#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2011 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ατζέντης" της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο ΣόροςΑρκετοί αναρωτιούνται: Που είναι η διατυμπανιζόμενη καλή σχέση της Ελλάδας με τους Άραβες και τα τοιαύτα;...

Που είναι ο ρόλος της Ελλάδας;  Η απουσία της Ελλάδας με τις παραδοσιακές σχέσεις με τους Άραβες από τα τεκταινόμενα στην περιοχή δεν αφήνει ουσιαστικά αφήνει έδαφος στην Τουρκία να προωθήσει τον ρόλο που επιδιώκει για τον εαυτό της στον Αραβικό κόσμο;

Ο Γιώργος αναλίσκεται μονό σε ταξίδια δημοσίων σχέσεων και εκ του ασφαλούς, προς ίδιον μελλοντικά όφελος; Ή μήπως είναι δέσμιος των τότε συναλλαγών του ... πατρικού ΠΑΣΟΚ με τον Καντάφι;...Το φιάσκο της Αιγύπτου και το "χαστούκι" που του έριξαν οι Ευρωπαίοι για τις ..."πρωτοβουλίες" του εκεί, τον έκαναν τελικά πιο επιφυλακτικό στο θέμα της Λιβύης ή μήπως  κρύβονται άλλα πράγματα;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση τελεί πάντα εν αναμονή του τηλεφωνήματος της Ουάσιγκτον και πάντα χαίρεται που τον επισκέπτονται "μεγάλοι" επισκέπτες σαν τον Τζορτζ Σόρος, τον μεγαλοεπενδυτή που δαπανά πολύ χρήμα για την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας στην Ένωση. Ειρήσθω εν παρόδω πως αυτό φαίνεται πως ήταν και εκ των βασικών θεμάτων στη συνομιλία τους. Ο κ. Σόρος "εκτιμά" τις προσπάθειες του Γιώργου να "πλαγιοκοπήσει" τους Γερμανούς στο θέμα της Τουρκίας και μάλλον θα τον συνεχάρη για τις "ιδέες" του να υπάρξει ευρωπαϊκή διάσκεψη το καλοκαίρι για την προώθηση της τουρκικής ένταξης. Γι' αυτό και τα "κάλα" του λόγια ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει...

Ανάλογα εύσημα θα πρέπει να έδωσε και στο χρηματοδοτούμενο από αυτόν Ίδρυμα στην Αθήνα, ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ουδενός είναι το εξής : Κοινός παρονομαστής όλων των Ιδρυμάτων, Δεξαμενών Σκέψης ( Think Tanks ) , κυβερνήσεων, Πρωθυπουργών και διαφόρων πολιτικών προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου ο Σόρος δίνει αφειδώς την υποστήριξη του είναι η ένθερμη συμπαράσταση τους στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υποστηρικτές της τουρκικής ευρωπαϊκής προοπτικής  παραβλέπουν, εν τω μεταξύ, τις  μελλοντικές αρνητικές συνέπειες για την Ευρώπη από ενδεχόμενη τουρκική ένταξη και απλώς ακολουθούν ως πειθήνια όργανα τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον και μεγαλοεπενδυτών όπως ο Σόρος που έχουν τη δική τους ατζέντα για τη γειτονική χωρά, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η, μέσω Τουρκίας, ευρωπαϊκή υποταγή στην αμερικανική κυριαρχία.

Αλλά και πέραν τούτων, ουδείς σκέπτεται τι  συνεπάγεται η "ανεξαρτητοποίηση" της Τουρκίας που βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη την περίοδο αυτή. Στην Ουάσιγκτον δεν υπάρχει Plan B για το τι μέλλει γενέσθαι με την Τουρκία μετά τις εκλογές, εκεί, του προσεχούς Ιουνίου, παρά τα εγειρόμενα, τώρα,  ερωτηματικά για το κατά πόσον αυτή αποτελεί, πράγματι, μοντέλο για τον Αραβικό κόσμο. Έχουμε μπροστά μας πολύ σοβαρές εξελίξεις που ουδείς επιθυμεί τητα στην τκκιστοφορή τολμά να ακουμπήσει και ακολουθείται η  πεπατημένη οδός των πρόσκαιρων ωφελημάτων από τη γεωγραφική χρησιμότητα της Τουρκίας.

Αξίζει ιδιαίτερης μνείας ότι ο Σαμαράς, ως υπουργός Εξωτερικών,  είχε επισημάνει στους Αμερικανούς πολλά από τα συμβαίνοντα σήμερα στην περιοχή όταν το '92 είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, αμέσως μετά την επίσκεψη του στη Συρία, άλλα αυτοί επαναπαυόντουσαν στην άνεση που τους έδινε η στήριξη τους στους δικτάτορες της ευρύτερης περιοχής.

Δωρικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stalinikos Raveniotis avatar
  Stalinikos Raveniotis 05/04/2011 12:47:17

  Κάποτε είπε ο σκορπιός στο βάτραχο να τον περάσει από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη. « Τρελλός είσαι; Και που ξέρω ότι δε θα με τσιμπήσεις» είπε ο βάτραχος. «Μα άμα σε τσιμπήσω θα πνιγώ. Μην είσαι χαζός φίλε μου» ανταπάντησε ο σκορπιός παίρνοντας τη πιο γλυκειά έκφραση προσωπου που ένας σκορπιός είναι ικανός να πάρει. Πείστηκε ο βάτραχος και τον φορτώθηκε στη πλάτη. Στα μισά της διαδρομής νιώθει ο βάτραχος το επώδυνο τσίμπημα του σκορπιού στη πλάτη. «Τι ήταν αυτό που έκανες. Τώρα θα πνιγείς» προφταίνει να πεί ξεψυχώντας ο απορημένος βάτραχος. «Δε μπορούσα να κάνω αλλιώς. Ήταν στη φύση μου...» είπε ο σκορπιός.

  Εμείς όμως είμαστε ατσίδες. Καταγγέλλουμε τους κερδοσκόπους συνδιαλεγόμενοι μαζί τους. Δεν είμαστε χαζοί σαν το βάτραχο της ιστορίας.

  • juliet avatar
   juliet @ Stalinikos Raveniotis 05/04/2011 13:29:43

   Αυτός ο κατήφορος είναι επικίνδυνος και κανείς δε ξέρει τι κρύβει και για τον βάτραχο και για τον σκορπιό.
   Υποσημείωση,η ιστορία είναι του Ρούσντι Σαλμαν ,αγγλο-ινδου συγγραφέα.

   • Stalinikos Raveniotis avatar
    Stalinikos Raveniotis @ juliet 05/04/2011 13:40:21

    Σωστό. Εγώ βέβαια δεν την έμαθα από εκεί αλλά από το "The crying game" του Νeil Jordan

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ juliet 05/04/2011 14:18:07

    Κανένας δεν γνωρίζει τη προέλευση της εν λόγω ιστορίας.
    Αποδίδεται σε αρχαία ινδικά κείμενα, στον Αίσωπο, στους Πέρσες, και πάει λέγοντας.
    Μια παρόμοια ιστορία είναι πάντως του Αίσωπου, με τον αγρότη και την οχιά.

 2. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 05/04/2011 12:58:20

  Εάν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ,αυτή θα πάψει να υπάρχει με την σημερινή της μορφή,σε λιγότερο από 100 χρόνια. Τον κίνδυνο αυτόν είχε δεί ο Χριστόδουλος και είχε συζητήσει με τον Πάπα όταν επισκέφτηκε το Βατικανό.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Λιζα Αλεξίου 05/04/2011 17:52:24

   Κουρδισταν πολυ συντομα, Τουρκοποιηση της Ελλαδας σαν αντισταθμισμα απο την Τουρκια πολυ συντομα. Αποσταθεροποιηση του Ισραηλ απο το Σεπτεμβριο.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/04/2011 12:58:50

  Ειναι Φιλελλην. Ετσι μας τον παρουσιασε το ΠΑΣΟΚ. ηρθε να μας σωσει με τις συμβουλες του. Τι ψαχνουμε τωρα??
  Αν μου εδινε 300 Δις του πουλουσα το "Βορεια Μακεδονια".. θελει??
  Εγω ειναι φιλαργυρος ο Σορος ειναι Φιλλελλην.

  Εκει στο ΠΑΣΟΚ το χουν χασει εντελως!! Συνερδιαση Λεσχης ηταν η επισκεψη... ολοι εμεις στην απεξω και οιΠρασινοι χαχολοι περηφανοι του το ΓΑΠ εφερε τον Ζαμπλουτο Φιλελληνα Σορος να μας συμβουλεψει !!

  ΑΥΤΑ.-

  ΠΠ

 4. neotera avatar
  neotera 05/04/2011 13:03:31

  Αν αληθεύει ότι στην Τρίπολη τις ΗΠΑ εκπροσωπει η τουρκική πρεσβεία, τότε έχουμε την Αγκυρα να λειτουργεί και επισήμως ως Δούρειος ίππος των αμερικανικών συμφερόντων στην σπαρασόμενη αραπιά. Είναι κομβικός ο ρόλος μας και οι καλές σχέσεις υποταγής μας στους Οθωμανούς. Αν ξυπνήσει ο ραγιάς θά 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Και ο καιρός γαρ εγγύς !

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ neotera 05/04/2011 14:05:23

   Απολύτως αληθεύει, όπως επίσης γεγονός είναι ότι η Ελλάδα έκλεισε την πρεσβεία της εκεί και εκπροσωπείται από την πρεσβεία της Ουγγαρίας.
   Τυχαίο; Δε νομίζω...

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ neotera 05/04/2011 18:09:54

   Ο ραγιας αν ξυπνησει θα ειναι σημαντικο επειδη κατεχει σπουδαια γεωπολιτικη θεση οχι επειδη ειναι κανενας μαγκας, ετσι οπως εχει καταντησει. Δε βλεπεις τι ξυπνημα κανουμε γενικως? Γραφουμε ποιηματα και ριχνουμε κλαμα για τη μοιρα της Ελλαδας για πολοστη φορα σε αυτα στα δυο χρονια του οικονομικου και γεωπολιτικου εγκλωβισμου μας χωρις κανενας μας να εχει τη παραμικρη ιδεα για διεξοδο απο τη κριση. Ο ντουνιας θα ερθει αναποδα μονον αν οι Ρωσοι αναγκαστουν να κανουν τεραστιες επενδυσεις στη Τουρκια για να τη ελεγξουν γεωπολιτικα εφοσων δεν τιθεται τωρα το θεμα στρατιωτικης επεμβασης, δεν εχουν καποιο λογο και αυτες οι σημαντικες επενδυσεις τους απειληθουν. Τοτε θα δεις ως και σχεδια εισβολης στο Μαρμαρα και στη Κωνσταντινουπολη. Ισως καπου εκει αναμεσα η Ελληνικη πρωτοβουλια που δεν θα ειναι Κρατικη ααλλα εθνικη ιδιωτικη βοηθησει στο να αποτρεψουμε την μειωση του ζωτικου μας χωρου αλλα την επεκταση.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/04/2011 13:13:30

  Πλακωσαν οι Γιωργηδες!!!!!!!!!!!!!!!!
  Γιωργος Παπανδρεου
  Γιωργος Παπακωνσταντινου
  Γιωργος Προβοπουλος
  Γιωργος Σορος

  « Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών», κατέληξε.
  «Θα σωθεί η Ελλάδα, αν…»
  «Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να σωθεί και θα τη σώσουν οι ευρωπαίοι. Αρκεί να δείξει η χώρα ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να σωθεί. Η Ευρώπη θα είναι κοντά στην Ελλάδα, αρκεί να πείσει πραγματικά ότι μπορεί να αλλάξει. Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θέλει να τη σώσει», απεφάνθη ο μεγαλοεπενδυτής, αποκαλύπτοντας, μάλιστα ότι η χώρα μας έχει και έναν απροσδόκητο σύμμαχο: τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…

  ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!
  Αναδιάρθρωση χρέους και «γάμους» τραπεζών συστήνει ο Τζ. Σόρος

  Ο γκουρού των αγορών, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε την ανάγκη να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες σε συγχωνεύσεις προκειμένου τα νέα σχήματα να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Την ίδια ώρα πρότεινε συντονισμένη αναδιάρθρωση χρέους στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και άσκησε δριμύ «κατηγορώ» στους οίκους αξιολόγησης.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΠ

  ΔΕ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ !! με την καμια

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/04/2011 17:49:50

   Για καποιο περιεργο λογο πρεπει παντα η Ελλαδα να βρισκετα ενα βημα πριν την Αμερικη στο γκρεμο. Αυτα που λεει σε εμας ο Σορος θα τα πουν οι δικοι του στα μεσα του Μαϊου στην Αμερικη. Για παντρεματα τραπεζων κτλπ.
   Ειναι φαινεται θεμα τεραστιας γεωπολιτκης σημασιας για αυτους το κατα που θα γυρει η Ελλαδα, η στο κατα που "θα την γειρουν". Μοιαζουν να θελουν ενεργοποιημενο ενα μελλοντικο σχεδιο στο Αιγαιο και τα Βαλκανια με στοχο πιθανον τους Ρωσους για να νοιωσουν ασφαλεις οι χαρακτες της εξωτερικης πολιτικης της Αμερικης πριν προχωρησουν σε ελεγχομενη χρεωκοπια της οικονομιας τους.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/04/2011 13:20:51

  τι γραφει η Ημερισια??? δικη τους ειναι....

  Για να αποφύγει τη δημιουργία οικονομικού πανικού και κοινωνικής αναστάτωσης, η κυβέρνηση έθεσε χθες σε εφαρμογή την «επιχείρηση αισιοδοξία».!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Το Μέγαρο Μαξίμου εντόπισε εκατοντάδες δημοσιεύματα που προανήγγειλαν νέες περικοπές και φόρους και έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ως πρώτη κίνηση ο Γ. Παπακωνσταντίνου επικοινώνησε με τον Γ. Ραγκούση για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Οι δύο υπουργοί συνυπέγραψαν δήλωση, σύμφωνα με την οποία «το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου έκαναν ένα ακόμη βήμα: «Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών».......................

  Το μόνο που δεν έκαναν ήταν να μιλήσουν επισήμως για σκοπιμότητες,!!!!!!!!!!!!! κάτι που έκαναν ανεπισήμως συνεργάτες τους.

  Σε ενίσχυση !!!!!!!!!!!!!!! του υπουργού Οικονομικών έσπευσε χθες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Είναι τύχη !!!!!!!!!!!!!για τη χώρα να έχει υπουργό σαν τον Παπακωνσταντίνου», δήλωσε στον REAL και κάλεσε όσους του ασκούν κριτική να γίνουν πιο προσεχτικοί και πιο σαφείς. «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση που προσπαθούμε να λύσουμε με πολλές παραμέτρους, η αντιμετώπιση πολλών από τις οποίες δεν εξαρτάται από το εσωτερικό της χώρας», επισήμανε, από την πλευρά του, ο Β. Έξαρχος.

  ΠΠ

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 05/04/2011 13:24:47

  Ο Soros εκπροσωπόντας τους ξένους δανειστές και κρατώντας στα χέρια του την λίστα με την προς εκποίηση δημόσια περιουσία αρχικά είδε τους εγχώριους κεφαλαιούχους ώστε να συμφωνήσουν στο πως θα μοιραστούν τα κρατικά φιλέτα.

  Η συμφωνία όλων είναι απαραίτητη ώστε να μην υπάρξουν διαρροές, κόντρες και αντιθέσεις και πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι συμβαίνει.

  Στην συνέχεια αφού καθαρόγραψαν την συμφωνία συναντήθηκε με τον υπάλληλο του Γεώργιο Παπανδρέου όπου του παρέδωσε την προς εκτέλεση δουλειά του επόμενου εξαμήνου.

  Χρέη γραμματικού στην συνάντηση εκετελούσε ο Παπακωνσταντίνου.

 8. juliet avatar
  juliet 05/04/2011 13:32:40

  να σου πω και το καινούργιο μισθολόγιο των ιδιωτικών επιχειρήσεων,δούλεψε και οταν πληρωθώ θα πάρεις και εσύ!!!!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ juliet 05/04/2011 17:40:14

   σιγά το καινούργιο .... πανάρχαιο είναι, απλώς δεν το είχατε υποψιασθεί μερικοί ....

 9. juliet avatar
  juliet 05/04/2011 15:05:13

  Η αντιπολίτευση που είναι ;η τους έχει καλεσμένους ο Σόρος να τους αναλύσει τις επενδύσεις και ντύνονται καταλλήλως;

 10. Dora avatar
  Dora 05/04/2011 15:11:46

  Ποια ευρωπη και ποια Ελλαδα και πρασινα αλογα.Τελειωσαμε,ξυπνατε .Διαβασα σημερα τις δημογραφικες στατιστικες και μ'επιασε το στομαχι μου.
  Σε λιγοτερο απο 30 χρονια η Ευρωπη θα ειναι μια ισλαμικη ηπειρος.
  Οι τσεμπεροφορες ολες καθε χρονο γεννανε,εμεις τρεχουμε στα γυμναστηρια και στα πανεπιστημια.Κι αν παντρευτουμε κανουμε ενα κι αυτο με το ζορι....
  Απλα η ενταξη της Τουρκιας θα το καταφερει πιο γρηγορα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Dora 05/04/2011 20:04:11

   Μέχρι πρόσφατα, προσέβλεπα στο ενδεχόμενο, όταν αλωθεί εκ των έσω η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, να λειτουργήσει αυτό ως αφύπνηση για τις υπόλοιπες. Γιατί λογάριαζα ότι πρώτα θα ισλαμοποιούνταν λχ καμιά Ολλανδία. Δυστυχώς όμως, όπως πάει η δουλειά, μάλλον θα αλωθεί πρώτη η Ελλάδα (ελέω προοδευτικών), οπότε δώρον-άδωρο για μας...

 11. juliet avatar
  juliet 05/04/2011 15:29:58

  η Ντόρα ανακοινώσεις; το ΛΑγΟΣ, ΚΚΕ κλπ , ο Αβραμο τι έγινε ; α ,δύσμοιρη Πατρίδα,κάποτε μια χούφτα Ελληνες δώσανε τη ψυχή τους για να είσαι ελεύθερη και τώρα μια χούφτα ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ σε δώσανε ταπεινωμένη στους λούστρους των παπουτσιών μας ,για να μας ταπαινώσουν .
  Χαρίλαος Τρικούπης:''Εις ουδένα ξένον ,οσονδήποτε φιλικώς διακείμενον προς ημάς ,επιτρέπομεν να διευθύνη τα της πολιτικής ημών,και όχι μόνον τα της σωτερικής αλλά και αυτά της εξωτερικής ημών πολιτικής''.
  Εις ουδένα ξένον.........Παιδιά ,καλό μεσημέρι.

 12. vassilis avatar
  vassilis 05/04/2011 15:49:11

  Ειναι γνωστο οτι αν θελεις να αγορασεις ενα ακινητο δημιουργεις τις συνθηκες απαξιωσης ωστε να πεσουν οι τιμες και να το αγορασεις φθηνα.Ποσο μαλλον αν ο αγοραστης ειναι της επιφανειας του εν λογου κυριου.Στην Ελλαδα οι πολιτικοι μας δημιουργησαν αυτες τις συνθηκες για να μπορεσουν οι κυριοι να τα παρουν ολα φθηνα και μιλαμε για τον πλουτο κυριως τον υπογειο απο πετρελαια στο Αιγαιο μεχρι μεταλεια χρυσου κ.λ.Αν η χωρα μας ηταν ευρωστη το τημιμα θα ηταν μεγαλο αρα επρεπε να την βουλιαξουμε!Και την βουλιαξαν!Υπαρχει κανεις που αμφιβαλλει οτι η οποια Ελληνικη κυβερνηση αν ηθελε να διορθωσει τα πραγματα δεν μπορουσε να ζητησει πισω τα κλεμμενα;Ασφαλως και μπορουσε!Δεν το κανει ομως γιατι την υπηρεσια της πτωχευσης ανελαβε να προσφερει στα αφεντικα της!Τα αφεντικα ηρθαν.Θα δωσουν λυσεις !Για να επιτευχθουν δε χρειαζοταν και η συμβολη της ισχυρης τουρκιας που με το πρωτο σκιρτημα θα απειλουσε με πολεμο.Και καθε τοσο ακουγεται απο τους ασπονδυλους διαχειριστες τι θελετε να καμομεν πολεμο;Ολα λοιπον δενουν!Αυτος που μπορει να τους χαλασει τα σχεδια ειναι ο απροβλεπτος παραγων που εχει να κανει με τους πολιτες!Να ξεφυγουν απο το πατροναρισμα ,να χαστουκισουν τους βλεγδυρους εργατοπατερες,καποιος αξιωματικος χειριστης να καταριψει κανα τουρκικο αεροπλανο η' να βυθισει καποιο πλοιο απο αυτα που περνουν στο σουνιο!Θα ειμαστε αραγε ευνοημενοι της τυχης ωστε να ζησουμε τετοιες στιγμες;

 13. kopritis avatar
  kopritis 05/04/2011 16:09:41

  λοιπον αρκετα
  αφου ελληνας πρωθυπουργος φερνει την παγκοσμια τσατσα στην βουλη αυτο σημαινει οτι ο παπανδρεου δεν εχει ορια και φραγμους
  ως εδω
  αν ο σαμαρας δεχεται να μιλαει με καθαρματα τυπου σορος να το πει στην κοινωνια
  αν οχι να προκαλεσει εκλογες
  δεν ειναι δυνατον πια να βλεπουμε το ξεπουλημα μπροστα τα ματια μας και να μιλαμε για πολιτικη και ευγενειες και σαβουαρ βιβρ και τριχες
  καλω την αξιωματικη αντιπολιτευση σε συστρατευση με ολη την αντιπολιτευση ενατιον του καθαρματος και του ελληνα πρωθυπουργου

  ζητω απο σαμαρα φαηλους κλπ να παρουν θεση επισημα μεσω αντινιουζ
  οι ενεργειες του πασοκ δεν γινονται δεκτες.εμφανιζομαστε στο τελος της υπομονης και αυτη τελειωσε
  τωρα απαντησεις και οριστικη ρηξη

 14. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 05/04/2011 17:16:44

  Αν ο Σορος γινεται ατζεντης της Τουρκιας στην ενταξη της στην Ε.Ε. αυτο μας λεει κατι πιο σημαντικο απο το αν μερικοι θελουν την Τουρκαι στην Ε.Ε. Μας λεει οτι ο Σορος τα εχει βρει με τον Ερντογαν. Αν επισης ο ΓΑΠ επισκεπτεται το Σορο μαζι με αλλους εντοπιους καρχαριες, οπως ειχε γινει και πριν την κομπινα του ΓΑΠ με τα spreads και τον ερχωμο του ΔΝΤ, και σε λιγο καιρο ο ΓΑΠ επισκεπτεται παλι και τη Τουρκια αυτο μας λεει οτι το τριγωνο Σορος+καρχαριες, ΓΑΠ και Ερντογαν τα εχουν βρει! Αρα το ξεπουλημα περιουσιας της Ελλαδας ειναι πολυ κοντα!
  Ειχαμε αργα εχτες την προειδοποιηση του ΔΝΤ το οποιο εχει περιουσια λιγο κατι τις περισσοτερα δις απο οσα χρωσταει η Ελλαδα, αν και η Ελλαδα ως χρεος θα εχει φτασει το ιδιο ποσο σε 1 χρονο και λιγοτερο, προς την Αμερικη οτι κοιταξτε μεχρι τις 16 Μαϊου ειστε! Απο εκει και περα θα εχεται ξεπερασει το οριο δανειοληψιας σας, και βλεπουμε οτι συμπιπτει σχεδον η περιουσια του ΔΝΤ με το χρεος της Ελλαδας οπως θα καταντησει και με τις ευρωπαϊκες αυξησεις του επιτοκιου δανεισμου, ενω ταυτοχρονα το ΔΝΤ λεει στους Αμερικανους, κοιταξτε, τυπωσατε το δολλαριο μεχρι εξαφανισης καιρος να βρειτε λεφτα, δεν θελει πολυ να καταλαβουμε οτι Σορος ΓΑΠ Αμερικανοι ερχωνται για το ξεπουλημα της Ελλαδας και οτι τα ψεματα για εμας πλεον τελειωσαν. Η δε Τουρκια ειναι μεσα στο φαγοποτι και αυτο αποτελει ακομη ενα μειον κατα της Ελλαδας, διοτι οι Αμερικανοι με βαση το χρεος της Ελλαδας και προσπαθωντας να καλυψουν τις δικες τους αναγκες χαραζουν τα γεωπολιτικα τους σχεδια με αφορμη το χρεος της Ελλαδας. Στο βαθος βρισκεται το ψυχροπολεμικο δογμα Μπρεζινσκι του οπιου ο Σορος ειναι θιασωτης. Ενδιαμεσα βρισκεται η ΑμερικανοΤουρκικη κινηση διμηουργιας ενος Χαλιφατου Ισλαμιστων απο τη Βορεια Αφρικη μεχρι και το Καζακσταν κι απο εκει μεχρι το Καυκασο. Δηλαδη θα αγγιζει ρωσικα και Κινεζικα συνορα. Οχι τυχαιες οι αθρωες συληψεις των Κινεζων στο εσωτερικο της χωρας την ιδια στιγμη ταυτοχρονα με τις "επαναστασεις" Βορειας Αφρικης και Μεσης Ανατολης, ενω ψηνεται η κατασταση με τους αντιφρονουντες στην επικυριαρχια Πουτιν μεσα στη Ρωσια. Ο Κανταφι προσωρινα φαινεται να σταματησε για λιγο τα σχεδια του Χαλιφατου, ομως για ποσο ακομη? Η κατασταση στη Ρωσια ειναι επισης πολυ προβληματικη για το Σορο. Θα χρειαστει πολυ μεγαλη προσπαθεια και τυχη για να εγκαταστησει κι εκει εναν ΓΑΠ. Η Κινα ισως μπορει προσωρινα να κανει οτι δε βλεπει τις περιθωριακες Δυτικες της επαρχιες να εχουν προβλημα Ισλαμισμου και να ακουγονται διασπαστικες τασεις, που μπορουν πολυ ευκολα να χρησιμοποιηθουν απο την Ουασιγκτον σαν χαρτι διαπραγματευσης επι πολλων θεματων με την Κινα.

  Η Ελλαδα βρισκεται στη μεση, και ειναι το πυρηνικο καυσιμο που αρχιζει την αλυσιδωτη αντιδραση στιν αντιδραστηρα της νεας γεωπολιτικης ανακαταταξης στον αντιδραστηρα της Παγκοσμιοποιησης.

  Ναι φιλοι συν-Ελληνες η θεση σας ειναι ΤΟΣΟ σημαντικη στα Παγκοσμια δρωμενα. Ειστε ο καταλητης.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Greece Pleading 05/04/2011 17:40:38

   Υπαρχει και το ενδεζομενο να ακουσουμε για οριοθετηση του Κουρδισταν συντομα! Ισως μια παραχωρηση αρχικα μιας περιορισμενης αυτοδυναμιας και σε περιοχες της Τουρκιας οπως επισης και στο Βορειο Ιρακ. Ο Εντογαν αναλογιζομενος αυτη την εξελιξη λογικα θα ενισχυσει το στρατηγικο του σχεδιο σε σχεση με την Ελλαδα. Το θεμα του Κουρδισταν υποκινειται πιθανοτατα και απο το Ισραηλ που νοιωθει ασφαλεστερο γεωπολιτικα παο το Βορα με μια οχι και τοσο συνεκτικη Τουρκια. Με αυτη την εξελιξη θα εχουμε και το στρατηγικο πλεον αγκαλιασμα της Ελλαδας απο τη Τουρκια με πολλους τροπους. Μια γεωπολιτικη επεκταση προς Δυσμας σαν αντισταθμισμα της αναγνωρισης της εστω αρχικα περιορισμενης κυριαρχιας των Κουρδων απο την Ανατολια και προς τα Ανατολικα συνορα της Τουρκιας. Ταυτοχρονα η Τουρκια με μια εξυπνη πολιτικη οπως η προσφατη καταργηση της βιζας για τους Ρωσους πολιτες κερδιζει απο τη συνεχως βελτιουμενη οικονομια των Ρωσων ενω αφαιρει εστω στο τομεα του τουρισμου πολιτιμο συναλαγμα απο την Ελλαδα. Ειναι πιθανον οτι οι Ρωσοι θα εμπλεκουν ακομη περισσοτερο με επενδυσεις μεσα στη Τουρκια στο μελλον αν ολα αυτα εχουν οπως τα αντιλαμβανωμαι. Ομως αυτη η εξελιξη και εφοσων η Τουρκια ειναι υποχειριο του πονηρου Σορος που συνηθιζει να σκαρφιζεται πολιτικα τεχνασματα με τις ΜΚΟ του για τα ανθρωπινα δικαιωματα και τα wikileaks, ενω προσφερει το δωρο της προεδριας του μελλοντικου Χαλιφατου της Βορειας Αφρικης, Μεσης Ανατολης, αρχικα, στους Τουρκους, μπορει να μεταβληθει αργοτερα σε παγιδα για τους Ρωσους και να σημανει το πληρη αποκλεισμο τους απο τη Μεσογειο οταν προκυψουν οι αναλογες ευκαιριες και ζυμωσεις που θα ηθελαν οι Αμερικανοι. Προσωπικα αυτο πιστευω οτι ειναι το μακροπροθεσμο σχεδιο των Αμερικανων. Στο κατω κατω ας μη ξεχναμε και τη προταση του ΝΑΤΟ για εισοδο της Σερβιας σε αυτο, πραγμα για το οποιο ειναι σφοδρα αντιθετη η πολιτικη πτερυγα του Πουτιν και κατ επεκταση οι Ρωσοι. Με το τροπο που χειριστηκαν οι Αμερικανοι και το ΝΑΤΟ τη επιθεση στη Λιβυη κανωντας την Ελλαδα στην ουσια το μεγαλυτερο διευκολυντη αυτης της επεμβασης μας ειναι ευκολο να αντιληφθουμε οτι θα χρησιμοποιησουν και τη Σερβια ως υποποδιο του ΝΑΤΟ και αυτη η εξελιξη δεν μπορει παρα να ειναι εντελως αρνητικη για τη ρωσια. Εκει δεν θα αργισουμε να δουμε μια τοπικη εστω συρραξη.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/04/2011 18:13:23

  H παραμονη της Ελλαδος στην ευρωζωνη και η σωτηρια της απο τα χρεη καθως και η ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ ειναι τμημα της ιδιας ατζεντας της παγκοσμιοποιησης που προωθει ο Σορος και ο Σοσιαλιστικη Διεθνης. Αλλωστε ο Σρεντερ ως καγκελλαριος της Γερμανιας εβαλε τοσο την Ελλαδα στην ευρωζωνη οσο και την Τουρκια σε τροχια ενταξης.
  Αντιφαση υπαρχει μονο σε οσους σκεφτονται με βαση φιλελληνες και ανθελληνες.Στοχος του Σορος ειναι η μεγαλυτερη δυνατη διεθνοποιηση.

 16. Orestios avatar
  Orestios 05/04/2011 18:33:12

  Οι Τούρκοι δεν χρειάζονται τον Σόρος.
  Είναι ικανότατοι στην διπλωματία.
  Η Κυβέρνηση να σταματήσει τις γελοιότητες και να πεί τί πραγματικά κάνει ο Οβριός στην Ελλάδα.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Orestios 05/04/2011 18:35:38

   Με ενα ικανοτατο εξωτερικο χρεος να τους διαλυσει.
   Μην τριβεις τα ματια σου με το Κουρδισταν συντομα.
   Μετα παλι θα ψαχνετε να βρειτε αν ολα ειναι στημενα και ποια NWO θα αναλαβει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Greece Pleading 05/04/2011 20:04:08

    Για να δούμε.
    Προς το παρόν διαλύεται η Ελλάδα, αν δεν το έχεις καταλάβει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.