#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2010 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Αν ήμουν Έλληνας θα διαδήλωνα” δήλωσε προκλητικά ο Στρος-ΚανΜιλώντας ενώπιον των βουλευτών μελών της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, μετά τα... μαθήματα ελληνικών που υποσχέθηκε να κάνει ο Στρος-Καν, είπε προκλητικότατα πως αν ήταν Έλληνας, σήμερα θα ήταν και εκείνος στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του ΔΝΤ…! Και δεν αποχώρησε κανένας πλην του κ. Νικολόπουλου της ΝΔ.

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης, ο Στρος-Καν συνέστησε υπομονή από τον ελληνικό λαό για όσα είναι αναγκασμένος να υπομείνει, από τα δυσάρεστα όπως παραδέχτηκε μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση…

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ συμφώνησε, είπε ότι θα υπάρξει διευθέτηση ή διακανονισμός «χωρίς νέους όρους» και υποστήριξε ότι οι ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της Χώρας είναι διαχρονικές (!!!). Όμως, δεν αναφέρθηκε αν συμφωνούν με την επιμήκυνση και οι Ευρωπαίοι, δεδομένου ότι το ΔΝΤ έχει δώσει μόνο τα 30 από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ…

Στην ερώτηση ότι οι νέοι αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, απάντησε κυνικλα: «αφήστε τους να φύγουν και δώστε τους κίνητρα αργότερα να επιστρέψουν και θα έχετε αποκομίσει οφέλη από τις επαγγελματικές τους εμπειρίες σε άλλες χώρες…»!

Χαρακτήρισε «ορόσημο» τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, υπεραμύνθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τόνισε πως πρέπει «να ευθυγραμμιστούν τα ημερομίσθια με την παραγωγικότητα».

«Εάν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλάξει, τότε θα αλλάξουν και τα δημοσιονομικά δεδομένα στην Ελλάδα. Το μέλλον θα δείξει αν είναι ορθό το ποσό των 110 δις ευρώ δάνειο» ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Β. Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκη, Χρ. Σταικούρα και Μ. Βορίδη.

Καταλήγοντας παραδέχτηκε ότι η «επίσκεψη» του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα αφήσει άσχημα κατάλοιπα και δυσάρεστες αναμνήσεις, όπως και σε άλλα κράτη… όπως είπε, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αν ληφθούν τα προτεινόμενα μέτρα, η Ελλάδα θα αποφύγει τα χειρότερα…!

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτής Αχαίας:

Απεχώρησα από την αίθουσα της Γερουσίας όταν ο διευθυντής του Διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρος Κααν είπε «αν ήμουν έλληνας και εγώ θα ήμουν στους δρόμους. Η σημερινή τοποθέτηση του υπό την μορφή του ερωτήματος της κ Βάσω Παπανδρέου και του κ. Μίμη Ανδορυλάκη δικαιώνει πλήρως την κριτική την στάση και την πρόταση εξόδου από την κρίση, της ΝΔ.»ΣΧΟΛΙΑ

 1. geopan avatar
  geopan 07/12/2010 20:47:34

  η ΕΛΛΑΣ εάλω..

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/12/2010 20:53:30

  H Στρος Καν θα διαδήλωνε.
  Η ΝΔ θα αποφασίσει τι θα κάνει;

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/12/2010 21:00:23

   Επανάσταση στα πληκτρολόγια...

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ παγωτατζής 07/12/2010 21:03:14

    Πετσέτες να πάρει για τον ιδρώτα.

    • (A)θανάσης avatar
     (A)θανάσης @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/12/2010 21:16:25

     Περίσσεψαν πετσέτες?
     Νόμιζα ότι τις κατανάλωσε όλες το υπουργικό συμβούλιο...

  • anonymos avatar
   anonymos @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 07/12/2010 23:45:19

   Τα ίδια δεν έλεγε και το Γιωργάκη, είναι ο καινούργιος τρόπος για να περνάνε τα μέτρα

 3. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2010 20:57:46

  Άρε, δούλεμα που κάνει ο Στρός.
  Καθήστε εκεί στην ΝΔ και διαβουλευτείτε μαζί του.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Orestios 07/12/2010 21:17:52

   Ναι βρε φίλε.
   Που ζητούν ορισμένοι να διαπραγματευτούμε για το μνημόνιο.
   Που ζητούν συναίνεση.
   Που κάθονται και ακούνε το δούλεμα.

   ΥΓ

   Μπράβο στον Αχαιό.
   Που έφυγε.
   Δεν μιλάς με όποιον σε χλευάζει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ο Ιθαγενής 07/12/2010 21:38:44

    Έτσι είναι.
    Ο Στρος Καν τους δούλευε κανονικά.
    Ούτε ένα "ντροπή" δεν ακούστηκε. Μόνο αβρότητα

 4. provato avatar
  provato 07/12/2010 20:58:39

  Και εγώ αν ήμουν Στρος-Καν θ'αυτοκτονούσα...

 5. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 07/12/2010 21:10:30

  Μίλησε στο "υπηρετικό" πολιτικό προσωπικό μιάς επαρχίας...

 6. sawas avatar
  sawas 07/12/2010 21:11:08

  Φροντιστήριο έκανε ο ΓΑΠινοκιο και ο Παπακωνσταντινου τον «Γιατρό» στην σοσιαλιστική ΧΛΕΠΑ......

  Καταιγίδα το φτύσιμο…………..και δεν κρατάμε ομπρέλα

 7. Maximilien avatar
  Maximilien 07/12/2010 21:13:24

  +1 Ορέστιε και Καρμπονάρε

 8. Aris avatar
  Aris 07/12/2010 21:43:43

  Η πλάκα είναι ότι αν έβγαινε να διαδηλώσει θα τον ακολουθούσε και ο ΓΑΠ! Είναι και οι δύο αντεξουσιαστές στην εξουσία... Στα λόγια όμως. Α ρε, βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται...

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/12/2010 21:53:07

  Σοσιαλιστικη δημαγωγια.Και ο ΓΑΠ διαδηλωνε και ο Λοβερδος κλαιει τα βραδυα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 07/12/2010 23:17:35

   Συμφωνώ

 10. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 07/12/2010 23:29:33

  Ειρωνεία- σκέτο φαρμάκι κάποιου που ξέρει ότι είναι σκυλιά που γαυγίζουν και δε δαγκώνουν. Κάντε διαδήλωση μαζί με την Αλέκα ή με τους διαταραγμένους. Το κανελί κοπρόσκυλο δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Εσείς πετάτε πέτρες, ο Στρως σας πετάει επιτόκια.

 11. Rotarmist avatar
  Rotarmist 07/12/2010 23:42:34

  Μεγα Λαθος η συζητηση του Αντωνη με τον Νταβαντζη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Rotarmist 08/12/2010 02:46:07

   Λάθος? Ο νταβατζής εκλιπαρεί την συναίνεση.
   Κανένα λάθος δεν έχει κάνει ο Σαμαράς

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 07/12/2010 23:45:50

  Ποια "πρόταση εξόδου" κ. βουλευτή μου.

  Χθες έπρεπε να χαμε φύγει από το Μνημόνιο. Βγάλτε μας και μη μας λέτε πως και τι. Και βρείτε τις λύσεις τι θα κάνετε μετά με τα χρέη και το μπάχαλο που δημιουργήσατε. Από που και πως και τι θα δανειστείτε.

  Αλλά μη μας λέτε να περιμένουμε. Αμα μας βάλετε να περιμένουμε, θα σας βάλουμε κι εμείς, όλους σας, στον πάγκο.

  Τι μας ταλαιπωρείτε τζάμπα και βερεσέ; Τι την θέλετε την εξουσία; Για να δείτε αν θα αποδώσει το "μείγμα" σας; Κι αν δεν αποδώσει; Λέω, αν, αν; Τι θα γίνει τότε; Θα ακούμε πάλι ναι μεν αλλά; Ωχου πατριώτη...

  Δεσμευτείτε ότι θα κόψετε το Μνημόνιο, αυτόν τον καρκίνο από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας την επόμενη στιγμή που θα γίνεται κυβέρνηση.

  Αλλιώς τζάμπα θα μας ταλαιπωρήσετε παιδιά. Δεν το βλέπω να μακροημερεύετε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 08/12/2010 01:08:38

  Χθες αναρτήθηκε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον με τίτλο «Καταστρέφοντας την Πατρίδα μας και εξαθλιώνοντας τον Λαό της», του κυρίου Μιχάλη Σ. Βάρδα, το οποίο δεν έτυχε ιδιαίτερου σχολιασμού. Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω κάποια ενδιαφέροντα σημεία του και έτσι ίσως διευκολύνω τη κριτική για την επίσκεψη του Στρος και για τη στάση που έπρεπε να ακολουθήσει ο πολιτικός κόσμος, ειδικά αυτοί που διαφωνούν με το μνημόνιο.

  Οταν μία χώρα ευρεθεί μπροστά στο δίλημμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τις πιό βασικές και άμεσες ανάγκες της πλειονότητας των πολιτών της, και, τις απαιτήσεις των δανειστών της , τότε τι είναι αυτό που προέχει ; Οι ζωτικές ανάγκες της χώρας και του λαού της ή οι απαιτήσεις των δανειστών της;

  Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτάσσει τις απαιτήσεις των δανειστών και η Ιστορία θα την κρίνει αυστηρά. Καμμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά να θυσιάζει τον λαό της για να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα . Ακόμη και το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει στην χώρα που θα ευρεθεί σε κατάσταση ανάγκης (state of emergency) , όπως είναι το ενδεχόμενον μιάς πτώχευσης, το δικαίωμα να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, προκειμένου να μην θιγούν τα δικαιώματα και οι κρίσιμες ανάγκες των πολιτών της και να μην απειληθεί η εσωτερική έννομη τάξη και ασφάλεια.

  Γιά την Ελλάδα μάλιστα υπάρχει και πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο : Το 1936 η Ελλάδα του Ιωάννου Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την αποπληρωμή δανείου που είχε συνάψει με την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. To Bέλγιο προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Κοινωνίας των Εθνών. Στις αιτιάσεις της βελγικής κυβέρνησης , η δικτατορική κυβέρνηση της Ελλάδας αντέτεινε ότι ευρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει την βελγική τράπεζα διότι αυτό θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την κατάσταση του λαού της χώρας μας. Στο σχετικό υπόμνημα ανεφέροντο και τα εξής σημαντικά :

  “Η ελληνική κυβέρνηση, ανήσυχη γιά τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την δημόσια διοίκηση, γιά την οικονομική ζωή, την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας , δεν θα μπορούσε να έχει άλλη επιλογή. Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο” ! (Yearbook of the International Law Commission, 1980, Volume I, page 25).

  Σημειώστε πως αναφερόμεθα στην δικτατορική κυβέρνηση Ιωάννου Μεταξά. Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχθηκε το ελληνικό σκεπτικό, δικαιώνοντας την Ελλάδα, δημιουργώντας συνάμα και νομικό προηγούμενο που πολλές άλλες χώρες αργότερα επικαλέσθηκαν. Μία από αυτές, η Αργεντινή το 2003, αρνήθηκε να εφαρμόσει τα προγράμματα του ΔΝΤ και διέγραψε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και με αυτό τον τρόπο προστάτευσε τον λαό της από την απόλυτη εξαθλίωση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εδικαίωσε την στάση της Αργεντινής και εξαίρεσε μόνον τις υποχρεώσεις της προς ιδιώτες!

 14. Misha avatar
  Misha 08/12/2010 02:17:49

  Mε την αποστροφή του «αν ήμουν Έλληνας, σήμερα θα ήμουν και εγώ στους δρόμους για να διαδηλώσω κατά του ΔΝΤ» ο σιωνιστής Στράους Κοέν εφτυσε στα μούτρα όλων όσων ήταν σήμερα στο κυνοβολείο και όχι στους δρόμους.

  Τους είπε κατάφατσα πως «αν ήσασταν Έλληνες θα ήσασταν κι εσεις στους δρόμους.Όμως επειδή δεν είστε , βρισκεστε εδώ μαζί με μένα»…!

  Φτου και σκόρδα στα μανάρια μας να μη βασκαθούνε, που τους ριχνουν ροχάλες και νομίζουν πως τους ραίνουν με ανθόνερο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Misha 08/12/2010 02:51:39

   Περιμένεις να σου υποδείξει ο Εβραίος τί θα κάνεις ως Έλληνας?
   Κανείς τους δεν πολέμησε τον Χίτλερ.
   Και εκεί είναι η διαφορά μας.
   Οι Έλληνες δεν διαδηλώνουν αλλά πολεμάνε.

   • Misha avatar
    Misha @ Orestios 08/12/2010 03:09:06

    Με τον Χίτλερ έφτιαξαν το κράτος τους οι σιωνιστές.
    Πετυχαν τον κεντρικό τους στόχο. Γιατί να πολεμήσουν;

    Και τώρα μέσω ΔΝΤ κατέλαβαν και την Ελλάδα.
    Οι Ελληνες πολεμάνε πού ακριβώς;
    Στην Ψαρού ή τώρα άνοιξε το μέτωπο στην Αράχωβα και τον Αγ.Αθανάσιο;

    • Orestios avatar
     Orestios @ Misha 08/12/2010 03:15:48

     Μίσα, πολεμάμε τον σοσιαλισμό.
     Αν περιμένεις άμεσα συγκρούσεις απευθύνσου στο ΚΚΕ που ποιεί την νήσσα.
     Ο Στρος Καν καταχράστηκε την φιλοξενία με τις υποδείξεις του.
     Και όπως βλέπω ακολουθείς το πνεύμα του γενικεύοντας. Περιμένω να μας αποκαλέσεις και απατεώνες όπως κάνει το GAP.

     • Misha avatar
      Misha @ Orestios 08/12/2010 09:49:02

      Όχι, Ορέστιε δε γενικεύω.
      Απλώς γνωρίζω καλά πως απογόνους δεν άφησε μόνο ο Λεωνίδας και ο κυρ Θοδωράκης , άφησαν κι ο Εφιάλτης, κι ο Πηλιογούσης κι ο Νενέκος κι οι γερμανοτσολιάδες.

 15. occultist avatar
  occultist 08/12/2010 02:23:44

  Αρματιστής είπε:
  "''Μία από αυτές, η Αργεντινή το 2003, αρνήθηκε να εφαρμόσει τα προγράμματα του ΔΝΤ και διέγραψε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και με αυτό τον τρόπο προστάτευσε τον λαό της από την απόλυτη εξαθλίωση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εδικαίωσε την στάση της Αργεντινής και εξαίρεσε μόνον τις υποχρεώσεις της προς ιδιώτες!""
  Ναί, αλλά συγκρίνεις ανόμια γεγονότα. Η Αργεντινή είχε χρέος και ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ενυπόθηκο δάνειο με αποικιοκρατικούς όρους και με το Αγγλικό δίκαιο να επικρατεί, ενώ είχε απέναντι της μόνο το ΔΝΤ ενώ εμείς έχουμε και την Ε.Ε και κυρίως την Γερμανία που πολύ αμφιβάλλω εάν το Συνταγματικό της Δικαστήριο θα μας δικαιώσει.

  • bibliofagos avatar
   bibliofagos @ occultist 08/12/2010 06:39:38

   Μια χαρά θα μας δικαιώσει και μάλιστα θα μας δικαιώσει όταν θα ζητήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!
   Και η πλάκα είναι ότι θα τις ζητήσουμε επισήμα μόνο όταν η Μερκελ (λέγε με ΕΚΤ) αναγκασμένη να τυπώσει επιπλέον χρήμα, κατί που απαγορεύεται δια αναSSκολοπικού ροπάλου από τη γερμανική οικονομική ορθοδοξία από το τέλος του Β' ΠΠ και δόθε, θα πρέπει να το περάσει και από τις διάφορες βουλές της και στο μέσο αναγνώστη της Bild.
   Έτσι λοιπόν όταν, με το καλό σενάριο γιατί με το κακό άστα να πάνε, σε κάνα χρόνο θα πρέπει να προστεθούν μερικές δεκάδες μύρια προς Ελλάδα μεριά στο πακέτο ΕΕ-ΔΝΤ με το μνημόνιο_14 για να μην χρεοκοπήσουμε τις τράπεζές τους, τσουπ θα τους τραβήξουμε μια αγωγούλα και ξάφνου η όποια Μέρκελ θα πει "Μα τι είναι αυτα που λέτε! Φυσικά και δεν θα δώσουμε επιπλέον χρήματα προς Ελλάδα. Απλά τις πολεμικές αποζημιώσεις που τους χρωστάγαμε!" , μιας που όλοι γνωρίζουν, και οι ίδιοι οι γερμανοί, ότι για να κάνει τουμπεκί ο Γερμανός αρκεί να του πατήσεις τον ναζιστικό κάλο.

   Τραβηγμένο σενάριο αλλά διόλου απίθανο...

 16. ataktos avatar
  ataktos 08/12/2010 11:28:51

  είναι άξιο απορίας η χθεσινή ...αποχώρηση της Αριστεράς από την Βουλή.. αντί να κάτσουν και να σύρουν δημόσια στον gaoulaiter ....αποχώρησαν... Αίσχος!!!

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/12/2010 11:43:27

  Μαλακιες.. αν ηταν Ελληνας θα ειχε πρωθυπουργο τον ΓΑΠ !!! και θα εφευγε τρεχοντας για Γαλλια.

  ΠΠ

 18. nyfitsa avatar
  nyfitsa 08/12/2010 12:51:49

  “Αν ήμουν Έλληνας θα διαδήλωνα” -----to καλύτερα ανέκδοτο !!!!!!!!!

 19. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 08/12/2010 15:39:09

  Γέλασε με την ψυχή του μίστερ ΔΝΤ. Μας έφτυσε στα μούτρα, μας είπε και την εξυπνάδα του. Και πως να μην το κάνει;
  Του έδειξαν το βίντεο με τα επεισόδια που έγιναν προχθές, του έδειχναν κι εικόνες της χθεσινής συγκέντρωσης και του είπε ο ΓΑΠ: βλέπεις εφέντιμ; Σε θέλουν εδώ, λίγοι γραφικοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και το κάνουν για την τιμή των όπλων. Ούτε μιά ντομάτα δεν έπεσε.
  Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, με τα χαϊβάνια, τεμπέληδες, απατεώνες συμπατριώτες μου ( αυτό το συμπληρώνω εγώ ). Τους έριξα τη μπανανόφλουδα δυό φορές, φάγανε και τα ψέμματά μου, δώστους να καταλάβουν!
  Και μην ανησυχείς αν λέει και κανένας δικός μου βουλευτής καμιά μαλακία, για ξεκάρφωμα είναι, και του έκλεισε το μάτι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.