#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η Θράκη...στα ζάρια"
Για πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο»,κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Με γραπτή δήλωσή του στο Onalert,αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ,το χρίσμα για την Περιφέρεια ,επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης,παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα “που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους”.

Το όνομα του κ.Σγουρίδη είχε ακουστεί έντονα ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για τη 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Τελικά δεν επιλέχθηκε με την δικαιολογία ότι “δεν τα πάει καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο”. Για να μην προκληθούν υποτίθεται αντιδράσεις στη μειονότητα ο κ.Σγουρίδης δεν επελέγη. Αποτέλεσμα να κατέβουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή δύο ανεξάρτητη συνδυασμοί οι οποίοι εκπροσωπούν το “σκληρό” κομμάτι της μειονότητας.

“Στα πολλα που γραφηκαν σε σχεση με τους “δεκατρεις μικρους πρωθυπουργους” ξεχωρισα κατι που αναρτηθηκε και αφορουσε την υποψηφιοτητα μου”,λέει ο κ.Σγουρίδης. “Γραφουν λοιπον για την 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επιλογη για αυτην του Αρη Γιαννακίδη ότι: έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος του για παρατυπίες σε έργα της Νομαρχίας Ροδόπης, θέμα που αναμένεται να αναδείξει κατά την προεκλογική περίοδο ο αντίπαλός του, Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης. Μάλιστα λέγεται ότι αυτά είναι σε γνώση της Ιπποκράτους και γι΄αυτό επιχειρήθηκε να επιλεγεί ο Μιχάλης Τιμοσίδης καθώς ο έτερος ανθυποψήφιός του Παναγιώτης Σγουρίδης είχε αποκλεισθεί εξ΄αρχής λόγω κακής σχέσης με το μουσουλμανικό στοιχείο.”

Ο Π. Σγουρίδης στη συνέχεια της δήλωσής του,είναι καταιγιστικός για «πολιτικούς και πολιτευτές» της Θράκης,τους οποίους κατηγορεί για εξάρτηση από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής:

“ Ομως η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικο στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτό πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικους ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπατια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των «γκρίζων λύκων», και βεβαια δεν δεχομαι με τιποτα Ελληνες πολιτικους να φωτογραφιζονται διπλα απο αυτην.”

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής,επισημαίνει ότι οι σχέσεις του με το μουσουλμανικό στοιχείο ήταν και είναι εξαιρετικές και υπενθυμίζει μία σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης,τη περίοδο που ο ίδιος ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής:

“ Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου είναι άνθρωποι του μόχθου όπως και οι χριστιανοί. Ενδιαφέρονται για το μεροκάματο, τις τιμές των αγροτικών προιόντων, τη μόρφωση των παιδιών τους, την υγεία, την ασφάλιση, την περίθαλψη της οικογένειάς τους και τις χωρίς διακρίσεις ίσες ευκαιρίες προς όλους.

Αυτό το στοίχημα το έκανα πράξη με συμμαχο μου την κυβερνηση στην περίοδο της Αντιπροεδρίας μου στη Βουλή από το 1993 μέχρι το 2004 και έβαλα τα θεμέλια να συνεχισθεί μέχρι σήμερα και στο διηνεκές. Εκτός από την περίπτωση που οι χριστιανοί θα γίνουν μειονότητα στον τόπο αυτό.

Ετσι, μετά το 1994 έπεσαν οι «μπάρες» στις περιοχές της ορεινής Ροδόπης που προηγουμένως χρειαζόταν διαβατήριο για να τις επισκεφθείς.
Ετσι ψηφίστηκε ο νόμος για τη μειονοτική εκπαίδευση που βελτίωσε τη μάθηση στους μουσουλμανόπαιδες και την καθιέρωση της εισαγωγής τους με ειδικό ποσοστό 5? στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ετσι, ασφαλτοστρώθηκε το 85% των δρόμων της ορεινής περιοχής και τηλεφωνοδοτήθηκαν και ηλεκτροδοτήθηκαν και τα πιο απομακρυσμένα και ορεινά χωριά.
Ετσι καταργήθηκαν τα εμπόδια των οποιωνδήποτε «αδειοδοτήσεων» στους μουσουλμάνους συντοπίτες μας.

Δυστυχώς όμως, αυτή η ανοιχτή πολιτική ενσωμάτωσης αφαιρούσε το επιχείρημα της Τουρκίας διεθνώς για μια καταπιεσμένη μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική επικράτεια και χαλούσε το μακρόπνοο σχεδιασμό της.

Συνεπώς, οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής έπρεπε να καταστούν πολιτικά ανενεργοί ως «επικίνδυνοι, με το γενικό αφορισμό ότι «δεν τα πάνε καλά με το μουσουλμανικο στοιχείο»

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Υ.Γ. Εκφράζω την αμυδρή ελπίδα των συμπατριωτών μου ότι στην Αθήνα δεν μας παίζουν «στα ζάρια» για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακους ψήφους”.

Η κάθοδος μειονοτικών συνδυασμών σε Κομοτηνή και Ξάνθη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη κυβέρνηση,αλλά ...κατόπιν εορτής.

Πηγή www.onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JOHN avatar
  JOHN 18/10/2010 08:44:30

  Το προβλημα δυστυχως στη Θρακη δεν ειναι μονο η μια χουφτα μοιονοτικους ψηφους.Αυτο ειναι μονο η κορφη του παγοβουνου.Το προβλημα ειναι πολυ βαθυτερο και με πολυ μεγαλυτερες προεκτασεις.Το παγνιδι χοντρενει επικινδυνα στη περιοχη γιατι εχουν εμπλακει μεγαλοι παικτες και τεραστια συμφεροντα.

 2. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 18/10/2010 09:17:32

  Για θυμηθείτε ποιά κυρία κατέβασε ο τζέφρυ για υπερνομάρχη στη Θράκη πριν 4 χρόνια....Να βοηθήσω;Την Καραχασάν,νομίζω τα σχόλια είναι περιττά για το που το πάνε....Δυστυχώς ο Σγουρίδης κάνει ένα λάθος:Δεν υπάρχει συνδιοίκηση με το τουρκικό προξενείο,αλλά μονοπώλιο εξουσίας απο τον Τούρκο πρόξενο που συμπεριφέρεται σαν πασάς κ τον ψευτομουφτή που απειλεί ανοιχτά θεούς κ δαίμονες με την ανοχή του ελληνικού κράτους...Η Δυτική Θράκη είναι το μόνο μέρος της Ευρώπης που εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος Σαρία,το σύνταγμα της Ελλάδας εκεί δεν ισχύει....Ανατρέξτε στα όσα αναφέρει μια δημοσιογράφος απο γαλλικό κανάλι κ τα όσα τραγελαφικά έζησε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στα μειονοτικά χωριά.Ας ξυπνήσουν οι Θρακιώτες κ ας δείξουν τη δύναμή τους στις εκλογές,αλλιώς ας ετοιμάζουν τις μπούρκες κ τα τσαντόρ γιατί μαθαίνω οτι θα φορεθούν πολύ φέτος το χειμώνα στη Κομοτηνή κ τη Ξάνθη

 3. SAVVAS avatar
  SAVVAS 18/10/2010 09:41:58

  Θρακιώτες πάρτε το μέλλων στα χέρια σας. Μην επιστεύεστε τους πολιτικούς σας είτε αυτοί είναι πράσινοι είτε μπλέ. Οι μαριονέτες της Τουρκίας είναι μια χούφτα θρασύδειλοι. Όσο εσείς δεν τους δείχνετε τα δόντια σας τόσο αυτοί αποθρασύνονται. Μην περιμένετε τίποτα απο το κράτος των Αθηνών. Είναι διαλυμένο. Με 1.500.000 λαθρομετανάστες δεν ξέρει τι του γίνεται.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 18/10/2010 10:01:30

  Στη Θράκη υπάρχει συνδιοίκηση και συγκυριαρχία Ελλάδας-Τουρκίας.

  Πρέπει να κλείσει ΑΜΕΣΩΣ το τουρκικό προξενείο. Ποιες ανάγκες εξυπηρετεί ένα προξενείο σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν πολίτες τής χώρας που εκπροσωπεί;

  Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα περάσει το μήνυμα στη συντριπτική πλειοψηφία των Μουσουλμάνων τής Θράκης, είτε αυτοί είναι Τούρκοι, είτε Πομάκοι, είτε Ρομά, ότι δεν υπάρχει λόγος να ζουν κατατρομοκρατημένοι από τα τσιράκια τού φασιστικού καθεστώτος τής Άγκυρας, και ότι μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους ως ισότιμοι πολίτες τής Ελλάδας και τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 5. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 18/10/2010 13:17:10

  Τα είπα κι εγώ, περιληπτικά σε άλλη ανάρτηση. (h**p://www.antinews.gr/?p=66468&cpage=1#comment-545474)

  Ο κ. Σγουρίδης το λέει πιο ωμά: "για μια χούφτα μειονοτικών ψήφων, έλληνες πολιτευτές φωτογραφίζονται δίπλα σε πρόσωπα και σημαίες, που...."

  Αυτά για μερικούς που ίσως να μην κατάλαβαν καλά, τι έλεγα στο σχόλιό μου, στην ανάρτηση "Οι Ταλιμπάν της θράκης". Οταν επέμενα δηλαδή ρωτώντας ρητορικά: "Λες να απομακρύνεται ο κίνδυνος επειδή θα βγει δήμαρχος έλληνας; Βάζεις το χέρι σου στη φωτιά;" (h**p://www.antinews.gr/?p=66468&cpage=1#comment-545587)

  Θραξ Αναρμόδιος

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/10/2010 14:30:55

  Οι ταλιπμαν της Θρακης θα μας βρουν μπροστα τους. Ας ρωτησουν τον Ξερξη.

  ΠΠ

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/10/2010 20:07:39

   Οι ταλιμπαν της Θρακης θα μας βρουν μπροστα τους,ωραια.Τους Ταλιμπαν των Αθηνων να δουμε ποιος θα σταματησει απο το καταστροφικο τους εργο προτου ειναι πολυ αργα!!!

 7. egonosaurus avatar
  egonosaurus 19/10/2010 11:30:53

  Δυστυχώς έχομε φθάσει στο σημείο να μας απειλούν οι τούρκοι με τα φερέφωνά τους,το τουρκικό προξενείο και οι νταβατζέδες των πομακοχωριών. Δυστυχώς και πάλι το κράτος των Αθηνών με έναν ανίκανο και επικίνδυνο πρωθυπουργό, όχι οτι ο προηγούμενος ήταν καλύτερος, δεν μπορεί και δεν θέλει να λύση το πρόβλημα με τους Πομάκους. Κάτοικοι των περιοχών αυτών ξεσηκωθείτε και διώξτε το τουρκικό προξενείο απο την περιοχή σας, γιατί δεν πρόκειται να βρείτε ησυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.