21/10/2008 00:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Καλάθι" Βαρδινογιάννη στο MEGA;

Σύμφωνα με το μπλογκ του διευθυντή του EXTRA3 και βετεράνου της δημοσιογραφίας Μάκη Γιομπαζολιά ο  όμιλος Βαρδινογιάννη αποφάσισε να ελέγξει μετοχικά το Mega Channel, μόνος ή με ένα μόνο ακόμη από τους άλλους εταίρους. Καιρό μετά την εξαγορά του ποσοστού Τεγόπουλου, που έφερε τον Βαρδινογιάννη στην δεύτερη θέση, μεταξύ των υπολοίπων μετόχων, ο όμιλος ετοιμάζεται τώρα να εξαγοράσει ποσοστό άλλου εταίρου και έτσι να καταστεί κυρίαρχος του MEGA ή συγκυρίαρχος μαζί με ένα μόνο ακόμη συνεταίρο. Το εάν αυτός ο άλλος συνεταίρος θα είναι ο Μπόμπολας - όπερ και πιθανότερο - ή το δίδυμο Λαμπράκη-Ρέστη θα φανεί λίαν προσεχώς. Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα πάψει να παρακολουθεί από μακριά τα δρώμενα του MEGA και θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σημειώνουμε, ότι ο νέος «νόμος Ρουσόπουλου» για τα ΜΜΕ επιτρέπει να έχει έως και το 100% ενός καναλιού ακόμη και ένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό.

Η είδηση, όπως σημειώνει ο κ. Γιομπαζολιάς, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, επειδή:  «Μια κυριαρχία η συγκυριαρχία Βαρδινογιάννη στο κανάλι μπορεί να επιφέρει ένα εκ των δύο : Ή να αλλάξει τις ισορροπίες και το MEGA να ισορροπήσει προς το πιο «αντικειμενικό», κάτι που εξυπηρετεί την Κυβέρνηση Καραμανλή. Ή να εμμείνει στην αντικαραμανλική διάθεση ή και να την εντείνει, κάτι που σημαίνει, ότι όλοι μαζί οι μεγαλόσχημοι παίρνουν στα χέρια τους το τιμόνι, για να τελειώσουν τον Καραμανλή». Έχει λοιπόν σημασία να δούμε, προσθέτει ο δημοσιογράφος, «εάν το "νέο MEGA" θα στηρίξει ή όχι τον Ρουσόπουλο και εάν θα πάψει να χτυπάει τόσο πολύ τον Καραμανλή».

Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση και την αναδημοσιεύουμε, για τον επιπλέον λόγο ότι «υπογράφεται». Θα μας επιτρέχει όμως ο συνάδελφος να διαφωνήσουμε με τις εκτιμήσεις του. Από πού κι ως που το MEGA είναι «αντικαραμανλικό» και  «αντιρουσοπουλικό»; Εμείς στραβοί είμαστε;

Το άρθρο εδώ: http://giobazolias.blogspot.com/2008/10/mega.html

Διαβάστε και δυο προηγούμενα κομμάτια δικά μας: Ξέσπασε ο νέος πόλεμος της διαπλοκής και Ποιος θα είναι ο «εγγυητής»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mareli avatar
  mareli 21/10/2008 01:00:26

  Γράφει επίσης ότι τα πετρελαϊκά συμφέροντα του Βαρδινογιάννη ταυτίζονται με αυτά των Αράβων δηλαδή των Αμερικανών και όχι των Ρώσων( στους οποίους είναι πιο κοντά ο Καραμανλής). Και συμπληρώνει ότι προτιμάει το Γιώργο, γιατί είναι πιο έντιμος!
  Προφανώς η Βαρδινογιάννεια άποψη περί εντιμότητας είναι ελεγχόμενη και ουδόλως αξιόπιστη!Δεν είναι, δα, και παράσημο να σε λέει έντιμο ο Βαρδινογιάννης, εκτός αν κρίνει την εντιμότητα σε σχέση με τα αμερικάνικα συμφέροντα του!

 2. miaouth avatar
  miaouth 21/10/2008 01:26:51

  Το κανάλι γίνεται όλο και περισσότερο "αντιρουσοπουλικό" γιατί θέλει έτσι να μπορεί να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι καραμανλικό.
  Δεν τα κάνει όλα μόνος του ο Πρετεντέρης. Υπάρχουν και ιδιοκτήτες.

 3. Helmut avatar
  Helmut 21/10/2008 10:26:35

  Γιατί μου φαίνεται ότι με αυτή τη κίνηση ο Βαρδινογιάννης θέλει να προλάβει γερό "μπάσιμο" του Ρέστη στο MEGA;

  Πιο λογική μου φαίνεται η συμμαχία Βαρδινογιάννης-Μπόμπολας-Σουφλιάς.

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 21/10/2008 12:56:40

  Συγνώμη και για να καταλάβω, πιστεύει κανένας ότι το Mega επηρεάζει κάποιους ψηφοφόρους, εκτός των παραδοσιακών οπαδών κατά περίπτωση;
  Στις τελευταίες εκλογές η Ν.Δ. έχασε 270.000 ψήφους, και αυτές θα χάσει τουλάχιστον άλλες 100.000. Και πιστεύει κανένας ότι το βούρλο ο Πρετεντέρης επηρεάζει τους αμφιταλαντευόμενους και μπορεί να ανεβοκατεβάσει αυτό το νούμερο των ψήφων ;
  Τα κανάλια έχουν κέρδη (αν έχουν) με τα λογιστικά κόλπα των διαφημιστικών εταιρειών, και παραμένουν σε ενέργεια διότι είναι ένας μηχανισμός εκβιασμού σε μηδενικό χρόνο.
  Τόσο απλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.