#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2012 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Μην το παίξετε στα ζάρια!"


 Είμαστε νέοι Έλληνες, από κάθε γωνιά της χώρας, κάθε μορφωτικού επιπέδου, διαφορετικής επαγγελματικής και εισοδηματικής κατάστασης. Δεν μας ενώνει κανένα κόμμα, παρά μόνο η αγάπη για τη χώρα μας.


Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Κρίνουμε, επομένως, υποχρέωση μας να παρέμβουμε στο δημόσιο λόγο επιχειρώντας, με το κείμενο μας, να εξωτερικεύσουμε τις ανησυχίες μας και να αποσαφηνίσουμε μερικά βασικά σημεία.

Εδώ και 3 περίπου χρόνια βιώνουμε μία δεινή οικονομική κατάσταση που μειώνει το εισόδημα μας, περικόπτει θέσεις εργασίας, εντείνει την ανασφάλεια και μας περιορίζει την ελπίδα. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι για τα σημερινά αδιέξοδα κύριοι υπαίτιοι είμαστε εμείς, που εδώ και τρεις δεκαετίες επιδοθήκαμε ή ανεχτήκαμε μία αρρωστημένη κατάσταση, η οποία περιελάμβανε ένα επικίνδυνο δημοσιονομικό κοκτέιλ δανεισμού, σπατάλης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς, διαπλοκής και αναξιοκρατίας. Όλα αυτά είναι τα κύρια συστατικά του πελατειακού κράτους, που συρρίκνωσε την οικονομία μας, οδήγησε στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, υποβάθμισε την παιδεία μας και αλλοίωσε, τελικώς, τη φιλοσοφία του λαού μας. Έλαχε στη γενιά μας να πληρώσει το λογαριασμό και να σηκώσει το βάρος των λαθών των παρελθόντων ετών.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι την κρίση στην Ελλάδα δεν την έφερε το μνημόνιο, αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο καθώς δεν υπήρχε, και δεν υπάρχει, άλλος τρόπος δανεισμού. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η εμμονή μερικών ευρωπαϊκών κρατών στη σκληρή λιτότητα, χωρίς ταυτόχρονα τη θέσπιση μέτρων αναπτυξιακής τροχιάς, έκαναν μία κακή κατάσταση ακόμη χειρότερη. Χειρότερο όλων, έκανε μία σημαντική μερίδα συμπολιτών μας να δαιμονοποιήσει τον ευρωπαϊκό χώρο και να ανοίξει το δρόμο σε αντιευρωπαϊκές – δημαγωγικές δυνάμεις. Για να ηττηθούν, λοιπόν, οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, που βάζουν σε κίνδυνο τόσο την Ελλάδα όσο και την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεται να παρθούν αναπτυξιακά μέτρα που θα οδηγήσουν σε μία ελάφρυνση των όρων του μνημονίου και θα επανεκκινήσουν  την ελληνική οικονομία.

Πρέπει, ακόμη, να γίνει σαφές ότι το μνημόνιο ΙΙ δεν είναι ένα αόριστο κείμενο που περιλαμβάνει μόνο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Εμπεριέχει 3 κύρια οφέλη για τη χώρα μας:

1)    Παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα, μέσω των δανείων, τη στιγμή που οι αγορές μας έχουν κλείσει την πόρτα. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (50 δισ.), την εξασφάλιση ρευστότητας στην οικονομία (50 δισ.), την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους εγχώριους προμηθευτές (6,5 δισ.).

2)     Μειώνει τις υποχρεώσεις της χώρας, καθώς περικόπτει σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους (κούρεμα 107 δισ.) και επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής.

3)    Εμπεριέχει κομβικές μεταρρυθμίσεις, που αν είχαν γίνει ίσως δεν είχαμε φτάσει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Οι ημέρες είναι κρίσιμες και δεν είναι καιρός για μισόλογα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: καταγγελία της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται μη καταβολή των επόμενων δόσεων, που νομοτελειακά οδηγεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη και κατά πάσα πιθανότητα σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Η παροχολογία, ο λαϊκισμός, ο καταγγελτικός λόγος, η εμμονή στον κρατισμό και οι τυχοδιωκτικές κινήσεις είναι άκρως επικίνδυνα παιχνίδια. Ας μην αντιμετωπίζεται η ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας ως παρτίδα πόκερ.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από οποιουδήποτε τύπου μπλόφα και θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και θα διαπραγματευτεί μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα σε μία ρεαλιστική βάση. Η φυγή από το αδιέξοδο θα προκύψει μέσω ενός ρεαλιστικού, εφαρμόσιμου και δίκαιου σχεδίου που θα επαναδιαπραγματευθεί κάποιες πτυχές της δανειακής σύμβασης. Όχι μέσω της μονομερούς καταγγελίας της που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και θα την βάλει σε απίστευτες περιπέτειες. Σε καμία περίπτωση, δεν χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο, πιστεύοντας ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν και θα συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν επ’ αόριστον χωρίς να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους επαναστάτες που, είτε από αφέλεια είτε από αλαζονεία,  αυτοπροσδιορίζονται ως οι ισχυροί ηγέτες ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμοι να τινάξουν όλο το σύμπαν στον αέρα. Πρέπει εν τέλει να απαρνηθούμε το ρόλο του μικρού κακομαθημένου αδερφού της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Η γενιά μας κλήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό των παρελθόντων ετών. Η γενιά μας θα παλέψει και θα δώσει τη λύση εντός της Ε.Ε. τόσο για εμάς όσο, κυρίως, και για τις επόμενες γενιές. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παίξει στα ζάρια!  

Αλεξανδρής Ευάγγελος – Έμπορος – Κάρυστος Ευβοίας
Αντωνίου Σταύρος – Δικηγόρος - Θεσσαλονίκη
Βερούχη Αθηνά – Μαρία – Μηχανικός Αντιρρύπανσης – Κάρυστος Ευβοίας
Γεωργίου Ευάγγελος – Απόφοιτος Πληροφορικής – Κάρυστος Ευβοίας
Δαρδαμανέλλης Γιάννης – Πολιτικός Μηχανικός - Θεσσαλονίκη
Κανατάς Γιάννης – Έμπορος – Κάρυστος Ευβοίας
Κουσκουρίδης Δημήτρης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Κατερίνη
Κουτσουράκης Ευστάθιος – Διεθνολόγος / Πολιτικός Επιστήμονας – Αθήνα
Κώσταρος Χαράλαμπος – Οικονομολόγος – Ν. Αρτάκη Ευβοίας
Μαντζίκος Γιάννης – Διεθνολόγος / Αναλυτής Wikistrat – Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Μανώλης Ανάργυρος – Έμπορος – Μαρμάρι Ευβοίας
Μανώλης Γιάννης – Πολιτικός Επιστήμονας – Μαρμάρι Ευβοίας
Μανώλη Σοφία – Ηθοποιός – Μαρμάρι Ευβοίας
Μπέφας Κωνσταντίνος – Πολιτικός Επιστήμονας – Θεσσαλονίκη
Οικονόμου Γιώργος – Ελεύθερος Επαγγελματίας/ Αντιδήμαρχος Καρύστου – Μαρμάρι Ευβοίας
Παναγής Άρης – Διεθνολόγος - Αθήνα
Παπαγιαννάκης Αναστάσιος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Μαρμάρι Ευβοίας
Παπαδόπουλος Βασίλης – Χρηματοοικονομικός Αναλυτής – Βόλος
Πλυμμάκης Ιωσήφ – δρ. Διοικητικών Επιστημών – Αθήνα
Πουλέτσου Κωνσταντίνα – Ιδιωτική Υπάλληλος – Πετριές Ευβοίας
Σαλματζίδης Δημήτριος – Υπάλληλος Ε.Ε.Ε Unesco – Αθήνα
Σπανός Φάνης – Επιχειρηματίας – Χαλκίδα Ευβοίας
Τάκης Ευστράτιος – Πολιτικός Επιστήμονας – Βέροια Ημαθίας
Φόρτωμας Φίλιππος – Ιστορικός – Τήνος
Φραγκάκης Δημήτρης – Πολιτικός Επιστήμονας – Χαλάνδρι Αττική

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 02/06/2012 15:20:05

  Συνυπογραφω

 2. ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 02/06/2012 15:29:17

  Πολύ περιεκτικό κείμενο, που περιέχει τις αγωνίες της νέας γενιάς απέναντι σε ανεύθυνες τοποθετήσεις πολιτικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται για προσωρινά οφέλη, αδιαφορώντας για το άν το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη ή σε μια ιδιότυπη τριτοκοσμική εσωστρέφεια

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 02/06/2012 15:31:41

  Και εγώ.

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 02/06/2012 15:55:51

  ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: Γράφετε παιδιά ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος δανεισμού εκτός από το μνημόνιο. Γιατί τότε το ίδιο το μνημόνιο μας απαγορεύει να δανειστούμε από άλλες χώρες; Το μνημόνιο είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταστραφεί η χώρα μας. Και δεν χρειάζονται θεωρητικές αποδείξεις γι αυτό που μόλις είπα. Μια βόλτα κάντε στην Αθήνα και θα το δείτε με τα μάτια σας. Όλοι το βλέπουμε και το ζούμε. Και αυτό που κάνετε με τις δηλώσεις δεν είναι καθόλου συνετό και έξυπνο. Προσπαθείτε να μας πείτε πως αυτό που ζούμε δεν είναι αυτό που ζούμε αλλά είναι ότι μας λέτε εσείς. Αυτές οι ανακοινώσεις μου θυμίζουν τα λόγια του άνδρα που τον πιάνει τσακωτό η απατημένη σύζυγος του: Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!!!

 5. dim avatar
  dim 02/06/2012 15:59:13

  Λέτε "καταγγελία της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται μη καταβολή των επόμενων δόσεων". Δεν ξέρω αν εννοείται καταγγελία από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ή αν εννοείται αυτό που λέει ο Σύριζα ότι σε επόμενο στάδιο θα καταγγείλει (πολιτικα) τη σύμβαση και θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους κλπ κλπ

  Εδώ πάει να θολώσει τα νερά ο Σύριζα, και καλό θα ήταν και από την Ε.Ε. να ξεκαθαριστεί μια και καλή το εξής:

  Και ας μη καταγγείλει ο Σύριζα τη δανειακή σύμβαση σε πρώτη φάση, να ξεκαθαρίσει η Ε.Ε. ότι η ψήφιση νόμου στη βουλή για κατάργηση του μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου, συνεπάγεται αυτόματα και παραβίαση των όρων της δανειακής σύμβασης, και άρα η δανειακή σύμβαση καταπέφτει αυτόματα με πρωτοβουλία του δανειστή και υπαιτιότητα του δανειζόμενου. Άρα δε χρειάζεται κανένας Σύριζα να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Το ίδιο βράδυ που θα ψήφίσει όπως υποσχέθηκε ήδη ως πρώτη κυβερνητική πράξη την ακύρωση του μνημονίου, η δανειακή σύμβαση καταγγέλεται από την ίδια την Ε.Ε και το ΔΝΤ και σταματάει αυτόματα η χρηματοδότηση της χώρας μας.....

  • NTUA avatar
   NTUA @ dim 02/06/2012 16:43:43

   Επιτέλους! Κάποιος αντελήφθη πώς ακριβώς θα παιχθεί το παιχνίδι (τοθ ΣΤΡΙΖΑ: Εμείς δεν φταίμε...).

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 02/06/2012 16:04:51

  Μακαρι ο κοσμος να καταλαβει τι παιζεται σ' αυτες τις εκλογες και τι ανεπανορθωτη ζημια μπορει να γινει.
  Να σκεφτει λογικα και να βγει λιγο απ το τριπακι της οργης κ της εκδικησης (στο οποιο οι περισσοτεροι απο μας δικαιως ειμαστε).
  Γιατι αλλοιως το αυριο θα ειναι πολυ χειροτερο (οχι μονο στα οικονομικα, αλλα σε πολλα αλλα θεματα), και τοτε θα ειναι αργα για να φτιαξουν τα πραγματα...

 7. Νικήτας avatar
  Νικήτας 02/06/2012 16:39:55

  Ενώ θα συμφωνήσω πως η ολική κρίση και παρακμή της ελληνικής κοινωνίας είναι το αίτιο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Φυσικά θα διαφωνήσω πως ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο. Μην αθωώνεται το ανίκανο τσίρκο που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

 8. sakis avatar
  sakis 02/06/2012 16:56:34

  Σε τέτοιο σπίτι και σε τέτοιες Ευρωπαικές οικογένειες καλύτερα άστεγος και ορφανός........Α και δεν άκουσα ποτέ κανέναν νέο τόσα να μιλάει για το πως θα βρει τρόπο να κυνηγήσει όλες τις πολιτικές χολέρες εκάστοτε νεολαίας που βρίσκονται στο ελληνικό πανεπιστήμιο σαν τους μύκητες.Τώρα ήρθε λοιπόν η ώρα να καθίσουμε όλοι μαζί στον άξονα.Εβίβα νεολαίοι

 9. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/06/2012 17:15:45

  Αλλά μάλλον η Ελλάδα έχει τόση σχέση με την Ευρώπη όσο κι ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Όμως θα βρούμε σιγά σιγά τη θέση μας και το σπίτι μας στον κόσμο: στην Αφρική.

 10. dim avatar
  dim 02/06/2012 17:16:05

  Κουφιοκέφαλακηδες ΑΝεύθυνοι EΛλληνες.....

  Το λέει ξεκάθαρα και σε αυτή την επιστολή....

  "Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του."

  «Τροποποιήσεις», «μαζί για βιώσιμες εναλλακτικές» (παράταση, ανάπτυξη κλπ). Τι δεν καταλαβένετε κουφιοκεφαλάκηδες?????

  Έτσι συνεργάζεσαι με τους εταίρους σου, τους εξηγείς ότι για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει, μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας θα απαιτηθούν αλλαγές, τους δείχνεις το σωστό πρόγραμμα και τους πείθεις. Δεν πάς με νταηλίκια, τσαμπουκάδες, μπλόφες, απειλές για πυρηνικά κλπ.....και με ακύρωση της συμφωνίας, ή καταγγελίες κλπ....

  Αλλά για να ανοίξουν και λίγο και τα ματάκια των αγνών ψηφοφόρων Σύριζα και ΑΝΕΛ (γιατί πολλοί δεν είναι αγνοί αλλά ακριβώς ποντάρουν σε αυτό που θα πω), οι ηγεσίες και των 2 αυτών κομμάτων, επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στη δραχμή. Οι μεν πιο πολύ για ιδεολογικού λόγους (να εξαθλιώσουν πλήρως τη μεσσαία τάξη, ώστε να χτίσουν μετά την αντικαπιταλιστική τους ουτοπία) και οι δε για πολύ προφανείς κερδοσκοπικούς λόγους, αγοράζοντας κοψοχρονιά με τα λεφτά που ήδη έχουν βγάλει έξω τη μισή Ελλάδα.... Για αυτό ποντάρουν και καλά στο ότι μπλοφάρουν οι ξένοι κλπ, για να τραβήξουν και οι ίδιο το σκοινί μετά (ακύρωση, καταγγελία κλπ) και να πουν μετά οι κακοί ξένοι φταίνε που μας έκοψαν τη χρηματοδότηση και δεν μας άφησαν κανένα άλλο περιθώριο από το να γυρίσουμε στη δραχμή....

  • Κωνσταντινος avatar
   Κωνσταντινος @ dim 02/06/2012 18:59:51

   Ενδεχομενως καπου, εγω, κανω λαθος, και αυτο που εσεις βλεπετε με ορθανοιχτα ματια προηλθε απο παρθενογεννηση. Δεν ξερω αν ο πολιτικος λογος του ''καθε κου Τσιπρα'' παραπεμπει σε ''ουτοπια'' και, αντιθετως ο πολιτικος λογος του κου Σαμαρα και Βενιζελου αποτελει ''θεσφατο'' ( οπως θελουν να πιστεψουμε ) , αλλα για ενα ειμαι σιγουρος. Στην πολιτικη δεν υπαρχουν ''θεσφατα'', ολα κρινονται στην πραξη. Και επειδη μιλατε με χαρτοπαικτικους ορους (μπλοφα) , μαλλον ''ατυχησατε'' . Γιατι, το μονο ''χαρτι'' που δεν αμφισβητειται ειναι αυτο της ιστοριας. Και η αναγνωση της ιστοριας των δυο συγκεκριμμενων κομματων καποιους, τους κανει να καταφευγουν στη ''διαψευση'' η' και στην ''αρνηση'', καποιους αλλους ομως τους ''ανοιγει'' αληθως τα ματια.
   ''Προτιμω λοιπον τα ματια μιας συμπαθεστατης' ''ουτοπικης'', Γλαυκος ( οχι τυχαια η επιλογη), παρα ενος Τυφλοποντικα που συνεχιζει να πλατσουρα στα βρωμικα απονερα των πολιτικων εργων της ΝΔ και του Πασοκ'' . Το τελευταιο αντιλαμβανεσθε ο,τι δεν αποτελει προσωπικη αιχμη.

 11. akyron avatar
  akyron 02/06/2012 17:29:02

  Τα χρόνια που πέρασαν έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα στα Πρόθυρα της εξουσίας. Και μαζί του την καρικατούρα της «Δημοκρατικής» Αριστεράτζας  ως δικαίωση των αγώνων των «παππούδων» του εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων!
  «Επιτέλους η Ώρα της Αριστεράς!»!
   Σε μια συντονισμένη επιχείρηση να απαγορεύσουν στον Έλληνα να σκεφτεί και αναλογισθεί τι σημαίνει Σύριζα, Συνιστώσες,  Συνασπισμός ριζοσπαστικών  συνισταμένων, οι πολύγνωμοι εκπρόσωποί του, συμφωνούν μόνο σ΄ ένα θέμα!
   Να «οργίζονται» και να εγκαλούν όποιον τολμήσει να θυμίσει τα Έργα και τις Ημέρες τους!
  Εν όψει της εκλογικής  αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, σύμπασα η …πτωχή και κατατρεγμένη «Γραία Κόρη», η κυνηγημένη  πολιτική δύναμη που πάτησε στα χοντροπόδαρα του Πασόκ να γίνει από νάνος,  Γίγαντας 16 πόντων  ναααα!,  περιφέρει την  προσβεβλημένη της οντότητα και απαιτεί να λησμονηθεί ακόμα και το πιο πρόσφατο παρελθόν της!
  Παρθενορραφή!
  Γκομπλέν!
  Με παρθενορράπτες τους οπισθογράφοντες εγγυητές των απλήρωτων επιταγών της….Απ  όταν πυρπολούσε την Ελλάδα και αποτέλειωνε το έργο των Ναζί για να εγκαταστήσει Λαϊκιά Δημοκρατία, ένα κουφάρι της οποίας θρήνησε ο Γλέζος στη κηδεία του Εμβέρ Χότζα!
  Αυτοί που επέβαλαν  την ατζέντα τους στα Βαλκάνια, που αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία» τους τοτινούς χορηγούς τους, με τον ευγνώμονα Πρόεδρο της Δωδεκαμελούς συνισταμένης σε ρόλο καταλύτη, διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, πυρπολούν απ΄ άκρου εις άκρον την κοιτίδα του πολιτισμού της Ευρωπαϊκής ιδέας, απανθρωπίζουν και εξοντώνουν την πολιτισμική της οντότητα, εξαθλιώνουν το βιοτικό της επίπεδο και ανακόπτουν την ιστορική της εξέλιξη!
  Η αντζέντα των Αμερικανών στην Ευρώπη έχει πολλές γραμμές αφιερωμένες στην Ελλάδα. Θράκη, πετρέλαια, Αιγαίο, Κύπρος, Κρήτη, Μακεδονία! Για όλα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνιστώσες της Πυραμίδας που τον έσμπρωξε στη Κορυφή της, έχουν τις «απαιτούμενες» θέσεις και λύσεις. Σήμερα στην συνέντευξή του για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του πολιτικού σχηματισμού που  εκφράζει τον ΑντιΕυρώ δρόμο, εδωσε την χαριστική βολή στην προοπτική  
  Άμωμος η «Γραία»!
  Αυτά τα κορφολογήματα της Αριστεράτζας, δρώσας, μαχόμενης και υποστηρικτικής κάθε Ελληνοβασίας στα χρόνια μετά την «ήττα» της στα πεδία των μαχών, θεωρούν οπιθοδρόμηση να σημαίνονται τα λάθη της, επικαλούμενοι την υποχρεωτική ΛΗΘΗ των δικών τους   εγκλημάτων αλλά αρνούμενοι να την υπηρετήσουν για τα λάθη και τα εγκλήματα των αντιπάλων τους!
  Είναι  αυτοκτονικό να  σταματήσουν την ιδεολογική τους αντιπαράθεση εκείνοι που στέκονται απέναντί τους, από τον χώρο της Μη αριστερογενούς πολιτικής πραγματικότητας.  Όσο αργά και να είναι, η πολιτική αντιπαράθεση σε θέματα ευθύνης της  Γριάς που κρύβεται στο χιλιοΤσιπρωμένο, 100χρονο πρόσωπό της, η μάχη των εσχάτων ωρών πρέπει να δοθεί επιτέλους! Ισως έτσι μόνο υπάρξει ένας σπόρος αναζήτησης και αφύπνισης των παιδιών μας που κοιμίσαμε και παραδώσαμε στους  αφέντες τους!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ akyron 02/06/2012 18:25:41

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ akyron 03/06/2012 16:11:06

   ¨Ολα καλά, αλλά οι Αμερικανοι τι σας φταίνε;
   Δεν καταλαβαίνω!
   Χωρίς αυτούς, χωρίς στρατηγό Βάν Φλήτ και Σχέδιο Μάρσαλ, θ' αντέχατε 45 χρόνια σε μια χώρα μέλος του αλήστου μνήμης Συμφώνου της Βαρσοβίας;
   Θ' αντέχατε που ο Κ. Καραμανλής Α' θα γινόταν πρωθυπουργός το 1989 (άν προλάβαινε);
   Θ' αντέχατε που μπαίναμε στο ΝΑΤΟ το 1993, στην ΕΕ το 2006 και θα περιμέναμε τώρα στη σειρά, μαζί με Βουλγαρία, Ρουμανία να μπούμε στο Ευρώ;
   Ά ξέρω, υπάρχει και μια ευχάριστη λεπτομέρεια! Δεν θα κινδυνεύαμε να βγούμε. Καημένε κ. καμμένε, η Ιστορία έχει παραξενιές!!!

 12. Κλοουν για παντα avatar
  Κλοουν για παντα 02/06/2012 18:08:48

  H Ελλάδα είναι το Σπίτι μας.... για όσους δεν το ξέρουν η ευρωζώνη καταρρέει εκ των πραγμάτων... και αυτό γιατι το οικοδόμημα είναι σαθρό... δεν το βλέπει κανένας;

 13. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/06/2012 18:09:29

  Στού κουφού τήν πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
  Στήν χώρα πού λέγεται Φελάδα υπάρχουν ένα σωρό Φελοί.
  Αυτοί πάντα επιπλέουν.
  Ότι έχει κάποιο ειδικό βάρος πάει στόν πάτο.

 14. Γιωργος avatar
  Γιωργος 02/06/2012 18:19:39

  Λυπαμαι αλλα τα εχετε μπλέξει.
  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ.Ευχαριστω δεν θα παρω θα προτιμησω ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

 15. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 02/06/2012 18:59:43

  Αν μιλούσαμε πριν από λίγα χρόνια, ας πούμε ότι μπορεί να τρώγαμε το παραμύθι της " Ευρώπης των λαών ". Επειδή όμως, τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουν απομείνει άραγε τούτη τη στιγμή αφελείς που να πιστεύουν σε τέτοιες μπούρδες; Δηλαδή, η ΕΟΚ, η μετέπειτα Ε.Ε, η συνθήκη Μάαστριχτ, η ευρωζώνη, όλα αυτά έγιναν στα πλαίσια της... συναδέλφωσης των λαών και όχι για την προάσπιση των ποικιλώνυμων μεγαλοσυμφερόντων; Δεν είναι φανερό, νεολαίοι μου, ηλεκτρολόγοι, διεθνολόγοι, οικονομολόγοι, ότι η σημερινή Ε.Ε, έχει έναν αρχηγό ( Γερμανία ) στα μέτρα της οποίας κόπηκε και ράφτηκε το ευρώ και 16 κολαούζους; Δεν ήταν θλιβερό θέαμα να βλέπεις κοτζάμ Γάλλο πρόεδρο ( Σαρκοζί ) να είναι το σκυλάκι της Μέρκελ; Και αν εσείς αντέχετε να πληρώσετε, χωρίς να φταίτε, όπως οι ίδιοι παραδέχεστε, τι θα γίνει με αυτούς που δεν αντέχουν; Αν η Ευρωζώνη είναι το μεγάλο διακύβευμα, εμείς οι Έλληνες, πρέπει να δοξάζουμε τον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη και τον Παπαδήμο, που με απατεωνιές ( swaps )μας έβαλε σ΄αυτήν; Η Μεγάλη Βρετανία, στην οποία είμαι σίγουρος ότι πολλοί από σας έχετε πάει είτε για κύριες σπουδές, είτε για μεταπτυχιακά, γιατί δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης; είναι τελικά οι εκτός ευρωζώνης Άγγλοι Ευρωπαίοι, ή όχι; δεν ισχύει το ίδιο και για μας; Τελικά, η Ελλάδα ωφελήθηκε από την είσοδο της στο κοινό νόμισμα, δεδομένου ότι στα 10 χρόνια που συμμετέχει έχουμε, ως χώρα 5 χρόνια ύφεση;

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 02/06/2012 19:28:38

  Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς Πιστοποιητικό Γεννήσεως.» ~Valéry Giscard d'Estaing, Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας (1974 -1981). Φιλέλληνας http://goo.gl/IJjRz

  «Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς και η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος.» ~Victor Hugo (1802-1885) Γάλλος φιλόσοφος, δραματουργός. Φιλέλληνας

  «Εάν κάποιος είχε να ρίξει μόνο μιά ματιά στον κόσμο, θα έπρεπε ν’ αντικρίσει την Κωνσταντινούπολη.» ~Alphonse de Lamartine (1790-1869) Γάλλος ποιητής. Φιλέλληνας

  «Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Ελληνες, εξ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον.»
  ~ Oμιλία Αδόλφου, Reichstag, Βερολίνο 10/5/1941

  «Ελλάδα – Ευρώπη» ~Οδυσσέας Ελύτης http://goo.gl/EO9kO

  … «κ' η Aθήνα ζαφειρόπετρα στης γης το δαχτυλίδι.» ~Κωστής Παλαμάς

  «Οι άνθρωποι κλαίνε διαβάζοντας τα φαντασιολογήματα των ποιητών, αλλά τα αληθινά βάσανα των ανθρώπων τα παρακολουθούν με αδιαφορία.» ~Ισοκράτης ( 436-338 π.Χ.) Αθηναίος διδάσκαλος ρητορικής, “δικηγόρος"–λογογράφος για τα δικαστήρια επί δέκα περίπου χρόνια. Προσέλκυσε μαθητές απ’ όλες τις γωνιές του Ελληνόφωνου κόσμου και πολλοί απ’ αυτούς έγιναν σημαντικοί ηγέτες της εποχής του. Θεωρείται ο Πρώτος Σύμβουλος management και αυτοβοήθειας.

  «Αυτό που διαρκεί είναι η αδιαφορία. Τίποτα δεν κρατάει πάνω στο δέντρο περισσότερο από ένα ξερό κλαδί.» ~Ηenri de Montherland (1895-1972) Γάλλος συγγραφέας

  «Το αδιάφορο βλέμμα είναι ένα διαρκές αντίο.»~Malcolm de Chazal (1902-1981) Φιλόσοφος από τον Αγ. Μαυρίκιο

  «Το εναντιούμενον τω δυναστεύοντι, Δήμος ωνόμασται.»
  «Αυτό το οποίο εναντιώνεται στον δυνάστη, Λαός λέγεται.»
  ~Θουκιδίδης (460-394 π.Χ.) Αθηναίος ιστορικός

 17. tas avatar
  tas 02/06/2012 19:53:43

  Εγω θελω να παραθεσω μια απορια μου. Υποτιθεται οτι πρεπει να γινουμε ανταγωνιστικη χωρα και οπως ολοι οι αρχηγοι μας λεγουν τα συγκριτικα μας πλεονεκτηματα ειναι τουρισμος ναυτιλια και αγροτικη παραγωγη. Πολλοι απο τους ταγους μας καυτηριαζουν την αστικοποιηση της κοινωνιας μας και την καταναλωτικη οικονομια μας των υπηρεσιων. Μας προτρεπουν δε να γυρισουμε στα χωρια και δινουν εκτασεις δωρεαν για καλλιεργια. Μια λοιπον που η Ελλαδα ειναι παρα πολυ δυσκολο πια να αναπτυξη και να εξαγει τεχνολογια αιχμης τι μας μενει ως επιλογη βιομηχανικης αναπτυξης; Και ας υποθεσουμε οτι εγκαθιστονται στις ΕΟΖ καποιες βιομηχανιες αφορολογητες που δινουν δουλεια με μισθους 300 ευρω; Μπορουμε να ζηζουμε με τετοιο εισοδημα; Πως θα αναπτυχθει η αποκεντρωση η γεωργια και η κτηνοτροφια οταν δεν μπορεις να παραγεις οτι θελεις εξαιτιας των ποσοστοσεων και των περιορισμων; Πως θα αναπτυχθει η βιομηχανια αλλα και η μικρομεσαια επιχειρηματικοτητα με πανακριβη ενεργεια, με φορους ανθρακα, με εξαναγκασμο χρησιμοποιησης των πανακριβων ΑΠΕ; Πως θα δουλεψουν τα ναυπηγεια οταν δεν μας επιτρεπουν να επισκευασουμε εμπορικα πλοια και καλα λογω αθεμιτου ανταγωνισμου; Γιατι πρεπει να με εξαναγκασουν να ξεριζωσω το αμπελι μου με τη δαμοκλειο σπαθα των προστιμων; Γιατι θα πρεπει να δινεται προτεραιοτητα στις εξαγωγικες τεχνολογικες επιχειρησεις της Γερμανιας και να καταστρεφουν μη προστατευοντας τις απλες βιομηχανιες πχ κλωστουφαντουργιας η την κτηνοτροφια και την αγροτικη παραγωγη εισαγωντας αδασμολογητα αντιστοιχα προιοντα απο την Αργεντινη ή την Κινα και καλα λογω ελευθερου εμποριου. Οτι εχουν κανει μεχρι τωρα ειναι μονο για την αναπτυξη και την προστασια των δικων τους συμφεροντων και βιομηχανιων. Αλλα ακομη και αυτος ο δυσμυρος Γερμανος εργατης της 4 ωρης απασχολησης και τω 500 ευρω δεινοπαθει προς χαρη της ανταγωνιστικοτητας και του σταθερου ισχυρου νομισματος. Στη προσπαθεια τους να κανουν το ευρω παγκοσμιο νομισμα στη θεση του δολαριου διαλυσαν τον κονωνικο ιστο σε ολη την Ευρωπη ενω αν ειχαν πιο πληθωριστικη πολιτικη θα επιτυγχαναν την ανταγωνιστικοτητα τους και θα κρατουσαν και ευχαριστημενους και αξιοπρεπεις τους πολιτες τους. Συγνωμη αλλα τετοια Ευρωπη ΔΕΝ τη θελω.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ tas 03/06/2012 16:45:15

   Οι λέξεις κλειδιά για λογική συμπεριφορά μιας χώρας στον πραγματικό κόσμο είναι "συγκριτικά πλεονεκτήματα" και "διεθνής καταμερισμός εργασίας". Αλλά εδώ και δεκαετίες, δεν τις χρησιμοποιουμε στον λόγο μας.
   Τι πλεονεκτικά έχει η Ελλάδα;
   1. Ανθρώπινο κεφάλαιο, σχετικά υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Που μπορεί να γίνει υψηλοτερο. Αυτό που λείπει, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είναι η συστηματική οργάνωση και δημιουργική του αξιοποίηση.
   2. Άριστες γεωγραφικές προυποθέσεις για πρωτογενή παραγωγή υψηλής εμπορεύσιμης και εξαγώγιμης αξίας. Αρκεί να ξεχάσουμε τις επιδοτήσεις, ν΄αλλάξουμε τα κυκλώματα εμπορίας και τις ευκολες λύσεις τύπου "βαμβάκι - σιτάρι".
   3. Άριστες γεωγραφικές προυποθέσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ήλιος - άνεμος). Αρκεί να μη υπερτιμούμε το εφοπλιστικό λόμπυ (που έχει συμφέρον να εξαρτώμαστε απο το πετρέλαιο) και να μη κάνουμε φετίχ το πετρέλαιο που ψάχνουμε.
   4. Άριστες γεωγραφικές προυποθέσεις για διαφορετικό διατηρήσιμο τουρισμό 12 μηνών. Αρκεί να ξεχάσουμε την πρός απόσυρση τουριστική μας πολιτική.
   5. Σημαντικό ορυκτό πλούτο - ανταγωνιστικό στο διεθνή καταμερισμό εργασιας. Αλουμίνιο, νικέλιο, μεικτά θειούχα. Ίσως υδογονάθρακες. Με εξαίρεση το αλουμίνιο, λείπει η κάθετη οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας.
   Ανέφερα τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα. Η χώρα μας πρέπει να κάνει αυτά ακριβώς που επί δεκαετίες, αποφεύγει επιμελώς να κάνει.

 18. thanos avatar
  thanos 02/06/2012 20:07:58

  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩΠΗ.ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ.

 19. tas avatar
  tas 02/06/2012 20:13:10

  Μπηκαμε στο ευρώ εδώ και 10 χρόνια με το συνθημα για καλλίτερο βιοτικό επίπεδο, για μεγάλη ευρωπαικ΄η οικογένεια που θα μας προστατευε, για σύγκληση μισθών και το μόνο που καταφέραμε είναι να γυρίσουμε μέχρι τώρα, 20 χρόνια πίσω σε ονομαστικούς μισθους, αλλά 40 σε αγοριστική δύναμη και με άλυτα όλα τα εθνικά μας θέματα. Δεν μου φαίνεται ότι κερδίσαμε και τίποτα.

 20. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 02/06/2012 21:45:38

  Ιαπετός,

  "Στού κουφού τήν πόρτα, όσο θέλεις βρόντα."

  Ειχα χρησιμοποιήσει τήν 'ιδια λαϊκή ρήση σέ 'αλλη ανάρτηση. Η Juliet πολύ έξυπνα απάντησε: Δέν υπάρχει πόρτα!!!!!

 21. alakran avatar
  alakran 02/06/2012 21:54:16

  Dimi, διαλέγεις πάντα καταπληκτικές φράσεις! Ήθελα από καιρό να στο πώ.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ alakran 02/06/2012 23:08:26

   alakran, Eυχαριστίες!

 22. GreekInLux avatar
  GreekInLux 02/06/2012 22:10:40

  !!!!!! εις τον κύβο! συγχαρητήρια στον akyron, σημαία πρέπει να γίνει αυτό!

 23. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/06/2012 22:11:36

  Πού θά τό εκδίδει η ιδιωτική τράπεζα τής Ελλάδος καί θά τό τοκίζει μέ 30%.
  Σού εύχομαι καλή χώνεψη.

  • tas avatar
   tas @ Ιαπετός 02/06/2012 22:18:21

   Γιατί είναι υποχρεωτικό να είναι ιδιωτική?

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ tas 02/06/2012 23:26:34

    Δέν είναι υποχρεωτικό να είναι ιδιωτική. Τό κράτος μπορεί νά γίνει ο μοναδικός μέτοχος υποχρεώνοντας μέ νόμο τούς ιδιώτες νά τού πωλήσουν τίς μετοχές του. Δέν πρέπει νά ξεχνάμε ότι η ΤτΕ έχει τό αποκλειστικό προνόμιο έκδοσης νομίσματος (δημιουργεί δηλ. νομισματική ποσότητα από αέρα κοπανιστό καί τόν δανείζει στό κράτος καί τίς ιδιωτικές τράπεζες μέ τόκο!!! Τά κέρδη της είναι αφορολόγητα, εποπτεύει τόν τραπεζικό τομέα καί δέν δέχεται κανένα έλεγχο. Κανονίζει τήν ισοτιμία τού εθνικού νομίσματος μέ τά άλλα νομίσματα, κ.λ.π.). Όποιος ελέγχει τήν ποσότητα τής νομισματικής ρευστότητας σέ μιά οικονομία καί τό κόστος τού νομίσματος (μέσω τού επιτόκιου δανεισμού πού η ίδια ορίζει), αυτός ελέγχει όλη τήν οικονομία. Είτε τό νόμισμα λέγεται εθνικό (δραχμή), είτε ευρωπαϊκό (ευρώ). Μόνο τό μέγεθος τής οικονομίας αλλάζει.
    Από τότε πού έχουμε ελεύθερο κράτος, τήν οικονομία μας, μέσω τής νομισματικής πολιτικής, τήν ελέγχουν απόλυτα κάποιοι άγνωστοι ξένοι.

    Δέν νομίζω ότι γεννήθηκε ο έλληνας πολιτικός πού θά τολμήσει νά εθνικοποιήσει τήν ΤτΕ.
    Στίς ΗΠΑ ο μόνος αμερικάνος πρόεδρος πού τόλμησε νά προσπαθήσει νά θέσει υπό κρατικό έλεγχο τήν αμερικανική ιδιωτική κεντρική τράπεζα (γνωστή καί ώς FED) άφησε τά μυαλά του στό Ντάλας.
    Αυτά τά ολίγα πρός διευκρίνηση τού θέματος.

 24. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02/06/2012 23:25:40

  Τετοια Ευρωπη δεν τη θελω να τη χαιρεστε! Εγω δεν θα παρω!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02/06/2012 23:56:06

   Φίλτατε.
   Ένα πράγμα πρέπει νά γίνει συνείδηση.
   Όλοι φυλακισμένοι είμαστε.
   Οι φύλακες (γιά καλλίτερο έλεγχο) επιτρέπουν στούς φυλακισμένους νά κάνουν ομάδες συμφερόντων (πάντα στά πλαίσια τής φυλακής) καί νά διαλέγουν μέ τόν τσαμπουκά τής ομάδας τόν χώρο τής φυλακής πού είναι πιό άνετος.
   Ο τσαμπουκάς πληρώνεται.
   Τώρα είσαι στήν ομάδα πού μένει στό ισόγειο τών φυλακών. Έστω στό κελί τέρμα στό βάθος καί όχι στά μπροστινά πού είναι πιό φωτεινά.
   Αποκοπή από τήν ομάδα σημαίνει τέταρτο υπόγειο, απομόνωση, μούχλα, καθόλου φώς καί όταν σπάσεις καί χάσεις καί τό τελευταίο ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας καί γυαλίζεις κάθε πρωΐ τήν μπότα τού δεσμοφύλακα μέ τήν γλώσσα σου μπορεί, λέω μπορεί, νά μεταφερθείς στό μέλλον στό τρίτο υπόγειο.
   Γιά νά τό παίξεις τσαμπουκάς πρέπει νά έχεις καί τά ανάλογα κότσια. Σ(φ)υρίζοντας δέν τήν βγάζεις καθαρή.

 25. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 02/06/2012 23:51:26

  Dimi, η επιλογή σου υπέροχη! Πόσοι άραγε μπορούμε να σε παρακολουθήσουμε;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Aφροδίτη 03/06/2012 00:35:12

   Aφροδίτη, τα καλά σου λόγια, με Τιμούν. Και είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα, οι Ελληνες σε αφύπνιση και εγρήγορση είναι τελικά πολλοί περισσότεροι απ' όσοι νομίζουμε.

 26. Δαναός avatar
  Δαναός 03/06/2012 00:43:22

  Dimi τα σέβη μου!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Δαναός 03/06/2012 00:52:34

   Διδάσκαλε, από τη πρώτη μέρα η εκτίμησή μου στο άτομό σου είναι απεριόριστη.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ η Dimi 03/06/2012 00:59:39

    Τώρα τι να σου πω;Αμοιβαίο! Θυμάσαι τι μου είπες πριν δυο χρόνια; Κλείσε την τηλεόραση.Το τηρώ μέχρι σήμερα!

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Δαναός 03/06/2012 01:32:05

     Στο σημερινό άρθρο «Το μεγάλο ψέμα του Α. Τσίπρα για την ακύρωση του Μνημονίου» http://www.antinews.gr/2012/06/02/164118/ γράφω για την απόφασή μας (εδώ στη Λαυρεωτική), να στείλουμε τις τηλεοράσεις στο πατάρι και να τις αντικαταστήσουμε με γιασεμιά και βουκαμβίλιες. Για την έκριτη ενημέρωσή μας Αntinews.gr forever and always!

 27. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 03/06/2012 04:38:25

  1/ ΔΕΝ υπαρχουν εταιροι. τα συμφεροντα τους κοιταζουν. μεχρι εκει. καποτε ισως το καταλαβεις.
  2/οσο τους επεισε το ΠΑΣΟΚ αλλο τοσο θα τους πεισει και ο Σαμαρας.(ειδαμε ποσο τους επεισε να μην κοπουν οι επικουρικες)
  3/ολοι οι Ανελλ εχουν λεφτα και μαλιστα δισ και θα τα φερουν πισω να αγορασουν την ελλαδα? αυτο το ανεκδοτο πρωτη φορα το ακουω. Συριζα δεν σχολιαζω(δεν ανηκει στην σφαιρα της φιλοσοφιας μου.
  4/ το προβλημα στην ΕΕ, ειναι η κατωτατης ποιοτητας χαρτογιακαδων.
  ΠΧ, Μπαροζο(παιδεραστης και μαλλον homo), ολι ρεν(κατι με σαουνες πηρε το αυτι μου, homo και αυτος) και τελος ο μεγιστος βαν ρομποι( ουτε για σφουγγαριστρα δεν τον επερνα εγω στο σπιτι μου και homo να ηταν ακομα χειροτερα)...
  Ακολουθουν τα τερατα της πολιτικης. Μερκελ(μπυρομανα/αριστερη που στην αν. γερμανια δεν ειχε βρακι να βαλει, και τωρα μεγαλοπιανεται), Σοιμπλε(εχω μισος για ολους τους λαους γιατι ειμαι σε καροτσακι), Σαρκοζι(σορρυ αυτον τον εφαγε η μαρα-μανγκα), Ολλαντ(καλα τωρα δεσαμε. το σκουμπρι με τα γυαλια. χειροτερος απο τον Σαρκοζι),Πεντρο Κοελιο(αρχιγλυφτης των γερμανων. μαλλον δεν εχει καταλαβει που βρισκεται), Μοντι(εδω παταω ,αλλου βρισκομαι), και τελος τα δικα μας μπουμπουκια. μεταξυ μας οι δικοι μας ειναι καλυτεροι ,απλα ειναι λιγουρια.
  αφησε με!!!

  • kitsos avatar
   kitsos @ Ιωαννης Τ 03/06/2012 07:54:42

   Παμε χαμενοι δηλαδη.

  • dim avatar
   dim @ Ιωαννης Τ 03/06/2012 16:44:54

   Δεν ανήκει στη φιλοσοφία σου ο Σύριζα, αλλά με τη μή ψήφο σου στη ΝΔ, θα τον φέρεις στην εξουσία, και θα λουστείς για 20 ακόμα χρόνια, έναν άκρατο κρατισμό, δραχμή, εξαθλίωση, ελληνοποιήσεις εκατομμυρίων λαθρομεταναστών κλπ....

  • dim avatar
   dim @ Ιωαννης Τ 03/06/2012 16:45:41

   Δεν ανήκει στη φιλοσοφία σου ο Σύριζα, αλλά με τη μή ψήφο σου στη ΝΔ, θα τον φέρεις στην εξουσία, και θα λουστείς για 20 ακόμα χρόνια, έναν άκρατο κρατισμό, δραχμή, εξαθλίωση, ελληνοποιήσεις εκατομμυρίων λαθρομεταναστών κλπ….

   Απάντηση

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ dim 03/06/2012 21:08:38

    Δεν μας φοβιζει η δραχμη αγαπητε ουτε η εξαθλιωση γιατι την εξαθλιωση τη ζουμε τωρα........
    Βρεστε αλλον μπαμπουλα.....

    • dim avatar
     dim @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 04/06/2012 00:30:34

     Εύχομαι να μη ζήσεις πραγματικά τι θα πει εξαθλιωση. Η δραχμή που νομίζεις, δεν θα είναι η δραχμή του 80 και του 90, αλλά θα είναι η κατοχική δραχμή, και νομίζω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Αν είσαι μόνος σε αυτό το κόσμο, ΟΚ παρε το ρίσκο. Αν έχεις οικογένεια, παιδιά ή εγγόνια, ή γονείς ηλικιωμένους, δε νομίζω ότι θα πρέπει να πάρεις τέτοιο ρίσκο, τα πράγματα θα γίνουν δέκα φορές χειρότερα από αυτό που ζει τώρα (80% πτώση του βιοτικού επιπέδου για όλους)

 28. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 03/06/2012 04:41:10

  Η Ελλαδα ειναι το σπιτι μας. so don't Fuck with Greece!!!(δεν βριζω Ελληνικα).

 29. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 03/06/2012 04:53:31

  το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση που η ΝΔ,[ασχετως διαπραγματευσης. αν εχουν αποφασισει να κανουν διαπραγματευση, θα την κανουν και με τον τσιπρα. αν οχι τοτε θα απαιτησουν τα μετρα της κυβερνησης παπαδημου(αυτο ειναι και το πιο πιθανο)] ,δεν τηρησει τους ορους του μνημονιου 2...
  Για μενα μακαρι να καταγγειλουν την συμβαση. Παυουν να ισχυουν ολα τα μετρα και το σημαντικοτερο δεν ισχυει και το αγγλικο δικαιο. δεν θα το κανουν ομως ,απλα γιατι τοτε θα βαρεσουμε κανονι(αν δεν εχει βαρεσει η Ισπανια πρωτη), διαγραφουμε ολο το χρεος και δεν μπορει κανεις να διεδικησει τιποτε απολυτως(κοινως χανουν οτι εχουν δωσει ως τωρα, αν εχουν δωσει).αυτο δεν ειναι μαγκια. ειναι διεθνες δικαιο. ασε τις εξυπναδες λοιπον

  • dim avatar
   dim @ Ιωαννης Τ 03/06/2012 14:56:51

   Βορειοευρωπαίοι διαπραγμάτευση με ταλιμπάν και εκβιαστές δεν κάνουν, τελεία και παύλα.... Περάσανε δια πυρός και σιδήρου, ένα σχέδιο διάσωσης και κούρεμα 110 δις, και θα έρθει ένας αριστερός που το παίζει επαναστάτης να τους πει οτι το ακυρώνω μονομερώς με νόμο στη βουλή, και θα κάτσουν μετά στο ίδιο τραπέζι μαζί του? Και άντε να δεχθώ ότι θα κάνανε πέρα τα θέματα αρχής τους, και θα σκεφτόντουσαν να κάτσουν για να δούν αν έχουν να κερδίσουν από αυτό τον εκβιασμό κατι

   Λοιπόν το ξέρουν και οι πέτρες πλέον ότι πια έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν αν υποκύψουν , από το αν μας αφήσουν στη τύχη μας. Αν υποκύψουν σε εκβιασμό αριστερής πολιτικής κρατισμού, σημαινει ότι θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου και θα ζητάνε και οι άλλοι τα ίδια, άρα τότε είναι που θα καταστραφεί το ευρώ. Ενώ τώρα, χάνουν 1 τρις, στα 15 τρις ετήσιο ΑΕΠ που έχουν (αλήθεια, εσύ αν βγάζεις 15.000 ευρώ ετησίως, και χάσεις για ένα χρόνο 1.000 ευρώ θα καταστραφείς?). Τυπώνουν 2-3 τρις, θωρακίζονται, προχωράνε μέσα από τη συμμόρφωση και των άλλων (που θα δούν τις σκηνές εξαθλίωσης και λεηλασίας στην Ελλάδα) σε δημοσιονομική προσαρμογή της Ευρωζώνης και έκδοση ευρωομολόγων. Εμείς όμως θα ασχολούμαστε πλέον πως θα θωρακίσουμε τα σπίτια μας, για να αποφεύγουμε τις λεηλασίες και τις επιδρομές από τα εκαττομύρια πεινασμένων λαθρομεταναστών, που αφού πρώτα θα έχουν σφάξει κάθε αδέσποτο σκύλο και γάτα, μετά θα αρχίσουν να σφάζουν και όποιον τολμά να κυκλοφορει στη χώρα του.

   Η μόνη διαπραγμάτευση που θα κάνουν δεκτή, γιατί τους συμφέρει (ούτε χάνουν το 1 τρις, ούτε όμως δείχνουν ότι υποκύπτουν σε έναν αριστερό εκβιαστή, αλλά δείχνουν ότι δέχονται διορθωτικές κινήσεις από το πλάνο ενός ομοιδεάτη τους), είναι εντός του πλαισίου και με αξιόπιστο συνομιλήτη, που θα πάει με σχέδιο που ταιριάζει στην ιδρυτική διακήρυξη της Ε.Ε. περί ελεύθερης αγοράς, και ιδιωτικής πρωτοβουλίας...

   Βέβαια, ότι και να λέω τώρα, όλοι εσείς οι ταλιμπάν και οι τζογαδόροι της ζωής τα ακούτε βερεσέ. Νομίζετε ότι η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, νοικοκυραίων, ηλικιωμένων, παιδιών, αγέννητων, μπορεί να παιχθεί σε μια παρτίδα πόκερ, γιατί ή έτσι σας συμφέρει ιδεολογικά (ριζοσπαστική αριστερά = επιστροφή στη δραχμη, αλλο αν το κρύβουν τώρα για να πάρουν ψήφους, ώστε μέσα από την εξαθλίωση να καταστραφούν όλη μεσαία τάξη, να φύγει από τη χώρα η ανώτερη τάξη που μπορεί, και χωρίς ταξικές ανισότητες πια και με αντικαπιταλιστικό σύστημα να φτιάξουν την αριστερή ουτοπία τους), ή έτσι θα κερδοσκοπήσετε αγοράζοντας σε ξεφτιλλιστικές τιμές ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα (λόμπυ της δραχμής με πρωτοστάτες δήθεν πατριώτες αρχηγούς, ονόματα δε λέμε)

   • dim avatar
    dim @ dim 03/06/2012 16:42:05

    Και ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ (ηγεσίες) θέλουν το ίδιο πράγμα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι πρώτοι γιατί με τη δραχμή πιστεύουν ότι θα διαλύσουν τον καπιταλισμό, οι δεύτεροι γιατί θέλουν να κερδοσκοπήσουν...

    Εσυ, ως απλός Έλληνας, απλά πέφτεις στη παγίδα (προφανώς του δεύτερου αν έχω καταλάβει καλά). Ποτέ κανέις δε θα σου πει, ψήφισε με γιατι θέλω να καταστρέψω τις μεσαίες τάξεις για να έρθουμε όλοι στα ίσα μας, ή ψήφισε με για να κερδοσκοπήσω. Προφανώς θα σου το σερβίρουν με λόγια, για αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία κλπ. Κάποιοι θα τσιμπίσουν, κάποιοι όχι. Θα το ξέρουμε στις 17 Ιούνη.

    Τώρα για τη διαπραγμάτευση, ξέρεις πολύ καλά ότι είναι μια συνεχής διαδικασία, και αν έχεις επιχειρήματα και αποδείξεις (τώρα το αναγνωρίζουν όλοι έξω αυτό), στο τέλος με μεθοδικότητα και πειθώ κερδίζεις. Με τσαμπουκά απλώς σε πετάνε έξω από το παιχνίδι, και για παραδειγματισμό....

 30. juliet avatar
  juliet 03/06/2012 07:28:47

  Akyron
  Η μάχη των εσχάτων ωρών........!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ηχηστε οι σάλπιγγες .....Καμπάνες βροντερές ,
  δονήστε σύγκορμη την χώρα πέρα ως πέρα.....
  βογγήστε τύμπανα πολέμου .
  Οι φοβερές σημαίες ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
  Σε αυτό το φερέτρο ακουμπά η Ελλάδα.

 31. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 03/06/2012 08:58:32

  Akyron, καλημέρα! Τα είπες όλα με το εξαιρετικό σχόλιό σου! Χρόνια τώρα βλέπουμε τη μετάλλαξη ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς σε ένα τερατούργημα που εσύ το χαρακτήρισες εξαιρετικά εύστοχα, ως Αριστεράτζα!
  Αυτή που παρίστανε πως δήθεν αντιστέκεται ακόμα στη Δύση, ενώ υιοθετούσε και στήριζε με τα παπαγαλάκια της, όλες τις νεοταξικές επιδιώξεις της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης. Το δόλιο σχέδιό τους είναι να εγκλωβίσουν στις νέες αντιλήψεις τους , όσο μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων μπορούν και γι αυτό έκαναν και την πονηριά να «διασπαστούν» σε δύο εκδοχές, αυτή του ορμητικού Αλέξη και την άλλη του ήρεμου Φώτη.
  Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και αυτό φαίνεται από τις μετακινήσεις και τις προσχωρήσεις των δήθεν «αριστερόστροφων» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στα δύο αυτά κόμματα. Τυχαίο είναι που η Ρεπούση στεγάστηκε εκεί και στις προσεχείς εκλογές θα δίνει κοινό κομματικό αγώνα με τον Ιλχάν Αχμέτ, για την «Ελληνικότητα» της Θράκης μας; Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

 32. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/06/2012 15:13:07

  Το κέιμενο λέει πολλές αλήθειες, έχει και ανακρίβειες. Το μεγάλο του πρόβλημα: Είναι ετεροχρονισμένο.
  Αυτά έπρεπε να ειπωθούν αρχές του 2010, και κυρίως όχι σε παρατεταμένη περίοδο εκλογών.
  Τώρα υπάρχουν και άλλα πολύ πιό πολύπλοκα και αστάθμητα. Πάνω από την Ευρώπη κρέμεται μια ετοιμόρροπη Ισπανία. Και μετά τον Ολλάντ, υπάρχει πολιτικό σχίσμα στο κέντρο της Ευρώπης.
  Αντί για τον παλιομοδίτικο συγκρουσιακό διπολισμό, μέσα στην νέα Ευρωπαική κατάσταση, ένας ορθολογιστής θα πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Με γραπτή προγραμματική βάση. Αμέσως μετα τις 17.
  Τα λοιπά, τα καταλαβαίνω για χρήση μέχρι τις 17. Αλλά από το βράδυ των 17, τέρμα.

 33. η Dimi avatar
  η Dimi 03/06/2012 18:06:36

  Επειδή οι κατηγορίες για την ελληνική "τεμπελιά" έχουν περισσέψει, αυτό το video για την Ελλάδα, προϊόν συνεργασίας του Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και (περιστασιακά με χιούμορ), έχει στοιχειοθετημένα απαντήσει http://goo.gl/OpuzZ

 34. Κλοουν avatar
  Κλοουν 11/02/2013 21:41:00

  Αν δεν ξυπνήσουμε κάποια στιγμή δεν πρόκειται να τελειώσει αυτό το πάρτυ εις βάρος μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.