#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2011 08:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Οι ελίτ που κινδυνεύουν με ανατροπή αντιδρούν με το χαρτί της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης”Οι προβλέψεις του STRATFOR για την Ευρώπη του 2011.

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες των οικονομικών της δυσχερειών και το 2011. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται και πάλι η Γερμανία, η πιο σημαντική ευρωπαϊκή δύναμη. Το Βερολίνο θα συνεχίζει να πιέζει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, προκειμένου να δεχτούν τη δική του άποψη περί δημοσιονομικών, χρησιμοποιώντας τη τρέχουσα κρίση ως μια καλή ευκαιρία για να σκληρύνουν οι υπάρχοντες οικονομικοί κανόνες της ευρωζώνης, και να εισαχθούν νέοι.

Η Γερμανία επιδιώκει τρεις πρωτοβουλίες: τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης (που θα απελευθερώσει τους Γερμανούς από το να χρειαστεί να διασώσουν και άλλες χώρες στο μέλλον). Την αποδοχή σκληρότερων μέτρων επιτήρησης και εφαρμογής δημοσιονομικών κανόνων. Και τη συνεχιζόμενη συμμόρφωση των χωρών της ευρωζώνης με τα σχεδιασμένα από την ίδια αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Η γερμανική στάση θα συνεχίσει να δημιουργεί εχθρότητες από πλευράς των μελών της ΟΝΕ. Τα μέλη αυτά αισθάνονται ήδη τις συνέπειες της λιτότητας, όμως αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι νέοι, οι αλλοδαποί, και ο κατασκευαστικός τομέας. Πρόκειται για τομείς, που παρά την αναπτυσσόμενη βία στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων, γενικά αγνοούνται. Αν δεν συμβεί μια γενική ανατροπή, ή αν δεν παρουσιαστούν κάποιες βιώσιμες πολιτικές και οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να ευθυγραμμίζονται με τη Γερμανία και το 2011.

Αν κάποιος ξεφύγει από τη γραμμή λιτότητας, αυτοί θα είναι οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί. Στην Ιρλανδία, οι επερχόμενε εκλογές μπορεί να φέρουν στην εξουσία κάποιες αντι-μνημονιακές δυνάμεις που είναι και κατά της λιτότητας. Η Ιρλανδία έχει ήδη πει όχι δυο φορές στο παρελθόν (σε ευρωπαϊκές Συνθήκες), και σίγουρα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα γερμανικά σχέδια για μια ακόμη φορά.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τόσο μεγάλη ανεργία (οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί το έχουν ξανασυναντήσει), και θα αντιμετωπίσει μια ακόμη χρονιά ύφεσης, ενώ ο πρωθυπουργός Παπανδρέου θα βλέπει συνεχώς τη πλειοψηφία του να μειώνεται, καθώς όλο και πιο πολλοί βουλευτές του θα εγκαταλείπουν το σκάφος. Όμως, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία ήδη βρίσκονται υπό καθεστώς διάσωσης. Κάποιες άλλες χώρες μπορεί να έχουν αλλαγή κυβέρνησης (Ισπανία, Πορτογαλία, και Ιταλία). Όμως αυτή η αλλαγή στην ηγεσία δεν σημαίνει απαραίτητα  και μια αλλαγή  στη πολιτική τους. Η σοβαρή πρόκληση για τη Γερμανία θα ήταν μόνο αν κάποιο από τα μεγάλα κράτη (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) αποφάσιζαν να ξεφύγουν από τα μέτρα λιτότητας και τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, του 2011.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει αντίσταση στην Ευρώπη. Αυτό θα εκδηλωθεί ως μια απώλεια της νομιμότητας των ευρωπαϊκών πολιτικών ελίτ, τόσο της κεντροαριστεράς όσο και της κεντροδεξιάς. Το 2011 θα φέρει μεγάλες εκλογικές νίκες (σε τοπικό και εθνικό επίπεδο) σε πολιτικούς σχηματισμούς που είναι εθνικιστικοί και μη παραδοσιακοί. Θα αυξηθούν επίσης οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια στους δρόμους, ιδιαίτερα από την νεολαία, που επηρεάζεται το χειρότερο. Οι ελίτ θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν, διοχετεύοντας τη προσοχή μακριά από τα οικονομικά ζητήματα και προς τη κατεύθυνση της εγκληματικότητας, της ασφάλειας από τη τρομοκρατία, και την ξενοφοβική  ρητορική και πολιτική για το ζήτημα της μετανάστευσης.

(ΣΣ: τι σας θυμίζει αυτό το τελευταίο περί τρομοκρατίας και μεταναστών; Μήπως το τείχος στον Έβρο και τους Πυρήνες τις Φωτιάς;)

Εκεί που οι ελίτ κινδυνεύουν περισσότερο, είναι η Γερμανία. Το Βερολίνο δεν κατάφερε ακόμη να πείσει τους πολίτες, για τον κεντρικό ρόλο της χώρας τους στην ΕΕ, και για την ανάγκη που προέκυψε να διασώσουν κάποιες άλλες οικονομίες, την ώρα που και η ίδια η Γερμανία αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή αν η Γερμανία ανέλυε τα παραπάνω σε εσωτερικό επίπεδο, θα δημιουργούνταν αντιπαλότητες στο εξωτερικό. Η χώρα έχει προγραμματισμένες επτά εκλογές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Τα πρώτα δείγματα εκλογικής επιτυχίας κάποιων μη παραδοσιακών σχηματισμών, μπορεί να τα δούμε λοιπόν στη Γερμανία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμη πιο γρήγορα, αν το Βερολίνο αναγκαστεί να προχωρήσει και σε διάσωση κάποιας άλλης χώρας.

Η Κεντρική Ευρώπη έχει τα δικά της ζητήματα για το 2011. Με την Αμερική να είναι απασχολημένη στη Μ. Ανατολή, τη Ρωσία να κάνει κινήσεις προς τις βαλτικές χώρες και τη περιφέρειά της, το Βερολίνο και τη Μόσχα να έρχονται πιο κοντά, η Κεντρική Ευρώπη θα συνεχίσει να αισθάνεται ανασφαλής όσον αφορά στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη. Το STRATFOR περιμένει πως οι χώρες της Κ. Ευρώπης θα ψάξουν για εναλλακτικές λύσεις σε θέματα ασφάλειας, είτε με τις νορδικές χώρες όπως είναι η Σουηδία, είτε με τη Βρετανία, είτε μεταξύ τους, οργανώνοντας φόρα όπως είναι το Visegrad Group. Όμως με την Αμερική απασχολημένη αλλού, οι χώρες της Κ. Ευρώπης δεν θα μπορούν να έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά στις σχέσεις τους με τη Ρωσία, και επομένως θα συνεχίσουν τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς μαζί της για άλλους 12 μήνες, τουλάχιστον.

S.A.-STRATFOR

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 15/01/2011 11:24:37

  «Οι ελίτ θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν, διοχετεύοντας τη προσοχή μακριά από τα οικονομικά ζητήματα και προς τη κατεύθυνση της εγκληματικότητας, της ασφάλειας από τη τρομοκρατία, και την ξενοφοβική ρητορική και πολιτική για το ζήτημα της μετανάστευσης.»

  Φοβερό!!!!
  Λέγε με ΓΑΠ- Χρυσοχουντίδη και μεσιέ Σάμινα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 15/01/2011 11:28:58

   Το μάνιουαλ έχει σαφείς οδηγίες.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 15/01/2011 11:32:10

    Όπου νάναι θα φάνε κι άλλον μετά τον Γκιόλια....

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 15/01/2011 11:39:50

  Πιστεύετε πραγματικά ότι η ελίτ που νέμεται την Ελλάδα "κινδυνεύει με ανατροπή"; Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει ποτέ κάτω από το 39-40% σε γενικές εκλογές; Πιστεύετε ότι θα δούμε ποτέ Βουλή χωρίς Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτη, Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Καραμανλή; Πιστεύετε ότι το 80% των Ελλήνων που υποστηρίζουν τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στις επιθυμίες των Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη;
  Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Ισλανδία, ούτε Ιρλανδία, αλλά ούτε και Τυνησία.
  Η Ελλάδα είναι μια πειθαρχημένη επαρχία τής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Στέργιος 15/01/2011 12:27:14

   Έρχομαι να ασπαστώ τα λόγια σου.

   Εδώ οι ελίτ κατάφεραν να παρουσιάσουν ότι τελικά ο Γιωργάκης είναι Γιώργος και μάλιστα Γιώργαρος και μετά το Ερζερούμ τον παρουσίασαν και ως το νέο Διάκο.... και είναι πολλά τα κορόϊδα που το πιστεύουν.

   • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
    Ρομπέν το Γκαρσόν @ Αρματιστής 15/01/2011 14:13:26

    Αρματιστή, εδώ εσύ μάσησες ότι ο Γκλέτσος-Γκλίτσας είναι ο νέος Καραισκάκης και σε πείραξε που λένε Αθανάσιο Διάκο τον Γιωργάκη;

  • maxitis avatar
   maxitis @ Στέργιος 15/01/2011 15:00:21

   Για αυτό και εμείς στηρίζουμε τον Μάξιμο και την ΑΕΛ.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/01/2011 11:48:36

  Στέργιο, σημασία έχει ότι ίσως να το πιστεύουν τώρα πια αυτοί... Οπότε, γιατί να μην το πιστέψουμε κι εμείς; Για να το λένε αυτοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν!... Το μάνιουαλ περιγράφει όλα τα στάδια και ίσως τους δείχνει κινδύνους στο παρόν στάδιο, που εμείς δεν τους γνωρίζουμε.

 4. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 15/01/2011 12:11:15

  Και εμείς που τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά τι κάνουμε ?
  Ασχολούμεθα με τα ενδοκομματικά παιχνίδια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και τους αφήνουμε να αλωνίζουν !
  Πάρτε τα χρήματά σας από τις τράπεζες, να δείτε ποιοί θα τρέχουν να τις σώσουν, με τα κλεμμένα !!!
  Μέχρι τώρα τις ελίτ εμείς τις στηρίζουμε με την απραξία μας.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/01/2011 12:33:03

  Tο κείμενο αναφέρεται σε αντιδράσεις κατά νόμιμων μεταναστών, που προφανώς δεν έχουν ενταχθεί.
  Δεν αναφέρεται σε μπουλούκια ανθρώπων χωρίς χαρτιά και με ψεύτικες χώρες προέλευσης που μπαίνουν από σύνορα κατά δεκάδες και ανενόχλητοι, για να φτάσουν σε μερικές ώρες ελεύθεροι και ωραίοι στο κέντρο της Πρωτεύουσας.
  Συγκρίνετε καταστάσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.
  Στη προκειμένη μάλιστα περίπτωση, τον ρόλο του πράκτορα της Τουρκίας και του νταβατζή των λάθρων τον παίζουν διεθνιστικοί κύκλοι (βλ. Ανταρσύα και περίεργες ΜΚΟ, που κανονικά θα έπρεπε να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων για διάφορες ενέργειές τους).
  Τις διάφορες ελίτ τις συμφέρουν τα φτηνά εργατικά χέρια των δούλων από Μπαγκλαντές, Πακιστάν κλπ, και αυτοί έχουν συμφέρον από τη συνέχιση της λαθρομετανάστευσης. Και όργανα των ελίτ είναι οι διάφοροι ανύπαρκτοι "δημοσιογράφοι" που γράφουν επί πληρωμή στα έντυπα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
  Ο σκοπός που το ΠΑΣΟΚ τώρα όψιμα θυμήθηκε το πρόβλημα είναι επειδή οι ελίτ, με όσα μέσα διαθέτουν, δεν κατάφεραν να κάνουν την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και των νομίμων μεταναστών, ειδικά των Ευρωπαίων, να αποδεχτούν την "ευλογία" της αφροασιατικής ισλαμικής εισβολής (χαίρομαι που πλέον ακόμα και φιλελεύθεροι, όπως ο Στέφανος Κασιμάτης, μιλούν ανοιχτά για εισβολή...). Οπότε, αφού δεν κατάφεραν να διαστρέψουν το στοιχειώδες ένστικτο επιβίωσης που διατηρεί ο λαός μας, αλλά και οι γείτονές μας Βαλκάνιοι και Σλάβοι που ζουν εδώ, προσπαθούν τώρα να υποκλέψουν και πάλι την ψήφο του, αλλάζοντας τροπάρι επί το "πατριωτικότερον".
  Να καταλάβουμε πλέον ότι όποιος υποστηρίζει τη λαθρομετανάστευση, είναι αποδεδειγμένα ανθέλληνας και όργανο, ηθελημένα ή αθέλητα, των χειρότερων νεοταξικών κύκλων, αλλά και του τουρκικού νεοοθωμανισμού.

 6. zackii avatar
  zackii 15/01/2011 18:05:13

  To manual μην το κοροιδεύετε. Είναι δοκιμασμένο. Γιά το σημείο που λέει πως εγκαταλείπεις την επιρροή σε χώρες μέσω χούντας που την μετατρέπεις σε κοινοβουλευτική δημοκρατία-δικτατορία και οι ηλίθιοι πολίτες ζητωκραυγάζουν γιατί...δικαιώθηκαν οι αγώνες τους, έχετε ακούσει?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ zackii 15/01/2011 22:12:16

   Αυτό μου θυμίζει κάτι, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς...
   Επίσης θυμάμαι ότι υπήρχε κάποτε σε κάποια χώρα ένα δημοψήφισμα για το οποίο κάποιοι έλεγαν ότι αν φύγει ο χαζός και άχρηστος βασιλιάς θα τρώνε άπαντες με χρυσά κουτάλια και ότι όλων οι γιοι και οι κόρες θα μπορούν να γίνουν βασιλιάδες στη θέση του βασιλιά.
   Το περίεργο είναι ότι οι υπήκοοι αυτής της χώρας, που μισούσαν την κληρονομική μοναρχία, διάλεγαν για κυβερνήτες μόνο ανθρώπους που ο μπαμπάς ή ο θείος τους υπήρξε κυβερνήτης.

 7. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 15/01/2011 22:25:49

  Η πάταξη της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης δεν είναι κακή επειδή παίζεται όντως ως χαρτί ενώ θα μπορούσε να υπήρχε αποφασιστικότητα και θέληση εδώ και χρόνια στα θέματα αυτά, είναι κακή απλά και μόνο λόγω ως λογική αποπροσανατολισμού των κοινωνικών αναταραχών. Στην πραγματικότητα όμως ασχέτως αποπροσανατολισμού τα θέματα αυτά είναι ούτως ει άλλως σοβαρά. Σιγά δηλαδή μη πω ελεύθεροι τρομοκράτες και μετανάστες, σαρώστε τα όλα, αρκεί να πάρω πίσω τα επιδόματά μου. Το κάθε ζήτημα στην κοινωνία παραμένει να έχει αξία ασχέτως των σκοπιμοτήτων που διαβλέπουν οι από πάνω.

 8. popolaros avatar
  popolaros 15/01/2011 22:44:20

  Μια εβδομαδιαία παρακολούθηση του ΜΕΓΑλου δελτίου, δείχνει στον σκεπτόμενο, την τρέχουσα πολιτική ατζέντα και που το πάνε.

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ popolaros 15/01/2011 22:51:59

   +1

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.