#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2013 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Δεν πάμε πουθενά"‘’Δεν πάμε πουθενά’’ γιατί η ανθρωπιστική - κοινωνική κρίση που βιώνουμε φέρνει στο φως της συνειδητοποίησης ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός , αλλά ότι εμείς στραβά αρμενίζουμε».

Είναι τόσο εμφανές πλέον το παράλογο, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, συναγωνίζεται την επιθυμία του «αρρωστημένου» για αλλαγή τύχης στην ρουλέτα.

Είναι ο συμπαθής κύριος της διπλανής πόρτας που αποφασίζει κυριακάτικα να αντικαταστήσει τα πλακίδια του σπιτικού του και «προσκαλεί»  μια ολόκληρη γειτονιά να «εκστασιαστεί» από το ρεσιτάλ των κομπρεσέρ.

Ναι, είναι αυτή η γειτονιά που μαγεύεται καθημερινώς από την στεντόρεια φωνή του παλιατζή , από την ντουντούκα του ντατσούν σε τόνο λα μινόρε , από τον Βαγγέλη με το καρπούζι με το μέλι και όλων μαζί που βγάζουν κάτι από «αντάτζιο στην όπερα»….
Ναι, είναι αυτή η γειτονιά που ακούς την κυρία στον παράπλευρο εξώστη να φωνασκεί χυδαία και να αντιμετωπίζει τον σύζυγο ως «ξωτικό» , αλλά κανείς μας δεν καλεί στο φρενοκομείο να την «μαζέψουν»…...

Είναι αυτή η γειτονιά που μας κάνει να ανεχόμαστε την βλακεία του απέναντι, την ηλιθιότητα στο μεγαλείο της, την πνευματική μας μιζέρια και την υποκουλτούρα στο άπειρο.

Δεν πάμε πουθενά γιατί δώσαμε χώρο στην βλακεία και στο  «δεν βαριέσαι αδερφέ………» .

Δεν πάμε πουθενά γιατί τα καθημερινώς κακώς κείμενα , δεν τα καταγγέλλουμε αλλά αφήνουμε τους άλλους να αλωνίζουν.

Δεν πάμε πουθενά , γιατί νομίζουμε ότι μας ψεκάζουν , αλλά το ψέκασμα είναι καθημερινό από τα δελτία των οκτώ που όχι απλά κοιμίζουν τον κόσμο ,αλλά του  στέλνουν και τα μαξιλάρια !

Είναι η υπάλληλος που επιθυμείς να σε εξυπηρετήσει, αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι ότι «κάνεις χάρη»  που μπήκες στο κατάστημα και θα αφήσεις τον οβολό σου.

Είναι η «ταλαιπωρημένη» δημόσια υπάλληλος στο περιβόητο ΙΚΑ που δεν κάνει λευκή απεργία , αλλά διάφανη , ελέω κινητικότητας. Είναι αυτή η εκπληκτική κυρία που αφήνει σύξυλους τους φορολογούμενους στην ουρά και πάει για  shopping !!!

Για αυτό δεν πάμε πουθενά

Για όλα τα ανωτέρω και για άλλα τόσα παράξενα και θεοπάλαβα που ανεχόμαστε στην καθημερινότητα μας.

Αυτή την καθημερινότητα που την αντιλαμβανόμαστε με το μποτιλιάρισμα στους δρόμους , με τις διαδηλώσεις των πενήντα και εκατό, τάχα μου «αγανακτισμένων» , που δημιουργούν κυκλοφοριακό καθημερινό έμφραγμα στην πόλη.

Αυτή η καθημερινότητα είναι αποτέλεσμα της διάλυσης της παιδείας , της χαμένης από τον νεοέλληνα σπιρτάδας , της απολεσθείσας γνώσης που  δεν επανέρχεται δυστυχώς και της χαμένης μας αξιοπρέπειας ως πολιτών.

Εμείς αρμενίζουμε κόντρα στον καιρό

Τις τελευταίες δεκαετίες παραπλανητικής ευμάρειας , γιγαντώσαμε φαινόμενα παρακμής και παράνοιας γιατί απλά,  δεν κοιτάζαμε δίπλα μας.

Όταν σκάει η βόμβα , μόνο τότε κοιτάς δίπλα. Όταν με δανεικά και υποτιθέμενη ανάπτυξη ¨¨τύπου 2004 ¨¨ , και με λογικές προσωπικής ανόδου πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια , σήμερα μας κακοφαίνεται ……

Δεν μας φταίει που δεν βλέπουμε ούτε στο μισό μέτρο , μας ενοχλούν οι φόροι και το ότι δεν έχουμε χρήματα.

Δεν μας ενοχλεί , που αφήσαμε στους αγράμματους χώρο , στους λαϊκιστές δικαίωμα εκπροσώπησης , στους διαπλεκόμενους των media και στους κατώτερους των περιστάσεων πολιτικούς να μας αντιπροσωπεύουν, αλλά μας φταίει η κυβέρνηση.

Δεν μας πειράζει που γιγαντώθηκαν φαινόμενα νεοναζισμού στην γενέτειρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αλλά η άδεια μας η τσέπη.

Για να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα , πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς .

Να συνειδητοποιήσουμε το πως φτάσαμε ως εδώ και να ορίσουμε νέες αρχές ατομικού και κοινωνικού σεβασμού.

Να βάλουμε το δικό μας μυαλό πρώτα να σκεφθεί , και μετά να απαγγέλουμε τα απεταξάμην στους πολιτικούς.

Να αναπτύξουμε την παιδεία μας ως έθνος μαζί με τον πολιτισμό μας για να αρχίσουμε ξανά να περπατάμε. Σήμερα είμαστε λαός που περπατάει με δεκανίκια γιατί ζούσε στο κοντινό χθες με δανεικά._

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας όλων και ΤΩΡΑ

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτικής αγωγής, πνευματικής καλλιέργειας, Νέου Οράματος και να μην περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους και την πατρίδα .

Η κρίση που βιώνουμε δίνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που χρειάζονται για να σκεφτούμε, να οραματιστούμε,  και να δομήσουμε το δικό μας αύριο ο καθένας , έστω και με λιγότερα χρήματα , αλλά ζώντας με αξιοπρέπεια και με αλληλεγγύη για τον διπλανό.

Αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο μπορούμε όλοι μαζί να πορευτούμε με αισιοδοξία , αληθινή αγάπη για εμάς και τους γύρω μας και με μια απλή  γλυκιά καλημέρα κάθε μέρα που σήμερα φαντάζει ως ο χαμένος θησαυρός.

 ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικήτας avatar
  Νικήτας 08/11/2013 15:51:48

  ΕΥΓΕ!
  Επί τον τύπον των ήλων.

  'Ενας καλλιτέχνης ο Βλάσης Κανιάρης, (πραγματικός καλλιτέχνης, όχι σαν τους διασκεδαστές που καμώνονται τους καλλιτέχνες) σε μια ερώτηση που του έκαναν πριν χρόνια για την τέχνη στην Ελλάδα εἰπε : Ποια Τἐχνη όταν στην καθημερινότητα κανείς δεν σἐβεται κανἐναν....

  Ἐτσι απλά....ΠΑΙΔΕΙΑ και πίσω στα θεμελιώδη.....
  Δυστυχὠς οι φελλοί, οι γλείφτες, οι απαίδευτοι έχουν κατακλείσει το ΣΥΜΠΑΝ...

  Πως το είχε πει ο άλλος ο Τολστόι: 'Ολοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς τον εαυτό του.

  Μπράβο ξανά για το κείμενο.

 2. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 08/11/2013 16:01:17

  Συμφωνώ απολύτως!
  Ο Έλληνας έμαθε για δεκαετίες να ζει με δανεικά.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος Έλλην πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα.
  Θα πρέπει λοιπόν όλοι πια να μάθουν να ζουν με λιγότερα και πολύ περισσότερο οι σημερινοί συνταξιούχοι που έφαγαν για δεκαετίες με χρυσά κουτάλια σε βάρος των νεότερων γενεών.
  Τα σημερινά Ελληνόπουλα είναι άνεργα σε ποσοστό 50%, γιατί οι πατεράδες τους προτίμησαν για τους εαυτούς τους μια εύκολη "δανεική" ζωή με υπεράριθμους διορισμούς στο δημόσιο ,με συντάξεις στα 50, με αναίτια πλουσιοπάροχα επιδόματα , με κλειστά επαγγέλματα, με προνομιουχες άγαμες θυγατέρες, με παχυλά εφάπαξ, με πανάκριβες εθελουσίες, με συντάξεις "αντιστασιακών", με πολύ χαμηλή μέχρι το 2008 φορολόγηση και έτσι εν έτει 2013 καταλήξαμε σε μια ημιθανή οικονομία που στηρίζεται ακόμη σε παρασιτικές υπηρεσίες και στην μειωμένη εσωτερική κατανάλωση.
  Από τούδε και στο εξής όλοι θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και να ματώσουν για τον επιούσιο.
  Ας ξεκινήσουμε από τους κηφήνες της κοινωνίας, τους 3.000.000 συνταξιούχους που αδυνατεί πραγματικά να συντηρεί η μικρή μας οικονομία με τους 2.500.000 εργαζομένους και τους 1.500.000 ανέργους.
  Μηδενική φορολόγηση της εργασίας( ο πιο άδικος φόρος, ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν καμμία ανταπόδωση από το κράτος) και το κράτος ας κάνει τα κουμάντα του με τα ασφαλιστικά ταμεία με βάση την πραγματική κατάσταση της οικονομίας!
  Άμεση κατάργηση της υποχρεωτικής αυτασφάλισης και φοροελαφρύνσεις για τους νέους εργαζομένους και τις νέες επιχειρήσεις.
  Νισάφι πια!
  Ή η Ελλάς ή οι κηφήνες της!
  Εγώ διαλέγω να σωθεί η πατρίδα μου!
  Ελπίζω επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν και οι υπόλοιποι λογικοί και υπεύθυνοι Έλληνες!

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Πίθηκας 08/11/2013 20:00:49

   > με κλειστά επαγγέλματα ... καταλήξαμε σε μια ημιθανή οικονομία που στηρίζεται ακόμη σε παρασιτικές υπηρεσίες και στην μειωμένη εσωτερική κατανάλωση

   Τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα (φαρμακεία, λιμενεργάτες, ιδιοκτήτες φορτηγών οχημάτων, συμβολαιογράφοι) δεν περιλαμβάνονται στις παρασιτικές υπηρεσίες και μάλλον δεν κολλάνε στο παραπάνω επιχείρημά σας. Σε αντίθεση με μια άλλη ημίκλειστη κάστα, τους βουλευτές γόνους βουλευτών...

   > με πολύ χαμηλή μέχρι το 2008 φορολόγηση

   Ποιος κρίνει το ύψος της φορολόγησης ως χαμηλό ή υψηλό; Εσείς, το διαμορφωμένο ύψος των δαπανών ενός αχόρταγου δημοσίου τομέα, οι πολιτικοί μας; Μάλλον όχι. Το ύψος φορολόγησης γειτονικών και παρόμοιας ανάπτυξης χωρών και οι επιχειρήσεις; Μάλλον ναι. Ε, λοιπόν σας έχω νέα. Καμμία μεγάλη ή μικρή ξένη εταιρεία δεν ήλθε στην Ελλάδα για να χαρεί αυτό τον παράδεισο χαμηλής φορολόγησης. (Στην Κύπρο και στην Ιρλανδία όμως πήγαν...)

  • Αντιευρωπαίος avatar
   Αντιευρωπαίος @ Πίθηκας 10/11/2013 12:39:48

   Κηφηνες της κοινωνιας οι συνταξιουχοι... Ευγε! Μετα ποιος εχει σειρα να θεωρηθει κηφηνας; Φανταζομαι οι ανεργοι! Δεν δουλευουν, θελουν και να ζησουν; Και οι νεοι δεν θα ειχαν εργασια οποια και να ηταν η διαχειριση της χωρας. Η παγκοσμιοποιηση δεν θα αφησει ουτε κολυμπηθροξυλο απασχολησης αν δεν επαναφερθει παγκοσμιως ο προστατευτισμος της εγχωριας παραγωγης. Δεκαετιες τωρα χανουμε εκατομμυρια θεσεις εργασιας και δεν εξαγουμε τιποτα προς τις χωρες που μας τις κλεβουν γιατι τα προϊοντα μας τους ειναι ακριβα. Ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι εμεις θα φτωχυνουμε και αυτοι θα πλουτισουν ελαφρα. Την διαφορα θα την φανε τα πλουσια κορακια και απο τις δυο πλευρες που αρχισαν αυτο το πειραμα.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 08/11/2013 16:19:44

  Aν υποθέσουμε οτι αυτό το άρθρο το διάβασαν και τα 10.000.000 Ελληνες, είμαι βέβαιος πώς όλοι συμφώνησαν οτι είναι απόλυτα σωστό και απο σήμερα αποφάσισαν όλοι να αλλάξουν υιοθετώντας την προτροπή του συγγραφέα, με μία μόνη επιφύλαξη: ΟΛΟΙ περιμενουν να δούν ποιός θα κάνει πρώτος την αρχή, για να ελέγξουν αν είναι ειλικρινής ή ψεύτης...

 4. Ιππο-Κριτής avatar
  Ιππο-Κριτής 08/11/2013 18:19:50

  Ο προβληματισμός είναι κοινός σε όλους. Θα γράψω ότι «είμαστε κακομαθημένοι». Εκ φύσεως ο άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι «κακομαθημένος». Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι από το 1981 υπήρξε συστηματική προσπάθεια από το πολιτικό σύστημα, ώστε εσκεμμένα να γίνουμε «κακομαθημένοι». Έτσι …για να μπορούν και οι κρατούντες να κάνουν πιο εύκολα τη …δουλειά τους.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ιππο-Κριτής 09/11/2013 08:58:51

   Ο Αινστάιν το είπε χύμα φίλε Ιππο-κριτή. Εκ φύσεως ο άνθρωπος αρέσκεται στο να είναι επιρρεπής προς τη βλακεία η οποία δεν φαίνεται να έχει όρια, εν αντιθέσει με το Σύμπαν...

 5. blue nile avatar
  blue nile 08/11/2013 19:21:32

  Το θέμα είναι ότι όταν προσπαθείς να βγεις από το αμαρτωλό χθες και να γίνεις ανταγωνιστικός με λιτότητα απλά καταστρέφεσαι.

  Δέστε τι γίνεται γύρω μας και όσες καλημέρες και να πούμε, παιδιά δίπλα μας θα πεινάνε και παρόλο τη λαγνεία των αριθμών όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κάθε μέρα θα εξαθλιώνονται...

 6. galanos avatar
  galanos 09/11/2013 02:52:21

  Αν καταλαβα καλα φταιμε ολοι εκτος απο την κυβερνηση.
  Αυτο θα πη γλωσσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 10/11/2013 12:33:30

  Εδω δεν παει ολος ο κοσμος πουθενα, φτωχοποιουνται χωρες και χωρες με τον καταστροφικο φιλελευθερισμο και την παγκοσμιοποιηση, εμεις η κατεστραμμενη εδω και δεκαετιες χωρα θα γλυτωσουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.