02/07/2012 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Διακοσμητικός" ο ρόλος των υπουργών στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα;

Διακοσμητικός ρόλος επιφυλάσσεται για τους υπουργούς στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα για να μην πούμε ρόλο... γραμματέως, διαρρέουν από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου με την υποσημείωση ότι σ΄ αυτό έχουν συμφωνήσει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Όχι έτσι ωμά και απαξιωτικά βέβαια, αλλά όταν λένε ότι μόλις ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις οι υπουργοί θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα και τις παρατηρήσεις και στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι “τρεις” να το επιλύουν, τι άλλο σημαίνει;

Δεν ξέρουμε αν πραγματικά έχουν καταλήξει σε μια τέτοια  στρατηγική οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, το σίγουρο όμως είναι ότι  εκτός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα ένας τέτοιος χειρισμός.

Σύμφωνοι, η νέα διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα θα πρέπει να γίνει από τον Πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλά σε κεντρικό, πολιτικό επίπεδο και κάτω από άλλες διαδικασίες, αφού εκτός των άλλων, τα είδαμε τους προηγούμενους μήνες που μας οδήγησε η διαπραγματευτική ικανότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για να μην θυμηθούμε εκείνο το αμίμητο του περασμένο Αυγούστου όπου μόλις γύρισε μαυρισμένος από τις διακοπές του ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και έδιωξε τους τροϊκανούς λέγοντάς τους “θα συζητήσω με τους προϊσταμένους σας πολιτικά”.

Ας ξεκαθαρίσουν στην κυβέρνηση τι τελικά θα γίνει, αφού όσο αφήνουν την κατάσταση σ΄ αυτό το θολό τοπίο, τόσο θα “ανθίζουν” τα πολιτικά τερτίπια του κ.Βενιζέλου.

* Στο μεταξύ άρχισε στις 6 το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη εν όψει της έλευσης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα την Πέμπτη. Προηγήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ αυτή την ώρα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 02/07/2012 20:07:08

  Όσο τα υπουργεία είναι κέντρα κόστους και όχι κέντρα οφέλους, είναι λογικό να πρέπει να υποβάλουν τα σέβη τους σε συντονιστικό όργανο.
  Αν κάποιο υπουργείο βγεί δημοσίως και παρουσιάσει πρόγραμμα με τα μισά λεφτά απ' αυτά που προβλέπονται μέχρι τώρα και παραπλήσιο ή καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών, τότε ναι, όχι μόνο να διαπραγματευτεί κατά μόνας αλλά και να γίνει παράδειγμα καλής πρακτικής για τους υπόλοιπους.

 2. GO avatar
  GO 02/07/2012 22:16:32

  Και αν εξαφανίσει τελείως τις δαπάνες, θα μπει στο πάνθεον των μάγων, μαζί με τον μεγάλο Χουντίνι και Ντέϊβιντ Κόπερφιλντ.
  Γιατί τέτοιες υπερβολές;

 3. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 02/07/2012 22:47:14

  Εγώ την βρίσκω πολύ σωστή επιλογή. Έτσι πρέπει να γίνει. Η κατάσταση είναι υψηλού κινδύνου και απαιτεί τον ύψιστο συναγερμό. Όχι άλλες προχειρότητες και πειραματισμοί με την τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων. Γενικός συναγερμός.

 4. Αείμνηστος avatar
  Αείμνηστος 03/07/2012 00:04:50

  Προς θεού!Α ντί να αποφασίζιε ο Σαμαράς και οι υπουργοί, αποφασίζουν οι δύο αρχηγοί του "τίποτα" και του "κανένα"?Και οι δύο μαζί δεν μάζεψαν 18%, και θα συναποφασίζουν με τον πρωθυπουργό, λές και είναι υπηρεσιακός.
  ΕΛΕΟΣ! Αν είναι να κυβερνάει πάλι ο Βενιζέλος, γιατί έγιναν εκλογές?

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Αείμνηστος 03/07/2012 19:55:08

   ...Eγιναν τώρα, (και έχουν τις συγκεκριμένες συνέπειες), επειδή ΔΕΝ έγιναν όταν έπρεπε (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ δηλαδή, του 2011). Μην αναλωνόμαστε σε ...απαντημένα ερωτήματα..... :-))

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.