03/01/2013 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Νόμος και Τάξη" το νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 03/01/2013 19:18:06

  Γρηγόρης Ψαριανός:
  "Είναι απαράδεκτο και έμμεση προτροπή σε πράξεις βίας, απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, κατά του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και της δημοκρατίας και είναι μεγάλη ντροπή για ένα κόμμα της αριστεράς που θέλει να αλλάξει τον κόσμο και τη ζωή των ανθρώπων, να σκέφτεται έτσι. Ακριβώς με αυτό τον τρόπο σκέφτεται η Χρυσή Αυγή».

  Η θεωρία των δύο άκρων που κατά βάση ταυτίζονται και συμπίπτουν στην υποστήριξη της βίας και αλληλοτροφοδοτούνται προβάλλοντας ο καθένας στους τραμπούκους του το άλλο άκρο ως το απόλυτο "κακό" είναι πέρα για πέρα αληθινή. Και αυτό πονάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους σοβαροφανείς του (πχ Παπαδημούλης) που κάνουν πως δεν ακούν τους φασίζοντες και τους εθνομηδενιστές που ήταν, είναι και για πάντα θα είναι πλειοψηφία στο κόμμα και αυτοί θα χαράζουν γραμμή.
  Και αν ο Ψαριανός στη δήλωση του έχει δίκιο, αν λέμε, να είμαστε ξεκάθαροι: η "έμμεση προτροπή σε πράξεις βίας" , όπως το διατυπώνει ο βουλευτής είναι ποινικό αδίκημα.
  Ο Σύριζα επειδή ψηφίστηκε μαζικά από τους πρώην πασόκους νόμισε πως κρατώντας την δική του συνταγή(λαικισμός-παροχολογία- εθνομηδενισμός-χάδι στην κουκουλοφόρικη βία) και προσθέτοντας την συνομοσιολογική υστερία/μόδα της εποχής( "τοκογλύφοι", "γουδί", "προδοσία") θα πάει κατά το κοινώς λεγόμενο "καροτσάκι" τους αντιπάλους του. Τί διάλογο να κάνεις πχ εντός ή εκτός κοινοβουλίου με τον απίθανο Τσίπρα ο οποίος αποκαλεί τους αντιπάλους του "μερκελιστές" και δεν ντρέπεται; Ο Σύριζα επέλεξε γήπεδο( το γήπεδο των ακροτήτων) και σε αυτό το γήπεδο θα αντιμετωπιστεί. Και σε αυτό θα ηττηθεί.
  Διότι θα οι αντιπαλοί του θα μιμηθούν την τακτική του. Θα τον χτυπήσουν στο πιο ευαίσθητο σημείο του. Όπως αυτός σπεκουλάρωντας στην κρίση υβρίζει ως προδότες τους αντιπάλους του( διότι αν κάποιος είναι "μερκελιστής" υπηρετεί εν γνώσει του ηγέτη ξένου κράτους), έτσι θα εισπράξει άγρια πολεμική στο σημείο που πονάει: στο χαίδεμα που κάνει στους κουκουλοφόρους και στις θέσεις των διαφόρων ξωτικών τύπου Γαιτάνη/ Θοδωρίδη. Επέλεξε πόλωση ο ΣΥΡΙΖΑ και θα την έχει:
  Η "έμμεση προτροπή σε πράξεις βίας" είναι αδίκημα. Και για τα αδικήματα θέλει σκαμνί.

  • arcane avatar
   arcane @ Kώστας ΜΠ 03/01/2013 19:39:08

   Αξιέπαινη η προσήλωσή σου στη νομιμότητα. Δύο πράγματα χρειάζονται μόνο:
   1. Σύμφωνα με ποιόν νόμο είναι ποινικά κολάσιμος ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ; (Νόμος - άρθρο)
   2. Πόση αξιοπιστία έχει μία κυβέρνηση να επιδιώξει την ποινική δίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιά αδικήματα λόγου, όταν η ίδια αρνείται να διερευνήσει ποινικά κολάσιμες πράξεις τέως Υπουργών που ανήκουν σε πολιτικό κόμμα της σημερινής συγκυβέρνησης;

   • koukoyraka avatar
    koukoyraka @ arcane 03/01/2013 20:21:08

    Να πάει να δουλέψει ο Αλέξης στην εταιρεία του πατέρα του και να αφήσει την πολιτική σε σοβαρούς ανθρώπους. Με τα ταξιδάκια που έκανε τελευταία τον ΓΑΠ που θυμίζει.

   • pythagorean avatar
    pythagorean @ arcane 03/01/2013 20:26:18

    Οι κουκούλες πέφτουν και αποκαλύπτεται ΣΥΡΙΖΑ

   • Αιρετικος avatar
    Αιρετικος @ arcane 03/01/2013 22:33:05

    Τετοια τουβλα σαν και σενα που κανουν τετοιες ηλιθιες ερωτησεις και συγκρισεις μας φτασαμε εδω.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ arcane 04/01/2013 00:04:01

    Arcane,
    προσήλωση στη νομιμότητα διακύρηξε πρώτος μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του ρηθέντος από τον Ηλία Ηλιού "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα" , το οποίο και επανέλαβε ο Παπδημούλης ως τρόπο πολιτεύεσθαι του Σύριζα. Έκτοτε μας τάραξαν στην υπεράσπιση της παρανομίας: υπεράσπιση καταληψιών, υπεράσπιση πρύτανη Μυλόπουλου, δηλώσεις Παναγούλη, καταψήφιση του διακομματικού ψηφίσματος καταδίκης της βίας κλπ. O λόγος του Σύριζα δεν είναι ποινικά κολάσιμος εν γένει , Arcane. Αυτό έγραψα;
    Έγραψα πως ένας βουλευτής κατηγορεί τον Σύριζα για "προτροπή σε πράξεις βίας". Και αν ο βουλευτής έχει δίκιο, η προτροπή σε πράξεις βίας είναι ποινικά κολάσιμη.
    Επίσης όπως θα ξέρεις οι ενέργειες των κουκουλοφόρων είναι παράνομες και ποινικά κολάσιμες. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε δημοσίως τον Σύριζα πως , επί λέξει, "χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων", δηλαδή παρανόμων.
    Σου απαντώ λοιπόν, χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να είναι αυτή η ουσία( αλλά μια που ρώτησες) πως στο άρθρο 184 του 60υ κεφαλαίου του ΠΚ (δεύτερο βιβλίο)αναφέρεται "όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος η πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών". Βουλευτής λοιπόν καταγγέλει για "έμμεση προτροπή σε πράξης βίας" και αρχηγός αριστερού κόμματος πως "ο Σύριζα χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων". Αν λοιπόν θέλει ο Παπαδημούλης να τους "ταράξει στη νομιμότητα" να είναι έτοιμοι να δεχθούν - στο γήπεδο της ακρότητας που διάλεξαν- να το ερευνήσουμε το θέμα. Αφού το θέλουν έτσι το χορό να χορέψουμε έτσι. Αλλά θα χορέψουν και αυτοί.
    Επί της ουσίας:
    - πως σου φαίνονται οι δηλώσεις Σκουρλέτη για την ΑΣΟΕΕ;
    - πως σου φαίνεται η στάση του ΣΎΡΙΖΑ για την βίλα Αμαλία; "Κοινωνικό και πολιτιστικό" χώρο βάφτιζουν την παράνομη κατάληψη που ο εισαγγελέας διέταξε την είσοδο της Αστυνομίας. Έτσι θα μας "ταράξουν στη νομιμότητα" ; Με αριστερίστικη αλλυλεγγύη στους παρανομούντες τραμπούκους; Παρανομώντας;
    - Και επειδή παρακολουθώ τα σχόλια σου θυμάμαι να γράφεις- και σωστά- για το άρθρο - όνειδος του Νάσου Θοδωρίδη στην Αυγή τα εξής:
    "Αυτή τη φορά ο Θοδωρίδης υποστηρίζει ουσιαστικά την πολιτική της δωσίλογης κυβέρνησης Τσολάκογλου. Αυτό τουλάχιστον είναι γιά την κάθε είδους αριστερά στην Ελλάδα ιεροσυλία. Η μη διαγραφή του και η συνέχιση της αρθρογραφίας του στην Αυγή θα ήταν σκάνδαλο με τα ίδια τα μέτρα της αριστεράς"
    Όπως είδες δεν διαγράφηκε και μάλιστα την έπεσαν και στον Κουρουπλή ( τον διαγραφέντα πάλαι ποτέ για την υπόθεση Στέγγου) που ζήτησε την διαγραφή του. Πώς κρίνεις την μη διαγραφή;

    • arcane avatar
     arcane @ Kώστας ΜΠ 04/01/2013 19:40:48

     Η πρόκληση σε διάπραξη κακουργήματος πρέπει να είναι συγκεκριμένη, τέτοιο πράγμα εγώ δεν έχω δει από κανέναν. Ψαριανός και Παπαρήγα μάλλον βγάζουν πολιτικά απωθημένα. Στα υπόλοιπα, στη ΑΣΟΕΕ βρέθηκε αποθήκη παραεμπορίου, δεν βρέθηκε γιάφκα. Ο Σκουρλέτης απάντησε στις κατηγορίες περί γιάφκας σωστά. Πάντως κατά τη γνώμη μου σωστά έκανε η αστυνομία που μπήκε γιά να μαζέψει το παραεμπόριο, αλλά το να μιλάμε γιά γιάφκα εκεί μέσα είναι κοροϊδία.
     Γιά τη βίλλα Αμαλία συνεχίζω να θέλω να ξέρω σε ποιόν ανήκει και γιατί έγινε ανεκτή η κατάληψη 22 χρόνια. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες επιφυλάσσομαι να κρίνω.
     Γιά τον Θεοδωρίδη έχεις απόλυτα δίκιο, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει με την περίπτωσή του να υποστηρίζει ταυτόχρονα και την Εθνική Αντίσταση και τον δωσιλογισμό!

   • tarzan avatar
    tarzan @ arcane 04/01/2013 07:46:27

    μπρος γκρεμος (ΣΥΡΙΖΑ) και πισω ρεμα(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ)....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Kώστας ΜΠ 03/01/2013 20:09:15

   Ο Γρηγόρης Ψαριανός σώζει τη χαμένη τιμή της αριστεράς αυτή την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της (ο ΣΥΡΙΖΑ) παραλογίζεται για τα ψηφαλάκια των νέων κουκουλοφόρων, αναρχικών και αριστεριστών.

  • Κυψελιώτης avatar
   Κυψελιώτης @ Kώστας ΜΠ 03/01/2013 20:49:33

   Μιλάει και ο λαθρόλαγνος Ψαριανός για Εθνομηδενισμό.
   Κάνε μας τη χάρη βολεμένε αριστερέ με δεξιά τσέπη.
   Πριν μιλήσεις για Εθνομηδενισμό απίθανε τύπε ρίξε μια ματιά δίπλα σου στη Ρεπούση..

 2. Eεε...ωωωπ avatar
  Eεε...ωωωπ 03/01/2013 19:28:29

  E ..έαν το είπε ο Ψαριανός .....ειναι ακριβώς έτσι!!
  Ο Ψαριανός είνια εκεινος που κάπνισε χασίς μπροστά στο Κοινοβουλιο σε εκμπομπή του Σταυρου Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές" και την άλλη ημέρα αρνηθηκε ότι έκανε κάτι τέτοιο??
  Μιλάμε για το απαυγασμα της σοβαρότητας!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Eεε...ωωωπ 03/01/2013 22:04:06

   Σωστός! Αφού όμως έφτασε ο συγκεκριμένος να αηδιάζει δημοσίως με το σύριζα σκέψου το επίπεδο των συνιστωσών του...

 3. ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ. avatar
  ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ. 03/01/2013 19:59:55

  Το σχόλιο πολύ καλό κ ό,τι πρέπει!
  "Ο λύκος τρίχα αλλάζει,γνώμη δεν αλλάζει". Και όπως λένε κ στο χωριό μου
  "Το γουρούνι το φωναζεις στο μαχτό κ εκείνο πάει στο σκ..τό".
  Εφτασε από το 4%, στο 27% ,λόγω συγκυρίας με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά κ από
  τους παλιούς, αμετανόητους, πρασινοφρουρούς κ νόμισαν ότι πιάσανε το Πάπα
  από ... εκεί που ξέρουμε όλοι! Κ ότι μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα!
  Νομίζουν ότι ο σώφρων Ελληνικός λαός δεν έχει την απαιτούμενη νόηση κ σοφία,
  να τους πάει εκεί που ήσανε κ ότι θα τους κάνει κυβέρνηση.
  Τι να πεί κανείς για το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει κ την απέραντη
  ανοησία τους. Αφού θέλουν για το τόπο μας αστυνόμευση από τους αναρχικούς,
  με συμπαραστάτες τους εγκληματικούς τύπους της λαθρομετανάστευσης...
  Ο Θεός κ ο λαός άς βάλει το χέρι του!!!
  Και τους επικίνδυνους στο πολιτικό περιθώριο που ανήκουν.

 4. dim avatar
  dim 03/01/2013 20:19:20

  Αναμένω με ενδιαφέρον τις επόμενες δημοσκοπήσεις... Αν ο Σύριζα συνεχίσει να παίρνει πάνω από 15% ύστερα από αυτές τις δηλώσεις του Σκουρλέτη, τότε δε πάμε καθόλου καλά ως κοινωνία... Όταν ακους από τα επίσημα χείλη του εκπροσώπου ενός κόμματος, ότι τα εκατοντάδες άδεια μπόυκάλια ήταν για ανακύκλωση και τα κοντάρια ήταν σκουπόξυλα, και όλα ήταν μια χαρά και εντάξει... και μετά πας και δηλώνεις σε δημοσκόπηση ότι θα ψηφίσεις αυτό το κόμμα, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου...

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ dim 03/01/2013 20:38:17

   Ντιμ ο κόσμος αποφασίζει με το αν του βγαίνει ο μήνας, αν μπορεί να φάει, αν και πόσο του κόψανε το μισθό, από πότε έχει να πληρωθεί (μιλάω φυσικά για ΙΥ), για το αν γουργουρίζει η κοιλιά του και αν γουργουρίζει φταίει αυτός που είναι "πάνω". Σκουρλέτηδες και όλος ο άπλυτος συρφετός εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση και μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς να κινδυνεύει να χάσει ψήφους.

   Και βλέποντας αυτές τις μέρες να σκάνε λογαριασμοί ΔΕΗ με κάτι πρωτόγνωρα -για τα δικά μου δεδομένα σίγουρα- νούμερα, με κάτι 80άρες σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ποιες είναι αυτές ρε παιδιά;), κάτι ειδικά τέλη μείωσης ρύπων κλάιν μάιν και 50άρες σε ερτ/δήμους κλπ, χώρια κατανάλωση και χαράτσι (3η από 5 πέντε δόσεις και μετά άντε πάλι από την αρχή) μην περιμένεις οι δηλώσεις του γελοίου αυτού τύπου να παίξουν σοβαρό ρόλο στη γνώμη του κόσμου.

   • dim avatar
    dim @ Βούρδουλας 03/01/2013 20:49:44

    Δηλαδή αν βγει ο Σύριζα θα μπορεί να φάει? Και στα οικονομικά χειρότερα θα είναι τα πράγματα με Σύριζα... Με το κλίμα αβεβαιότητας να επανέρχεται πάνω από την οικονομία, θα φύγουν κι άλλες εταιρίες, θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας, θα μειωθεί ακόμα περίσσότερο η καταναλωση, άρα θα χρειαστούν πάλι επώδυνα μέτρα, και μετά θα λένε όλοι να φύγει ο Σύριζα, και μετά θα μπούμε πάλι σε συζητήσεις για νέες εκλογές, και μετά πάλι θα μειωθεί κι άλλο η κατανάλωση, θα φύγουν κι άλλες εταιρίες κλπ κλπ κλπ...

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ dim 03/01/2013 21:02:28

     Δεν θα διαφωνήσω. Σου είπα απλά πως σκέφτεται ο κόσμος και τι βάζει σε προτεραιότητα. Για τον θυμό του και το ότι είναι σε δυσκολία φταίνε 'αυτοί που είναι στα πράγματα'. Οι δηλώσεις σκουρλέτη, του μπαλάφα και βάλε όποιου άλλου τραγικού θέλεις, περνάνε σε δεύτερη μοίρα, δεν αποτελούν το πρώτο και ουσιαστικό κριτήριο.

     • Μεγάλες στιγμές avatar
      Μεγάλες στιγμές @ Βούρδουλας 03/01/2013 23:37:04

      ετσι ακριβώς,όχι μόνο δεν αποτελούν κριτηριο αλλά αμφιβαλλω αν εστω τις μαθαίνει οτι ειπωθηκαν..
      Η κοινωνική πολιτική θα φερει την πρωτια στις εκλογες όχι οι πολιτικοί διαξιφισμοί

 5. koukoyraka avatar
  koukoyraka 03/01/2013 20:22:57

  Να πάει να δουλέψει στην εταιρεία του πατέρα του και να αφήσει την πολιτική σε σοβαρούς ανθρώπους.Με τα ταξιδάκια που έκανε τελευταία και τις δηλώσεις που κάνει στα ξένα ΜΜΕ μου θυμίζει τον Τζέφρυ-ΓΑΠ.

 6. Νικόλας avatar
  Νικόλας 03/01/2013 20:32:56

  Ποιος νόμος παραβιάζεται με την ύπαρξη κονταριών, αντιασφυξιογόνων μασκών και εύφλεκτου υλικού στην ΑΣΟΕΕ; (επειδή από όσο ξέρω κανένας, ρωτάω μήπως κάνω λάθος). Μην αρχίσει κανένας έξυπνος παρακαλώ να με πρήζει με φράσεις "είσαι συριζαίος και υποστηρίζεις τους αναρχικούς που τα καίνε". Δεν εκφράζω άποψη επί του θέματος (ίσως εκφράσω αργότερα), ερώτηση κάνω.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Νικόλας 03/01/2013 21:04:53

   Μπορεί να μην παραβιάζεται και κανένας νόμος Νικόλα, δεν είμαι νομικός, δεν ξέρω. Κατά τη γνώμη σου όμως, είναι η θέση τους για να βρίσκονται εκεί κοντάρια, μολότοφ και τόξα ;

   • arcane avatar
    arcane @ Βούρδουλας 03/01/2013 22:54:50

    Στο 0:40 η αστυνομία λέει πως εντοπίστηκαν:
    - 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες (το βίντεο όμως δείχνει 11, άρα το βίντεο δείχνει εικόνες άσχετες με την είδηση - οι 6 που βρέθηκαν ίσως να περίσεψαν από διαδήλωση, η κατοχή τους είναι νόμιμη)
    - 40 κοντάρια (χρησιμοποιούνται γιά τα πανώ σε διαδηλώσεις, τα χρησιμοποιημένα παραπετιούνται, κοντάρια λέει η αστυνομία, δεν λέει ρόπαλα)
    - κράνη (πόσα; τι κράνη; μήπως μοτοσυκλέτας, που είναι και υποχρεωτικά από το νόμο;)
    - 50 άδεια μπουκάλια (σε μιά σχολή με χιλιάδες φοιτητές πόσα αναψυκτικά πουλιούνται στο κυλικείο κάθε μέρα;)
    - ραδιοφωνικός σταθμός (εξέπεμπε; σε ποιά συχνότητα; από πότε ξέμεινε αυτό εκεί;)
    Μολότωφ και τόξα κατά την αστυνομία δεν βρέθηκαν, ο δημιουργός του βίντεο βρήκε όμως και τα κόλλησε γιατί έτσι του άρεσε.
    Τελικό συμπέρασμα, βρέθηκε αποθήκη μικροπωλητών, ενώ η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να μας φλομώσει στα ψέμματα. Προσέχετε λιγάκι να φτιάχνετε τα βιντεάκια σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας τουλάχιστον...

    • stamoschios avatar
     stamoschios @ arcane 03/01/2013 23:28:14

     Φίλτατε ARCANE εάν δε αστειεύεσθε να κοιταχθείτε πάραυτα εις τον δέοντα ιατρό.

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ arcane 03/01/2013 23:29:15

     Φίλε μου αφού αυτές οι δικαιολογίες εσένα σου φτάνουν, εμένα μου περισσεύουν ξέρεις. Αλλά σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στον εαυτό μου έχω σταματήσει να τον παραμυθιάζω εδώ και καιρό.

     Κάθισες και μέτρησες και πόσες μάσκες είχε το βίντεο και πόσες λέει η αστυνομία ; Κάποιο ζόρι θα' χες σίγουρα.

     Πάντως να σου πω την αλήθεια, κι εγώ, όταν λέω τη λέξη 'πανεπιστήμιο', αμέσως στο μυαλό μου έρχονται αυτά τα διδακτικά είδη που μου ανέφερες. Δεκάδες μπουκάλια μπύρας, κράνη στιβαγμένα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κοντάρια. Φαντάζομαι κι εσύ, ε ;

    • Μεγάλες στιγμές avatar
     Μεγάλες στιγμές @ arcane 03/01/2013 23:40:42

     Τα επιχειρηματα σας είναι αστεια,η ασυλια σας τελειώνει

    • alex23 avatar
     alex23 @ arcane 04/01/2013 00:12:21

     αφηνω στην φαντασια του καθενος να σκεφτει την αναλυση που θα εκανε ο ΄δικηγορος' των καημενων και παρεξηγημενων αριστερων, αν τα ιδια υλικα ειχαν βρεθει σε σπιτι/γιαφκα χρυσαυγιτων..

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ arcane 04/01/2013 09:45:10

     Ηθελα να ήξερα αν ντρέπεσαι καθόλου που τα γράφεις αυτά τα φτηνά. Πάντως, κράτησέ τα. Αν τα διαβάζεις μετά από χρόνια και εξακολουθείς να πιστεύεις τα ίδια, είσαι για λύπηση....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικόλας 03/01/2013 22:07:05

   Μήπως ίδρυση συμμορίας; Και τι χρειάζονται σε τέτοιο χώρο τέτοια έιδη άλλωστε;

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/01/2013 20:39:37

  Εδώ ορισμένοι σχολιαστές δεν έλεγαν ότι ο Σύριζα θα αλλάξει, θα προσαρμοστεί, κλπ; Είχα γράψει (συγγνώμη αν λιβανίζω τα γένια μου) ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι ακραίοι αριστεριστές, τροτσκιστές, μαοϊστές, πολποτιστές, μπολσεβίκοι και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς και δεν πρόκειται να παραδώσουν την εξουσία του κόμματος μόνο και μόνο επειδή ένα εκατομμύριο πασόκοι μετακόμισαν στον Σύριζα. Για τον Σύριζα, οι πασόκοι και μερικοί δεξιοί που τον ψηφίζουν είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Θυμηθείτε τι έκαναν τα κομμουνιστικά κόμματα στις πρώην ανατολικές χώρες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συμμάχησαν με αγροτικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, για να τα εξοντώσουν στη συνέχεια...
  Οι χτεσινές δηλώσεις του αριστεριστή Σκουρλέτη το αποδεικνύουν...
  Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ξεβρακώνονται ανερυθρίαστα: Λένε φόρα-παρτίδα, "είμαστε το πολιτικό προσωπείο της αναρχίας και της τρομοκρατίας". Ποτέ άλλοτε αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε τολμήσει τόσο ανοιχτά να φανεί ότι είναι το πολιτικό φύλλο συκής της αριστερίστικης τρομοκρατίας και του κοινού ποινικού εγκλήματος. Κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας.

  • Karenin avatar
   Karenin @ ΒΙΣ 03/01/2013 21:45:10

   Επειδή είσαι απαράδεκτα υπερβολικός στην κριτική σου, μια αστυνομική επιχείρηση επιπέδου τοπικού συνοικιακού τμήματος με ευρήματα 16 σάκους εμπορευμάτων και κάποια μπουκάλια μπύρας και κοντάρια είναι λόγος να διακόπτει ο Δένδιας τις διακοπές και να επιστρέφει Αθήνα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις; Τους μπαχαλάκηδες, οταν πάψουν να τους είναι χρήσιμοι, ότι ώρα θέλουν τους μπουζουριάζουν. Με τους καθώς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.
   Παρεπιπτόντως, για το αγαπημένο σου θέμα τους λαθρομετανάστες, ο ξένιος φαίνεται να τελειώνει με 60.000 ελέχους εκ των οποίων μόνο οι 4.500 δεν είχαν χαρτιά. Οι παράνομοι ήταν δηλ. το 8% μόνο.

   • dim avatar
    dim @ Karenin 03/01/2013 22:37:02

    Φαντάσου λοιπόν πόσο "αποτελεσματικά" έχουν κάνει τη δουλειά τους όλοι αυτοί οι δικηγόροι του Σύριζα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την εκδοση όλων των απαραίτητων χαρτιών για να έχουν νόμιμη προσωρινή άδεια όλοι αυτοί που έχουν εισβάλλει παράνομα στη χώρα μας, και που ο Σύριζα τους υπερασπίζεται και έχει το όραμα της πλήρους ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία...

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ dim 03/01/2013 23:23:58

     μηπως dim βασικά φταίνε τα συνεταιρακια μας οι πασόκοι με τον νόμο που εβγαλαν? πότε θα καταργηθεί αυτό το έκτρωμα?
     δικαιολογίες του στυλ '' δεν μπορούμε να πάμε κόντρα επειδή θα πέσει η κυβέρνηση ΄΄ είναι γελοίες για εμένα: οι τελευταίοι που θέλουν εκλογες είναι τα δυο συνεταιράκια μας
     περιμένουμε την προεκλογική υπόσχεση πρόεδρε για κατάργηση

    • κανενας avatar
     κανενας @ dim 04/01/2013 02:00:28

     οι δικηγοροι στη πλειοψηφια τους παιρνουν μιζες και βγαζουν φραγκα απο μεταναστες...τωρα αν ειναι και αριστεροι δεν μου φαινεται περιεργο

   • WETZEL PRETZEL avatar
    WETZEL PRETZEL @ Karenin 03/01/2013 22:45:34

    Aννα Καρενινα αυτα που λες ειναι επιχειρηματα η προσπαθεις να βαλεις αυτογκολ γλυκια μου?

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Karenin 04/01/2013 09:49:11

    Εχω γράψει και άλλη φορά σε σας τους φίλους του ισλαμοφασισμού (κόκκινος και ισλαμικός ολοκληρωτισμός χέρι-χέρι) ότι οι νομιμοποιηθέντες νομιμοποιήθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με κυκλώματα δικηγόρων και με κυκλώματα αστυνομικών και με κυκλώματα αριστερίστικα (βλέπε το γνωστό "Δίκτυο" και τον Ανταρσύα, κλπ). Γνωρίζω συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως γνωρίζω και άτομα που εργάζονταν σε τέτοια δικηγορικά γραφεία, αλλά και έχω και στενό συγγενικό μου πρόσωπο σε αρκετά υψηλή θέση στην Εισαγγελία. Ο Ξένιος Ζευς απέδειξε πόσο διάτρητο είναι το σύστημα παροχής ασύλου και νομιμοποίησης. Πλήρωναν και έπαιρναν άσυλο άνθρωποι από μη εμπόλεμες χώρες. Για εμένα, όλοι αυτοί εξακολουθούν να είναι λαθρομετανάστες και εισβολείς. Και θέλω να αντιμετωπίζονται έτσι από το Κράτος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 03/01/2013 22:04:35

   Ακριβώς έτσι!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 03/01/2013 22:07:29

   Πες τα!

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2013 01:13:12

  Λιλή Ζωγράφου: «Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων
  (απόσπασμα από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη», εκδόσεις Αλεξάνδρεια 1998)

  Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

  Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.

  Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.

  Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας. Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μάς δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ’ έναν πάγκο ή σ’ ένα κρεβάτι, να μάς φτύσει, να μάς μαστιγώσει, να μάς βιάσει.

  Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το “χάσμα των γενιών” που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά-καταδότες του Χίτλερ, ως την κατάργηση της οικογένειας.

  Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί. Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες.

  Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η συνταγή είναι πια κοινή: Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ’ αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί.

  Το πιθανότερο είναι να συνηθίσει και να ζήσει εξουδετερωμένος από τριάντα μέχρι σαράντα χρόνια, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν, τα πράματα πάνε γρηγορότερα, η συνταγή τροποποιήθηκε. Πάρτε τα κλειδιά από τον αλήτη, δώστε τα στον παλιό κυβερνήτη και στείλτε τον να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες. Ο λαός θα του γλείφει τα χέρια, βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή του.

  Γι’ αυτό και μεις, τα σύγχρονα πειραματόζωα, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο π.Χ., που θα σημαίνει τώρα πια “προ Χούντας”, και μ.Χ., “μετά τη Χούντα”. Γιατί το πείραμα πέτυχε και δεν πρέπει να το λησμονούμε ούτε στιγμή. Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.»

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ η Dimi 04/01/2013 01:39:59

   +1000

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ roadrunner 04/01/2013 08:57:13

    @roadrunner, σ' ευχαριστώ και πολλές ευχές για τη νέα χρονιά. Η Λιλή Ζωγράφου, η λάτρης του Ελύτη, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ η Dimi 05/01/2013 01:16:03

     Ετσι ακριβώς Dimi. Χρόνια πολλά και από εμένα!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ η Dimi 04/01/2013 15:45:48

   Aπλά, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!!!!!

 9. κανενας avatar
  κανενας 04/01/2013 02:06:29

  αγαπητη Dimi
  http://www.youtube.com/watch?v=E3sO5i9XfFg

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ κανενας 04/01/2013 09:02:43

   Πικρές, ενοχλητικές για το σύστημα αλήθειες πάντα έλεγε η αδικοχαμένη Κατερίνα.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/01/2013 09:37:33

  Δεν υπαρχει πανεπιστημιακο ασυλο λεμε.Εχει καταργηθει.Ο Δενδιας ηλθε για το λογο αυτο ,απο φοβο μην υπαρξουν "πολιτικες" περιπλοκες απο καποιους που νομιζουν οτι υπαρχει.
  Πρεπει να αναγγελθουν συχνες περιπολιες αστυνομιας στα πανεπιστημια χωρις κανενα εισαγγελεα για να συνηθιζουν ολοι.Ειναι ενας κοινος χωρος οπως μια πλατεια.

 11. καπα κλοκ avatar
  καπα κλοκ 04/01/2013 09:54:55

  Τους πακιστανους λαθρεμπορους που εδειραν μαζι με τα συριζοπαιδα τους αστυνομικους θα τους συλαβουν; θα συνεχισουν να επιτρεπουν την διακινηση λαθραιων τσιγαρων; ο ΣΥΡΙΖΑ τι λεει; ποτε θα ερθει η ωρα για τους μαυρους διακινητες ναρκωτικων στην Πανεπιστημιου στην Κανιγγος και γενικα στο κεντρο; ο ΣΥΡΙΖΑ τι λεει; ΝΤΡΟΠΗ αριστεροτεμπελοκακομοιρηδες.

 12. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 04/01/2013 12:33:55

  Αν είχαμε κράτος και δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κηρυχθεί παράνομο κόμμα απο το συνταγματικό δικαστήριο που θα υπήρχε, λόγω παράβασης του συντάγματος και του ποινικού κώδικα, κάλεσμα σε εξέγερση, χρήση ένοπλης βίας (οι μολότωφ, οι στρατιωτικές σφενδόνες με μεταλλικά σφαιρίδια, οι πολεμικές αντιασφυξιογόνες μάσκες, οι σιδηρολοστοί είναι όπλα και σύνεργα ωμής βίας).
  ΔΕΝ διαφέρει σε τίποτα απο τα SS του Χίτλερ και τα τάγματα εφόδου που διέθετε για να τρομοκρατεί τον λαό.
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το κράτος μας έχουν δικαίωμα να αμυνθούν απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό κόκκινο ή ισλαμοφασιστικό.
  Η άνοδος εκλογικά του άθλιου αυτού υποκόμματος δείχνει την απελπισία και την θολούρα που υπάρχει στο μυαλό του Έλληνα (για να κρατήσει δήθεν τα προνόμια του πουλάει την ταυτότητά του και την δουλειά και την ζωή του τελικά στους λαθρολάγνους δημαγωγούς)

 13. ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ 04/01/2013 15:32:27

  Οι δηλώσεις στελεχών,βουλευτών κ εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται
  ακάθεκτες κ κατά ριπάς κ μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια ότι αυτά που έχουν κ στο σπίτι τους- μάσκες,μπουκάλια κ ρόπαλα- έχουν πάνω τους,δίκην κατοχύρωσης πνευματικής Ιδιοκτησίας,τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Αφού λοιπόν είναι πεντακάθαρο ότι είναι ιδεολογικα υπέρ της βίας,της ανομίας κ της επαναστατικής λογικής για τη κατάληψη της εξουσίας, πρέπει να παραιτηθούν
  επίσημα από τη νόμιμη-μέσω εκλογών κ της ψηφου του Ελληνικου λαου-διεκδίκησης της. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουν κ τότε θα επανέλθουν
  στα περιθωριακά ποσοστά τους. Σε αυτά που τους αναλογούν...Εκεί που ανήκουν!!!

 14. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 05/01/2013 18:52:28

  ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ, ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΧΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟΙ "ΣΤΥΛ ΕΚΟΦ" ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ....;;;;

  ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ...;

  ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..;
  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...; ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...; ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ..; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ 3% ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.