#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2012 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μυστική" συνάντηση Σαμαρά - ηγεσίας δικαιοσύνηςΜια συνάντηση που δεν…ανακοινώθηκε, όλως περιέργως από το πρωθυπουργικό γραφείο, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, εκτός προγράμματος, με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Η μη δημοσιοποίηση της συνάντησης πυροδότησε τη φημολογία και έδωσε λαβή για πολλά σενάρια για το σκοπό της συνομιλίας του Αντώνη Σαμαρά με την κυρία Ασημακοπούλου και τον κ. Τέντε.

Εάν δεν υπήρχε το συνεργείο της ΝΕΤ που φυλάει…κυριολεκτικά σκοπιά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κανείς δεν θα γνώριζε για τη συνάντηση, ενώ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ποιούσαν την νήσσαν

Και οι δυο πλευρές δεν θέλησαν να δώσουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης, δίνοντας όμως την ευκαιρία να δημιουργηθούν σενάρια για τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης.

Μια πρώτη σκέψη αφορά τη συζήτηση για τα μισθολογικά των δικαστών, αφού ήδη το κλίμα είναι εκρηκτικό και καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ έχουν προαναγγελθεί και κινητοποιήσεις από τις δικαστικές ενώσεις.

Μια άλλη πιο προχωρημένη σκέψη αφορά τη δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το πώς η χώρα έφθασε στο μνημόνιο, μετά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Και μην ξεχνάμε και την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση διώξεων εναντίον 12 προσώπων για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική δωροδοκία, η υπόθεση των Tor-Μ1 «επανεκκινείται» έπειτα από την ανάθεσή της στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και στον επίκουρο ανακριτή Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα κληθούν να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη 11 πρώην στελέχη της γερμανικής Siemens. Με τις κλήσεις αυτές ολοκληρώνεται η δικογραφία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος της πολυπλόκαμης υπόθεσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 03/09/2012 23:37:05

  Μεγαλύτερη πληγή και από το πολιτικό σύστημα είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.

  Δεν θυμάμαι από το 1982 που παρακολουθώ τα κοινά να καθάρισε μια σοβαρή υπόθεση και να τιμώρησε τους υπαίτιους.

  • antilogos avatar
   antilogos @ Aris. A 04/09/2012 13:14:24

   Καλό είναι να μην ξεχνάμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ... , που ουσιαστικά έδεσε τα χέρια της δικαιοσύνης.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Aris. A 04/09/2012 18:48:19

   Στην Ελλάδα έχουμε δύο εξουσίες: την εκτελεστική και τα ΜΜΕ
   Οι άλλες δύο είναι διακοσμητικές.

 2. giorgos avatar
  giorgos 04/09/2012 06:32:51

  Συζήτησαν να βρουν τρόπο και να συντάξουν νόμους προκειμένου να απαγορεύσουν πολιτικούς σχηματισμούς και κόμματα "εξωσυστημικά" .........

 3. tak avatar
  tak 04/09/2012 08:37:18

  Η ισότητα των Ελλήνων αφορά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ προς τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ... Οι δικαστές είναι ... περισσότερο ίσοι, είναι Έλληνες πολυτελείας και μόνο με τους πολιτικούς και τους πανεπιστημιακούς μπορούν να συγκριθούν! Αμ' πώς!

 4. franc avatar
  franc 04/09/2012 09:41:21

  Μήπως τους καλοπάνει για να μην του προκύψει κανα ΣΤΕ αντίθετο με τα μέτρα?

 5. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2012 10:36:52

  Το πιό προκλητικό αλλά και ηλίθιο που έχω ακούσει από τους δικαστικούς τις ημέρες αυτές που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και επιχειρηματολογούν γιατι δεν πρέπει να υποστούν αυτοί περικοπές , είναι οτι "..οι δικαστικοί λειτουργοί , βάσει του συντάγματος , πρέπει να έχουν ενα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης ..."
  Δηλαδή οι υπόλοιποι Ελληνες μπορούν ἀνετα να εξαθλιωθούν , χωρίς συνέπειες ούτε για την ασφάλεια της χώρας ούτε του κοινωνικού συνόλου γενικότερα . Είναι άραγε αυτό το πνεύμα του συντάγματος ?
  Αν οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν αυτό το επίπεδο επιχειρηματολογίας τότε δεν είναι να απορεί κανείς για τα χάλια της Δικαιοσύνης στη χώρα μας

  • tak avatar
   tak @ Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2012 12:36:12

   Δηλαδή η αξιοπρέπεια πάει με το επάγγελμα; Εγώ γνωρίζω αξιοπρεπέστατο οδοκαθαριστή -προφανώς σκουπιδιάρη για τους αξιοπρεπείς δικαστικούς- αλλά δεν γνωρίζω ανάλογης αξιοπρέπειας δικαστές...Εκτός αν τα εύσημα της αξιοπρέπειας τα απονέμουν μεταξύ τους και τα διαχειρίζονται το ίδιο... Βρε, άντε από εκεί... Μη πω και τίποτε χειρότερο...

   • tati avatar
    tati @ tak 05/09/2012 12:10:27

    Μακάρι να τους τα πεις και χειρότερα, φτάνει μόνο να σ' ακούσουν...

 6. αποστολος παπαδοπουλος avatar
  αποστολος παπαδοπουλος 04/09/2012 11:55:30

  Αφού είναι έτσι τα πράματα γιατί δε γίνεστε και σεις δικαστές να έχετε τα ίδια δήθεν προνόμια και να μη γρκινιάζετε? ελεύθερα...σπουδάστε νομική, κάντε κανα δυο μεταπτυχιακά, κάντε άσκηση ως δικηγόρος για 300 ευρώ με 14 ώρες την ημέρα για 18 μήνες, δουλέψτε ως νέος δικηγόρος για 4-5 χρόνια και βγάλτε την πέρα, και αφιερώστε κανα έτος/δυο για διάβασμα και μετά δώστε εξετάσεις για το σώμα με ποσοστό επιτυχίας 1/10...
  Μετά να έχετε 20-30 δικογραφίες το μήνα, να διαβάζετε όλες αυτές τις άπειρες σελίδες κάθε δικογραφίας, να διαβάζετε ό,τι χρειάζεται από βιβλία, νομολογία κλπ να βγάλετε τις αποφάσεις, να δουλεύετε συνολικά 10-14 ώρες ημερησίως, φτιάξτε τις βαλίτσες σας για να γυρίσετε την Ελλάδα κάθε δυο χρόνια και να μη στεριώσετε σε κανένα μέρος, να μη γυρίσετε ποτέ στη πόλη σας, (πλην Αθήνας), να μη βλέπετε το σύντροφό σας ή τους φίλους σας γιατί θα είναι σε άλλες πόλεις και φυσικά δε θα έχετε χρόνο.

  Και όλα αυτά με 1800 Ευρώ το μήνα, από τα οποία αφαιρέστε και το φόρο που αναλογεί για να μείνουν γύρω στα 1500 Ευρώ και αν.

  Από το να κρίνεται τους δικαστές, γιατί δε γίνεστε οι ίδιοι?

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ αποστολος παπαδοπουλος 04/09/2012 20:39:48

   Μιάς και γνωρίζω αφού έχω συγγενείς δικαστές, α)προφανώς και δε χρειάζεται κανένα μεταπτυχιακό, β)αν καθυστερήσεις λίγο να τελειώσεις, δεν προλαβαίνεις ούτε καν να δουλέψεις για να δώσεις εξετάσεις για δικαστής (στα 27), γ)το να δουλέψει ο δικαστής 14-15 ώρες την ημέρα, αφορά μόνο αυτούς που -προς τιμήν τους- θεωρούν ότι επιτελούν λειτούργημα (ενώ η πλειοψηφία όσων γνωρίζω επιτελεί αγγαρεία στο 8ωρο και μάλιστα παραπονιέται), δ)οι μεταθέσεις των δικαστών είναι ευμενέστερες (5ετία και όχι 2ετία) από αυτές των στρατιωτικών και αστυνομικών -πιθανώς και των εκπαιδευτικών- κλπ, οπότε προς τι το παράπονο (γιατί αν κάνουμε και σύγκριση αυτή είναι υπέρ των ενστόλων) κ.ο.κ.
   Σε τελική ανάλυση, αν κάτι πειράζει τον κόσμο, είναι το ότι τελικά δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, ή/και ότι αυτή καθυστερεί πάρα πολύ, οπότε δικαίως και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Αν τώρα οι ανίκανοι να επιτελέσουν το "λειτούργημά" τους, απαιτούν και προνόμια, τότε μάλλον δεν πάμε καθόλου καλά.
   ΥΓ. Φυσικά και τιμώ και σέβομαι τους -λίγους- που πασχίζουν για τη δικαιοσύνη, μεγέλο μέρος τους όμως είναι καλοπληρωμένοι, αυθάδεις και αλλαζόνες δημόσιοι υπάλληλοι. Λειτουργός δεν είσαι εκ θέσεως, πρέπει να το αποδεικνύεις καθημερινά.

 7. αποστολος παπαδοπουλος avatar
  αποστολος παπαδοπουλος 04/09/2012 12:02:48

  Να ξέρετε, κανείς δεν αμφιβάλλει την εξαθλίωση του λαού, πόσο μάλλον οι δικαστές, να το ξέρετε όλοι σας.. και αν κάπου κάποιος μπορεί να βρει το δίκιο του είναι στο δικαστήριο, όπως γίνεται με τους εργαζόμενους, οι οποίοι δικαιώνονται από τα δικαστήρια...
  Μη τρώτε κουτόχορτο, ο μέσος δικαστής αμοίβεται - όπως και οι περισσότεροι βέβαια - λιγότερο από όση δουλεία (όγκο, και ποιότητα) παράγει.
  Και να ξέρετε πως οι δημοσιογράφοι σπέρνουν διχόνοια στο λαό με βάση τις εντολές που έχουν από τους εργοδότες τους, στρέφουν τις τάξεις ενάντι τη μια στην άλλη, και όλες ενάντια στους δικαστές που μόνο από αυτούς ο λαός θα μπορέσει να βρει έστω ελάχιστη δικαιοσύνη...μη ξεχνάτε όμως πως ο δικαστής εφαρμόζει το νόμο, και δυστυχώς ξέρουμε πολύ καλά ποιοι τους κάνουν και τους ψηφίζουν..

  • Τάκης Μπ. avatar
   Τάκης Μπ. @ αποστολος παπαδοπουλος 04/09/2012 20:13:34

   Συμφωνώ σε όλα, σχεδόν, όσα λέτε. Θα σας επιστήσω την προσοχή σας στη διαχρονική αξία του νόμου, όπως τον όρισε ο Δημοσθένης (Κατ' Αριστογείτονος, Α΄, 16): τούτ' έστιν νόμος, ώ πάντας δεί πείθεσθαι διά πολλά καί μάλισθ' ότι πάς νόμος εστίν εύρημα μέν καί δώρον θεών, δόγμα δ' ανθρώπων φρονίμων, επανόρθωμα δέ εκουσίων καί ακουσίων αμαρτημάτων, πόλεως δέ συνθήκη κοινή.
   Μένω στο τελευταίο: ο νόμος είναι κοινή συνθήκη για τους ανθρώπους και την πολιτεία που συναποτελούν. Είναι η πεμπτουσία της ισονομίας και της ισοπολιτείας.
   Διαμαρτύρεστε για τη μείωση του μισθού σας. Λέω, ειλικρινέστατα, καλά κάνετε. Αλλά η μείωση αυτή δεν έχει εφαρμογή σε όλους αναλογικά; Και αν δεν έχει, γιατί η Δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη, δεν ενίσταται και δεν απορρίπτει ως κατάφωρα άδικο το συγκεκριμένο μέτρο-νόμο;
   Εν κατακλείδι: Γιατί να έχω εγώ, ο εκπαιδευτικός, ο φιλόλογος, μείωση αποδοχών και όχι και σεις; Δεν σας έμαθα "γράμματα" για να γίνετε ό,τι γίνατε;
   Πρός άρση κάθε παρεξήγησης: Δεν παίζω το παιχνίδι κανενός έντυπου ή ηλεκτρονικού ¨πιράνχας".

 8. νικος1610 avatar
  νικος1610 04/09/2012 12:22:40

  Το τι συζητηθηκε δεν θα το μαθουμε αν δεν εχουμε ανακοινωση απο επιση πηγη τα υπολοιπα ειναι υποθεσεις , να γνωριζετε παντως οτι ενας μέσος δικαστης εννοω πρωτοδίκης διεκπεραιωνει περιπου 35-40 υποθεσεις το χρονο στην καλυτερη περιπτωση , μη νομιζετε οτι ειναι τοσο λιγες παντως, γιατι εκ πρωτης οψεως λες ε καλα 3 υποθεσεις το μηνα ...ναι τοσες μονο βλεπετε δεν ειναι αυκολη η απονομη δικαιοσυνης.

 9. Master avatar
  Master 04/09/2012 13:49:29

  Οι υπουργοί φρόντισαν για τα στερνά τους όμως ό,τι έκαναν δεν το έκαναν μόνοι τους. Πάντοτε υπήρχαν οι πρόθυμοι που ποτέ δεν λογοδότησαν.

 10. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2012 14:18:10

  Δεν τιμολογώ ούτε κοστολογώ την εργασία των δικαστικών λειτουργών ούτε καμμιάς άλλης κοινωνικής ομάδας . Ακόμα λιγότερο δεν ζηλεύω κανέναν γιατί είχα την τύχη να σπουδάσω αυτό ακριβώς που ήθελα (Μαθηματικά) και να κάνω την δουλειά που επιθυμούσα . Ομως το καρτεσιανό μυαλό μου δεν μπορεί να δεχθεί οτι το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει το δικαίωμα "αξιοπρεπούς διαβίωσης" σε μια μόνο ομάδα πολιτών αφήνοντας τους υπόλοιπους στο έλεος και τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε Κυβέρνησης . Θεωρώ οτι είναι λάθος επιχείρημα ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ .Τέλος οι κύριοι δικαστικοί λειτουργοί αφού έκριναν τις διατάξεις του Μνημονίου Ι συνταγματικές (Συμβούλιο Επικρατείας) γιατί παραπονούνται τώρα ? Τότε πολλοί ελπίζαμε σε μια ανατροπή του εξαμβλώματος από το ΣΤΕ αλλά οι κύριοι δικαστικοί λειτουργοί μας διέψευσαν .Τώρα γιατί διαμαρτύρονται ?

  • Parapanhsios avatar
   Parapanhsios @ Ελενα Κανελοπούλου 04/09/2012 18:38:00

   Έλενα συμφωνώ με τις τετράγωνες θέσεις σου. Αλλά, η τυφλή δικαιοσύνη μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα απλής μαθηματικής πράξης. Έχουμε : 1) Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές σε κάθε υπουργείο και στη Βουλή (συμμετε΄χουμ και δικαστικοί, ελέγχουν τη νομιμότητα των εισερχομένων προς ψήσιση Ν/Σ, ΣτΕ ποτ κι αυτό ελέγχει, δικαστήρια που κρίνουν αντισυνταγματικούς τους ήδη ψηφισθέντες νόμους, καμμιά φορά για ψύλου πήδημα - τυπικές παραλήψεις σε δικογραφίες. Ποιά δικαιοσύνη αναζητάς;

 11. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 04/09/2012 15:45:16

  Εύγε!!!

 12. Φανη avatar
  Φανη 05/09/2012 19:25:52

  Οι δικαστικοι δεν ξεφυγαν απο τον πειρασμο να ευλογησουν κι αυτοι τα γενεια τους και μαλιστα με νομο...Τα τελευταια χρονια ψηφιζαν διαρκως να παιρνουν τεραστια αναδρομικα ποτε για τη μια αιτια και ποτε για την αλλη και οταν τα πραγματα στριμωξαν........απλα εκαναν το χατηρι στη πολιτεια να τα εισπρατουν τμηματικα.Ακομα εισπρατουν και απαιτουν κι απο πανω.Λες κι ολοι οι υπολοιποι Ελληνες που δεν απολαμβανουν κιολας μονιμοτητα, δεν δουλευουν.Και αυτο κρατησε χρονια, δεν ξεραν τι να τα κανουν τοσα λεφτα....γιατι αραγε αυτος ο κλαδος μπουκωνοταν ετσι;Εχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λιπος να καψουν οπως συνηθιζεται να λενε τελευταια.Να κανουν τη δουλεια τους και να μην απειλουν με λευκες απεργιες τους Ελληνες.Λιγο ντροπη.Αν η κυβερνηση αρχισει τις εξαιρεσεις των διαφορων κλαδων, θα δημιουργησει τετοιο μισος στο λαο και θα ξεσηκωθουν και οι πετρες.Ισα ισα που πρεπει να φροντισει να μην υπαρχουν προκλησεις οσο ο λαος πενεται ωστε να υπαρχει ομονοια οταν θαρθουν τα χειροτερα, αλλιως θα φαγωθουμε παλι μεταξυ μας.
  Και κατι ελπιδοφορο: υπαρχουν ανθρωποι που βοηθουν πολυ και δειχνουν αλληλεγγυη σ αυτες τις δυσκολες μερες αλλα δεν πρεπει και η Πολιτεια να βοηθαει με τις αποφασεις της;Να μη φτασουμε στο "ο σωζων εαυτον σωθητω".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.