#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2010 16:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ο Γ. Παπανδρέου ως εκπρόσωπος των επενδυτών και των αγορών"Στη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Bloomberg, οκ. Γ. Παπανδρέου, κατά τον προσφιλή του τρόπο, μίλησε για άλλη μια φορά ως εκπρόσωπος των «επενδυτών» και των «αγορών» και όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει, δυστυχώς, μετατραπεί σε «τοποτηρητή» και η κυβέρνησή του σε «επιτροπή διαχείρισης» των επιθυμιών και των σχεδίων εξαθλίωσης της «τρόικα» Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η δημοκρατία στη χώρα μας χάνει κάθε ίχνος από το ουσιαστικό της περιεχόμενο και εξελίσσεται σε διακυβέρνηση αυθαιρεσίας και «μισοαποικίας» που διεξάγεται με κοινοβουλευτικά νομοθετικά πραξικοπήματα, ενώ η χώρα όλο και περισσότερο αποκτά όψεις «προτεκτοράτου» και «μπανανίας».

Η κυβέρνηση, παραδομένη στις αγορές και το κεφάλαιο, έχει χάσει κάθε έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, η οποία, κινούμενη στη βάση της αποικιοκρατικής συμφωνίας κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, έχει περάσει τις πύλες της αβύσσου και οδηγείται ολοταχώς στην καταστροφή.

Αυτή την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται να πράξει επειγόντως αυτά που ακριβώς ξορκίζει ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Η χώρα πρέπει να προχωρήσει αμέσως στην απεμπλοκή από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ και στην ακύρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο αυτού του άθλιου μηχανισμού.

Να προχωρήσει, επίσης, στην άμεση, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, στην άμεση γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και στην εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ως  θεμελιώδη αφετηριακά μέτρα ενός συνολικού προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστική προοπτική.

Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

(Διαβάστε για την συνέντευξη εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4580855)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 21/06/2010 16:38:56

  «Οι κόποι και οι πόνοι τού λαού μας πιάνουν τόπο» είπε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Κυριακή στα ομογενειακά ΜΜΕ με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, υπονοώντας ότι η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι θα οδηγήσει στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες.
  πως όμως είναι αυτό εφικτό όταν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου «Μπλούμπεργκ» είπε ότι: «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της χώρας, είτε μέσω της μείωσης των δαπανών είτε μέσω της αύξησης των εσόδων από φόρους», υπογραμμίζοντας ότι «οι αγορές χρειάζονται χρόνο για να δουν και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας». με λίγα λόγια το πρόγραμμα αλλαγών αφορά μόνο τις αγορές. Συνεπώς, η κίνησή τους δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το πρότυπο που υποστήριξε προεκλογικά, γεγονός που οδηγεί στην αποστασιοποίηση τα στρώματα του πληθυσμού που στήριξαν την εκλογική της νίκη.
  Επομένως, η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης γνωρίζει το ‘αδιέξοδο’ και ίσως ψάχνει, για • νέου τύπου κοινωνικές συμμαχίες, ενόψει μάλιστα και των περιφερειακών- δημοτικών εκλογών που θα κριθούν οι πολιτικές εντυπώσεις και •νέες μορφές νομιμοποίησης των πολιτικών διακυβέρνησης που ασκεί..
  Όμως, το σημερινό πρότυπο διακυβέρνησης δεν είναι νέο! κινείται στα πλαίσια των αξόνων που είχε κινηθεί και η διακυβέρνηση Σημίτη και αυτοί είναι:

  ► Ανάπτυξη μέσω της πλήρης απελευθέρωσης της αγοράς και προώθησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

  ► Εφαρμογή περιοριστικών εισοδηματικών και επιδοματικών πολιτικών με αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω, με πιο σκληρούς όρους αυτή τη φορά. Ίδια πολιτική εφάρμοσε και η κυβέρνηση Σιμίτη για την είσοδο στην ΟΝΕ.

  ►Άσκηση εξωτερικής πολιτικής διαλλακτικού χαρακτήρα [ βλέπε, σκοπιανό, ελληνοτουρκικά]
  Η μεγάλη όμως διαφορά με την τότε εποχή είναι ότι , με την σημερινή ατζέντα δεν μπορεί να γίνει κατανοητή [ η κυβέρνηση] επειδή, φέρνει σε απόγνωση μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, έχει φτωχό όραμα και χαμηλές προσδοκίες. ...
  'Αρα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση, μέσω των ΜΜΕ, των φορέων του δημοσίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, άλλων που ελέγχει προσπαθεί ή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια « ασπόνδυλη εθνική υπερκομματική συναίνεση» με στόχο τον εσωτερικό έλεγχο του πασοκ και να καταστήσει την κρατική διαχείριση των κοινών προβλέψιμη, σταθερή και αποτελεσματική για να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της πολιτικής που υποστηρίζει.
  Με αυτά και με άλλα καταλήγουμε να πούμε πως αν η κοινωνία θέλει να πάει κάπου αλλού πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα από τους μηχανισμούς των ΜΜΕ και των ομάδων πίεσης που δομούν την πραγματικότητα, διαφορετικά η έννοια του κοινωνικού δικαιώματος θα πάψει να έχει τις διαστάσεις που γνωρίζαμε και το «πλέγμα της αγοράς» θα συνεχίσει να καθορίζει κατά το δοκούν τους κανόνες του παιχνιδιού , όπως το έκανε και με την ώθηση της χώρας στο ΔΝΤ, επιλογή η οποία είχε την πλήρη συναίνεση της κυβέρνησης και όχι μόνο!

 2. NTINOS avatar
  NTINOS 21/06/2010 16:41:53

  Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;;;;
  ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/06/2010 17:09:55

  Έως πριν λίγα χρόνια οι πρόεδροι ή οι πρωθυπουργοί των χωρών, γίνονταν λομπίστες αμέσως μετά τη θητεία τους. Βλέπε Αμερική, Γερμανία, και άλλες χώρες.

  Τώρα βιάζονται περισσότερο φαίνεται.

  Κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αναβάλλεις για αύριο με άλλα λόγια.

 4. undercover gpr avatar
  undercover gpr 21/06/2010 17:24:33

  Ακόμα κι ο Λαφαζάνης φοβάται να το πει ανοιχτά ?? 'Ελεος δηλαδή , ποιές αγορές και επενδυτές και κουραφέξαλα ?

  Ο ΓΑΠ έδωσε το Πάσχα 17,5 δις ευρώ (με μορφή εγγυήσεων) και θα δώσει κι άλλα 10 δις ευρώ από το πακέτο του ΔΝΤ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ υποτίθεται για να τους διευκολύνει σε κεαφλαιακή επάρκεια και να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν την πραγματική οικονομία με ρευστότητα.

  Αντ αυτού οι ΈΛΛΗΝΕΣ τραπεζίτες "μας" έχουν στεγνώσει την αγορά -ακόμα και οι προεξοφλήσεις επιταγών κόβονται κατά το ήμιση , τουλάχιστον , με τη δικαιολογία ότι οι εκδότες τους δεν είναι φερέγγυοι (λες και ως δια μαγείας θα γίνουν φερέγγυοι με το στέγνωμα της αγοράς)- και κρατάνε το φθηνό ρευστό που το ΚΡΑΤΟΣ τις βοήθησε να πάρουν γιατί κρύβουν σκελετούς.

  Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο ιδιοκτήτης(!) μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας και μου ζήτησε να του πάω πιο μπροστά την επιταγή γιατί η τράπεζα δεν του χορηγούσε όλο το ποσό των επιταγών που τους έστειλε (τα μισά του δίνανε).

  Άμα φοβάται να τα πει αυτά κι ο αντιευρωπαικός πλέον ΣΥΡΙΖΑ τι να πω ?

  Πολιτικάντηδες του κώλου (μετά συγχωρήσεως).

 5. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 21/06/2010 17:36:36

  οι πληροφορίες ...ότι ο ΟΒΑΜΑ κάλεσε τον ΓΑΠ στον Λευκό Οίκο ...δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμη

 6. Orestios avatar
  Orestios 21/06/2010 21:04:37

  Μα τί λέτε κ. Λαφαζάνη? Το GAP κλαίει, δεν κοιμάται τα βράδια (θα φταίει το τζετ λαγκ) και εσχάτως πονά (έτσι του είπε ο ιμπρεσάριός του να λέει, άνευ δακρύων αυτή τη φορά, για να δείχνει πιο ντούρο μιας και είναι μέσα στα μούσκλια). Αυτό δεν είναι το GAP. Είναι το Τσε Γκεβάρα.
  Αυτός στον οποίο αναφέρεστε είναι ο δίδυμος αδφερφός του, που τον προβοκάρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.