#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2012 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ζάππειο 3": η ελπίδα και η ευκαιρία για την χώραΤελικά το Ζάππειο 3 έμελλε να είναι και το πιο ουσιαστικό για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Όχι ότι τα δύο προηγούμενα δεν είχαν κι αυτά την σημασία τους, άλλωστε αρκετές από τις ιδέες και τα συνθήματα τους (βλέπε ανάπτυξη) τα .... υιοθέτησαν στην πορεία τόσο η Τρόικα και η Κομισιόν, όσο και το ... ΠΑΣΟΚ

Απλά οι δύο προηγούμενες διακηρύξεις έγιναν σε μια περίοδο που κανείς ακόμη δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης και τις συνέπειές της για την ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου, το Ζάππειο 1 και 2 έπασχαν τουλάχιστον ως προς την πρόβλεψη για το μέλλον καθώς τα πάντα ήταν ρευστά.

Η σημερινή ομιλία του Σαμαρά στο Ζάππειο και η παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος, ήταν πιο μεστή, πιο στοχευμένη και πιο μετρημένη καθώς η οικονομία έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και η τρόικα παραμονεύει.

Επομένως, ο πρόεδρος της ΝΔ δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να ζητήσει τη λαϊκή εντολή λέγοντας λεφτά υπάρχουν κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα για ιθαγενείς.

Είπε, όμως, ένα σημαντικό: Ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα που κάποιοι τη χρεοκόπησαν, αλλά που έχει όλα τα φόντα να αλλάξει.

Ουσιαστικά, η ομιλία του Σαμαρά στόχευσε σε όσους σήμερα είναι απαισιόδοξοι ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα. Και όμως, οι πολιτικές είναι που πάσχουν και τα πρόσωπα που καλούνται να τις υλοποιήσουν.

Τα οικονομικά μέτρα φυσικά δε μπορούν να εξειδικευτούν μέσα σε δύο ώρες ομιλίας. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι απόλυτα σωστές. Αρκεί, επιμένουμε, να υπάρξουν τα κατάλληλα πρόσωπα να τις υλοποιήσουν. Για το Σαμαρά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία.  Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να βρεθεί και να είναι έτοιμο να φέρει τα πάνω – κάτω.

Ακούω διάφορους να λένε ότι κι ο Σαμαράς μια από τα ίδια ήταν, τα ίδια υποσχέθηκε. Λάθος. Διότι σε μια οικονομία που όλοι γνωρίζουν ότι πλησιάζει η καταστροφή αν δεν έχει επέλθει, δε χωρά η παροχολογία, και κάτι τέτοιο δεν έκανε.

Τα μέτρα, αν θέλει κάποιος να τα εξειδικεύσει, αφορούν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και στόχο έχουν να οδηγήσουν στη ρευστότητα την οικονομία. Να πέσει χρήμα, να κινηθούν οι επιχειρήσεις, να βρεθούν δουλειές.

Η μείωση στο 15% της φορολογίας των νομικών προσώπων και η αμνήστευση όσων φέρουν πίσω τις αποταμιεύσεις είναι πολύ σημαντικά μέτρα που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά. Δύο χρόνια ακούμε από το ΠΑΣΟΚ ότι θα κάνει τα πάντα να φέρει τις αποταμιεύσεις πίσω, αλλά όλο και περισσότερες εκροές υπάρχουν. Μόνο με αμνήστευση των κατόχων τους, μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες αφορά η υπόσχεση ότι δεν πρέπει να ξεπερνά η δόση το 30% του εισοδήματος, κάτι που μπορεί να γίνει με συμφωνία κεντρική με τις τράπεζες. Θα ανακουφιστούν έτσι τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί.

Πολύ σημαντικό για να κινηθεί η αγορά είναι και η επιδότηση των επιτοκίων για πρώτη κατοικία. Έτσι τα νέα ζευγάρια αποκτούν κίνητρο για την αγορά σπιτιού και θα κινηθεί ξανά η κτηματαγορά.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι η δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες σε μια αγορά που καταρρέει και που οι εμπορικές είναι χαμηλότερες. Εδώ θα μπορούσε να προβλεφθεί και μια μείωση των συντελεστών φόρου μεταβίβασης που στις άλλες χώρες είναι 4%-5% και στην Ελλάδα 11%.

Μεγαλύτερη εξειδίκευση απαιτείται για τα προγράμματα στήριξης των ανέργων καθώς η ανεργία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τη χώρα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Πολύτεκνοι που έχασαν επιδόματα, ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις, αγρότες που έχουν πληγεί καίρια και μικρές επιχειρήσεις είναι δεδομένο πως χρειάζονται στήριξη και θα πρέπει να είναι το νούμερο ένα θέμα για τη νέα κυβέρνηση.

H επισήμανση για 13ο και 14ο μισθό είναι σημαντική και προφανώς δεν την πέταξε απλά, αλλά έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Προσοχή πρέπει να δοθεί στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και στον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Πώς θα γίνει αυτός, ποιους θα εξαιρεί, ποιοι θα πληρώνουν και σε τι ποσοστό είναι ορισμένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν διότι ενδιαφέρουν πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η μείωση των φόρων στους μικρομεσαίους είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα προς την φορολογική δικαιοσύνη, αρκεί να ακολουθείται από μέτρα ισοδύναμα. Κι αυτά δεν μπορούν παρά να βρεθούν από τους έχοντες οι οποίοι και φοροδιαφεύγουν.

Η μεγαλύτερη μάχη του Σαμαρά ως πρωθυπουργός θα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Από τον μικρό μέχρι τον πλούσιο που έχουν κάνει μόδα τη μη πληρωμή φόρων και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων, δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων.

Μεγάλη πρόκληση είναι επίσης η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, εκεί που απέτυχε το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, απόλυτα σωστή ήταν η επισήμανση του Σαμαρά για μείωση των τιμών στα προϊόντα. Διότι δε μπορεί να κάνει εσωτερική υποτίμηση μόνο στους μισθούς.

Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις προτάσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις, τον πόλεμο στα καρτέλ, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις πρώτες κιόλας 100 ημέρες της ένα και μόνο: Να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην αγορά και την εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων ότι η χώρα δε θα χρεοκοπήσει. Τουλάχιστον ο Σαμαράς δείχνει ικανός να διαπραγματευτεί με την τρόικα βασικές δεσμεύσεις. Υπό το πρίσμα των πρόσφατων οικονομικών γεγονότων σε Ιταλία και Ισπανία και με το διαφαινόμενο θρίαμβο του Ολάντ στη Γαλλία, μπορούν πολλά να αλλάξουν στη νοοτροπία της τρόικας.

Σαφέστατα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με λουλούδια αλλά με αγκάθια, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.

Επίσης, ξεκάθαρα, κι αυτό δεν είναι δικαιολογία, η χώρα είναι «καμένη γη».

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο όμως ο Σαμαράς μπορεί να φέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης. Αν στα όσα είπε στο Ζάππειο προσθέσει ορισμένες βασικές εξειδικεύσεις, αν δώσει στους Έλληνες να καταλάβουν ότι όλοι πληρώνουν και αυτό ξεκινά από τους πλούσιους.

Αν τηρήσει απαρέγκλιτα το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε, τότε η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Αρκεί φυσικά οι ξένοι δανειστές να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του, αλλά αυτό είναι και θέμα τελικά του εκλογικού σώματος. Θα του δώσουν την "δύναμη ενός έθνους" που ζητά για να κάνει πράξη όσα εξάγγειλε σήμερα;

Α. Ψ. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/04/2012 18:12:02

  Άρα είναι θέμα καλής διαχείρησης του εναπομείναντος πλούτου της χώρας ; Αμήν

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/04/2012 18:14:21

  Προσωπικα πιστευω οτι αυτη η ομιλια και με τον τροπο που ξεδιπλωθηκε απο τον Α.Σαμαρα θα συμβαλλει τα μαλα στην περαιτερω αυξηση των ποσοστων της ΝΔ !Ενα μπραβο στην ολη οργανωση της εκδηλωσης !Με την επομενη εκδηλωση ομιλια την ερχομενη Πεμπτη δεν μπορει κανεις ψηφοφορος να ισχυριστει πηγαινοντας προς τις εκλογες οτι δεν ηξερε ,δεν εμαθε ,δεν του ειπαν ,δεν ειδε ,το που παμε χωρις την στηριξη της ΝΔ και του Α.Σαμαρα!

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ Ραβινος 22/04/2012 19:21:28

   ποσοι άραγε κάθησαν να τον ακούσουν;ο κοσμος που ειναι απογοητευμενος κι οργισμενος δεν καθεται δυο ωρες ν'ακουσει δυστυχως προγραμματα.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΝΙΚΟΣ Π 22/04/2012 19:52:06

    Ε τότε ο κόσμος ας ψηφίσει τα ούα-ούα των διάφορων αποκομμάτων και ας αρχίσει από τώρα να μαρκάρει σκουπιδοτενεκέδες.

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ ΝΙΚΟΣ Π 22/04/2012 20:33:43

    Περισσότερο απογοητευμένος Νίκο είναι απο αυτούς που έχουν γεμίσει τους κάδους με αφίσες με κεντρικό σύνθημα "έξω απο την ΕΕ".

  • γιώργος avatar
   γιώργος @ Ραβινος 26/04/2012 18:47:57

   Πάντα ακούγαμε σπουδαίους προεκλογικούς λόγους και δεσμεύσεις....αλλά έργα δεν είδαμε από κανέναν!!! Με φθαρμένους πολιτικούς δεν κτίζεις καινούρια χώρα. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικών. Βεβαίως τα όσα είπε ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις (ενοείται) θα οδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση...αλλά λείπουν ακόμη τα πιο ουσιώδη. Το γεγονός ότι θα ανασάνουν οι επιχειρήσεις και η μεσαία τάξη δεν σημαίνει ότι η χώρα θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις και (πραγματική) ανάπτυξη. Οι νέοι της κρίσιμης ηλικίας των 25-35 που πρέπει να θέσουν τις βάσεις για το υπόλοιπο της ζωής τους μέσα σε αυτή την κρίσιμη δεκαετία της ζωής τους, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους απογόνους τους, δεν έχουν καμία τύχη να το επιτύχουν με μισθούς των 500€, δίχως επίδομα, δίχως ασφάλιση , δίχως τα στοιχειώδη και με την ανεργία στα ύψη. Καλά όλα αυτά για τους επιχειρηματίες αλλά κάτι πρέπει να γίνει και για τους εργαζόμενους. Μισά μας τα είπε ο Σαμαράς. Πως συμβαδίζει η αναδιανομή πλούτου με την αμνήστευση των επαναπατρισμένων κεφαλαίων; Πως θα μειωθεί η ψαλίδα στους μισθούς και τις συντάξεις; Για αυτά κουβέντα καμία ;

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/04/2012 18:18:51

  Εύχομαι να του τη δώσουν τη δύναμη Α.Ψ...
  Χρειαζόμαστε, ως λαός, ως Έλληνες, κάτι περισσότερο από ελπίδα...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΕΥΑ 23/04/2012 00:41:36

   Ελπίδα + Ονειρο + Σχεδιασμός + Χρονοδιάγραμμα + Μετρήσιμα Αποτελέσματα = Επίτευξη Ρεαλιστικού Στόχου √

 4. axia avatar
  axia 22/04/2012 18:38:21

  http://www.axiaplus.gr/article/5158/to-pasok-eisagei-pshfoys-apo-thn-albania/

 5. Φελίζα avatar
  Φελίζα 22/04/2012 18:41:25

  Να του την δώσουμε Εύα , Α.Ψ. .
  Θα του την δώσουμε την δύναμη γιατί είναι η τελευταία μας ευκαιρία τα ¨αν¨να γίνουν πράξη. Γιατί δίνει την μάχη με όλη την καρδιά του.

  • axia avatar
   axia @ Φελίζα 22/04/2012 19:29:04

   http://www.axiaplus.gr/article/5158/to-pasok-eisagei-pshfoys-apo-thn-albania/

   ΤΟ ΠΑΣΟΚ εισάγει ψήφους από την Αλβανία

 6. nestrom avatar
  nestrom 22/04/2012 19:27:04

  32% η φορολογία των φυσικών προσώπων, 15% η φορολογία των εταιριών (επί των μη διανεμόμενων κερδών, ουσιαστικά μηδένικοί φόροι).
  πάλι τα χαμηλά εισοδήματα θα πληρώσουν.
  Παλιότερα έλεγε για flat tax 15% (ΦΠΑ, φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων)...

  Καμιά κουβέντα για φθηνότερη βενζίνη?
  Καμία κουβέντα για φθηνότερη ΔΕΗ?

 7. Παύλος avatar
  Παύλος 22/04/2012 19:30:59

  Ελευθέριος: παρεμβαίνω και συκοφαντώ, γατί ειμαι προκατειλημμένος !

 8. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 22/04/2012 19:41:20

  Ελευθέριε σου χει πει πολλά ή έστω ένα ψέμμα ως τώρα ο Σαμαράς,για να σου
  λέει τώρα;Αν ναι πες το και σε μας να το ξέρουμε.Μην μας αφήνεις στην άγνοια.
  Αν αυτό κατάλαβες εσύ σήμερα από το Ζάπειο είσαι άξιος της μοίρας σου.Εγώ σε γνωστούς μου σαν και σένα λέω να βρουν από τώρα τοίχο για να κτυπούν μετά την αγύριστη κεφαλή τους.
  Άλλοι τα 'παν τα ψέμματα και μας οδήγησαν σ'αυτή την αθλιότητα.Και πολύ
  φοβάμαι ότι οι ίδιοι που πίστεψαν τότε εκείνα τα ψέμματα, πάλι θα πιστέψουν σε άλλους ψεύτες αυτή την φορά ,σε άλλου είδους ψέμματα και θα μας
  αποτελειώσουν.
  Βάλτε τα κάτω και μετρήστε τα καλά,πριν είναι αργά.
  Σοβαρότερο ηγέτη αυτή την κρίσιμη ώρα από τον Σαμαρά δεν διαθέτουμε ,
  δεν βρίσκω ότι μου χάιδεψε με την ομιλία του σήμερα κανένα αυτί,αν και είμαι από τους αδικημένους αυτού του τόπου κι αυτού του κράτους και θάθελα ίσως να ακούσω λόγους παρηγοριάς,αλλά τι να τους κάνω αν είναι μη εφαρμόσιμοι;Ας μπορέσει τουλάχιστον να σταματήσει την κατρακύλα και αργότερα βλέπουμε.Αν όμως δεν του δώσουμε την ευκαιρία τότε θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα μελλούμενα.

 9. spiros avatar
  spiros 22/04/2012 19:53:17

  Το σημερινό έχει συνέχεια . Πολύς κόσμος θα βρεθεί στην εκδήλωση του Αμαρουσίου. Μάλλον συμβάλει στην αναθάρυνση του κόσμου. Είναι η εκκίνηση της αυτοδυναμίας.

 10. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 22/04/2012 20:38:29

  Νομίζω οτι το πιο σωστό που ακούγεται στο "πεζοδρόμιο" είναι οτι του αξίζει μια ευκαιρία.Δεν περιμένω να μην πληρώσω εφορία,να μην πληρώσω ΔΕΗ.Δεν ζητάω αυτά απο τον πρωθυπουργό.Ζητάω δικαιοσύνη,τιμιότητα και ελπίδα.Και σε αυτά με έχει πείσει.

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/04/2012 20:38:45

  Ήταν μία ιδιαίερα μελετημένη δουλειά με όση δυνατή επιστημονική βάση. Πιστεύω ότι, άν η ΝΔ προκύψει πρώτο κόμμα και μπορέσει να αναλάβει την διακυβέρνηση της ταλαίπωρης χώρα μας, οι προοπτικές που αποκάλυψε ο Σαμαράς μπορούν να οδηγήσουν στην ποθητή έξοδο απο την κρίση.

  Πέρα απο αυτό εκείνο που θα ήθελα να προσθέσω σε μία τόσο σοβαρή εργασία είναι η αποσύνδεση της χώρας μα απο το ΔΝΤ. Η θρασ'υτατη παρουσία του παραμονές εκλογών αποτελεί πρόκληση για τον 'ελληνα ψηφοφόρο και προμήνυμα απρόβλεπτων εξελίξεων για ην επόμενη μέρα.

  Ελπίζω να μήν έχω γίνει μάντης κακών. Αλλά με τίποτε δέν δέχομαι την τηλεοπτική εμφάνιση του Τόμσεν δίκην Πρωθυπουργού να μας συνιστά να γίνουμε λαός σε φάση καταστροφής.

  ΠΕΛΙΑΣ

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 22/04/2012 21:07:38

  «Χρειάζεται να δώσουμε περισσότερα για να εισπράξουμε περισσότερα. Είναι η δική μας γενναιοδωρία η οποία παράγει τη γενναιόδωρη συγκομιδή μας.»

  «We must give more in order to get more. It is the generous giving of ourselves that produces the generous harvest.»
  ~The Brilliant Orison Swett Marden, «An Iron Will» (1901)
  http://bit.ly/HTE9ju (For Educational Purposes ONLY)

 13. GR avatar
  GR 22/04/2012 22:15:42

  Όλα καλά αλλά μας κοπανάς αυτό το...Αρκεί φυσικά οι ξένοι δανειστές να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του... και τελείωσε, ε τι μας περνάς για κουτούς!!!.
  Αμ εδώ σε θέλω να κάνει τι δουλειά του και όχι να μας λες μετά δεν τον άφησαν!!!.

 14. factorx avatar
  factorx 22/04/2012 23:15:12

  Συγγενής της Ντόρας είσαι σύντεκνε;

 15. fanis avatar
  fanis 22/04/2012 23:49:01

  Δηλαδή αμνηστία στους κλέφτες ? Θαυμάσια ...

  "και η αμνήστευση όσων φέρουν πίσω τις αποταμιεύσεις είναι πολύ σημαντικά μέτρα που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά"

 16. Δικαίαρχος avatar
  Δικαίαρχος 23/04/2012 12:57:21

  Πρέπει ο Σαμαράς να μας πεί τι θα κάνει με την εκκλησιαστική περιουσία,
  με την φορολόγηση της και του ΚΙΣ, καθώς και τι θα κάνει με την μισθοδοσία των παπάδων.Χώρις μιά τίμια απάντηση σε αυτά ψήφο δεν παίρνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.