#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2012 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κόκκινη γραμμή" είναι η σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας κι όχι των τραπεζιτώνΤο μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, είναι η ανικανότητα σε συνδυασμό με την ανελέητο  των υπαλλήλων της τρόικας. Ένα μείγμα επικίνδυνο που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση. Διότι οι άνθρωποι που έρχονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα έχουν βαθιά προκατάληψη για τη χώρα μας. Αλλά έχουν και τεράστια άγνοια για τα ελληνικά δεδομένα.

Το απέδειξαν με το πρόγραμμα που έφτιαξαν. Ζητούσαν και ζητούν επίτευξη στόχων οι οποίοι δε βασίζονται στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

«Μειώστε τους μισθούς και τις συντάξεις», λένε και αμέσως βούλιαξε η κατανάλωση, επομένως έπεσαν έξω και οι φόροι.

«Απολύστε σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» διατάσσουν και αμέσως η ανεργία έφτασε στο 21% με αποτέλεσμα να μην έχει κανείς να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κράτος και τα ταμεία να βουλιάζουν.

Χθες, ήρθε και το μέλος της ΕΚΤ, ο κ. Ασμουσεν ο οποίος, αφού μας είπε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μπει η Ελλάδα στην ευνοϊκή συμφωνία των Βρυξελλών κι ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, πέταξε και την απίστευτη κοτσάνα του, δείγμα της άγνοιάς του φυσικά. "... δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι 3.000 ευρώ".

Αυτό είπε ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι μας δανείζει, επομένως, πρέπει και να ξέρει τα μάκρο και μικροοικονομικά δεδομένα της Ελλάδας. Έχοντας αυτούς τους μύθους για την Ελλάδα έρχονται εδώ και με ύφος νταβατζή ζητούν νέες μειώσεις μισθών, νέες περικοπές παντού, νέους φόρους. Αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο επομένως έχουν και να πληρώσουν, σκέφτονται πονηρά οι τροικανοί.

Είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια δεν έχουν διαβάσει τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 1.620 ευρώ, καθαρά το μήνα, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ...

Για να μη μιλήσουμε για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν φάει τα θρανία με το κουτάλι παίρνουν 1.100 ευρώ και πληρώνουν από την τσέπη τους για να παρακολουθούν συνέδρια. Για να μην πούμε για δάσκαλο με 25 χρόνια υπηρεσία που παίρνει 1.500 ευρώ. Ο κάθε κ. Ασμουσεν έρχεται και κάνει πειράματα με λάθος στοιχεία, επομένως πώς να βγει σωστή η διαπραγμάτευση;

Κι από την άλλη, είχαμε την πολύχρονη κουτοπονηριά του ΠΑΣΟΚ που σε 2,5 χρόνια δεν κατάφερε να κάνει μια σωστή συζήτηση με τους τροικανούς.

Αυτό, λοιπόν, είναι το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά και του νέου οικονομικού επιτελείου. Να δώσει στους δανειστές αξιόπιστα στοιχεία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, να άρει τις αμφιβολίες και την καχυποψία των ξένων και να συζητήσει με ειλικρίνεια για το πώς θα σωθεί η χώρα. Από την ελληνική πλευρά έχουν καταλάβει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να γίνουν οι αλλαγές στο μνημόνιο. Από την πλευρά των τροικανών δεν ξέρουμε.

Διότι αν δεν πρόκειται για άγνοια αλλά για σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας τότε ας τους στείλουμε στο διάβολο και να δούμε τι θα κάνουμε μόνοι μας.

Όσο περνάνε οι μέρες και η τρόικα πλησιάζει, κι όσο οι δηλώσεις των ξένων για την ελληνική κρίση πληθαίνουν, τόσο καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Γι΄αυτό κι όπως γράφαμε αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τις πόρτες ανοικτές, θα σαρώσουν και θα πάνε για μπάνια, γελιούνται.

Η τακτική που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και μεθοδευμένη. Πρέπει να ξεκινά με ένα βασικό δεδομένο: Τίποτε δε θα μας χαριστεί, οι τροικανοί έρχονται για να αποδείξουν ποιοι είναι τα αφεντικά.

Κι εμείς πρέπει να τους αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί, πρόθυμοι να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και που δε θα θίγουν περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά. Η μόνη κόκκινη γραμμή αυτή πρέπει να είναι: Ότι οι Έλληνες δε θα πληγούν περισσότερο από τη λάθος συνταγή. Ότι κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας κι όχι των τραπεζιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 03/07/2012 17:22:33

  Διόρθωση: καθηγητής στη δευτεροβάθμια με 30 χρόνια υπηρεσία παίρνει 1200€ καθαρά (στο χέρι)

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ kanis 03/07/2012 19:44:34

   Συγνώμη αλλά ας είχα τα ωράρια και τις αργίες των δασκάλων-καθηγητών και ας έπαιρνα 1200.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kanis 03/07/2012 22:01:51

   Πιό σωστό θα ήταν, προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει κανείς, να αναφέρετε τις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/07/2012 17:55:29

  Δεν υπάρχει ένας υπουργός να κατακεραυνώσει και να βάλει στη θέση του τον ευρωπαίο υπάλληλο των ξένων δανειστών που αναφέρεται σε μισθό....τριών χιλιάδων ευρώ (μέσο όρο) στο δημόσιο;Δεν υπάρχει λίγη ντροπή γι'αυτά τ'ασύστολα ψεύδη;Εξακολουθείται,ακόμη,η συστηματική διαστρέβλωση της παρούσης κατάστασης στη χώρα μας,με παραπλανητικά στοιχεία;ΟΡΘΟΤΑΤΑ το αρχικό κείμενο τονίζει πως πρέπει να δοθούν ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ στοιχεία για τους μισθούς στην Ελλάδα (η ανάρτηση αναφέρεται σε πχ 25 χρόνια προϋπηρεσία-που να δει κάποιος τι γίνεται πχ σε δέκα ή δεκαπέντε,ας μην πάω πιο κάτω).
  Και κάτι ακόμη:Η τελευταία σειρά της κεντρικής ανάρτησης λέει τα πάντα!!Θα συμπληρώσω το εξής:Έχουν δοθεί στις τράπεζες καραβιές χρημάτων τα τελευταία χρόνια.Έτρεξε το χρήμα στην αγορά;Έχει πάρει σάρκα και οστά η πολυπόθητη ανάπτυξη;Η κυβέρνηση ας γνωρίζει πως εξελέγη με τη ψήφο της ελληνικής κοινωνίας και ΟΧΙ των τραπεζιτών....

 3. pan. avatar
  pan. 03/07/2012 17:57:09

  Δάσκαλος με 25 χρόνια προϋπηρεσία παντρεμένος με 2 παιδιά 1390 καθαρά.
  Σκοτώστε μας λοιπόν αφού σας κοστίζουμε ακριβά.
  Δε βλέπετε ότι έρχεται εμφύλιος?
  ΠΕΙΝΑΜΕ!

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ pan. 03/07/2012 19:49:56

   Εντάξει,ας συγκρατηθούμε λίγο λεω εγώ.1400 είναι σχεδόν 2 μισθοί κάπου αλλού στον ιδιωτικό τομέα.Δεν ξέρω τις υποχρεώσεις σου αλλά και η δική μας ζωή ήρθε τα πάνω-κάτω.Το παλεύουμε και το προσπαθούμε.Κανένας εμφύλιος δεν θα σε χορτάσει,ούτε θα επαναφέρει το προηγούμενο μισθολογικό σου απόκομμα

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 03/07/2012 18:50:43

  Απο τις τοσες πολλες κοκκινες γραμμες στο χαρτη , δεν φαινεται ο χαρτης..

  • Φλου avatar
   Φλου @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/07/2012 02:54:02

   Γειασάν!!!

   • tak avatar
    tak @ Φλου 04/07/2012 08:07:02

    Ποιος χάρτης και ποιες κόκκινες γραμμές; Τι λέτε κύριε Φλου επί αφλού;

 5. teo avatar
  teo 03/07/2012 19:10:58

  Η σύζυγός μου, διορισθείσα μέσω ΑΣΕΠ στον τομέα της υγείας εν έτει 2008, αυτή την στιγμή λαμβάνει μηνιαίως το ...ιλιγγιώδες ποσό των 632 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό, δεν υφίστανται κρατήσεις από δάνεια ή άλλες παρεμφερείς υποχρεώσεις. Τα σχόλια παρέλκουν. Ελπίζω μόνο ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του να πράξουν όσα επιτάσσει το εθνικό συμφέρον για να διαφυλαχθεί η (εναπομείνασα) αξιοπρέπεια των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων που λοιδωρούνται συλλήβδην το τελευταίο διάστημα, ωσάν να αποτελούν το απόλυτο κακό.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ teo 03/07/2012 19:53:46

   Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πράττει για κάθε ξεχωριστή περίπτωση μεμονωμένα,όποιος και να είναι ο μισθός του καθενός.Και αυτό ακριβώς προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες,να δείξει σωστά και μελετημενα βήματα και να επωφεληθούμε απο τις ευρωπαικές εξελίξεις ώστε τουλάχιστον να μην χρειαστεί να πάμε ακόμα πιο χαμηλά στα ποσά μας

 6. IOANNIS avatar
  IOANNIS 03/07/2012 20:14:48

  ΙΩΑΝΝΗ 33 ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ?

 7. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 04/07/2012 06:43:31

  Όλοι εσείς που λέτε πως παίρνετε μισθούς 600-700-800 ευρώ αν υποθέσουμε ότι με αυτά πρέπει να πληρώσετε ένα ενοίκιο η ένα στεγαστικό ,τους πάγιους λογαριασμούς -κοινόχρηστα ,τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, του χασάπη ,της λαϊκής, ένδυση - υπόδηση δική σας -παιδιών σας και φαντάζομαι θα πίνετε ένα καφέ την μέρα χωρίς τσιγάρο φυσικά , α και να προσθέσω τα έξοδα μετακίνησης σας αναρωτιέμαι λοιπόν πως ζείτε με αυτή την ακρίβεια ;

  Αν δηλαδή προσθέσω και παιδιά και τα έξοδα τους πάμε σε φανταστικές καταστάσεις ,ειλικρινά λοιπόν θα ήθελα μια απάντηση από όσους λέτε πως ζείτε με εισόδημα ως 800 ευρώ το μήνα χωρίς παιδιά η οικογενειακό με 2-3 παιδιά ως 2000 το μήνα και όλες τις υποχρεώσεις που ανέφερα !!!
  Περιμένω καλόπιστα ,ειλικρινά αν τα καταφέρνετε μόνο με αυτό το μισθό που μας λέτε πως παίρνετε θα ήθελα να σας δει ο Σαμαράς για την θέση του υπουργού οικονομικών στον πρώτο ανασχηματισμό ! ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.