#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2012 10:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μακριά απ’ το κύμα κράτα μας κι απ’ τον καπνό που βλέπεις..."της effie B.

Εδώ και δύο χρόνια η χώρα μου τσακίζεται, χτυπιέται αλύπητα, καταστρέφεται μέρα τη μέρα, με ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου διέλυσε την Πατρίδα μου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει το απεχθές έργο του. Οι υπόλοιποι συνένοχοι ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούν στο έγκλημα!

Με μια σειρά σχεδιασμένων μεθοδεύσεων ΠΑΣΟΚ φτάσαμε λίγο πριν το τέλος. Στην καταληκτική συμφωνία για τη χορήγηση ενος δανείου μαμούθ με επαχθέστατους όρους για τους έλληνες. Είναι η ώρα αποφάσεων.

Και μεις; Εμείς οι πολίτες, τι κάνουμε; Που βρισκόμαστε;

Μαγκωμένοι μετα τη «συμμετοχή» μας στο πιο ερμαφρόδητο κυβερνητικό σχήμα που φτιάχτηκε ποτέ, κοιτάμε κριτικά προς την κατεύθυνση που ξέρουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι είναι και το ΜΟΝΟ μας ΣΤΗΡΙΓΜΑ: τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Και απαιτούμε κι αυτό, και εκείνο και το άλλο, από κάποιον που σε όλη αυτή την πορεία ήταν μαζί μας. Με τεράστιο προσωπικό κόστος.

Και κριτικάρουμε σκληρά, ποιόν;

Αυτόν που είναι η τελευταία ελπίδα μας!

Αυτόν που αντιστάθηκε σθεναρά σε όλη αυτή τη λαίλαπα και τον ορυμαγδό του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου, του Βενιζέλου, της Διαμαντοπούλου, του Χρυσοχοιδη, του Ρέππα, όλων εκείνων που κάθε συντεταγμένη και ώριμη πολιτεία θα είχε προ πολλού απαλλαγεί. Για να μην ξεχνιόμαστε!!!

Θα τους είχε στείλει στον αγύριστο και θα είχε γυρίσει σελίδα, γλείφοντας τις πληγές που της δημιούργησαν τριάντα χρόνια τώρα.

Θα είχε βγάλει από πάνω της αυτή την αρρώστια, την ανίατη, την επάρατη, το ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που διέλυσαν την παιδεία μας, την υγεία μας, το στρατό μας, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και μεις τους ανεχόμαστε ακόμη να μας κυβερνούν. Και δεν σηκωθήκαμε, να ξεχυθούμε στους δρόμους σαν καθαρτήριος χείμαρρος, φουσκωμένο ποτάμι που θα τους παρασύρει και θα τους πετάξει σε θάλασσα λήθης! ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μόνο αναλωνόμαστε χτυπώντας με θυμό και πολλές φορές οργή το πληκτρολόγιο κριτικάροντας το τελευταίο μας ανάχωμα: τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν έκανε αυτό, δεν έκανε εκείνο, να τα τινάξει όλα σαν άλλος Ράμπο στον αέρα και να ζήσουμε με ρίζες και βολβούς για τα υπόλοιπα χρόνια ριχνοντάς του το πιο βαρύ ανάθεμα!! Λες και φταίει αυτός για το χαμό του Μνημονίου! Λες και δεν έχει αποδείξει με βαρύ τίμημα τι σημαίνει ελληνική υπερηφάνεια. Λες και δεν ξέρουμε τα κινητρά του!

Απαιτούμε να τα διαλύσει όλα, για να τους δείξουμε εμείς!

Και σε ποιούς να δείξουμε, στο ΠΑΣΟΚ που είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ υπεύθυνο γι’ αυτή την κατάντια μας, η στους «εταίρους και δανειστές», ύαινες σωστές που πάτησαν στα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ και απαιτούν κεφαλή επι πίνακι, και σώμα επι σταυρώ;

Ο Αντώνης Σαμαράς απο την αρχή είχε ξεκάθαρες θέσεις. Διαλάλησε σε ντόπιους και ξένους με στεντόρια φωνή οτι η συνταγή είναι λάθος. Τους έδωσε και πρόγραμμα διέξοδου απο τη θανατηφόρα περιδίνηση. Τα αγνόησαν όλα. Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Και του ζητούμε ευθύνες; Οξύμωρο και παράλογο. Η μόνη δικαιολογία, το φορτισμένο συναίσθημα μας που έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες πάνω του σαν τον τελευταίο σωτήριο κρίκο μιας αλυσίδας έτοιμης να σπάσει. Του ζητούμε στήριξη με αγωνία και φόβο.

Στρεφόμαστε στον Αντώνη Σαμαρά με όλα τα συναισθήματα ανάκατα: ελπίδα, προσμονή, άγχος, αγωνία, φόβο, θυμό, οργή. Κατανοητά. Ανθρώπινα.

Ξέρουμε όμως οτι μπορεί να το οδηγήσει το καράβι. Το λέει το ενστικτό μας. Το ίδιο ένστικτο που μας οδήγησε τότε οχτακόσιες χιλιάδες κόσμο, αθρόα, να τον εκλέξουμε για αρχηγό. Χωρίς επηρεασμούς και κόντρα στο ρεύμα.

Σ΄αυτή την πιο δύσκολη στιγμή της Πατρίδας μας ας αφήσουμε το ένστικτο μας, αυτή τη γενετήσια πατριωτική μας ορμή να λειτουργήσει ξανά. Ξέρω ότι όλοι έχουμε την απάντηση μέσα μας. Έχουμε όμως βουβαθεί. Δεν βγάζουμε παρά άναρθρες κραυγές διαμαρτυρίας. Τα γεγονότα μας ξεπέρασαν. Ψάχνουμε εναγώνια για στήριγμα.

«Γαλήνια όμως σε σκοτεινή σπηλιά μια ακόμα πιο βουβή, μια «Ελλάδα» ματώνει και συναρμολογεί από μέταλλα σκληρά τη λυτρωτική κεφαλή», παραφράζω τον Georg Trakl.  Έμεις έχουμε το λυτρωτικό μάγμα μιας ιστορίας αιώνων και ένα πνεύμα πανάρχαιο που θα μας περάσει απέναντι. Θα μας οδηγήσει πίσω στην Πατρίδα. Το τραγούδησε ο Όμηρος. Το εκφράζουμε όλοι εμείς και εμπιστευόμαστε έναν πατριώτη οδηγό, έναν πολυμήχανο Οδυσσέα.

Η πορεία δύσκολη, δύσβατη, σκληρή. Αιματηρή. Απαιτεί μανούβρες και παρεκκλίσεις, και ανορθόδοξες μεθόδους. Το ξέρουμε οτι θα υπάρξουν και θύματα.  Τα λιγότερα δυνατά. Αρκεί το καράβι να περάσει απέναντι. Να μην τσακιστεί. Οχι πλοηγώντας στο αδιάφορο κέντρο μιας συμμετρίας υπολογιστικής πολιτικά και κάνοντας χάρες. Αλλά σε ασύμμετρη σχέση με τους κινδύνους και βάση μια στρατηγική των λιγότερων δυνητικά απωλειών. Αυτό πρέπει να ζητούμε απο τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό ΚΑΝΕΙ ο Αντώνης Σαμαράς. Και γι’ αυτό πρέπει να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ.

Ας αναλάβουμε ο καθένας τις δικές μας ευθύνες λοιπόν!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Και για να μην ξεχνάμε απο που ερχόμαστε, ειδικά εμείς οι βόρειοι, ο Σταγειρίτης στα Ηθικά Νικομάχεια Β’, επικαλείται την Οδύσσεια και το πέρασμα του Οδυσσέα ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Ούτε ο Οδυσσέας ήθελε να περάσει ανάμεσα από τα δυό κακά. Έπρεπε όμως. Ακολουθώντας την παραίνεση της Κίρκης, καθοδηγεί τον τιμονιέρη πώς να αποφύγει τα δυο κακά και να περάσει ανάμεσα τους με τις μικρότερες απώλειες. Στην πορεία αυτή ο Οδυσσέας έχασε έξι άνδρες. Το καράβι όμως δεν τσακίστηκε και πέρασε απέναντι! Σε ανοικτή θάλασσα!

«Και συ τον ορισμό μου αγρίκησε και βαλ᾿ τον, τιμονιέρη,

στο νου σου, μια και του πλεούμενου το διάκι κουμαντάρεις’

μακριά απ’ το κύμα εκείνο κράτα μας κι απ’ τον καπνό που βλέπεις’

κατά μεριά του θαλασσόβραχου κυβέρνα, μήπως τύχει

και κατ’ αλλού γυρίσει τ’ άρμενο και στο χαμό μας ρίξεις.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 08/02/2012 10:12:38

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει το απεχθές έργο του.


  συμφωνω αλλα και ο Σαμαρας δεν στηριζει την συγκεκριμενη κυβερνηση?
  δεν συμφωνησε να παραμεινει στο Οικονομικων ο Μπενι?

 2. sceptic avatar
  sceptic 08/02/2012 10:32:31

  Το λέω συνέχεια και θα το ξαναπώ.Εάν δεν θέλει γίνει ένας νέος GAP ο Σαμαράς , αυτό που έχει να κάνει είναι να υποστηρίξει και εφαρμόσει αυτά που έλεγε στα Ζάπεια....να πει ΟΧΙ στο Λάθος....τελεία και παύλα.
  Τέρμα τα ναι μεν αλλά ,θέλουμε Ηγέτες εμπιστοσύνης που τιμούν το λόγο τους.
  Αυτά που λένε μερικοί εδώ περί βέλτιστης λύσης ,περί ευελιξίας ,περί λιγώτερων απωλειών και διάφορα άλλα, ηχούν στα αυτιά μας ακριβώς όπως τα έλεγε ο ΓΑΠ στο πρώτο Μνημόνιο...

  • effie B. avatar
   effie B. @ sceptic 08/02/2012 11:30:41

   δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν πει ΟΧΙ, όλα ξαφνικά θα γίνουν όπως πρώτα και θα ζήσουμε εμείς καλά και σεις καλύτερα!

   ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε ότι στο χαμό που μας έφερε το Πασοκ για να επανακάμψουμε περήφανοι και δυνατοί και πάλι θα υπάρξουν θυσίες.
   Η λογική του λεφτά υπάρχουν ΤΕΡΜΑ!!!

   και για να εξηγούμαστε και γω απο την μεριά του ΟΧΙ είμαι!

 3. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 08/02/2012 10:35:45

  ''.....και να ζήσουμε με ρίζες και βολβούς για τα υπόλοιπα χρόνια.....''
  Και βέβαια δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τέρμα πια με το παραμύθι. Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου προκειμένου να υπογραφεί η άθλια σύμβαση που θα μας φέρει πραγματικά σε αυτό που περιγράφεις παραπάνω.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Θεμιστοκλής 08/02/2012 11:31:36

   εσύ αυτό κατάλαβες από το κείμενο?

   • Θεμιστοκλής avatar
    Θεμιστοκλής @ effie B. 08/02/2012 12:17:53

    Κατάλαβα ότι το ΟΧΙ είναι η μόνη πραγματική διέξοδος.

    • effie B. avatar
     effie B. @ Θεμιστοκλής 08/02/2012 12:36:42

     εκλογές ΤΩΡΑ είναι η πραγματική διέξοδος!!!!!

 4. Νοήμων avatar
  Νοήμων 08/02/2012 10:47:28

  Καλά που ζουνε στη ΝΔ; δεν αντιλαμβάνονται την οργή που έρχεται και θα τους παρασύρει; Εγώ δεν ξέρω ούτε εναν που να εγκρίνει το θέατρο που παίζεται. Αν υπογραφεί σήμερα αυτή η συμφωνία το 8% του ΠΑΣΟΚ θα φαντάζει όνειρο για τη ΝΔ.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Νοήμων 08/02/2012 11:37:41

   ο Αντωνης Σαμαρας θα πάρει αυτοδυναμία.
   Γιατί πέρα από άναρθρες κραυγές ευκαιριακής διαμαρτυρίας αποδεικνύει οτι και διαπραγματεύεται σκληρά (δείτε τις καθυστερήσεις όταν ο Βενιζέλος έλεγε οτι πρεπει ως το βράδυ της Κυριακής να τελειώσουν τα πάντα) και μπορεί να μας περάσει απέναντι με τις λιγότερες απώλειες!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Νοήμων 08/02/2012 15:49:21

   Μέσα στον όχλο (την οργή του οποίου επικαλείσαι) είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Είναι και οι άλλοι που είναι ο ίδιος όχλος που γέλαγε με το Σαμαρά που πήγε 'ανεύθυνα' ενάντια στο μνημόνιο και θα είναι ο ίδιος όχλος που θα θέλει να λιντσάρει "όλους μαζί" τους πολιτικούς αύριο αν χρεωκοπήσουμε.

   Ο όχλος χρειάζεται ένα σώφρων ηγέτη να τον καθοδηγήσει όπως λέει η Έφη. Είδε και άλλους "ηγέτες" και τα βράχια που τον έφεραν, δεν είδε? Και λέω όχλος, μέχρι να αποδείξει πως δεν άγεται και φέρεται και πως οι αποφάσεις είναι συνειδητές. Ακόμα απέχουμε από αυτό. Μην κατηγορείτε το Σαμαρά που δεν κεφαλαιοποιεί και αυτός τον φόβο, αντίθετα προσπαθεί να πει "ψυχραιμία" απέναντι σε όλους...

 5. δημητρης καρδιτσα avatar
  δημητρης καρδιτσα 08/02/2012 10:55:25

  το μεγαλυτερο λαθος του σαμαρα εκτος απο το να συμμετασχει σε αυτη την κυβερνηση ειναι οτι δεν απαιτησε απο τον παπαδημο να μην υπαρχουν σε αυτη την κυβερνηση ολοι εκεινοι που οδηγησαν τη χωρα στη καταστροφη. παπακωνσταντινου βενιζελος λοβερδος χρισοχοιδης κλπ. επρεπε να απαιτησει απο τον παπαδημο να κανει μια δικη του ολιγομελης κυβερνηση στα προτυπα του ιταλου πρωθυπουργου. τωρα παιρνει ολο το κοστος γιατι στην ουσια στηριζει μια κυβερνηση πασοκ με πρωθυπουργο τον παπαδημο.

 6. tak avatar
  tak 08/02/2012 10:56:08

  Αγαπητέ φίλε Κώστα Ροδινέ, βλέπεις πως ο λαός θέλει μια νέα Ιφιγένεια να θυσιάσει... Πολύ θα πρέπει να προβληματισθούν πολλοί επ' αυτού...

 7. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 08/02/2012 11:23:15

  Έχουμε εμπιστοσύνη στον Α. Σαμαρά οτι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να περισσώσει τα περισσότερα.
  Σε καμμία διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα.
  Αρκεί να ξέρεις οτι αυτός που διαπραγματεύεται, είναι έντιμος και μάχεται!
  και το σπουδαιότερο, μετά απ΄όλα αυτά PSI, δανειακή, μνημόνια, θα είναι αυτός που έχει την διάθεση και θα παλέψει να τ΄αλλάξει όλα, να δώσει φως κι΄ελπίδα στον Έλληνα.
  Πρόεδρε προχώρα, ζήτα όσα περισσότερα μπορείς κι΄εύχομαι να τα κερδίσεις προς όφελος όλων μας.
  Καλή επιτυχία, πρόεδρε, σ΄εμπιστευόμαστε!

 8. Idiot avatar
  Idiot 08/02/2012 11:38:49

  Δεν συμφωνω κυρια μου και να με συγχωρειτε.Αλλο επιχειρηματολογια και αλλο παραμυθολογια.Παραμυθια οπως φταιει μονο το παυσοκ,ο γαπας ο μπενιτο δεν περνανε.Κωστακηδες,αλογοσκουφηδες,διαφοροι -οπουλοι και -αρχες ειναι εξισου υπευθυνοι.
  Ριζες και βολβους θα τρωμε αν δεχθουμε τους τροικανους ορους κι'αν μεινει διαθεσιμη ελληνικη γη για να τους συλλεξουμε.Ανεστιοι,επαιτες ..τες πορτες των ξενων θα κουρταλουμε και το ενα χερι θα χτυπαει ταλλο απο την απελπισια.(Δ.Σολωμος Υμνος εις την Ελευθεριαν-ποιος αραγε γνωριζει τον εθνικο μας υμνο περα απο την πρωτη στροφη και αν..και σε ποιο σχολειο θα το μαθει..)Εμεις οι Ελληνες ..οι τελευταιοι των τροικανων.
  Σταματηστε το παραμυθι του εθνικισμου.Δεν ταυτοποιειται το ιδιο με τον πατριωτισμο.Δεν ειναι χαζοι οι Τουρκοι να'αρπαζουνε νησια οταν δεν τους προσφερονται.Εδω στην ξενητεια αγναντευουμε απο μακρια πως οι εχθροι του γενους(κατα τον ΠατροΚοσμα) προσπαθουν να γδυσουν νησον τινα για να μεινει ξυλαρμενη μεσοπελαγα ζωσμενη και σωσμενη με συρματα καλωδια και αγωγους.
  Τερμα το παραμυθι των αγορων και του ασυμβατου της αναπτυξης εξω απο την δολαριοφορα κατρακυλα.Η Αργεντινη ειναι μελος του G-20 σημερα και περασε οσα περασε γιατι καθυστερησε να αποσυνδεθει απο το δολαριο(επρεπε να βλεπατε την αμηχανια του Ken Rogoff chief economist στοΙΜF στο διαστημε 2000-2008 οταν δεχοτανε τις προσβλητικες αναφορες του υπουργου οικονομικων της Βραζιλιας που δεν καταδεχοταν να του απευθυνει τον λογο-BBC Newsnight με τον Jeremy Paxman)
  Σταματηστε το παραμυθι με την κακια Γερμανια.Μας χρεωθηκαν οι Γερμανοι δεν ηθελαν να μπλεξουν.Ειναι αυτοι που που εχουν την εμπειρια λογω Ανατολικης Γερμανιας.Και λειτουργουν οπως τοτε σαν Private Equiety Firm(Εταιρεια εκκαθαρισης-δεν ειμαστε μονο χρεωκοπημενοι ειμαστε υπο εκκαθαριση)
  Και οταν μιλατε για Γερμανικα media,να γνωριζοθμε οτι το Spiegel και η Welt εινα δημιουργηματα του αγγλικου στρατου κατοχης το 1947,η δε πατσαβουρα Bild ανηκει στον ομιλο Kirch και ο νοων νοειτω.
  Η Ελλαδα σημερα εχει αναγκη απο πατριωτες,μενει στον ΑΣ να αρθει στο υψος των περιστασεων.
  Και ολοι εσεις που δεν σας εχει ακουμπησει το κρυο,η πεινα και ανεργια ετσι για την ενημερωση σας και τα τρια περισσευουν εκει εξω για καποιους Αλλους συμπατριωτες σας.

 9. effie B. avatar
  effie B. 08/02/2012 11:48:33

  και το manual το γράψαμε και το μελετήσαμε προ πολλού, και τον φιννέα και το περιστέρι το έχουμε. Από την Κολχίδα θα σου στείλουμε χαιρετισμούς!
  Εκείνο που σου διαφεύγει φιλε Φίλε είναι οτι εμείς έχουμε μαζί μας και τα ξόρκια της Κίρκης!!!!!!!!!!!!!!

 10. effie B. avatar
  effie B. 08/02/2012 11:51:08

  εσείς δικαιολογείστε απόλυτα και για τα γραφόμενα και για την κατανόηση του κειμένου....

 11. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 08/02/2012 12:00:10

  καλά τι είναι ο Σαμαράς, ιατρός δια πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κίαν;
  Ξεχνάτε οτι ήρθε κι΄ανέλαβε ένα κατεστραμμένο κόμμα, με χίλιους ¨ανίκανους¨εκεί μέσα, με παγιωμένες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις και κατάφερε οχι μόνο να το ανορθώσει, αλλά να διεκδικεί πιο σοβαρά απ΄όλο το πολιτικό σύστημα , ν΄αναλάβει τα ηνία και της κατεστραμμένης χώρας μας, που άλλοι ευθύνονται για το χάλι της ;
  Λες να γουστάρει τον Μπένυ, ή κάθε άλλον πασόκο μαχαιροβγάλτη;
  Όταν με το καλό ο λαός του δώσει αυτοδυναμία και θα κυβερνήσει, όπως θέλει και χωρίς προσκόμματα, τότε να του κάνετε κριτική και μάλιστα την αυστηρότερη.
  Σήμερα είναι στη θέση αυτή που όλοι γνωρίζετε καλά ποιά είναι, αφήστε τον να κάνει την δουλειά που έχει μπροστά του και σταματήστε την γκρίνια και την μιζέρια.

  • Δραγουμης avatar
   Δραγουμης @ Απλή σκέψη 08/02/2012 12:21:30

   ποια αυτοδυναμια? πραγματικα πιστευεις οτι θα καταφερει να παρει την αυτοδυναμια μετα τα τελευταια γεγονοτα?

   • Iokasti@gr avatar
    Iokasti@gr @ Δραγουμης 08/02/2012 12:35:43

    περισσότερο από ποτέ!
    ας περιμένουμε λίγο και ας μην χάφτουμε αυτά που πασάρει ο Βενιζέλος!

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Δραγουμης 08/02/2012 12:44:10

    ποια είναι τα τελευταία γεγονότα; εγώ δεν τα είδα. εσύ που τα είδες;

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Απλή σκέψη 08/02/2012 12:27:48

   +10000

 12. effie B. avatar
  effie B. 08/02/2012 12:44:28

  η Μήδεια απο που; κομματι αιμοσταγή σε βρίσκω!
  χωρίς κουπί απέναντι δεν περνάς, καταλαβέ το!
  και αν σκιάζεσαι να το τραβήξεις γιατι δεν είσαι μαθημένος, μην σε νοιάζει θα το τραβήξουμε εμείς!
  απέναντι πάντως θα περάσουμε!

  όσον αφορα το χρυσόμαλλο δέρας μας περιμενει και αυτό σαν έπαθλο!
  γιατί όμως επιμένεις να αλλάζεις ιστορία;
  για τον Οδυσσέα μιλάμε!

 13. milt avatar
  milt 08/02/2012 14:18:28

  μπράβο effie. Τακτοποίησες τα πράγματα και τα έβαλες σε μια σειρά, γιατί εδώ βλέπω το θέατρο του παραλόγου.

 14. effie B. avatar
  effie B. 08/02/2012 21:58:57

  μείνε στον Οδυσσέα φίλε Φίλε, για έχει και το πολυμήχανο.
  εδώ που φτάσαμε το straight δεν σώζει, μόνο οι ελιγμοί και η ανορθόδοξη πορεία!!
  και η Πηνελόπη στο τέλος, είναι και αυτή μια κάποια ανταμοιβή...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.