15/11/2009 08:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

…Γριπολαγνεία άνευ προηγουμένουΗ υπόθεση του εμβολιασμού για τη νέα γρίπη είναι πολύ σοβαρή, επομένως δεν πρέπει να μιλούν οι ανίδεοι. Ούτε και εμείς γίναμε ξαφνικά γιατροί, επιστήμονες ή οτιδήποτε άλλο για να σας πούμε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο ή όχι. Είναι προσωπική και οικογενειακή απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών.

Αλλά δεν μπορούμε να μην παραθέσουμε ορισμένα πολύ περίεργα πράγμα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες.

1. Η τρομολαγνία στις τηλεοράσεις δεν έχει προηγούμενο. Λες και ήλθε η Τρίτη Παρουσία και θα πεθάνουμε όλοι από μια επιδημία που δεν αντιμετωπίζεται. Ετσι παρουσιάζεται η γρίπη από τα ΜΜΕ και με... γουρλωμένα μάτια όλοι οι Ελληνες έχουμε μείνει άναυδοι μπροστά στο κακό που... θα μας βρει. Σοβαρή αντιμετώπιση με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα δεν υπάρχει; Ενημέρωση για το τι γίνεται στο εξωτερικό δεν μπορούμε να έχουμε και στην Ψωροκώσταινα; Για παράδειγμα βγαίνει κάποιος σοβαρός γιατρός και λέει ότι στην Αμερική έχει απαγορευτεί ένα εμβόλια με κάποιο στοιχείο άνθρακα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Αυτό το εμβόλιο είναι που θα κάνουμε και στην Ελλάδα; Και γιατί δε βγαίνει κάποιος επίσημα να τον διαψεύσει;

2. Ενα μεγάλο μέρος του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου έχει πάρει θέση υπέρ του εμβολιασμού. Απόλυτα σεβαστή η άποψή της. Ομως οι ίδιοι δεν είναι αυτοί που λένε ότι για να θεωρείται ένα εμβόλιο απόλυτα ασφαλές πρέπει να έχουν γίνει κλινικές δοκιμές δύο ή τριθών χρόνων; Πότε έγιναν για το εμβόλιο αυτό και δεν το πήραμε χαμπάρι; Επίσης, μήπως πρέπει να μας απαντήσουν όλοι αυτοί (και οι δημοσιογράφοι φυσικά) για τα ταξιδάκια και τα δωράκια που παίρνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αντιπροσώπους τους εν Ελλάδι;

3. Πριν μερικά χρόνια, με την τότε υστερία της γρίπης στις γαλοπούλες είχε βγει ο τότε υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, στα κανάλια και έτρωγε ψητή γαλοπούλα και κοτόπουλα για να δείξει ότι όλα είναι καλά. Τότε ας πούμε ότι έγινε για να μην καταστραφούν χιλιάδες κτηνοτρόφοι. Τώρα, πώς είναι δυνατόν να παίρνει θέση η κ. Ξενογιαννακοπούλου και να βγαίνει στα κανάλια να λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο; Εχει πειστεί από τις εταιρείες ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο; Δηλαδή σχεδόν 7 στους 10 Ελληνες που δεν έχουν πειστεί είναι ηλίθιοι;

4. Ολοι αυτοί που κόπτονται για τους πιθανούς νεκρούς από τη νέα γρίπη που ήταν όλα αυτά τα χρόνια που περίπου 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως από την κοινή γρίπη; Κάθε χρόνο χάνονται 2 εκατ. άνθρωποι από ελονοσία και άλλα 2 εκατ. παιδιά από διάρροιες. Και ένα άλλο συγκλονιστικό: Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα πέθαναν 150.000 άνθρωποι σε 50 χρόνια από τροχαία ατυχήματα ενώ 1,5 εκατ, συμπολίτες μας τραυματίστηκαν. Κάθε μέρα χάνονται 10 Ελληνες στους δρόμους. Εκεί βέβαια δεν υπάρχουν εμβόλια αλλά μεγαλοεργολάβοι που φτιάχνουν άθλιους δρόμους και μια Πολιτεία που αδιαφορεί.

5. Αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας... Αποκάλυψης όπου θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι αν δεν γίνουν τα εμβόλια γιατί δεν δίνει εντολή να κατασκευαστούν δισεκατομμύρια δόσεις έξω από τα εργαστήρια των γνωστών μεγαλοκαρχαριών του φαρμακευτικού κλάδου; Να τα πληρώσουμε όλοι εμείς αλλά τα χρήματα να μην τα καρπωθούν οι Rosche, Novartis, Glaxo και άλλες πολλές εταιρείες, όπως επίσης και οι γνωστοί στην Ελλάδα μεγαλοφαμακοβιομήχανοι και αντιπρόσωποι που είναι χειρότεροι και από τους αντιπροσώπους όπλων.

Χρειάζεται σοβαρότητα και όχι άκρατος λαϊκισμός. Και δυστυχώς από μια νέα πολιτικό όπως την κ. Ξενογιαννακοπούλου περιμέναμε πολύ περισσότερα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/11/2009 10:55:14

  Δείτε αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=gEVv2Sqc1uU&feature=player_embedded

 2. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 15/11/2009 13:35:52

  ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 3. sigathgriph avatar
  sigathgriph 15/11/2009 15:31:26

  Παιδιά επειδή πέρασα τη συγκεκριμένη γρίπη ψυχραιμία. Είναι πιο ήπια από την κοινή γρίπη αλλά κρατάει λίγο περισσότερο, στην περίπτωση μου μια βδομάδα. Έχεις όλα τα συμπτώματα της γρίπης αλλά το καθένα κρατάει το πολύ ένα διήμερο και γενικά μπορείς άνετα να συνεχίσεις την καθημερινότητα σου χωρίς πρόβλημα-εκτός ίσως από τον πανικό που αντιμετωπίζεις από το περιβάλλον σου.

  Πολύ κακό για το τίποτα.

 4. Antilogos avatar
  Antilogos 15/11/2009 16:35:35

  Το εποχιακό εμβόλιο της γρίπης που ετοιμάζεται κάθε χρόνο και θεωρείται ασφαλές, δοκιμάζεται για 3 χρόνια; Η αλήθεια είναι ότι γίνονται δοκιμές με εμβόλια mock up και αντικαθίσταται το στέλεχος κάθε χρόνο με τα νέα στελέχη. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και με το εμβόλιο της νέας γρίπης και πράγματι οι μέχρι τώρα εμβολιασμοί παγκοσμίως επιβεβαιώνουν τα ίδια επίπεδο ασφαλείας με αυτό του συνηθισμένου εμβολίου γρίπης. Για aυτό λοιπόν καλύτερα να μιλάτε εκτός από γριπολαγνεία και για εμβολιολαγνεία. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν χιλιάδες θάνατοι από γρίπη και ελάχιστες παρενέργειες από τα αντιγριπικά εμβόλια. Όπως και ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες και τα νοσοκομεία θα έχουν πολλαπλάσια κέρδη από μια πανδημία με μαζικές νοσηλείες του πληθυσμού από ότι από την παραγωγή ενός εμβολίου.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Antilogos 15/11/2009 20:28:19

   Στὸ νότιο ἡμισφαίριο - ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ - πέθαναν 150 ἄνθρωποι, πολὺ λιγότεροι ἀπ' ὅσο ἀπὸ τὴν κοινὴ γρίππη!
   Ἐπὶ πλέον ἀκόμα καὶ οἱ φανατικοὶ ὑπέρμαχοι τοῦ ἐμβολίου παραδέχονται ὅτι ἡ νέα γρίππη εἶναι ἐλαφρότερη ἀπὸ τὴν συνήθη.
   Γιὰ ποιὲς μαζικὲς νοσηλεῖες λοιπὸν μιλᾶτε;

   • Antilogos avatar
    Antilogos @ Κοινὸς νοῦς 15/11/2009 20:51:25

    Τέλη Αυγούστου, η Βραζιλία μόνο είχε επιβεβαιώσει 557 θανάτους από τη νέα γρίπη. Στο νότιο ημισφαίριο δε είναι αυτή; Επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν αναπτύξει ανοσία στο στέλεχος H1N1, υπάρχει ταχύτατη διάδοση της γρίπης, μεγαλύτερος κίνδυνος επιπλοκών για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και κίνδυνος μετάλλαξης σε πιο επικίνδυνους τύπους.

   • Antilogos avatar
    Antilogos @ Κοινὸς νοῦς 15/11/2009 20:55:50

    Στην πραγματικότητα οι θάνατοι στο Ν. ημισφαίριο είναι γύρω στους 3500.

 5. περιπετών avatar
  περιπετών 16/11/2009 01:07:34

  Στις 4000 έχουν φτάσει οι νεκροί από την γρίπη Η1Ν1 στις ΗΠΑ.....από τα 22 εκατομμύρια που μολύνθηκαν...(http://www.foodconsumer.org/newsite/Non-food/Disease/nearly_4000_americans_die_from_h1n1_151120091039.html(

  Δηλαδή πεθαίνει ένας στούς 1/5500......Ενω με την εποχιακή γρίπη το ποσοστό είναι περίπου 1/400 από αυτούς που μολύνονται...Αυτό και μόνο εμένα μού φτάνει για να καταλάβω το τι γίνεται. Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες και φανατισμοί.

  • Antilogos avatar
   Antilogos @ περιπετών 16/11/2009 09:43:21

   Αν διαβάσεις το ίδιο άρθρο που αναφέρεις θα δεις την απάντηση σε όσα λες.
   "The CDC's Dr. Anne Schuchat calls these numbers alarming: "I have already seen a larger number of deaths than we have had for several years - I do believe that pediatric death toll from this pandemic will be extensive and much greater than what we see with seasonal flu," she says."

   και επίσης

   "Also, unlike seasonal flu, H1N1 poses a higher risk of hospitalization in children, along with a higher mortality rate among the elderly."

  • Antilogos avatar
   Antilogos @ περιπετών 16/11/2009 09:51:15

   Το άρθρο που αναφέρεις, σου απαντά γιατί η νέα γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από την εποχιακή για ορισμένες ομάδες πληθυσμού όπως και για την αυξημένη ανάγκη νοσηλείας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.