#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2010 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Πάγωσαν" οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με τον ΤατούληΠάγωσαν τα στελέχη, τα μέλη και οι «πιστοί» ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση από το κυβερνητικό κόμμα της στήριξης του Πέτρου Τατούλη για το αξίωμα του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Οι πρώτες αντιδράσεις που καταγράψαμε είναι από επιφυλακτικές έως λίαν αρνητικές, ενώ δεν λείπουν και αυτές που αποδέχονται μεν την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ., αλλά θέτουν όρους με τους οποίους θεωρούν ότι θα εξασφαλιστεί η υλοποίηση της «πολιτικής ΠΑΣΟΚ».

Μια τέτοια γνώμη είναι του γραμματέα της οργάνωσης Αρκαδίας Ν. Τσιβουράκη, ο οποίος δήλωσε στην «Ε» ότι στηρίζει την επιλογή του προέδρου του κόμματος, αλλά θεωρεί ότι στη διαδικασία που προηγήθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Τατούλη, το κόμμα του εξασφάλισε ότι οι 5 αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, προϋπόθεση ικανή και αναγκαία να συσπειρώσει τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους.

Στον γεωγραφικό χώρο της Κυνουρίας, γενέτειρας του κ. Τατούλη, τα πράγματα δεν φαίνονται και πολύ ρόδινα, αφού είναι πολλές οι αντιθέσεις που έχει δημιουργήσει ο πρώην υφυπουργός του Κ. Καραμανλή. Ο πρώην δήμαρχος Τυρού και εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Γ. Κότσυφας δήλωσε ότι δεν περίμενε πως το κόμμα του θα επέλεγε τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού της Ν.Δ., αλλά ένα δικό του κορυφαίο στέλεχος. «Με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογείται το ΠΑΣΟΚ να μην προτείνει δικό του υποψήφιο. Είμαι αρνητικός σε αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές χιλιάδες λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», τόνισε.

«Περίεργα μίγματα»

Την ίδια γνώμη έχει και άλλο κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Πρόκειται για περίεργα μίγματα και η επιλογή Τατούλη θα συσπειρώσει τη Δεξιά γύρω από την υποψηφιότητα Δράκου, ενώ οι δικοί μας θα ρίξουν λευκό και άκυρο», μας είπε.

Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ (επιθυμεί κι αυτός ανωνυμία) μάς υπογράμμισε την αρνητική του στάση: «Πρόκειται για επιλογή σκοπιμότητας και όχι για πολιτική επιλογή. Το πρόβλημα είναι ενδογενές στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου. Το ΠΑΣΟΚ έχει το πρόβλημα, επειδή δεν έχει αναδείξει ένα τοπικό στέλεχος ικανό να διεκδικήσει και να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ενώ γραμματέας τοπικής οργάνωσης του νομού μάς είπε πως «όπως φάγαμε τόσα στη μούρη, θα φάμε και αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι φορτωθήκαμε ένα βαρίδι και χωρίς να ερωτηθούμε».

Ο νυν δήμαρχος Μαντινείας και υποψήφιος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στον Δήμο Τρίπολης Γ. Τσαγκούρης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, καθώς διατηρεί επιφυλάξεις.

«Ανοιχτό μυαλό»

Τέλος, ο από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενος δήμαρχος Φαλάνθου Κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Τατούλη, καθώς θεωρεί ότι κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει υπερβάσεις και, παρά το γεγονός ότι διεγράφη από το κόμμα του, δικαιώθηκε σε όλα αυτά που προέβλεψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΠΑΣΟΚ έπραξε σωστά». Οπως είπε, «οι καιροί έχουν ξεπεράσει τις κομματικές ταμπέλες. Δεν γνωρίζω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των πολιτών, ωστόσο πιστεύω ότι ο κόσμος θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό και να στηρίξει την υποψηφιότητά του».

Την επιλογή ΠΑΣΟΚ σχολίασε και ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δ. Δράκος. «Ο Πέτρος Τατούλης είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη. Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Απλά, υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του πελοποννησιακού λαού», τόνισε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=200307

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/09/2010 12:17:36

  Εντωμεταξύ από αρκετά έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα ότι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης της ΝΔ, ονόματι Παυλίδης, ζήτησε να μην επισκεφθεί ο Σαμαράς την Ξάνθη στην περιοδεία που θα κάνει, για να "μην προκαλέσει το μειονοτικό στοιχείο"!!!

  Έχουμε τρελαθεί τελείως;;;

  Αν αυτό ισχύει (και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ισχύει, διότι εμπιστεύομαι την πηγή μου), τότε α) ο κύριος αυτός δεν πρέπει να κατεβεί υποψήφιος και να διαγραφεί πάραυτα από τη ΝΔ, β) ο Σαμαράς να πάει και να κατασκηνώσει έξω από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, μια που τους "προκαλεί" τόσο πολύ η παρουσία του.

  Παραβλέπει, ο εν λόγω "κύριος", ότι το μουσουλμανικό στοιχείο πηγαίνει με τον ισχυρό. Και όσο πιο αδύναμοι φαινόμαστε εμείς με κάτι τέτοιες πατατιές, τόσο περισσότερο ενισχύεται το κύρος του προξενείου και της Τουρκίας και τόσο περισσότερο κατευθύνεται από το προξενείο η μουσουλμανική ψήφος.

  Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που φημολογείται έντονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει μουσουλμάνο αντιπεριφερειάρχη στη Ροδόπη και, συνεπώς, η ΝΔ θα πρέπει να παίξει έντονα το εθνικό στοιχείο για να κερδίσει χριστιανικές ψήφους στην περιοχή ή, έστω, να αποτρέψει Πασόκους (όχι μόνον στη Ροδόπη, αλλά και στους άλλους νομούς) να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, για να μην περάσει η Ροδόπη κάτω από τον άμεσο έλεγχο της Τουρκίας, δια του προξενείου!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 07/09/2010 14:50:39

   Τελικά, από ότι φαίνεται, άκυρο παίδες. Κατόπιν νεώτερης έρευνας, την πληροφορία την παίζει από ότι φαίνεται κάποιο τοπικό κανάλι της Ροδόπης και την πήρε κάποιος και τη μετέφερε στην πηγή μου, αλλά κατά πώς φαίνεται είναι αναξιόπιστη (η πληροφορία, όχι η πηγή μου, που απλώς παρασύρθηκε).

   Είναι τρομερό πάντως πώς πάνε να φτιάχνουν "ειδήσεις" με σκοπό να πλήξουν την προσωπική αξιοπιστία του Αντώνη...

 2. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 07/09/2010 12:21:24

  Η καλύτερη περιφέρεια για τη Ν.Δ. είναι η Πελοπόννησος. Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν! ΠΑΣΟΚ-Καρατζαχέρης-Ντορούλα μαζί! Μαύρο στους θιασώτες του Μνημονίου και τους συνοδοιπόρους τους!

 3. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 07/09/2010 12:25:56

  Μαύρο στη νεοφιλελεύθερη οδαλίσκη, ΜΑΥΡΟ στον κωλοτούμπα της πολιτικής, ΜΑΥΡΟ στο χειρότερο πολιτικό γυρολόγο όλων των εποχών, χειρότερο και από τον Καρατζαφύρερ!
  Αγαπητέ Φάκτορα, καθημερινά στα σύνορά μας με την Τουρκία στον Έβρο συντελείται στην κυριολεξία εισβολή από Αφροασιάτες έποικους, οι οποίοι τρέχουν για να δηλώσουν ευατούς, προκειμένου να διαθέτουν την "ανάλογη" προϋπηρεσία για να νομιμοποιηθούν και να τρέξουν να ψηφίσουν το κόμμα του ταβερνιάρη της Πάρου... Πρόκειται για εθνικό έγκλημα εις βάρος όλων μας και οφθαλμοφανή υποβάθμιση της ζωής μας, ενώ το Υπουργείο της χαζοχαρούμενης και ες αεί ατάλαντης αποφοίτου summer school αντί να τους αποτρέπει, τούς εξυπηρετεί κιόλας... Αναδείξτε σας παρακαλώ το ζήτημα! Είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΕς ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ!

 4. paskitis avatar
  paskitis 07/09/2010 13:41:05

  γεια σας
  θελω να βεβαιωσω τα στελεχη που επελεξαν κατσιφαρα οτι εμεις οι πασοκοι αιτωλοακαρνανες ΔΕΝ ψηφιζουμε πατρινο υποψηφιο .
  ιδιαιτερα οταν εγινε η επιλογη ετσι οπως εγινε και μαλιστα πεταξαν στον καλαθο των αχρηστων τον θυμιο σωκο που εφερε στο πασοκ 50%
  τωρα μετα απο αυτο η ηγεσια του πασοκ θα δοκιμασει μεγαλη απογοητευση
  ακριβως τοση οση της αξιζει.λενε οτι δεν υπολογιζουν το πολιτιτικο κοστος των επιλογων τους,για αυτο λοιπον και εμεις αυτο το κοστος θα τους το μοιρασουμε απλοχερα

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/09/2010 13:44:59

  Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει πάραυτα να τον ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.

 6. nikos kriti avatar
  nikos kriti 07/09/2010 13:45:43

  ..χθές πάντως στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου , τα Λιαντάρια , εθεάθησαν τρόγωντας μπουγάτσα στου "κιρκόρ" , ο Πλακιωτάκης μαζί με τους Αβραμόπουλο,Ολγα Κεφαλογιάννη, Εμμ. Κεφαλογιάννη και...Λευτέρη Αυγενάκη δηλαδή γειά χαρά στην κα Ντόρα Μητσοτάκη και από αυτόν.Τι της έμεινε στην Κρήτη ..Ο Γιαννουλάκης στο Ηράκλειο και ο Ανύφας στο Λασίθι;

 7. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 07/09/2010 19:08:55

  πολυ καλη επιλογη, για οποιον και να τον διάλεγε, ο Τατούλης

 8. σπυρος avatar
  σπυρος 07/09/2010 20:50:49

  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ 10000 € ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ !!!!!!

  • anonymos avatar
   anonymos @ σπυρος 08/09/2010 19:58:39

   Κοιτα φίλε εμείς δεν ψηφίζουμε ουτε Τατούλη ούτε Δρακο

 9. tzager avatar
  tzager 07/09/2010 21:39:13

  H Πελοπόνησσος θα έπρεπε να αποτελεί το δυνατό χαρτί της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Παραταύτα εξελίσσεται σε θρύλερ με απρόβλεπτες συνέπειες για το γόητρο της παράταξης. Η αίσθησή μου είναι ότι τη μάχη θα την κερδίσει ο Αρκάς πολιτικός.

  Και δεν είναι μόνο η Πελοπόνησσος σε Αττική και Κρήτη οι υποψήφιοι της ΝΔ μπορεί ακόμη και να αποκλεισθούν από το δεύτερο γύρο (αν υπάρξει τέτοιος στην Κρήτη) κατατασσόμενοι τρίτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων!

 10. anonymos avatar
  anonymos 08/09/2010 19:57:42

  Τι αγχώνεστε? ΔΕν θα ψηφίσουμε κανένα από τους δύο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.