#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2012 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Οι δημόσιοι υπάλληλοι πηδούν στη «σωσίβια λέμβο» του ΣΥΡΙΖΑ"Επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος ανιχνεύει στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ο απεσταλμένος των Financial Times, στην Αθήνα, Joshua Chaffin, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των «κύριων ευεργετηθέντων» από το πελατειακό σύστημα, όπως λέει, πηδούν τώρα στην «σωσίβια λέμβο» του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.

Είναι κοινός τόπος ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, όρος που περιλαμβάνεται άλλωστε και στην επίσημη ονομασία του κόμματος, γράφει ο Chaffin.

«Κι αν το βασικό ελκυστικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο η υπόσχεση μιας ριζοσπαστικής αλλαγής, αλλά περισσότερο η επιστροφή στο status quo των ημερών προτού η Ελλάδα προσαράξει στα βράχια του χρέους και μπλεχτεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ; Υπάρχουν σημάδια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αυτό ακριβώς» σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Επισημαίνει μάλιστα ότι θα ήταν «ανόητο» να προσπαθήσει να βρει κανείς συνοχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκε, όπως αναφέρει, πάνω στην έξαψη της προεκλογικής καμπάνιας, από ένα κόμμα αποτελούμενο από 12 ανταγωνιστικές συνιστώσες. Για τον Αλέξη Τσίπρα, εξηγεί, η παρουσίαση του προγράμματος δεν ήταν παρά ένας τρόπος «να απαντήσει στην κριτική που δεχόταν ότι το κόμμα του δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από ένα μεγάφωνο για την λαϊκή οργή».

«Σωσίβια λέμβος» ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι- όπως αναφέρει το άρθρο- ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ευεργετήθηκαν περισσότερο από το ελληνικό πελατειακό σύστημα και τώρα «πηδούν στηνσωσίβια λέμβο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει» και όλα αυτά σε μια προσπάθεια «να προστατεύσουν τα προνόμιά τους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της καταγγελίας του μνημονίου, ο Chaffin, υπογραμμίζει ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω θέμα, παίζουν ρόλο. Ο Α. Τσίπρας, όπως επισημαίνεται, επιχειρεί να κάνει ένα διαχωρισμό μεταξύ της δανειακής σύμβασης (των δισεκατομμυρίων ευρώ που παρέχουν ΕΕ και ΔΝΤ) και του μνημονίου (των όρων). «Στους Έλληνες απ' ότι φαίνεται αρέσουν τα χρήματα. Μισούν (όμως) το μνημόνιο» τονίζει ο δημοσιογράφος.

Συνεπώς η δέσμευση του Α. Τσίπρα ότι θα «σκίσει» το μνημόνιο, αλλά διατηρώντας παράλληλα την χώρα εντός ευρώ, έχει μεταφραστεί από πολλούς Έλληνες ως ένα σχέδιο διαπραγμάτευσης για μια άλλη, λιγότερο επαχθή συμφωνία, λέει ο αρθρογράφος και προσθέτει:

«Σ' αυτή την περίπτωση, η πολιτική (του Α. Τσίπρα) ίσως διαφέρει μόνομοίρες από αυτή του κεντροδεξιού αντιπάλου του, προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, ο οποίος επίσης έχει υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Καταλήγοντας, ο Chaffin συμπεραίνει ότι όποιος και αν επικρατήσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα υπάρξουν στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας που θα ζητούν επιστροφή στο παρελθόν.

«Με δεδομένο όλα όσα προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές, το να εντρυφήσει κανείς σ' αυτές, θ' αποδειχθεί θεμελιώδες λάθος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 22:38:10

  Μετά τη λεηλασία της Αριστεράς με τις ψεύτικες και φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις, ετοιμάζεται για την λεηλασία της χώρας με την παρέα του Άκη, τους Φωτόπουλους, τους πασοκοκηφήνες, τους λάθρους με τους μπάχαλους μπράβους τους...

 2. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 06/06/2012 22:47:59

  Ζω για την μέρα που θα πιάσουν το πρώτο μισθό σε ευρώ...

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/06/2012 00:12:16

  "Δημόσιοι αιχμάλωτοι" όπως τους λέει ένας κολλητός μου, αυτή η πλέμπα που βγάζει το κακό όνομα στους ΔΥ και κάνει μπαμ από μακριά κάθε χαρακτηριστικό δείγμα: άκρατη μιζέρια, καιροσκοπισμός, φιλαργυρία, τεμπελιά, παρτακισμός. Ο κλασικός τζαμπατζής που έχει 3 σπίτια και κάνει παζάρια για το δεκάλεπτο με τον κάθε καημένο μικρομεσαίο επιχειρηματία που μένει στο ενοίκιο και μετά τον κατηγορεί ως "πλουτοκρατία", ο αργόσχολος που μετράει τις μέρες να πάρει το εφάπαξ "γιατί του κρατούσαν από το μισθό του" και ψάχνει ποια τράπεζα έχει το βαθύτερο σεντούκι για να τα καταχωνιάσει, αν δεν πάρει πρώτα μια γερμανική κουρσάρα "για τα γεράματα", ο οφατζής του κερατά που ευχαρίστως θα δεχόταν να πάρει ο άνεμος τη σημαία από καμιά 10αριά ελληνικά νησιά αν ήταν να μην του κόψουνε 100 ευρώ από το μισθό του, για να μην πω για Μακεδονία και Θράκη αν ήταν να του δώσουν και κανά 50άρικο αύξηση. Αυτός που παίρνει μεγαλύτερο μισθό, σύνταξη, εφάπαξ συν τα "δωράκια" (έχουμε δώσει προίκες σε κόρες οτετζήδων.....) από το γιατρό, το δάσκαλο, τον αστυνομικό και τους βρίζει και από πάνω όλους τους παραπάνω λόγω κόμπλεξ απέναντι στους χρήσιμους. Είναι αυτοί που δε θα δεχτούν να θυσιάσουν 1 δικό τους προνόμιο για να γίνουν 10 καλά στον τόπο, αλλά ευχαρίστως θα βλέπανε τη χώρα να βουλιάζει για να κρατήσουν το μισθουλάκο τους ένα μήνα παραπάνω...

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ TopGunZ 07/06/2012 01:52:20

   Οι ΙΔ.Υ & οχι οι ΔΥ θα χασουν

   22% απο τους μισθούς τους.............
   τις συλλογικές συμβάσεις τους.................
   εργάζονται ήδη σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα (ελέω μνημονίου φυσικά) μέσα στην ανασφάλεια έχοντας διαλυθεί όλη η εργατική νομοθεσία (δια χειρός Δασκαλόπουλου)................

   Ερώτημα προς εφυείς αναλυτές όπως είσαι κι εσύ.

   Αυτοί σε ποιά λέμβο πιστεύεις οτι θα επιβιβασθούν ?????

   Και επιτέλους αν ακόμη δεν βάλαμε μυαλό και επιστρέφουμε στους κοινωνικούς αυτοματισμούς ???????
   Τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε για τίποτα.........

   Ζήτω οι Μανο-Τζήμεροι.............

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΕΛΛΗΝ 07/06/2012 03:55:21

    Επειδή δεν είμαι τόσο ευφυής όσο υποστηρίζεις, τι ακριβώς θέλεις να απαντήσω? Γιατί τη μια μου λες για τους ΙΥ, την άλλη για κοινωνικούς αυτοματισμούς. Εγώ πάλι έκανα μια απλή καταγραφή του κλασικού παλαιοπασόκου αποφοίτου δημοτικού που βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστή του φαγοποτιού του. Άλλο αν θα τον πιούμε όλοι μας αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Εγώ σου λέω τι πιστεύει ο λιγδιάρης. Ούτε έπιασα τους ΙΥ, ούτε κατηγόρησα φύρδην τους ΔΥ, ούτε καν αναφανδόν τους ΠΑΣΟΚους ΔΥ, πολλοί από τους οποίους έχουνε τρομοκρατηθεί από την πιθανότητα έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουνε συνειδητοποιήσει πως σφίξαν οι κώλοι και πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό.

 4. nestrom avatar
  nestrom 07/06/2012 01:49:58

  Δεν γλυτώνουν τελικά. Λεφτά τέλος

 5. tripoli avatar
  tripoli 07/06/2012 07:19:29

  ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΥ ΕΙΡΘΕ Η ΥΦΕΣΗ!!!!ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!!!!ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 1.500.000 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 800.000 ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ 180.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΣΕΠ , 150.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!!

 6. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 07/06/2012 08:12:43

  Παρεπιμπτόντως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος(Joshua Chaffin, o oποίος είδε και Σαμαρά- Λαζαρίδη) σε άρθρο του για την ΝΔ γράφει πολύ προσβλητικά πράγματα για τον Σαμαρά( σχετική αναφορά έκανε και ο Εθνικός Κήρυξ), ανεπίτρεπτο για δημοσιογράφο των Financial Times.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/06/2012 14:13:38

  Λαïκίστικες ισοπεδώσεις, που "μπαζώνουν" το πραγματικό πρόβλημα του Δημοσίου.
  Τι σχέση (από οικονομική, κοινωνική - ταξική ή ιδεολογική άποψη) έχει ο δάσκαλος ή ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διορισμένος με ΑΣΕΠ ή επετηρίδα, με τον κομματικά "εγκατεστημένο" (και με κληρονομικά δικαιώματα) υψηλόμισθο των "εκλεκτών" ΔΕΚΟ, με τον φακελλοκράτορα της Πολεοδομίας ή του ΕΣΥ, με τον μανδαρίνο των ΑΕΙ της μηδενικής έρυνας που αγνοεί τη λέξη "δημοσιεύσεις" ή ακόμη χειρότερα, με τον (παρα)δικαστικό;
  Το πρόβλημα είναι πιό κρίσιμο απ' ότι φαντάζονται "δεξιοί" και "αριστεροί" επιφανειακοί κριτές: Μια Πολιτεία και μια κοινωνία που ανέχεται να αμείβονται οι δάσκαλοι των μικρών παιδιών της ή των εφήβων της με το 1/2 - 1/3 των μισθών των ΔΕΚΟ ή της Πολεοδομίας της, ή με το 1/5 των μισθών των δικαστών της, είναι από τα θεμέλια αποτυχημένη Πολιτεία και κοινωνία καταδικασμένη να μένει αδιόρθωτη εσαεί. "The Child is Father of the Man" (W. Wordsworth)

 8. λαλακης avatar
  λαλακης 07/06/2012 15:35:03

  Τα προνομια των ΔΥ πχ η μονιμοτητα , ειναι ιδια περιπου με τα προνομια
  που ειχαν οι κομματικοι στα Σοβιετ εναντι των κοινων πολιτων.
  Απαραδεκτα εξ ορισμου , αντισυνταγματικα και παραβιαζουν τα ανθρωπινα
  δικαιωματα και το Συνταγμα.
  Απλα διατηρηθηκαν για να υπαρχουν κομματικοι στρατοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.