργειες στον οργανισμο ως μια νεα ουσια

 25. Αποστολης avatar
  Αποστολης 23/11/2013 23:19:25

  Τοσα σχολια φανατισμενα και ανευ ουσιας πραγματικα.
  1. Μπορουμε να βρουμε μια φορμουλα με τα γενοσημα οπως και η υπολοιπη Ευρώπη; αν ναι καλως
  2. Μπορει να μας εγγυηθει ο ΕΟΦ για τους σοβαρους ελεγχους που θα κανει; αν ναι καλως
  3. Αν οντως τα γενοσημα εχουν ηπιες παρενεργειες ως επι το πλειστον. καλως και εδω
  4. Δεν με ενδιαφερει καθουλου ο υιος Γιαννακοπουλος (προασπιζει τα συμφεροντα του γι αυτο και σκουζει) οπως αδιαφορω και για την αμετροεπεια του Αδωνι (η κατασταση στην υγεια επιδυνωνεται μερα με τη μερα) η σεμνοτητα δεν εβλαψε ποτε κανεναν. εδω κακως
  5. Αν αυτο για την τσεπη μας ειναι καλο τοτε καλως να γινει.
  Με λιγα λογια καταληγω στο εξης : Αν κανουμε οτι κανει καθε "πολιτισμενο" κρατος με τα φαρμακα του τοτε ολα καλα.
  Αλλα επειδη εχουν δει τα ματια μας τα πλειστα οσα ας κραταμε μικρο καλαθι

  • Eva avatar
   Eva @ Αποστολης 24/11/2013 08:23:07

   Εγώ φανατισμό βλέπω μόνο στην προσπάθεια ξεσηκωμού των οπαδών.
   Το άρθρο μιλάει για την επίθεση ...μιάς αθλητικής εφημερίδας σε υπουργό!
   Και μόνο αυτό έπρεπε να σχολιαστεί.

   Τους οπαδούς της ομάδας θέλει να επηρεάσει η μήπως και τους χουλιγκάνους?

 26. Lichnee avatar
  Lichnee 24/11/2013 01:14:12

  Αντί κάποιου άλλου σχολίου απλά παραθέτω τις ερωτήσεις που είχα κάνει πριν μερικές ημέρες σε κάποιο άλλο άρθρο.
  h*p://www.antinews.gr/2013/11/21/235221/#comment-1246902

 27. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 24/11/2013 01:24:37

  Panva,
  επειδή ζητάς απαντήσεις:
  - επαναλαμβάνω το depon είναι γενόσημο . Τι μπλέκεις την ασπιρίνη;
  Για παρακεταμόλη μιλάμε. Το πρώτο φάρμακο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ , πατενταρισμένο , ως Tylenol το 1955. Εδώ και πολλά χρόνια η πατέντα έχει λήξει και κυκλοφορούν τα γενόσημα: στην Ελλάδα το depon ( που το παίρνουμε όταν ακούμε τον νεοελληναρά να εκφράζει γνώμη ως αυθεντία ΚΑΙ για τα γενόσημα) , στη Γαλλία το Efferalgan. Aν ζητήσεις στη Γαλλία πχ Depon δεν θα καταλάβουν τι τους λες.
  Για κάθε γενόσημο, για να πάρει άδεια, διεξάγεται μελέτη βιοισοδυναμίας= έχει την ίδια δραστικότητα με το πρωτότυπο, όταν λήξει η ισχύς της πατέντας του πρώτου. Δεκαετίες γίνεται αυτό. Δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη φάρμακο χωρίς μελέτη βιοισοδυναμίας.
  Οι νοσηλευόμενοι στο ΕΣΥ παίρνουν γενόσημα. Πολλά από τα φάρμακα που παίρνουμε είναι γενόσημα και ανέφερα το depon γιατί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε όλο τον κόσμο , ΜΑ ΣΕ ΟΛΟ, το συντριπτικό ποσοστό
  των χρησιμοποιούμενων φαρμάκων είναι γενόσημα. Στην Ελλάδα επειδή είμαστε large και κάθε δαπάνη την καλύπταμε με δανεικά είχαμε φτάσει στο καταγέλαστο σημείο : α) να έχουμε φαρμακευτική δαπάνη όση και η Ισπανία β) να είμαστε οι μόνοι που καταναλώνουμε τα πατενταρισμένα και όχι τα γενόσημα ( χάρη στο "δόλιο" δανεισμό΄που μας επέβαλαν οι νεφελίμ) .
  Και τώρα βρήκαμε καινούρια "επιχειρήματα" για να είμαστε οι γραφικοί του πλανήτη: δεν ελέγχονται( ψέμματα, ελέγχονται και σε πανευρωπαικό και σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα πολλαπλώς) , έχουν παρενέργειες ( ψέμματα, έχουν το ίδιο ποσοστό παρενεργειών με τα πατενταρισμένα) και ένα σωρό άλλες νεοελληναράδικες τρίχες.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Κώστας ΜΠ 24/11/2013 02:36:29

   Co-franchise του Tylenol ειναι το Depon αγαπητε.Shared δικαιωματα.Οπως ηταν το Plavix με το Iscover στην κλοπιδογρελη πιο προσφατα και πολλα αλλα που κυκλοφορουν ετσι.

  • Μαρωσης Γιαννης avatar
   Μαρωσης Γιαννης @ Κώστας ΜΠ 25/11/2013 00:54:05

   Και κατι που πρεπει να ανφερθει. Η παρακεταμολη (σε συνδυασμο με ασπιρινη και καφεινη 500 ασπιρινη 450 παρακεταμολη και 50 καφεινη.) ειναι ελληνικη πατεντα. Και κυκλοφορησε απο την ΧΡΩΠΕΙ πριν το 55 με την ονομασια Αλγκον.

 28. DON avatar
  DON 24/11/2013 03:24:36

  Αρκετά πληρώσαμε για τον Μπατίστ Τράκη αν τον αγαπάς τόσο σειρά σου να πληρώσεις.
  Αλήθεια εσύ τι καταναλώνεις Coca Cola ή generic Pepsi;

 29. kouvari avatar
  kouvari 24/11/2013 06:59:59

  Δημητρη Θεε παρε την ΠΑΕ...

 30. Μιχαήλ avatar
  Μιχαήλ 24/11/2013 09:21:33

  -Σοβαρευτείται! Μη μπερδεύεται ποδοσφαιρι και πολιτική επιτέλους.
  Όσον αφορά τα γενόσημα, υπάρχουν ισάξια όσο τα προτότυπα. Ποιά όμως είναι αυτά;

 31. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 24/11/2013 10:59:42

  Δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση...
  Μας ψεκάζουν...Και μάλιστα με γενόσημα .
  Μέχρι και ο νότης έχει παρενέργειες,που όσο νάναι γνώριζε τα περί ψεκασμών απο χρόνια.
  Στο δε τσίριζα πρέπει να έχουν ρίξει και ληγμένα γενόσημα, δεν εξηγείται αλλιώς η παραφροσύνη αυτή.
  Μήπως η νέα δημοκρατία πρέπει να βάλει υπουργούς μόνο απο μεταγραφές? Τα δικά της τζιμάνια πνίγονται σε μια κουταλιά παρακεταμόλης...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ορεσέιβιος 25/11/2013 13:31:14

   Χαχα σωστος!! Ψεκαζουν και στα βουνα;

 32. μαρια αντουανετα avatar
  μαρια αντουανετα 24/11/2013 11:42:24

  ειμαι πρωην ιατρικοs επισκεπτηs σε πολυ μεγαλεs εταιρειεs.
  πια δεν ειμαι και ωs εκ τουτω δεν εχω καποιο προσωπικο συμφερον για αυτα που λεω.
  απο την εμπειρια μου:
  1.σε πολυ μεγαλα νοσοκομεια και απο γιατρουs χωριs ιδιαιτερεs σχεσειs με εταιρειεs πρωτοτυπων εχω ακουσει για σοβαρα προβληματα με γενοσημα-οχι ολα-αντιβιωτικα.κοινωs δεν επιαναν τον ασθενη.και μιλαμε για νοσοκομειακουs γιατρουs και οχι αγροτικουs και αντιβιωτικα οπου ο νοσοκομειακοs γιατροs δεν εχει ...ειδικο συμφερον.
  2.οι μελετεs βιοισοδυναμιαs ειναι τηs πλακαs.ο εοφ επιτρεπει να τιs κανουν οι ιδιεs εταιρειεs με το αστειο νουμερο των 20 περιστατικων.
  3.ο εοφ δεν εχει το προσωπικο να κανει ελεγχουs σε 6000 φαρμακα,ενω υπαρχουν κενα ασφαλειαs και στον εμεα(αντιστοιχο ευρωπαικο οργανισμο).δεν μπορουν να ελεγχθουν τα εκατονταδεs εργοστασια σε χωρεs τηs ασιαs.εχει υπαρξει αποσυρση γενοσημηs κλοπιδογρεληs απο ολη την ευρωπαικη αγορα λογω ...βαφτισματοs τηs δραστικηs ουσιαs απο ασιατικη σε ιταλικη.
  4.εχουν υπαρξει μαζικα περιστατικα θανατων σε χωρεs τηs ασιαs απο χρηση ...φαρμακων.ενα περιστατικο στο πακισταν περισυ,στοιχησε την ζωη σε πανω απο 80 ανθρωπουs.
  5.οι ελληνεs ασφαλισμενοι εχουν πληρωσει και για την υγεια τουs και δικαιουνται ΙΣΗ μεταχειριση σε ενα κοινωνικο αγαθο(φαρμακο) και οχι ΤΑΞΙΚΑ(εχειs λεφτα παιρνειs το πρωτοτυπο,δεν εχειs κανειs τον σταυρο σου για το αντιγραφο που θα σου τυχει)κριτηρια.
  6.μια υποθετικη ερωτηση:το παιδι σου,η γυναικα σου,η μανα σου παθαινει εμφραγμα του μυοκαρδιου ΄η αγγειακο εγκεφαλικο.θα τηs δωσειs αντιγραφη ΄η πρωτοτυπη κλοπιδογρελη?
  η μοναδικη-οσο και αν ειναι εκτοs ...μοδαs-λυση για να προστατευθει ο (πολυs)φτωχοs ελληνικοs λαοs ειναι η ΚΡΑΤΙΚΗ φαρμακοβιομηχανια που θα παραγει σχεδον τζαμπα και με ασφαλεια το 60-70% των φαρμακων που χρησημοποιει ο πολιτηs και εχουν χασει την πατεντα,θα κανει ερευνα και θα κανει συμφερουσεs συμφωνιεs για την εισαγωγη των πρωτοτυπων φαρμακων.
  τα αποτελεσματα ολων των αλλων ...λυσεων-που εχουν σαν λογικη το ΚΕΡΔΟΣ-θα τα βρισκουμε μπροστα μαs.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ μαρια αντουανετα 24/11/2013 12:18:10

   Το βέβαιο για τη χώρα μας, είναι τα πραγματικά συμβάντα.
   Και τα πραγματικά συμβάντα, είναι επιπλοκές και θάνατοι σε κάποια ποσοστά, από ΜΗ-γενόσημα φάρμακα.
   Οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγής ΜΗ-γενόσημων φαρμάκων,
   αναγράφουν στα φυλλάδια κάθε φαρμάκου,
   τις παρενέργειες και τα τις πιθανότητες να συμβεί η κάθε παρενέργεια.
   Οπότε, ένα μικρό ή μεγάλο ρίσκο να πάθει βλάβη, ένας ασθενής,
   το είχε και το έχει ούτως ή άλλως, λαμβάνοντας ΜΗ-γενόσημα.

   Αλλά για να μας πείσει κάποιος ότι τα γενόσημα υστερούν έναντι των ΜΗ-γενοσήμων, θα έπρεπε νομίζω, καταρχήν, να μας αποδείξει,
   ότι τα ΜΗ-γενόσημα είναι ασφαλή, και ότι τα γενόσημα δεν είναι.
   Για παράδειγμα, εσείς μπορείτε να μας κατονομάσετε,
   μερικά ΜΗ-γενόσημα φάρμακα, που να είναι απολύτως ασφαλή και να μην έχουν καμία, μα καμία, απολύτως, πιθανή κακή παρενέργεια ;

   • μαρια αντουανετα avatar
    μαρια αντουανετα @ roadrunner 24/11/2013 13:36:53

    δεν υποστηριζω τα πρωτοτυπα ΄η τα αντιγραφα.
    ανεφερα γεγονοτα. που ξεπερνανε το φυσιολογικο στην διαδικασια παραγωγηs ενοs φαρμακου.
    υποστηριζω οτι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρομοs για φθηνο και ασφαλεs φαρμακο ειναι η σοβαρη ΚΡΑΤΙΚΗ φαρμακοβιομηχανια.
    ολα τα αλλα θα φερουν προβληματα.ασφαλειαs των φαρμακων,οικονομιαs ΄η και τα δυο.

  • mara M. avatar
   mara M. @ μαρια αντουανετα 24/11/2013 12:56:59

   Ετσι ακριβώς!!!

 33. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 24/11/2013 14:16:14

  επ΄ ωφελεία της συζήτησης: εμβληματικός δημόσιος λόγος για αναγεννητική περίσκεψη...
  σημερινό βλέμμα του Νίκου Ξυδάκη:
  h**p://vlemma.wordpress.com/2013/11/24/xepagonoume/#comment-16098

 34. patriotis avatar
  patriotis 25/11/2013 10:23:22

  Αν και παναθηναικός,μη ψηφοφόρος πλέον της ν.δ και λάτρης της αγίας αυτής οικογενένειας αυτό το πρωτοσέλιδο είναι αστείο
  Ο Άδωνις είναι απο τα ελάχιστα στελέχη της νέας δημοκρατίας που κάνει αξιόλογο έργο.

 35. Tonia G. avatar
  Tonia G. 25/11/2013 10:54:35

  Γιατί πέφτετε από τα "σύννεφα" από το ρεπορτάζ της Πράσινης αναρωτιέμαι...
  Τα ίδια δεν κάνουν επί 20 τουλάχιστον χρόνια όλα τα οπαδικά κουρελοέντυπα του μίσους και της βίας, τα οποία λειτουργούν ακριβώς ως προπαγανδιστική ημερήσια διαταγή των "αρχηγών" προς τα μελη των εγκληματικών - οργανώσεων τους που κρύβονται πίσω από τα οπαδικά σύμβολα;
  Ήταν οι "κατασκευαστές", μετά οι "κολοσσοί πληροφορικάριοι με τα στοιχηματικά software", κατόπιν οι "εισαγωγείς-έμποροι πετρελαίου" και τώρα οι "φαρμακοβιομήχανοι".
  Όλοι φυσικά για το καλό των ομάδων τους παλεύουν οι άνθρωποι... Ο ένας θέλει να εισαγει πετρέλαιο λαθραία για να δίνει στην ομάδα φυσικά... Ο άλλος θέλει να χτίζει γίγαντες-εμπορικά κέντρα σε εκτός σχεδίου αμπέλια και δάση... Ο άλλος θέλει να υπερκοστολογεί την κατασκευή των δρόμων... ο άλλος θέλει το μονοπωλιακό φορεά του στοιχήματος στη χώρα... ο άλλος να πουλά φάρμακα στη διπλάσια τιμή απο ότι στις άλλες χώρες...
  Οταν κάποιος πολιτης, δημοσιογράφος ή πολιτικός διαφωνεί δημόσια, τότε δέχεται μια "επίσκεψη" από τους επιστήμονες-οπαδους, απειλείται αρχικά και αν δεν συμμορφωθεί μετά "τις τρώει" και όλα μια χαρά ....
  Εδώ ο κ. Σγουρός δίνει 20 εκ. για ενα ξεκάθαρα ιδιωτικό γήπεδο τη στιγμή που η Περιφέρεια του δεν έχει νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, περίθαλψη για ηλικειωμένους και κανείς από τις ΠΟΛΙΤΙΚΑΡΕΣ ή τους εισαγγελέις δεν τολμά να μιλήσει...
  Ποια μνημόνια, ποια διαφάνεια, ποια ανόρθωση της κοινωνίας. Αν δεν εκδιωχθούν οι Νονοί, τόποτα δεν προκειται να γίνει.

 36. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 25/11/2013 11:09:12

  Η γενόσημη Ομεπραζόλη είναι 565 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία. Η γενόσημη Σιμβαστατίνη είναι 880 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία. Η γενόσημη Φιναστερίδη είναι 385 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία. Η η γενόσημη Ατορβαστατίνη είναι 823 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.
  Αλλά ως γνωστόν οι Σουηδοί είναι χρεοκοπημένοι και τσιγκούνηδες. Εδώ είμαστε λαρτζ, άσε που ενημερωνόμαστε για τα θέματα υγείας από τις αθλητικές εφημερίδες.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ MAYRO XABIARI 25/11/2013 12:52:17

   Έτσι

  • akenaton avatar
   akenaton @ MAYRO XABIARI 25/11/2013 18:11:42

   Εκτός από χρεοκοπημένοι και τσιγκούνηδες, δεν σκέπτονται καθόλου την υγεία των πολιτών - οπαδών τους όπως κάτι ελληνάρες φαρμακοβιομήχανοι με "μεγάλο πόνο" στην καρδιά (πορτοφόλι) για την υγεία και την μακροημέρευση των δικών τους καταπράσινων οπαδών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.