#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2012 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αν εμπλέκεται πολιτικός στο φούσκωμα του ελλείμματος θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα"«Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας. Θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες. Είναι όμως υπεύθυνος, διότι όταν πηγαίναμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Αυτό μεταξύ άλλων είπε  η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, όταν ρωτήθηκε σήμερα στην «εξεταστική» επιτροπή, αν ενέχονται πολιτικά πρόσωπα στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

 

Θυμίζουμε ότι από την κυρία Γεωργαντά, από τις καταγγελίες της, ξεκίνησε ο χορός των αποκαλύψεων για το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων του 2009 από την κυβέρνηση Παπανδρέου και που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο 1ο μνημόνιο, αλλά και στο 2ο και ίσως και σε άλλα.

Σημασία έχει πως η επιστήμονας κατέστησε σαφές πως η διόγκωση του ελλείμματος έγινε σε λάθος στιγμή και ότι αυτό που συνέβη, οφείλεται, ή στην απειρία κάποιων, ή στην ανικανότητα ή ακόμα και κάποιων που μπορεί να επωφελήθηκαν. Αν ήταν σίγουρη και μπορούσε να το υποστηρίξει τότε, όπως είπε «θα έπρεπε αυτοί να είχαν κρεμαστεί στο Σύνταγμα»…

Επανέλαβε λοιπόν ότι στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 συνέβαλαν  στοιχεία – που εντάχθηκαν - από ΔΕΚΟ και από άλλους 151 φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Το έλλειμμα κατ' αυτόν τον τρόπο από το 13,6% παρουσιάστηκε στο 15,4%.

Όμως, αν μέναμε στο 13,6%, με το 5% που μειώθηκε στη συνέχεια το έλλειμμα με τα μέτρα του 2010, τότε θα είμαστε κάτω του 10%, γύρω στο 9%, που θα έδινε άλλη ψυχολογία στις αγορές και ίσως να μην πηγαίναμε στο μνημόνιο, είπε…

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Αρχής Α. Γεωργίου ενημέρωσε τότε τα μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους 151 περίπου φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

Ενδιαφέρον όμως θα έχει η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή της κυρίας Γεωργαντά με τον κ. Γεωργίου, την οποία ζήτησε ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και που θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αntiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dark Blue avatar
  Dark Blue 08/03/2012 19:27:05

  .... τουλάχιστον !! αφού τον περάσει πρώτα ο κόσμος "ένα χεράκι"

  • madprof avatar
   madprof @ Dark Blue 08/03/2012 19:56:21

   Έχει πολλούς άλλους να κρεμαστούν πριν από αυτόν, χαλάρωσε!

   • noldor avatar
    noldor @ madprof 08/03/2012 23:37:46

    Ας αρχίσουμε από το τέλος.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ madprof 08/03/2012 23:42:37

    όχι και πολλούς πιο πριν αληθεια ειναι ...

 2. airman avatar
  airman 08/03/2012 19:51:25

  Ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι πολιτικός, ποτέ δεν ήταν, υπάλληλος είναι και το έχει αποδείξει περίτρανα. Αν θεωρήσουμε το παιδί με το iPad πολιτίκο, τότε κάτι γίνεται!

 3. ΚΔΓ avatar
  ΚΔΓ 08/03/2012 20:08:33

  Ο κ. Γεωργίου δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι ενήργησε μόνος του. Η εντολή δόθηκε άνωθεν, πιό πάνω από τον κ. Παπακωνσταντίνου, δόθηκε από εκείνον που όργωνε τον κόσμο και σπίλωνε τη χώρα μας διεθνώς. Θα μου πείτε μπορείτε να το αποδείξετε, όχι. Αλλά, άλλη ερμηνεία δεν είναι δυνατή, είναι η επικρατέστερη.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/03/2012 20:45:45

  Όταν λές "τα λέγαμε" γίνεσαι αντιπαθής (στους άφρονες ή τους επιτήδειους που έχουν συμφέρον).
  Αλλά έτσι είναι .
  Φωνάζαμε στο αντινιουζ, από την Άνοιξη του 2010, "πάρτε το κεφάλι του Παπ., στοχοποιήστε τον και αποκαθηλώστε τον".
  Χαιρετίσματα.
  Όταν είναι φανερό ότι τα μνημόνια θα αποκαθηλώσουν τα κόμματα εξουσίας πασχίζουν να πείσουν τον κόσμο ότι το μαύρο είναι άσπρο.

  Και το χειρότερο, μια "απαλλαγή" Παπ. θα δηλητηριάσει περισότερο την κοινωνία, επιτείνοντας την ατιμωρησία και σφραγίζοντας την συνειδητή επιλογή του πολιτικού συστήματος να μην επιβάλει τη Νέμεση.

  • paliouras avatar
   paliouras @ Προφήτης 08/03/2012 21:28:44

   Προφήτη

   έμαθες για την ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους που έφεραν στη Βουλή.

 5. babayaro avatar
  babayaro 08/03/2012 22:30:44

  Ελα να μου πεις μετα για επεισοδια και προπηλακισμους και ποσο "φασιστες" και "αναρχικοι" ειναι ο εξαγριωμενος και εξαπατημενος πλεον κοσμος.
  Ανεξαρτησια,Αξιοπρεπεια και πανω απ ολα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ρεεε....

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/03/2012 22:33:30

  Ο Παπακωνσταντίνου έχει αναμφισβήτητα ευθύνη. Το θέμα είναι αν μπορεί να αποδειχθεί ότι είχε άμεσο δόλο για την πράξη και όχι μόνο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ για ό,τι έκανε γιατί αυτός δεν αρκεί βάσει του νόμου. Δηλαδή, αν ήξερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ζημίας και αποδέχθηκε το ενδεχόμενο αυτό αλλά δεν είχε άμεση γνώση της ζημίας τότε δεν διώκεται.
  Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας (τάξεως δις ευρώ) που επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο οι πράξεις και οι παραλείψεις του υπουργού, το έγκλημα είναι σε βαθμό κακουργήματος και συνεπάγεται ποινή κάθειρξης και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

  Νομικά, απιστία διαπράττει όποιος, εν γνώσει του, ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας (περιουσίας) έχει τη διαχείριση ή την επιμέλεια, βάσει Νόμου ή βάσει δικαιοπραξίας (σύμβασης). Στη βασική του μορφή, το αδίκημα της απιστίας συνιστά πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 χρόνια, ενώ γίνεται κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 χρόνια, όταν η ζημία υπερβαίνει ένα ποσό. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ζημία δις ευρώ και έχουμε κατηγορία για κακούργημα.
  Για να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι έβλαψε ξένη περιουσία (δηλαδή του ελληνικού δημοσίου) της οποίας είχε τη διαχείριση εκ του Νόμου (αφού ήταν υπουργός), με πράξεις νομικές και ότι γνώριζε πως με τις πράξεις αυτές, βλάπτει τη περιουσία που του εμπιστεύθηκαν (επειδή έχουμε κατάχρηση εμπιστοσύνης, γι'αυτό ονομάστηκε το έγκλημα "α-πιστία").
  Απαιτείται δηλαδή να αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο, ότι δηλαδή είτε επιδίωκε τη ζημία και ότι ήξερε ότι οι πράξεις του θα έχουν ως αναγκαία συνέπεια την επέλευση της βλάβης ξένης περιουσίας, που διαχειρίζεται και εντούτοις προχώρησε. Στο σημείο αυτό, "παίζεται" όλο το παιχνίδι, στο αν δηλ. θα αποδειχθεί ή όχι ο άμεσος δόλος, διότι η ζημία εύκολα αποδεικνύεται.

 7. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 08/03/2012 22:34:38

  Είμαι 100% σίγουρος ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα καταδείξει τους ενόχους, αν υπάρχουν, και θα αποδώσει δικαιοσύνη, όπως ακριβώς έχουν κάνει όλες οι εξεταστικές μέχρι τώρα.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/03/2012 22:51:48

  Τά καδρόνια στίς δυό κρεμάλες τῆς φωτογραφίας,δέν μοῦ φαίνεται ὃτι μποροῦν νά κρατήσουν γιά 300 ἂτομα,μήπως νά τά ἐνισχύσουν λίγο;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/03/2012 23:20:48

   Κυθήριε..μην είσαι εκτός κλίματος...Άγιες μέρες έρχονται, ας βρούμε κάτι που σε αυτόν (Παπακ ) ταιριάζει απόλυτα..Άρον άρον σταύρωσον αυτόν....

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΕΥΑ 08/03/2012 23:28:16

    Εὒα,μήπως καλύτερα νά μείνουμε ἐκτός κλίματος,γιατί μετά τή Σταύρωση ἀκολουθεῖ ἡ Ἀνάσταση...;

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 00:01:47

     Οι ληστές δεν αναστήθηκαν...

     • daughter of mercy avatar
      daughter of mercy @ ΕΥΑ 09/03/2012 03:58:23

      Ο ένας εκ των δύο πήγε παράδεισο γιατί μετανόησε..............

 9. mx avatar
  mx 08/03/2012 23:56:39

  Η ελληνική οικογένεια σε κρίση


  Του Αγη Βερούτη

  Η οικονομική κρίση που αρχικά δημιούργησαν με το χτίσιμο του κομματικού κράτους οι απατεώνες πολιτικοί, κατόπιν ενέτειναν με την αδιαφορία τους για το κοινό καλό τα συντεχνιακά συμφέροντα, και τέλος αποτελείωσαν οι εγγενείς ατέλειες του κοινού νομίσματος, ξεπερνά τα στενά όρια μιας ύφεσης της οικονομικής δραστηριότητας, πλέον, και πλήττει την καρδιά της Ελληνικής κοινωνίας: την Οικογένεια.

  Με ένα ευέλικτο κράτος, μικρού αποτυπώματος αλλά μεγάλης αποτελεσματικότητας στην κοινωνική πρόνοια, η οικογένεια δεν θα είχε πληγεί τόσο βαθιά. Όμως το δικό μας κράτος-Λεβιάθαν, με τις εκατοντάδες χιλιάδες αργόμισθους αφισοκολλητές του και την επιθετικότητά του ενάντια στον πολίτη και στην ίδια την κοινωνία, έχει εξαντλήσει την αντοχή της οικογένειας.

  Το κράτος που δόμησαν οι αυτόκλητοι Μεταπολιτευτικοί σωτήρες μας στα προηγούμενα 38 χρόνια, αυτό που για να συντηρήσουμε δανειστήκαμε πάνω από το 170% του ΑΕΠ μας, αυτό που με μένος διατηρούν ανέπαφο τα τελευταία δυο χρόνια αμφότεροι οι κύριοι εκφραστές της αναξιοκρατίας φορτώνοντας ανισομερώς την κοινωνία με παράλογης έντασης φορολόγηση, αυτό το κράτος είναι ένας τσιμεντόλιθος δεμένος στο λαιμό της κοινωνίας, και σύντομα θα την πνίξει, αν αυτή δεν αντιδράσει αποφασιστικά στην κάλπη.

  Ενώ σε μια οικονομία ελεύθερη και υγιή, η οικογένεια θα μπορούσε να βρει σημείο ισορροπίας εν μέσω ύφεσης, με τη δική μας ανισοκατανεμημένη ευημερία μόνο στα συντεχνιακά συμφέροντα και στα προστατευμένα επαγγέλματα, η μέση οικογένεια σηκώνει πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί, και ανασκολοπίζεται στο βωμό της διατήρησης των παράλογων προνομίων των λίγων, των φαύλων, των βολεμένων.

  Με μια ολοκληρωμένη νομισματική προσέγγιση στο πρόβλημα εξυπηρέτησης κρατικού χρέους (που δημιούργησαν τα ελλείμματα Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών του Ευρωπαϊκού Νότου), η ύφεση δεν θα είχε επιβαρύνει τόσο τον θεσμό της οικογένειας. Όμως με την επιβολή της αυστηρής και οριζόντιας λιτότητας στις ανυποψίαστες κοινωνίες που πληρώνουν τις δομικές ατέλειες του κοινού νομίσματος, ο κοινωνικός ιστός τους διαρρηγνύεται.

  Οι τρεις αυτοί βασικοί πυλώνες της Ελληνικής παθογένειας έχουν ξεπατώσει τις αντοχές της Οικογένειας, βάζοντάς σου διλήμματα για το αν θα πληρώσεις το χαράτσι, αν θα στηρίξεις τον υπερήλικα γονέα σου με την κουτσουρεμένη σύνταξη να μη πεθάνει από την πείνα, αν θα πάρεις καινούρια παπούτσια στο παιδί σου που δεν του κάνουν πια τα περσινά, ή αν θα πληρώσεις την καθυστερημένη δόση του στεγαστικού σου στην τράπεζα.

  Όλα αυτά ενώ μια μη-νομιμοποιημένη κυβέρνηση, που εξελέγη με το ψέμα "λεφτά υπάρχουν", σε συνεργασία με τους "νόμιμους και ηθικούς" που ξετίναξαν τον προϋπολογισμό του 2009 βολεύοντας τα ψηφαλάκια τους με προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων στο Δημόσιο, σε απειλεί πως θα σε αφήσει χωρίς ρεύμα αν δεν πληρώσεις τα λύτρα διατήρησης των κομματικών στρατών, αφού πρώτα σε έγδαρε απειλώντας να σου απαγορεύσει την μεταπώληση του όποιου ακινήτου σου αν δε πληρώσεις "τέλη νομιμοποίησης", σε νόμους που ούτε οι ίδιοι οι νομοθέτες ή οι πολεοδόμοι δεν μπορούν να τηρήσουν.

  Η αφόρητη οικονομική πίεση στη μέση οικογένεια, που δεν έχει πρόσοδο από κομματικούς διορισμούς και αναθέσεις δημοτικών έργων, ενεργεί όπως το τράβηγμα σε μια άκρια του πλεκτού: την ξηλώνει λίγο-λίγο.

  Η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές, όπως αποδεικνύουν οι σχεδόν δυο χιλιάδες αυτοκτονίες στα δυο χρόνια που πέρασαν, τα λουκέτα στα μαγαζιά στους δρόμους, οι 25% κλεισμένες επιχειρήσεις στη διετία, η ανείπωτη απουσία ρευστότητας από την αγορά (που στο τέλος θα κλείσει και τις λιγοστές επιχειρήσεις που ακόμη αντέχουν), η απόγνωση της μεσαίας τάξης, οι οικογένειες με όλα τα μέλη της άνεργους, και η αυτόχειρας μάνα του 16χρονου έφηβου που κρεμάστηκε στο μπάνιο της την περασμένη Τετάρτη.

  Υπαίτια για την σημερινή κατάντια αυτή είναι η ίδια κάστα των πολιτικών απατεώνων που έβαλε το δίλημμα σε πολλές οικογένειες, και ίσως και τη δική σου, ποιο από τα παιδιά σου θα πάει φροντιστήριο για να σπουδάσει κάτι, και ποιο θα καταδικάσεις στην αμάθεια που επιφυλάσσει το πιο κατάπτυστο και αναποτελεσματικό σύστημα παιδείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το σύστημα όπου υπεράριθμοι δάσκαλοι που διδάσκουν 7ωρα και 11ωρα τη βδομάδα, νομιμοποιούνται να λένε στο παιδί σου "θα στο εξηγήσουν στο φροντιστήριο" και "δεν μπορώ να διδάξω σε παιδιά που δεν έχουν μάθει το μάθημα από πριν"! Και να μην απολύονται συλλήβδην!

  Είναι αυτή η κάστα των απατεώνων που σε βάζει να αποφασίσεις αν θα ξεπουλήσεις το σπίτι που κληρονόμησες για να πληρώσεις τα φακελάκια της χημειοθεραπείας, ή αν θα το αφήσεις στα παιδιά σου για να μη μείνουν άστεγα.

  Πόσο ανάλγητοι μπορούν να είναι όσοι σπρώχνουν τους γέρους σου στους κάδους των σκουπιδιών για το ημερήσιο γεύμα τους, τα παιδιά σου σε παραπήγματα αντί για τάξεις, ενώ σε ξεπατώνουν στους αυθαίρετους "τεκμαρτούς" φόρους και ταυτόχρονα σε πετάνε στην ανεργία, για να συνεχίσουν να τρέφουν τα "δικά τους παιδιά" με το αίμα σου και τον ιδρώτα σου, για να αγοράζουν βίλες μπροστά στην Ακρόπολη με τα κλοπιμαία, και για να πηγαίνουν προσωπικές βόλτες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη με το κρατικό "ιδιωτικό" τους τζετ πετώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ώρες πτήσης;

  Πώς γίνεται και οι πολιτικοί της τελευταίας 38ετίας που μπήκαν στην πολιτική ξεβράκωτοι να έχουν σήμερα ακίνητα με ουρά και καταθέσεις εκατομμυρίων; Οι πρώτες ξαδέλφες της γυναίκας τους, πώς βρέθηκαν με βίλες στη Σαρωνίδα και την Πεντέλη με μισθό των 1500 ευρώ;

  Πώς γίνεται αυτοί οι άνθρωποι που με ίδιον όφελος ξεπάτωσαν την Ελληνική κοινωνία και ανασκολόπισαν την Ελληνική οικογένεια να έχουν το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο σου, και να περιμένουν κιόλας πως θα τους την δώσεις πάλι;(!)

  Τροφή για σκέψη, μπροστά στην κάλπη...  Πηγή:www.capital.gr

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 08/03/2012 23:59:30

  ευτυχώς που μιλάει και η κ. Γεωργαντά..για να μας υπενθυμίζει ότι το πολιτικό συστημα βρισκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης

 11. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 09/03/2012 02:44:40

  Ποιος να κρεμάσει ποιόν ; Δουλευόμαστε μεταξύ μας και ξεχνάμε εύκολα. Ο κ. Τιτανικός και προϊστάμενος του Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι ακόμα υπουργός και τον πληρώνουμε. Ο Γεωργίου γράφει τη Βουλή και τους Έλληνες στα παλιά του τα παπούτσια και έχοντας πλάτες από έξω μιλάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Οι πασόκοι αρχίζουν να το παίζουν σιγά σιγά αντιμνημονιακοί και οι κωλοτούμπες έγιναν το νέο εθνικό μας σπορ, ακολουθώντας σε δημοφιλία το ρουφιανιλίκι, το γλύψιμο των ισχυρών, το σκύψιμο, το δούλεμα του κόσμου, τη λαμογιά και την εξαγωγή των κλοπιμαίων στο εξωτερικό ( να έχουμε και μια πισινή γιατί είναι απρόβλεπτος ο Έλληνας ).

 12. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/03/2012 04:11:31

  Σήμερα επισκέφτηκα ένα κατάστημα με ελληνικά προϊόντα (πάντα υποστηρίζουμε) και είδα κάτι που έμοιαζε με μικρογραφία σ αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Τσάι ελληνικό από όλες τις ποικιλίες που διαθέτει η ελληνική γη αλλά όπως και η χώρα μας τα πακετάκια Γερμανικά.
  Μου λέει λοιπόν η μαγαζάτορας ............
  "Ελληνικά είναι αλλά οι Γερμανοί νοικιάζουνε τις φυτείες μας (μαζί με τους αγρότες μας, φαντάζομαι τσάμπα) το στέλνουνε Γερμανία για το εν λόγω πακετάρισμα και marketing και μετά ξανά πίσω σε μας να πουλιέται χρυσό."

  • juliet avatar
   juliet @ daughter of mercy 09/03/2012 10:40:03

   daughter of mercy
   Καλημέρα,
   για να μαζευτούν τα βότανα θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα το κάνουν.
   Μετά θα γίνει μια διαδικασία καθάρισμα και ξήρανση ,και μετά συσκευασία και διακίνηση.Δεν νομίζω να μου διαφεύγει κάτι.Αν το κάνεις εδώ ,ένα είναι σίγουρο θα δουλέψεις για τον εργάτη ,για την εφορία ,για τον έμπορο.Σε συμφέρει;
   Σε περιοχή που μαζεύουν πορτοκάλια ,ξέρεις τι τους είπαν;τα μαζεύετε και αφού πουλήσω το χυμό θα πληρωθείτε;εσύ θα πήγαινες να μαζέψεις ;εγώ όχι .
   Αν δεν αποκτήσουμε συνείδηση τι ακριβώς σημαίνει εμπόριο ,κέρδος ,εργασία ,συνέπεια και πάνω απ΄όλα ένα κράτος δίκαιο στους φόρους του ,και όχι όλοι στο ίδιο καζάνι πάντα θα έρχεται ένας Γερμανός θα παίρνει και εμείς θα πληρώνουμε χρυσάφι τ΄αγαθά ΜΑΣ.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/03/2012 06:23:12

  Σίγουρα ο Παπακ μοιάζει στον άλλο....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΕΥΑ 09/03/2012 07:32:29

   Κι ἂν μετανοήσει κι ὁ δικός μας;

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 12:04:02

    χαχαχα...τότε κάτι πρέπει να γίνει σύντομα..
    ΥΓ απαισιοδοξίας: όσο θα τιμωρηθεί, άλλο τόσο θα μετανοήσει κιόλας...
    ΥΓ αισιοδοξίας: αν μετανοήσει θα αυξηθούν οι παραβολές..θα τοποθετηθεί δίπλα στη Μαρία τη Μαγδαληνή..

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 09/03/2012 08:42:15

  Καταρχάς δέσμευση τις περιουσιας τους ..Οχι μονο του ιδιου αλλα ολης της οικογενειας του ..Μετά αυτά τα ωραία ινδιανικα βασανιστηρια........

 15. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 09/03/2012 10:52:35

  Αυτη τη στιγμη φαινεται ως "φερομεμος ως δραστης". Μεχρι να κινητοποιηθει ΕΔΕ, να γινουν μηνυσεις, δικαστηρια, κλπ, το θεμα φοβαμαι θα αργησει πολυ, και αφου ξεπουλησε στα χαρτια την Ελλαδα, τωρα ειναι σε υπουργειο που θα ολοκληρωσει εμπρακτα και την εισοδο ξενων εταιρειων. Μην ξεχναμε επισης οτι (αν) υπηρχε δολος η Ελλαδα να μπει στο μηχανισμο στηριξης, ο ανθρωπος αυτος ηταν κλειδι για την εισοδο, εχει ανωθεν προστασια. Πρεπει να αλλαξουν πολλα για να φυγουμε απο την κηδεμονια αλλων που προστατευουν αυτον αλλα και αλλους στη χωρα μας.

 16. juliet avatar
  juliet 09/03/2012 12:55:30

  Πιστεύετε ότι θα τιμωρηθεί κάποιος;

 17. Petruchio avatar
  Petruchio 09/03/2012 13:27:32

  Δηλαδή βάλαμε χρέη που ΔΕΝχρωστάμε?? Το ότι οι ΔΕΚΟ ενώ έχουν ακίνητη περιουσία, πελατολόγιο, τζίρους, κλπ δεν μπορούν να δανειστούν χωρίς εγγύηση του Δημοσίου, λέει τίποτα στη κυρία Γεωργαντά? Γιατί εμένα μου λέει ότι οι τράπεζες θεωρούν ότι οι ΔΕΚΟ, είναι τελειωμένες ως επιχειρήσεις δεν θα αποπληρώσουν τα δάνεια και θα κληθεί να τα πληρώσει ο εγγυητής. Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο.
  Άρα ορθώς βάλαμε τα χρέη που δημιούργησαν στο έλλειμμα.

  Εκτός αν η τεχνητή διόγκωση σημαίνει ότι δεν χρωστάμε τελικά.... οπότε βάζουμε τη Γεωργαντά επικεφαλή της Στατιστικής, πάει και λέει στους Ευρωπαίους "συγνώμη λάθος, δεν χρωστάμε τελικά αυτά που σας λέγαμε αλλά πιο λίγα...." Ενθουσιάζονται όλοι και πρώτοι οι Ευρωπαίοι που λένε "αν δε χρωστάτε ρε παιδιά και σας περισεύουν, τότε δεν χρειάζεται να σας στέλνουμε δάνεια τα χρήματα των φορολογουμένων μας"

  και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.