#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2011 10:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Επανεκκίνηση" και στο ΔιαδίκτυοΤο έχουμε γράψει κι άλλη φορά. Τις περισσότερες φορές για τις φήμες και τις δήθεν πληροφορίες που αναστατώνουν την πολιτική σκηνή και δημιουργούν παρεξηγήσεις δεν ευθύνονται μόνο οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ. Ευθύνονται και οι πρωταγωνιστές των φημών που για να υπερασπίσουν το καρεκλάκι που κάθονται (στην Συγγρού πχ) υπερβάλλουν για το έργο τους και διαβάλλουν τους ανταγωνιστές τους, ακόμα και τους πρώην συντρόφους τους.

Διαβάζω λοιπόν στα σημερινά ΝΕΑ: «Στο ξεκίνηµα της οµιλίας του Αντώνη Σαµαρά στο Ζάππειο υπήρξε πανικός. Γιατί; ∆ιότι «έπεσε» η ιστοσελίδα της Ν.∆. όπου «έπαιζε» διαδικτυακά η εκδήλωση. Τα 50.000 χτυπήµατα στην έναρξη αποδείχθηκαν πολλά. Τελικά, η ετοιµότητα της οµάδας ∆ιαδικτύου της Ν.∆. αποδείχθηκε σωτήρια, ενώ βοήθησε και ο πάροχος, δηλαδή, σε γλώσσα Ιντερνετ, ο provider. Η σελίδα «σηκώθηκε» σύντοµα, ενώ ένα µέρος της κυκλοφορίας διοχετεύτηκε στο facebook όπου επίσης είχε ανέβει «ζωντανή» η οµιλία του Αντώνη».

Πρώτον, τι θα πει «χτυπήματα»; Επισκέψεις, pages views, hits; Λίγο γενικόλογος και πολύ αποπροσανατολιστικός μου φαίνεται ο όρος

Δεύτερον, αν με 50.000 κτυπήματα πέφτει το site της ΝΔ, τότε το site του Antinews έπρεπε να είχε πέσει εκείνη την ημέρα ...37 φορές, επειδή τα στατιστικά μας δίνουν 1.856.296 επιτυχείς εισόδους στην σελίδα μας (hits). Και όποιος αμφιβάλλει ας ανατρέξει στα σχόλια εκείνης της ημέρας για να δει τις έλεγε ο κόσμος που δεν μπορούσε να μπει στο site της ΝΔ.

Διαβάζω επίσης στα ΝΕΑ: «Η οµάδα του ∆ιαδικτύου έχει κάνει µεγάλη προσπάθεια να ενεργοποιήσει τη Ν.∆. στα socialmedia, όπου το γκρουπ «Ζάππειο ΙΙ» µάζεψε περί τα 1.300 άτοµα, που ανέλαβαν να το µεταλαµπαδεύσουν στους άλλους»

Όμως, μόνο άσχετοι μπορούν να υπερηφανεύονται για τέτοια νούμερα όταν τα γνωστά μπλογκς «κτυπάνε» δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ημερησίως.Και επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ιδού μερικά στοιχεία για την παρουσία της ΝΔ στο Διαδίκτυο, πέραν της μπλογκόσφαιρας:

1. Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας δεν διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα. Πχ. Όταν «χτυπήσεις» Αντώνης Σαμαράς στο Google, το πρώτο link που εμφανίζεται, είναι η σελίδα στη «Βικιπαίδεια», ενώ όταν χτυπάς Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίζεται η προσωπική του ιστοσελίδα. Δηλαδή, ο ΓΑΠ διαθέτει μία προσωπική διαδραστική ιστοσελίδα, την οποία ο ψηφοφόρος μπορεί να επισκεφθεί και να δει τι εστί ΓΑΠ, ενώ για να μάθει για τον Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να επισκεφθεί  το «Βικιπαίδεια» ή την ιστοσελίδα της, ΝΔ (αν ανοίξει, λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης !)

2. Πάμε τώρα  στα Social Media: Εάν  πληκτρολογήσει κάποιος το όνομα  του αρχηγού της ΝΔ, στη μηχανή αναζήτησης του Facebook, Ελληνικά ή Λατινικά, θα βγουν 9 σελίδες (!!!)  με πληροφορίες. Από αυτές  τις 9, ο επισκέπτης δεν μπορεί να καταλάβει,  ποια είναι η προσωπική σελίδα του πρόεδρου στο Facebook.   Σε αντίθεση ο ΓΑΠ έχει μία μόνο σελίδα στο Facebook. Δηλαδή έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε μία σελίδα, για να μη μπερδεύεται ο επισκέπτης.

3. Στο Twitter, εάν «χτυπήσεις» το όνομα "Σαμαράς", είτε Ελληνικά ή Λατινικά, θα εμφανιστούν δύο σελίδες. Η πρώτη είναι ανενημέρωτη από τις 28/11/2009 (!!!)και η δεύτερη είναι εντελώς ανενημέρωτη.

Όλα αυτά βεβαίως την στιγμή που εκατοντάδες μπλογκερς στην Ελλάδα και αλλού παρουσιάζουν, αναλύουν και διαδίδουν καθημερινά τον λόγο του Σαμαρά σε εκατοντάδες χιλιάδες, χωρίς φανφάρες και αυτοπροβολές και κυρίως ανιδιοτελώς . Ασχολείται κανείς με αυτούς στην Συγγρού;

Έχουν καταλάβει ορισμένοι ότι το «προϊόν» που πρέπει να προβληθεί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και όχι ο εαυτός τους;

Πάμε πάλι στα ΝΕΑ, τα οποία δηλώνουν εντυπωσιασμένα από το κοκκινωπό φόντο πίσω από τον Σαμαρά στο Ζάππειο «εµπνεύσεως του θεσσαλονικέως συµβούλου επικοινωνίας Περικλή Πηλείδη. Το οποίο «αριστερό» κόκκινο/τερακότα αντί του κλασικού γαλάζιου χρώµατος της Ν.∆.» εκφράζει υποτίθεται την επιθυµία µιας πολιτικής ανασηµασιοδότησης».

Εδώ στο Antinews δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να μπαίνει το κόκκινο χρώμα  πίσω από κάθε ομιλία του Σαμαρά. Δυστυχώς όμως η επιλογή του φόντου στο Ζάππειο ήταν στην πραγματικότητα μη - επιλογή αφού κανείς δεν σκέφθηκε να αλλάξει τον αρχικό διάκοσμο του Μεγάρου. Όσο για την σκηνοθετική επιτυχία της παρουσίασης αυτή ήταν έργο αποκλειστικά του μόνιμου σκηνοθέτη του Σαμαρά, Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου, υπεύθυνου για την ταινία με τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 14/05/2011 19:48:18

  Συγγνώμη, αλλά τα hits είναι για τους διαδυκτιακά ημιμαθείς. Υποθέτω με τα "χτυπήματα" ενννούν τους "unique users" της ημέρας.

 2. Factorx avatar
  Factorx 14/05/2011 19:49:44

  δεν το πιστεύω, πολύ ...τολμηρή η σκέψη σου για τα δεδομένα

 3. spiros avatar
  spiros 14/05/2011 19:52:17

  Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Επιπλέον δεν είναι εύκολη η πρόσβαση και η εύρεση ανακοινώσεων. Πρώτα γίνονται γνωστά από Blogs και με μεγάλη καθυστέρηση γίνονται γνωστά από έγκυρη πηγή. Είναι απαράδεκτα πράγματα για όσους θέλουν ......

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/05/2011 19:55:15

  Στο διαδίκτυο είναι ανύπαρκτη.
  Αν δεν υπήρχαν ορισμένες σελίδες και blogs που προσπαθούν δεν θα υπήρχε καν.
  Είναι φυσικό όμως οι καρέκλες να μην ασχολούνται, αφού το διαδίκτυο δεν ελέγχεται τόσο εύκολα και με τις παραδοσιακές διόδους επικοινωνίας να έχουν εξασφαλισμένο στασίδι στα παράθυρα.
  Είναι αφύσικο όμως να μην ασχολείται η ηγετική ομάδα αφού το διαδίκτυο την οδήγησε στην επικράτηση όταν όλα τα ΜΜΕ έπαιζαν Ντόρα.

  • Penny Kondea avatar
   Penny Kondea @ Ο Ιθαγενής 14/05/2011 23:12:05

   Πολλή σωστή η τοποθέτησή σου, Ιθαγενή!! Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου και προσυπογράφω!!

 5. Kennan avatar
  Kennan 14/05/2011 20:18:23

  κ. Σαμαρά πέντε διαδικτυακούς ταλιμπάν χρειάζεστε. Άντε εξι. Μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν το πάνω κάτω.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/05/2011 20:42:17

  Συμφωνω με την περιγραφη του αρθρου. Ανυπαρξια, αλλα και ευκαιρια για Αναπτυξη των θεσεων στο Διαδικτυο. Διαλογος με τους νεους και γενικα τους χρηστες!
  Καποια στιγμη ειχα γραψει οτι ο Αντωτης πρεπει να "ανοιξει συζητηση με το λαο".

  ΠΠ

 7. Αθηναίος avatar
  Αθηναίος 14/05/2011 21:03:47

  Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας στην ΝΔ δεν ασχολείται με τους 800.000 πολίτες, που συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογή; Ότι η μόνη επικοινωνία με όλους αυτούς, που θεωρητικά είναι μέλη της, είναι δύο - τρεις επιστολές του Αντώνη Σαμαρά; Ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν κλήθηκαν ποτέ από την κομματική οργάνωση σε κάποια συνάντηση, κάποια σύσκεψη ή έστω σε διαδικτυακή συζήτηση; Ότι στον κομματικό μηχανισμό συμμετέχουν μόνον εκείνοι, που ήταν γνωστοί ή γίνονται γνωστοί μέσω γνωστών; Η ΝΔ πρέπει να ανοίξει, να αξιοποιήσει όλους τους συμπολίτες μας, που θέλουν να συμμετέχουν, να προτείνουν, να συζητούν και, ως μέλη δημοκρατικού κόμματος, να αποφασίζουν.

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Αθηναίος 14/05/2011 21:11:16

   σωστός! Έχουνε χρυσό στα χέρια και ψάχνονται με @α@αριες.
   Η πιο επικαιροποιημένη και αξιόπιστη ΒΑΣΗ ......ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!

 8. Αιμιλια Σ. avatar
  Αιμιλια Σ. 14/05/2011 21:15:10

  Η απέραντη μοναξιά του αρχηγού!
  Καλές και οι προτάσεις, "αριστότατο" και το Ζάππειο.
  Με ποιους όμως θα τα κάνει?
  Με τον "ούτι"?
  Δυστυχώς και οι καινούριες επιλογές κατώτερες των περιστάσεων.

 9. Μανωλάκος avatar
  Μανωλάκος 14/05/2011 21:51:25

  Έτσι ακριβώς! Μπορεί να υπάρχουν οι καλύτερες των προθέσεων αλλά χρειάζονται και γνώσεις. Μην υποτιμάτε το διαδίκτυο!

 10. Penny Kondea avatar
  Penny Kondea 14/05/2011 22:41:51

  Χρυσόστομε Φάκτορα, θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά!!!
  Τα είπες όλα!!! Παρουσίασες το έλλειμμα της διαδικτυακής επικοινωνίας της Ν.Δ., όπως ακριβώς είναι!! Και για όλα αυτά βέβαια φταίει το στενό περιβάλλον του Προέδρου που του δίνει λάθος συμβουλές, λάθος κατευθύνσεις και ίσως και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος τους εμπιστεύεται διότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργούν τα social networks αλλά και τα blogs. Δυστυχώς αυτοί στους οποίους έχει εμπιστευθεί την διαδικτυακή εικόνα της παράταξης ο Πρόεδρος, δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ τους με αυτό, και γι' αυτό τον λόγο η παράταξη δεν μπορεί να περάσει τα μηνύματά της στον κόσμο, ούτε να επικοινωνήσει με την βάση των ψηφοφόρων της!!

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 14/05/2011 22:48:23

  "επειδή τα στατιστικά μας δίνουν 1.856.296 επιτυχείς εισόδους στην σελίδα μας (hits)"

  !!!

 12. Arianos avatar
  Arianos 14/05/2011 22:53:44

  Πτωχή η ετοιμότητα της οµάδας ∆ιαδικτύου της Ν.∆.. Βολοδέρνει στα δύσκολα!

 13. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 14/05/2011 22:54:26

  Καταρχάς, ο πρώτος σχολιαστής που μίλησε για unique visitors είναι ημιμαθής και χρησιμοποίησε έναν όρο για εντυπωσιασμό. Οι σελίδες δεν πέφτουν από τους unique visitors, αλλά κυρίως από το πόσο bandwith καταναλώνει ο κάθε μοναδικός επισκέπτης. Για παράδειγμα ένας χρήστης μπορεί να ανοίξει στους σύγχρονους browsers από ένα έως άπειρα tabs και να επιβαρύνει τη σελίδα. Συνεπώς επηρεάζεται από τα hits. Εύστοχες είναι και οι λοιπές παρατηρήσεις του Φάκτορα.
  Επίσης, καλό είναι να μην επιβάλλεται λογοκρισία, ειδικά σε ημέρες τύπου Ζαππείου γιατί το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο εκνευρισμός του κόσμου, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να λένε τις θέσεις τους ακόμα πιο έντονα σε πολλά άλλα μέσα. (Facebook, blogs κλπ). Και με το δίκιο τους. Γενικότερα όμως και καλύτερες δημόσιες σχέσεις χρειάζονται, αφού η δύναμη του Σαμαρά είναι τα Blogs και το Facebook. Αυτοί τον έβγαλαν. Και πλέον βλέπουμε την απομάκρυνση όλων αυτών ή την πίκρα τους. Μόνο αυτοί όμως έχουν την όρεξη και το πάθος να τρέξουν και όχι οι χορτασμένοι.
  Από την άλλη σε φίλους της ΝΔ στέλνονταν μαζικά email και φαίνονταν όλοι οι παραλήπτες... Πέρα από αγένεια δείχνει και ασχετοσύνη!
  Χρειάζονται γνώστες λοιπόν και άτομα που αποδεδειγμένα έχουν όρεξη.

  • Penny Kondea avatar
   Penny Kondea @ Μιχάλης 14/05/2011 23:16:29

   Απόλυτα σωστός!!

 14. Panos avatar
  Panos 15/05/2011 09:32:57

  Επισυνάπτω ενα κειμενάκι που είχα βάλει, πέρσι, προσυνεδριακά,
  στον τοίχο μου στο FB(16-6-10),
  και στην συνέχεια καλός φίλος ο Ιωαννης Κ., έγραψε στο μπλογκ του,
  ενα σχετικό άρθρο, όπου ζητούσαμε,
  άμεση συμμετοχή της ψηφιακής νέας- ΝΔ.
  "ΤΑ μέλη των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ (Facebook,twitter,κλπ,δηλαδή εμείς),
  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ
  να τους δοθεί η δυνατότητα, να εκλέγουν αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν
  στον κομματικό μηχανισμό,τα κομματικά δρώμενα και τις εκδηλώσεις.
  ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ είτε το θέλουμε είτε όχι
  (δε είναι καθόλου τυχαίο ότι 2.000.000 Ελληνες είναι γραμμένοι στο facebook!),
  είναι η σύγχρονη "Πνύκα" της σημερινής Δημοκρατίας και ο κύριος πλέον τόπος ανταλλαγής απόψεων,ιδεών, καθώς και ο χώρος της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών,που έχουν κάτι να πουν ή να προτείνουν.
  Όπως συνήθισαν τα κόμματα, και συγχρονίζουν τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους με τα κεντρικά τηλεοπτικά Δελτία ειδήσεων (τις περισσότερες φορές) ,
  λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και την ώρα εκπομπής των δελτίων,
  έτσι να συνηθίσουν(για να μην πω πολύ περισσότερο)την παρουσία
  και το σημαντικότερο στα "τεκταινόμενα" των "media networks" .
  Το ζητούμενο δεν είναι η αφομοίωση,και η χειραγώγηση των καινούργιων "αποκτημάτων-εργαλείων" αμφίδρομης επικοινωνίας,
  ( κάτω από κομματικές "ντιρεκτίβες " ),
  αλλά η συμπόρευση και η στενή συνεργασία με ένα "ζωντανό" κοινωνικό ιστό,
  που κάθε μέρα διακινεί και παράγει έναν αξιοζήλευτο αριθμό "πολιτικών" βλαστοκυττάρων και άπειρο άλλο πρωτογενές υλικό!!!
  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ!!!
  Υ.Γ. Το "σας έχω σοβαρά υπόψη μου", είναι "αναλογικό" kai άλλης
  επικοινωνιακής μορφής... !
  "ξένο σώμα" όπως θα έλεγαν κάποιοι της διαδικτυακής "ΕΡΑΣ",
  και της "ψηφιακής Ν. Νέας δημοκρατίας" ....
  16 Ιουνίου 2010 · "
  ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ....ΑΛΛΑ,
  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" ,
  ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ,"ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ",Ή ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΝΤΑΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.