#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2010 02:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »

Εκτίμησα ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό , η κοινή γνώμη και όλες οι πολιτικές παρατάξεις , κοινοβουλευτικές και μη , "κοσμοπολίτες¨, "πατριώτες" και "διεθνιστές", "εξουσιαστές και αντι-εξουσιαστές" δεν θα έπρεπε να στερηθούν από την δυνατότητα ανάγνωσης ενός σημαντικού άρθρου που έγραψε ενεργός Γερμανός πολίτης για να καταγγείλει την υποκρισία του Διεθνούς και Ευρώ-Ενωσιακού Χρηματιστικού Κεφαλαίου , και ιδιαίτερα του Γερμανικού ιμπεριαλισμού , ενάντια στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

 Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ανάλυση του έχει τον χαρακτήρα της "ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ" υπέρ της Ελλάδας , και των άλλων λαών της Ευρώπης που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση του Φουνταμελιστικού-Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής του Μητρόπολης στην "Δύση". Προσωπικά την εντάσσω στην συνέχεια του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού-Φιλελληνικού κινήματος που ενεργοποιήθηκε την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης , το 1897 , το 1940-45 και κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής δικτατορίας 67-74.

 Η εφημερίδα "Junge Welt" ( "Νέος Κόσμος" ) που δημοσίευσε το αποκαλυπτικό άρθρο-καταγγελία είναι μια καθημερινή Αριστερή-Αντιιμπεριαλιστική Φωνή (50.000 φύλλα ) από δυνάμεις που συνεχίζουν τις σοσιαλιστικές-κομμουνιστικές συνιστώσες του Γερμανικού συνδικαλιστικού κινήματος , χωρίς να ταυτίζεται με τα δογματικά λάθη του "Σταλινικού Πειράματος" σε παγκόσμιο και γερμανικό επίπεδο ( Λ.Δ. της Γερμανίας ). Αντίθετα μάλιστα σε πολλά δημοσιεύματα της τα αποκαλύπτει και τα στιγματίζει. Δεν ταυτίζεται άκριτα με τις δυνάμεις του πρώην Κ.Κ. Ανατολικής Γερμανίας (S.E.D.) που συσπειρώθηκαν αρχικά στο ΚΟΔΗΣΟ του Γ. Γκύζι , σήμερα "Κόμμα της Αριστεράς" σε Συνασπισμό με τους Αριστερούς σοσιαλιστές του Λα-Φονταίν , επίσης δεν ταυτίζεται με τις περίεργες "διεθνιστικές δυνάμεις", τις αυτοπροσδιοριζόμενες "Αντί-Γερμανικές"-Εθνομηδενιστικές , σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα και "Φιλο-Ισραηλινές-Σιωνιστικές".

 Ο διεθνισμός της "J.W." εκφράζεται κυρίως με συστηματική αρθρογραφία και ανταποκρίσεις υπέρ των νέων-κινημάτων χειραφέτησης και κοινωνικής απελευθέρωσης στην Νότια Αμερική. Για τους λόγους αυτούς η"J.W." διαφέρει σε περιεχόμενο και στιλ από την επίσης καθημερινή "Neues-Deutschland" ( σήμερα " Όργανο του ΚΟΔΗΣΟ και¨Αριστερά" ) , την "UNSERE-ZEIT" ( ¨Η Εποχή μας" - "Όργανο του Μετασταλινικού-"Μπρεζνιεφικού Γερμανικού Κ.Κ. - "D.K.P." που δεν  είναι το ιστορικό Κ.Κ.Γερμανίας το οποίο τέθηκε εκτός νόμου το 1955 από το Συνταγματικό Δικαστήριο της τότε Δυτικής Γερμανίας ) ή το περιοδικό "Rote-Fuchs" ( "Κόκκινη Αλεπού" που εκδίδεται από ¨νοσταλγούς" και πρώην στελέχη του "υπαρκτού σοσιαλισμού" στην Ανατολική Γερμανία ).

 Ο τίτλος της εφημερίδας ( η οποία σήμερα εκδίδεται από μια συνεταιριστική εταιρεία από ανεξάρτητα αριστερά στελέχη) φέρει το όνομα της μαζικής εφημερίδας της Νεολαίας του Κ.Κ.της Ανατολικής Γερμανίας ( F.D.J.-"Ελεύθερη"-Γερμανική Νεολαία ).

 Ο Ανδρέας Βέρ ( Andreas Wehr ) είναι συνεργάτης της "Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς" ( GUE/NGL ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συντονιστής στο ίδιο της "Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικής Πολιτικής" ( ECON ). Για περισσότερες αναλύσεις και τοποθετήσεις του : www.andreas-wehr.eu

 Ένοιωσα την ανάγκη να αφιερώσω δύο ημέρες απο την ζωή μου για να σε καταλάβω, να σε ερμηνεύσω πιστά και δημιουργικά , για να σε μεταφράσω. Όπου πρόσθεσα την ερμηνεία και το προσωπικό σχόλιο το διευκρινίζω με το πρόθεμα " σ.σ.μ./σημείωση-συντάκτη-μεταφραστή. 

 Τέλος για όσους διαβάσουν το άρθρο αυτό και δεν καταλήξουν στο συμπέρασμα να απαιτηθεί αμέσως από την Γερμανία , ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗΣ , Η ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων , ύψους περίπου 90 δισεκατομμυρίων Ευρώ ( 7,5 δις δολάρια- ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ) , ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Π.Γ.Δ.Μ ΚΑΙ ΗΠΑ-ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΜΕΣΑ- ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ - ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Η ΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008- ΓΙΑ ΝΑ -ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ,

 Όσοι διαβάσουν το άρθρο αυτό ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ  ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ για να καταγγείλει την κακή εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και των Διατάξεων του Συμφώνου Σταθερότητας με την οποία εντάχθηκε η Ελλάδα σχεδόν αυτόματα στο «τρίτο στάδιο»  της λεγόμενης «καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των δημοσιοοικονομικών της ελλειμμάτων» ,

 Θα απαντήσω με τα λόγια του Ζ.Π. Σάρτρ :

 « Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »

 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ : " ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " !
του ANDREAS WEHR

Μετάφραση-απόδοση εισαγωγή και σχολιασμός : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

 Οι τίτλοι των εφημερίδων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δραματικοί. "Η Ελληνική Μιζέρια" ( Φράνκφουρτερ Αλλγκεμάϊνε-7/1/10 ) , "Δυναμίτης στην Νομισματική Ένωση" ( επίσης "Φ.Α."-29/1/10 ) , "Απεταθρώθει στην Μεσόγειο" ( Ντη-Τσάϊτ-14/1/10 ) , "Τερατώδες Έλλειμμα" ( Ντερ Σπήγκελ-Διαδυκτίου-5/12/09 ) , "Η πιστωτική κρίση οξύνεται" ( επίσης "Φ.Α"-29/1/10 ).

Όλα τα σχετικά δημοσιεύματα μιλούν για τα "παραποιημένα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας" , για "αυξημένα επιτόκια κινδύνου", για ένα "Bail-out" ( "αποκοπή" ) ,για μια προεξέχουσα - ειδική- αντιμετώπιση του χειροδεμένου και ανήμπορου οφειλέτη ( την Ελλάδα ) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Τι αληθεύει από όλα αυτά ; Περι τίνος πρόκειται ; Είναι η Ελλάδα , η οποία εκτός των άλλων είναι μέλος της Ε.Ε. και της Νομισματικής Ένωσης , ένα αποτυχημένο κράτος ( "faile state") ;
Και βέβαια όχι. Απειλείται , βρίσκεται υπό πτώχευση ; Ούτε αυτό συμβαίνει.

Το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας συμβαίνει να είναι υψηλό , υπερβαίνει το 113 % του Α.Ε.Π. της , όμως ακόμα μεγαλύτερο είναι το σχετικό χρέος της Ιταλίας ( 115 % του Α.Ε.Π. ) και της Ισλανδίας ( η οποία πιέζει για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη ) ανέρχεται στο 118 %.

Το Δημόσιο Χρέος του Βελγίου είχε ανέλθει το 1993 στο 140 % του Α.Ε.Π. , χωρίς να της απαιτηθεί να κηρύξει ¨πτώχευση".

 Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα συναντάμε πολύ μεγαλύτερα Κρατικά -Δημόσια Χρέη , όπως είναι αυτό της Ιαπωνίας το οποίο ανέρχεται στο 189,6 % του Εθνικού της Εισοδήματος.

 Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε  σήμερα για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας.

 Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι μόλις στις 26 Ιανουαρίου 2010 πέτυχε να δανειστεί 8 δις Ευρώ . Και βέβαια οι ενδιαφερόμενοι ( σ.σ.μ. το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ) δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για να προχωρήσουν σε αυτόν τον δανεισμό. Αντίθετα μάλιστα , ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν το τριπλάσιο ποσό ( βλέπε "F.A.Z." - 29/1/10 ). Για τον ίδιο λόγο δεν δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν ένα νέο προγραμματιζόμενο από την Ελλάδα δάνειο , ύψους 5 δις Ευρώ.

 Για παράδειγμα,  διαφορετικά φαίνεται να είναι τα πράγματα για την "πιστοληπτική ικανότητα" της Λετονίας. Τελευταία αποφασίστηκε να αναβληθούν τα προβλεπόμενα σχέδια της για την σύναψη ενός Κρατικού Δάνειου.

 Η Λετονία βρίσκεται εκτός "Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ζώνης" , η Ελλάδα όμως εντός.

Μήπως σημαίνει το γεγονός αυτό ότι η Ελλάδα "θέτει σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα του Ευρώ" ; Μήπως θα ήταν καλλίτερο να εγκαταλείψει την "Ευρωπαϊκή-Νομισματική-Ζώνη";

 Τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα μας λένε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει το απαιτούμενο "ειδικό οικονομικό βάρος" για να μπορέσει να βλάψει το Ευρώ.

 Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό εάν εξετάσει κανείς τους απόλυτους αριθμούς.

 Το Ελληνικό Δημόσιο Έλλειμμα , ύψους 406 εκατομμυρίων δολαρίων , το υπερβαίνουν , σε σημαντικό βαθμό , κυρίως η Ισπανία ( 695 εκατομμύρια ) και η Ιταλία με ένα χρέος των 2.062 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ακόμα και εάν συμβαίνει να αυξάνεται , στο ελάχιστο , ο "Γενικός Δανεισμός" της Ευρώ-Ζώνης , με τα αυξανόμενα ελλείμματα της Ελλάδας , η πραγματικότητα δείχνει ότι η υπάρχουσα δυναμική "Συνολικής Χρέωσης" της Ευρώ-Ζώνης  παραμένει σε  καλά επίπεδα αντιμετώπισης και διόρθωσης ("moderat" ).

 Το 2009 το χρέος της  αυξήθηκε κατά 6 % , γεγονός που αποκλίνει , στο διπλάσιο από το ανώτατο όριο ( 3 % ) που έχει θέση , βάση Συμφωνίας, η Ε.Ε. , Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως το 2009 ήταν το χειρότερο έτος της Διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όπως επίσης και το γεγονός ότι διατέθηκαν τεράστια πακέτα " Οικονομικής Διάσωσης-Ενίσχυσης των Τραπεζών" και δρομολογήθηκαν πολύ ακριβά -πέρα του φυσιολογικού οικονομικού κόστους και των πραγματικών αναγκών - προγράμματα "ανάκαμψης της οικονομίας" ( "Kostenspielige Konjukturprogramme" ).

Παράλληλα υπήρξε στασιμότητα ή μείωση στην είσπραξη των φορολογικών οικονομικών πόρων. Με ένα "Γενικό Δανεισμό"στο ύψος του 6 % μπορούμε να πούμε πως η Εύρω-Ζώνη βρίσκεται ,συγκριτικά σε Παγκόσμιο Επίπεδο, ακόμα σε μια καλή κατάσταση.

 Το 2010 το Δημόσιο έλλειμμα των Η.Π.Α. ανέρχεται στο 10 % και σε χώρες , όπως στην Ιαπωνία και την Αγγλία ,υπερβαίνει κατά πολύ αυτό της Ευρώ-Ζώνης.

 Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αιτία για την πρόκληση πανικού στις Βρυξέλλες.

 

Η Πολιτική Σκοπιμότητα

Για ποιους λόγους λοιπόν προκλήθηκε όλη αυτή η φιλολογία και η διαμάχη        ( "Gezeter" ) για την Ελλάδα ; Πίσω από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Πρόκειται για την προσπάθεια επιβολής "πάση θυσία" , και ανεξαρτήτου κόστους και συνεπειών , του " Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης",  με όλες τις προβλεπόμενες εντολές- προδιαγραφές ( "Auflagen" ) και κυρώσεις ( "Sanktionen" ).

Κυρίως για την επιβολή όλων των μέτρων του "Συμφώνου Σταθερότητας",  όπως το οραματίσθηκαν οι αρχικοί του εμπνευστές , δηλαδή ο πολιτικός κόσμος - το πολιτικό κατεστημένο -της Γερμανίας και οι Γερμανοί τραπεζίτες , οι όποιοι επιμένουν να το διατηρήσουν - απαρέγκλιτα.

Σήμερα επίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση παίζεται και ένα παιχνίδι διασφάλισης της πολιτικής επικυριαρχίας- πρωτοκαθεδρίας.

Ο "Κεντρικός Πυρήνας" της Ε.Ε. , συσπειρωμένος γύρω από την Γερμανία , πυρήνας που - παρά την παρούσα οικονομική κρίση - διαθέτει ακόμα "Νομισματική-Οικονομικό-Πολιτική-Σταθερότητα" ,  θέλει να κρατήσει την εξασθενημένη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια , την Ιρλανδία , Πορτογαλία , την Ισπανία , την Ιταλία και βέβαια την Ελλάδα , στην "δική του χαραγμένη πορεία και γραμμή" ( "Kurs" ).

Για τους λόγους αυτούς υποβαθμίζεται σήμερα συστηματικά η Ελλάδα. Στον "πίνακα των ανακοινώσεων" έχει αναρτηθεί η "επαπειλούμενη κρατική πτώχευση της".(1)

Η Ελλάδα ενδείκνυται , όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο , για την διεξαγωγή μιας «Επιχείρηση Τιμωρίας».

Εξ  αρχής την θεωρούσαν σαν ένα "ανάγωγο παιδί" , μάλιστα και σαν ένα "νόθο παιδί" ( "Unerzogenes-illegitimes Kind" ) της Ευρώ-Ζώνης. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε αυτήν , όταν ήδη το 2001 με την είσοδο της είχε παραποιήσει τα οικονομικά στατιστικά της στοιχεία.

Βέβαια τα αντίστοιχα στοιχεία είχε παραποιήσει και η Ιταλία. Μόνο που με το Συνιδρυτικό αυτό μέλος της Ε.Ε. (σ.σ. την Ιταλία ) δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς με τέτοιον αχαλίνωτο τρόπο όπως συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα. Με τελείως διαφορετικό τρόπο την αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Otmar Issing , πρώην Διευθύνων Οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , είχε δηλώσει σχετικά :

"... καμία άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν κατάφερε να αντλήσει , στην διάρκεια πολλών χρόνων , τόσα μεγάλα οφέλη από την Νομισματική Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να παραβιάζει , τόσο πολύ , τους "Κοινούς Κανονισμούς" ( 2 )

Στην εικόνα αυτή βοήθησε και το γεγονός ότι μετά από την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα τον Οκτώμβρη του 2009 , από τους Συντηρητικούς στους Σοσιαλδημοκράτες , εμφανίσαν ξαφνικά τελείως νέα στοιχεία για το πραγματικό χρέος της χώρας.

Οι απερχόμενοι- εκλογικά ηττημένοι Συντηρητικοί- είχαν υπολογίσει τα υπαρκτά ελλείμματα «προς τα κάτω» , για να κερδίσουν τις εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση διόρθωσε στις 21 Οκτωβρίου 2009 τους αριθμούς. Σύμφωνα με αυτά  , για το έτος 2008 το έλλειμμα διαπιστώθηκε στο 7,7  % και όχι στο 5,5 του Α.Ε.Π. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία - δυσφορία ( "Aerger" ) προκάλεσαν οι αναγωγές ( "Anhebung" ) για το 2009 : Πρόκειται για ένα έλλειμμα της τάξεως του 12,5 % και όχι του 3,7 του Α.Ε.Π.

Αμέσως ακολούθησε η επίσκεψη στην Ελλάδα μιας "Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων", εντεταλμένης από την "Ευρωπαϊκή Επιτροπή" , για να ελέγξει τις Ελληνικές στατιστικές υπηρεσίες. Το "πόρισμά τους" κατέληξε σε καταστροφικές διαπιστώσεις     ( 3).

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έκτοτε,  το κύμα αγανάκτησης των υπόλοιπων Χωρών-Μελών- της Ε.Ε. ξεπέρασε τα όρια. Οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί που ακούσθηκαν ήταν "Ο Έλληνας Σπάταλος" ( "GRIECHISCHER SLENDRIAN" ) , "Οικονομία της Κακοδιαχείρισης" ( "MISSWIRTSCHAFT" ).

Με οξύτατους τόνους καταγγέλλονται η "Πελατειακή Οικονομία της Ελλάδας" , η "Φοροδιαφυγή" , η "Διαφθορά" και η κακοδιαχείριση οικονομικών πόρων.

Και βέβαια δεν υπάρχει καμμία ανάγκη να ωραιοποιήσει κανείς την συμπεριφορά της κυρίαρχης πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Είναι η ίδια η Αριστερά , το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ( Κ.Κ.Ε. ), και ο κομματικός συνασπισμός των δυνάμεων της σοσιαλιστικής αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ - " Linkssozialistische Parteibuendniss " ) που καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τις συνθήκες αυτές.

Στην παρούσα κατάσταση μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι προνομιούχοι δεν καταβάλουν σχεδόν καθόλου φόρους και ότι ο παρακρατημένος από τους επιχειρηματίες Φ.Π.Α. ( που δεν αποδίδεται ) ξεπερνά το 30 %  , ενώ στην υπόλοιπη Ε.Ε. το ποσοστό αυτό ανέρχεται "μόνο" στο 12 % !

Επίσης το συνολικό ποσό της Φοροδιαφυγής στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 30 δισεκατομμύρια Ευρώ  ετησίως .  

Και όμως , όλα αυτά τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν ενοχλούσαν κανέναν στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο , όπως το ίδιο ακριβώς δεν ενοχλούσε η μεταχείριση των αιτούντων πολιτικό άσυλο , οι απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί και το απαξιωμένο - αποσαθρωμένο ( "marode" ) εκπαιδευτικό σύστημα που οδηγεί τους φοιτητές στην εξέγερση.

Ο Ελληνικός καπιταλισμός είναι τόσο σάπιος και παρασιτικός , όσο είναι και στις  άλλες χώρες του κόσμου.

Ας ανακαλέσουμε  στην μνήμη μας τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης  στην Ιταλία ,  με σκοπό να μην έλθουν στην επιφάνεια οι σκοτεινές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπερλουσκόνι , του πιο πλούσιου ανθρώπου της χώρας.

Ας σκεφτούμε τα λαδώματα πολιτικών όλων των κομμάτων στην Αγγλία ή τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί , ο οποίος συναναστρέφεται με όλους τους ισχυρούς που ασκούν επιρροή. Ας  σκεφτούμε και τις συνθήκες που ισχύουν στην ίδια την Γερμανία , οι οποίες προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με τις συνθήκες της Ελλάδας.

Η πελατειακή οικονομία , η φοροδιαφυγή και η διαφθορά επεκτείνεται και στην Γερμανία. Και εδώ καταρρέουν οι υποδομές της χώρας. Όμως όχι, στην έδρα του κατηγορητηρίου , ενός Δικαστηρίου που συγκροτείται από  τη  " Συνέλευση των Υποκριτών" , πρέπει να εμφανιστεί -ν΄ανέβει- μόνο η Ελλάδα , "αυτός ο κατά - επανάληψη και υποτροπιάζων ψεύτης των στατιστικών στοιχείων-εγκληματίας" (Βλέπε "Financial-Times-Γερμανίας -9/11/2009 ).

Με την ευκαιρία αυτή προσφέρεται μια καλή αφορμή για να αναλογιστούν το Γερμανικό κεφάλαιο και το Γερμανικό πολιτικό κατεστημένο τις ευθύνες τους για την Οικονομική Κρίση και στην Ελλάδα.

Ο Heine Flassbeck σε άρθρο του στις "FINANCIAL-TIMES/ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ" (16/12/2009) ΣΥΣΧΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ! ( σ.σ.μ. ο τονισμός δικός μας ).

Γερμανικές εταιρείες οδηγούν χωρίς έλεος στην καταστροφή του άλλους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους. Οι διατάξεις της Τελωνειακής Ένωσης και του Ελεύθερου Εμπορίου ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες της Εσωτερικής Αγοράς όλων των Χωρών-Μελών της Ε.Ε. για το προβάδισμα του τεχνολογικά ανεπτυγμένου Γερμανικού κεφαλαίου και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Αγοράς από τις Γερμανικές εξαγωγές , και όχι μόνο.

Ότι αποτελεί για την Γερμανική αγορά παραγωγικό "πλεόνασμα" και προωθείται στις εξαγωγές καταλήγει να αποτελεί για τις υπόλοιπες "εισαγωγικές χώρες" της Ευρώπης το  «έλλειμμα».

Η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της Ελλάδας , της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρεί σταθερά. Τα "Ισοζυγία Πληρωμών τους " , κυρίως το εμπορικό , είναι διαρκώς παθητικά. Εάν διέθεταν οι χώρες αυτές ακόμα το Εθνικό τους Νόμισμα θα είχαν προχωρήσει σήμερα στην "υποτίμηση του" , ώστε οι εξαγωγές τους να καταστούν φτηνότερες και εισαγωγές τους ακριβότερες. Όπως έπραξαν πρόσφατα η Τσεχία και η Πολωνία. Σαν μέλη της Ευρώ-Ζώνης τους είναι αδύνατο να ασκήσουν αυτό το παλαιό δικαίωμα , είναι καθηλωμένοι μέσα σε μια παγίδα.

Οι Νέο-Φιλελεύθεροι τους συνιστούν σαν αντίδοτο να κάνουν κάτι άλλο: Να υλοποιήσουν μια "εσωτερική υποτίμηση ", με άλλα λόγια να μειώσουν τους μισθούς και τις τιμές των προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί απέναντι στην Ελλάδα δύο στόχους :

Α) Το υπάρχον Δημοσιοοικονομικό έλλειμμα θα πρέπει να υποχωρήσει -συμπιεστεί με την απορρύθμιση - κατάργηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας και τη Μείωση των Μισθών. Σαν παράδειγμα για μια αντίστοιχη πολιτική,  μας παραπέμπουν στην Ιρλανδία.

Στην χώρα αυτή ο Κρατικός Προϋπολογισμός μειώθηκε για το 2010 κατά τέσσερα δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι εισπράττουν ήδη κατά 15 % μειωμένους μισθούς. Οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν κατά 4% , οι παροχές για τα παιδιά κατά 10 %

Η Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Αθήνας έχει χαράξει ήδη την ίδια γραμμή. Πάγωσαν οι άνω των 2000 Ευρώ μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν τα σχετικά επιδόματα κατά δέκα τοις εκατό. Το πιο αποφασιστικό βήμα -μέτρο εκκρεμεί ακόμα :

Πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά τα "Συνταξιοδοτικά Όρια Ηλικίας" και να μειωθούν οι συντάξεις. Η υλοποίηση της σχετικής απόφασης δεν φαίνεται να αποτελεί μια εύκολη ενέργεια. Στο σημείο αυτό η Κυβέρνηση συναντά την Αντίσταση μάχιμων και έμπειρων -κομμουνιστικά καθοδηγούμενων - Συνδικάτων. Και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα μέτρα , τα οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι Γερμανοί συνάδελφοι τους , οι Έλληνες πέτυχαν -ήδη δύο φορές- στο παρελθόν - να μην περάσει μια τέτοιου είδους "μεταρρύθμιση" στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή Διεθνής , Δημόσια και ΕΝΤΟΝΗ πίεση προς την νέα Ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει και σε κάτι άλλο : " Να καλύψουν-ενδυναμώσουν - τους Σοσιαλδημοκράτες- (σ.σ.μ."Κοινωνιστές -Δημοκράτες") στην προσπάθεια καταβαράθρωσης του "Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης".

Β) Με το παράδειγμα της Ελλάδας,  η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να κάνει μια επίδειξη , για το πως σκέπτεται να αντιμετωπίζονται στο μέλλον οι χώρες που δεν ακλουθούν τις Οδηγίες των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση των Αθηνών δεν πρόκειται- μόνο- να υποστεί , σύμφωνα με τις προβλεπόμενες Διατάξεις του " Συμφώνου Σταθερότητας" , όπως επίσης όλες οι 19 Χώρες-Μελή της Ε.Ε. , την λεγόμενη αρχική "Διαδικασία Εξέτασης και Διαβούλευσης  για την Υπέρβαση του Δημοσιοοικονομικού Ελλείμματος " ( "Defizitverfahren", σ.σ.μ. πρόκειται  το "πρώτο στάδιο συστάσεων και ¨φιλικής¨ διαβούλευσης" ).

Για την Ελλάδα ο Επίτροπος Joaquin Almunia σκέφτηκε ένα ακόμα πιο "ειδικό" μέτρο :
 
" ...η κυβέρνηση της Αθήνας αδιαφόρησε τελείως για τις Συστάσεις που της κάναμε την Άνοιξη (σ.σ. 2008). Εξ αυτού του γεγονότος θα αυξηθεί το έλλειμμά της.

Η Ελλάδα περνά ( σ.σ.μ. κατά κάποιο τρόπο αυτόματα στο "επόμενο στάδιο" ) , τίθεται  υπό το "Καθεστώς της λεγόμενης "Καθυστέρησης και Έκτατης Ανάγκης" ("Im Verzug gesetzt" , βλέπε "Frankfurter- Allgemeine"- 10/11/2009 )...".

Ο σχολιαστής της "F.A." στην συνέχεια έδωσε την σωστή ερμηνεία της σχετικής -τελευταίας- δήλωσης Almunia , με την εξής παρατήρηση :

" Για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή προτίθεται να δρομολογήσει μια στενή Δημοσιοοικονομική επιτήρηση της Ελλάδας , τόσο αυστηρή όσο δεν είχε υπάρξει ποτέ άλλοτε ( βλέπε "F.A.Z." 2/2/2010 ) " .

Την Τετάρτη ( 3/2/ ) η Επιτροπή των Βρυξελλών ανακοίνωσε ήδη την λήψη συγκεκριμένων μέτρων με την πρόθεση να θέση τον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό υπό τον- άμεσο- έλεγχο της Ε.Ε.

Σχόλιο σ.σ.μ. "ΝΤΑΝΤΟΝ" :  Δηλαδή ο κ. "ALL¨-MUNIA και οι εντολείς του με "τρικ" πέρασε , παρά τις ρητές διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας , την Ελλάδα από το πρώτο στάδιο "των συστάσεων και της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων" στο τελευταίο της "καθυστέρησης και εκτάκτου ανάγκης" , ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ο Andreas Wer , KAI OI "GRECYLOUS", οι Γραικύλοι του Κρατιδίου της Νέας "Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας-Γερμανικού Έθνους" , δεν τους ξέσκισαν την μάσκα , ΠΡΟΦΑΝΩΣ διότι και γι΄αυτούς είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν "επιτέλους" στον "απείθαρχο¨ Ελληνικό λαό να "πειθαρχεί" και να "σφίγγει το ζωνάρι" , διαφορετικά πως θα γίνουμε όλοι "Ευρωπαίοι" ;

Γίνεται αντιληπτό ότι η ¨επιχείρηση τιμωρίας" του Ελληνικού λαού δεν είναι μόνο επιθυμία του Κεντρό-Ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου , ΑΛΛΑ και της συνεργαζόμενης με αυτόν "ελληνικής" άρχουσας τάξης των Γραικύλων- Ανθύπατων , με την πρόθεση να "προσαρμόσουν" τον απείθαρχο λαό στις ¨αξίες" της ΥΠΟΤΑΓΗΣ , της "πράσινης ανάπτυξης" ΚΑΙ ΤΗΣ "Μεσογειακής-ΔΙΑΙΤΑΣ" . Δίαιτα και χωρίς να καπνίζουν οι "κωλοέλληνες" , παραβιάζοντας τα δικαιώματα "των διπλανών τους".  « Νέος "Πατριωτισμός" ,Νέος " Ανθρωπισμός", "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-NEW-AGE" , "Όπως Αμερική" , την "πρώτη πατρίδα" του πρώην βασανισμένου και ταλαιπωρημένου "μετανάστη" και σήμερα πρωθυπουργού του Κρατιδίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ¨ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ¨ ΤΟΥ 1897 – ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-1947-1954- ΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΜΕΣΗΣ --Κ Η Δ Ε Μ Ο Ν Ι Α Σ 

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ - ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Συνέχεια άρθρου Ανδρέα Βέρ
Το λεγόμενο ¨Καθεστώς Καθυστέρησης-Έκτατης Ανάγκης" στο οποίο έχει υπαχθεί η Ελλάδα σημαίνει πως μια χώρα με "μεγάλο έλλειμμα" θα πρέπει να επιστρέψει " με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς " ( σε αντίθεση με τους άλλους "κανονικούς" παραβάτες ) στο προβλεπόμενο από το "Σύμφωνο Σταθερότητας" ανώτατο σημείο του 3 % .

Για παράδειγμα , παρά το γεγονός ότι σήμερα η  Γαλλία έχει ένα έλλειμμα που ανέρχεται στο 7 % του Α.Ε.Π. , της έχει δοθεί ένας άνετος χρόνος μέχρι το 2014 για να επιστρέψει στο  3%  ( σχόλιο- σ.σ.μ. , προφανώς επειδή δεν έχει ανακηρυχθεί από την Ε.Ε. ο "εταίρος και η γνωστή ΕΤΑΙΡΑ της Γερμανίας στο ειδικό "καθεστώς καθυστέρησης-εκτάκτου ανάγκης" ) , ενώ απαιτείται ταυτόχρονα από την κυβέρνηση της Αθήνας να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο με μεγαλύτερα άλματα μέσα στον συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα ( σ.σ.μ. γεγονός που "πιέζει" την ελληνική κυβέρνηση για σκληρά και  δυσανάλογα επώδυνα μέτρα ). Από το σημερινό 12,7 %  του Α.Ε.Π θα πρέπει η Ελλάδα να καταφέρει , μέσα σε τρία χρόνια (το 2012 ), να επιστρέψει στον "μαγικό αριθμό" του 3 % .

Αυτό είναι το πλάνο "πλοήγησης" που εισηγήθηκαν στην Αθήνα οι Βρυξέλλες :

" ... η Ανακοίνωση της Αθήνας για την λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων Δημοσιοοικονομικής λιτότητας ( σ.σ.μ. εννοεί τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου "διακαναλιακά" ) έγινε προφανώς υπό τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,η οποία είχε φροντίσει προηγουμένως να χαρακτηρίσει-ανεπίσημα- τα αναμενόμενα και "προαναγγελθέντα" - ημέρες πριν-  από την κυβέρνηση Παπανδρέου σαν "μέτρα-σοκ" , ελάχιστα "φιλόδοξα" ( σ.σ.μ. , συνεπώς στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να είναι-ακόμα πιο καταθλιπτικός για τον ελληνικό λαό και πιο "γενναιόδωρα-φιλόδοξος" για τους Γκαουλάϊντερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ) ".

Ο στόχος που έθεσε η Ελληνική κυβέρνηση να μειώσει έλλειμμα στο 4 % του Α.Ε.Π. ξεπερνά τις προδιαγραφές που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις άλλες Χώρες-μέλη της Ε.Ε. , στα πλαίσια του θεσμοθετημένου , από το "Σύμφωνο Σταθερότητας", "πρώτου σταδίου" , δηλαδή του σταδίου της "Διαδικασίας-Συνεργασίας και Διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των Ελλειμμάτων" ( "Defizitverfahren").

Μέχρι τώρα τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας τα είχε πάρει η Ιρλανδία με ένα στόχο ετήσιας μείωσης του ελλείμματος ( με αρχή το 2010 ) κατά 2 % του Α.Ε.Π.               

Η πρόθεση της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα , μέσα στο 2010-σε μια χρονιά που έτσι και αλλιώς αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο  η παραγωγικότητα της Ελληνικής οικονομίας  κατά 4 % , οδηγεί με σιγουριά σε πλήρες αδιέξοδο και οικονομικό μαρασμό ( "Talfahrt" ). Ένα γεγονός το οποίο -προφανέστατα- δεν απασχολεί και δεν ενδιαφέρει κανέναν στις Βρυξέλλες.

Η αλήθεια είναι πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά πως οι βροντερές απειλές της για " Μέτρα Τιμωρίας" δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν , όπως και να επιβληθούν ποινές.

"Διαδικασίες Συζήτησης-Διαβούλευσης για την Αντιμετώπιση Δημοσιοοικονομικών Ελλειμμάτων" υπήρξαν για πολλές χώρες στην Ε.Ε. Μέτρα- δράσεις όμως τιμωρίας, προστίμων και αντιποίνων("Sanktionen" ),  δεν πάρθηκαν ποτέ. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να παρθούν και να εφαρμοστούν "άλλες μορφές τιμωρίας", που εισηγούνται ορισμένοι , όπως είναι η περιστολή των εκταμιεύσεων από τα Περιφερειακά και Διαρθρωτικά Ταμεία της Ένωσης. ( 4 )  

Παρόλα αυτά οι "γνώσεις της γραμματικής" που κατέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή   ( σ.σ.μ. στα γερμανικά η έννοια αυτή περιγράφεται σαν ¨γνώσεις Λατινικών" ) δεν τελειώνουν ποτέ. Για να " βάλει  σε τάξη- να πειθαρχήσει " την Ελλάδα ( σ.σ.μ. "Disziplinierung" , άλλη μια διαχρονική Γερμανική -πολιτιστική αξία ...) βασίζεται στην βοήθεια των " Δυνατών Συμμάχων της ¨.  Αυτοί είναι οι Χρηματοπιστωτικές - Χρηματιστηριακές Αγορές ( "Fananzmaerkte" ),  οι οποίοι σπεκουλάρουν-κερδοσκοπούν εδώ και μήνες ενάντια στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειες αισχροκέρδειας των Συμμάχων αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τρέφονται και συντηρούνται από τις φήμες και τις υποψίες για μια ενδεχόμενη " Πτώχευση της Ελλάδας " ή ακόμα για την ενδεχόμενη αποσύνθεση-διάσπαση της "Ευρώ-Ζώνης".

Στην προσπάθεια αυτή  διαπρέπουν ιδιαίτερα , τα Μ.Μ.Ε. των Η.Π.Α. και της Αγγλίας. 

"...Οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές αποτελούν ευαίσθητους καλούς δέκτες όλων των περιρρεόντων φημών που αφορούν ενδεχόμενες επιχειρήσεις σωτηρίας των Ελλήνων, ούτε μπορούν να παραβλέψουν την συζήτηση που διεξάγεται για την πιθανότητα αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση ( βλέπε "F.A.Z" - 29/01/2010 ). Και εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων ¨φημών" , τότε ανακαλύπτουν οι ίδιες  οι " Αγορές " , "στα πεταχτά" , ορισμένες. Όπως έκανε τελευταία ο "ECONOMIST" , ένα από τα γνωστά όργανα της "Αγοράς" , στο ειδικό περιοδικό που εκδίδει με την ονομασία "EUROPEAN VOICE", "πληροφορώντας" την διεθνή κοινή γνώμη πως " Βρισκόμενη η Ελλάδα σε μια δεινή θέση αναγκάσθηκε να ζητήσει βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ". Μόλις διαψεύστηκε η φήμη αυτή , εμφανίσθηκε η ¨είδηση"  ότι " Αθήνα , μπροστά στις δυσκολίες της , έφτασε στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από το Πεκίνο ".

Η Κίνα διέψευσε αμέσως την είδηση με την οξυδερκή και τολμηρή παρατήρηση ( "Suffisante- Bemerkung" ) : " Ένας Οικονομολόγος δεν μπορεί ποτέ να συναινέσει στην αλλαγή - διαφοροποίηση από μία αβέβαιη περιουσιακή οικονομική τάξη ( σημείωση αρχικού συντάκτη : εννοούσε τις Η.Π.Α. ) προς μια ακόμα πιο αβέβαιη περιουσιακή οικονομική τάξη "( σ.σ.μ. προσωπικά δεν κατάλαβα το πραγματικό νόημα του Κινεζικού σχολίου , όπως το εντάσσει ο αρχικός συντάκτης σε αυτό το άρθρο. Ίσως να πρέπει να διαβάσει κανείς όλο το σχετικό δημοσίευμα των "Financial-Times/Γερμανίας της 29ης Γενάρη 2010 , στο οποίο παραπέμπει ο συντάκτης ).

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ .
Βλέπουμε - αντιλαμβανόμαστε το ποιον εξυπηρετούν οι φιλολογίες για την αναμενόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Οι συζητήσεις και οι φήμες αυτές προκαλούν αβεβαιότητα και φοβίες. Με αυτό τον τρόπο εκδιώκονται κεφάλαια που αναζητούν επενδύσεις , όπως γνωρίζουμε το κεφάλαιο τρέμει όπως ένα Ελάφι. Για να ξαναεπιστρέψει απαιτείται η προσφορά περισσότερης τροφής. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το άκουσμα για απαιτούμενους "μεγαλύτερους τόκους" , για " μεγαλύτερες αποδώσεις σε περιπτώσεις κινδύνου " ;

Με την μέθοδο αυτή το Ελληνικό κράτος μπόρεσε τελικά να εξυπηρετήσει , στα τέλη του Γενάρη 2010 , το εξωτερικό του χρέος , αλλά μόνο διότι υποχρεώθηκε να πληρώσει πολύ παραπάνω , απ ότι πληρώνουν τα Γερμανικά Ομόσπονδα Κρατίδια ( " Der Bund " ) για τον δανεισμό και την εξυπηρέτηση των χρεών τους : 

Απόσπασμα :

" Οι -Πρόσθετοι Τόκοι Κινδύνου- ( "RISIKOAUFSCHLAG" ) για τον Κρατικό Δανεισμό της Ελλάδας , ανήλθαν , σε σύγκριση με τους τόκους που καταβάλει η Γερμανική Ομοσπονδία για τον δανεισμό τους , στο ανώτερο τους σημείο , μετά από την ένταξη στο Ευρώ. Οι αποδόσεις, τα κέρδη , για Δάνεια δεκαετούς χρονικής διάρκειας αυξήθηκαν στο 7 % ( βλέπε "Financial-Times/Γερμανίας"-29/01/2010 ).

Οι "Επενδυτές"-Χρηματιστές αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό δώρο. Για την θιγόμενη όμως Ελλάδα η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλει για τον δανεισμό της , επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια ( σε σύγκριση με τους χαμηλότερους τόκους δανεισμού για τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ), τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για έργα σε σχολεία, νοσοκομεία και οδικές υποδομές.

Το "ξεζούμισμα" επιπλέον κεφαλαίων (κερδών) προετοιμάσθηκε από την υποβάθμιση της δανειοληπτικής της αξιοπιστίας , την οποία ανέλαβαν να "εκτιμήσουν" τα τρία βασικότερα Πρακτορεία (σ.σ.μ.,πρόκειται για "Πρακτορεία" στην κυριολεξία της λέξεως ! ) Αξιολόγησης των Η.Π.Α.

Ένα "μαγικό χέρι" οδήγησε τους πιστούς Δούλους των Αγορών ( σ.σ.μ., αναφέρεται στους λεγ'όμενους "Οίκους Αξιολόγησης" ) στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να "εκπέσει" από την μέχρι τώρα καλή της πιστοληπτική αξιοπιστία.

Συνεπώς γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές συμβάλουν με τον τρόπο τους , γίνονται "αρωγός" στην προσπάθεια των Βρυξελλών να υποτάξει την Ελλάδα στον Ζυγό του λεγόμενου "Συμφώνου Σταθερότητας". Γι΄αυτό και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το παρακάτω σχετικό σχόλιο ( 6/10/2009 ) των "Financial-Times/Γερμανίας" :

" οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές - ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ " (σ.σ.μ. , ας καταγράψουμε το σχόλιο αυτό και σαν "δήλωση-ομολογίας" ...των "Χαρτογιακάδων δολοφόνων". )

Σε άλλη έκδοση της ίδιας εφημερίδας μας δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσουμε επίσης πως :

"...η Ελπίδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην "Αγορά". Στον βαθμό που θα αυξηθούν οι πρόσθετοι "τόκοι επικινδυνότητας" για τον Κρατικό Δανεισμό της Ελλάδας , αυτός θα καταστεί ακριβότερος και κατά προέκταση η παραπέρα αναζήτηση πιστώσεων θα είναι μία μη προσφιλής ενέργεια. Τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να υποσκάψουν την εξέλιξη αυτή με ανώφελες υποσχέσεις παροχής βοήθειας για το ξεπέρασμα της κρίσης..." (5)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ OIKONOMIKHΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ-ANIKANOTHTAΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ( "OFFENBARUNGSEID" ) ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
Θα μπορούσε εύκολα να συντριβεί η Εξουσία των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και να υποχωρήσουν οι λεγόμενοι "πρόσθετοι τόκοι κινδύνου" στο επίπεδο του Δανεισμού της Γερμανικής Ομοσπονδίας , εάν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώ-Ζώνης εξέφραζαν την επιθυμία για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε μέλος τους βρεθεί προ δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Θα αρκούσε γι΄αυτό μια ξεκάθαρη και απλή δήλωση τους "ότι σε περίπτωση κινδύνου αναλαμβάνουν την κάλυψη των χρεών ενός μέλους τους που θα συναντήσει δυσκολία αποπληρωμής". Η ενέργεια αυτή θα έπρεπε να είναι ¨αυτονόητη" , από την στιγμή που οι χώρες- μέλη της Ε.Ε. προχώρησαν στην Νομισματική Ένωση , καθιέρωσαν ένα "κοινό νόμισμα" και έκτοτε υποτίθεται πως αποτελούν μια " Κοινότητα με Κοινή Μοίρα" ( σχόλιο -σ.σ.μ. : Ο Νέο-Γερμανικός Ρομαντισμός περιγράφει αυτή την κατάσταση της "κοινής μοίρας" με τον "συγκλονιστικό" όρο "SCHIKSALS-GEMEINSCHAFT" , δηλαδή με άλλα λόγια , ή " όλοι μαζί θα ζήσουμε " 'ή "όλοι μαζί θα πεθάνουμε" . Μόνο που οι Γερμανοί , από " παράδοση" αναγνωρίζουν σαν "Κοινότητα-Gemeinschaft" -την "Γερμανική Λαϊκή  Εθνική Κοινότητα" ( "VOLKS-GEMEINSCHAFT" ) . Χρέη άλλων "Gemeinschaft" δεν αναλαμβάνουν , ακόμα και εάν τα έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους οι ίδιοι...).

Η "Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση" δεν συγκροτήθηκε με τον σκοπό της "κοινής μοίρας". Διαθέτει ένα κοινό νόμισμα , όμως η χάραξη της Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής ανήκει στην δικαιοδοσία της Εθνικής Κυριαρχίας. Και για να μπορούν οι λεγόμενες "Χρηματοπιστωτικές Αγορές" να συνεχίσουν να ασκούν τις κερδοσκοπικές τους πιέσεις σε κάθε ξεχωριστή Χώρα-Μέλος της Ε.Ε., εξήφθη η "πρόνοια" στις λεγόμενες " Ευρωπαϊκές Συνθήκες" με το ιδιαίτερο εκείνο Συμβατικό άρθρο με το οποίο τονίζεται ο " αποκλεισμός της ανάληψης κοινής ευθύνης -για τις υποχρεώσεις των επιμέρους μελών της Ε.Ε." (σ.σ.μ. " HAFTUNGS-AUSSCHLUSS " ). ( 6 )

Το πραγματικό νόημα του συγκεκριμένου άρθρου αποδίδεται αποκαλυπτικά στην             " Βασική Γνωμοδότηση για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο " ( σ.σ.μ. " In den fuehrenden Kommentar fuehr EU-Recht " ) ,  όπου διαβάζουμε τα εξής :

" Η θέση των Χωρών-Μελών στις Διεθνείς Χρηματοπιστωτικές Αγορές δεν πρέπει να καλυτερεύσει με την θεσμοθέτηση " κοινής ευθύνης και ανάληψης χρεών από όλη την Κοινότητα των μελών ". Αντίθετα η Δανειοληπτική Αξιοπιστία των μελών πρέπει να εξασφαλιστεί με την "Δημοσιοοικονομική Πειθαρχία... Η μείωση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας θα πρέπει να αποτελέσει ένα "κίνητρο" για να αποφεύγεται μια παράλογη πολιτική εξόδων. Θα το  διατυπώναμε και διαφορετικά : Ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου ωφελήματος στις Χρηματοπιστωτικές Αγορές ( σ.σ.μ. , της "ανάληψης κοινής  κοινοτικής ευθύνης για τα ξεχωριστά κράτη-μέλη" ) να στοχεύει στην αύξηση της πίεσης προς την κατεύθυνση μιας Πειθαρχημένης Δημοσιοοικονομικής Διαχείριση".( 7)

Αυτή η ειδική "πρόνοια" - διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνθήκης" , ο επονομαζόμενος όρος του "No-Bail" αποτελεί την βασική αρχή λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Εξασφαλίζει  να μην μετατραπούν τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. σε μια "Κοινότητα Αλληλεγγύης και Κοινής Ανάληψης Ευθυνών" ( "Solidariscche Haftungsgemeinschaft" ) ή σε μια  "Ένωση Μεταφοράς Πόρων" προς Χώρες-μέλη που θα περιέλθουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις απόψεις του κ. "Issing" (σ.σ.μ. πρώην μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ντόϋτσε Μπάνκ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ,"Επισκέπτης" στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , ¨Διευθύνων Οικονομολόγος" ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ", βλέπε το βιογραφικό-"ποινικό του" μητρώο : http://de.wikipedia.org/wiki/Otmar_Issing ) :

"...η παροχή Οικονομικής Βοήθειας στα βρισκόμενα σε ανάγκη Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει , στην καλλίτερη περίπτωση , να προέρχεται "απέξω" - και όχι από την ίδια την Ε.Ε.. Και θα είχε μόνο τότε ένα νόημα , εάν συνοδεύεται με αυστηρούς όρους οι οποίοι θα εξασφαλίζονται με την απειλή "ποινικών ρητρών" και άλλων "μέτρων τιμωρίας". Για μια τέτοια "αποστολή" (σ.σ.μ., παροχή οικονομικής βοήθειας)  ενδείκνυται μόνο το " Διεθνές Νομισματικό Ταμείο " ( "I.W.F" ).

Αυτή όμως η επιλογή σημαίνει και την παράλληλη δήλωση ανικανότητας και "πτώχευσης" της Ευρωπαϊκή Κοινότητας.

Για την οικονομική εξυγίανση ενός Κράτους μέλους της , όπως και της  Ευρώ-Ζώνης , καλείται προς βοήθεια το καθοδηγούμενο από την Ουάσινγκτον "Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"!

Σύμφωνα με τον κ. Issing η περίπτωση αυτή είναι προτιμότερη από το να αποφασίσουν οι Βρυξέλλες για μια ενδεχόμενη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Διότι , πάντα κατά τον κ. Issing , "το να επικαλεστεί κανείς το επιχείρημα της ανάγκης εκδήλωσης " Ευρωπαϊκής-Αλληλεγγύης" ,περιέχει εκκριτική πολιτική πυρίτιδα... " ( 8 )

Η πρόσφατη σύγκρουση για τον έλεγχο της Ελλάδας είναι η ανελέητη πάλη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών για την εξασφάλιση των Αγορών και την επέκταση των σφαιρών επιρροής  τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οικονομικά ισχυρές χώρες θέλουν να γονατίσουν-ποδηγετήσουν τις αδύναμες.

Σε ποιο βαθμό θα το καταφέρουν , θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων στις χώρες που δέχονται την πίεση και την απειλή.

ΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡ
http://www.jungewelt.de/2010/02-05/018.php

Σχόλιο - σ.σ.μ. "ΝΤΑΝΤΟΝ" : Ας εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο "ποιητής" ( κ. Issing ) ;

Ερμηνεύοντας το τελευταίο κεφάλαιο του άρθρου , περί ¨κοινής ή μη ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της Ε.Ε." , ανακαλώ στην μνήμη  μου το βασικό "γνωμικό" του μέσου Γερμανού πολίτη , το οποίο το άκουγα σε κάθε ευκαιρία , και στο οποίο εστιάζεται , σύμφωνα με την γνώμη μου , ένας βασικός πυρήνας της Γερμανικής φασιστικής νοοτροπίας :

Όταν κάποιος δήλωνε πως " Σε αυτόν τον άνθρωπο συνέβη μια ατυχία " ή ο "τάδε έχει κάποια ανάγκη" , ή σχεδόν μαζική απάντηση-σχόλιο ήταν πανομοιότυπη :

 "SELBER-SCHULD" ! Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση και με άλλα λόγια η δήλωση ήταν πως :
 
"ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ; - ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ - SELBERSCHULD - ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ - Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ – ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ - ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ".

Με αυτό το Ζουγκλοειδές "δημώδες-γνωμικό¨ της σκληρής ζωής στα άγρια Τευτονικά δάση του Μεσαίωνα , πέθαναν και εξοντώθηκαν μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι.
Λοιπόν ας κατανοήσουμε τον κύριο Σόϊμπλε και τον κάθε Σόϊμπλε ,"Χριστιανό"-"δημοκράτη" και "Σοσιάλ"-"δημοκράτη" :

"GRIECHENLAND" ??? - "SELBER"-SCHULD !!! ( Η ΕΛΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/02/2010 02:59:21

  Με το ίδιο φασιστικό-ναζιστικό-σοσιαλιστικό ρητό που αναφέρει στο τέλος ο ΝΤΑΝΤΟΝ σήμερα επιχειρείται η συνολική ενοχοποίηση ενός λαού για τα λάθη των πολιτικών. "Φταίμε όλοι για την σημερινή κατάσταση" λένε για να έρθει αμέσων να συμπληρωθεί από το "όλοι μαζί θα αγωνιστούμε". Απάτη ανάμεικτη με μίσος για τον λαό από αυτούς που προσποιούνται τους "σωτήρες".
  Για τα χρέη της χώρας πολιτικοί συναίνεσαν, πολιτικοί τα δημιούργησαν και πολιτικοί οφείλουν να πληρώσουν. Είναι οι μοναδικοί που επιβαρύνουν την χώρα και το λαό με τις εμμονές τους, τις μεγαλειώδεις ιδέες τους και τα ανύπαρκτα διλλήματα για να μπορούν να εκμεταλεύονται ότι ζεί και αναπνέει. Στον μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις και να του προσάψεις ευθύνη είναι ο λαός. Γιατί επιθυμεί το αύριό του να είναι καλύτερο για την οικογένεια του. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έπραττε με απερισκεψία όπως πολλάκις κάνουν οι πολιτικοί, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η καρέκλα και η κουτάλα και δεν διστάζουν να χρεώσουν το λαό προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία αδιαφορόντας πραγματικά για το μέλων των Ελλήνων.

  • ares avatar
   ares @ Orestios 10/02/2010 03:34:41

   Και ποιος δεν θέλει το φαύλο καθεστώς;;;;;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 10/02/2010 03:48:53

   "Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια πολιτεία, τόσους περισσότερους νόμους έχει".
   Ποιοί νομοθετούν όμως?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Orestios 10/02/2010 08:59:03

   Είσαι σίγουρος ότι για το σημερινό κατάντημα φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη οι πολιτικοί και καθόλου ο "λαός"; Αν ναι, ποιος έτρεχε να βγάζει (και να φεσώνει) 4 και 5 πιστωτικές κάρτες, να παίρνει διακοποδάνεια και εορτοδάνεια, και να καταχρεώνεται για Καγιέν και για Τσερόκια; Οι πολιτικοί ή ο "λαός";

 2. pedro avatar
  pedro 10/02/2010 04:14:55

  Καταπληκτικό άρθρο.
  Άραγε θα ξεσηκωθούν τώρα πια οι Έλληνες η θα κάτσουν να τους συνθλίψουν μέχρι θανάτου; Eλπίζω η πείνα να μας βάλλει μυαλό.

 3. arcaheopteryx avatar
  arcaheopteryx 10/02/2010 07:28:23

  Δεν θα ξεσηκωθούμε, γιατί έχουμε αυτοκινητάκια και παιχνιδάκια και πραγματάκια που δεν θέλουμε να χάσουμε.

  Αυτό, βέβαια, που δεν ξέρω, είναι πόσοι θα χάσουμε τι, και πόσο θα παραμυθιαστούμε με νέες θρησκείες. «Καταστροφή, κατακλυσμός, πράσινη βαλχάλα, το κεφάλι κάτω»

 4. anomymous avatar
  anomymous 10/02/2010 07:49:13

  Το άρθρο είναι από αφελές μέχρι παιδαριώδες. Το ότι φταίνε οι ηγέτες μας είναι προφανές αλλά το ότι οι Γερμανοί μας δημιούργησαν το πρόβλημα είναι από τα πιο κρύα ανέκδοτα. Οι ηγέτες μας ποιούς άκουγαν και ποιούς είχαν παράδειγμα τόσα χρόνια που έρεε το χρήμα από ΕΟΚ και ΕΕ? Μια ματιά γύρω σας, στο δημόσιο, στο γενικό μπάχαλο παντού, στις συντεχνίες που πατούν επι πτωμάτων, στους κομπιναδόρους των επιδοτήσεων, στη κατάσταση της παιδείας (που μεχρι το 80-85 στεκόταν), στη γενική απαξίωση και το απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο των μίντια...(αλήθεια, επιρρεάζουν άρραγε οι Γερμανοί καμμια εφημερίδα?)
  Και μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα σαφώς ανήκε και ανήκει ακόμα στη σφαίρα επιρροής της Αμερικής-Αγγλίας. Α και επίσης ότι τα συνορά μας δεν ειναι πια και τόσο σημαντικά γιαυτούς γιατί έχουν τον έλεγχο των Βαλκανίων. Μήπως είναι τυχαίο οτι μέχρι τη διάσπαση της ΕΣΣΔ υπήρχε το 7 προς 10 και ήμασταν σαν αστακοί? Τώρα η μόνη χρησιμότητα μας είναι για να κάνουμε ζημιά στην ΕΕ... Η μήπως οι Γερμανοί θέλουν τους εδώ μετανάστες Ευπωπαίους πολίτες?

 5. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 10/02/2010 08:04:19

  ΜΠΡΑΒΟ πολύ καλό...κάτω το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

 6. Sam avatar
  Sam 10/02/2010 09:35:32

  Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή

  Το μεγαλο μας Τσιρκο - Στιχοι:Ιάκωβος Καμπανέλλης

 7. El Gekko avatar
  El Gekko 10/02/2010 10:23:48

  Ενδιαφέρον το άρθρο αλλά χάνετε το συμπέρασμα/πρόταση:

  "να απαιτηθεί αμέσως από την Γερμανία , ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗΣ , Η ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων , ύψους περίπου 90 δισεκατομμυρίων Ευρώ ( 7,5 δις δολάρια- ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ) , ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ – ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Π.Γ.Δ.Μ ΚΑΙ ΗΠΑ-ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΜΕΣΑ- ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ – ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Η ΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008- ΓΙΑ ΝΑ -ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ"

  και

  " (να) ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ για να καταγγείλει την κακή εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και των Διατάξεων του Συμφώνου Σταθερότητας με την οποία εντάχθηκε η Ελλάδα σχεδόν αυτόματα στο «τρίτο στάδιο» της λεγόμενης «καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των δημοσιοοικονομικών της ελλειμμάτων»"

  Να συμπληρώσω επίσης πως πιο εύκολη από την απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων πρέπει να είναι η απαίτηση απόπληρωμής των κατοχικών δανείων σε μετρητά και χρυσό.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/02/2010 10:35:14

  Oλα αυτα δεν εξηγουν τοι κανεις δεν υποχρεωσε την Ελλαδα να εγκαταλειψει τη δραχμη και να φερει το ευρω.Μονη της το εκανε γιατι πιστευε οτι με τη δραχμη θα ηταν χειροτερα (και μαλλον θα ηταν,θα ειχε πεσει αγρια υποτιμηση).
  Λοιπον ολοι ηξεραν τους κανονες και αποφασισαν οτι τους συμφερει.

 9. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/02/2010 10:48:55

  Σωστός Ορέστιε,
  γι'αυτό πρέπει καί οί πολιτικοί νά τιμωρηθούν καί εμείς νά συνεχίσουμε νά είμαστε ατίθασοι,άλλωστε τί Ελληνας μπορεί νά είναι κανείς άν είναι πειθαρχημένος;


  ΠΑΝΑΓΟ,
  ξέχασες,ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ!

 10. yannidakis avatar
  yannidakis 10/02/2010 11:24:11

  διαβασα με προσοχη το κειμενο και αναρωτιεμαι μαζι με ολους τους οικονομικους αναλυτες της Ευρωπης, γιατι τετοιο "σταυρωμα" της οικονομικης φημης της Ελλαδας;
  Τα μετρα που εχουν παρθει ειναι ηδη πολυ αυστηρα και ολα δειχνουν πως για πρωτη φορα ελληνικη κυβερνηση και ΕΕ συνεργαζονται στο ιδιο μηκος κυματος για τον πληρη εξαγνισμο της οικονομιας.
  Το μελλον των ενωμενων ελληνων ειναι ανοδικο :[

 11. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 10/02/2010 12:22:05

  Για όποιον έχει έστω ελάχιστη γνώση των οικονομικών παραμέτρων, το πιό σημαντικό στοιχείο που καθορίζει τις μελλοντικές εξελίξεις είναι οι ισοτιμίες μεταξύ των νομισμάτων.
  Όποιος έχει καθηλωμένο νόμισμα κερδίζει σε εξαγωγές, σε αύξηση της παραγωγής και σε μείωση της ανεργίας.
  Αυτό κάνει η Κίνα, αυτό έκανε επί πολλά χρόνια η Ιαπωνία και αυτό έκαναν οι ΗΠΑ μεταξύ 1994 και 2002.
  Σήμερα η Γερμανία τρίβει τα χέρια της με τη επιβάρυνση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου και του γουάν. Εκτός από το οικονομικό όφελος η Γερμανία συγχρόνως αποκτά όλο και περισσότερο ειδικό βάρος ισχύος, τόσο μέσα στην Ε.Ε. όσο και παγκόσμια.
  Τα οικονομικά προβλήματα των μεσογειακών χωρών είναι βούτυρο στο ψωμί της κυρίας Μέρκελ και κόλαφος για τις ΗΠΑ, που τυπώνουν δολάρια σαν να μην υπάρχει αύριο.
  Εάν κάποιος φίλος ξέρει γερμανικά πώς μεταφράζεται το Viva Grecia στη γλώσσα των αυριανών μας αφεντικών;

 12. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/02/2010 12:28:09

  Το μέλλον των ελλήνων είναι "καθοδικό" κύριοι "αναλυτές" όσο δεν τιμωρούνται τα πολιτικά λαμόγια που έφτασαν να ξεπουλούν τη χώρα ολάκληρη στις μέρες μας. Για να μην μπω σε λεπτομέρειες πρέπει να επιβληθεί αυτή η τυπική(?) αστική ισονομία και απαιτείται ΚΑΘΑΡΣΗ επειδή ο "πολιτικός κόσμος", τα κόμματα είναι γεμάτα ποινικούς. Εξού και η τεράστια διασπάθιση δημόσιων πόρων που τους επιτρέπει να "παίζουν" καθοδικά τη χώρα και μας έχει γονατίσει...
  Δες για εδώ http://neotera.wordpress.com/

 13. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 10/02/2010 12:31:04

  κάπου άκουσα ότι επισκέφθηκε την Ελλάδα προ ημερών ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας μαζί με τον gay σύντροφό του
  Μήπως είναι ευφυές διπλωματικά να τα παντρέψουμε στην Τήλο τα παιδιά με κουμπάρο το Γιωργάκη ώστε να αποκτήσουμε την εύνοια της Γερμανίας;
  'Αλλωστε ξέρουμε από κουμπαριές.

 14. Alkimos avatar
  Alkimos 10/02/2010 12:42:20

  Χαίρομε διότι βλέπω πως αρχίζουν να ακούγονται σιγά σιγά και άλλες φωνές, που απομυθοποιούν την «ιερή αγελάδα» της χώρας μας που λέγεται Γερμανία. Οι Γερμανοί έχουν μια συλλογική ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα, την οποία την γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά καταφέρνουν να την περιθωριοποιούν εξαγοράζοντας διαχρονικά τους «δημοκρατικά» εκλεγμένους ηγέτες της χώρας. Αυτή η εξαγορά είναι, που έχει φιμώσει τα στόματα όσων γνωρίζουν, διότι υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες από τον σαδιστικό βιασμό (μεταφορικά και κατά γράμμα) που έχουν υποστεί οι πολίτες αυτής της χώρας από τα ανθρωπόμορφα αυτά ανδρείκελα, σε συνεργασία πάντα με τις ντόπιες ύαινες… Το χαρμόσυνο όμως είναι, πως ανάμεσα σε αυτά τα «τέρατα» (λειτουργούν ακλουθώντας αποκλειστικά το ένστικτο αυτοσυντήρησης) βρίσκονται και πολλοί γνήσιοι άνθρωποι, όπως ο ANDREAS WEHR, οι οποίοι έχουν συνείδηση, και να δείτε που αυτοί τελικά θα καταφέρουν να ξεμπροστιάσουν τον «εφιάλτη» που ζει ανάμεσά τους και που έχει δηλητηριάσει όλη σχεδόν την ανθρωπότητα.
  Ο Έλληνας πολίτης φταίει, ναι! Αλλά η συμπεριφορά του, είναι συμπεριφορά που φανερώνει πεσμένο ηθικό , που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα ανθρώπων που ζουν διαχρονικά κάτω από καταπίεση… Ναι! Καταπίεση και βιασμό, από αυτούς τους οποίους εμπιστεύεται να τον οδηγήσουν, στους οποίους περιλαμβάνονται και πολλά αποβράσματα από τον θρησκευτικό κλήρο!
  Οι διάφοροι –δήθεν ρεαλιστές- αναγνώστες, που αντιδρούν σαν να έχουν υποστεί ηλεκτροσόκ, όταν διαβάζουν κάτι αρνητικό για την Γερμανία, έχουν την κατανόησή μου, διότι γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν οικοδομήσει την όποια «αξία» τους επάνω στη σχέση τους με τους Γερμανούς, οπότε νοιώθουν σαν να κλονίζονται τα θεμέλια της ουτοπικής «ανωτερότητας», που τους κρατούσε ψηλά στην ψευδεπίγραφη κοινωνική κλίμακα.

 15. Alkimos avatar
  Alkimos 10/02/2010 12:45:13

  Διόρθωση: «Χαίρομαι» και όχι «χαίρομε»…

 16. JOHN avatar
  JOHN 10/02/2010 12:50:18

  Το αρθρο αυτο ειναι ενα απο τα καλυτερα τεκμηριωμενα που εχουν παρουσιαστει στην ιστοσελιδα!Οσο για τις προθεσεις των Γερμανων στην Ευρωπη απο την εποχη του Μαζαρεν δεν εχουν αλλαξει.Και οι πρεθεσεις τους δεν ειναι αλλες απο μια Γερμανικη Ευρωπη.Οτι δεν καταφεραν να πραγματοποιησουν με τα οπλα προσπαθουν να το επιβαλουν με την οικονομικη εξαρτηση.Το οπλο τους λεγεται σημερα Ευρω,το οποιο ειναι παγιδα και οχι σωτηρια οπως αφελως πολλοι πιστευουν!Οπως μας το εδωσαν ετσι συνοδευομενο και απο αλλα ωφελη το παιρνουν πισω.Πως?Με εργα που αναλαμβανουν οι εταιριες τους,με προμηθειες και εξοπλισμους εταιριων(SIEMENS),με παντως ειδους μηχανολογικων εξοπλισμων.Με πωληση στρατιωτικου υλικου(υποβρυχια,φρεγατες,πιεσεις για γιουριφαιτερ κλπ κλπ).Με καταναλωτικα αγαθα οπως αυτοκινητα οικιακες συσκευες....Και ολα αυτα βρησκουν προσφορο εδαφος και υλοποιουνται στη χωρα μας απο εντολοδοχους πολιτικους που μας κυβερνουν.Και σημερα η χωρα για αλλη μια φορα βρησκεται στο αποσπασμα απο τους ιδιους που προσπαθησαν να την εκτελεσουν προ 70ετιας!!

 17. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 10/02/2010 13:53:59

  Ελα ρε κόρινα δεν τους ξέχασα μην κάνεις το κορόιδο,ΠΑΣΟΚ -ΝΔ-ΛΑΟΣ συμφωνούν με τα μέτρα,είναι γεγονός που δεν κρύβεται με τίποτε,άλλωστε αριστερός είναι ο Γερμανός μας ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ αυτού σε αντίθεση με κάτι κουτσαβάκια που ξέρουν να κάνουν μαγκιές με τους "αδύναμους" η' όταν τους "ξεφύγει" καμμιά λέξη σπεύδουν γονυπετείς να ζητήσουν συγνώμη"ΠΑΓΚΑΛΟΣ".
  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  ΚΟΡΙΝΑ ΜΟΥ.

 18. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 11/02/2010 10:41:16

  Το άρθρο του Wehr έχει ορισμένα καλά σημεία, με τα οποία θα συμφωνήσω (π.χ. το ότι το σκληρό νόμισμα και το σύμφωνο σταθερότητας λειτουργούν αρνητικά, ως προς την ανταγωνιστικότητα, για τις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα). Από την άλλη, όπως έγραψε και ο Αυριανιστής, είναι παγίδα να αρχίσουμε να συγκαλύπτουμε τα πάγια προβλήματα της ελληνικής διοίκησης, που είναι και υπεύθυνη για τα χάλια της οικονομίας, ή ανεύθυνες, νεοπλουτίστικες συμπεριφορές δικές μας.
  Απλά ερωτήματα μπορεί να θέσει κανείς:
  -Γιατί τόση υστέρηση στην καταβολή του ΦΠΑ στην Ελλάδα; 30%!!! Είναι τραγικό, είναι λεφτά που είναι κλεμμένα από όλους μας και μάλιστα από επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Πού είναι οι μηχανισμοί της διοίκησης για την πάταξη του φαινομένου;
  -Γιατί τόσο μαύρο χρήμα στην Ελλάδα; Αν αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο ακριβός ο καφές σε μία καφετέρια (ένα μικρό δείγμα μόνο), η απάντηση βρίσκεται στο μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί.
  -Γιατί το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, για το οποίο η Αριστερά φέρει τη μέγιστη ευθύνη, αφού η δημόσια εκπαίδευση από το 1974 και μετά είναι το playroom της; Ο γερμανός αρθρογράφος, ως αριστερός ο ίδιος, δεν αναφέρει τίποτα πάνω σ'αυτό. Αν επισκεπτόταν όμως ένα ελληνικό ΑΕΙ, νομίζω ότι θα πάθαινε πολιτισμικό σοκ, όσο αριστερός και να είναι. Εχουμε αναρωτηθεί τί μας στοιχίζει σε χρήμα (αν το δούμε μόνο έτσι) αυτό το ξεχαρβάλωμα που ξεκινά από το Γυμνάσιο, για να μην πω από το Δημοτικό;
  Οταν υπάρχουν σε Δημοτικά σχολεία ολοήμερα φύλακες που από τις 7 ώρες, π.χ., βάρδιας εμφανίζονται τις 3 και δεν μιλάει κανείς, αυτό θεωρείται φυσιολογικό.
  Το ότι οι καθηγητές δεν αξιολογούνται και ακόμα και ένας ψυχασθενής καθηγητής δεν μπορεί να απομακρυνθεί, απλά, στην καλύτερη περίπτωση, να μετατεθεί ως αργόμισθος σε διοικητική θέση του Υπουργείου Παιδείας, μας φαίνεται φυσιολογικό.
  Πληρώνουμε την απαξίωση κάθε έννοιας θεσμού που καθιέρωσε στην Ελλάδα η ανδρεοπαπανδρεϊκή "Αλλαγή" από το 1981 και εξής. Αν κατανοήσουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι η ανομία, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Ανομία υπήρχε και πριν το 1981, η διαφορά είναι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε στην ανομία την καταξίωση που μέχρι τότε δεν είχε. Και η καταξίωσή της ήρθε με μανδύα "προοδευτισμού". Το κατάντημά μας ως χώρα φέρει υπογραφή και αυτή είναι του Ανδρέα Παπανδρέου.

 19. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 11/02/2010 11:34:19

  Φίλοι μου ο Γερμανός Αριστερός σύντροφος ασχολείται με την αιτία και όχι με τα συμπτώματα, που είναι έτσι όπως τα λέτε βέβαια αν και αφορούν και την ΝΔ, γιατί ρε παίδες ποιός έφτιαξε το πελατειακό κράτος? ποιός επωφελήθηκε?ποιός έκανε ρουσφέτια σωρηδόν?ποιός λεηλάτησε το δημόσιο?κλπ κλπ.
  ΥΓ.και αριστεροί δήμαρχοι έκαναν τέτοια βέβαια στο μέτρο του μεγέθους,όμως σήμερα η κρίση αναδεικνύει δομικά προβλήματα του καπιταλιστικού συστήματος,ας μπούν λοιπόν ερωτήματα και ας βάλουμε στην άκρη βεβαιότητες ..

 20. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 11/02/2010 11:37:36

  « Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ.

 21. stathis avatar
  stathis 11/02/2010 12:38:53

  Καποτε ολα τα ψεμματα τελειωνουν,τωρα συνελληνες μου αποφασιστε,θα συμβαλετε να ξαναδημιουργηθουν καποια νεα "πορτοφολια" για να συνεχιζουν να τρωνε τα καθε χρωματος και ειδους Λαμογια η να "στεγνωνουμε " για να τελειωνουμε ? Λυκοι υπαρχουν οσο υπαρχουν προβατα.... Εγω την επιλογη μου την εκανα εδω και πολλα χρονια,εξαλλου χρειαστηκαν τα καλλυτερα μυαλα της ελλαδας των τελευταιων 35 ετων για να μας σωσουν φτανοντας μας στην χρεωκοπια...Ας μην τους στερησω την χαρα να συνεχισουν να ειναι Ανωτατοι δημοσιοι υπαλληλοι ! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (πρωθυπουργος,υπουργοι και λοιποι....παρατρεχαμενοι ) Καλη σας ΝΥΧΤΑ

 22. panagiotis avatar
  panagiotis 11/02/2010 17:37:35

  ΤΟ έχω διαβάσει δέκα φορές και μπορώ άλλες τόσες και ακόμα. Συγχαρητήρια !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.