#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Παραμυθιάζουν" τον Παπαδήμο ότι μπορεί να κάνει κόμμα και να γίνει και εθνικός ηγέτηςΑν έχουμε καταλάβει καλά, ο Λουκάς Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός για μια χρήση. Τέλειωσε το PSI, πέτυχε σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και τώρα ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του. Ούτε εκλεγμένος είναι, αλλά ούτε μπορεί να χειριστεί κρίσιμα θέματα όπως τα εθνικά και άλλα.

Αν λοιπόν έχουμε καταλάβει καλά, κι αν δεν παίζεται κάποιο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας, ο κ. Λουκάς στις 6 ή 13 Μαΐου θα είναι παρελθόν. Kάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Τα λέμε όλα αυτά διότι ο κ. πρωθυπουργός πήγε στην Κύπρο και μόνο που δεν έλυσε το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Να πάει ταξίδια αναψυχής, να δει τον Χριστόφια και τα άλλα αδέρφια, να κάνει και ορισμένες εθιμοτυπικές δηλώσεις, να το καταλάβουμε. Κανείς όμως δεν τον εξουσιοδότησε για τίποτε παραπάνω. Κι όπως όλοι γνωρίζουν καλά, στη διπλωματία ένα λάθος πληρώνεται ακριβά.

Τα ρεπορτάζ από το νησί ήταν συγκινητικά. Ο κ. Παπαδήμος ατένισε τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, πέρασε από τάφους ηρώων και πήγε να μιλήσει και στην κυπριακή Βουλή. Τι τις ήθελε όμως τις δηλώσεις και τα μηνύματα προς την Τουρκία; Για να κάνει τον καλό στην Κύπρο ή μήπως γιατί αποφάσισε να στήσει πολιτική καριέρα;

Είπε ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα καταστεί εφικτή μόνο μετά την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού και κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην επανένωση της Κύπρου. «Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «όπως και ο κυπριακός ελληνισμός, δεν αποδεχόμαστε τη διχοτόμηση». «Ο κοινός μας αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού είναι συνυφασμένος με την προσήλωσή μας στην εξεύρεση συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού. Για το σκοπό αυτόν υποστηρίζουμε σταθερά τη συνέχιση των απευθείας συνομιλιών, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαδήμος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, αντί αυτών των συνομιλιών, άλλα σχήματα, όπως τετραμερή ή πενταμερή (διάσκεψη), ούτε άλλες μέθοδοι διαπραγμάτευσης, που κατά καιρούς προωθεί η Τουρκία».

Όπως εξήγησε, «απορρίψαμε όλα αυτά τα σχήματα διότι στην πραγματικότητα αγνοούν την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.» και στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι η Αθήνα υποστηρίζει την εφαρμογή των Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες, όπως είπε, «μετά την τουρκική εισβολή προκρίνουν, όλες, τη μέθοδο των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων και αξιώνουν σεβασμό στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους».

Οι αποφάσεις αυτές, συνέχισε, αποτελούν τη βάση εξεύρεσης συμπεφωνημένης λύσης της εσωτερικής διάστασης του Κυπριακού: τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η λήξη της κατοχής και του εποικισμού αποτελεί ζωτική ανάγκη για τον κυπριακό ελληνισμό, για την αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων πολιτών, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, για την αδιαίρετη κυριαρχία, ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία του κυπριακού λαού.

Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, πρέπει να καταλάβει ότι «στην ευρωπαϊκή μας γειτονιά οι μεταξύ μας σχέσεις δεν καθορίζονται, και δεν μπορούν να καθορίζονται, από τη στρατιωτική ισχύ ή και απειλή, αλλά από το σεβασμό σε ευρωπαϊκές αρχές και αμοιβαίες υποχρεώσεις - και ότι ζητήματα όπως εκείνο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ καλύτερα από οιαδήποτε στρατιωτική δύναμη».

Κατά την επίσκεψή του εξάλλου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα μνημείο πατριωτισμού, σύμβολο μεγάλων ηθικών αξιών. «Ήρθαμε εδώ», δήλωσε, «για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες, στους Έλληνες και στους Ελληνοκυπρίους, και γενικότερα στους ήρωες του κυπριακού αγώνα. Οφείλουμε όλοι να δικαιώσουμε τις θυσίες τους με το να αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο.

Αναφέραμε όλες τις δηλώσεις για να καταλάβετε ότι ο κ. Παπαδήμος ουσιαστικά δεν είπε κάτι παραπάνω απ’ ότι λέγεται καθημερινά. Μία από τα ίδια.

Ο βασικός λόγος, λοιπόν, της επίσκεψής του είναι ακριβώς η οικοδόμηση του ρόλου που θέλει να παίξει στο μέλλον στην Ελλάδα. Προφανώς κάποιοι τον έχουν παραμυθιάσει ότι μπορεί να είναι η χρυσή εφεδρεία ή να φτιάξει και κόμμα Παπαδήμου.

Τα πρόθυμα media τον αποθεώνουν κάθε φορά που μιλά, αυτό θα κάνουν και το Σαββατοκύριακο. Οικοδομεί το προφίλ του ηγέτη, γι’ αυτό πέρασε και μια βόλτα από τη μαρτυρική Κύπρο. Το ίδιο δεν έκανε άλλωστε και ο Βενιζέλος μόλις εξελέξη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Η Κύπρος και το πρόβλημά της «πουλάει» ακόμη, όπως πουλάνε και τα ελληνοτουρκικά, γι’ αυτό και ο Παπαδήμος προσπαθεί να κάνει μαθήματα και πρακτική.

Όμως, τα εθνικά θέματα δεν είναι ευρώ και οικονομία. Δεν είναι PSI και ΕΚΤ, ούτε δανειστές και ΔΝΤ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα οι επικοινωνιολόγοι που πολιορκούν τον κ. Παπαδήμο. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν ήθελε να πει κάτι σοβαρό και να ξεχωρίσει, ας έστελνε μήνυμα στην Αγκυρα για την ΑΟΖ ή για την εκμετάλλευση από Ελλάδα και Κύπρο του πλούτου που κρύβεται στα νερά του Αιγαίου.

Όμως, αυτά είναι «καυτά» θέματα, δεν είναι παίξε γέλασε για τους τεχνοκράτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 07/04/2012 09:57:29

  Εδώ έφτιαξε υπουργικό συμβούλιο με 49 μέλη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον Μπαμπινιώτη να κάνει το παιγνίδι του, αγνοώντα νόμους του Ελληνικού κράτους που ψηφίσθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, θα λύσει σοβαρότερα προβλήματα;
  Εϊπαμε να τρελλαθούμε, αλλά να τρελλαθούμε τελείως;

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/04/2012 09:57:45

  Αφού έχουν κόμμα μέχρι και οι κυνηγοί, γιατί να μην έχουν και οι τεχνοκράτες τραπεζίτες;
  Και εν πάση περιπτώσει, ήρθε η ώρα να καταργηθούν επιτέλους οι μεσάζοντες.
  Γιατί να κυβερνάνε οι πολιτικοί ως εντολοδόχοι των τραπεζιτών, και να μην κυβερνάνε απευθείας οι ίδιοι οι τραπεζίτες;
  Δεν πάμε καθόλου καλά......
  Μήπως θα πρέπει να αγριέψει λίγο ο Σαμαράς;

  • Mara avatar
   Mara @ Strange Attractor 07/04/2012 10:09:19

   "...Μήπως θα πρέπει να αγριέψει λίγο ο Σαμαράς;"

   Γιατί έχει τα περιθώρια πιά, να μην το κάνει...???

 3. juliet avatar
  juliet 07/04/2012 10:11:03

  Καλημέρα,
  τα ΜΜΕ τι ρόλο παίζουν με το να προβάλουν όλες αυτές τις δηλώσεις ; αν ήθελαν την φθορά θα το έκαναν .Υπηρεσιακή κυβέρνηση με στρατιές υμετέρων ;Ν΄αγριέψει ο Σαμαράς; Πως;

 4. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 07/04/2012 10:11:18

  Τελικά η μόδα είναι μία,κάθε αστράτευτο λαμόγιο παριστάνει τον πατριώτη και θέλει οπωσδήποτε να μας σώσει!
  Άντε στο σπίτι σου χριστιανέ(διαμαρτυρόμενε) μου,μαζί με τον Καρατζαφέρη! Δεν θέλουμε να μας σώσεις!
  Τι δουλειά είχες στον Τύμβο της Μακεδονίτισας,γιατί προσβάλλεις αυτούς που έδωσαν την ζωή τους σαν Έλληνες Στρατιώτες,εσύ ο αστράτευτος ανυπότακτος!!!

 5. Tassos avatar
  Tassos 07/04/2012 10:29:29

  Το κρατούσα για μετά τις εκλογές αλλά θα το πω τώρα. Για να δείξω πως την ψωνίζει ο άνθρωπος. Μιλάω γι' αυτό το κόμμα που προωθούσε η Καθημερινή το "Δράση ξανά" ή κάπως έτσι του Τζήμερου. Το περιστατικό το διηγήθηκε ο Πέτρος Μάρκαρης (που προχθές ήταν στην σύναξη και καλά των ...διανοουμένων του Πασόκ) σε φίλο μου. Είχαν πει σε διάφορους να μαζευτούν για να συζητήσουν και το μέλλον της Ελλάδος, συζητούσαν μεταξύ τυρού και αχλαδίου και στο τέλος εμφανίζεται ένας τύπος ο Τζήμερος, αρχίζει να φωνάζει "πρέπει να κάνουμε κόμμα, να σώσουμε την Ελλάδα" κλπ. Ο Μάρκαρης λέει ότι στην αρχή νόμισαν ότι ήταν κάποιος τρελλός και μέσα στην γενική θυμηδία αποχώρησαν εντός ολίγου αλλά την επόμενη μέρα είδε το ονομά του να βάζει τζίφρα (που δεν έβαλε) στην δημιουργία του Τζημεροκόμματος...

 6. Δημήτρης ΜΑΝΗ avatar
  Δημήτρης ΜΑΝΗ 07/04/2012 10:58:38

  και να κάνει κόμμα ξέρουμε ποιος είναι...τελευταίος θα βγεί...οι ψηφοι θα ειναι απο τη διαπλοκή και απο τους πλούσιους...που δεν βγάζει ουτε 2%

 7. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 07/04/2012 11:35:32

  Είναι προφανές οτι αν κάνει κόμμα ο Λουκάς θα ψάχνει για την ψήφο του...Δεν είναι ηγέτης και δεν νομίζω οτι θέλει να γίνει.
  Είναι ακόμα πιο προφανές οτι όσο ακόμα είναι πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να πηγαίνει όπου γουστάρει, πόσω μάλλον στη μαρτυρική Κύπρο και να εκφράζει πατριωτικά αισθήματα ( νομίζω ειλικρινή) Τι νόημα έχει να αντιπολιτεύεσαι τον πρωθυπουργό που στηρίζεις με την ψήφο σου; Η ΝΔ κυβερνά , για όσους ακόμα δεν το κατάλαβαν.

 8. S.P. avatar
  S.P. 07/04/2012 13:07:05

  Τεχνοκράτης που θα εφάρμοζε προσαρμογή σε ευρωπαϊκά πρότυπα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος!!! χα, χα, χα!!!
  Ενώ δεν μπόρεσε να κάνει την απελευθέρωση των ταξί και άφησε τους ανθρώπους στο έλεος της διπλομίσθωσης και του τραμπουκισμού με την μαϊμού απελευθέρωση που επέτρεψε!!!

 9. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/04/2012 17:27:06

  Για να κάνει κόμμα όμως πρέπει να πρώτα ο σεβαστός κύριος πρωθυπουργός να το πάρει απόφαση ότι θα γίνει και... πολιτικός (μπλιαχ). Πραγματικά δεν ξέρω αν θα το αντέξει αυτό το μαρτύριο ο εύθραυστος και λεπτεπίλεπτος ψυχισμός του. Εκτός βέβαια και αν τον πείσουν ότι σύμπας ο λαός θα τον αντιμετωπίζει αιωνίως ως εκ Θεού δοτό και ότι θα εισβάλλει στην πολιτική περίπου καθήμενος ἐπὶ πῶλον ὄνου, τη στιγμή που ο όχλος θα σκίζει τα Τ-shirt του στο πέρασμα του κουρδιστού Μεσσία ζητώντας αυτόγραφα και κλαίγοντας υστερικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.