#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2010 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Αν σπάσει η ΟΝΕ, θα σπάσει από την Γερμανία!”Στην πρόβλεψη πως εάν κάποια χώρα τελικώς επιλέξει να βγει από την ΟΝΕ, να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα και να χαράξει αυτόνομη πορεία, μακριά από τους κόλπους της Ευρωζώνης, αυτή δεν θα είναι η Ελλάδα, ή κάποια άλλη από τις χώρες – «αδύναμους κρίκους» της ΕΕ, αλλά η ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη Γερμανία προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των αναλυτών της Morgan Stanley.

Ο κύριος Joachim Fels, σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες της Morgan Stanley, εξετάζει σοβαρά το σενάριο αποχώρησης της Γερμανίας από το ευρώ, στηρίζοντάς το στη λογική ότι η κρίση που πυροδότησε το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα θα μετακυλήσει οσονούπω και στις υπόλοιπες «προβληματικές» οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου, ενώ η λύση που προέκρινε η Ευρώπη (δηλαδή ο μηχανισμός στήριξης), «δημιουργεί τις συνθήκες για περαιτέρω υποβάθμιση της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κύριος Fels θεωρεί ότι ο μηχανισμός στήριξης ουσιαστικά θα ωθήσει κι άλλες χώρες στο να προσφύγουν σε αυτόν αντί να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα και έτσι θα διαιωνίζουν την κρίση.

Η Γερμανία, ως η μόνη χώρα που έχει την οικονομική βάση να ζητήσει από τις διεθνείς αγορές χαμηλότοκα δάνεια χωρίς τον «μανδύα» του ευρώ, ίσως θα είχε και συμφέρον να απεμπλακεί από τον κυκεώνα των προβλημάτων της Ευρωζώνης, συνεπώς δεν θα έκανε εντύπωση στον κορυφαίο αναλυτή της Morgan Stanley μια τέτοια επιλογή από την γερμανική κυβέρνηση!

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=66001

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit glorai mundi avatar
  Sic transit glorai mundi 16/04/2010 20:40:54

  Εν τώ μεταξύ η Golgman Sachs πάει μάλλον για μπούμ!
  Η εποπτεύουσα αρχή των ΗΠΑ της επιρρίπτει απάτη εις βάρος των επενδυτών σε μεγάλη έκταση καί η μετοχή της κάνει ημερήσιο -15 %. Ο λόγος, ποιός άλλος ως συνήθως τα σύνθετα προιόντα - μαïμούκες με βάση subprime υποθήκες ακινήτων, που προκάλεσαν ζημίες 1 δις και οι Golden τις έιχαν κρύψει κάτω από το χαλί. Στα χνάρια της Lehmann Bros.
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,689486,00.html
  Μή μου πείτε ότι δεν είχα προειδοποιήσει από μέρες!
  Τα ίδια όμως μάλλον και μια θυγατρική (ενυπόθηκων) της εν λόγω Morgan Stanley!
  Η κρίση επανέρχεται, πάλι από τις ΗΠΑ, οι καρχαρίες σφάζονται μεταξύ τους μέσα στο αίμα τους! Η κίνηση όλων αυτών των "ευαγών ιδρυμάτων" εναντίον του Ευρώ είναι εύλογος αντιπερισπασμός. Ως πότε όμως; Το πρόβλημα το έχουν πιά και με τις αρχές των ΗΠΑ. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα την πάθουν σαν τον Άλ Καπόνε. Άν βέβαια αποδειχθεί ότι και ο Μπάρακας έχει μπαλάκια τόσο "σκληρά" όσο του Φραγκλίνου Ρουσβελτ!
  Η Μέρκελ είναι μικρό ψάρι, έτσι αναγκαστικά κολυμπάει στον αφρό.

 2. Sic transit glorai mundi avatar
  Sic transit glorai mundi 16/04/2010 21:12:43

  Τελικά οι ζημίες της Goldman Sachs από τα "σύνθετα" προιόντα-πιθήκια των στεγαστικών είναι 1,8 δις και όχι 1.
  Στο ίδιο κόλπο πιάστηκε από την FED και το hedge fund του Paulson (μάλλον το δεύτερο σε μέγεθος παγκοσμίως μετά του Soros). Πάνε για μεγάλη αλληλοσφαγή οι καρχαρίες στις ΗΠΑ; Είχε δίκιο ο ...Ανδριανόπουλος, αλλά αλλού λαλούσαν οι κοκόροι κι αλλού ξημέρωνε;

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/04/2010 21:57:34

  Όχι θα κάτσει να σκάσει!
  Ήδη το Ευρώ είναι ένα "μαλακό" νόμισμα, για την είσοδο στο οποίο η Γερμανία εγκατέλειψε το Μάρκο. Η πολιτική πιάτσα γνωρίζει ότι το δολάριο και το Μάρκο θα καταστραφούν, για να αντικατασταθούν από ένα παγκόσμιο νόμισμα, στα πλαίσια δημιουργίας παγκόσμιας κυβέρνησης.
  Για ποιο λόγο η Ναζιστική Διεθνής να ανεχθεί υποβιβασμό της Γερμανίας; Δεν είναι αξιοπερίεργο ότι στην νότιο Αμερική, που αποτελεί την βάση της, δεν μπορούν εύκολα οι ΗΠΑ να πατήσουν πόδι;
  Η επίθεση για την Ελλάδα είναι διμέτωπη:
  Αφενός οι Αγγλοσάξονες-Σιωνιστές κλιμακώνουν την έξοδό της, για να πληγεί η ενότητα της ΕΕ. Το ίδιο όμως επιθυμούν και οι Γερμανοί, για τελείως διαφορετικούς λόγους. Θεωρούν ότι το προηγούμενο της Ελλάδας θα διευκολύνει την δική τους έξοδο και την επαναφορά του μάρκου.
  Όταν εντάχθηκε η Γερμανία στην ΌΝΕ, τρεις καθηγηταί υπέβαλαν μήνυση στο ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο ενάντια στην κατάργηση του Μσρκου. Αυτήν την περίοδο αυτοί προβάλλονται κατά κόρον από τα μαζικά μέσα, έχοντας προβεί σε νέες εκδόσεις βιβλίων υπέρ του μάρκου, που κατακλύζουν τα "αντισυνωμοτικά" φόρα (Η αγάπη των Ναζί υπέρ της αντισυνωμοτικής προπαγάνδας είναι πολύ παλιά).
  Η ΕΕ. δυναμιτίζεται πλέον από κλιμακούμενες ενέργειες. Στις Βρυξέλλες έχει ξεσπάσει μεγάλο κλίμα βίας. Πολλοί της ΕΕ. απαιτούν την δημιουργία τείχους για να προστατευτεί η περιοχή που βρίσκονται τα όργανά της. Η Γερμανία προτείνει αντί να φτιαχτεί τείχος, να μεταφερθούν αυτά τα όργανα στην Κολωνία, η οποία είναι ασφαλής πόλις.
  Σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανικής Κυβέρνησης είναι άνθρωποι των Αγγλοσαξόνων, όπως ο υπουργός εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, που προέρχεται από το θερμοκήπιο της "Ατλαντικής Γέφυρας" (Atlantik Brücke). Το πριόνισμά του προωθείται κανονικά. Και δεν είναι μακρυά η ώρα, που το τιμόνι θα αναλάβει μια αμιγής ομάδα "αρείων".

  • Sic transit glorai mundi avatar
   Sic transit glorai mundi @ Μποτίλια στο πέλαγος 16/04/2010 22:10:48

   Τον Βεστερβέλε τον έχει φάει ήδη η μαρμάγκα. Δημοσκοπικά καταρρέει. Την ξέρεις τη Γερμανία καλά Μποτίλια, καλύτερα από εμένα, η αλεπού ο Σόιμπλε ετοιμάζει νέο μεγάλο συνασπισμό του CDU με το SPD. Η εγγυημένη λύση για τους δύσκολους καιρούς.
   Αλλά το Ευρώ δεν χαλάει. Άν σπάσει ο Γαλλογερμανικός άξονας τέλειωσαν και η Γαλλία και η Γερμανία.
   Η ανερχόμενη εμπορική - χρηματοπιστωτική δύναμη λέγεται Κίνα και είναι πανίσχυρη, ξυπνήστε!

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Sic transit glorai mundi 16/04/2010 22:42:31

    Με την Κίνα, το παγκόσμιο νόμισμα και την παγκόσμια κυβέρνηση έχω ασχοληθεί κάπως, χωρίς όμως να μπορέσω (ακόμη) να συστηματοποιήσω συμπεράσματα, ίσως διότι αυτά βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο - όχι όσο αφορά την δημιουργία δεδομένων - αλλά την εκδήλωση των προθέσεών τους.
    Αυτά που αναφέρεις τα γράφω εδώ από παλαιότερα, όμως:
    Σχετικά πρόσφατα έπεσα πάνω σε κάποια δεδομένα της Ναζιστικής Διεθνούς, σχετικά με τα οποία θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνώμη σου, επειδή είσαι καλός γνώστης των γερμανικών δεδομένων και της γλώσσας.
    Σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά, εφ' όσον ευαρεστείσαι, στην συνέντευξη που έδωσε ο Joseph Farrell αναφορικά με την Ναζιστική Διεθνή:
    h**p://www.brudermann.net/blog/blogs/
    Δες, αν θέλεις και την σελίδα του gizadeathstar.com
    όπως και ένα περιοδικό, που εκδίδεται πρόσφατα, το "Zuerst" (zuerst.de) καθώς και την ιστοσελίδα Terraherz.blogspot.com, την οποία θεωρώ βήμα τους, ειδικά το τρίτο βίντεο για την κοίλη γη, που αναφέρεται στην πολεμική σύγκρουση το 1947 μεταξύ ΗΠΑ και ΝαΔι. στην Ανταρκτική, όπου οι ΗΠΑ κατατροπώθηκαν.
    (Στην πορεία έχω εντοπίσει ακόμη περισσότερο, πολύ σημαντικό υλικό).
    Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ σημαντικά, αλλά δεν τα γνωρίζουν ακόμη οι δυνατοί Γερμανοί μπλόγκερς και δεν μπορώ να βρω ένα συνομιλητή μα καλή κρίση πάνω σε αυτά.
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την περίπτωση που ασχοληθείς.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit glorai mundi 17/04/2010 17:01:46

    "Μέσω της κρατικής τράπεζας KfW η γερμανική βοήθεια στην Ελλάδα", λέει ο Β. Σόιμπλε.
    Μποτίλια, όπως έχω ξαναγράψει το κουμπί για τις εξελίξεις στη Γερμανία είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η "γκρίζα εξοχότητα" της Χριστιανοδημοκρατίας.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/04/2010 22:19:54

  Η Goldman σορταριζε τον εαυτό της

  http://www.zerohedge.com/article/if-gold-getting-flushed-greek-bonds-should-be-getting-killed

  • Sic transit glorai mundi avatar
   Sic transit glorai mundi @ αλλενάκι 16/04/2010 22:23:14

   Χα χα, άλλο ανέκδοτο αυτό! Τόσο πολύπλοκα τα “σύνθετα” προιόντα-πιθήκια των στεγαστικών που μόνοι τους χάσανε τ' αυγά και τα καλάθια!
   Τελικά, ο Μάρξ δεν ήταν σε όλα λάθος: Έγραψε π.χ. ότι "οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε"! Αυτός δεν το έγραψε;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit glorai mundi 16/04/2010 22:29:28

    Nομιζω ο Λενιν.Ο Μαρξ δεν ασκουσε εξουσια για να κανει παρομοιες διαπραγματευσεις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Sic transit glorai mundi 16/04/2010 22:30:03

    και θα πάρουν και τα ελληνικά ομόλογα μαζί τους στο βυθό

   • Sic transit glorai mundi avatar
    Sic transit glorai mundi @ Sic transit glorai mundi 16/04/2010 22:35:20

    ψυχραιμια, σωστός, αυτός το είπε!

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Sic transit glorai mundi 17/04/2010 15:33:12

    Ο Μάρξ το είπε.

 5. Jimbaran avatar
  Jimbaran 16/04/2010 23:46:28

  Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε"
  Λένιν (όχι ότι το εννοούσε ο μεγαλοαστός, μισότρελος, φλώρος καρεκλοκένταυρος, αλλά ευτυχώς που ήταν ο Στάλιν και το εφάρμοσε)

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Jimbaran 17/04/2010 15:20:54

   Στη συνέχεια, ο Γεωργιανός ομορφονιός βγήκε ωραία φωτογραφία στη Γιάλτα, παρέα με τον χοντρο-Άγγλο με το χοντρό πούρο και τον τροχοφόρο Αμερικανό.
   Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

 6. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 17/04/2010 01:24:44

  Η Γερμανία εκτός Ευρώ:ήταν ένα σενάριο που κυκλοφόρησε πριν από περίπου 1 χρόνο και που τότε φάνταζε "επιστημονικής φαντασίας".Τώρα το αναφέρει κι ο Γιόσκα Φίσερ ως πιθανότατο.
  Εάν επαληθευτεί αυτό ,με την παράλληλη προσέγγιση Γερμανίας-Ρωσίας (λόγω αμοιβαίων πολλών συμφερόντων) και ίσως και άλλων χωρών (π.χ Ολλανδίας και γιατί όχι και Γαλλίας) δημιουργούνται εντελώς νέα γεωπολιτικά δεδομένα και φυσικά η Γερμανία πετάει όλα τα βαρίδια από πάνω της (Ελλάδα κλπ)

 7. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 17/04/2010 07:58:10

  Δεν ξέρω πόσο σύνθετα ήταν τα πηθίκια της Goldman Sachs το θέμα είναι οτι η εταιρία έχει χρεοκοπήσει εδω και 16 μηνες όπως πρόσφατα κυκλοφόρησε, βέβαια ανεπιβεβαίωτο ακόμη.
  Καλά ακούσατε.

  Το θέμα όμως δεν είναι ούτε αυτό.
  Προϊδέαζει η Γερμανία για αποχώρηση απο την ευρωζώνη.
  Πράγμα που σημαίνει οτι ΑΝ προκύψει περιβαλλοντική ή άλλη κρίση και πληγούν οικονομίες παγκόσμια, φαντάζωμαι οτι η Γερμανία για να προστατευτεί..δεν θα κάνει τις απειλές τις αλήθεια?
  Εκτός απο το να καίγεται τώρα η Αμερική να δεί τη Ρωσική οικονομία κατεστραμμένη πιθανόν μαζί με του Ιράν, θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση μπορεί χωρίς να τους νοιάζουν οι απώλειες για να μην αφήσει μια καλή κρίση να πάει χαμένη...είτε όποια την δημιουργούν οι ίδιοι, είτε όποια τους την φέρνουν κάποιοι άλλοι..
  Είχατε δει τη ταινία Clash of the Titans? Η Γιγαντομαχία?
  Κάτι τέτοιο έχουμε πλέον στο διεθνή σκηνικό και αν υποψιάζομαι καλά, τα σενάρια ίσως ξεπεράσουν τη φαντασία μας και αν είναι έτσι τότε μερικές νύξεις οτι γίνεται αυτό ίσως τις λάβουμε σύντομα.

 8. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 17/04/2010 08:06:36

  Δεν ξέρω γιατί ο ΓΑΠ βιάζεται να κλείσει το θέμα με το ΔΝΤ. Η ολη "επιχείρηση" μοιάζει να είχε "σχεδιαστεί" σαν φαίνεται οτι ήρθε απο μόνη της λόγο της παρατεταμένης αδράνειας της οικονομίας για τόσους μήνες και την "αναποφασιστικότητα" του ΓΑΠ λόγο τις αντίδρασης του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα πάση θυσία το ολο εγχείρημα θα έπρεπε να κάνει το κύκλο του και να κλείσει γρήγορα. Πριν απο τι?
  Παω στοίχημα οτι ούτε ο ΓΑΠ γνωρίζει, ή δεν του έχουν πει.

  Πιστεύω οτι η οποιαδήποτε σχέση με ΔΝΤ πρέπει να καθυστερηθεί οσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Σαμαράς είχε δίκιο. ΟΧΙ στο ΔΝΤ. θα δικαιωθεί.

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/04/2010 15:07:39

  Τελικά και η Deutsche Bank είναι μέσα στη ρουφήχτρα με τα μπατηριμένα στεγαστικά!
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,689534,00.html
  Πραγματικός Πύργος της Βαβέλ: Άραγε οι εργολάβοι και οι τράπεζες θα θάψουν τον καπιταλισμό μέσα σε όγκους μπετόν, όπως ο Κάρλος το Τσακάλι έθαβε τους αποατάτες του;
  Το Fund της Goldman με τα στεγαστικά, από αξία 1,8 δις $ που επενδύθηκε, αξίζει σήμερα 30 εκατομμύρια! Ποσοστό ζημίας - 96,11 %. Ακριβώς! Αυτό είναι εξαέρωση! Έμειναν μόνον τα bonus των "αγοριών" (και δυό τριών "κοριτσιών").

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 17/04/2010 15:11:17

   Να πώς έπνιξε το κουνέλι και η ανταγωνίστρια Morgan Stanley:
   h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,688950,00.html.
   Τράκαραν σε ουρανοξύστες και έπεσαν σε Μαύρη Τρύπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.