#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2013 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Παύσατε πυρ κατά των στρατιωτικών"Πρωτοφανής σε συμμετοχή και με ξεκάθαρο μήνυμα ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πολλοί ήταν αυτοί που «κατέβηκαν» φορώντας στολή, σε πείσμα των προειδοποιήσεων για… καμπάνες. Η κινητοποίηση του Σαββάτου έχει προβληματίσει σφόδρα την κυβέρνηση, ειδικά τη Ν.Δ., που βλέπει να διογκώνεται η δυσαρέσκεια των ενστόλων, ενός χώρου προνομιακού γι’ αυτήν.

Για πρώτη φορά οι συνδικαλιστές των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και οι «θεσμικές» Ενώσεις των αποστράτων βρέθηκαν μαζί στον αγώνα κατά των άδικων μειώσεων σε αποδοχές και συντάξεις. Οι απανωτές περικοπές στους μισθούς έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους στρατιωτικούς, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον στις καθημερινές τους ανάγκες αλλά και να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους, που απαιτεί συνεχείς μετακινήσεις, εργασία πέραν του ωραρίου (Κυριακές, αργίες, υπερωρίες), ασκήσεις και υπηρεσίες εντός των μονάδων.

Από την άλλη πλευρά, οι απόστρατοι έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται αρκετές φορές. Η διπλή μείωση από τις αρχές του 2013 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και της οργής. Εχασαν κατά μέσο όρο ένα 15% από τις αναδρομικές μειώσεις (από τον Αύγουστο του 2012) του ενιαίου μισθολογίου και από 5% έως 20% από τις μειώσεις στις συντάξεις των υπαλλήλων του Δημοσίου από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το δε συνολικό «κούρεμα» των συντάξεων από το 2009 ξεπερνά το 55%.

«Συνδικαλιστές» και «θεσμικοί απόστρατοι» κατέβηκαν στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος και είπαν «φτάνει πια η εξαθλίωση των στρατιωτικών. Των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την πατρίδα». Οι ίδιοι υπολογίζουν πως οι συγκεντρωμένοι ήταν 15.000. Από την Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία στη Βουλή. Αίτημά τους να αρθούν οι αδικίες και να μη γίνουν νέες περικοπές. «Δεν αντέχουμε άλλο», βροντοφώναξαν.

Κι όμως, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τις μισθολογικές προαγωγές από το 2014. Μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε τους μισθούς στα «τάρταρα» και τις συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που έφερε κοντά τους εν ενεργεία στρατιωτικούς με τους αποστράτους, που είχαν έως πρόσφατα διαμετρικά αντίθετες απόψεις όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το «σύνθημα» δόθηκε με τη συνέντευξη Τύπου που έγινε παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών, με τους απόστρατους να λένε πως «καθένας μπορεί να έρθει στη συγκέντρωση όπως νομίζει». Και ήταν πολλοί αυτοί που προσήλθαν στην Κλαυθμώνος φορώντας τη στολή. Δεν φοβήθηκαν και δεν έλαβαν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου ότι η στολή στη διαδήλωση επισύρει ποινές.

Στην κυβέρνηση επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς η αδιάλλακτη πολιτική της κατάφερε να βγάλει στους δρόμους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πιο συντηρητικό και πειθαρχημένο κλάδο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτούς που αποτελούν σημαντικό μέρος της δεξαμενής ψηφοφόρων που εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση και ανέδειξε (ειδικά) πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. Και το ζήτημα δεν είναι μονοδιάστατο. Οι άνθρωποι αυτοί κρατούν στα «χέρια» τους την άμυνα της χώρας σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό μάλλον το υποβάθμισε η κυβέρνηση και άφησε την τρόικα να «αλωνίζει», αξιώνοντας περικοπές μισθών και συντάξεων, μειώσεις στο προσωπικό μέσω των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές και τη νέα δομή δυνάμεων, κατάργηση επί της ουσίας των αμυντικών δαπανών για τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kastis avatar
  kastis 11/03/2013 12:56:45

  To 2012 οι μισθοί και οι συντάξεις των ένστολων ήταν στο 3,1% τού ΑΕΠ όταν ο μ.ο. στην ΕΕ είναι στο 2% (μην ξεχνάμε πως κάθε ένστολος στοιχίζει 25% πιό ακριβά από έναν απλό ΔΥ). Επιπλέον οι ένστολοι στην Ελλάδα είναι 70% περισσότεροι από τον ευρωπαϊκό μ.ο. Για παράδειγμα οι αστυνομικοί στην Ολλανδία (των 16 εκατ. κατοίκων) είναι 35 χιλ ενώ στην Ελλάδα είναι 56 χιλ!!! Πού θα πάει αυτό; Και με σύνταξη από τα 50!! Και με συντάξιμα τα χρόνια τής Σχολής! Η καλύτερη λύση θα ήταν να καταργηθούν 60 χιλ θέσεις ενστόλων (κυρίως τα διάφορα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κλπ σουλατσαδόροι), να βγουν σε διαθεσιμότητα και μετά από έναν χρόνο να απολυθούν.

  • FIL.DOGANIS avatar
   FIL.DOGANIS @ kastis 11/03/2013 13:08:05

   ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 25% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟ? ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΣ.
   ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
   ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 4 ΜΕΧΡΙ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΑΣ ΜΗ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.
   ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ,ΟΠΟΤΕ ΠΑΣΟ

   • kastis avatar
    kastis @ FIL.DOGANIS 11/03/2013 14:25:21

    "Χρήματα μεταθέσεως"; Παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί τέτοια χρήματα -ή μήπως αυτοί δεν ζουν για χρόνια μακριά από τα σπίτια τους;
    Να πληρώσουν και οι ένστολοι για νοίκι από τον μισθό τους όπως πληρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Να επαναλάβω ότι οι ένστολοι μπορούν να φύγουν στην σύνταξη πολύ νέοι, μπορούν να εργαστούν και σε άλλη εργασία, παίρνουν καλύτερες συντάξεις και εφάπαξ, τα χρόνια σπουδών τους είναι συντάξιμα. Φυσικά αυτά είναι προνόμια που δεν τα έχει κανείς άλλος εργαζόμενος.

    Όχι φίλε μου, δεν είναι τα νησιά το πρόβλημα. Απλώς έχουν δημιουργήσει έναν τεράστιο στρατό από ΜΑΤατζήδες κλπ γιατί ήξεραν πολύ καλά που το πήγαιναν το πράγμα. Πρώτα έκλεψαν την κοινωνία και τώρα στέλνουν τις ορδές των αστυνομικών τους για να συγκρατήσουν την οργή τού κόσμου. Όπως σε κάθε τριτικοσμική μπανανία...

    • MCA avatar
     MCA @ kastis 11/03/2013 14:37:14

     Τα χρόνια των σπουδών είναι συντάξιμα, για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους,του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

     • Γεωργία avatar
      Γεωργία @ MCA 11/03/2013 14:38:07

      Και τα πληρώνουν και όλας. Δεν είναι δωρεάν.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ kastis 11/03/2013 14:37:20

     Πως δεν πληρώνουν νοίκι από το μισθό τους;
     Εσύ νομίζεις ότι όλοι είναι στρατηγοί και ταξίαρχοι;
     Έξοδα μεταθέσεως παίρνουν ΟΛΟΙ οι ΔΥ, όταν και εάν μετατίθονται. Είτε είναι εκπαιδευτικός, είτε γιατρός, είτε κηπουρός. Ενημερώσου καλύτερα.

     Για τα λοιπά, είναι φανερό ότι έχεις ενστολοφοβία.

     • kastis avatar
      kastis @ Γεωργία 11/03/2013 14:51:52

      Πού τα είδες αυτά τα "έξοδα μετακίνησης" για τούς δάσκαλους και τούς κηπουρούς; Μάς δουλεύετε;

      Όσο για τα χρόνια σπουδών ΔΕΝ είναι συντάξιμα για τούς υπόλοιπους εργαζόμενους. Θα γίνουν συντάξιμα για όσους συνταξιοδοτούνται με 40ετία και μάλιστα επί πληρωμή (για τούς ένστολους , που δεν ισχύει η 40ετία, ήταν και είναι δωρεάν). Να προσθέσουμε πως οι ένστολοι δεν υπηρετούν τσάμπα για την πατρίδα όπως όλοι εμείς τα υπόλοιπα κορόϊδα.

     • FIL.DOGANIS avatar
      FIL.DOGANIS @ kastis 11/03/2013 15:03:33

      ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΠΟΣΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ?
      ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΩ ΣΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.
      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ.

     • Ronin avatar
      Ronin @ kastis 11/03/2013 15:05:24

      katsoulaki, τον πατερα μου τον ειδα πρωτη φορα τριων χρονων. ηταν στην κυπρο μωρε ο αχρηστος τεμπελχανας. μαντεψε γιατι.
      αντε γιατι η βλακεια εχει κ ορια

     • MCA avatar
      MCA @ kastis 11/03/2013 15:15:42

      Η 40 ετή ΣΥΝΤΑΞΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Σ αυτά τα 40 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ περιλαμβάνονται έτη σπουδών, έτη στρατιωτικής θητείας ,έτη για τα παιδιά κ.λ.π.Το όριο των πλασματικών είναι 7 χρόνια.Με άλλα λόγια φίλε μου με 33 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ έχεις δικαίωμα να συνταξιοδοτηθείς.Η 40 ετία δεν ισχύει μόνο για κάποιους παλαιούς ασφαλισμένους που έχουν 25 με 30 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και οι οποίοι,συνταξιοδοτούνται με πολύ καλύτερους όρους από τους νεότερους ασφαλισμένους.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ kastis 11/03/2013 18:26:44

      Νά καταργήσωμε τίς ΕΔ, οἱ τοῦρκοι εἶναι φίλοι μας, ἔτσι;; ῾Ο ἀλέξης, πάντως θά συμφωνοῦσε μαζί μου :D

      YΓ. kastis, ΑΙΔΩΣ!!

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ kastis 11/03/2013 14:32:14

   1
   Οι Ολλανδοί αστυνομικοί επιτηρούν μία περιοχή 41.543 χλμ .
   Οι Έλληνες αστυνομικοί επιτηρούν μία περιοχή 131.957 χλμ.

   2
   Οι Ολλανδοί αστυνομικοί είναι 55.000 και όχι 35.000(http://en.wikipedia.org/wiki/Law_enforcement_in_the_Netherlands)

   3
   Τα ποσοστά του ΑΕΠ και αυτό το μ.ο. της ΕΕ που τα βρήκες; Πηγή;

   4
   Στο ΗΒ βγαίνουν σε μειωμένη σύνταξη στα 38 και στις ΗΠΑ στα 40 τους.....δηλαδή 20 χρόνια ενεργής υπηρεσίας. Προφανώς οι φιλελεύθεροι εκεί κάτι ξέρουν καλύτερα από άλλους.

   5

   • kastis avatar
    kastis @ Γεωργία 11/03/2013 15:54:15

    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/crime/documents/police.pdf
    Αλλά και 55 χιλ να είναι οι αστυνομικοί στην Ολλανδία μην ξεχνάς πως εκεί ο πληθυσμός είναι 55% μεγαλύτερος.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ kastis 11/03/2013 14:42:41

   Είσαι ανημέρωτος ή προβοκάτορας

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 11/03/2013 13:28:36

  @kastis δημιουργωντας μια χωρα συνταξιουχων και μονο, που θα ζουν απο το κρατος, πως περιμενετε να μειωθει ο Δημοσιος τομεας; και μαλιστα νεων σε ηλικια;

 3. kastis avatar
  kastis 11/03/2013 13:48:25

  @Ρήνα, δεν θέλω να μειωθεί ΓΕΝΙΚΩΣ το κράτος. Θέλω να μειωθεί σε αυτό το κομμάτι του που είναι υπερτροφικό, δλδ στον κατασταλτικό του μηχανισμό. Έχουμε πολλούς ένστολους; Να πάνε να βρουν δουλειά, όχι να τούς βγάλουμε και στην σύνταξη. Στην θέση τους να προσληφθούν νηπιοβρεφοκόμοι και νοσοκόμοι, να στελεχωθούν οι αγορανομικές υπηρεσίες, οι Δ.Ο.Υ και τα ασφ/κά Ταμεία -με παράλληλη δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου- ώστε το κράτος να μπορεί να εισπράττει από όσους πλουτίζουν και όχι μόνο από τούς οικονομικά αδύναμους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ kastis 11/03/2013 16:58:47

   «Κατασταλτικός μηχανισμός» (sic)

 4. zagreys avatar
  zagreys 11/03/2013 14:12:17

  Η άμυνα της Ολλανδίας πανέξυπνε δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της Ελλάδας και πιστεύω να μην χρειάζεται ειδική ανάλυση για να το καταλάβεις (οι μνήμες του `74 και των Ιμίων είναι πάρα πολύ νωπές άλλωστε).
  Όσο για τα λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, από έναν ΔΥ, που δε μετατίθεται, δε δουλεύει αργίες και ειδικό ωράριο, δεν κάνει βάρδιες και ασκήσεις απλήρωτες κλπ, να είσαι σίγουρος ότι έχουν καλυφθεί και με το παραπάνω. Τα δε χρόνια των Σχολών είναι και αυτά καλυμμένα, δεδομένου ότι μαθητής της Στρατιωτικής Σχολής φυλάει σκοπιές και αναλαμβάνει ευθύνες με αντίστοιχες ποινές τέτοιες, που οι φοιτητές της …καφετέριας, ούτε στους μεγαλύτερους εφιάλτες δεν έχουν δει.
  Και να γνωρίζεις και το εξής: οι στρατιωτικοί εντάχθηκαν κάποτε στα ειδικά μισθολόγια, όχι για να αμείβονται παραπάνω αλλά για να γλυτώσει ο κρατικός προϋπολογισμός το τεράστιο κόστος που θα απαιτούσε η αποζημίωση των ειδικών συνθηκών – ωραρίων εργασίας τους.
  Ένα παράδειγμα μόνο θα σου πω για να καταλάβεις τι σημαίνει ένα απλό μέρος των «ειδικών συνθηκών» που αναφέρω.
  Κάθε μετάθεση, επί παραδείγματι, απαιτεί:
  • Έξοδα κίνησης - διαμονής για την εξεύρεση νέας κατοικίας
  • Έξοδα για το ενοίκιο και τις προκαταβολές των ενοικίων της νέας κατοικίας, παράλληλα με το τρέχον ενοίκιο της προηγούμενης κατοικίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακόμιση
  • Έξοδα μετακόμισης
  • Έξοδα αποκατάστασης φθορών των επίπλων εξαιτίας των συνεχών μετακομίσεων
  • Έξοδα για την κάλυψη των εγγυήσεων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, νερού, τηλεφωνίας και των κοινόχρηστων της νέας πολυκατοικίας.
  • Αφανή έξοδα που μόνο ένας παθών μπορεί να αντιληφθεί (τεχνικός για κεραία τηλεόρασης, καθαριότητα νέου σπιτιού, νέα φροντηστήρια κλπ)
  Και να φανταστείς ότι η πατρίδα, βάσει νομοθεσίας, έχει τη δυνατότητα ανά 2ετία να διατάξει τη μετάθεση και η αποζημίωση για όλα τα παραπάνω, η οποία έχει θεσπιστεί μόλις τα τελευταία χρόνια, είναι περί των 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο.
  Φυσικά δε χρειάζεται να σου πω ότι ο οποιοσδήποτε κλάδος που θα είχε τέτοιες συνθήκες να αντιμετωπίσει, θα είχε πετύχει, μέσω του συνδικαλιστικού του φορέα που οι στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα να έχουν, μισθό τουλάχιστο 5.000 ευρώ για κάποιον με 20 χρόνια υπηρεσία.
  Από το μεγάλο πάρτυ των προηγούμενων δεκαετιών αρχηγέ μου, μόνο οι στρατιωτικοί έλειπαν και είναι κάτι που παραδέχονται όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.
  Και πριν προλάβεις να θίξεις τις στρατιωτικές κατοικίες που παρέχονται, σου απαντώ ότι σε αυτές τυχαίνει 1-2 φορές στην καριέρα του κάθε στρατιωτικού, με τις μεταθέσεις να υπολογίζονται τουλάχιστον στις 15 συνολικά.

  • kastis avatar
   kastis @ zagreys 11/03/2013 16:02:04

   Μα και εγώ λέω πως οι ένστολοι ανταμείβονται με έναν έμμεσο τρόπο για τις συνθήκες ζωής τους. Δεν αντιλέγω σε αυτό. Πληρώνονται με ειδικό μισθολόγιο και βγαίνουν νωρίτερα στην σύνταξη γιατί όντως κάνουν "ειδική" ζωή.
   Αλλά ταυτοχρόνως λέω ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους γιατί είναι πολύ πάνω από τον μ.ο. τής ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσες χιλιάδες ΜΑΤατζήδες και να μην έχουμε Δημόσια Υγεία.

   • zagreys avatar
    zagreys @ kastis 11/03/2013 22:39:40

    Εσύ τελικά κάτι έχεις με τους ματατζήδες και γενικώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Και επειδή τέτοια χαρακτηριστικά μόνο σε αριστεριστές τα συναντάμε στην Ελλάδα, απλά θα σου απαντήσω ότι αν ήμαστε ΕΣΣΔ, ή Β. Κορέα ρε παιδί μου, το πιο πιθανό να μην υπήρχες πλέον σε τούτο το μάταιο κόσμο. Θα είχες εξαϋλωθεί σε κάποιο γκούλαγκ...

 5. Karenin avatar
  Karenin 11/03/2013 15:19:05

  Είναι φανερό πως οι υπόλοιποι δεν έχουμε ακριβή εικόνα με σα στον γενικό χαμό τι συμβαίνει με τους στρατιωτικούς. Αν ξεραμε τα ακριβή ποσα, τι επαιρναν, πόσα παιρνουν ακριβώς τωρα, όχι σε ποσοστά αλλά σε ακριβή νούμερα θα είχαμε πιο ξεκάθαρη εικόνα.
  Εν τω μεταξύ, καθόσον ο πρωθυπουργός ονειρεύεται την ελλάδα του 2020, καποιοι απεργάζονται σχέδια ωστε 300.000 του ευρύτερου δημοσίου να βγούν στη σύνταξη στα 50 και 55, την ίδια στιγμή που στα ταμεία γίνεται της π.τ.κ.

 6. Darki avatar
  Darki 11/03/2013 15:24:03

  Σημερινα στοιχεια.Υπαρχουν 4.412000 συνταξιουχοι.Ας βρουμε τους εργαζομενους τωρα.Και αφου τους βρουμε,ας κανουμε μια απλη διαιρεση.Και ω του θαυματος,θα ανακαλυψουμε οτι δυο εκατομυρια εργαζομενοι,(ιδιωτικοι,δημοσιοι,ελ.επαγγελματιες)ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ τους,πρεπει να χρηματοδοτησουν τις συνταξεις τεσσεραμισυ εκατομυριων.Δε βγαινει βρε παιδια.Τα δανεικα τελειωσανε.Τοσα εχεις,τοσα δινεις.Και δοξα τω Θεω,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ,ΔΕ ΘΑΔΙΝΕΣ.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Darki 11/03/2013 17:00:52

   4.412000 ...ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και όχι συνταξιούχοι.
   Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι είναι, γι'αυτό και βλέπεις ακόμα σε πολλά ταμεία δεν έχουν γίνει περικοπές σε αυτούς που παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις.

 7. kastis avatar
  kastis 11/03/2013 15:30:11

  Ποιό Περιστέρι ρε φίλε; Εδώ μιλάμε ακόμη και για οικογένειες εκπαιδευτικών που ο ένας εργάζεται στην Κομοτηνή κι ο άλλος στην Λαμία και χωρίς δικαίωμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ απόσπασης συζύγου όπως ισχύει για τούς ένστολους.
  Και σε τελική ανάλυση, τι σχέση έχει η μετακίνηση με την αμοιβή; Κι εγώ πληρώνω νοίκι -κι ας μένω στην Αθήνα. Γιατί το νοίκι τού ένστολου θα το πληρώσουν οι υπόλοιποι Έλληνες; Ή μήπως η επιπλέον αμοιβή κόβεται όταν ο ένστολος έρχεται στην Αθήνα;

  • FIL.DOGANIS avatar
   FIL.DOGANIS @ kastis 11/03/2013 18:42:06

   ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΝΙΤΗΣ .ΑΛΛΑ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ.
   [ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΟΙΚΙ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΣ.
   ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΤΟ ΠΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

 8. kastis avatar
  kastis 11/03/2013 15:45:29

  Παλιός ασφαλισμένος για να βγει στην σύνταξη πρέπει να έχει 35 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικία. Τα χρόνια που μπορεί να εξαγοράσει (επομένως και να τα ΠΛΗΡΩΣΕΙ) είναι μόνο η στρατιωτική θητεία.

  Ο νέος ασφαλισμένος μπορεί να εξαγοράσει (άρα και να ΠΛΗΡΩΣΕΙ) σύνολο 7 χρόνια αλλά αυτό μετά τα 62 του χρόνια.

  Και στις δυο περιπτώσεις ο ένστολος
  Α) Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί τουλάχιστον μια 10ετία νωρίτερα από τον κοινό θνητό -και με πολύ καλύτερη σύνταξη
  Β) Πληρώνεται ενώ σπουδάζει
  Γ) Ασφαλίζεται ενώ σπουδάζει
  Δ) Δεν κάνει απλήρωτη στρατιωτική θητεία (σαν εμάς τα κορόιδα)
  Έχεις κοστολογήσει πόσο εισόδημα είναι όλα αυτά τα προνόμια;

  • MCA avatar
   MCA @ kastis 11/03/2013 20:57:21

   Ο παλαιός ασφαλισμένος βγαίνει στην σύνταξη, με 35 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 2 τουλάχιστον έτη θητείας, που έχουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι, ΑΝΕΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ.
   Οι νέοι ασφαλισμένοι βγαίνουν με 40 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ, εξαγοράζοντας τα 7 χρόνια από αυτά,εάν επιθυμούν, στα 60 ή 62 τους χρόνια.
   Οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγυεινά, παλαιοί και καινούργιοι συνταξιοδοτούνται αντίστοιχα,αλλά με πολύ καλύτερους όρους, λόγο της ιδιαιτερότητας της εργασίας τους.
   Οι παλαιοί ασφαλισμένοι ένστολοι, συνταξιοδοτούνται με 35 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ, χωρίς εξαγοράσιμα, άνευ ορίου ηλικίας
   Οι νέοι ασφαλισμένοι ένστολοι, συνταξιοδοτούνται με 40 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ.Εάν επιθυμούν, μπορούν να ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ με τα αντίστοιχα χρήματα που δίνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, τα 5 ΕΤΗ,που αφορούν τις ειδικές συνθήκες εργασίας.Εάν δεν επιθυμούν, τότε συνταξιοδοτούνται μετά από 40 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.Δηλαδή ανάμεσα στα 59 με 62.Υπενθυμίζω ότι τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι στα 55 ή 58 έτη.

   Οι ένστολοι:
   Α.Συνταξιοδοτούνται όπως και οι υπόλοιποι θνητοί και μάλλον χειρότερα από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
   Β.ΔΕΝ πληρώνονται ενώ ΄΄σπουδάζουν΄΄.Σας έχει αφηγηθεί ένστολος,για τα ωραία και ξένοιαστα ΄΄φοιτητικά΄΄ χρόνια που έχει περάσει μέσα στις σχολές;Γι αυτό άλλωστε ένα 20% με 30% τις εγκατέλειπε, ειδικά παλαιότερα. Δεν άντεχε να περνάει τόσο καλά!
   Γ.Οι χαμηλόβαθμοι ένστολοι, που αποτελούν τουλάχιστον το 50% των ενστόλων και δεν έχουν περάσει από σχολές,έχουν εκπληρώσει την θητεία τους,στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μεγάλος αριθμός δε, έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις. Προσόν που έδινε πολλά μόρια για πρόσληψη.

 9. Νικόλας avatar
  Νικόλας 11/03/2013 17:02:06

  Καλώς περικόπτει η κυβέρνηση τους μισθούς ΟΛΩΝ των κρατικοδίαιτων. Αρκετά πια. Σαμαρά ούτε βήμα πίσω! Κράτα γερά.

  Αν είναι να γυρίσω σε καμιά δεκαριά χρόνια στην Ελλάδα για να πληρώνω δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς που βυσματώνουν και διαλύσαν το στρατό ή αστυνομικούς που αντί να πιάσουν κανένα βαποράκι λαδώνονται, κάθομαι και έξω καλύτερα.

 10. Νάξιος56 avatar
  Νάξιος56 11/03/2013 17:12:36

  Mεγάλο πρόβλημα οι συνταξιούχοι τελικά. Εγώ λέω να τους την κόψουν μια και καλή τη σύνταξη. Τί δηλαδή, δουλεύανε τόσα χρόνια οι τυχεροί, θένε και σύνταξη? Καλά το είχε πει ο Λοδέρδος ..ότι ζούνε και πάρα πολύ. Τελικά τη βρήκανε τη λύση....τους κατεβάζουμε τη σύνταξη στα 500 ευρώ, τους φτιάχνουμε και ένα ΕΟΠΥΥ και πάνε μια ώρα αρχύτερα....ειδικά άμα είναι και στρατιωτικοι, αστυνομικοί ,πυροσβέστες, λιμενικοί που τρώνε ανέκαθεν με χρυσά κουτάλια, ακόμα καλύτερα.
  Λυπάμαι για τα σχόλια ορισμένων.

 11. pitbul avatar
  pitbul 11/03/2013 17:18:12

  Ο KASTIS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ.
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  1. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ 60 ΕΤΗ ΄Ή ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΩΤΟ).
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (ΠΕΡΙ ΤΙΣ 7000 ΕΥΡΩ).
  3. ΑΝ ΑΝΤΙ ΤΑ 5 ΕΤΗ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
  4. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΟΠΩΣ Ο Α/ΓΕΕΘΑ) ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ 100.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 1700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 1400 ΕΥΡΩ?
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΑΜΙΓΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Π.Χ.:
  A. NA METAΦΕΡΕΙ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΥΟΥΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΦΗ, Ε/Π Ή ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ?
  B. ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ? (ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΙ Ε.Δ. ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ).
  C. ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ «ΘΑΛΑΣΣΟΠΝΙΓΟΝΤΑΙ» Ή ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΓΕΝΗ ΣΠΟΡ ΟΠΩΣ ΣΚΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ?
  D. ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΦΗ? (ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ KASTIS ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΝ? ΕΑΝ ΗΤΑΝ Δ.Υ. ΜΕ ΠΑΧΥΛΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ Ή ΜΙΣΘΩΝΑΜΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΑΝ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ 1500 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
  6. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο KASTIS ΟΤΙ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ?

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 3 Ε/Π. ΚΑΙ ΤΑ 3 «ΕΠΕΣΑΝ».

  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  • kastis avatar
   kastis @ pitbul 13/03/2013 08:38:21

   Η πραγματικότητα είναι πως οι ένστολοι όταν φτάσουν στα 50 τους συνταξιοδοτούνται, πλην βεβαίως αυτούς που κυνηγούν καριέρα. Επίσης πάντα είχαν μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις από τούς υπόλοιπους ΔΥ. Τα προνόμια (ή και "προνόμια") αυτά δίνονταν όχι μόνο για την υπερεργασία που παρείχαν αλλά και επειδή ήταν απαραίτητοι στην υπεράσπιση τού συστήματος.
   Η πραγματικότητα, επίσης, είναι πως ο κατασταλτικός τομέας τού κράτους είναι ο μεγαλύτερος στην ΕΕ -και αυτό όχι μόνο για τον μπαμπούλα τής Τουρκίας. Αυτό συνέβαινε ΠΑΝΤΑ στην Ελλάδα για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους.
   Σε τελική ανάλυση είναι θέμα επιλογής: θέλεις κράτος που να προσφέρει στην κοινωνία ή κράτος που να προσφέρει ασφάλεια στους κλέφτες (πολιτικούς, τραπεζίτες, εφοπλιστές κλπ καπιταλιστές) -εξ ου και η δημιουργία των ορδών των ΜΑΤατζήδων.

 12. submarine avatar
  submarine 11/03/2013 17:31:42

  Σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 6/1954 (ΝΔ 2689/1953) οι προερχόμενοι από το Πολεμικό Ναυτικό Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί όταν αποστρατεύονται για οποιονδήποτε λόγο πλην επαγγελματικής ανεπάρκειας αποκτούν αυτοδικαίως Δίπλωμα, Πτυχίο ή άδεια Ναυτικής ικανότητας για χρήση σε εμπορικά πλοία.

  Μετά την πλήρη εφαρμογή του Π.Δ. 243/1998 (το έτος 2002), που εναρμονίζει
  το καθεστώς με τα προβλεπόμενα στην Διεθνή Σύμβαση STCW/78, όπως έχει
  τροποποιηθεί, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αρνείται να εκδώσει οποιοδήποτε πιστοποιητικό Ναυτικής ικανότητας σε προσωπικό το οποίο προέρχεται από το Πολεμικό Ναυτικό.

  Από το 2004 έως και σήμερα υπάρχουν τόσο αποφάσεις του ΣτΕ όσο και
  γνωμοδοτήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και Νομικών Συμβούλων του Κράτους οι
  οποίες δικαιώνουν τους προσφυγόντες και αποφαίνονται ότι ο νόμος πρέπει να
  εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της STCW/78 προσθέτοντας την απαραίτητη
  εκπαίδευση που πρέπει να περάσει ένας απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.

  Αντί ο Νόμος να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της Διεθνής Σύμβασης STCW/78 προέκυψε σχετικό άρθρο στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου <> σύμφωνα με το οποίο:
  α. Καταργούνται τα άρθρα 17-25 του Βασιλικού Διατάγματος στα οποία υπήρχαν
  οι αντιστοιχίες βαθμών ανάλογα με την προϋπηρεσία στο Π.Ν.

  β. Αναφέρεται σε έκδοση διατάγματος που θα αφορά το θέμα για το οποίο
  όμως δεν είναι γνωστό ούτε πότε θα εκδοθεί αλλά και κυριότερα δεν είναι γνωστό και
  το τι θα προβλέπει

  γ. Προβλέπει οικονομική επιβάρυνση για την εκπαίδευση στο ΚΕΣΕΝ σε
  αντίθεση με τους λοιπούς εκπαιδευομένους.

  Στο σημείο αυτό και σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η ΑΝΕΑΕΔ στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στο ανωτέρω σχετικό άρθρο υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του εκ του Πολεμικού Ναυτικού προερχομένου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Ελευσινιώτη προκαλώντας απορία.
  Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Υφυπουργός ότι ο προερχόμενος από το ΠΝ έχει και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα(πλην επαγγελματικής ανεπάρκειας) για να αποκτήσει τουλάχιστον το ανάλογο δίπλωμα του Εμπορικού Ναυτικού μετά τις απαραίτητες κατά θέματα συμπληρωματικές επιμορφώσεις;

  Αυτό που συμβαίνει είναι μια μεγάλη αδικία και πρέπει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τροποποιήσει την νομοθεσία ώστε να αναγνωρίζεται «κατ ελάχιστον» η ισοτιμία των πτυχίων και της προϋπηρεσίας των προερχομένων από το Πολεμικό Ναυτικό στελεχών.

 13. roadrunner avatar
  roadrunner 11/03/2013 17:39:44

  Οι κοινωνικές ομάδες των μεσαίων στρωμάτων, έχουν πια εξαντληθεί.
  Λόγω της πολυετούς εξάντλησης (περικοπές-λιτότητα) χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερη ,
  γιατί πάρα πολλές αδικίες υπάρχουν ΗΔΗ μεταξύ διαφορετικών ομάδων,
  και μάλιστα πάρα πολύ έντονες.
  Υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ 40άρηδες έως 45άρηδες συνταξιούχοι κάποιων κατηγοριών, που έχουν ήδη εισπράξει και τα εφάπαξ τους,
  εισπράττουν και τη σύνταξη και αξιοποιούν ταυτόχρονα τις ακμαίες σωματικές δυνάμεις τους,
  για επιπλέον εργασία τα υπόλοιπά τους χρόνια (αγροτικές εργασίες, παροχή υπηρεσιών λόγω τεχνογνωσίας που απέκτησαν στην υπηρεσία τους κτλ).

  Από την άλλη , υπάρχουν σαραντάρηδες εργαζόμενοι, που έχουν μπροστά τους άλλα είκοσι χρόνια εργασίας για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν (αν ποτέ φτάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης, και ΑΝ δεν χάσουν τη δουλειά τους).
  Οι ανισότητες και οι αδικίες είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλες.
  Χρειάζεται σύνεση.

 14. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 11/03/2013 17:47:26

  Εγώ δεν βλέπω όμως κάποιον να λέει συγκεκριμένα πράγματα. Να τα τσουβαλιάσουμε όλα είναι σωστό; "Λίπος" υπάρχει παντού στο Δημόσιο έτσι και στις ΕΔ και στα ΣΑ. Ας το βρουν αυτό και να μην ισοπεδώνουν τα πάντα.

  Υπάρχει και η άμυνα της χώρας κι έχει απαιτήσεις… Άλλο να κοπούν οι σπατάλες κι οι μίζες κλπ κλπ κι άλλο να έχουμε άμυνα. Κι άμυνα δεν γίνεται με τόξα που τα κρατούν παραδουλεύτρες.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Νικολάκη εφέντης 11/03/2013 18:55:15

   @kastis
   Με ποιες χωρες συνορευει η Ολλανδια και με ποιες η Ελλαδα; Ποιος απειλει εδαφη της Ολλανδιας σημερα; Η Αλβανια, η Τουρκια; επωφθαλμιουν τα Σκοπια το Ροτερνταμ; Κανει η Τουρκια καθημερινα παραβασεις και παραβιασεις του εναεριου χωρου της Ολλανδιας;
   Χαρη στην Ελλαδα, εχει σταματησει η ανεξελεγκτη παρανομη μεταναστευση στην Ολλανδια και η εγκληματικοτητα που την συνοδευει. Τους μαζευουμε ολους εδω. Και θα συγκρινουμε τωρα τις απειλες απο τις οποιες καλουνται να μας προστατευσουν οι Ενοπλες Δυναμεις και τα Σωματα Ασφαλειας μας με εκεινες της Ολλανδιας; Αρκει να σκεφθει κανεις την εκταση των εθνικων μας υδατων που καλουνται να προστατευσουν (και απο ποιες απειλες!) το Ναυτικο μας και το Λιμενικο μας για να ντραπει να κανει συγκρισεις με την Ολλανδια kai alles dytikoeyrwpaikes xwres.

 15. jimmys31 avatar
  jimmys31 11/03/2013 19:12:02

  pitbul +++++ απο εμενα στα γραφομενα σου ................ Αληθεια για πεστε μου ενας εκπαιδευτικος ποτε αρχιζει να παραγει (( φορολογικα )) και ποτε ενας στρατιωτικος ????????????????? δεν υπαρχει στο δημοσιο η συνταξη μειωμενη στα 25 χρονια υπηρεσιας ??

 16. aeroporos avatar
  aeroporos 11/03/2013 20:03:25

  Αντί να λέει εδώ ο καθένας το μακρύ και το κοντό μία είναι η λύση:
  Να διασταυρωθούν τα δηλωθέντα εισοδήματα στο Ε-1 της φορολογικής δήλωσης της τελευταίας εικοσαετίας ΜΕ την περιουσιακή κατάσταση (κινητή ακίνητη) που αποκτήθηκε σε αυτό το διάστημα.
  Ότι δεν δικαιολογείται κατάσχετε.

  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

 17. jimmys31 avatar
  jimmys31 11/03/2013 20:24:04

  εγω ενα εχω να πω !!!! οτι ενα κρατος καταλυει την δημοκρστια του με το να ''καταστρεψεις '' την παιδεία - δικαιοσύνη-στρατευμα ... ολα αυτα δυστυχως καταπατηθηκαν . ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΕΔΩ ....... ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ......

 18. regeneration avatar
  regeneration 11/03/2013 22:09:02

  Αγαπητέ δεν είναι τυχαία η επιλογή της χώρας....

 19. El avatar
  El 12/03/2013 10:22:22

  Το θέμα δεν είναι η αντιπαλλότητα μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών Δημ. Υπαλλήλων για τα προνόμια και τις αδικίες της κάθε μιάς. Στην παρούσα φάση που οι Εν Ενεργεία και Συνταξιούχοι των Ε.Δ και Σ.Α βγήκαν στους δρόμους είναι η αδικη και άνιση μεταχείρηση έναντι όλων των άλλων Δημ. Υπαλλήλων γιατί ένώ σε όλους έχουν γίνει περικοπέσ της τάξης 25-30% σε αυτούς οι περικοπές υπερβαίνουν το 60%.

 20. hellasatt avatar
  hellasatt 12/03/2013 21:44:08

  Δεν θα αναφερθώ στα οικονομικά των ενστόλων. Είμαι σίγουρος ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες (και πολλές μάλιστα) όπως και οι άλλοι κλάδοι (και κυρίως του ιδιωτικού τομέα). Αλλά η 'ένστολη' διαδήλωση είναι για μένα ένα απαράδεκτο θέαμα. Ίσως είμαι αφελής ή ρομαντικός όταν θεωρώ ότι κάποιος επιλέγει το λειτούργημα του αξιωματικού όχι για τις οικονομικές απολαβές αλλά για 'ένα πουκάμισο αδειανό...'.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.