#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2013 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Βόμβα" Ντράγκι για την κυβέρνηση ΠαπανδρέουΒόμβα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι έγιναν λάθη σε ότι αφορά το ζήτημα της Ελλάδας αλλά αυτό συνέβη διότι τους είχαν δοθεί λανθασμένα στοιχεία το 2010. Δηλαδή η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, που κατηγορούσε την προηγούμενη για κρυφά ελλείμματα και λάθος στοιχεία, έκανε τα ίδια κι αυτή.

«Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς, είτε εσφαλμένες, ή παραπλανητικές», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

«Ασφαλώς οι αναφορές σχετικά με την δομική ισχύ της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν ακριβείς. Οι (ελληνικές) αρχές της εποχής διαβεβαίωναν συνεχώς την (διεθνή) τρόικα (των πιστωτών) ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή από όσο ήταν στην πραγματικότητα», ανέφερε ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης.

«Αναμφίβολα διαπράχθηκαν λάθη. Θα ήταν καλό αυτά να προσδιοριστούν» με περισσότερη σαφήνεια ώστε να μην επαναληφθούν, ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου, τους έδινε λανθασμένη εντύπωση για την οικονομία, λέγοντάς τους ότι είναι περισσότερο ισχυρή απ' ότι στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν ότι κατέρρεε ενώ ο τότε πρωθυπουργός έδινε επιδόματα αλληλεγγύης κι έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Πλήρες «ξεβράκωμα» της τότε κυβέρνησης η οποία λίγο μετά προσέφυγε στο ΔΝΤ και μιλούσε για Τιτανικούς.

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπενθύμισε ότι την εποχή εκείνη, η αστάθεια στις χρηματαγορές δημιουργούσε φόβους περί μετάδοσης της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε σήμερα περί αναδιάρθρωσης», καθώς ο κίνδυνος έχει μειωθεί, ανέφερε.

Εκτοτε, είπε ακόμη ο κ. Ντράγκι, «η Ελλάδα κατάφερε σημαντικές προόδους, και τους έχουμε πει να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια, ιδίως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποφέρουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα».

Μιλώντας γενικότερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι κάτι «αναπόφευκτο» για τα περισσότερα κράτη, καθώς «σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει αντίδραση των αγορών, δηλαδή τα επιτόκια (σ.σ. των ομολόγων των κρατών μελών της Ευρωζώνης) θα αυξηθούν».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 09/07/2013 01:27:03

  Καλά τώρα....χρόνια φωνάζουμε ότι ο...κλπ.κλπ GAP-GAP ΠΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ.....
  Αλλά ΚΑΙ ΣΕΙΣ Κύριε.... δεν γνωρίζετε ότι στο δκαιακό Σύστημα το Ελληνικό υπάρχει το...."ένοχος ένοχο ου ποιεί" ;;;;;;;;;;

 2. Nikos avatar
  Nikos 09/07/2013 11:50:49

  Αποφασίστε παιδιά, ή φούσκωσε το έλλειμμα και το πήγε στο 16% όπως τον κατηγορούσαν τότε, ή το παρουσίασε μικρότερο απ' ότι ήταν και παρουσίαζε την οικονομία καλύτερη όπως τον κατηγορούν τώρα. Δε γίνεται να ισχύουν και τα δύο !!!

 3. giannis avatar
  giannis 09/07/2013 12:43:44

  Μέχρι τώρα μας έπνιξαν στα δημοσιεύματα ότι ο Παπανδρέου φταίει που μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί γύρναγε, λένε, στην Ευρώπη και δυσφήμιζε την ελληνική οικονομία ότι είναι χρεοκοπημένη κλπ, κλπ.
  Τώρα λένε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ότι ο Παπανδρέου παρουσίαζε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας πολυ καλύτερη απο ότι ήταν στην πραγματικότητα. Άρα πάλι φταίει αλλά για το αντίθετο.
  Όταν σταθεροποιηθεί το μ.... σας παιδιά μας λέτε.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ giannis 09/07/2013 14:29:04

   Καλῶς τους! Ποῦ ἀρμενίζει τό γιωργάκη τώρα;;; :D

 4. Albert avatar
  Albert 09/07/2013 15:55:44

  Ο Ντράγκι δε λέει ότι ο η κυβέρνηση ΓΑΠ έδινε χαμηλότερο έλλειμα (ήταν όντως 15,6%), αλλά ότι δεν μετέφερε επαρκώς στους "πιο πάνω", ότι η ελληνική οικονομία δεν ήταν αυτό που νόμιζαν, δηλαδή μια κανονική δυτική οικονομία, και άρα απαιτούσε τελείως διαφορετικό πρόγραμμα.
  Ενώ η κατηγορία είναι βάσιμη, προκαλεί ενδιαφέρον -αν το προσέξει κανείς- ότι ο Ντράγκι πετάει πίσω στην Ελλάδα το μπαλάκι, που προηγουμένως του είχε πετάξει το ΔΝΤ.
  Εγώ δε πιστεύω οτι ο Ντράγκι το πολυπιστεύει αυτό. Απλώς κάνει το καλό παιδί, ξελασπώνοντας τη Γερμανία που πρώτη αντιμετώπισε την ελληνική κρίση σαν απλή δημοσιονομική κρίση. Και το κάνει για να αποκτήσει πόντους έναντι αυτής.
  Κοντεύουμε πια να χάσουμε τη μπάλα.

 5. Νηλέας avatar
  Νηλέας 09/07/2013 17:12:39

  Βόμβα κατά ΓΑΠ!!δλδ η κατάσταση ήταν χειρότερη? Εκρυβε στοιχεία ο ΓΑΠ? Τελικά τι συμβαίνει με τον ΓΑΠ?Είναι ο συκοφάντης της ελλάδας (διαφθορά) είναι αυτός που φούσκωνε το έλλειμμα δλδ παρουσίαζε την κατάσταση χειρότερη (τιτανικός) ή ωραιοποιούσε την κατάσταση ? Σωστά γίνεται θ'εμα η δήλωση του Ντράγκι .Αλλά αυτές τις μέρες (16-6-13 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)) ο Αλμούνια έριξε βόμβες μεγατόνων :Το 09 η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά όχι μόνο λόγω της ανακρίβειας των στ/κών ,διότι η κυβέρνηση ήταν απολύτως παθητική.Μας εδωσαν τον το φθ/ρο του 08 πρ/σμό με έλλειμμα γιά το 09 1,8%.Το πρωτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% και τον απρίλοι ήταν πανω από το 5%.Παρουσίασα αυστηρή εισήγηση με προτάσεις γιά άμεση δημ/κη προσαρμογή.του ευρογρούπ τις υιοθέτησε αλλά η ελλ. κ/ση δεν έκανε τίποτα .Μας έλεγαν ότι "η κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή και σκέφτονταν τις εκλογές Στις αρχές του ιουλίου (09) παροσιασα την έκθεση στο e.g και την έστειλα στην ελλ.βουλή .Ειπα στον υπ.οικ/κων ¨αν δεν υιοθετήσετε άμεσα τις προτάσεις μου το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10% αλλά δε εγινε τίποτα. Μόνο μετά τις εκλογές ο νέος υπ.οικ.στην πρώτη μας συνάντηση μου είπε «χοακίν το ΄ελλιμμα είναι πάνω από το 12%.Αυτή είναι η ιστορία .Δεν ήταν στατιστικό το πρόβλημα .Το πρόβλημα ήταν η καταστροφική διαχείρηση των δημ.οικ/κών από την ελλ. Κυβ/ση το 2009 λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβ/σης και της ενασχόλησής της με τις εκλογές.Το e.g τα ήξερε όλα αυτά γιατί εγώ τους τα είπα .Είχα επανειλημένες συναντήσεις με τον ελληνα υπ.οικ. (παπαθανασίου ) και τον πρ/ργό (καραμανλή) και ήταν απολύτως ενήμεροι για τις ανησυχίες μας αλλά δεν αντέδρασαν.» Δεν είδα να σχολιάζεται στα μμε.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

  • Albert avatar
   Albert @ Νηλέας 09/07/2013 21:21:47

   Τα έχουμε φορτώσει όλα στον ΓΑΠ και το κλείσαμε το θέμα. Τι θές και σκαλίζεις τωρα. Άλλωστε πρέπει να τα έχουμε καλά με τον Καραμανλή, μπορεί να διαρρεύσει ότι ενοχλήθηκε και να ψάχνουμε να ξυθούμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.