#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κλείδωσαν" τα νέα μέτρα του "Μνημονίου Βενιζέλου"

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μπορεί να τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με τα νέα τερτίπια του Θ. Πάγκαλου, όμως, οι ομιλίες στη Βουλή έχουν βγάλει και πολλές ειδήσεις. Έχουν ανακοινωθεί μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά της ζωή μας και που θα ενταχθούν στον εφαρμοστικό νόμο που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα.Τα φορολογικά ασφαλώς είναι αυτά που καίνε περισσότερο, όμως υπάρχουν και άλλα κρίσιμα θέματα. Έτσι, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών προβλέπεται:

Μπαίνουν περισσότεροι στη φάκα της εφορίας για την έκτακτη εισφορά καθώς ο συντελεστής 1% θα επιβάλλεται σε εισοδήματα από 12 χιλιάδες έως 25 ή 30 χιλιάδες ευρώ αντί για 20 χιλιάδες που ήταν το αρχικό σχέδιο. Κατά τα λοιπά θα επιβληθεί φόρος 2% για τα εισοδήματα από 25-30 έως 50 χιλιάδες και 3% από 50 χιλιάδες και πάνω. Ο φόρος είναι μεγάλος καθώς θα υπολογίζεται σε όλο το εισόδημα κι όχι κλιμακωτά. Ετσι, πολίτης που έχει εισόδημα 30.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει έκτακτη εισφορά 600 ευρώ.
Η κυβέρνηση μάλλον κάνει πίσω στην επιβολή νέου ειδικού τέλους ακινήτων που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ.
Θα επιβληθεί όπως όλα δείχνουν η μείωση του αφορολόγητου για τον ΦΑΠ στα ακίνητα. Από τις 400 χιλιάδες θα πέσει στις 200.000 χιλιάδες αντικειμενική αξία.
Προκειμένου να μαζευτούν πολλά χρήματα αναμένεται να επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος σε ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Επειδή το οικονομικό επιτελείο είναι ανίκανο να πιάσει τους φοροφυγάδες θα επιβάλλει ένα κεφαλικό τέλος που μπορεί να είναι 100 ευρώ το… κεφάλι.
Μπορεί να γλιτώνουμε για φέτος την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αλλά δεν θα γλιτώσουμε αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αναμένεται να πάει από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 60 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η θέρμανση για τον ερχόμενο χειμώνα θα είναι ακριβότερη τουλάχιστον 5 λεπτά το λίτρο.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν και σε ποια προϊόντα θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ούτε αν θα επιβληθεί φόρος κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο κρασί.
Ο νέος φόρος που θα έρθει θα αφορά περισσότερα από 1 εκατ. αυθαίρετα. Όπως προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξει «νομιμοποίηση» με την καταβολή εισφοράς από τους ιδιοκτήτες. Τα αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, παραλίες κ.λπ. θα κατεδαφιστούν, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά στην Ελλάδα τίποτε δεν έχει κατεδαφιστεί, πέρα από κάτι παράγκες.
Αναμένεται να υπάρξει απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Χαράς ευαγγέλια για τους εργολάβους και τους λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες καθώς προαναγγέλθηκε «ξεμπλοκάρισμα» έργων. Στα μεν δημόσια έργα ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ευρύ διάλογο στις δε επενδύσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα ξεμπλοκάρουν 10 από τις μεγαλύτερες που είναι κολλημένες για περιβαλλοντικούς λόγους. Μεταξύ αυτών… η επένδυση της Ελληνικών Χρυσός, συμφερόντων Μπόμπολα στη Χαλκιδική.
Καταργείται η έκπτωση φόρου για τη συγκέντρωση αποδείξεων πάνω από το απαιτούμενο όριο για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου. Πλέον όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις προκειμένου να καρπώνονται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Η ρύθμιση ισχύει από τα φετινά εισοδήματα.
Θα προβλέπεται η εργασιακή εφεδρεία για 12 μήνες δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονταν σε εταιρείες που βάζουν λουκέτο. Θα παίρνουν το 60% του μισθού τους και μετά μπορεί και να απολύονται.

 

Αυτά είναι κατά κύριο λόγο τα μέτρα που θα μπουν σήμερα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εγκριθούν. Όμως, με την κυβέρνηση αυτή τίποτε δεν είναι σίγουρο. Από Σεπτέμβρη ίσως έλθει κι άλλη ψυχρολουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 22/06/2011 13:03:34

  Δεν πειράζει, τον εφαρμοστικό νόμο θα τον σταματήσουν οι ...αγανακτισμένοι από τις πλατείες. Παθητική αντίσταση αδέρφια! Κι αν δεν αποδώσει κι αυτό, προτείνω να αυτοπυρποληθούμε μαζικά και ομαδικά, με απ ευθείας μετάδοση του απονεννοημένου αυτού διαβήματος από τον ΣΚΑΙ, σε σχολιασμό του Μπάμπη Παπαδημητρίου! Ένα σουρρεαλιστικό θέαμα, για όλη την οικογένεια.

 2. spiros1 avatar
  spiros1 22/06/2011 13:23:04

  Οι Σοσια-Ληστές είναι απίθανοι ταχυδακτυλουργοί Ληστές. Βάζει κλίμακες, αλλά συγχρόνως
  Τσεκουρώνει από το 1ο Ευρώ! Κανένας να μην δεχτεί να πληρώσουμε αυτόν το Κεφαλικό Φόρο του Σουλτάνου. Αυτοί έχουν καταντήσει πορτοφολάδες. Δεν παίζονται αυτοί οι ληστές. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να μην μένουμε Απλοί σχολιαστές. Όχι άλλη ταπείνωση, όχι άλλη εξαθλίωση.

 3. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 22/06/2011 14:27:42

  Προς τους 155 ΠΡΟΔΟΤΕΣ αφιερώνω το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου 'Οταν γυρίσω, θα τους....γλεντήσω' που λέει για Καραισκάκη κλπ.Σύντομα θα το ακούτε παντού και θα τρέχετε.....

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/06/2011 16:47:43

  ...μέτρα 3 μηνών είναι.
  Καθώς αν ο κύριος Βενιζέλος επιδείξει επιτυχίες ανάλογες από την έως τώρα θητεία του στην επόμενη επίσκεψη της Τρόικας θα πάρουμε νέα μέτρα.

  ΥΓ

  Γιατί μας κοροϊδεύουν και δεν καταργούν το αφορολόγητο;
  Αφού ο κεφαλικός φόρος θα είναι επί του συνόλου για μισθωτούς και από οποιοδήποτε ποσό για τους λοιπούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.