#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2009 02:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Έτσι θα κάνω την πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά"

 Αποσπάσματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Βελίδειο της Θεσσαλονίκης:

Όταν υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  υποσχέθηκα να δώσω Ελπίδα, στην παράταξη και στην Ελλάδα.  Αγκαλιάσατε την υποψηφιότητά μου και της δώσατε τον «αέρα της νίκης». Έτσι τώρα το μήνυμα δεν είναι μόνο Ελπίδα...Είναι Ελπίδα και Νίκη!

Η Δημοκρατική Επανάσταση που κάνουμε σήμερα και η Ανατροπή που με τη δική σας βοήθεια πραγματοποιούμε, έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα λαϊκό, ένα κίνημα απελευθέρωσης που μας ξεπερνά κι εμάς τους ίδιους.

 Γι’ αυτό θα σας μιλήσω, λοιπόν, σήμερα: Για την Απελευθέρωση...

 Δεν κυνηγάμε ομάδες οριακών ψηφοφόρων. Ανοιγόμαστε παντού! Δεν φτιάχνουμε απλώς τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Φτιάχνουμε την ΠΟΛΥ μεγάλη Κεντροδεξιά

 Δεν θα φοβόμαστε πια να υπερασπιστούμε τις ιδέες και τις αξίες μας. Δεν θα φοβόμαστε να μιλήσουμε για Ελευθερία, για Πατρίδα, για Επιχειρηματικότητα,  για Ανταγωνιστικότητα

 Σκεφτείτε πόσο «εκτιμούν» τις ιδέες μας, τις αξίες και τις αρχές μας, όσοι ισχυρίζονται ότι τάχα θα «περιχαρακωθούμε», τάχα θα «διώξουμε κόσμο». Από το 1981, παραιτηθήκαμε σταδιακά από τη μάχη των ιδεών. Το χώρο της Διανόησης τον μονοπωλούσε η Αριστερά και η Κεντροαριστερά. Σε μια χώρα που έβγαλε ένα Σεφέρη κι έναν Ελύτη, έναν Παναγιώτη Κανελλόπουλο κι ένα Τσάτσο υπήρχε για χρόνια μόνο η Αριστερή «διανόηση». Αυτή δημιουργούσε τα πρότυπα του «σωστού» και του «λάθους» του «προοδευτικού» και του «αντιδραστικού», της «αυθεντικής» ανάγνωσης της Ιστορίας...

 Εμείς ήμασταν απόντες.  Μας υποχρέωναν να απολογούμαστε. Μας απαγόρευαν να είμαστε υπερήφανοι. για την Ιστορία μας, για τις ιδέες μας,  για τους ηγέτες μας, για την παράταξή μας. Αυτή η σιωπή μας είχε περιχαρακώσει. Αυτή έδιωχνε τον κόσμο

 Δεν μπορείς να κερδίζεις με τη Σιωπή σου. Μόνο με το Λόγο  σου μπορείς να κερδίσεις...

 Αλλά και μέσα στο ίδιο μας το κόμμα θα βάλουμε στο περιθώριο το φόβο των μηχανισμών. Θέλουμε ένα κόμμα ελευθέρων ανθρώπων. Όχι ένα κόμμα ανεξέλεγκτων μηχανισμών, εσωτερικών «κυκλωμάτων»και φοβισμένων στελεχών και μελών. Αυτά τελείωσαν!

 Κόμμα αξιών και αξίων είναι το όραμά μου.

 - δεν θα υπάρξουν ποτέ πια «μηχανισμοί» που αποκλείουν στελέχη, διχάζουν κομματικές οργανώσεις και διώχνουν τα μέλη

 - θα δοθεί μόνιμα λόγος στη βάση στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων.

- θα δοθεί μόνιμα ρόλος στη βάση στην ανάδειξη των στελεχών

 - θα δημιουργήσουμε ισχυρά κομματικά όργανα

 - θα δοθεί ευθύνη στα στελέχη μας, αλλά και θα απαιτηθεί και να λογοδοτούν, στελέχη και όργανα.

 - ώστε να λειτουργήσουμε αξιοκρατικά.

 - ώστε να βάλουμε ψηλά το δείκτη του δημόσιου ήθους και να μη μπλέξουμε ξανά ποτέ ξανά – το «ηθικό» με το «νόμιμο»...

..Επιτρέψτε μου τέλος, να απευθυνθώ από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη στη Νεολαία της παράταξης. Στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ.

Στη Νεολαία, που πρώτη κατάλαβε, ότι αν δεν προβάλλουμε τις ιδέες μας δεν πρόκειται να διευρύνουμε την επιρροή μας. Η ΟΝΝΕΔ ξέρει, ότι αν αποσιωπούμε τις ιδέες μας δεν πρόκειται να κερδίσουμε «ταλαντευόμενους» οπαδούς. Θα μας φύγουν κι αυτοί που έχουν μείνει...

Η Νεολαία κατάλαβε, ότι αλλάζουμε σελίδα. Αλλάζουμε στρατηγική. Δεν μας ενδιαφέρει η απλή «διαχείριση», ο «κυβερνητισμός». Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να διεκδικήσουμε  κάποιους δυσαρεστημένους, όταν τους απογοητεύσει το ΠΑΣΟΚ

Απλώς και μόνο, για να διαχειριστούμε εμείς την εξουσία μετά και να απογοητεύσουμε πολύ περισσότερους.

Θέλουμε να κερδίσουμε την εξουσία ως δύναμη Ελπίδας του Ελληνικού λαού, όχι ως λύση Απελπισίας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ

 Άλλοι σας λένε ότι πρέπει να απολογείστε στα ιδεολογήματα που επιβλήθηκαν μετά το 1981. Εγώ σας λέω ότι μπορείτε να πρωτοπορήσετε στην επόμενη Μεταπολίτευση που θα λυτρώσει την Ελληνική κοινωνία.

Τα ιδανικά μας είναι Ιδανικά Ελευθερίας. Και η δυναμική μας είναι Δυναμική Απελευθέρωσης. Αυτό το μήνυμα έκανε τη μεγάλη Ανατροπή των τελευταίων ημερών. Η νεολαία αγκάλιασε πρώτη το μήνυμα Ελπίδας. Κι η μεγάλη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας έκανε την Ανατροπή,  ακόμα και στα προγνωστικά αυτής της αναμέτρησης!

 Αλλά τη μεγάλη Ανατροπή δεν την έχουν δει ακόμα. Θα τη δουν μετά την 29η Νοεμβρίου! Όταν θα ανασυγκροτήσουμε την παράταξη, θα κερδίσουμε πρώτα την ψυχή του ελληνικού λαού ύστερα την ψήφο του κι ύστερα μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noworries avatar
  noworries 26/11/2009 02:55:35

  Ποιες ακριβώς είπαμε είναι οι αξίες της Ν.Δ; Μάσα λούφα και παραλλαγή;

  • Υ. avatar
   Υ. @ noworries 26/11/2009 09:33:40

   Μέχρι τις 29. Από τις 30, όλα αλλάζουν!

   • noworries avatar
    noworries @ Υ. 26/11/2009 11:01:04

    Δηλαδή τι, θα βγάλετε καινούργιο αρχηγό και μετά θα μηδενίσει το κοντέρ; Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε...

    • Υ. avatar
     Υ. @ noworries 26/11/2009 11:11:09

     Όβερχολ τη μηχανή, ευθυγράμμιση στο σασί, όλες οι φαναρτζήδικες δουλειές, και σπέσιαλ βαφή φούρνου.

    • Υ. avatar
     Υ. @ noworries 26/11/2009 11:13:18

     ...και φύγαμε για WRC

    • tiramola avatar
     tiramola @ noworries 26/11/2009 11:18:55

     Οπαδοί είναι αρχηγέ μου...
     Χάσαμε το πρωτάθλημα φέτος , θα το πάρουμε του χρόνου...
     Εδώ ο μεσσίας εκ Μεσσηνίας έκανε ολίγον αντιπολίτευση χθες λέγοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να ακολουθήσει την οικονομική πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι και δεν έβγαλε κανένας άχνα....
     Αλλά η αποθέωση θα είναι όταν ανεξαρτήτως αποτελέσματος αγκαλιασμένοι όλοι θα τραγουδούν τον ύμνο της ΝΔ εν ονόματι της ενότητας , ο Σαμαράς πιθανότατα θα είναι πρόεδρος , ο Μητσοτάκης επίτιμος πρόεδρος και όλοι αυτοί που έβριζαν την Θεοδώρα θα κοντεύουν να πνιγούν από τις γαργάρες...

    • noworries avatar
     noworries @ noworries 26/11/2009 13:23:07

     Ο μεσίας εκ Μεσσηνίας προς το παρόν έχει το ακαταλόγιστο. Δικαιολογημένα, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον Δρακουμέλ και την κόρη του. Σε κάνα χρόνο που θα καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να φέρουν τον κόσμο πίσω μετά τα αίσχη της διακυβέρνησης Καραμανλή θα τους ζώσουν τα φίδια. Αν δεν διαλυθούν στο ενδιάμεσο.

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 26/11/2009 11:27:20

    Φίλε τιραμόλα. Δεν ξέρω πως εσείς στο πασόκ σκέπτεστε, η δική μας όμως παράταξη δεν είναι ομάδα. Είναι ιδέα.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ noworries 26/11/2009 10:20:09

   Πράγματι, αυτά είναι ακριβώς που πρέπει να αλλάξουν. Μόνον ένας άνθρωπος μίλησε έτσι στο χώρο της κεντροδεξιάς και αυτός είναι ο Αντώνης. Πρέπει να στηριχθεί.

   • Υ. avatar
    Υ. @ Blimblomblim 26/11/2009 10:24:07

    Γειά σου αδελφέ μπλιμ. Τις προσωπικές σου εντυπώσεις για χθες.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Υ. 26/11/2009 11:20:46

     Δεν πήγα. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν πήγα. Δεν είναι του τύπου μου αυτές οι συγκεντρώσεις, όσο κι αν ήθελα να πιάσω παλμό και να νιώσω την ένταση της συγκέντρωσης.

    • Kώστας Θ. avatar
     Kώστας Θ. @ Υ. 26/11/2009 11:25:41

     Blim , νόμιζα ότι είσαι Αθηναίος. Δικός μας είσαι και συ;

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 26/11/2009 11:35:11

     Δε πειράζει μπλιμ. Τη Κυριακή, όλοι δαγκωτό!

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Υ. 26/11/2009 11:38:12

     Πολλοί με περνούν τελευταία για Αθηναίο, δεν μπορεί να είναι τυχαίο!

     Υ, κάτι έλεγες να βρισκόμασταν να τα λέγαμε, ακόμη περιμένω τηλέφωνο...

  • Γιάννης77 avatar
   Γιάννης77 @ noworries 26/11/2009 11:14:41

   Αυτές δεν είναι σε καμμία περίπτωση οι αξίες της ΝΔ, αλλά δυστυχώς εμπνέουν σχεδόν σύσσωμη την ηγετική ομάδα που είχε φτιάξει ο Κ. Καραμανλής, δηλαδή τους 5-10 εξωκοινοβουλευτικούς παρεοκράτες, μετρίων έως ελάχιστων ικανοτήτων, οι οποίοι εμπόδισαν κάθε δημιουργική και ικανή παρουσία να συνεισφέρει ουσιαστικά.

   Όλη αυτή η παρεοκρατία έχει περικυκλώσει τώρα τον Σαμαρά και κάνει ό,τι μπορεί για να τον εκλέξει, ελπίζοντας ότι έτσι θα διατηρήσει τα εξωφρενικά προνόμια που, με αντάλλαγμα το διαρκές γλύψιμο, της είχε χαρίσει ο Κ. Καραμανλής.

   Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι γνωστά: από +5% έναντι του ΠΑΣΟΚ το 2004, η ΝΔ κατακρημνίστηκε στο -10,5%.

   Ελπίζω ο Σαμαράς, μετά τη νίκη του, να απομακρύνει όλους αυτούς τους ανύπαρκτους από κοντά του. Αλλιώς, όχι "μεγάλη Κεντροδεξιά" δε θα φτιάξει, αλλά θα φύγει κι εκείνος "κλοτσηδόν" από την ηγεσία της ΝΔ, όπως και ο Κ. Καραμανλής.

   • Υ. avatar
    Υ. @ Γιάννης77 26/11/2009 11:23:12

    Ονόματα Γιάννη, ονόματα. Στο κάτω-κάτω, να τους μάθουμε, και να τους κρίνουμε ανάλογα.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Γιάννης77 26/11/2009 11:25:40

    Σχετικά με τη χθεσινή μας συζήτηση, αγαπητέ Γιάννη77, σκεφτόμουν το εξής: Τελικά δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα νοοτροπίας. Τι αξία θα έχει να φύγει, με το Σαμαρά, αυτή η παρεοκρατία, και να μας έρθει μια άλλη με άλλα πρόσωπα; Αν δεν υπάρχει νοοτροπία παρεοκρατίας, τα ίδια άτομα μπορούν να αποτελέσουν στελεχιακό δυναμικό (αν το δεχτούν, βέβαια, διότι μπορεί να τα θέλουν όλα, να μη δεχτούν να είναι απλά στελέχη και να ψάξουν αλλού). Αν υπάρχει νοοτροπία παρεοκρατίας, και να φύγουν αυτοί θα έρθουν άλλοι.

    Πολύ φοβάμαι, συνεπώς, ότι αυτή τη νοοτροπία την εμπέδωσε δυστυχώς ο ίδιος ο Καραμανλής. Αν τώρα τη συνεχίσει κι ο Σαμαράς θα είναι άξιος της τύχης του κι εμείς μαζί που τον στηρίξαμε.

    • Υ. avatar
     Υ. @ Blimblomblim 26/11/2009 11:39:11

     Σε καμιά περίπτωση. Σαμαράς χθες. Όλοι θα αξιολογούνται εκ των αποτελεσμάτων, και του ήθους τους.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 26/11/2009 12:30:16

     Μωρέ μακάρι να το εφαρμόσει να διαψευστώ κι εγώ ο καχύποπτος. Κι ένα +20% να δώσει σε σχέση με το σημερινό χάλι, κάτι θα είναι. Ας μην περιμένουμε θαύματα όμως, για να μην πέσουμε από τα σύννεφα που δεν θα τα δούμε. Το κυριότερο είναι να μείνουμε εμείς στις επάλξεις της καλοπροαίρετης κριτικής, για να εμποδίσουμε από το μετερίζι μας, όσο μπορούμε, την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Όχι στην τυφλή στήριξη.

    • Γιάννης77 avatar
     Γιάννης77 @ Blimblomblim 26/11/2009 13:33:42

     Συμφωνώ ότι είναι θέμα νοοτροπίας και επαυξάνω ότι την καλλιέργησε ο ίδιος ο Καραμανλής, όπως επανειλημμένως έχω γράψει και σε προηγούμενα σχόλιά μου. Προφανώς ο άνθρωπος είναι τόσο ανασφαλής που ανέχεται δίπλα του μόνο μετριότητες και γλείφτες.

     Η παρεοκρατία Καραμανλή δε μπορεί να αλλάξει νοοτροπία, αγαπητέ Blimblomblim, για τον απλό λόγο ότι διακατέχεται και η ίδια από την ανασφάλεια της μετριότητας και κάθε αξιόλογο άνθρωπο που πλησιάζει, κάνει ό,τι μπορεί για να τον απομακρύνει, μη αντέχοντας τη σύγκριση.

     Άλλωστε, έχουν κάνει ήδη τόσα, που θα έπρεπε να εκπαραθυρωθούν πριν ακόμα φύγει ο Καραμανλής. Είναι ντροπή και μόνο το ότι τους δίνεται η ευκαιρία να παραμείνουν και ελπίζω ο Σαμαράς να τους απομακρύνει αμέσως μετά την εκλογή του.

     Προφανώς κάθε αρχηγός θα έχει τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι προηγούνται όλων των άλλων. Αλλά πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να είναι ικανοί και αξιόλογοι, όχι η "σαβούρα" που μάζεψε ο Καραμανλής!

     Ονόματα; Είναι όλοι οι του "πρωινού καφέ"!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ noworries 26/11/2009 11:52:25

   Ayta einai toy PASOK

 2. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 26/11/2009 02:58:44

  Συνέντευξη Σαμαρά σε αδέσμευτους μπλόγκερς:

  http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/11/bloggers_26.html

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΜιχΜιχ 26/11/2009 09:38:15

   εξαιρετική δουλειά από τους μπλόγκερς! εύγε και πάλι εύγε!

 3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 26/11/2009 14:21:38

  Η μεγίστη κεντροδεξιά, που θα εκφράζει τα αστικά, μεσοαστικά και μικροαστικά στρώματα. Στο παρελθόν εκφράστηκαν μέσω του Σημίτη για όσους ξεχνούν. Οι δεξαμενές ψηφοφοφόρων είναι τεράστιες, η δυνατότητα μεταφοράς από και προς τα δύο αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δεν σημαίνει ιδεολογικούς αναπροσανατολισμούς.
  Ο Σαμαράς αποτελεί την χαρισματική ηγεσία. Εμπιστευθείτε έναν άνθρωπο που έχει περάσει την πολιτική έρημο, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μετά από 11 χρόνια απουσίας έγινε εθνάρχης από αρχηγός της ΕΡΕ.
  Για τη μεγίστη Κεντροδεξιά, που έχει ξεκάθαρες αρχές και δεν προσπαθεί να καλυφθεί από ιδεολογήματα τύπου μεσαίου χώρου. Και μην πει κανείς ότι με αυτό η ΝΔ έγινε κυβέρνηση γιατί το φρούτο ήταν ώριμο από το 2000.

  • noworries avatar
   noworries @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 26/11/2009 22:12:24

   Έλα τώρα με τον εθνάρχη τον Καραμανλή. Φτάνει πια το παραμύθι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.