#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μνημόνιο για τα Σκόπια": Ευφυής πολιτική πρωτοβουλία ή διπλωματικός ερασιτεχνισμός ;Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά την επιστροφή του  από τις ΗΠΑ, έστειλε επιστολή στον Σκοπιανό ομόλογο του , τον οποίον είχε συναντήσει στις ΗΠΑ, με την οποία του προτείνει να υπογράψουν ένα Μνημόνιο με το οποίο συμφωνείται το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες για την επίλυση του ονόματος.

Αν κανείς δεν γνωρίζει τίποτα  για το θέμα θα επιδοκιμάσει την πρωτοβουλία αυτή ως μία σωστή διπλωματική κίνηση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Οι συνομιλίες που γίνονται εδώ και δεκαεφτά χρόνια βασίζονται σε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και διεξάγονται  από τον μεσολαβητή του, τον γνωστό κ. Νίμιτς, ο οποίος και έχει την πρωτοβουλία των επαφών αυτών. Στην επιστολή του ο κ. Αβραμόπουλος τον αναφέρει μεν, αλλά ουσιαστικά του αφαιρεί την πρωτοβουλία της διαπραγμάτευσης αφού τον περιορίζει να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου. Ως εκ τούτου ενώ νομικά ο κ. Νίμιτς είναι ο διαπραγματευτής , ουσιαστικά τα δύο μέρη συμφωνούν να κάνουν αυτά την διαπραγμάτευση, πρόταση που η Σκοπιανή πλευρά είχε προτείνει στο παρελθόν  και μάλιστα σε Πρωθυπουργικό επίπεδο (ή των Προέδρων Δημοκρατίας) και που η χώρα μας είχε απορρίψει  επικαλούμενη την διαπραγμάτευση υπό τον κ. Νίμιτς και την δέσμευση μας από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αν διαβάσει κανείς τις προτάσεις  του Μνημονίου έρχονται στην μνήμη του γνωστές  από το παρελθόν δεσμεύσεις και μάλιστα της περίφημης Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Συγκεκριμένα, η Συμφωνία αυτή  απέβλεπε στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο κρατών τόσο στο διμερές πεδίο όσο και στο διεθνές. Η ομαλοποίηση αυτή αφορούσε και στην αντιμετώπιση των διμερών προβλημάτων , που, μεταξύ άλλων, ήταν η χρήση από τους γείτονες ελληνικών συμβόλων που ανήκουν στην ιστορική  και πολιτιστική μας  κληρονομιά,  η προβολή εδαφικών διεκδικήσεων κατά της χώρας μας , η εκδήλωση εχθρικών ενεργειών  και προπαγάνδας κλπ.

Τα ίδια θέματα , με διαφορετικό λεξιλόγιο αναφέρονται και στην πρόταση του κ. Αβραμόπουλου. Γιατί λοιπόν προχώρησε στην πομπώδη αυτή πρωτοβουλία;  Η ουσία της όλης πρωτοβουλίας βρίσκεται κατά την γνώμη μας σε μία φράση κλειδί. Τουτέστιν, αναφέρει ότι «ο προσδιορισμός του ονόματος δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με την διάκριση μεταξύ της ΠΓΔΜ και περιοχών σε γειτονικές χώρες ειδικότερα της περιοχής της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και για όλους τους σκοπούς».

Η διατύπωση αυτή δίνει τροφή για όργιο ερμηνειών:

Καταρχήν η φράση "ο προσδιορισμός του ονόματος δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με την διάκριση μεταξύ της ΠΓΔΜ και περιοχών σε γειτονικές χώρες", περιλαμβάνει και την Βουλγαρία;

Έπειτα, ο προσδιορισμός του ονόματος περιλαμβάνει και τον  γεωγραφικό όρο Άνω ή  Βόρεια  Μακεδονία, άρα δεν εγκαταλείπει την γραμμή Μπακογιάννη; Ή την εγκαταλείπει και  το όνομα που θα καθοριστεί δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία;

Και μία απορία μας: Στις εννέα περίπου  συναντήσεις του ΓΑΠ με τον Γκρούεφσκι και στις αμέτρητες των διαπραγματευτών των δύο χωρών υπό τον διεθνή μεσολαβητή του ΟΗΕ  αυτά που συζητούσαν ήταν ανέκδοτα για να περνά η ώρα, αφού ούτε καν προσπαθούσαν να βρουν κοινά σημεία επαφών, ενώ η αδιαλλαξία των Σκοπίων μεγάλωνε. Τι άλλαξε στο μεταξύ και έχουμε τώρα και Μνημόνιο για τα Σκόπια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/10/2012 11:05:16

  Μόνη σκοπιμότητα που βλέπω θα ήταν αν έμπαινε και η Βουλγαρία στο πακέτο.

  Αλλιώς ,τι περιμένουμε ,να σεβαστουν οι Σκοπιανοί το μνημόνιο?

  Οσο σέβονται και οι Τούρκοι τα "μνημόνια" για τους λαθρομετανάστες ....

 2. arcane avatar
  arcane 05/10/2012 11:39:24

  Το κρίσιμο σημείο της πρότασης Αβραμόπουλου είναι το εξής:
  «το συμφωνημένο όνομα θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς»
  Αυτό σημαίνει αλλαγή του συνταγματικού τους ονόματος και θέτει τέρμα στα περί δύο ονομάτων, ένα γιά Ελληνική χρήση και ένα γιά τον υπόλοιπο πλανήτη. Αν οι Σκοπιανοί αποδεχθούν το σημείο αυτό τα υπόλοιπα λύνονται, θεωρώ όμως ότι δεν θα το αποδεχτούν γιατί στόχος τους είναι να περάσει το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από το παράθυρο.
  Η πρόταση Αβραμόπουλου έχει το καλό ότι είναι σαφής και μπορεί να γίνει αποδεκτή ως απόλυτα λογική από τη διεθνή κοινότητα.

 3. Kλικ avatar
  Kλικ 05/10/2012 13:50:12

  Δεν τους έχουμε ανάγκη.
  Ούτε μνημόνια ούτε τίποτα.
  Ένα σοβαρό κράτος μπορεί να απειλήσει και με πόλεμο.
  Τι τους θέλουμε τους εξοπλισμούς τόσα χρόνια?
  Αυτό μας έλειπε να ασχολούμαστε με κάθε κωλοκρατίδιο..

 4. arcane avatar
  arcane 05/10/2012 14:23:04

  Αυτή η νοοτροπία μας έφερε ως εδώ. Αν δεν είχαμε αυτή τη νοοτροπία θα είχαμε λύσει το θέμα πριν είκοσι χρόνια με τρόπο επωφελή γιά μας.

  • Kλικ avatar
   Kλικ @ arcane 05/10/2012 14:42:12

   Πως δηλαδή?

  • arcane avatar
   arcane @ arcane 05/10/2012 15:18:56

   Αν εννοείς τι λύση, μία σύνθετη ονομασία του τύπου "Ανω Μακεδονία", "Βόρεια Μακεδονία" ή κάτι τέτοιο. Με το γεωγραφικό δεδομένο ότι το νοτιοανατολικό τέταρτο της χώρας αυτής βρίσκεται γεωγραφικά στη Μακεδονία, η θέση να μην έχει το όνομά τους το συνθετικό Μακεδονία είναι ανεφάρμοστη. Επειδή αυτό που ζητάμε είναι να μην τους αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", το τι δέχεται η διεθνής κοινότητα είναι το ζητούμενο και έχει σημασία. Πρέπει όμως το όποιο σύνθετο όνομα να ισχύει παντού, δηλαδή και στο σύνταγμά τους.

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ arcane 05/10/2012 15:49:44

    Οποιοδήποτε σύνθετο όνομα δημιουργεί προϋποθέσεις, για να μην πω ότι θέτει τις βάσεις, για συνέχιση των απαιτήσεων και διεκδικήσεων των Βαρδαριωτών (όπως ονομάζονταν οι ίδιοι μέχρι το 1945).
    Τι θα πει "Βόρεια Μακεδονία"; Άρα, θα ισχυριστούν αμέσως μετά, υπάρχει και "Νότια Μακεδονία", η οποία δεν είναι ελεύθερο κράτος αλλά περιοχή κατεχόμενη που περιμένει την απελευθέρωσή της, κατά το παράδειγμα του Βόρειου / Νότιου Βιετνάμ, Βόρειας / Νότιας Κορέας κτλ.
    Ποιοι κατοικούν σ' αυτό το κράτος όπως και στη "Νότια Μακεδονία"; Μα, φυσικά, θα ισχυριστούν: "Μακεδόνες", ένα ενιαίο έθνος, όπως στη Βόρεια / Νότια Κορέα κατοικούν Κορεάτες, σε διαφορετικά πολιτικοκοινωνικά συστήματα. Άρα, ενισχύεται στο μέγιστο βαθμό ο αλυτρωτισμός τους.
    Τι θα πει γεωγραφικός προσδιορισμός ή ότι τμήμα της Μακεδονίας ανήκει και στη Vardarska (ποια συνθήκη το αναφέρει; καμιά, ο γεωγραφικός διαχωρισμός ήταν έμπνευση του Πανσλαβισμού - Κομμουνισμού για να θεμελιώσει, έστω έωλα, τις διεκδικήσεις του).
    Τέλος, ΟΙ ΛΑΟΙ δίνουν ΤΟ ΟΝΟΜΑ στη ΧΩΡΑ, και όχι το ανάποδο, π.χ. η χώρα που κατοικούσαν οι Γαλάτες ονομάζονταν Γαλατία, ως την εποχή που μετοίκησαν και επικράτησαν των γηγενών οι Φράγκοι, οπότε ονομάστηκε Φραγκία (France). Deutschland σημαίνει η χώρα όπου κατοικούν οι Deustch (Τεύτονες), Finland η χώρα που κατοικούν οι Fin (Φίννοι) κ.ο.κ. Το παραμύθι που φάγαμε από την εποχή του Κυπριακού (με ελληνοκύπριους, -τουρκοκύπριους) δυστυχώς το αναμασάμε τόσο για τη Μακεδονία όσο και για την Κρήτη (πήξαμε στα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ με "τουρκοκρητικούς" που αναπολούν το χαμένο παράδεισο΄ άραγε μας προετοιμάζουν και για ανάλογα θέματα με την Κρήτη; Παραλείπουν να μας διαφωτίσουν ότι η χαμένη καλοζωία των μουσουλμάνων στηρίζοταν σε ποταμούς αίματος και δακρύων των χριστιανών. Αυτό πρέπει όλοι να αναπολούμε;)
    Τέλος, στη Μακεδονία υπήρξαν Έλληνες, Τούρκοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Εβραίοι αλλά πότε έθνος Μακεδόνων. Αλήθεια πως θα φαίνοταν, αν εμφανίζονταν κάποιοι να ισχυρίζονται ότι είναι Αιγυπτοπελοποννήσιοι, με ότι αυτό συνεπάγεται, κατά το "Σλαβομακεδόνες". Θα το καταπιούμε και αυτό και θα αρχίσουμε νέες "περήφανες" διαπραγματεύσεις;
    Εθνική γραμμή, μία και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ: Ποτέ δε θα δώσουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους. Αλλιώς ας ετοιμαζόμαστε για νέες αλύτρωτες Κερύνεια και Αμμμόχωστο, με λίγο πιο βαρύ λάμδα, όπου υπάρχει.

    • arcane avatar
     arcane @ KOSTAS70 05/10/2012 18:05:19

     Ο αλυτρωτισμός προϋποθέτει την ύπαρξη μειονότητάς τους στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν το πολύ 10.000 σλαυόφωνοι/ ελληνόφωνοι δίγλωσσοι σε όλη την Ελληνική Μακεδονία, οι οποίοι από ότι φαίνεται θεωρούν τους εαυτούς τους Ελληνες. Δεν υπάρχει λοιπόν βάση αλυτρωτισμού.
     Επί της ουσίας πάντως οι σλάυοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι.

   • Kλικ avatar
    Kλικ @ arcane 05/10/2012 17:32:24

    To περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα πεις.
    Μόνο που αυτό είναι λύση στο πρόβλημά ΤΟΥΣ.
    Έχεις κανένα άγχος ή βιασύνη να λύσουν το πρόβλημά ΤΟΥΣ?
    Δεν είναι δικό μας θέμα πως θέλουν να ονομάζονται. Ας αυτοαποκαλούνται και Έλληνες.

    Απλά ως κυρίαρχο και ισχυρότερο κράτος έπρεπε να είμαστε αδιάλλακτοι. Σημασία έχει να μην τους αναγνωρίσουμε εμείς, να σταθούμε ανυποχώρητοι και ας τους αναγνωρίσουν όλα τα κράτη.
    Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, αυτοί το έχουν. Είμαστε ισχυρότεροι, δεν τους έχουμε ανάγκη.

 5. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 05/10/2012 15:50:25

  Δυστυχως δουλευομαστε παλι, κατ αρχας εγω προσωπικως δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη στον Κο Αβραμοπουλο, ο οποιος ηταν στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (ΚΚΕσωτερικου..) οταν εμεις ματωναμε απεναντι του 'εκεινας τας εποχας'

  Κατα δευτερον, κοροιδευομαστε με τα (επιεικως της πλακας η να μην πω για τον.. ) περι ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.... αυτα ειναι για πνευματικα αναπηρους ανθρωπους, δηλαδη αμα βγει ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οι κατοικοι τι εθνικοτητος θα ειναι ? (μακεδονες υποθετουν ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ οι πολιτικαντηδες μας) η γλωσσα τους ποια θα ειναι ? (βορειομακεδονικη ? πλακα κανουμε ?) επομενως ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΥΜΕ το ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ αλλα δινουμε και ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και την ΓΛΩΣΣΑ και επιπλεον αφου αυτοι θα ειναι και θα αποκαλουνται (και με την βουλα μας) Μακεδονες , τοτε σαν ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα 'θετει' απο μονο του το ονομα ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ προς την Μακεδονια μας , που θα βρισκεται 'κατεχομενη' απο την Ελλαδα..

  Τι θα λεμε δηλαδη στους ξενους, οτι αυτοι (οι γυφτοσκοπιανοι) ειναι μακεδονες , η χωρα και η γλωσσα τους μακεδονικη ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ειναι 'αλλοι μακεδονες' καποιας 'αλλης μακεδονιας' και αν ναι , ποιας ? Μιλαμε για γελοιοτητες...

  Δεν υπαρχει τετοια λυση , η μονη ισως λυση (που εγω και παλι δεν δεχομαι) θα ηταν Η ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι κατοικοι σλαβομακεδονες , χωριζοντας ετσι ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ (που ειναι ελληνικη) απο το τοπονυμιο που δικαιουνται κατα 10%...... αρα ΣΛΑΒΟΙ που μενουν σε ενα μικρο μερος της πρωην μεγαλης Ελληνικης Μακεδονιας μας... ολα τα αλλα βρισκουν ΤΟΙΧΟ και αυτος ειναι κατω στου Γουδη... και ειναι μεγαλος...

  Ασε λοιπον τις επιστολες Δημητρακη ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ με αυτο το αποστημα οπως θα το τελειωνε πχ η Τουρκια , το Ισραηλ, η Γαλλια . η Αγγλια , ακομη και η Βουλγαρια και η Αλβανια... ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΠΙΑ - ΣΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ !

  ΥΓ
  Για ολες τις αριστεραντζες που ονειρευονται (καποτε πολεμησαν τους Ελληνες για αυτο) κρατος Μακεδονιας στα βορεια μας ουτως ωστε οπως λενε 'να σταματησει η εχθρα και να γινουμε φιλοι' ΛΥΠΑΜΑΙ αλλα αυτη τη φορα μαλλον θα το πληρωσουν βαρυτατα και οταν λεμε βαρυτατα - δεν υπαρχει πιο βαρεια..... απο την αλλη και μονο για υποθεση εργασιας , αν ποτε γινοταν αυτο ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ την επομενη μερα (της βαφτισεως Μακεδονιας των γυφτοσκοπιων) ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΟΣ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ (δηθεν) κατεχουμε.... ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠ'ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ θα καταλαβει οτι ολος ο ντορος γινεται ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ (μεσω αλλων) ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.... αλλωστε και οι ιδιοι ξερουν οτι δεν ειναι Μακεδονες... απλα το παιζουν γιατι θελουν κατι που δεν το εχουν δεν τους ανηκει ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ....

  • arcane avatar
   arcane @ Νικηφορος Φωκας 05/10/2012 18:58:45

   Το "Σλαυομακεδονία - Σλαυομακεδόνες" δεν το δέχονται οι Αλβανοί των Σκοπίων, γιατί δεν δέχονται σε καμμία περίπτωση οτιδήποτε θα τους χαρακτήριζε Σλαύους.
   Το "Βόρεια Μακεδονία" υπονοεί ότι η Ελλάδα είναι η Νότια Μακεδονία, οπότε εδαφικές βλέψεις μπορούν να υπονοηθούν και αντίστροφα. Ουσιαστικά όμως δεν υπάρχουν πιά αλύτρωτοι πληθυσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού οι Βουλγαρόφωνοι έφυγαν από την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και οι Ελληνες του Μοναστηρίου διώχθηκαν ή αφομοιώθηκαν.

   • Kλικ avatar
    Kλικ @ arcane 05/10/2012 19:06:45

    Nα σεβαστούμε δηλαδη την απαίτηση των Αλβανών των Σκοπίων αλλά να υποχωρήσουμε δίνοντας το "Βόρεια Μακεδονία". Για ποιο λόγο?
    Τι περίπτωση είσαι εσύ ρε άνθρωπε. Είσαι τόσο αριστερός ή απλά είσαι Σκοπιανός?

    • arcane avatar
     arcane @ Kλικ 05/10/2012 19:22:01

     Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Δεν είναι θέμα να σεβαστούμε εμείς, είναι εσωτερικό πρόβλημα των Σκοπιανών! Είναι 1.200.000 Βούλγαροι που παριστάνουν τους Μακεδόνες και 600.000 Αλβανοί που δεν παριστάνουν τίποτα, απλά γεννοβολάνε. Οι Αλβανοί δεν ενδιαφέρονται να λέγονται Μακεδόνες και αρνούνται να λέγονται Σλαύοι. Κοίταγε το εσωτερικό πρόβλημα του αντιπάλου, μαθαίνεις που είναι αδύναμος γιά να τον πιέσεις.

     • Νικηφορος Φωκας avatar
      Νικηφορος Φωκας @ arcane 05/10/2012 20:24:05

      Δεν σε καταλαβαινω και εγω φιλε, δηλαδη οι αλβανοι δεν θελουν να λεγονται σλαυοι αλλα δεχονται να λεγονται μακεδονες (γιαλαντζι) ? Στην τελικη τι μας νοιαζει εμας - δικο τους προβλημα ειναι. Τα δε περι 'αντιστροφου διεκδικησεως' μαλλον θα εισαι απο αλλη χωρα για να το λες... εδω 40 χρονια δινουμε και δεν παιρνουμε ποτε.. επισης ΔΙΕΘΝΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΝΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ αφου αυτοι θα εχουν χωρα 'Μακεδονια' ενω εμεις μονο επαρχια.... αρα ολοι θα λενε οτι εμεις κατεχουμε κομματι του ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ... δεν ξερω αν τωρα το επιασες.. αν οχι δεν μπορω να κανω κατι παραπανω.

 6. SoToS avatar
  SoToS 05/10/2012 17:58:45

  Το καλύτερο απο ολα κατ εμέ θα ήταν να ονομαστουν Nova Μacedonia...και να προφερεται ολόκληρο νοβαματσεντονια...και η γλώσσα τους νοβοματσεντονικη και οι Σκοπιανοί νοβοματσεντονες ... Αυτό το όνομα θα αποκοψει και τους δεσμούς που θέλουν διακαώς να έχουν με την Αρχαία Μακεδονία μας

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ SoToS 05/10/2012 18:33:13

   Μonkey-donia είναι πιό εύηχο, κατ' έμέ.

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ SoToS 05/10/2012 20:30:42

   Μονο εσυ θα το ελεγες αυτο το μπασταρδο ανθυποκρατιδιο ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ , ολος ο πλανητης θα το ελεγε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ετσι απλα.. και τους κατοικους Μακεδονες και οχι 'νεομακεδονες' ..... αυτο εσυ και ο μητσοτακης το σκεφτεσθε μονο.. αν σου λεει κατι αυτο... εδω ΦΥΡΟΜ λεγονται η ΠουΓουΔουΜου και ολος ο κοσμακης Μακεδονια το λεει - αλλα δεν φτανει αυτο για να καταχωρηθει το ονομα (ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) πρεπει να βαλουμε υπογραφη εμεις - γιαυτο καιγονται οι γυφτοσκοπιανοι... και θα καιγονται μεχρι ξεροψησιματος δεδομενου οτι ειδα ενα ονειρο (και τα ονειρα μου βγαινουν εμενα) οτι αν βρεθει ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και προδοσει την Μακεδονια μας παραχωροντας εστω και συνθετικα το 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' θα εχουμε ντραβαλα και εμεις και οι βουλγαρογυφτοι των σκοπιων.... προβλημα χρωματος ΧΑΚΙ .... γραψτο αυτο , ο Νικηφορος το ειχε δει το ονειρο να θυμασαι, και ασε τους διαφορους μητσους να λενε τριγυρω το κοντο και το μακρυ τους...

 7. παλια του τεχνη κοσκινο! avatar
  παλια του τεχνη κοσκινο! 05/10/2012 22:25:19

  ΔιΠλωΜατιες ….

  Ιουλίου 11, 2012 στις 3:02 μμ

  Πριν λίγο διαβάζοντας το τετράδιο του Αντίβαρου,
  έπεσα πάνω στον …βούλγαρο Ορφέα…
  Μια ιστορία που μου θύμισε ξανα,
  πως όταν δίνεις κάτι στους Διπλωμάτες είναι προφανές ότι θα το χάσεις,
  είτε μέρος, είτε όλο!!!
  Ηταν που λέτε Μαρτιος του 2005
  και εκείνες τις μέρες ο ΑυΡαμόπουλος ως Υπουργός Τουρισμού
  ήταν στην Φραγκφούρτη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμοί.
  Το Περίπτερο από την Θράκη μας είχε σαν θέμα
  “Ελάτε στην πατρίδα του Ορφέα”.
  Το γεγονός έθιξε την κ Ύπουργό της γείτονος χώρας,που εξανέστη για την αμβισβήτηση της… Βουλγαρικότητας του μυθικού μουσουργού και ο …Παλάντζας εθεώρησε υποχρέωσή του να τον μοιράσει για να την κατευνάσει!!!!
  ***
  Μισος Μισός ο έρημος ο Ορφεύς!!! Φευ!!!
  ****
  Εμοίρασε τα ξένα ιμάτια
  ο …Διπλωμάτης…

  ***
  Δείτε παρακάτω, πώς περιγράφει το γεγονός το βουλγαρικό ραδιόφωνο,
  για να καταλάβουμε και να τα πάρουμε μέτρο για το πάπλωμα των Σκοπίων.
  Ο πρόεδρος Σαρτζετάκης έχει δώσει στο Παρόν της Κυριακής,
  μια εξαιρετική περιγραφή,
  πως απο κεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.
  Πως κατάφεραν οι …Διπλωμάτες,
  οι εκπαιδευμένοι σε συμβιβασμούς υπάλληλοι (καλοπληρωμένοι πάντα και αγνώστου, εις τα πλείστας των περιπτώσεων, εργοδότου),
  να χάνουν κερδισμένες με αίμα και ιστορία μάχες!!!
  Όταν η Ιστορία και ο Πολιτισμός
  αφήνονται στα χέρια… διπλωματών,
  που έχουν στο μυαλό τους τον συμβιβασμό και τις ωραίες βεράντες της Γενεύης!
  *****
  Aναδημοσίευση από το Βουλγαρικό Ραδιόφωνο(…Εις άπταιστα Ελληνικά!)
  “Η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα συνεργαστούν στην εκπόνηση σχεδίου με την ονομασία «Ροδόπη – η πατρίδα του Ορφέα»
  Ο υφυπουργός Οικονομίας Ντιμίταρ Χατζηνικόλοφ ανακοίνωσε ότι αναμένεται 5% αύξηση του αριθμού των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφθούν την Βουλγαρία Η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα συνεργαστούν στην εκπόνηση σχεδίου με την ονομασία «Ροδόπη – η πατρίδα του Ορφέα». Η συμφωνία αυτή κλείστηκε στην συνάντηση που είχαν στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίνα Τσίλοβα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας.
  «Με τον τρόπο αυτό όλοι είμαστε ικανοποιημένοι, μόνο που εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να αναγνωριστεί σαν βουλγαρικός ο μύθος του Ορφέα»,
  είπε η υπουργός Νίνα Τσίλοβα.
  Οι διαφωνίες για την κληρονομιά του Ορφέα εμφανίστηκαν, όταν η Ελλάδα, στην τουριστική έκθεση της Μόσχας, χρησιμοποίησε την διαφήμιση «Ελάτε στην χώρα του Ορφέα».
  «Η περίπτωση είναι απαράδεκτη και σκανδαλώδης. Οι πολιτικοί μας πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα στο πολιτικό και οικονομικό αυτό θέμα. Η Βουλγαρία πρέπει να υπερασπίσει την πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά», σχολίασε πριν μερικές μέρες ο καθηγητής Νικολάι Οφτσάροφ.
  Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να παρουσιάσουν από κοινού οι δύο χώρες την περιοχή, στο αποκαλούμενο «χρυσό τρίγωνο» Σόφια, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, σαν ένα χώρο με κοινό πολιτισμό και ιστορία”
  *****
  Ω θεοί, κοινός πολιτισμός και ιστορία η θράκη, με τους Βουλγάρους!!!!
  Από τους Ορφικούς ύμνους- Απόδειξη της… Βουλγαρικότητας του Ορφέα και της απονιάς της ψεύτικης μάνας- που η-λιθίως * μπορεί να μοιράζει το παιδί μιας άλλης , της αληθινής!!!
  Ύμνος Διονύσου:
  Κικλήσκω Βάκχον περικιόνιον
  Μεθυδώτην Διόνυσον
  Ευάζων κατ΄ Όλυμπον
  Ερίβρομε μαινόλα Βάκχε.
  Ελθέ μάκαρ σκιρτητά,
  Φερων πολύ γήθος άπασιν.
  ****
  Σε άπταιστα…Βουλγαρικά…
  *****
  Α ρε Διπλωμάτη αχτύπητε!
  *ηλίθιος = ο προς λίθος ομοιάζων, ο ανευ συναισθημάτων!!!”

  Αυτός θα μας σώσει…

 8. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 06/10/2012 00:26:50

  Διαβασα το παραπανω σχολιο του παλια μου τεχνη κοσκινο και με αρεσε παρα πολυ αραγε τετιοι ειναι οι εκπρωσοποι της χωρας μας στο εξωτερικο..... ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ με κεφαλαια γραμματα (Μπιρμπιλη- Κεφαλογιαννη φρεσκα ψαρια.......) να τρωνε τα χιλιαρικα σαν να ειναι σοκολατες και ο κοσμακης να μην ξερει πως να τα βγαλει περα.Ειμαι σαραντα χρονων μπορω να πω οτι η γενεια μας περασε εποχες καλες αλλα το μελλον το βλεπω δυσκολο πολυ.Δεν ξερω που θα παει αυτη η κατασταση .........απο την μια η Τροικα λεει για περικοπες και απο την αλλη εχουμε τα ΟΡΓΙΑ που συνεχιζουν να γινονται στα διαφορα Υπουργεια....... .Δεν βλεπω να υπαρχει φως και θα πω κατι που με το ειπε ενας ιερομενος ο ΘΕΟΣ να μας φιλαξει να μην πανε τα πραγματα στο χειροτερο και αυτο πιστευω ειναι ο ενφυλιος.......

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 06/10/2012 12:16:35

  2012: 100 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !
  http://www.noiazomai.net/100xronia.pdf

  «ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 2012 Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009!!! ΠΛΕΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΝΤΕΒΝΙΚ) ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ Ή ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ 2012 ΣΕ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΔΙΑ! Πρόκειται για το Αλβανικό Σχέδιο της Δημοκρατίας ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ, που προχωρά πλέον πυρετωδώς! Γι΄αυτό αναμένεται να παρουσιαστούν πιέσεις για το Όνομα, ενώ με λίγη ακόμη υπομονή θα δούμε όχι μόνο το διαμελισμό των Πλαστογράφων, αλλά και την καταδίωξη του Γκρούεφσκι, που τότε, όπως έχουμε πει σε συζητήσεις μας, δεν αποκλείεται να ζητήσει άσυλο στην.. Ελλάδα.» http://on.fb.me/SBsezX

 10. μαρικα avatar
  μαρικα 06/10/2012 12:38:05

  Αυτη ειναι η καινουρια τεχνη κοσκινο.Real politik λεγεται, οι πολιτικοι τις Ελλαδας το μετετρεψαν στα Ελληνικα που θα πει με λιγα λογια να δεινεις αλλα να μην παιρνεις το........σο απλα.Τι ειπε ο καινουριος καθηγητης τις Αμερικα?Καλυτερα να εχω μερικα στρεμματα λιγοτερη γη και να κοιμαμε
  ησυχα.Και τι εγεινε δηλ. (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ)

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/10/2012 13:18:37

  Eιναι αδυνατον να αντιληφθει κανεις τι γινεται σε ενα θεμα εαν νομιζει οτι η διαπραγματευση γινεται στο Α σημειο ενω η διαπραγματευση γινεται στο Β σημειο.
  Με το να επαναλαμβανουν καποιοι τη φανταστικη αντιληψη οτι υπαρχει ζητημα "καθολου Μακεδονια" επειδη αρεσει σε αυτους και να ονομαζουν το αντιθετο "θεση Μπακογιαννη" απλως μπερδευουν τα πραγματα και μπερδευουν και τους αλλους.
  Τετοιο ζητημα δεν υπαρχει.Η θεση ολων των κομματων πλην της ακρας δεξιας ειναι "συνθετη ονομασια".Τελος.Φινιτο.
  Υπενθυμιζω οτι ο Μολυβιατης ειχε δεχθει ως βαση συζητησης το ονομα "Μακεδονια - Σκοπια" που απερριψε η αλλη πλευρα.ΟΛΕΣ οι προτασεις της ελληνικης πλευρας και ειναι δεκαδες περιλαμβανουν τον ορο Μακεδονια και προσθετουν ενα επιθετο ,Ανω,Κατω,Διπλα κ.ο.κ.
  Συνεπως οσοι παριστανουν τους εκπληκτους και εξακολουθουν να παριστανουν οτι υπαρχει θεμα "καθολου ονομα Μακεδονια" κοροιδευουν εαυτους και αλληλους (οπως ισως κοροιδευαν καποτε με τα "ισοδυναμα μετρα") και θα το βρουν μπροστα τους.
  Ο Αβραμοπουλος δεν κανει τιποτε αλλο παρα να επαναλαμβανει τις παγιες ελληνικες θεσεις.Ο δε Γκρου θα απορριψει την προταση γιατι η δικη του θεση ειναι "σκετο Μακεδονια" ή το πολυ κατι διακοσμητικο μπροστα χωρις βαρυτητα.
  Εκει γινεται η κουβεντα : μεταξυ του Ανω,Πανω,Νεα,Βορεια κλπ Μακεδονια και του σκετου Μακεδονια.Ολες οι διπλωματικες κινησεις των παικτων στοχο εχουν το σημειο των διαπραγματευσεων.Εαν τωρα καποιοι ζουν σε φανταστικο κοσμο και νομιζουν οτι υπαρχει θεμα ονοματος καθολου Μακεδονια - ενω δεν υπαρχει - φυσικο ειναι να εχουν αποριες και να μη καταλαβαινουν τι γινεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.