#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2014 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αντιμνημονιακός" είναι αυτός που οδηγεί τη χώρα με σταθερότητα έξω από τα Μνημόνια

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα για τη Νέα ΕλλάδαΠου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα;

Σε λίγο επισημοποιείται το πρωτογενές πλεόνασμα. Αμέσως θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Σε λίγο παίρνουμε κι επίσημα την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Και πολύ σύντομα θα βγούμε, όταν πρέπει να βγούμε και όταν μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια, θα βγούμε σύντομα στις διεθνείς αγορές. Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πολύ σύντομα θα καταγραφεί η ανάκαμψη και επίσημα.

Και η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Είτε αυτό αρέσει σε μερικούς είτε όχι.

Βέβαια, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά. Αλλά δεν θα είμαστε πια εκεί που ήμασταν μέχρι σήμερα. Μέρα με την ημέρα η χώρα θα ανοίγει περπατησιά. Αυτό που καταφέραμε, αυτό που θα έχουμε ολοκληρώσει μέσα σε δύο μόλις χρόνια διακυβέρνησης, δεν έχει προηγούμενο ιστορικά πουθενά στον κόσμο!

Κοιτάμε, λοιπόν, τον Έλληνα στα μάτια, του λέμε την αλήθεια. Του μιλάμε με ειλικρίνεια για όσα έγιναν. Φροντίζουμε να διορθώσουμε όλα τα λάθη κι όλες τις αδικίες που μπορούμε σήμερα. Του δίνουμε αυτά που μπορούμε, αλλά είναι στέρεα αυτά που του δίνουμε. Είναι στέρεα εκείνα που του λέμε. Δεν είναι ψεύτικες παροχές με δανεικά. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη της ανάκαμψης. Και την δίνουμε, δίνοντας καθημερινά τη μάχη της αλήθειας, γιατί στο τέλος η αλήθεια κερδίζει. Μην κάνετε λάθος.

Ο Ελληνικός λαός θέλει να ξέρει πού πάει ο τόπος. Κι ο τόπος βγαίνει από την κρίση. Γυρίζει σελίδα! Μέρα με την ημέρα αυτό θα φαίνεται πιο καθαρά και θα το αντιλαμβάνονται ακόμα και οι πιο δύσπιστοι.

Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στην αυτοδιοίκηση θα κάνουμε επιλογές μέσα από την κοινωνία και μέσα από τα προβλήματά της κοινωνίας. Αξιοκρατικές επιλογές. Όχι παλαιοκομματικές επιλογές! Όποιοι κάνουν παλαιοκομματικές επιλογές θα το μετανιώσουν.

Κι εν όψει των ευρωεκλογών να θυμάστε: είμαστε στην Ευρώπη. Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, θέλουμε καλύτερη Ευρώπη! Παλεύουμε μαζί με άλλους λαούς για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αλλά είμαστε απέναντι σε εκείνους που θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης. Είμαστε απέναντι σε όσους κάνουν προσκλητήριο όλων των περιθωριακών κομμάτων, για να διαλύσουν την Ευρώπη.

Και επαναλαμβάνω δείτε τι γίνεται γύρω μας. Υπάρχουν λαοί που δεν είναι στην Ευρώπη και που θέλουν πάση θυσία, οποιοδήποτε τρόπο, να τους ανοίξει η Ευρώπη την πόρτα. Όμως, δεν υπάρχουν χώρες που είναι μέσα στην Ευρώπη και να θέλουν να βγουν! Μόνο περιθωριακά και μόνο ακραία κόμματα έχουν τέτοιες επιδιώξεις. Κι ευτυχώς παραμένουν περιθωριακά και ακραία.

Με τέτοια κόμματα είναι που κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές: Της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιευρωπαϊκά ή ακόμα κάποια άλλα «περίεργα» κόμματα. Όπως – κι αυτό πρέπει δυστυχώς να το καταλάβει ο λαός μας- ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει και κόμματα μαζί του από την κατεχόμενη Κύπρο. Κι αυτά μαζί του! Ντροπή! Όπως και το γερμανικό κόμμα που καταψήφισε τη βοήθεια στην Ελλάδα. Κι αυτό μαζί του! Και με αυτό θα πάει να διαγράψει το χρέος; Σώθηκε!

Εμείς ανοίξαμε τους ορίζοντες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο – Κίνα, Ρωσία, Αμερική, Ευρώπη – ενώ άλλοι βρίσκονται και τη βρίσκουν με περιθωριακά γκρουπούσκουλα, απολιθώματα άλλων εποχών που συναγωνίζονται μεταξύ τους σε μηνύματα διχασμού, ακρότητας και ασυναρτησίας.

Και αυτό-γελοιποιούνται κι όλας! Υποτίθεται – αυτό μας έλεγαν- πως περίμεναν πώς και πώς τον κ. Κάρας, τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρω-κοινοβουλίου που διερευνά τι έγινε στην Ελλάδα! Κι όταν ήλθε εδώ, επειδή ο άνθρωπος είπε την αλήθεια που γνωρίζει, τον καθύβρισαν ως «συκοφάντη» και ως «Μερκελιστή»! Πώς τη βλέπουν τη δουλειά; Θα μοιράζουν και… πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων σε εκλεγμένους εκπροσώπους της Ευρώπης;

Η Ελλάδα τώρα προεδρεύει στην Ευρώπη γι’ αυτό το εξάμηνο. Και προεδρεύουμε με σοβαρότητα, με ευθύνη, με αξιοπιστία. Κι όχι μόνο προεδρεύουμε, αλλά βάλαμε και στην ευρωπαϊκή ατζέντα, με τον πιο επίσημο τρόπο, και το θέμα της λαθρομετανάστευσης και το θέμα των θαλασσίων πολιτικών και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Το πιο κρίσιμο σήμερα δεν είναι, λοιπόν, οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Ούτε οι ευρωεκλογές. Για μας το πιο κρίσιμο είναι ότι φέτος κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα να βγούμε από την κρίση και το Μνημόνιο. Και μάλιστα διπλό βήμα:

Να βγούμε από το Μνημόνιο με το πρωτογενές πλεόνασμα που θα επισημοποιηθεί και θα μοιραστεί στους επόμενους μήνες.

Και να βγούμε από την κρίση, με την ανάκαμψη που αρχίζει.

Αυτό θα συμβεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Γυρίζουμε σελίδα…

Γιατί προσέξτε: Αντιμνημονιακός είναι αυτός που οδηγεί τη χώρα με σταθερότητα έξω από τα Μνημόνια. Κι όχι εκείνος που παριστάνει τον «αντιμνημονιακό», όταν στην πραγματικότητα, με αυτά που κάνει, θέλει να ξαναβάλει τη χώρα σε κρίση και να την οδηγήσει σε χειρότερα Μνημόνια!

Σκεφτείτε πού ήμασταν πριν ενάμιση χρόνο. Σκεφτείτε πού είμαστε τώρα. Αναλογιστείτε πόσα περάσαμε. Δείτε πόσο κοντά είμαστε να βγούμε για τα καλά απ’ αυτή τη δοκιμασία.

Όλη η Ελλάδα έχει πονέσει κι όλη η Ελλάδα παλεύει. Αλλά τα περάσαμε τα πιο δύσκολα. Ξέρω πόσο επώδυνη ήταν αυτή η περίοδος. Αλλά κρατήσατε, κρατήσαμε, οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο. Και η χώρα γυρίζει πια σελίδα.

Στους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και στη Βουλή και στην Κοινωνία. Όπως θα δώσουμε με επιτυχία τη μάχη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και για την Ευρωβουλή. Και θα την κερδίσουμε.

Γιατί ο Ελληνικός λαός είναι πονεμένος, αλλά είναι ώριμος. Ξέρει πια να ξεχωρίζει την υπευθυνότητα από το φθηνό λαϊκισμό, που τόσες, άλλωστε, φορές τον έχει πληρώσει πανάκριβα.

Και να είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα αιφνιδιάσει πολλούς.

Διαψεύσαμε πολλές «Κασσάνδρες» ως τώρα.

Θα τις διαψεύσουμε και πάλι!

Οι Κασσάνδρες και η μιζέρια πάνε μαζί και τους αφήνουμε πίσω...

Εμείς γυρίζουμε σελίδα για τη Νέα Ελλάδα!

Αυτή ταιριάζει στην παράταξή μας. Αυτή ταιριάζει στους Έλληνες.

Θα γίνουμε αυτό που θέλουμε κι αυτό που μας αξίζει.

Όχι αυτό που μας αφήνουν να γίνουμε.

Ό,τι οραματιζόμαστε θα το καταφέρουμε!

Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Θα τα καταφέρουμε και πάλι και να είστε σίγουροι γι’ αυτό...

 Αντώνης Σαμαράς στην χθεσινή του ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pavlina avatar
  Pavlina 31/01/2014 11:51:59

  Σε προηγούμενο σχόλιο μου έγραψα ότι είναι ίσως η καλύτερη, η πιο εμπνευσμένη παρουσία του πρωθυπουργού τελευταία. Έχει πλάκα όμως αν το καλοσκεφτούμε, ποια θα είναι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Οι ενωμένες συνιστώσες, οφείλουν την ύπαρξη τους στην αντιμνημονιακή ρητορική. Και τώρα; Τι θ'απογίνουν χωρίς μνημόνιο;

 2. Μισέλ avatar
  Μισέλ 31/01/2014 13:11:39

  Πραγματικά σατανικό! Ποιός το συνέλαβε άραγε αυτό το καταπληκτικό σχέδιο; Κλέψαμε τη σφεντόνα από την τσέπη τους!
  Αν το ...καλοσκεφτούμε, καλά λες, τζακ ποτ κάναμε.

 3. Beppe Grillo avatar
  Beppe Grillo 31/01/2014 13:15:35

  Σαν νοητικός ακροβατισμός μου μοιάζει αυτό.

  • νικος. 1 avatar
   νικος. 1 @ Beppe Grillo 31/01/2014 19:01:23

   Beppe μην αμφιβάλλεις, σώζουμε και την Ιταλία! (Με τα 2 τρις ! χρέος)

 4. Γεώργιος K. avatar
  Γεώργιος K. 31/01/2014 17:21:11

  Ότι θα μας βγει στο τέλος ο Σαμαράς και αντιμνημονιακός, είναι το άκρον άωτο της κοροϊδίας. Τον καταλαβαίνω όμως. Εκλογές έρχονται, απελπισμένος είναι από τις κρυφές δημοσκοπήσεις κλπ. Θα ήθελα επίσης να μας βρείτε αυτά που υπογράψαμε το 2012, σύμφωνα με τα οποία τα πρωτογενή πλεονάσματα, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις κλπ θα πηγαίνουν στην εξόφληση των δανείων. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.