#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2012 13:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μισό" βήμα του Μαξίμου για τους συμβούλους εκατομμυρίων

Ο Πρωθυπουργός δεν "ρωτά". Δίνει εντολέςΟ σάλος που έχει προκληθεί με τις τεράστιες αμοιβές που παίρνουν διάφορα δικηγορικά γραφεία για να παρέχουν... συμβουλές για τις αποκρατικοποιήσεις ήταν αδύνατο να αφήσουν ασυγκίνητο το Μέγαρο Μαξίμου. Γνωστοί και άγνωστοι δικηγόροι, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είχαν πάρει εργολαβία τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ΤΑΙΠΕΔ, την ΚΕΔ ή σε κάθε υπουργείο που «έτρεχε» μια αποκρατικοποίηση ή την αξιοποίηση ακινήτων. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων διακινούνταν πολλές φορές για υπηρεσίες αμφιβόλου αξίας και αποτελεσματικότητας.  Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να αναλάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για να μειωθούν αν όχι να μηδενιστούν τα έξοδα που γίνονταν για την πρόσληψη των ιδιωτικών δικηγορικών γραφείων.

Ως εδώ καλά και μπράβο στον Πρωθυπουργό για την κίνηση αυτή που θα βάλει στη γωνία τους γνωστούς νομικούς συμβούλους που καρπώνονταν εκατομμύρια χωρίς να κάνουν τίποτε. Όμως, η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έχει ένα... φάουλ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το ΝΣΚ έχει τη δυνατότητα να καλύψει νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών στις οποίες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική Δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους. Σημειωτέον ότι στην προσπάθειά σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο πρωθυπουργός ερωτά το Νομικό Συμβούλιο αν μπορεί; Και γιατί να μην μπορεί δηλαδή να προσφέρει υπηρεσίες; Δεν έχει την ... τεχνογνωσία; Εκατοντάδες οι ειδικευμένοι, αλλά άνεργοι δικηγόροι. Αν προσλάβει μερικούς δικηγόρους θα κάνει μια χαρά τη δουλειά για την οποία πληρώνονταν εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά.

Κι εν πάση περιπτώσει αν το Νομικό Συμβούλιο απαντήσει ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα συνεχιστεί το απαράδεκτο και εντελώς διαβλητό σύστημα της ανάθεσης σε δικηγορικά γραφεία και διαπλεκόμενες εταιρείες;

Δε μπορεί, λοιπόν, το Μαξίμου να κάνει ένα καλό αλλά να μην το ολοκληρώνει. Δεν είναι παράκληση προς το Νομικό Συμβούλιο, αλλά εντολή και αυτή πρέπει να εκτελεστεί. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κι όχι αν μπορούν υπάλληλοι πληρωμένοι από το δημόσιο να κάνουν μια δουλειά που τους ανατίθεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tasos1 avatar
  tasos1 07/09/2012 13:53:30

  θα μπορούσε να προσλάβει ως μόνιμους εκατό δικηγόρους και να τους έχει για όλες του τις δουλειές! Ακόμα και εναντίον των δικαστών, όταν πρέπει και απαιτείται.

 2. romeo avatar
  romeo 07/09/2012 13:55:35

  Υπάρχουν τόσοι άνεργοι δικηγόροι οι οποίοι θα έτρεχαν... Θα μπορούσε από αυτούς να επιλέξει τους καλλίτερους βάσει προσόντων...

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ romeo 07/09/2012 14:06:49

   Ρε παιδιά να μειώσουμε την ανεργία; Πιπέρι...

 3. tpe avatar
  tpe 07/09/2012 14:11:03

  Πάτε καλά; Είσαι σοβαροί; ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ;;;; ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ;
  Μα το Θεό δεν σας καταλαβαίνω....

  @Συντάκτη: Όχι μισό, ούτε το 1/4 δεν έκανε. Τι θα πει αν μπορεί; Τι θα πει να πάει στο ΔΣΑ; Αν οι δικηγόροι που έχει δεν του κάνουν, να τους στείλει σπίτια τους, να δει πως βγαίνει το ψωμάκι στα σκαλοπάτια της Ευελπίδων...

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/09/2012 14:50:04

  Για οποιον εχει γνωση πως κινουνται οι δημοσιες υπηρεσιες μηδε του ΝΣΚ εξαιρουμενου δεν υπαρχει κανενα φαουλ στην επιστολη Μπαλτακου !

  • tpe avatar
   tpe @ Ραβινος 07/09/2012 17:56:20

   Επειδή όμως εγώ δεν ξέρω, όπως και τα 2/3 του εργατικού δυναμικού της χώρας, μπορείς να μας το εξηγήσεις; Είναι εντελώς καλοπροαίρετο το σχόλιο, υπόψη.

 5. tak avatar
  tak 07/09/2012 18:17:19

  Κύριε πρωθυπουργέ μου, πώς ανέχεσαι τόσους άσχετους ξερόλες δίπλα σου; Ξέρω πως έχεις και μια ρακέτα που βαράει δυνατά... Μήπως πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις;

 6. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ avatar
  ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ 07/09/2012 21:09:10

  Tα ονόματα αυτών των μεγαλολ....ων υα τα μάθουμε ποτέ ... Φτάνει πιά όλα στον αέρα αφου εισπράτουν δημόσιο χρήμα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.