#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2008 02:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

« Ευοί –Ευάν», ή εις υγείαν των κοροΐδων.

Το γλέντι που είχε στηθεί γύρω από τον πακτωλό των μαύρων κονδυλίων της Siemens, έχει πολλές γαργαλιστικές, αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες. Δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διετίθεντο για μίζες πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων. Στο βαζάκι με το μέλι, ως φαίνεται, έβαλαν για τα καλά το δακτυλάκι τους αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας, τα οποία σήμερα βρίσκονται με βιλάρες, κότερα και παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι αυτοί λοιπόν, έπιναν και έτρωγαν εις υγείαν των κοροΐδων. Του ελληνικού λαού δηλαδή, ο οποίος χρυσοπλήρωνε τα μεγάλα έργα του ΟΤΕ και των Ολυμπιακών, κ.ο.κ. ‘Η, για να το πούμε διαφορετικά, «Ευοί - Ευάν», κατά το βακχικό επιφώνημα χαράς, το γνωστό σήμερα ως «εβίβα» μας. Τι διαστάσεις πήρε το φαγοπότι; Δεν θα επαναλάβουμε τα γνωστά περί 2% του τζίρου του τομέα τηλεπικοινωνιών της Ζημενς Ελλάς, που, όπως κατετέθη στις γερμανικές ανακριτικές αρχές, προοριζόταν για ελληνικά κόμματα. Ένα στοιχείο μόνον: Μέσα σε ένα χρόνο είχαν σταλεί σε κρατικούς αξιωματούχους, στελέχη του ΟΤΕ, πολιτικούς και κάθε λογής άλλον εμπλεκόμενο, καλάθια με κρασιά, ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη, που αντιστοιχούσαν σε διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Μα καλά, θα πει κάποιος, εδώ δεν πρόκειται για καλαθάκια, αλλά για ποταμούς αλκοόλ. Εύλογη η απορία. Πόσο μάλλον, όταν πίσω από την εταιρεία (;) που έστελνε τα καλαθάκια-ποταμούς, φέρεται –και εκεί- να βρίσκεται στέλεχος της Ζημενς.   

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 12:36:41

  Σωστό, έβγαλε ... λιγότερα. Να πιεί και κανένα ποτό στην υγειά μας, έτσι! Προς το παρόν πάντως, άλλοι που έβγαλαν περισσότερα, πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων. Καλό είναι πάντως, να ανοίξει το στόμα του και ο Θανάσης (που'σαι Θανάση;). Αραγε, ο εισαγγελέας τον κάλεσε; Γιατί μου φαίνεται, όχι.

 2. exon avatar
  exon 20/05/2008 13:11:41

  όποιος κυκλοφορεί ακόμη εντός των γραφείων και δεν έχει αποπέμφθει πάει να πει οτι πρόσεχε που έβαζε την υπογραφή του τουλαχιστον. Οι υπογράφοντες έχουν απομακρυνθεί για καλό και για κακό.

 3. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 13:21:55

  Προς exon: Ας μην είμαστε τόσο σίγουροι γι'αυτό. Απλά, κανενός δεν πάει το μυαλό να ψάξει τα "καλαθάκια". Εδώ ο κόσμος (Ζημενς) καίγεται, ποιός θα ασχοληθεί με αυτά; Ας ψαχτεί και αυτή η υπόθεση και μετά βλέπουμε. Ας ψαχτεί και η έδρα της εταιρείας και οι λογαριασμοί της. 200.000 ευρώ για καλαθάκια μέσα σε ένα χρόνο;

  Με την ευκαιρία, μιας και μιλάμε για καλαθάκια, μια ιστορία άσχετη με τη Ζημενς. Υπάρχει ένας πολιτικός -παλιά πολιτική φαμίλια- που την ημέρα της γιορτής του πλημμύριζε με καλαθάκια κρασιά,κ.λ.π. Τι έκανε σχεδόν πάντα ο αθεόφοβος. Πήγαινε σε γνωστή κάβα του Κολωνακίου και τους πρότεινε επιστροφή των καλαθιών, έναντι του ποσού των μπουκαλιών.

  Αυτό κι'αν είναι γυφτιά. Για μιά φαμίλια μάλιστα (όχι δεν είναι οι Μητσοτάκηδες)που έχει πολύ φράγκο.

 4. Le canard avatar
  Le canard 20/05/2008 23:34:33

  Ψαξε καλύτερα για το -τα- σταθερό, γιατί δυστυχώς η τσέπη (οι αντικειμενικές συνθήκες που λέγαμε) δεν μου επιτρέπουν να'χω φορητό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.