#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2011 10:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ολυμπιάδα 2004" - "Χρεωκοπία 2011": ίδιες πρακτικές, ίδιες νοοτροπίες, ίδιος ραγιαδισμόςΑρχές της δεκαετίας του 2000. Τρία-τέσσερα χρόνια μετά τις -δίκην μαραθωνοδρόμου- ιαχές "νικήσαμε" του Κ. Σημίτη για την ανάληψη των λεγόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 -χρόνια που κύλησαν με χαρακτηριστικό την πλήρη αβελτηρία ως προς την οργάνωση των αγώνων-, αρχίζουν οι περιβόητες "κίτρινες κάρτες" από τις αρμόδιες υποεπιτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που τελικά κλιμακώνονται με τελεσίγραφα της ίδιας της ολομέλειάς της. "Ή αλλάζετε το σχήμα, ή σας αφαιρούμε τους αγώνες" είναι η απειλή που "ίπταται" στον αέρα, και περιδεής η πολιτικοαθλητική ηγεσία καλεί ως σωτήρα τη Γιάννα Αγγελοπούλου, που θρυλείται ότι "πήρε τους Αγώνες", να αναλάβει το τιμόνι της οργανωτικής επιτροπής.

Στο μεταξύ, και ενώ η οργανωτική επιτροπή στελεχώνεται με κόσμο και κοσμάκη, με πολυτελή πακέτα αμοιβών ακόμα και για τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, οι αβελτηρίες συνεχίζονται και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων πέφτουν έξω το ένα μετά το άλλο. Χωρίς από κανέναν να ζητούνται συγκεκριμένες ευθύνες, οι διεθνείς πιέσεις ξαναρχίζουν και επιτείνονται μάλιστα από τους εγχώριους "εθνικούς εργολάβους", που επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις εξαναγκάζουν σε απευθείας αναθέσεις και εξακοντίζουν το κόστος κατασκευής στα ύψη. Μεγαλομανή σχέδια, όπως η "στέγη Καλατράβα" και το "Καλατραβάκι" (η εντελώς άχρηστη design πεζογέφυρα στο σταθμό μετρό "Κατεχάκη") υπαγορεύονται με βάση τις διεθνείς διασυνδέσεις των εμπνευστών τους στην ακόμα ισπανοκρατούμενη (λόγω της "κληρονομιάς" του Σάμαρανκ) Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Από κοντά και τα επανειλημμένα αγγλοαμερικανικά δημοσιεύματα που εξέφραζαν "ζωηρές ανησυχίες" για το κατά πόσον θα είναι ασφαλείς οι αγώνες -μέχρι που κλείστηκε η περίφημη συμφωνία για το C4I και, αίφνης, οι επικείμενοι αγώνες μετατράπηκαν στους... ασφαλέστερους όλων των εποχών.

Μία δεκαετία μετά, τη θέση της ΔΟΕ παίρνει η τρόικα. Αυτή τη φορά το διακύβευμα δεν είναι κάποιο πολυεθνικό πανηγυράκι, αλλά το περιβόητο δημόσιο χρέος και η διατήρηση της διασωληνωμένης εθνικής οικονομίας στην εντατική των "δόσεων". Οι πιέσεις για απευθείας αναθέσεις των ολυμπιακών έργων γίνονται τώρα πιέσεις για μαζική εξαθλίωση των Ελλήνων και για... fast track ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου έναντι πινακίου φακής. Τίποτε δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στη νοοτροπία των ελληνικών κυβερνήσεων. Ο ίδιος ραγιαδισμός, η ίδια τυφλή υποταγή σε κάθε αξίωση των ξένων και των ντόπιων κέντρων και παράκεντρων. Χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση, χωρίς να κάνουν την παραμικρή διαπραγμάτευση, σπεύδουν να υπερθεματίσουν στην εφαρμογή των απαιτήσεων αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα, ακόμα κι όταν αυτά καθίστανται προφανή.

Οι ελάχιστες φωνές που, ήδη από την εποχή της διεκδίκησης, τολμούσαν να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες της διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων από ένα κράτος σαν την Ελλάδα, ρίφθηκαν στο πυρ το εξώτερον με τη ρετσινιά του "ανθέλληνα". Τις συνέπειες αυτές τις βλέπουμε πια για τα καλά, τις νιώθουμε και τις πληρώνουμε. Σήμερα, κατ' αναλογία, εκείνοι που με στεντόρεια φωνή μιλούν για τις καταστροφικές συνέπειες των αλλεπάλληλων μνημονίων χλευάζονται και λοιδωρούνται ως "λαϊκιστές και ανεύθυνοι". Τις συνέπειες όμως, ήδη τις νιώθουμε κι αυτές για τα καλά στο πετσί μας. Και -το χειρότερο- θα μας αποτελειώσουν οριστικά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και πτυχές της εθνικής μας επιβίωσης.

Αυριανιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 23/06/2011 10:43:50

  Οι ντοπαρισμενοι που θα πιαστουν στο τελος ποιοι θα ειναι?

 2. parsifal avatar
  parsifal 23/06/2011 11:29:09

  Μπράβο Αυριανιστή ! Ακόμη δεν εχει γίνει κατανοητή η οικονομική και κοινωνική ζημιά απο την μεγαλομανή φιέστα του 2004 και οι συνέπειες της σ'αυτά που μας συμβαίνουν σήμερα.
  Εκτός απο την καταχρέωση της χώρας, διογκώθηκε το στρώμα των παρασίτων - "στελεχών", ερευσε χρήμα στον συρφετό των απατεώνων - εργολάβων - υπεργολάβων - κακοτεχνών, αυγάτισαν τα τζίπ και οι "μαζονέτες" οπως τις αναφέρουν στο γλωσσικό ιδίωμα που μιλούν και αγοράσθηκε αφθονο αχρηστο υλικό "Ασφάλειας".
  Παγιώθηκε ο προσανατολισμός της χώρας και του νεανικού πληθυσμού στις "υπηρεσίες" και σε οτι απτεται θεαμάτων, "events" και "φιλαθλητικού" παρασιτισμού, επείσθη και ο τελευταίος βλάξ πως "οταν οι ελληνες θέλουν κάνουν θαύματα" οπως αυτό της ...τέλειας διεξαγωγής σε μια αδεια πόλη και με χρυσοπληρωμένα τα πάντα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ parsifal 23/06/2011 11:57:15

   Για τις συνέπειες και για τη συμβολή που είχε το πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας στη σημερινή, ημιχρεωκοπημένη κατάσταση της οικονομίας, αρχίζουν πια και καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότεροι. Ελπίζω, όλοι όσοι έτρεχαν και δήλωναν τότε... "υπηρήφανοι εθελοντές" να κατάλαβαν ότι όλα αυτά γίνονταν για ένα πουκάμισο αδειανό -ή καλύτερα για ένα... μπλουζάκι που τους έδωσαν- και να χτυπάνε τώρα το κεφάλι τους μεταμελημένοι.

   Το θέμα όμως είναι η διαχρονική ΔΟΥΛΠΡΕΠΕΙΑ των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ), που ασμένως σπεύδουν να ικανοποιήσουν κάθε λογικό ή παράλογο αίτημα των εκάστοτε συμβεβλημένων ξένων λόμπι.

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 23/06/2011 11:33:50

  Ποίοι κέρδισαν από τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων; τα ίδια μαγαζιά και τα ίδια αφεντικά της Σοσιαλίζουσας και αριστερίζουσας προοδευτικάντζας , ΜΠΟΜΠΟΛΟΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ - ΚΟΚΑΛΟΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ , δηλαδή τα αφεντικά των ΠΑΣ(Τ)ΟΚΩΝ.

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/06/2011 11:35:49

  Ο παραπάνω τίτλος συγκρίνει εποχές και θέλει να τονίσει πως οι νοοτροπίες των ελληνικών κυβερνήσεων παραμένουν αναλλοίωτες.Υπάρχει και ΑΛΛΗ μια ΣΥΓΚΡΙΣΗ με μια άλλη εποχή,λίγο μακρινή βέβαια...Μπαίνω στο πειρασμό να την κάνω.Το 1896 είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και το 2004.Το 1898 μπήκαμε στο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο(ΔΝΤ σήμερα) και το 2010 εισήλθαμε στον έλεγχο του αιμοβόρου ΔΝΤ.Τρομερές ομοιότητες πράγματι...Υπάρχει,βέβαια,και κάτι ακόμα.Το 1897 είχε συμβεί ο ατυχής ελληνοτουρκικός πόλεμος...Ελπίζω να μην έχουμε και εθνικές περιπέτειες...Οι κυβερνώντες έχουν ανοίξει κερκόπορτες και η διαχείριση των εθνικών θεμάτων γίνεται μ'ερασιτεχνικό και έντονα υποχωρητικό τρόπο....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Komis Montechristo 23/06/2011 11:45:01

   Κόμη, φοβερός παραλληλισμός! Πώς τα ανακάλυψες, βρε θηρίο;

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Αυριανιστής 23/06/2011 12:00:26

    Απο την άνοιξη,πέρυσι,που οι κυβερνώντες έβαλαν τη πρώτη υπογραφή-καταδίκη της χώρας,στριφογυρίζει όλο αυτό,που έγραψα,στο μυαλό μου...Βέβαια,η οποιαδήποτε ιστορική περίοδος,κάθε φορά,έχει τις δικές της συνθήκες και διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά θέλοντας και μη,γίνονται και κάποιοι ιστορικοί συνειρμοί....

    • madprof avatar
     madprof @ Komis Montechristo 24/06/2011 02:28:15

     Οικονομικό πόλεμο έχουμε Komi που είναι πιο επικίνδυνος γιατί φαινομενικά είναι χωρίς απτό αιματοκύλισμα αλλά το αίμα ρέει στα λούκια !.

 5. koinos_nous avatar
  koinos_nous 23/06/2011 11:48:03

  Με αυτα τα τομαρια ολα να τα περιμενεις.

 6. juliet avatar
  juliet 23/06/2011 12:32:15

  Για το καλατραβάκι ο ανεπανάληπτος Καλαμίτσης εκείνο το καιρό ,όσο αφορά την χρησιμότητά του ,είχε πει,θα είναι το σημείο συνάντησης των απανταχού κερατάδων.
  Το 2004 τι έγινε; Ανέλαβε ο ΚΑΚ.Τι έγινε; τι απόδοση εξόδων και εσόδων έγινε;
  Αν είχανε γίνει τουλάχιστο τα τυπικά ,τώρα ίσως ήτανε διαφορετική η κατάσταση........κρίμα.....Ποιός να αναλάβει τα ηνία;ο ΚΑΚ ; η κόρη ,δούλευε για λογ/σμό της και ο μόνος που ήτανε ηλίθιος ήτανε ο λαός που δεν ήξερε τι ακριβώς πανηγύριζε.Δεν ξέρω αν προχθές είδατε όταν ο ΓΑΠ τους είπε γιατί φεύγουνε απο τη Βουλή και επίπληξε τον Σιούφα ,ΕΜΕΙΝΕ,δεν έφυγε .Το 2011 χρεωκόπησε η Ελλάδα και υλικά και ηθικά.Η χρεωκοπία των ιδανικών και η ανάπτυξη της πολιτικής αλητείας στο ζενιθ.Η χρεωκοπία των Ελλήνων και ο μαρασμός της κοινωνικής τους και εθνικής τους υπόστασης στο ναδιρ.
  Και αύριο, τι γίνεται αύριο;

 7. ο ξένος avatar
  ο ξένος 23/06/2011 12:38:27

  Πετυχημένος 100% ο παραλληλισμός. Τέσσερα χρόνια κυβέρνησης Σημίτη, 1996-2000, δεν μπήκε ούτε τούβλο, ούτε καν σε "μακέτο", για να έρθει μετά η Γιάννα, ως σωτήρας, ν' αρχίσει τις απευθείας αναθέσεις και τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων.
  Ακριβώς το ίδιο σκηνικό: Ούτε μια ιδιωτικοποίηση μέσα σε δύο χρόνια για να φθάσουμε στο ξεπούλημα των πάντων κοψοχρονιά.
  Διαφωνώ μόνο ως προς τους ξένους. Δηλαδή, να μην βγάλουν "κίτρινες κάρτες" όταν επί τέσσερα χρόνια, τα πιο κρίσιμα της προετοιμασίας, κωλοβαράς;
  Είναι καταραμένη η ελληνική συνήθεια να ρίχνεται διαρκώς το ανάθεμα στους κακούς ξένους, την ώρα που π.χ. ο Σημίτης και η Γιάννα, αφού γέμισαν τις τσέπες των φίλων τους με κάμποσα δισ.ευρώ, απολαμβάνουν κύρους και παχυλών συντάξεων ευγνωμοσύνης για το έργο τους. Δεν μπορεί να φταίει η αποχέτευση για τη βρώμα, όταν κάνεις τα σκατά σου έξω απ' τη λεκάνη. Ούτε να κλαίγεσαι και να το παίζεις θύμα εκβιασμού, όταν ο ίδιος έχεις βάλει τον εαυτό σου στη θέση του εκβιαζόμενου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ο ξένος 23/06/2011 12:51:32

   Στην περίπτωση των λεγόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, το ποιοι ακριβώς ήταν οι ξένοι που μας βαρούσαν το ντέφι κι εμείς χορεύαμε φάνηκε μόλις ένα χρόνο μετά την ανάθεση. Όταν, δηλαδή, ξέσπασε το σκάνδαλο των δωροδωκιών για τους χειμερινούς αγώνες του Salt Lake City. Ανάμεσα στους "λαδιάρηδες" ήταν και εξέχοντες συμπατριώτες (Φινλανδοί, Ολλανδοί) αυτών που σήμερα μάς κουνάνε το δάχυλο και παριστάνουν τους κήνσορες.

 8. ο ξένος avatar
  ο ξένος 23/06/2011 12:45:18

  Από την άλλη, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. "Η εντελώς άχρηστη design πεζογέφυρα στο σταθμό μετρό Κατεχάκη" χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στην προεκλογική καμπάνια "γέφυρες για τον Ομπάμα".

 9. parsifal avatar
  parsifal 23/06/2011 12:55:21

  Παιδιά οι νοοτροπίες των ελληνικών κυβερνήσεων παραμένουν αναλλοίωτες οντως. Είναι βαθιές οι ρίζες ! Ο Π. Κονδύλης περιγράφει με ακρίβεια παθολογοανατόμου την συγκρότηση του ελληνικού κρατικού μορφώματος, την απουσία πραγματικής αστικής τάξεως, την υποκατάσταση της απο κομπραδόρους "εθνικούς ευεργέτες", αετονύχηδες εφοπλιστές, πολιτικά τζάκια διαμεσολαβητών - πράκτορες ξένων συμφερόντων λόγω γεωπολιτικής θέσεως της χώρας κλπ.
  Λογικά λοιπόν ολα αυτά τα ανθρωπάκια που καμώνονται τους ταγούς και τους πολιτικούς ηγέτες απο τους πρώτους ΟΑ του μεγαλομανούς Coubertin εως τις φιέστες της πυρομανούς Ιωάννας εκτελούν με προθυμία και ενθουσιασμό οτι τους υπαγορεύουν τα ξένα αφεντικά τους, πουλώντας χάντρες και καθρεφτάκια "ολυμπιακού μεγαλείου" στους ιθαγενείς που οντως για ενα μπλουζάκι και μια κάρτα εισόδου εγιναν δούλοι τουριστών και φιλάθλων. Θυμηθείτε και την ξεφτίλα γαι το ποιός θα πρωτοαγοράσει τα χρυσοπληρωμένα τζίπ της ολυμπιακής επιτροπής μετά τους αγώνες, τα "μόρια" για διορισμούς των "εθελοντών - δούλων" κ.α. ξεφτίλες...

 10. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 23/06/2011 16:43:11

  Φοβερός ο παραλληλισμός...δυστυχώς για την Ελλάδα..

 11. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 23/06/2011 17:12:41

  και η λαμογιά συνεχίζεται....
  Αυτήν την εποχή της οικονομικής κρίσεως τι χρειάζεται η διοργάνωση των παραολυμπιακών αγώνων, τη στιγμή μάλιστα που κλείνουν ειδικά σχολεία γι' αυτά τα παιδιά.
  Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες! Ερωτούν τους γονείς αν έχουν χρήματα να στείλουν το παιδί τους σε ειδικό σχολείο, όταν κλείνουν το δημόσιο? Κι αυτό ΓΙΑΤΙ? Διότι η ρεμούλα των παραολυμπιακών, αυτή τη φορά, συνεχίζεται...

 12. δημης avatar
  δημης 23/06/2011 18:42:45

  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ....ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ..
  "Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΗΝ...ΕΚΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΑ...ΣΚΟΥΡΑ..." ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΑ...ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ....
  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.....ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ,ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ , ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ;;;;;

  ΓΙΑ ΤΟΝ...ΣΗΜΙΤΗ ΟΜΩΣ Κ Ο Υ Β Ε Ν Τ Α.......
  ΠΟΥ ΤΗΝ Ε Κ Α Ν Ε ΜΗ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.....

 13. STROBE avatar
  STROBE 23/06/2011 20:52:42

  κι όμως θα χρειαστούν να κοιμούνται οι περήφανοι ελληναράδες εθελοντές μετά το γκρεμοτσάκισμα που θα φάνε απο τη φτώχεια που έρχεται απο τους σοσιαλησταράδες.ΦΑΒΕΛΕΣ -ΦΑΒΕΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

 14. The Saint avatar
  The Saint 25/06/2011 16:18:13

  Σοφός ο παραλληλισμός, όπως βέβαια και όλοι οι παραλληλισμοί που αναφέρθηκαν...
  Η Ολυμπιάδα, δεν αποτέλεσε παρα το κύκνειο άσμα της οικονομίας, ήταν αυτή και οι ρεμούλες που την συνόδευσαν, το τελικο βήμα γιά την οριστική εισοδό μας στη black list...
  Το αποτέλεσμα είναι αυτο που μετράει, και θα ήθελα να δώ πώς θα εξελιχθούν οι "παραλληλισμοί" απο εδώ και στο εξής, μιάς και οι καιροί, είναι πονηροί...
  Το "μεσοπρόθεσμο" είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, όπως και η τελευταία σφυγμομέτρηση στο in που δείχνει ένα 28,9% των ερωτηθέντων να συμφωνεί με αυτό!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.