#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ο Παπανδρέου αυτοκτόνησε"Η τάξη που επήλθε στο ευρωπαϊκό χάος πριν από μια εβδομάδα, δεν κράτησε για πολύ. Αντικαταστάθηκε από το ελληνικό χάος, το οποίο πυροδότησε η ακατανόητη απόφαση του Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα.

Αντί να ξεκινήσει την εφαρμογή της σκληρής, από πλευράς κοινωνικών συνεπειών, συμφωνίας των Βρυξελλών, ο κος Παπανδρέου προσπαθεί να αναπαραστήσει την ένδοξη «έξοδο του Μεσολογγίου», που σημάδεψε την επανάσταση του 1821.

Η ανακοίνωσή του μεταβιβάζει στους Έλληνες πολίτες την πολιτική ευθύνη για διλήμματα του τύπου «δραχμή ή ευρώ», «ευρωζώνη ή περιθωριοποίηση», και «φτώχεια ή πείνα».

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια προσπάθεια του  Παπανδρέου να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις για το Πασόκ, και να ελαχιστοποιήσει την κριτική έναντι των μελών της κυβέρνησής του, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ψήφο εμπιστοσύνης, πείθοντας του βουλευτές του, ότι η ευθύνη δεν είναι πλέον δική τους.

Η ευθύνη τώρα είναι της κοινωνίας. Και πιο θα είναι το αποτέλεσμα; Βραχυκύκλωμα της κυβέρνησης, ατέλειωτες πολιτικές συζητήσεις στα ΜΜΕ, παντελής θεσμική παράλυση, και μια τεράστια αναστάτωση στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα θέσει το λογικό ερώτημα: Ισχύει ακόμη η συμφωνία των Βρυξελλών ή όχι;

Μεταξύ των διάφορων σχολίων, έχει ακουστεί και αυτό περί πολιτικής ανωριμότητας, οπισθοχώρησης, και στρατηγικής απόφασης για διακοπή της διακυβέρνησης.

Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο αξιοπερίεργο, όχι τόσο διότι δεν θα τεθεί κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα, όσο διότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πλαίσιο ή κάποια αναφορά, όσον αφορά στο περιεχόμενό του.

Ένα δημοψήφισμα μπορεί να εκτόνωνε την κατάσταση τον περασμένο Μάιο. Σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βόμβα Μολότοφ που θα εκραγεί στα χέρια της κυβέρνησης.

Μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί και άκυρο, αν συμμετάσχει λιγότερο από το 40% του εκλογικού σώματος. Ακόμη όμως και αν το ποσοστό συμμετοχής είναι μεγαλύτερο, το αποτέλεσμα μπορεί να αγνοηθεί. Άλλωστε, οτιδήποτε εγκρίνεται με ποσοστό λιγότερο από το 55% του εκλογικού σώματος, δεν είναι δεσμευτικό αλλά απλά συμβουλευτικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε πως θα κάνει οτιδήποτε (θεσμικά) μπορεί για να σταματήσει αυτόν τον εκβιασμό, και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, που αποτελούν την μόνη λύση για ένα νομιμοποιημένο αποτέλεσμα.

Ο κος Παπανδρέου μπορεί να πάρει πίσω την απόφασή του, αλλά μάλλον δεν θα το κάνει, διότι έτσι θα εξαφανίζονταν ως πολιτικός αρχηγός. Εξάλλου, μάλλον πιστεύει πως θα μπορέσει να κερδίσει μια ψήφο εμπιστοσύνης, προφυλάγοντας τα νώτα του με ένα δημοψήφισμα, και επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Τα λάθη αυτής της κυβέρνησης, και οι ερασιτεχνισμοί της, έχουν νομιμοποιήσει την ρητορική της αριστεράς, δημιουργώντας ένα κλίμα κοινωνικής αναστάτωσης, αντίστοιχο με αυτό των γεγονότων του 1965.

Προφανώς πλησιάζουμε στο τέλος της ελληνικής μεταπολίτευσης, με την  κυβέρνηση να ζει τις τελευταίες ημέρες της, αν όχι ώρες.

Όλα τώρα δείχνουν πως οι εκλογές αποτελούν τη μοναδική λύση που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και τη εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφτηκαν.

Η υψηλού κινδύνου πολιτική μανούβρα του πρωθυπουργού, καταστρέφει την κυβέρνησή του, και το δημοψήφισμα αποτελεί την πολιτική αυτοκτονία του.

 

Μιχάλης Αγγελόπουλος( The European Movement) στο BBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15546063

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2011 09:12:53

  Θα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ο Ελληνικός λαός αν θεωρήσει το δημοψήφισμα που προτείνουν οι κατά συρροή για 2 χρόνια BAΣΑΝΙΣΤΕΣ του ως λύση στο πρόβλημά του και δεν τους το τρίψει στα μούτρα, απέχοντας σε ποσοστό 100%, απονομιμοποιώντας τους!

  Θα πρόκειται για το σύνδρομο της Στοκχόλμης στον υπερθετικό βαθμό.

  Η Ελλάδα είναι μια φυλακή, όπου οι δεσμοφύλακες υποβάλλουν τους εγκλειστους για δύο χρόνια συνεχώς σε πείνα, εξαθλίωση, ταπεινώσεις, εξευτελισμό, λιμό και λοιμό, και ξαφνικά, αλλάζουν ρούχα, φοράνε άλλη μάσκα στο φρικτό τους πρόσωπο, έρχονται χαμογελαστοί με δώρα στα χέρια και προτείνουν "λύτρωση" στους εξαθλιωμένους.

  Ως εάν να περιμένει κανείς τη σωτηρία της ψυχής του από το διάβολο!

  Ως εάν ο βασανιστής να σταμάτησε το βασανισμό γιατί ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ απλώς, και το θύμα να τον ευχαριστεί κι απο πάνω, αντί να ορμήξει με τις τελευταίες δυνάμεις που έχει να του φάει το λαρύγγι και να του βγάλει τα μάτια!

  Ο παπανδρέου θέλει εναγωνίως να κερδίσει χρόνο ύστερα από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου όπου έλαβε τα μηνύματα και προσπαθεί να κολακέψει τα αιτήματα των "αγανακτισμένων" για δημοψήφισμα.
  ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!
  Στην ομιλία του στην ΚΟ αναφέρθηκε επί μακρόν σε τι θεωρεί αυτός πατριωτισμό και σε εκφράσεις όπως "μίασμα"... που "δεν είναι σωστό να λέγονται"... ΤΟ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
  Το πρόβλημά του είναι πως θα συγκαλύψει την επί δύο συναπτά έτη εξαπάτηση και εξανδραποδισμό των ασθενών, των γερόντων, των νέων.
  Οι εικόνες των διεφθαρμένων φίλων του της Σοσιαληστικής Διεθνούς τον στοιχειώνουν.
  Γι' αυτό προέβη και σε ξαφνική αλλαγή της ηγεσίας των ΕΔ, η οποία μόνο εχθρική δεν ήταν προς το καθεστώς του. Εν τούτοις!

  Αν είναι ανίκανος και ανόητος και δεν χρησιμοποιησε το μπαζούκας τότε που ΕΠΡΕΠΕ, στις αρχές του 2010 να παραιτηθεί ΤΙΜΙΑ (τι λέω τώρα...)
  Αν είναι δόλιος και μας οδήγησε στη δουλεία υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα θα τιμωρηθεί όπως πρέπει.
  Βαρύνεται με 5 νεκρούς σε διαδηλώσεις, χιλιάδες τραυματίες και ασθενείς από τα χημικά, 1700 αυτοκτονίες και εκατοντάδες νεκρούς από τους εγκληματίες που εισάγει και αποφυλακίζει συνεχώς για να κρατά σε τρομοκρατία τους Έλληνες.

  Με το δήθεν δημοψήφισμα θέλει να βάλει το λαό να ασχολείται επί τρεις μήνες με μια δανειακή σύμβαση που δεν έχει καν γραφεί και συνταχθεί, και στο μεταξύ οι αυλικοί του απερίσπαστοι θα περνούν τα υποδουλωτικά νομοθετήματα το ένα πίσω από το άλλο.

  NO PASARAN!

  • tiramola avatar
   tiramola @ αλλενάκι 02/11/2011 12:32:25

   Η δανειακή σύμβαση όμως της "προδοτικής" κυβέρνησης PASARAN?

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ αλλενάκι 02/11/2011 12:38:27

   Θέατρο, σκηνικό και καμουφλάζ. Ο ΓΑΠ ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει 'Η, δέν του επιτρέπεται να αποχωρήσει, άν δέν φέρει σε πέρας την δουλειά που του ανέθεσε η υπερατλαντική μαφία. Και η δουλειά αυτή έχει όνομα, που είναι, η διάλυση της Ε.Ε. της Ευρώπης και του νομίσματός της. Γιατί δέν μπορεί η Ε.Ε. να συνυπάρχει με την παγκόσμια διακυβέρνηση.

   - δυστυχώς για εμάς και μαζί και για τους ευρωπαιους ηγέτες μας.....

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. effie B. avatar
  effie B. 02/11/2011 09:23:18

  Καλημέρα Strange.
  Με ψυχραιμια να περιμένουμε να ξεδιπλώθει όλο το κουβάρι.
  Δυστυχώς ο Παπανδρέου αποδεικνύεται too hard to die!
  Οδηγησε τη χώρα στα άκρα (με εξωτερικη βοηθεια!!) και εκβιάζει.
  Θα τον ρίξει η το ιδιο το Πασοκ η ο ελληνικος λαος!

 3. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 02/11/2011 09:52:13

  απο ενα παπανδρεου ολα μπορουμε να τα περιμενουμε. μπορει να βγει το μεσημερι και να παρει πισω το δημοψηφισμα. με αυτο τον τροπο μπορει να καταφερει να ξεγελασει τους βουλευτες του και να τον στηριξουν την παρασκευη.
  ο παπανδρεου θα κανει οτιδηποτε περναει απο το χερι του να γαντζωθει στην εξουσια. απο την αλλη ο σαμαρας δε πρεπει, αν παρει πισω το δημοψηφισμα ο παπανδρεου να παραιτηθει απο την αποφαση του να παρει τους βουλευτες και να παραιτηθουν. αυτο πρεπει να το κανει οπωσδηποτε.

 4. xzetta avatar
  xzetta 02/11/2011 09:56:13

  για τον παπανδρέου δεν ξέρω αλλά βλέπω ο καρκίνος ΠΑΣΟΚ πλέον έχει φουντώσει και αρχίζει να απλώνεται ταχύτατα. Σε λίγο απλά αντί για ένα θα έχουμε πολλούς κλώνους, να καταλαμβάνουν όλο το φάσμα, για όλα τα γούστα. ΠΑΣΟΚ δεξιό, ΠΑΣΟΚ παραδοσιακό/βλάχικο, ΠΑΣΟΚ blonde ambition...

 5. Kάποιος avatar
  Kάποιος 02/11/2011 10:05:21

  Αφού ο ΓΑΠ αυτοκτόνησε, το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ο Σαμαράς δικαιώθηκε, μπορούμε πλέον να ανασάνουμε ήσυχοι.
  Το μόνο που απομένει είναι από αύριο να μειωθεί η ανεργία, να ανέβουν οι κατώτατοι μισθοί και συντάξεις από τα όρια πείνας, να καταργηθούν τα αντικοινωνικά χαράτσια και τα αντεθνικά μνημόνια και να αρχίσει η ανάπτυξη.
  Σωθήκαμε...

 6. george avatar
  george 02/11/2011 10:19:50

  Οπως παρουσιάστηκε το θέμα του δημοψηφίσματος από τον ΓΑΠ πρέπει πρώτα να περιμένουμε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί η συμφωνία και ίσως να επικυρωθεί από την βουλή και τότε θα ερωτηθούμε αν συμφωνούμε. Ομως το θέμα είναι αν εμπιστευόμαστε τον ΓΑΠ και το πασοκ να χειριστεί το θέμα της συμφωνίας. Επομένως τώρα πρέπει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα με ερώτημα αν τους εμπιστεύεται ο λαός για τους παρα πέρα χειρισμούς ή θέλει εκλογές. Πράγμα που σημαίνει οτι οι εκλογές είναι η πιό ξεκάθαρη και τίμια λύση. Πρέπει βέβαια τα κόμματα να διατυπώσουν με σαφήνεια και δεσμευτικά τις προτάσεις τους για την έξοδο απο την κρίση.

  • JOHN avatar
   JOHN @ george 02/11/2011 19:09:41

   george.Τιμιες λυσεις φιλε μου οι συμοριες και οι καμορες δεν θελουν,γι αυτο ειναι και επικινδυνοι!

 7. teos avatar
  teos 02/11/2011 10:33:39

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι λάθος να ρωτηθεί ο λαός; ας πάρει τις ευθύνες για οτι αποφασίσει, δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές για τους λαούς. Οι αγορές γίνανε για να εξυπηρετούν την πραγματική οικονομία και όχι το αντίθετο;
  Οταν η πραγματική οικονομία υποφέρει γιατί θα πρέπει να ακολουθούμε ότι λένε οι τράπεζες και οι αγορές; Εγώ προσωπικά βρίσκω θαρράλεα την κίνηση για δημοψήφισμα θα ήθελα ο κύριος Σαμαράς να την υποστηρίξη και να σεβαστεί την γνώμη του Ελληνικού λαού όποια και εαν ειναι αυτή, εάν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία τότε δεν πάμε καθόλου καλά, συμφωνώ με το να ζητάει εκλογές αλλά μέχρι να γίνουν οι εκλογές θα προτιμούσα να είχε υποστηρίξει και το δημοψήφισμα επίσης.

  • JOHN avatar
   JOHN @ teos 02/11/2011 20:36:53

   Τεο.Λαθος δεν ειναι ισως ΜΕ ΠΙΟ ΟΜΩΣ ερωτημα,αυτο ειναι το κλειδι.Εαν τεθουν ερωτηματα εκβιαστικα και ψευτοδειληματα τοτε προκειται για μια επικινδυνη παγιδα με απροβλαιπτες συνεπειες!

 8. DIM avatar
  DIM 02/11/2011 11:11:57

  ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ''ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ'' ΕΜΑΣ.ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ-ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ.

 9. Agni avatar
  Agni 02/11/2011 11:36:16

  Παιδιά δεν υπάρχει καμμία ελπίδα,μιλάμε για θέατρο μεγατόνων,το ερώτημα ξετυλίγεται σε ότι πιο εκβιαστικό "δραχμή" η Ευρώ,που ξέρει οτι θα πάρει ΝΑΙ,λες και ο μόνος τρόπος παραμονής στο ευρώ είναι η συνταγή του..Βασικά το δημοψήφισμα,είναι για να διχάσει πρώτα τον αγανακτισμένο κόσμο,εφόσον σε πολλούς ήδη ηχεί ωραία κάτι "αμεσοδημοκρατικό",οπότε στα μάτια αυτών που απαξιώνουν συλλήβδην το πολιτικό σκηνικό κερδίζει κάποιο έδαφος σε σχέση με τις δυνάμεις που το καταδίκασαν.Επίσης ακόμα και σε πιθανότητα Όχι κλείνει την κάνουλα και παίρνει ναι απο πεινασμένο κοσμάκη,επίσης παρουσιάζεται και ως δημοκράτορας "να ποιοι δεν θέλουν να μιλήσει ο λαός"-λες και ο λαός θα μιλήσει όχι η προπαγάνδα και ο φόβος..Βγαίνει και άλλα βήματα μπροστά απο σύσσωμη την αντιπολίτευση εν ολίγοις,το δημοψήφισμα είνα για εσωτερική κατανάλωση λοιπόν και τίποτα άλλο,απλώς για να ψαρώσει τους ιθαγενείς,οι εφεδρείες είναι έτοιμες και θα μένει με 153 ο κόσμος να χαλάσει..Για πόσα χρόνια θα το κάνει αυτο όμως ακόμα?θα δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες οτι παραιτείται και θα παραμένει?Κάποια στιγμή θα μάθει και ο λαός τον τρόπο που λειτουργεί η υπερατλαντική δεξαμενή σκέψης που τον κρατάει ζωντανό..Οι διαδηλωτές στην Αμερική δεν είναι καθόλου αφελείς και χαζούληδες ξέρουν πολύ καλά με ποιούς έχουν να κάνουν και βρίσκουν συνέχεια εφευρετικούς τροπους έκφρασης ακολουθώντας τις κινήσεις της κυβέρνησης κατα πόδας..Εμάς μας έφαγε ό αντιαμερικανισμός,και δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε,γιατί δεν έχουμε μελετήσει την αμερική σε βάθος,η διανόησημας πάντοτε την σνόμπαρε,πολωθήκαμε σε φιλοδυτικούς και ανατολιστές ταυτιζόμενοι με τις πλέον αρνητικές εκδηλώσεις αυτών των "δύο" κόσμων,την φανερή πλευρά και όχι την ουσία, να προσαρμόσουμε τις συνειδήσεις μας δηλαδή σε έναν ήδη μετα-αμερικάνικο τρόπο σκέψης όπως οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο,την Τυνησία,την Αμερική(με πρωτοστάτη τον ίδιο τον Ομπάμα παρακαλώ-πριν βγει-σίγουρα θα επιστρέψει και πάλι στο λαό και στο δρόμο όταν αποσυρθεί απο την πολιτική),ο ΓΑΠ αυτά τα κατέχει ακόμα και αν εκπροσωπεί την πλέον φιλοπόλεμη και ακραία νεοσυντηριτική πλεύρά του δημοκρατικού κόμματος,είναι εντός του παιχνιδιού,ξέρει τι παίζει..Εμάς η αντιπολίτευση μας όμως όπως και ο κόσμος στην πλειοψηφία του πιάνεται στον ύπνο,μιλάμε για καμμένα χαρτία και αυτός όπως φαίνεται έχει άπειρους άσους στο μανίκι του,κάνει ωμή πολιτική και όχι ήθικη,έστω μια στρεβλή ηθική που να μπορείς να την στοχεύσεις..Είναι ένα ισχνό σημαίνον με τρομερή ευελιξία και δύναμη ανακύκλωσης και για αυτό δεν μπορείς να το "πολεμήσεις" με "παλαιοπολιτικούς" όρους(ταξικό,αστικό κλπ),ούτε να αποδώσεις τον μεταμοντέρνο,χειρουργικό θα έλεγα επιλεκτικό και ακραία φασιστικό αυταρχισμό του απλώς με τον όρο χούντα..Έχουμε κάτι πρωτόγνωρο,και δυστυχώς θα μας πάρει πολλά χρόνια μέχρι να βρούμε την σωστή συνταγή που τον ρίχνει χωρίς κανένα περιθώριο επανάκαμψης..Οσο και αν μας φαίνεται ζωντανός νεκρός,ανο ο ίδιος δεν το συνειδητοποιήσει δεν πάμε πουθενά,γι αυτόν είναι παιχνίδι όλο αυτό τζόγος,εχετε δει πολλά χαρτόμουτρα να τα παρατούν μέχρι να τζογάρουν ακόμα και το νεφρό τους?όχι φαντάζομαι..

  • Agni avatar
   Agni @ Agni 02/11/2011 12:02:45

   Βασικά,η στρατηγική των αμερικάνων διαδηλωτών είναι τρομερή,βαράνε στην καρδιά του προβλήματος "Θέλουμε πολιτική και όχι τζόγο" και παράλληλα κλείνουν το μάτι στον ομπάμα αφήνοντας λίγα περιθώρια συσπείρωσης σύσσωμης της κυβέρνησης εναντίον τους,το ίδιο κάνει κατα κάποιο τρόπο και ο φυρερίσκος στην Ελλάδα,κλείνοντας το μάτι στον Μπένυ,και ό μόνος αυθεντικά μεταμοντέρνος πολιτικός στην Ελλάδα(το ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα αλλα θεματικό κίνημα) καταφέρνει και βλέπει την πολιτική κατακερματισμένα και εκμεταλλεύεται τα κενά..Για φανταστείτε διαδηλωτές να ζητούν απεγνωσμένα τον Μπένυ στην εξουσία χωρίς να το εννοούν φυσικά,για πότε θα έπεφτε ο ΓΑΠ..

 10. teos avatar
  teos 02/11/2011 13:23:13

  Μια χαρά είναι η δραχμή, γιατί δηλαδή ΝΑΙ, το ευρώ κατέστρεψε την Ελληνική οικονομια, ακομα και οι πατατες ειναι πιο φθηνες οταν τις εισαγουμε από την Τουρκία. Τι μελλον εχουμε στο ευρω; το μόνο που προσφερε το ευρω ειναι φτηνα δανεια, που πλεον δεν μπορουν να αποπληρωθούν. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ και σταση πληρωμών σε ολο το χρεος, πληρωνουμε 10 τοις εκατό για τοκους, θα πληρωνουμε ενα 2 ή 3 τοις εκατο και επιστροφη στην δραχμουλα, τοτε το μπουκαλακι το νερο ειχε 50 δραχες και με 40 δραχμες αγοραζες μαιντανο. Το ευρω δουλευει μονο για τον Γερμανο, τι καλο να περιμενουμε απο τον Γερμανό; θελετε να μετακομισει το υπουργειο των οικονομικων στο Βερολινο; εγω προτιμω τον αθλιο πολιτικαντη να μου κανει το ρουσφετακι παρα να παρακαλαω ξενους να μου πληρωνουν τα δανεια και με βριζουν απο πανω.

  • JOHN avatar
   JOHN @ teos 02/11/2011 19:15:22

   Teos.Σημερα σε βριζουν,αυριο θα κανουν και κατι αλλο,αυτος ειναι ο στοχος τους.Οσο πιο ενδοτικοι ειμαστε τοσο περισοτερα θα ζητουν,μεχρι να τα παρουν ολα!

 11. teos avatar
  teos 02/11/2011 13:59:13

  Και επειδή πολλους τους πιανει πανικος οταν ακουνε για δραχμή ενα θα πω, οταν μπηκαμε στο ευρω η ισοτιμια με το δολαριο ητανε 0,80 , τωρα ειναι 1,35 και τις καλες εποχες ητανε 1,60 αυτο πολύ απλα σημαινει οτι οχι μονο οι εξαγωγές μας καταβαραθρωκαν αλλα ολα τα εισαγομενα γινανε 200 τοις εκατο πιο φθηνα απο τα αντοιστοιχα Ελληνικα . Ετσι φτασαμε να εισαγουμε πατατες απο την Τουρκια και αγγουρακια απο την Βουλγαρια. Ο μεσος Ελληνας ξοδευει 50 τοις εκατο για την διατροφη του αυτο και μονο σημαινει η δραχμη θα αναζωογονήσει την Ελληνικη παραγωγή και αγροτική και μεταποιήση. Ο αλλος δρομος ειναι να γινουμε επαρχια του Βερολινου, εγω προτιμώ το πρωτο, στην αρχη θα ειναι δυσκολα κυριως λογω αυξησης των τιμων των καυσιμων, αλλα ετσι θα γεμισουν και τα λεωφορεια και τα μεσα ΜΜΕ, οπως τα παλια χρονια που γεμιζαν τα λεωφορεια και ητανε κερδοφορα, καιρος να γινουμε και λιγο οικολογοι... Η ευρωπαική ενωση απετυχε οσο πιο νωρις το καταλαβουμε τοσο καλυτερα, ο καθενας το κουμαντο του, οταν το καταλαβουν οι Γερμανοι το Μαρκο τους θα ειναι υπερτιμημενο και πολυ αργα για να κανουν κατι...

  • Ανωνημος Ελληνας avatar
   Ανωνημος Ελληνας @ teos 02/11/2011 16:13:41

   Συμφωνω απολυτα...

  • JOHN avatar
   JOHN @ teos 02/11/2011 19:25:29

   Τα λες ολα.Μακαρι να σ ακουσουν και οσοι Ελληνες ακομη θεορουν οτι το shopping therapy ειναι βαλσαμο για ολα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.