#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2011 09:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κλείνουν" την Ζήμενς για να ευχαριστήσουν την Μέρκελ;

[caption id="attachment_113627" align="alignnone" width="600" caption="Η Μέρκελ σε επίσκεψή της στην Ζήμενς"][/caption]

Πριν από αρκετούς μήνες ο τότε υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του κ. Παπανδρέου, ο Χάρης Παμπούκης, είχε μεταβεί στη Γερμανία για διαπραγματεύσεις με τη Siemens ανοίγοντας το θέμα μιας πιθανής αποζημίωσης που θα μπορούσε να μας δώσει η γερμανική εταιρεία για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία». Τότε είχαμε εκπλαγεί από την… διορατικότητα και την εξυπνάδα του κ. Παμπούκη να ανοίξει ένα θέμα «καυτό». Άλλωστε, ως καλός δικηγόρος που είναι ήξερε πώς να διεκδικήσει νομικά μια τέτοια αποζημίωση η οποία και οικονομικά και ηθικά και πολιτικά (για το ΠΑΣΟΚ) οφέλη θα είχε.

Όμως, με την πάροδο του χρόνου αρχίσαμε όλοι οι γνωρίζοντες καλά πώς λειτουργεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου, να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για την κίνηση του κ. Παμπούκη. Κάποιες πληροφορίες που επανειλημμένως το antinews δημοσιοποίησε, έκαναν λόγο για υπόγειες διεργασίες, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με την γερμανική κυβέρνηση. Σε συνδυασμό μάλιστα με την οικονομική κρίση και τη «βοήθεια» της Μέρκελ προς την Ελλάδα, τα σενάρια φαίνεται πως κούμπωσαν.

Ο κ. Παμπούκης άνοιξε αυτό το θέμα αν και ήξερε ότι σε καμιά περίπτωση η Siemens δε θα δεχόταν να πληρώσει αποζημίωση. Το έκανε για πολιτικούς λόγους, για να έχει κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί στα παζάρια με τη Μέρκελ.
Η γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της ενδιαφέρεται σφόδρα για να μην πάθει «γρατζουνιά» η εταιρεία καθώς και χρηματοδοτήσεις περιμένει και… ψήφους από την ισχυρή Siemens. Επομένως, θα έκανε το παν για να μην πληρώσει ούτε ευρώ στην Ελλάδα.
 Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανακοίνωση του προστίμου που θα επέβαλε η Ελλάδα στην γερμανική εταιρεία, δύο μέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής κι ενώ η Μέρκελ παίζει το δικό της παιχνίδι.
Αντί του προστίμου ήρθε αργά χθες το βράδυ μια ανακοίνωση από τον κ. Παμπούκη ο οποίος μας είπε ότι συνοδευόμενος από τον ... Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη ανταποκρίθηκε «σε πρόσκληση της Siemens AG για συνάντηση με αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες. Στη διάρκεια της συνάντησης, η Siemens AG γνωστοποίησε την πρόθεση της για άμεση επίδοση αγωγής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία ζητά από το Πρωτοδικείο του Μονάχου να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.  Ο κ. Παμπούκης, επισήμανε ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο».

Και τώρα τα ερωτήματα πέφτουν βροχή

Η Siemens εκεί που μας χρώσταγε μας ζητά και το βόδι και απειλεί με ...αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου. Ωραία τα κατάφερε ο κ. Παμπούκης, το σχέδιό του ήταν περίφημο. Εκεί που θα ανακοίνωνε το πρόστιμο μπορεί να φάει ο ίδιος πρόστιμο. Με ποια στρατηγική πήγε στη σύνοδο διότι όπως μαθαίνουμε ακολούθησε τη γραμμή Παπανδρέου, δηλαδή το γνωστό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι που ο πρώτος βρίζει τον δεύτερο και όταν το λιοντάρι τον πιάνει στα νύχια του λέει «ε, είπαμε και καμιά… να περάσει η ώρα».
Τι πήγε να κάνει ο κ. Παμπούκης με τον κ. Νικητιάδη; Για τουρισμό; Να μιλήσουν με τη Siemens για τα μπάνια των Γερμανών εργαζόμενων στην εταιρεία; Μήπως για να κλείσουν καμιά περιήγηση στο κάστρο της Siemens ή μήπως ο κ. Νικητιάδης ξέρει καλά γερμανικά; Διότι δεν μπορεί να πηγαίνεις να συζητήσεις για το πρόστιμο και να παίρνεις μαζί σου τον υφυπουργό Τουρισμού.
Γιατί τις τελευταίες ημέρες οι απόψεις της κ. Μέρκελ έχουν βρει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση Παπανδρέου; Μήπως υπάρχει καμιά παρασκηνιακή διαπραγμάτευση για τη Siemens που να λέει ότι δεν θα πέσει πρόστιμο και οι Γερμανοί θα μας δώσουν ένα μεζεδάκι στη σύνοδο κορυφής;

Κάποιος από την κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό αν υπάρχει τόσο βρόμικο παρασκήνιο κι αν προσπαθούν να κλείσουν το σκάνδαλο της Siemens προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν την κ. Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tigris avatar
  tigris 20/07/2011 09:53:14

  Τι μπ!ουμπούκι και αυτός Πουμπούκης

 2. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 20/07/2011 11:13:04

  Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο Παμπούκης κατάφερε "να φέρει τη θάλασσα" ακόμα και στο ηπειρωτικό Μόναχο. Αντί δηλώσεων, ας τραγουδήσει "στο Σταθμό του Μονάχου κ.λ.π." .

 3. JOHN avatar
  JOHN 20/07/2011 11:21:47

  Αληθεια τι εγινε αυτο το¨καλο παιδι¨ο Χριστοφορακος,καιρο εχουμε ν ακουσουμε κατι απο τα ΜΜΕ.Φαινεται δεν πουλαει αλλο το πραμα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ JOHN 20/07/2011 13:04:57

   Το θέμα Χριστοφοράκου έκλεισε οριστικά. Στην Ελλάδα δεν τον εκδίδουν, όχι πως τον ήθελε κανείς, και τέλος. Πλέον μόνο με ανορθόδοξες μεθόδους μπορούμε να τον έχουμε κάτι που δε θα συμβεί.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/07/2011 11:27:20

  Την είχαν "κλείσει" και το 1956, με την υπόθεση "Μαρκεζίμενς". Αλλά ξανά-άνοιξε δριμύτερη.
  Τέτοια μαγαζιά δεν κλείνουν ποτέ, μην έχουμε αυταπάτες.

 5. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2011 13:03:12

  Προσπαθούν να πετύχουν τα εξής πράγματα:
  1) Να μπλοκάρουν τις διαδικασίες στην Ελλάδα για όσο χρονικό διάστημα τρέχουν οι διαδικασίες στη Γερμανία
  2) Να επιτύχουν ευνοϊκή απόφαση γι αυτούς στη Γερμανική δικαιοσύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.