15/10/2009 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής τα τετελεσμένα της Thyssen Group"O Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Thyssen Group για αποχώρησή της από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αναγγελία της Thyssen Group για κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αποχώρησή της από την Ελλάδα, εντάσσεται σε ένα αχαρακτήριστο παιχνίδι εκβιασμών που ασκεί η Γερμανική εταιρεία σε βάρος του δημοσίου και με όμηρους τους εργαζόμενους, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την αθέτηση των συμβατικών της υποχρεώσεων, αλλά και για την απόσπαση νέων προνομίων και κρατικών παραγγελιών.

Αυτή την ώρα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο, οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που το 2002 ξεπούλησαν-χάρισαν το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά για ένα κομμάτι ψωμί και με «προίκα» κρατικές παραγγελίες ενός τρις δραχμών (!), αλλά και οι εξίσου εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ για παντελή έλλειψη ελέγχου στη διαχείριση των Ναυπηγείων και αντισυμβατικές χαριστικές ρυθμίσεις στη γερμανική πλευρά για απόσχιση λειτουργιών του Ναυπηγείου και αθέτηση υποχρεώσεων.

Η νέα κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, αντί να παρακολουθεί ως θεατής την επιχειρούμενη διαμόρφωση τετελεσμένων από τη Γερμανική πλευρά, που κινδυνεύουν να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για:
Τη συνέχιση της απρόσκοπτης και κανονικής λειτουργίας του Ναυπηγείου, με ενιαίες όλες τις δραστηριότητές του.
Την πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων στο Ναυπηγείο και την άμεση πληρωμή των πολύμηνων δεδουλευμένων όσων εργάζονται στην κατασκευή τροχαίου υλικού.
Την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση, υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εθνικής ναυπηγικής στρατηγικής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 15/10/2009 19:39:45

  Όλε!!!!!
  Η ΝΔ δεν παρέλαβε τα υποβρύχια που είχε παραγγείλει το ΠΑΣΟΚ το 2002, αφού είναιφανερό ότι γέρνουν.
  Τώρα η βόμβα ΣΚΑΙ στα χέρια του GAP και 2000 εργαζόμενοι θα του μείνουν αμανάτι. Να φωνάξει τον Τσουκάτο, να του δώσει πίσω το 1.000.000 μάρκα να τα δώσει στους Γερμανούς για να σωθούν οι εργαζόμενοι!
  Ε ρε γλέντια!!!!

  Ο Λαφαζάνης κατηγορει την ΝΔ για "για παντελή έλλειψη ελέγχου στη διαχείριση των Ναυπηγείων και αντισυμβατικές χαριστικές ρυθμίσεις στη γερμανική πλευρά για απόσχιση λειτουργιών του Ναυπηγείου και αθέτηση υποχρεώσεων". Γιατί οι αριστεροί συνθλίβουν την νοημοσύνη μας??? Αφού δεν παρέλαβε το ελλατωματικό υλικό και δεν το πλήρωσε!!!! Τι άλλο να έκανε εκτός από αυτό. Και που ήταν όλοι αυτοί οι κόππτες τα ποηγούμενα χρόνια. Πώς στήριξαν τους εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια????
  Ε ρε κωλοτούμπες οι... αστείοι του 4%

  • redteam avatar
   redteam @ ΣΚΑΙς 15/10/2009 21:35:41

   Για να μιλάς πρέπει να γνωρίζεις... Δεν θα αναφερθώ στις επισκέψεις Αλαβάνου - Λαφαζάνη τα τελευταία 5,5 χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ. και τις ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή. Απλά διάβαζε παρακάτω για να... μορφωθείς:

   02/06/2002

   Η χαριστική συμφωνία εκποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

   "Πελώρια ερωτηματικά προκαλούν οι πολύμηνες αδιαφανείς και πέραν των όρων του διαγωνισμού, διαπραγματεύσεις, μέσω των οποίων έκλεισε η συμφωνία πώλησης των Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον γερμανικό (;) όμιλο HDW/FS. Αυτά που πρoκαλούν κατάπληξη, πέραν της πώλησης αυτής καθ' εαυτής, δεν είναι μόνο το ευτελέστατο - χαριστικό τίμημα αγοράς των 2 δις δρχ. (!), αλλά και το ότι η πώληση συνοδεύεται με νέα, κατ' ανάθεση, "προίκα" κρατικών παραγγελιών στο Ναυπηγείο εκατοντάδων δις δρχ. (!), με τον κατατεμαχισμό των δραστηριοτήτων του Ναυπηγείου, με επιπρόσθετες διευκολύνσεις και κατάργηση "ρητρών" που δεν είναι ακόμα γνωστές και με μια περίεργη σύνθεση του νέου, υπό γερμανική ιδιοκτησία, Διοικητικού Συμβουλίου του Σκαραμαγκά, η οποία επαυξάνει τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες. Η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καλείται να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της τελικής συμφωνίας πώλησης, με όλα τα, τυχόν, παραρτήματά της, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να ασκηθεί έλεγχος στη μυστηριώδη αυτή υπόθεση."

   Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

   • ΣΚΑΙς avatar
    ΣΚΑΙς @ redteam 15/10/2009 22:21:24

    Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Ήξερα όμως την στήριξη του Τσίπρα και Αλαβάνου στους μπαχαλάκηδες του Δεκεμβρίου.

    Επίσης δεν είπες λέξη γι' αυτούς που δεν παρέλαβαν το σκάρτο εμπόρευμα. Μπορεί να είναι δεξιοί και να τους μισείς αλλά αυτοί το έκαναν και πρέπει να το λέμε.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/10/2009 19:43:58

  είναι πια αργά, το πουλάκι πέταξε επί ...Χριστοδουλάκη. Όλο το τροχαίο υλικό του κόσμου δεν φτάνει και η προστιθέμενη αξία είναι 80% ...Ζήμενς.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2009 21:29:55

  To παρακατω ανεκδοτο μ θυμιζει την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ !!....

  An older, white haired man walked into a

  jewellery store one Friday evening with a

  beautiful young woman at his side.

  He told the jeweller he was looking for a

  special ring for his girlfriend.

  The jeweller looked through his stock and

  brought out a £3,000 ring.

  The old man said,

  'No, I'd like to see something more special.'

  At that, the jeweller went to his

  special stock and brought another ring over.

  'Here's a stunning ring at only £10,000'

  The jeweller said..

  The young lady's eyes sparkled and her

  whole body trembled with excitement.

  The old man seeing this said,

  'We'll take it.'

  The jeweller asked how payment would

  be made and the old man stated, 'by cheque.

  I know you need to make sure my cheque

  is good, so I'll write it now and you can call

  the bank on Monday to verify the funds and

  I'll pick the ring up Monday afternoon,' he said.

  On Monday morning, the jeweller phoned the

  old man.. 'There's no money in that account.'

  'I know,' said the old man,

  'But let me tell you about my weekend...


  ΠΠ

 4. Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες avatar
  Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες 15/10/2009 23:13:57

  Ναι γερνουν τοσο πολυ τα υποβρυχια για αυτο και η Νοτιος Κορεα εχει παραγκειλει αλλα τεσσερα και η Τουρκια θα παρει αλλα εξι... Ξυπνηστε παιδια το παραμυθι του Βασιλακου δεν εχει δρακο...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αναρχοαυτονομος Εθνικιστης με Κομμουνιστικες Συνιστωσες 15/10/2009 23:31:10

   Και τα αρματα που πηραμε χωρις πυρομαχικα?? χαχαχααα
   Ροχαλες θα ριχνουν!

   Οσο στα υποβρυχια θα λεμε οτι στραβος ειναι ο γυαλος. Γαλαζιος ειναι αρα ειναι φασιστικος κ εγκαθετος. Ευκολα.. Δυσκολο? ΠΑΣΟΚ κυβερνηση εχουμε μασαμε??

   ΠΠ

   ΥΓ μη βγει κανεις εξυπνος και πει ειναι γαλαζιος εξ αντανακλασεως του ουρανου... κ αυτος γιατι ειναι γαλαζιος? Συνομωσια μυριζομαι.. και η Σημαια μας? πωωω πωωω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.