#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Οι Eλληνες να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για τα δάνεια της χώρας"!Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της ...Ακρόπολης και των νησιών.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».

Τι προτείνει ο κ. Μπλουμ; Διαβάστε: «Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ»

Όπως διαβάζουμε στο "Βήμα", σε πρακτικό επίπεδο, η δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών, όπως π.χ. της ακίνητης περιουσίας αυτών. Με τον τρόπο αυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλά, ώστε δεν θα υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία. Τα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επενδύσεις χωρίς να πέσουν στην παγίδα του χρέους. Αντιθέτως, δίνεται η δυνατότητα μείωσης του χρέους. Σε μία τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 09/08/2011 09:10:08

  Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε καρντάσια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ popolaros 09/08/2011 09:16:54

   Αυτό, αγαπητέ, δεν αρκεί να το λέμε μόνο, γιατί καταντάει απλή εκτόνωση στο πληκτρολόγιο ή στην οθόνη αφής του smartphone μας από την παραλία. Δηλώσεις των ναζί σαν και την παραπάνω, θα έπρεπε να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας καθολικής εθνικής αντίστασης προκειμένου να τους πετάξουμε έξω, ό,τι κι αν σημάνει αυτό.

   • Vasilis avatar
    Vasilis @ Αυριανιστής 09/08/2011 10:29:16

    Δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση. Έξω οι Ευρωσωτήρες κάθε είδους!!!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Vasilis 09/08/2011 10:31:14

     Αυτό λέω κι εγώ φίλε μου. Αφού λοιπόν ο ΓΑΠ είναι τόσο πολύ υπέρ των δημοψηφισμάτων, γιατί δεν κάνει τώρα ένα, να δούμε πόσοι είναι υπέρ του εξαμβλώματος της Ε"Ε";

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/08/2011 09:12:16

  Και πολύ άργησαν οι ναζί να ξεστομίσουν τη συγκεκριμένη "λύση". Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι ευρωπΕοι "εταίροι" μας έχουν λυσσάξει για το "εξωφρενικά υψηλό" ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Ελλήνων. Πλέον, δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και θέλουν την κατάσχεση των περιουσιών μας. Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι πούροι νεοφιλελεύθεροι και οι ευρωλιγούρηδες γι' αυτή τη νέα, ιδιότυπη μορφή κολλεκτιβοποίησης που απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/08/2011 09:27:28

   Δεν είναι οι "Ευρωπαίοι εταίροι" που έχουν λυσσάξει. Είναι η Νέα Τάξη που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Έλληνας δεν θα είναι χρεωμένος για να έχει σπίτι.

   Δεν είναι η ιδιοκατοίκηση που τους πειράζει, είναι η έλλειψη εξάρτησης απο το δανεισμό.

   Τα φορτώνουν στην "Ευρώπη", που φυσικά είναι κατεξοχήν όργανο της Νέας Τάξης, όμως ο κύριος υπαίτιος αυτών των απόψεων είναι άλλος. Η "Ευρώπη" είναι μόνον η βιτρίνα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 09/08/2011 09:39:25

    Πολύ σωστά, Επώνυμε. Όσον αφορά τα ιδιωτικά ακίνητα, οι νεοταξίτες έκαναν τη μεγάλη φτιάξη στην Αμερική (2007-2009) και στην Ιρλανδία (2010-2011). Αφού πρώτα οι τιμές των ακινήτων φούσκωσαν πέρα από κάθε φαντασία, πείστηκαν οι μάζες να τρέξουν να δανειστούν για να αγοράσουν τα υπερτιμημένα σπίτια. (Στην Ιρλανδία είναι χαρακτηριστικό το ότι μεσαίας κατηγορίας σπίτια έφτασαν κατά μέσο όρο να περάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ σε αγοραίες τιμές!) Τη συνέχεια, την ξέρετε.

    Και επειδή στην Ελλάδα οι αγορές ακινήτων συνήθως γίνονται με φειδώ και με τους κόπους μιας ζωής (π.χ. αρκετοί γονείς παίρνουν σπίτια για τα παιδιά τους), χωρίς υπέρμετρη καταφυγή στη ντρόγκα του τοκογλυφικού τραπεζικού δανεισμού, γι' αυτό τώρα οι νεοταξίτες έχουν φρυάξει.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/08/2011 09:55:47

     Χμμμμ, κι έτσι έχουν ένα εργαλείο λιγότερο για την υποταγή μας... Ένα ΚΑΙΡΙΟ εργαλείο λιγότερο για την υποταγή μας.

     Πρέπει να πιάνουμε αυτά τα "μηνύματα" διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε τα αδύνατα σημεία τους και ίσως έτσι μπορέσουμε τελικά να επιβιώσουμε απέναντι στη νεοταξική επέλαση...

     Τα σπίτια μας και τα μάτια μας, δηλαδή! Επιστροφή στο χωριό!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Επώνυμος 09/08/2011 10:05:14

      Εκεί είναι το "κλειδί" της κατανόησης του τι μάς προετοιμάζουν, Επώνυμε. Χρησιμοποιώντας τις ντόπιες νεοφιλελεύθερες μαριονέτες τους ξεκίνησαν ήδη την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να διαλύσουν ολοκληρωτικά τη μεσαία τάξη. Όταν, πλέον, ακόμα και όσοι δεν δανείστηκαν ή όσοι αποπλήρωσαν τα στεγαστικά δάνεια, θα αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους, θα έρθουν οι real estate εταιρείες των τραπεζών και θα τα αγοράσουν κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής, μετατρέποντας το νοικοκύρη, σε νοικάρη.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/08/2011 11:10:17

      Πολύ σωστά! Το μεγάλο ερώτημα είναι: Εμείς, τι άμυνα έχουμε απέναντι σε όλα αυτά...

      Η μόνη άμυνα που ξέρω εγώ είναι: δουλεύτε όσο μπορείτε περισσότερο, δουλεύτε για ένα κομμάτι ψωμία, δουλεύτε ακόμη και μαύρα, δουλεύτα όπως μπορείτε, βγάλτε τώρα ό,τι μπορείτε, να σώσουμε τώρα ό,τι μπορούμε, και αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

      Δεν μπορούν να έχουν μια ζωή την οικονομία στην πίεση. Δεν γίνεται. Το μάνιουάλ τους λέει να κρατούν την οικονομία για λίγο καιρό στην τσίτα. Μάξιμουμ μερικά χρόνια.

      Θα έρθει "λίγη" από παγκόσμια διακυβέρνηση και μετά θα ξανασυνδέσουν την πρίζα του ηλεκτροσόκ για μερικά χρόνια ακόμη. Μετά "λίγη" ακόμη παγκόσμια διακυβέρνηση κλπ.

      Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις αλλαγές και να μαζεύουμε τον καιρό της ηρεμίας αποθέματα για τον καιρό του ηλεκτροσόκ.

      Το καλό είναι ότι αυτά που κάνουν είναι (προς το παρόν τουλάχιστον...) αρκετά προβλέψιμα.

   • JOHN avatar
    JOHN @ Επώνυμος 09/08/2011 10:22:46

    Μπραβο επωνυμε με λιγες λεξεις τα ειπες ολα!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/08/2011 09:13:57

  Και, ειλικρινά, απορώ πώς μετά από την κλιμάκωση τέτοιων χυδαίων δηλώσεων από τους ευρωπΕους, δεν έχει γεννηθεί ακόμα ΕΠΙΣΗΜΑ ένα καθαρό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στην Ελλάδα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/08/2011 09:28:20

   Το θέμα είναι βαθύτερο από τον ευρωσκεπτικισμό. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι και η Ευρώπη και όλα αυτά είναι παραρτήματα της Νέας Τάξης. Το θέμα είναι η αντινεοταξική αυτοσυνειδησία.

 4. The Saint avatar
  The Saint 09/08/2011 09:19:10

  Αυτοί οι Γερμανοί έχουν ξεφύγει τελείως...

 5. apis22 avatar
  apis22 09/08/2011 09:23:59

  Θέλει να υποθηκεύσει τα ιδιωτικά ακίνητα ο κ. Εθνικοσοσιαλιστής... Ας κοπιάσουν. Αλλά κάποιο πουλάκι μου είπε ότι δεν θα προλάβουν...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ apis22 09/08/2011 09:28:50

   Δεν λες και σε μας να ξέρουμε τι γίνεται;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/08/2011 10:17:13

  Μου αρεσουν οι οροι που εκπεμπονται για να δικαιολογησουν τη πολιτικη θεση του καθενος.
  Ο ορος νεοφιλελευθερισμος εχει καταντησει να σημαινει το διαβολο με τα κερατα.
  Φυσικα η απολυση εργαζομενων στο Δημοσιο και η ιδιωτικοποιηση ειναι νεοφιλελευθερο μετρο.Η φορολογια ομως ακινητων ή κινητων ειναι το αντιθετο ακριβως.
  Οι ορολογιες δεν εχουν σημασια.Επι της ουσιας δεν εχουν κατορθωσει ακομη να υποθηκευσουν τη δημοσια περιουσια και οχι την ιδιωτικη.Περα απο το αντισυνταγματικο του θεματος για να γινουν αυτα πρεπει να ελθει ξενος στρατος στην Ελλαδα και τετοιος δεν υπαρχει.Πολυ απλα στο τελος αν δεν κανουν πίσω οι ξενοι η Ελλαδα θα βαρεσει κανονι,εμεις θα φτωχυνουμε και αυτοι θα χασουν τα λεφτα τους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/08/2011 10:30:51

   Η αληθεια επισης ειναι οτι η δομη της κατασκευης κατοικιας στην Ελλαδα με χιλιαδες εργολαβους πλησιαζει την αγορα τελειου ανταγωνισμου χωρις μονοπωλια και αυτη ειναι η δυναμη της.
   Ας φαντασθουμε τωρα οτι καποιος παλιος πολιτικος ειχε θεσμοθετησει να εχουν δικαιωμα να γινονται εργολαβοι μονο οσοι εχουν διπλωμα πολιτικου μηχανικου.
   Εαν σημερα ερχοταν καποιος και ελεγε οτι πρεπει να ανοιξει το κλειστο επαγγελμα του εργολαβου και να γινεται οποιος θελει με μονη υποχρεωση να υπογραφει τη μελετη μηχανικος τι επιχειρημα θα ακουγαμε απο τους μηχανικους και τους αντιθετους : Οτι η απελευθερωση δεν ειναι πραγματικη απελευθερωση αλλα "κολπο της Νεας Ταξης" για να αναλαβουν "καρτελ" και "μεγαλες εταιριες" την κατοικια.Αν καποιος τολμουσε να πει οτι οχι,θα μπουν στην αγορα και παλιοι και εμπειροι χτιστες θα χλευαζοταν και θα κατηγορουνταν ως βαλτος - σιγα που ο παλιος αγραμματος οικοδομος θα ανταγωνισθει τον υπερκατασκευαστη θα ελεγαν.
   Η πραγματικοτητα της αγορας κατοικιας ομως στην Ελλαδα ειναι η πρακτικη εφαρμογη του φιλελευθερισμου και αυτη ειναι η δυναμη της.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/08/2011 12:14:20

    Αν, αν, αν, και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν αραμπάς. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλο το κατασκευαστικό έργο, άλλο οι δημόσιες μεταφορές και η δημόσια υγεία. Και άλλο το "ανοιχτό" επάγγελμα των σούπερ-μάρκετ.

    Πρέπει να βλέπουμε το όλον και όχι το μέρος.

    Νεοφιλελευθερισμός δεν υπάρχει, πρόκειται για ψευδοϊδεολογικοποίηση του πλιάτσικού που ενεργεί μια διεθνής συμμορία. Για την ψευδοϊδεολογικοποίηση αυτή ευθύνεται η απέναντι πλευρά (σοσιαλιστές κλπ.), που τους έχει δώσει υπόσταση, ενώ αλλιώς θα τους ονοματίζαμε απλώς ως διεθνή συμμορία που νομιμοποιείται ιδεολογικά στο όνομα του φιλελευθερισμού.

    Καμία σχέση με ιδεολογίες, εδώ μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα.

    Όπως επίσης και για το μαρξισμί, επίσης είχαμε οργανωμένο έγκλημα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/08/2011 12:34:40

   Αν δεν ήθελες, ο όρος αυτός να θυμίζει σε κάποιους αυτό που λες, ας μην ήταν έτσι. Είναι όμως. Tough!

   Όσο για το "αν κάνουν πίσω οι ξένοι" ή όχι, τι θέλεις να μας πεις; Ότι για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι θα πρέπει να δεχτούμε την υποθήκευση των σπιτιών μας;

   Θέση, πάντως, για την ιδιότυπη κολλεκτιβοποίηση νεοφιλελεύθερης κοπής που προτείνει ο ναζί του ινστιτούτου, δεν είδα να παίρνεις...

 7. Nikos Draxmi avatar
  Nikos Draxmi 09/08/2011 10:20:04

  Στελτε στ διαολο το νομισματικο εκτρωμα που λεγεται ευρωζωνη , αρκετα με τους ΜΑΟ ΜΑΟ

 8. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 09/08/2011 12:11:55

  Ας μας δώσει πρώτα πίσω το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κος Μπλουμ και μετά ας έρθει να πάρει το μεσαίο να το δώσει στο φίλο του τον Βεστερβέλε......

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/08/2011 12:58:15

  Δεν εγραψα οτι ειναι αντισυνταγματικη;
  H ατομικη ιδιοκτησια ανηκει στο ατομο και οχι στο Δημοσιο για να την υποθηκευσει για δικα του χρεη.
  Εχει γουστο τωρα να μου πεις οτι η κατασχεση της ατομικης ιδιοκτησιας υπερ του Δημοσιου ειναι νεοφιλελευθερισμος..

 10. σταμ avatar
  σταμ 09/08/2011 13:28:50

  ....ενας πατριωτης συναντησε τον γαπ στηε σεριφο..και του προσφερει το σπιτι του....δηλωνει και θαυμαστης του μνημονιου!!!!!!

 11. juliet avatar
  juliet 09/08/2011 13:31:55

  Δεν είναι ακριβώς νεοφιλελευθερισμός είναι σοσιαλισμός!

 12. Σταύρος avatar
  Σταύρος 09/08/2011 14:41:38

  Κάποτε, σε μια άλλη ανάρτηση είχα γράψει ότι: "...τα κλειδιά της Ελλάδος είναι κρεμασμένα στις κάννες των όπλων μας! Ελάτε να τα πάρετε!..."
  Ομοίως και τα κλειδιά των σπιτιών μας!!!

 13. palegio avatar
  palegio 09/08/2011 14:42:59

  Η συμμορια των ερπετων που μας διοικει να θυμαται ...... εν ονοματι του Ελληνικου λαου καταδικαζεστε για Εσχατη προδοσια,καταφωρη παραβιαση του Συνταγματος,συσταση συμμοριας.......Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...

 14. xazokoumouni avatar
  xazokoumouni 10/08/2011 14:00:23

  φοβοντουσαν μηπως οι κουμουνιστες τους παρουν τα σπιτια!τελικα τους τα πηραν οι τραπεζες...........

 15. periergos avatar
  periergos 10/08/2011 16:19:18

  ..και τα εξοχικα μας !
  μην χασουν οι συμπατριωτες μας οι γερμανοι τα χρηματα τους.αφου κανενας δεν τους θυμισε οτι ο ''πινων μεθα και παιζων χανει'' .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.