#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2012 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Ο Αστερίξ των Αθηνών που παίζει πόκερ”Στο σημερινό της φύλλο, η προσκείμενη στους Χριστιανοδημοκράτες Frankfurter Allgemeine Zeitung αφού θυμίζει πρώτα τι λένε ο Τσάρλς Νταλάρα και ο Ρόμπερτ Ζέλικ, πρόεδρος της ΔΤ (“Το κεντρικό πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η Ισπανία και η Ιταλία, όχι η Ελλάδα”, κατά τον Ζέλικ) υπογραμμίζει ότι αν και εκπροσωπούν εντελώς διαφορετικούς “πελάτες”, το μεγάλο επιχείρημα των Νταλάρα, Ζέλικ και Τσίπρα είναι κοινό: “Τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ επικίνδυνα για την Ευρώπη. Άν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ, τις επόμενες ημέρες θα συμβεί μεγάλη καταστροφή στην Ευρωζώνη. Οι αγορές θα στραφούν εναντίον των επόμενων στόχων, και αυτοί θα είναι η Ιταλία και η Ισπανία”.

“Ο Α. Τσίπρας δεν είναι ειδικός στα οικονομικά, αλλά υιοθέτησε κεντρικά επιχειρήματα των “ιερών τεράτων” του χρηματοπιστωτικού κόσμου (με εξαίρεση την αξίωση να κάνει η Ελλάδα δομικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αυτός απορρίπτει), εν μέρει ακόμη και κατά γράμμα. Κατάλαβε τι δυνατότητες εκβιασμού κρύβει η σημερινή μιζέρια της Ελλάδας Ο Τσίπρας μαθαίνει γρήγορα. Πάντοτε διακρινόταν γι’ αυτό”, συνεχίζει η εφημερίδα
Στη συνέχεια, αφού παρουσιάζει την πορεία του κ. Τσίπρα και του κόμματός του από το 2006 μέχρι τώρα, καθώς και τις προσωπικές του συνήθειες, τονίζει:
“Ο Αστερίξ των Αθηνών παίζει πόκερ ασύλληπτα ριψοκίνδυνα, στο παιχνίδι του παίζει με τη μοίρα 11 εκατ. ανθρώπων. Απειλεί ότι άν καταστραφεί η Ελλάδα θα παρασύρει και όλη την Ευρώπη, μαζί με την Γερμανία. “Μια Ελληνική χρεοκοπία θα κόστιζε στη Γερμανία 500 δις.


Αλλά με τέτοιες απειλές, συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρονται με τα ατομικά όπλα. Όποιος τα κατέχει, κατέχει ισχύ. Αλλά όποιος τα εξαπολύει, καταστρέφει και τον εαυτό του. Άν λοιπόν πάρει την εξουσία, ο Α. Τσίπρας θα γίνει ο δυνητικός κύριος της Ελληνικής βόμβας χρέους. Θα πρέπει τότε να διαπραγματευτεί και να κάνει συμβιβασμούς – δηλαδή να γίνει ένας από εκείνους τους πολιτικούς, που τόσο περιφρονούν τώρα οι Έλληνες”.

Το άρθρο υπογράφει ο  Michael Martens, ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα της συντηρητικής Frankfurter Allgemeine.

http://www.faz.net/aktuell/politik/

«Θείος»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/05/2012 21:24:28

  Σύμφωνα μέ τόν συντάκτη τῆς Γερμανικῆς ἐφημερίδας,ἡ ἀτομική βόμβα τοῦ Ἑλληνικοῦ χρέους ἂν σκάσει στά χέρια τοῦ Τσίπρα,θά προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά περιφερειακά παρά στό σημεῖο πού θά πέσει...
  Τελικά,ἐνῶ Σόϊμπλε,Μπαρόζο καί λοιποί Εὐρωπαίοι διατείνονταν ὃτι τῶρα ἡ Εὐρωζώνη εἶναι πιό προετοιμασμένη νά ἀντιμετωπίσει μιά Ἑλληνική χρεοκοπία,φαίνεται ὃτι δέν μπορεῖ νά ἀντέξει τό σκάσιμο μιᾶς ἀτομικῆς βόμβας...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/05/2012 21:24:51

  Ο Τσίπρας του 16%, πάσχει από ναπολεόντεια συμπλέγματα και μικρομεγαλισμούς.
  Και αν τα κάνει αυτά με το 16%, τι θα έκανε άραγε με ένα 25% ή 30%;
  Ούτε να το σκέφτομαι.

 3. panas avatar
  panas 22/05/2012 22:08:08

  Διάβασα όλο το άρθρο στο Internet –αναφέρονται και πολλά άλλα…- και μου έκανε εντύπωση το σχόλιο ενός γερμανού αναγνώστη. Μεταφράζω:

  «Στην ιστορία της δημοκρατίας έχει συχνά συμβεί πως πραγματικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν πάντα από εκείνη την πτέρυγα του πολιτικού κόσμου, που ήταν ιδεολογικά μακριά από αυτές.
  Έτσι μια κυβέρνηση των CDU/FDP και όχι των πράσινων κατάργησε υα πυρηνικά εργοστάσια, ένας καγκελάριος (Schroeder) των σοσιαλδημοκρατών εφηύρε το Hartz IV (περικοπές για μακροχρόνια άνεργους) και τελικά ένας πράσινος υπουργός εξωτερικών (Fischer) επέτρεψε την συμμέτοχη του γερμανικού στρατού σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
  Με αυτό το σκεπτικό, μόνο ένας «αριστερός» θα μπορούσε να βγάλει τον αέρα από το παραφουσκωμένο δημόσιο της Ελλάδας…»

  Και να συμπληρώσω και εγώ: και μετά θα έρθει η ΝΔ να φορολογήσει επιτέλους όλο τον ιδιωτικό τομέα… :)

 4. Dal avatar
  Dal 22/05/2012 22:27:53

  "Αλλά με τέτοιες απειλές, συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρονται με τα ατομικά όπλα. Όποιος τα κατέχει, κατέχει ισχύ. Αλλά όποιος τα εξαπολύει, καταστρέφει και τον εαυτό του".

  Ωραίος ο Γερμαναράς. Διαφορετικά να καταστρεφόμαστε εμείς και να κερδίζουν οι Γερμανοί, ενώ η περιφέρεια μαστίζεται από φτώχεια ανεργία ύφεση , αυτοκτονίες. Αυτά δεν τα γράφει ο τύπος. "Να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η ΕΖ". Όπως είπε η Τζαβέλλα στη Ευρωβουλή. Αρχίζουν να σφίγγουν οι "πωποί". Εμείς ούτως η άλλως έχουμε καταστραφεί. Άρα φροντίστε και εσείς να αλλάξετε.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2012 22:43:31

  Το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς....μιλάω για τους δύο πρώτους.
  Το πρόβλημα δεν είναι € ή δραχμή....
  Το πρόβλημα δεν είναι ΕΕ ή γαλατικό χωριό...
  Το πρόβλημα δεν είναι μνημόνιο, καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση.
  Το πρόβλημα;
  Για να κατανοήσουμε τη θέση της χώρας θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα.
  Να την κατανοήσουμε.
  Να καταστρώσουμε επιλογές.
  Να τις κοστολογήσουμε.
  Να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε την επιλογή μας.
  Επειδή όλοι μιλάνε και κανείς δεν ακούει τι πετύχαμε;
  Η χώρα να έχει χωριστεί σε στρατόπεδα και τίθεται σε διχαστικά διλήμματα.....λοιπόν:
  Μπορεί η χώρα αύριο να βγει στις αγορές;
  Μπορεί να είναι αυτάρκης;
  Μπορεί να τη βγάλει με ότι βγάζει;
  Μπορεί να συνεχίσει το βαρέλι δίχως πάτο;
  Ακόμα λοιπόν και αυτοί που είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου ενώ περιγράφουν την κατάσταση και προτείνουν λύσεις δεν παρουσιάζουν τις ενδεχόμενες συνέπειες.Δεν προετοιμάζουν εναλλακτικές λύσεις....κάτι μπορεί να στραβώσει δεν το κατανοούν;
  Πόκερ παίζουν έχοντας ως σταθερά τις αντιδράσεις των αντιπάλων....και αν δεν παίξουν το χαρτί όπως σχεδιάζουμε;
  Αν συνεχίσει να αποτυγχάνει το μνημόνιο όπως σήμερα; ...θα επαναδιαπραγματευτούμε.
  Αν το επαναδιαπραγματευτούμε και δεν δεχτούν;
  ...θα κάνουμε δημοψήφισμα.... λες και η κάλπη θα φέρει Π Υλες, τρόφιμα καύσιμα και θα λύσει τα προβλήματα.
  Να το αποδεχτούμε; ΟΧΙ
  Να το καταργήσουμε; ΟΧΙ
  Απλά να προετοιμαστούμε.
  Να δούμε τις επιλογές γαμώτο να τις κοστολογήσουμε και να επιλέξουμε...είναι εξυπνότερος ο κάθε Σόιμπλε από τα ... σαΐνια μας;

  Το πρόβλημα της χώρας λοιπόν και αυτό που θα καθορίσει το αύριο δεν είναι οι εκλογές είναι ότι η κρίσιμη μάζα των απελπισμένων δεν είναι ακόμα σημαντικό ποσοστό. Υπάρχουν άνεργοι υπάρχουν συσσίτια υπάρχουν αυτοκτονίες υπάρχουν μαγαζιά που κλείσανε αλλά και μαγαζάτορες ή άνεργοι που είναι αραχτοί στη φοροδιαφυγή τους στα μαύρα και στην μπάζα των προηγούμενων ετών.
  Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα δεν μπορούν να κατανοήσουν τους μισθωτούς του δημοσίου που δεν κατανοούν τα ΔΙΒΕΤ και τα ΔΕΤΕ ή τους 16 μισθούς της Βουλής.
  Ο συνταξιούχος του ΝΑΤ δεν μπορεί να συμπορευθεί με τον συνταξιούχο της ΔΕΗ τον πολιτικό των 3 συντάξεων και τον Πρόεδρο κάθε ΑΕ και ΝΠΔΔ.
  Οι απελπισμένοι δεν έχουν την ομοιογένεια και τις ίδιες ανάγκες.
  Γιατί είναι διαφορετικό το να επιβιώσω από το επίπεδο διαβίωσης που υποβαθμίζεται....γιατί είναι διαφορετικό να πληκτρολογώ τις απόψεις μου από το να αναρωτιέμαι τι θα φάνε τα παιδιά μου.
  Η κρίσιμη αυτή μάζα των αληθινά απελπισμένων σε μια χώρα που σχεδιάζει συσσίτια για τα σχολεία και είναι σε ύφεση για 5η χρονιά όταν γίνει διψήφιο ποσοστό θα καθορίσει τις εξελίξεις.
  Η κεντροδεξιά των μεταγραφών και η Αριστερά της νομενκλατούρας δεν μπορεί πχ να καταλάβει τον κύριο Γλέζο ...είναι παράλληλα σύμπαντα στην ίδια χώρα.
  Δεν είναι φασίστες όσοι φοβούνται να πάνε στο ΑΤΜ χωρίς τη συνοδεία της Χ Αυγής.
  Δεν είναι προδότες όσοι λένε ΝΑΙ στο μνημόνιο.
  Δεν είναι Σταλινικοί όσοι λένε ΟΧΙ στο μνημόνιο.
  Μας μιλάνε όλοι για επιλογές και το αύριο σε μια χώρα που το σήμερα είναι το συσσίτιο.

  Εμείς όμως περιμένουμε λύσεις....λύσεις από όσους δεν έχουν προβλήματα τους εκπροσώπους μας. Θα δώσει λύση όσοι βρίζονται στη ...δεξιά πολυκατοικία και οι Αριστεροί των Β Προαστίων;
  Οσοι δεν μπορούν να συνομιλήσουν θα μας εκπροσωπήσουν και θα διαπραγματευτούν για εμάς; ή θα είναι αυτοδύναμοι όπως πίστευαν ορισμένοι;
  Οσοι θα δώσουν αύριο 18 δις στις Τράπεζες; ή όσοι πιστεύουν ότι θα βρουν 165 δις να κάθονται;
  Οσοι πιστεύουν (ΝΔ) ότι η ανάπτυξη θα έρθει με την μείωση της φορολογίας;ή όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να αυξήσουν την φορολογία (ΣΥΡΙΖΑ);
  Η χώρα διαλύεται....& το μεγαλύτερο πρόβλημα νέος διχασμός.
  Γιατί όλοι μιλάνε και κανένας δεν ακούει.
  Γιατί όταν κάποιοι παίζουν πόκερ και κάποιοι άλλοι αυτοκτονούν η ύβρις ξεπλένεται με αίμα.
  Αν δεν το κατανοούν ας περπατήσουν στους δρόμους της χώρας.
  Πόσοι από όσους ζητούν την ψήφο μας μπορούν να περπατήσουν στις πόλεις τους;
  Η χώρα λοιπόν δεν χρειάζεται σωτήρες, εργάτες θέλει να ακούσουν να καταλάβουν και να δουλέψουν όχι να ψάχνουν σε τι σειρά θα μπουν και που θα κάτσουν.
  Η χώρα δεν χρειάζεται από την άλλη μεριά μαγκιές και ειρωνείες ...Ολαντρέου γιατί αύριο αν οι πολίτες σε τιμήσουν και σε στείλουν να μιλήσεις θα συνομιλείς εκεί που ...ειρωνευόσουν.

  & τελικά για να το ξανά πω αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας...η σύγχυση: οι πολίτες ζουν το πρόβλημα και καλούνται να το λύσουν όσοι δεν έχουν προβλήματα...τι να λύσεις όταν δεν ανησυχείς παρά για την έδρα της έδρα σου;

  ΥΓ

  Προσωπικά έχω πει την γνώμη μου από το 2008-9 με τον αρχαιοπτέρυγα.. ..Ισλανδία
  Ομως στις Δημοκρατίες αποφασίζει η πλειοψηφία.
  Στις αντιπροσωπευτικές ολιγαρχίες;
  Οι εκπρόσωποί μας...

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ Ο Ιθαγενής 23/05/2012 00:13:16

   Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι 40 χρόνια τώρα τα ΜΜΕ και οι νταβατζήδες τους αποψίλωσαν την ελληνική πολιτική σκηνή από οποιοδήποτε πρόσωπο αξίας θα μπορούσε να διαχειριστεί σήμερα την κρίση που ζούμε.

   Κακά τα ψέμματα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας (όλος) τούτη τη στιγμή είναι κάτω του μετρίου.

   Χωρίς πλάκα. Το ότι υπάρχει Ελλάδα σήμερα ακέρια οφειλέται καθαρά στις προσευχές και στις ολονυκτίες που γίνονται στις χιλιάδες Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της χώρας.

   Ο Θεός να μας φυλάει και να μας λυπηθεί.

 6. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 25/05/2012 15:10:46

  ο Τσίπρας δεν παίζει πόκερ! Παίζει τη χώρα με τα CDS, σαν άλλος ΓΑΠ.... Προφανώς, είναι πιασμένος να οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση "κι εμείς είμαστε εδώ"... Στο μέλλον θα εμφανισθεί κάποτε το ύψος της αμοιβής του....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.