#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2011 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κίτρινη κάρτα" της Τρόικα στην κυβέρνηση


Οι σύμμαχοι δείχνουν "κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση βλέποντας ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους; Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της είδησης – βόμβα για την αναβολή του ταξιδιού των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα που ήταν να γίνει τη Δευτέρα. Εμφανώς ενοχλημένοι οι δανειστές μας από τα πίσω μπρος της κυβέρνησης σε όσα της έχουν ζητηθεί, ανέβαλαν την επίσκεψή τους καθώς βλέπουν ότι το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να τους δώσει τις απαντήσεις που θέλουν.

Αφενός τα στοιχεία για το έλλειμμα, που θα είναι πάνω από 10%, δεν εστάλησαν στην Κομισιόν (αν και πληροφορίες λένε ότι μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη και απόψε).

Αφετέρου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ούτε το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την οικονομία δεν είναι έτοιμο, και στο οποίο θα περιλαμβάνονταν οι τρόποι αξιοποίησης των ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεις, νέα μέτρα κ.λπ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει υπουργικό προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για το νομοσχέδιο.

Από την άλλη, στην τρόικα είναι εκνευρισμένοι διότι δεν έχουν προχωρήσει οι μετατάξεις, τα ελλείμματα διογκώνονται, το κράτος δεν μειώνεται, οι αποκρατικοποιήσεις έχουν βαλτώσει.

Το σίγουρο είναι ότι οι τροικάνοι θα έλθουν, έστω και καθυστερημένα, παίζοντας το μαρτύριο της σταγόνας με την Ελλάδα και βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία. Διότι δεν αποκλείεται να μας ρίξουν καμιά κόκκινη κάρτα με τη δόση του δανείου και να πτωχεύσουμε μια ώρα αρχίτερα. Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση εμφανίζεται πελαγωμένη, αδύναμη και με σαφή έλλειψη προσανατολισμού. Καμιά σχέση δηλαδή με μια στιβαρή και σοβαρή κυβέρνηση που θα έπρεπε να είναι σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Το κλίμα βάρυνε από την υποβάθμιση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών από την S&P αλλά και από τις απειλές της Moody's για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Και για να δει κανείς πόσο χάλια πάει η κατάσταση τα στοιχεία του ΙΟΒΕ είναι απογοητευτικά: Ανεργία άνω των 15%, πληθωρισμό περίπου 3% και ύφεση στο -3,2% για το 2010.

Ακόμη πιο χάλια είναι τα στοιχεία για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Σε σύνολο 265 οι ζημιές ανέρχονται σε 3,1 δισ. ευρώ.

(προηγούμενο: Γιατί ανέβαλε την επίσκεψη η Τρόικα;)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 31/03/2011 17:04:53

  ( από την ειδησεογραφία )
  .............Ολες τις δημοσιονομικές διορθώσεις του 2011 ύψους 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών,
  όπως δήλωσε ο ίδιος αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της διυπουργικής.

  Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι στην ίδια ημερομηνία θα καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
  ..........
  Μπορεί να είναι και χαζομάρα , αλλα 15/04 ειναι Παρασκευή.
  και που ξέρω 'γω μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μέτρων που θα ανακοινώσουν
  δεν μας έχουν και κανένα από αυτά που λαμβάνονται πάντοτε
  μετά το κλείσιμο χαα και τραπεζων ?

 2. ΝΣΚ avatar
  ΝΣΚ 31/03/2011 19:18:57

  9/4 Σάββατο ώρα 18.00 Α' δημοτικό Αναβύσσου,μιλούν:
  Γ.Κασιμάτης,Σ.Σακοράφα,Μιχ. Χαραλαμπίδης.
  Θέμα:
  Οικονομική κρίση και διέξοδοι για την πατρίδα μας-η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
  Ομάδα ανεξάρτητων πολιτών δήμου Σαρωνικού.

 3. Y. avatar
  Y. 31/03/2011 19:33:24

  Μήπως το υπουργικό που θα συγκαλέσει ο πρωθυπουργός την Κυριακή δεν είναι για το νομοσχέδιο, αλλά για να τους πει ότι πάμε για εκλογές? Την Κυριακή είναι 3 Απριλίου και τη Δευτέρα 4. Το όριο για λίστα!

 4. ΨΧ avatar
  ΨΧ 01/04/2011 05:55:53

  Της Τρόικαας, αγαπητέ Φάκτορα, της Τρόικαας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.