#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Να προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη σύγκρουση… με αίματα"

[caption id="attachment_117149" align="alignnone" width="600" caption="Εικόνα από τα επεισόδια στο Λονδίνο"][/caption]

...Η αλήθεια είναι πως ο Ομπάμα ξεπουλήθηκε. Πρόδωσε ακόμη και το φιλελεύθερο  κομμάτι του κόμματός του, βγάζοντας στο σφυρί τα όποια απομεινάρια του διχτύου κοινωνικής ασφάλισης του New Deal είχαν απομείνει, σε μια προσπάθειά του να γίνει αρεστός σε ένα υποτιθέμενο κέντρο, και να πετύχει πάση θυσία την επανεκλογή του.

Το αποτέλεσμα είναι πως, όπως οι Φοίνικες της Παλαιάς Διαθήκης, έτσι και οι Αμερικανοί θα θυσιάσουν τα παιδιά τους (και τους δασκάλους των παιδιών τους) στον σύγχρονο Μολώχ του ελλείμματος. Η σφαγή στον δημόσιο τομέα, μαζί με τις δραστικές περικοπές και καταργήσεις των επιδομάτων ανεργίας, θα πολλαπλασιάσουν την εξαθλίωση και την ανεργία.

Ας μη ξεχνάμε πως ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου οι Αμερικάνοι είναι οι τελικοί καταναλωτές, και το δολάριο συνεχίζει να αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο για την υπεραξία που παράγει ο πλανήτης. Η νέα ύφεση, την οποία σχεδιάζουν τόσο προσεχτικά οι Ρεπουμπλικάνοι, θα θέσει υπό αμφισβήτηση τους τρεις βασικούς πυλώνες του σύγχρονου κόσμου, που ήδη ξεθεμελιώνονται: Την αμερικανική  κατανάλωση, την ευρωπαϊκή σταθερότητα, και την κινεζική ανάπτυξη.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ΕΕ αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί μια ένωση μεγάλων τραπεζών, και  μεγάλων δανειστών, που έχουν βάλει σκοπό να πείσουν τους Έλληνες να εκποιήσουν τον Παρθενώνα, και τους Ιρλανδούς να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός του Keynes για να ξέρει πως αν αυτό συμβεί, ο άνεμος απλά θα πνέει ισχυρότερος, και ψυχρότερος. Αν οι γερμανικές θέσεις απασχόλησης είναι ακόμη ασφαλείς, αυτό οφείλεται απλά στο ότι οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Βραζιλιάνοι, και οι Ινδοί συνεχίζουν ακόμη να αγοράζουν γερμανικά μηχανήματα και Μερσεντές.

Προς το παρόν, η Κίνα στηρίζει τον κόσμο. Το ερώτημα είναι: Ως πότε; Επισήμως, η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας ιστορικής μετάβασης από εξαγωγική οικονομία σε καταναλωτική. Ο τελικός σκοπός αυτής της μετάβασης είναι να μετατραπεί ο μέσος Κινέζος σε έναν ακόμη εποχούμενο των προαστίων, και να διαρραγούν οι αρρωστημένοι δεσμοί εξάρτησης της κινεζικής ανάπτυξης με το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο πρέπει να χρηματοδοτεί το Πεκίνο έτσι ώστε να μην υποτιμάται το γιουάν.

Δυστυχώς για τους Κινέζους, και ίσως και για τον υπόλοιπο κόσμο, η σχεδιαζόμενη καταναλωτική άνθηση της Κίνας, αρχίζει αργά αλλά σταθερά, να μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη φούσκα ακινήτων. Η Κίνα κόλλησε τον ιό του Ντουμπάι, και η κάθε πόλη με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους (πάνω από 160 πόλεις) ονειρεύεται ουρανοξύστες και σούπερ θηριώδη εμπορικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από ένα απέραντο όργιο υπερβολικών κατασκευών.

Παρά τους καθησυχασμούς από πλευράς των επιτηρητών μανδαρίνων του Πεκίνου, που ελέγχουν στενά το οικονομικό σύστημα, η Κίνα δείχνει να λειτουργεί πιο «μαφιόζικα», με ένα στυλ όπου οι τοπικοί πολιτικοί και κομματάρχες είναι σε αγαστή συνεργασία με τους εργολάβους, κλείνοντας μυστικές συμφωνίες με τις τεράστιες κρατικές τράπεζες. Στην ουσία, αυτό που γίνεται είναι ότι υπάρχει ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα, μέσα από το οποίο οι μεγάλες τράπεζες μεταφέρουν δάνεια από τα βιβλία τους σε εταιρίες μαϊμού, αποφεύγοντας τα επίσημα όρια συνολικού δανεισμού.

Τη περασμένη εβδομάδα, η Moody’s Business Service ανέφερε πως το κινεζικό τραπεζικό σύστημα κρύβει $ 0.5 τρισεκατομμύρια σε προβληματικά δάνεια, κυρίως προς αχρείαστα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας άλλος οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε πως τα δάνεια αυτού του είδους αποτελούν το 30% των τραπεζικών φακέλων.

Εν τω μεταξύ, η κερδοσκοπία των ακινήτων ρουφά τις καταθέσεις των κινεζικών νοικοκυριών, αφού οι περισσότερες αστικές οικογένειες σπεύδουν να επενδύσουν σε κατοικίες, μια και  οι τιμές των ακινήτων συνεχώς αυξάνονται (σας θυμίζει κάτι αυτό;). Σύμφωνα με το Business Week, οι επενδύσεις σε κατοικίες αντιστοιχούν στο 9% του κινεζικού ΑΕΠ, ενώ ήταν μόλις 3.4% το 2003.

Θα δούμε λοιπόν μια επανάληψη της Lehman Brothers από την China Construction Bank; Ποιος ξέρει; Πάντως είναι πολύ περίεργο το γεγονός, ότι κάποιοι, κατά τα άλλα συντηρητικοί, έχουν πιστέψει πως η κινεζική κομμουνιστική ηγεσία έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας κίνησης, δημιουργώντας μια οικονομία αγοράς που δεν υπόκειται σε οικονομικούς κύκλους, και σε κερδοσκοπικές μανίες.

Αν η Κίνα προσγειωθεί ανώμαλα, θα συμπαρασύρει και τους προμηθευτές της όπως είναι η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, και η Ιαπωνία που βρίσκεται σε τρομερή ύφεση εξαιτίας των καταστροφών που αντιμετώπισε και που  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τριγμούς της αγοράς.

Ακόμη και η αραβική άνοιξη μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε χειμώνα, αν οι νέες κυβερνήσεις δεν μπορέσουν να αναπτύξουν την απασχόληση και να περιορίσουν την αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Καθώς τα τρία μεγάλα οικονομικά μπλοκ του πλανήτη οδεύουν προς μια ταυτόχρονη κρίση, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη σύγκρουση… με αίματα.

 http://www.thenation.com/article/162291/what-happens-when-three-sputtering-economies-collide

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 09/08/2011 14:23:53

  Πριν 5' έβλεπα τον ηγέτης της Σκότλαντ Γυαρντ και θυμήθηκα πως πριν ενα μήνα οι "μεγάλη" Βρετανία ταράσσονταν απο το Σκάνδαλο Μέρντοχ !!!

  Τί ωραία που ξεχνιέται απλά και μόνο με την ανυπαρξία των αρχών σε όσα γίνονται...

  Ίσως...

 2. Απορία avatar
  Απορία 09/08/2011 14:49:26

  Αυτά γίνονται όταν οι τραπεζίτες προσλαμβάνουν επικοινωνιακά παιδαρέλια για πρωθυπουργούς για να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα τους σε μια ήδη συμπιεσμένη οικονομικά και πολιτισμικά κοινωνία.

  Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/08/2011 14:59:54

  Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικά τρομακτική. Μεγάλο μέρος του πλανήτη βρίσκεται ταυτόχρονα σε κρίση και αναταραχή. Είναι γεγονός ότι μετά απο μεγάλες οικονομικές κρίσεις ακολουθουν οι αντίστοιχες κοινωνικές και μετά πόλεμοι.
  Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, έχω αρχίσει τελευταία να λαμβάνω στα σοβαρά αυτά που έλεγε πχ ο Παϊσιος για το τι πρόκειται να συμβει στο κοντινό μέλλον.
  Στην περιοχή μας έχουμε και μία τουρκία που την είδε υπερδύναμη και αποφάσισε ότι δεν έχει ανάγκη τους εβραίους και τους αμερικάνους! Μία τουρκία που ίσως η άνοδός της να προκαλέσει και τον φθόνο της Ρωσσίας, μιας χώρας που λόγω της δημογραφικής κατάρρευσης που αντιμετωπίζει δεν πρόκειται να συνεχίσει να ανεβαίνει το ίδιο γρήγορα με την τουρκία και ίσως αποφασίσει να κάνει κάτι πριν είναι αργά...
  Θα δούμε.

 4. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 09/08/2011 15:29:51

  Αν υπηρχε πραγματικα κυβερνηση Ελληνικων συμφεροντων στην ερημη την χωρα μας θα επρεπε αμεσως να εκδωσει ταξειδιωτικη οδηγια αποφυγης επισκεψεως στην Αγγλια και ιδιαιτερως στο Λονδινο..... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ 'ΣΥΜΜΑΧΟΥ' ΧΩΡΑΣ , δηλαδη της νησου των ΗΛΙΘΙΩΝ...

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -αλλα και δημοσιευματα- ΔΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2012..... ετσι δεν μας εκαναν αυτοι για 2 (δυο) γκαζακια τοτε εξω απο το ΑΤ Καλλιθεας ? Γιατι εμεις μια ζωη να ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες , ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ... αλλωστε ακομη και τωρα στην κριση που περναμε Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ αρνηθηκε να μας συνδραμει και συμβουλευε την ΕΕ να μας αφησει να καταρρευσουμε... η μας αποκαλει ο μιγακι κουνιστος ηγετης της ωσ 'πρωην οθωμανικη κτηση' κατα το πως αποκαλουμε εμεις την ΠΓΔΜ (πουγουδουμου) ..

  Κανενας ΕΛΛΗΝΑΣ , κανενας ΑΝΔΡΑΣ σε κυβερνητικο θωκο ?

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Νικηφoρος Φωκας 10/08/2011 10:11:34

   Νικηφόρε Φωκά Φυσικά και δεν υπάρχει κανένας Έλληνας σ' αυτήν ή και σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι όλοι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων, θυμάσαι από την ιστορία, ο τάδε ήταν αγγλόφιλος, ο δείνα γερμανόφιλος και ο τρίτος αμερικανάκι... Θυμάσαι πουθενά κανέναν φιλέλληνα εκτός από τον Μπάϋρον?
   Όσο ακολουθούμε τους προβαλλόμενους απο τα ΜΜΕ "πολιτικούς", τόσο θα πνίγουμε τους φιλέλληνες έλληνες... Δες απλά μετά τον ΓΑΠ, ΛΑΟΣ, Σαμαρά ποιόν προβάλλουν (ειδικά η ΝΕΤ και το MEGA), την Παπαρήγα.... Είναι για γέλια αυτή η χώρα ρε παιδιά!!!

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/08/2011 16:27:53

  …Η αλήθεια είναι πως ο Ομπάμα ξεπουλήθηκε. Πρόδωσε ακόμη και το φιλελεύθερο κομμάτι του κόμματός του, βγάζοντας στο σφυρί τα όποια απομεινάρια του διχτύου κοινωνικής ασφάλισης του New Deal είχαν απομείνει, σε μια προσπάθειά του να γίνει αρεστός σε ένα υποτιθέμενο κέντρο, και να πετύχει πάση θυσία την επανεκλογή του.

  Aπεναντίας, αν ο Ομπάμα μειώνει το κράτος πρόνοιας τότε είναι γνήσιος φιλελεύθερος. Διαβάστε λίγη ιστορία του 18ου-19ου-αρχών 20ού αιώνα να δείτε τι είναι ο φιλελευθερισμός και μάθετε επιτέλους τα βασικά πιστεύω του. Ως πότε θα χάφτουμε το παραμύθι ότι ο ένας πρόδωσε το σοσιαλισμό, ο άλλος το φιλελευθερισμό και για αυτό υποφέρουμε, ότι αν τηρούσαν τις θρησκείες τους πιο πιστά θα ήμασταν καλά; Τις τηρούν, για αυτό είμαστε χάλια. Αυτές οι ιδεολογίες είναι σάπιες και πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια. Σε μερικούς αιώνες ίσως το καταλάβουμε.

 6. filippos polydroso athinas avatar
  filippos polydroso athinas 09/08/2011 18:34:40

  Einai poly vasiko na katanoisoume oti to xaos einai ypokinoumeno. Katholou den exei xathei h mpala aderfia, ola pane kat'eyxhn gia aytous pou to organwnoun pampola xronia twra. Thymithite, PROBLEM-REACTION-SOLUTION einai h agia triada twn masonwn kai oso esy ki esy ki esy fovasai, aytoi trivoun ta xeria tous. Alla to paixnidi den exei teleiwsei opws nomizoun kai akoma yparxei fws, arkei na afypnistei to anthrwpino pnevma

 7. Krax avatar
  Krax 10/08/2011 18:41:03

  “Να προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη σύγκρουση… με αίματα”
  Με το καλο να το περάσουμε κι αυτό, γιατί δεν γίνετε αλλιώς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.