01/04/2010 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ανοιχτή Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην πράξη "

Έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής που θα αποφασίσει για το πλήθος των εκλογικών τμημάτων, των καλπών και για το που θα τοποθετηθούν ανά την ελληνική επικράτεια, ο Κ. Χατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Με λύπη μου θέλω να καταγγείλω τις μεθοδευμένες ενέργειες του Α. Παπαμιμίκου για περιορισμό του αριθμού των εκλογικών κέντρων στη χώρα. Αντίθετα με τις δηλώσεις του περί ανοιχτής διαδικασίας, ο Α. Παπαμιμίκος αρνείται συστηματικά την τοποθέτηση επιπλέον εκλογικών κέντρων. Εξαρχής είχαμε τονίσει ότι για να επιτευχθεί μεγάλη συμμετοχή και να εξασφαλιστεί διαφάνεια στο αποτέλεσμα απαιτούνται όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες και εάν ήταν δυνατόν, ένα εκλογικό κέντρο ανά δήμο. Τεχνικοί λόγοι, που αφορούν τη Ν.Δ. και όχι τις επιθυμίες μας, περιορίζουν τις δυνατότητες για πραγματοποίηση της πρότασης αυτής.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν περιμέναμε από έναν υποψήφιο πρόεδρο, που με μεγαλεπίβολες δηλώσεις προσπάθησε να καπηλευτεί την εκλογή προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. από τη βάση, την οποία ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς θεσμοθέτησε, να μεθοδεύει την τοποθέτηση μόλις μίας κάλπης ανά νομό. Η διγλωσσία αυτή δεν αρμόζει στο πλήθος των νέων που απευθυνόμαστε. Αν κάποιοι επιθυμούν να χτίσουν μία νέα Ο.Ν.ΝΕ.Δ. με φθαρμένες λογικές και υλικά, εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να ονειρευόμαστε μία Ο.Ν.ΝΕ.Δ. πραγματικά ανοικτή σε όλους.

Πετύχαμε στην πλειοψηφία των νομών την τοποθέτηση πολλαπλών εκλογικών κέντρων, παρά την αντίδραση κάποιων. Αγωνιστήκαμε για τη συμμετοχή στη διαδικασία των νέων από 16 έως 32 ετών και όχι μόνο των νέων 18-32. Δεν αφήσαμε να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων οι κοινοί πολιτικοί αγώνες με τους συναδέλφους μας Έλληνες Κυπρίους και Βορειοηπειρώτες. Η ανοιχτή σε όλους Ο.Ν.ΝΕ.Δ. δεν αρκεί απλά να είναι προεκλογική εξαγγελία, πρέπει να μετουσιώνεται καθημερινά στην πράξη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και τις νέες."

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 01/04/2010 16:34:30

  Και η φαγωμάρα καλά κρατεί!Οταν υποψήφιοι Πρόεδροι, που υποτίθεται συνεργαζόταν και - πάλι υποτίθεται - πρέπει να συνεργασθούν και στο μέλλον, αλληλοκαταγγέλλονται ΧΧΧΧ μέσα!

 2. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 01/04/2010 18:41:27

  Καλά τις μεθοδεύσεις παπαμιμίκου τις ξέρουμε..βΛέπει ότι θα βγει τρίτος και άρχισε τις μαιμουδιές..

 3. Λελα avatar
  Λελα 01/04/2010 20:49:48

  Τελικά αυτός ο Παπαμιμίκος είναι φοβερός (ειρωνικά το λέω)!!!!Απο τη μια μιλάει για ανοιχτή διαδικασία και απο την άλλη προσπάθησε να μεθοδεύσει μια κάλπη ανά Νομό!!!!!
  Τελικά κύριε Αντρέα ο όρος ανοιχτή διαδικασία για σας έχει δυο πλευρές....Απο τη μια πάμε στη βάση ναι ανοιχτη διαδικασία και απο την άλλη μια κάλπη ανα Νομό?????????????Τι φοβάστε?????Τις οργανώσεις της επαρχίας???Τι, δεν τις ελέγξατε με τους μηχανισμούς σας και τωρα ψάχνετε τρόπο να τους περιορίσετε?????
  Ή μήπως νομίζετε οτι με το να δημοσιεύονται υποκινούμενα άρθρα για το Χατζη οτι είναι τρίτος θα πείσετε να σας ακολουθήσουν? Ο Χατζής είναι πολύ καθαρός!!!!!!Και πρώτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 01/04/2010 21:58:47

  Αρκετά δεν ασχοληθήκαμε με τον κάθε Παπαμιμίκο;

 5. Αννα Μαρία (Μαριάννα) Παπουτσάκη avatar
  Αννα Μαρία (Μαριάννα) Παπουτσάκη 06/04/2010 21:45:42

  Αγαπητέ Κώστα, προχωράς μόνος σου, και ο αγώνας είναι δύσκολος. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι επιτυχής,όπως και εκείνος του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά. Καλά κάνεις και καταγγέλεις αυτά που πρέπει και μην φοβηθείς να καταγγείλεις και άλλα. Σ'αυτήν την ανηφόρα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος!
  Καλή επιτυχία σου εύχομαι Αννα Μαρία Παπουτσάκη Πολιτευτής Νομού Λέσβου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.