#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2012 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μόνον η καταστροφή του κόσμου που προφήτευσαν οι Μάγια θα μας σώσει”Απολαυστικός Wolfgang Münchau, στον Spiegel σήμερα:

"Τι θα συνέβαινε άραγε, άν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πίστευε πραγματικά ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα συμβεί το τέλος του κόσμου, όπως – υποτίθεται – προφήτευσαν οι ιερείς των Μάγια;

Αυτή η πίστη θα είχε τεράστιες οικονομικές συνέπειες και μάλιστα θετικές.

Κανένας δεν θα σκοτιζόταν για τα δεκαετή ομόλογα της Ισπανίας, αφού κανένα ομόλογο δεν θα προλάβαινε να “κουρευτεί”. Η παγκόσμια κρίση χρέους θα τέλειωνε μονομιάς, και ως συνέπεια θα σωζόταν και το Ευρώ. Η Angela Merkel θα έβγαινε στην TV και θα μας έλεγε ότι “στην πολιτική της κατά της κρίσης χρωστούμε αυτό το θαύμα”.

Ταυτόχρονα θα είχαμε το μεγαλύτερο οικονομικό “μπούμ” όλων των εποχών. Οι τράπεζες θα χορηγούσαν πάλι πιστώσεις. Κανείς δεν θα σκοτιζόταν για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των χρεών ή για την επάρκεια των τραπεζικών ιδίων κεφαλαίων. Όλος ο κόσμος θα έτρεχε να ψωνίσει μέχρι τελικής πτώσεως. Στην Κίνα θα μετέτρεπαν επιτέλους τις επενδύσεις σε ιδιωτική κατανάλωση. Ακόμη και οι τόσο συντηρητικοί – υποτίθεται – Γερμανοί καταναλωτές, θα έτρεχαν ασυγκράτητοι και μέσα σε λίγες μέρες θα άδειαζαν όλα τα ράφια του Media Markt.

Από τον αρνητικό φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η Νότια Ευρώπη, θα γεννιόταν μια αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη και επιτόκια που πέφτουν. Και η Merkel θα προσποιηθεί ότι όλα αυτά τα είχε στήσει με ακρίβεια και ευφυΐα, και θα μας έπειθε τόσο, ώστε θα κέρδιζε τις Βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο 2013 με απόλυτη πλειοψηφία.

Η προφητευμένη καταστροφή του κόσμου είναι η ιδεώδης λύση για την κρίση του Ευρώ, με δύο προϋποθέσεις: Αρκεί να την πιστέψει ένας επαρκώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αρκεί βέβαια να μην συμβεί πραγματικά. Πιθανότατα η υπόθεση αυτή θα αποτύχει σε μία από τις δυο αυτές προϋποθέσεις.

Όμως, από την άλλη πλευρά, ένας επαρκώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει σε ένα ακόμη πιό μυστήριο παραμύθι – συγκεκριμένα ότι μεγάλες χώρες μπορούν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους μέσω λιτότητας. Έτσι ακόμη και το σχέδιο με την προφητευμένη καταστροφή του κόσμου, ίσως δεν είναι και τόσο παράλογο όσο φαίνεται “.

Ο Θείος

http://www.spiegel.de/

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/08/2012 14:33:29

  Ρε Θείε, λες τελικά όλοι αυτοί που δεν κάνουν δηλώσεις, και δεν πληρώνουν φόρους να μην είναι αντιεξουσιαστές, συριζαίοι, δραχμολάγνοι, ή απλά ζαμανφουτίστες, αλλά εμβριθείς μελετητές των Μάγιας, της Αποκάλυψης, και των Ανουνάκι;
  Ο καιρός γαρ εγγύς!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 01/08/2012 14:46:05

   Θα έπρεπε να πληρώνουν. Για να παραδώσουν καθαρή ψυχή στις 21 Δεκεμβρίου, ρε γμτο.
   Μετανοείτε αδελφοί, ήγγικεν γάρ η Συντέλεια...

   • factorx avatar
    factorx @ Ο Θείος 01/08/2012 14:46:56

    Θείε, δεν παίζεσαι !!!!

 2. Εύα avatar
  Εύα 01/08/2012 14:56:58

  Πάντως, η τελευταία παράγραφος είναι καθ' όλα πραγματική...

 3. Giorikas avatar
  Giorikas 01/08/2012 15:03:25

  Όχι θείος αλλά Θεός!
  Προσκυνώ...

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/08/2012 15:15:41

  Ἄν Θεῖε,πίστευαν πραγματικά οἱ ἄνθρωποι στίς προφητεῖες τῶν Μαγιάδων γιά τό πανηγύρι στίς 21 τοῦ Δεκέμβρη(ὄχι ὅτι δέν ὑπάρχουν πολλοί πού τά πιστεύουν),καί γινόταν αὐτό τό οἰκονομικό μπούμ πού λές,τότε θά ἀκολουθοῦσε τό Bing Bang πού θά τ' ἄκουγαν μέχρι κι οἱ γιαγιάδες τῶν Μαγιάδων...

 5. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 01/08/2012 15:33:02

  Και γιατί όχι δηλαδή; Αφού το πράγμα πληροί ήδη όλες τις προϋποθέσεις. Σεχταριστές ηγέτες , σαλταρισμένο ποίμνιο, μέχρι και (σχεδόν μαζικές) αυτοκτονίες έχουμε. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξαν οι παράφρονες του Heaven's Gate στο Σαν Ντιέγκο το ΄97: Η, οικονομική πια, αυτοανακύκλωση του πλανήτη πλησιάζει, μαζί και η ώρα για το μεγάλο ταξίδι…

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/08/2012 15:35:02

  Κι ο Βενιζέλος; Τι θα κάνει ο Βενιζέλος; Θα καταγγείλει ότι η συντέλεια του κόσμου είναι αντισυνταγματική και ότι ο ίδιος έχει αναλάβει δυσανάλογο πολιτικό κόστος; Γιατί παίζετε έτσι με τα όνειρα των ανθρώπων;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/08/2012 15:45:57

   Άλλοι Συνταγματολόγοι (ποτέ δεν ομονοούν αυτοί !) προτείνουν ειδική αναθεώρηση του Συντάγματος.
   Δεν γίνεται σύγχρονο Σύνταγμα προηγμένης χώρας να μην προβλέπει τι γίνεται σε περιπτώσεις Συντέλειας!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/08/2012 16:01:41

   Ο Βενιζέλος είναι το Plan B για να έρθει η συντέλεια του κόσμου, εάν δεν το πετύχουν οι Μάγιας.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 01/08/2012 20:10:06

    Ο Βενιζέλος μάλλον είναι επιζών αρχιερέας των Μάγια!...
    Για να επαληθευτεί η Προφητεία...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/08/2012 20:27:59

     Συκοφαντίες. Ο Μπένυ είναι γνήσιος Αζτέκος.

 7. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 01/08/2012 15:37:14

  Θείε εισάγεις κοινά δαιμόνια...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ορεσείβιος 01/08/2012 15:53:48

   Ειλικρινά, δεν φταίω! Μην πυροβολείτε τον μεταφραστή!
   Με έβαλε σε πειρασμό πάντως, ο Μύνχάου των FT - Spiegel σήμερα "το φέρνει" κάπως πρός Μύνχάουζεν !!!

 8. DebbyTant avatar
  DebbyTant 01/08/2012 15:50:36

  Ο Παραδεισος μπορει να περιμενει λιγο .....οσο εμεις ζουμε τα μεγαλα πεπρωμενα μας στη γη.
  --τι απεγινε η υποθεση σορος φερειρα? Αυτος γελασε την γυναικα του Την Ελλαδα θα σωσει ?

 9. anideos avatar
  anideos 01/08/2012 16:47:05

  Εγω παντος αν πιστευα στην προφητια των Μαγια μονο για την οικονομια και για τη δουλεια δεν θα νοιαζομουνα.

 10. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 01/08/2012 17:16:36

  Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η μεγάλη τραγουδίστρια χτυπήθηκε για δεύτερη φορά από τη μοίρα!
  Ώρες αγωνίας έζησε η ¨Μάγια ¨ Μελάγια

  Η φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα της τηλεόρασης εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το σπίτι με αποτέλεσμα η ίδια να διασχίσει τις φλόγες προκειμένου να βγει στο δρόμο!
  Τυχαίο ? δεν νομίζω !!!

 11. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 01/08/2012 18:14:18

  Βολιβία: Εκδίωξη της Coca Cola από την χώρα

  Πράγματι, η Βολιβία θα είναι μια καλύτερη χώρα χωρίς την Coca Cola και τα McDonald ‘s.

  Αυτά τα σκουπίδια δεν θα καταναλώνονται, τουλάχιστον όχι σε αυτή την χώρα που ξεκινάει στις εορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσει το τέλος του καπιταλισμού και την αρχή της «κουλτούρας της ζωής.”…


  “Η 21η Δεκεμβρίου 2012 είναι το τέλος του εγωισμού, της διαίρεσης. Το Δεκέμβριο του 21 πρέπει να είναι το τέλος της Coca Cola, και η αρχή της mocochinche (αναψυκτικό ροδάκινο), ” δήλωσε ο Choquehuanca είπε σε μια τελετή μαζί με τον Μοράλες απευθυνόμενος στον λαό της Copacabana, η οποία βρίσκεται στις όχθες της λίμνης και συνορεύει με το Περού.

  “Είναι το τέλος του καπιταλισμού και η αρχή του κοινοτισμού,” τόνισε, επισημαίνοντας ότι σήμερα ζουμε στην εποχή του σκότους, του ατομικισμού και της διαίρεσης. Ωστόσο, δήλωσε, μετά από αυτό οι Ινδιάνοι πρέπει να προάγουν την αγάπη και την αρμονική ζωή με την φύση.
  Η Βολιβία εκδιώκει από τον ερχόμενο Δεκέμβρη την coca cola.

  Οι ημέρες της Coca-Cola είναι μετρημένες στη Βολιβία

  Είναι μια απόφαση που προφανώς έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν την κάνει να είναι λιγότερο θαυμαστή, η Coca Cola θα εκδιωχτεί από τη Βολιβία από την επόμενη της 21 Δεκεμβρίου του 2012. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βολιβίας Ντέιβιντ Choquehuanca, αυτή η αποφασιστικότητα θα είναι σε αρμονία με το “τέλος” του ημερολογίου των Μάγιας, και θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για να σηματοδοτήσει το τέλος του καπιταλισμού και την αρχή της “κουλτούρας της ζωής”. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο θερινό ηλιοστάσιο (νότιο ημισφαίριο) στο Isla del Sol, που βρίσκεται στη λίμνη Τιτικάκα.

  “Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 είναι το τέλος του εγωισμού, της διαίρεσης. Στις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να είναι το τέλος της Coca Cola, και η αρχή της mocochinche (αναψυκτικό ροδάκινο),”. “Οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται μετά από 26.000 χρόνια [...] είναι το τέλος του καπιταλισμού και η αρχή του κοινοτισμού,” πρόσθεσε ο υπουργός.

  Η κίνηση αυτή ,επιδιώκει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας για την κυβέρνηση της Βολιβίας, που έχει δεχτεί αρκετή κριτική από διάφορες πλευρές, για το γεγονός είναι ότι είναι μια πράξη με συμβολικό ενδιαφέρον, ενώ στην ουσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κίνητρο για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των ανθρώπων στη χώρα.

  Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola είναι από τα αναψυκτικά, που περιέχει διάφορες ουσίες που έχουν αποδειχθεί επιβλαβής για τον οργανισμό, και των οποίων η κατανάλωση συνδέεται ακόμα και με καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια

 12. panos avatar
  panos 01/08/2012 18:14:49

  Ο Παγκαλος το πιστευει αυτο οτι θα γινει γιαυτο τρωει τον αγλεουρα ωστε να φυγει χορτατος, το ιδιο κανει τωρα και ο Βενιζελος που ενω πετσοκοψε χαμηλοσυνταξιουχους τωρα τα γυριζει για να παει στον παραδεισο, αλλα μαλλον δεν τους χωραει η πορτα λογω ογκου. Ο δε ΓΑΠ πηρε βιλα στη σκιαθο καπου μακρυα και κρυφα μπας και τη γλιτωσει το λαμογιο, και ο κωστας Καραμανλης θα τη βγαλει στο μαγκαναρι της ιου.Εμεις οι υπολοιποι θα τη βγαλουμε παρεα με τους Νεφελιμ...................

 13. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2012 22:55:14

  Εδω δεν σωνεσαι με τίποτα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.