#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2013 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πολιτικό μπόι"... θέλει να αποκτήσει ο ΑλέξηςΑφού έμαθε από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ακριτικής Γαύδου κι αφού γνώρισε την ακριτική Ελλάδα την οποία ήξερε μόνο από τις εκδρομές με sleeping bug στα χρόνια της αθωότητας, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε δριμύτερος στην Αθήνα και ετοιμάζεται, απ’ ότι μαθαίνουμε, για δυναμική εξόρμηση σε όλη τη χώρα. Ενόψει του 1ου συνεδρίου που θα σημάνει την ανασυγκρότηση της αριστεράς και τη δημιουργία ενός κόμματος από όλες αυτές τις συνιστώσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την πορεία προς το λαό.

Το συνέδριο θα γίνει κατακαλόκαιρα, στα μέσα Ιουλίου και μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει σε όλη την Ελλάδα να αποδείξει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει. Θα κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις με αποκορύφωμα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και με… λαϊκές συνελεύσεις σε πλατείες και οργανώσεις, ημερίδες με τοπικούς φορείς κι επαφές με τον κόσμο θα επιχειρήσει να αποκτήσει «πολιτικό μπόι». Δοκιμασμένη συνταγή για όσους ενώ θέλουν να δείξουν ότι είναι με το λαό, απλώς λαϊκίζουν. Το copyright το έχει φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πολιτικός μέντορας του συντρόφου Αλέξη. Άλλωστε την πορεία προς το λαό την οργανώνουν οι άλλοτε «οργανωσίες» του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν φιλόξενη στέγη στην Κουμουνδούρου.

«Συμμαχία συνιστωσών», αυτό θα είναι το σύνθημα του κ. Τσίπρα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Άλλωστε, τόσους μήνες μια από τα ίδια ήταν, άντε τώρα να προσθέσει και τη λέξη «κόμμα», έτσι για να είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένος.

Μαθαίνουμε ότι δεν θα πρωτοτυπήσει. Με την έννοια ότι θα παρουσιάσει μια «ριζοσπαστική» πρόταση διακυβέρνησης από την Αριστερά και σε διάστημα δύο μηνών θα ξεδιπλώσει το «όραμά» του για την Ελλάδα. Βεβαίως, η… πορεία προς το λαό για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται από πραγματικούς ηγέτες που κάνουν «γκελ» με τις ιδέες τους. Τις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις τους κι όχι την α λα κάρτ αντιμετώπιση των θεμάτων. Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Τσίπρας να απαντήσει σε ιδιαίτερα κρίσιμα ερωτήματα που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει. Για παράδειγμα:

1. Θα πρέπει να πει στον κόσμο ποια είναι η θέση του για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σκέφτεται δηλαδή αν γίνει κυβέρνηση να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας στο ευρώ μαζί με τις άλλες χώρες ή θα ξεχάσει το πολιτικά φληναφήματα; Το 1/3 του ΣΥΡΙΖΑ λέει κατάργηση του Μνημονίου, μονομερή στάση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ και μετά… βλέποντας και κάνοντας. Ποια είναι η θέση της επίσημης ηγεσίας για το καυτό αυτό ζήτημα; Διότι άλλο να διαλυθεί από μόνο του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κι άλλο να υπάρχει η Ευρωζώνη κι εμείς να αποφασίσουμε να βγούμε από αυτήν.

2. Πρέπει να απαντήσει στον κόσμο με ποιους θα κυβερνήσει. Διότι αν λέει στους ψηφοφόρους του ότι θα κάνει αριστερή κυβέρνηση και μετά τις εκλογές ξεκινήσουν οι «περίεργες» συμμαχίες, τα «πάρε – δώσε» και οι οσφυοκαμψίες στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δύναμης (Media, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.λπ.) τότε για ποια αριστερή κυβέρνηση θα μιλάει;

3. Πρέπει να απαντήσει επίσης τι σκέφτεται να κάνει με αυτό που λέμε κοινωνία, δημόσια τάξη, ασφάλεια του πολίτη αλλά και των επενδύσεων. Θα συνεχίσει για παράδειγμα να στηρίζει «ακτιβιστές» της πεντάρας που κάνουν σόου με τους λαθρομετανάστες, με τους αναρχικούς που καταλαμβάνουν κτίρια ή με τους μπαχαλάκηδες που έχουν αναγορευτεί σε προστάτες των φτωχών και των αδικημένων; Επίσης, θα συνεχίσει να μην καταδικάζει επιθέσεις σε βάρος επενδυτών και επενδύσεων, να φοβίζει όποιον θέλει να έρθει να βάλει έστω κι ένα ευρώ στην Ελλάδα και να απειλεί με κρατικοποίηση τους πάντες και τα πάντα;

4. Καλές οι πορείες προς το λαό αλλά θα πρέπει να πείσει ότι η οικονομική πολιτική που ενστερνίζεται δεν είναι αφενός ατάκτως ερριμμένες προτάσεις γιαλατζί οικονομολόγων κι αφετέρου παιχνίδια στα χέρια των πολιτικών του στελεχών που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ένα λαό βασανισμένο την τελευταία τριετία.

5. Και τέλος θα πρέπει να πείσει ότι είναι πραγματικό κόμμα κι όχι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Ρόζες, ΑΚΟΕΣ, αναρχικοί, πρώην ΚΚΕ, πρώην Συνασπισμένοι, πρώην Πασόκοι, μπαχαλάκηδες, Αγανακτισμένοι και κάθε καρυδιάς καρύδι που έχει βρει πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Μ’ αυτούς θα κυβερνήσει;

Δύσκολες εξισώσεις για τον κ. Τσίπρα που προσπαθεί να δείξει ότι είναι cool κι ότι δε «μασάει» αλλά… η καρδούλα το ξέρει τι προβλήματα έχει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostas.k avatar
  kostas.k 08/05/2013 16:54:49

  τσιπρέξ...το καλύτερο απορυπαντικό για ξεβρώμισμα αυτής της χώρας...και με κόκκους ανέλ...γιά πιό μόνιμα αποτελέσματα...

  • Κωνσταντίνος Σπ avatar
   Κωνσταντίνος Σπ @ kostas.k 09/05/2013 00:00:37

   όχι τσιπρέξ, αλλά cipralex υπάρχει και είναι χάπι κατασταλτικό για τους νευροδιαβιβαστές.

 2. nadir avatar
  nadir 08/05/2013 18:49:15

  "sleeping bug" ?

  Πήγαινε εκδρομές ο Αλέξης με κοιμωμένες κατσαρίδες στα χρόνια της αθωότητας?

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 08/05/2013 22:58:59

  Οταν ακούω συμμαχίες δυνάμεων τότε η διάσπαση και η σύγκρουση είναι δεδομένη.Ο χρονος είναι το ερωτηματικό.
  Φοβάμαι οταν ο αντίπαλος εχει ενιαία ταυτότητα και κοινό στόχο.

 4. mara M. avatar
  mara M. 08/05/2013 23:03:03

  Για πρόεδρο της κομισιόν προτείνει η πρόεδρος της Ευρωπαικής ενωτικής αριστεράς Γερμανίδα Ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ τον Αλέξη Τσίπρα περιγράφοντάς τον σαν νέο πολιτικό που έχει αποκτήσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα. "Το μέλλον και οι προοπτικές της Ευρώπης".
  Εσείς επαναπαυθείτε στα έξυπνα αστεία σας.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ mara M. 09/05/2013 17:52:03

   Οι Γερμανοί πλέον δεν βλέπουν με καλό μάτι την ΕΕ.Οπως και η πλειοψηφία άλλων λαών.Να λοιπόν ένας τρόπος να διαλυθεί.
   Αν και η πρόταση δεν εχει καμία τύχη και πιθανότητα,περισσότερο συμβολική είναι προς εναν αριστερό πολιτικό ο οποίος προσωρινα εχει στρέψει τα φώτα επάνω του

 5. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 10/05/2013 23:07:22

  Στα χνάρια του ΓΑΠ κι ο συνομίληκος μου κ. Τσίπρας.
  Ο ένας απο το Καστελόριζο ανακοίνωνε μνημόνιο, ο άλλος από τη Γαύδο πώς θα πιάσουμε το γαύρο (για να μην πω κάτι άλλο...).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.